308 keer bekeken

BOA's, HANDHAVERS en STADSWACHT: Kost meer dan agent

 • maandag 14 januari 2019 @ 00:39
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, OPTREDEN STADSWACHT TEGEN TAXICHAUFFEURS IN DEN BOSCH leidde eergisteren tot protest en staking. Het botert al langer niet tussen de handhavers en de chauffeurs. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Optreden stadswacht leidt tot taxistaking Den Bosch

  ZATERDAG, 11:08

  REGIO

  De taxistaking in Den Bosch, vannacht BART MEESTERS

  Zo'n honderdvijftig taxichauffeurs in Den Bosch hebben vannacht het werk neergelegd nadat een van hen in conflict was geraakt met een stadswacht. Tot grote ergernis van de bewoners trokken de chauffeurs luid toeterend door de binnenstad. Pas na 04.00 keerde de rust in Den Bosch weer.

  Het conflict ontstond om 22.53 uur gisteravond toen een taxichauffeur parkeerde op de Visstraat, midden in het uitgaansgebied. Officieel is dat pas om 23.00 uur toegestaan. Reden voor een stadswacht om de chauffeur op de bon te slingeren.

  Een paar minuten later liep het uit de hand, zegt Ayhan Uluman van de Bossche Regionale Taxicentrale bij Omroep Brabant. "Daarna, dus na 23.00 uur, wilde er een klant bij de taxichauffeur instappen, maar de handhaver verbood dat. Toen ging het mis. We hebben het als taxichauffeurs al moeilijk, en dan pakt zo'n handhaver ook nog klanten af."

  Rotte appels of oplichters

  Volgens Uluman botert het al langer niet tussen handhavers en taxichauffeurs. "Wij houden ons netjes aan alle gemeenteregels. We willen zelf ook geen rotte appels of oplichters. Maar de stadswachten houden zich vanaf hun kant niet aan de afspraken met de gemeente."

  In plaats van passagiers op te pikken, stonden veel taxichauffeurs vannacht langdurig bij het station. Rond 01.45 uur trokken ze luid toeterend door de stad.

  Poolshoogte

  Wethouder Huib van Olden, die toch in de stad was, hoorde de taxichauffeurs toeteren en besloot poolshoogte te nemen. "Ik heb hen aangehoord en ben met hen in gesprek gegaan. Als er iets schuurt, moeten we dat over en weer onder ogen zien. We hebben afgesproken dat ik hun problemen maandag met mijn collega's zal gaan bespreken", zegt hij bij Omroep Brabant.

  De staking was rond 02.30 uur voorbij. De politie was aanwezig, maar greep verder niet in.

  Malini Witlox

  @maliniwitlox

  Een groot van deel de taxichauffeurs staat met knipperlichten aan dubbel geparkeerd bij het station. Alles is geblokkeerd. #ob

  2 dagen geleden

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 05 januari 2019 @ 00:14
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, HANDHAVERS IN AMSTERDAM MEDEN BEPAALDE RISICOWIJKEN tijdens ou- en nieuwjaar. Inderdaad, zó handhaaf je ook niet als er geen middelen zijn en -zie overige berichten eerder - over oud- en nieuwjaarviering - het was niet voor niets?   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Vakbond: Amsterdamse boa's vermeden risicowijken tijdens jaarwisseling

  VANDAAG, 10:21

  REGIO

  NH

  Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) in Amsterdam hebben op Oudejaarsdag en tijdens de jaarwisseling bepaalde wijken in de stad gemeden. Volgens hun vakbond was dit "om te voorkomen dat ze een schietschijf werden". Ze moesten de orde handhaven in steeds meer vuurwerkvrije zones.

  Het gaat om delen van Zuidoost, Nieuw-West, West en het Wallengebied. Ook werden risicovolle situaties uit de weg gegaan.

  "Er is nadrukkelijk met de leidinggevenden de afspraak gemaakt om die gebieden te mijden", zegt Ruud Kruin van de vakbond tegen AT5. "Het zijn gebieden waarvan de boa's weten dat er vervelende jochies en meiden actief zijn."

  Geen wapenstok of pepperspray

  De vakbond maakt zich al langer zorgen over de veiligheid. Boa's moeten het doen zonder wapenstok, pepperspray of bodycam terwijl ze regelmatig te maken krijgen met agressie. "Wij vinden dat de mensen moeten worden uitgerust met verdedigingsmiddelen. Zolang je dat niet doet, is het verstandig om bepaalde gebieden te mijden", zegt Kruin.

  Uit een recent onderzoek blijkt dat een derde van de handhavers dagelijks met zwaar geweld te maken heeft. Het gaat dan om schoppen, slaan of bijten. Direct gevolg hiervan is volgens Kruin dat de leiding er nu voor kiest om gebieden te mijden en bepaalde situaties uit de weg te gaan. Dit zou afgelopen jaar niet alleen rond de jaarwisseling zijn gebeurd, meldt NH Nieuws.

  BEKIJK OOK

  Boa met Oud en Nieuw: 'Als de hel losbreekt, zal je weg moeten rennen'

  Boa's willen wapenstok met Oud en Nieuw

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Noord Holland

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 11 december 2018 @ 00:25
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, DE POLITIE IS ZELF TÉGEN MEER BEWAPENING van BOA's. Het monopolie van geweld is uitsluitend aan heb, voorbehouden? Toch, geweld tégen handhavers of politie néémt snel toe en nogmaals, BOA'S doen nagenoeg hetzelfde werk als de politieagent, 30, 40 jaar geleden, zeker. En voor de 'gewone burger' lijken ze zelfs enigszins op 'politie'. Zie ook vorige artikel daarover. 

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

  Dinsdag 11 december 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Politie tegen bewapenen van alle buitengewoon opsporingsambtenaren

  Politie tegen bewapenen van alle buitengewoon opsporingsambtenaren

  10 december 2018 19:18 Laatste update: 3 uur geleden

  102

  De politie stelt meer en beter te willen samenwerken met buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s), maar ziet er niets in om ze allemaal te bewapenen. Hiermee wordt gereageerd op de wens van boa's om standaard een wapen te dragen.

  "Het geweldsmonopolie, dat blijft wat de politie betreft voorbehouden aan het korps", staat in de maandag naar de Tweede Kamer gestuurde notitie Boa en politie, niet naast elkaar maar met elkaar.

  Boa's willen uit veiligheidsoogpunt graag een wapen, zoals bijvoorbeeld een wapenstok of pepperspray, dragen. Ook willen ze een bodycam. Vooral over de aanstaande jaarwisseling maken ze zich zorgen.

  "Boa’s hebben niet voldoende middelen om de orde te handhaven en zichzelf te verdedigen. Hierdoor lopen ze te veel risico wanneer ze te maken krijgen met vuurwerk en geweld", liet de Nederlandse BOA Bond eerder deze maand al weten.

  Nu hebben alleen sommige opsporingsambtenaren bij uitzondering wapens, zoals bijvoorbeeld boa’s die in een buitengebied werken, in hun werk grotere risico’s lopen en niet op back-up van de politie kunnen rekenen.

  'Geweldsmonopolie hoort bij politie'

  "Het geweldsmonopolie hoort bij de politie. Het is een onderscheidend criterium in de samenwerking met onze partners. Dat is een principieel standpunt waar wij aan hechten", zegt korpschef Erik Akerboom

  Akerboom geeft aan de zorgen over de veiligheid van de boa's te delen, maar door betere samenwerking zouden die volgens hem grotendeels weggenomen kunnen worden. "De komende tijd gaan we kijken hoe we de samenwerking kunnen intensiveren. Bijvoorbeeld door meer en betere informatiedeling, door boa’s toegang te geven tot politielocaties en tot onze bedrijfsprocessensystemen."

  Nederland telt ongeveer 23.700 boa's. De meesten werken in het openbaar vervoer of zijn gemeentelijke handhavers. Ruim vierduizend van hen hebben handboeien, enkele honderden hebben een wapenstok, pepperspray of een vuurwapen.

  Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

  Door: ANP/NU.nl  Beeld: ANP

  102  reacties  

  Lees meer over:

  Politie  Binnenland 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 05 december 2018 @ 00:43
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, BOA's, HANDHAVERS, WILLEN MEER BEWAPENING ook ivm komende Oud- en Nieuw. Het is al meer opgevallen, veel steden en zelfs kleinere gemeenten hebben HANDHAVERS, z.g. 'Buitengewoon Opsporings Ambtenaren' (BOA'S) in dienst, begonnen bij eerder in de jaren vorige eeuw al 'Stadswachten' en zij doen meer en meer het werk van 'opgeleide politieagenten in eerste aanleg. 'Vroeger' deed de POLITIE BASISDIENST deze werkzaamheden als handhaving... Zij waren en zijn echter wel voorzien van de huidige standaardbewapening.

  BOA's echter hebben deze meestal niet, soms tegenwoordig wel, afhankelijk van 'gemeente', wel een wapenstok of handboeien'. Nu willen allen dat, alleen een vuurwapen, pepperspray e.d. ontbreken nog, dan is er dus een 'politiekorps' naast de NATIONALE POLITIE ontstaan. Ook uiterlijk zijn zij er meer en meer op gaan lijken. Dit dan door gebrek aan politieke verantwoordelijkheid gedurende vele decenia overigens...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Boa's willen wapenstok met Oud en Nieuw

  GISTEREN, 07:28

  BINNENLAND

  ANP

  Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) maken zich zorgen over de komende jaarwisseling. Ze zijn slecht uitgerust voor wat er van hen verwacht wordt, vindt de Nederlandse Boa Bond. Boa's moeten de orde handhaven in steeds meer vuurwerkvrije zones.

  "Nu er vuurwerkverboden zijn ingevoerd, moet er controle zijn op de afsteektijden", zei vakbondsvoorzitter Eric Lakenman in het NOS Radio 1 Journaal. "Boa's krijgen die rol, maar zijn er niet voor uitgerust. Ze hebben geen wapenstok, pepperspray of bodycam, maar worden wel in risicogebied geconfronteerd met de ernstige gevolgen van vuurwerk."

  Tijdens de afgelopen jaarwisselingen werd op meerdere plaatsen vuurwerk naar handhavers gegooid en werden ze mishandeld.

  Hamer en helm

  De vakbond pleit er donderdag bij de Amsterdamse gemeenteraad voor om boa's in de hoofdstad uit te rusten met een wapenstok, pepperspray of bodycam. "Een timmerman stuur je de bouwplaats op met een goede hamer, een helm en veiligheidsschoenen. Ook boa's moeten beschermd worden."

  Ruud Verkuijlen, die bij de politie werkt als manager geweld tegen politieambtenaren, zegin het AD dat boa's, maar ook ambulancemedewerkers en brandweerlieden die in het nauw komen, kunnen rekenen op snelle ondersteuning van de politie.

  Maar Lakenman heeft daar niet veel vertrouwen in. "Er wordt vaak gezegd dat de politie binnen vijf minuten ter plaatse is. In buitengebieden worden aanrijtijden zeker niet gehaald, in steden ook steeds moeilijker. Daardoor komen boa's in de problemen."

  BEKIJK OOK

  Oud en Nieuw zonder vuurpijlen dreigt na afkeuren verplichte standaards

  Aantal verdachten van geweld tegen hulpverleners neemt toe

  Haagse agenten over geweld Oud en Nieuw: het was net oorlog

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 04 maart 2016 @ 00:33
  #3
  reactie op (#2) gerrit72

  Goedemorgen, Gemeenten zijn het spuugzat dat toezichthouders stelselmatig worden mishandeld. Daarom worden buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) bewapend met onder meer handboeien, de wapenstok of pepperspray.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4256387/2016/03/03/Stadswachten-vaker-uitgerust-met-wapens.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2316/Politie/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 07 januari 2015 @ 01:11
  #2
  reactie op (#1) herman_dad
  In Nijmegen zie je de boa die zich met veiligheid bezig houd net als de politie ook nooit echt in de wijk;)
 • dinsdag 06 januari 2015 @ 07:20
  #1

  Goedemorgen, STADSWACHTEN zijn vaak per jaar duurder dan een 'echte' politiemedewerker?

  Zie art. uit De Telegraaf  (bron)

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23522508/__Boa_kost_meer_dan_agent__.html

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ - http://clubs-15-jaar.clubs.nl/

  Gewijzigd op 2016-03-04 00:24:44
  handtekeningafbeelding