1038 keer bekeken

CORRUPTIE: 'Agent gearresteerd voor lekken naar onderwereld'

 • vrijdag 09 november 2018 @ 00:19
  #29
  reactie op (#28) herman_dad

  Goedemorgen, VOOR HET ONNODIG KIJKEN, ZOEKEN IN HET POLITIE-INFORMATIESYSTEEM is een agent veroordeeld. Het vermoeden bestond of bestaat dat hij deze informatie deelde met een Marokkaanse criminele organisatie? Er is echter duidelijk géén bewijs gevonden voor dit alles dát deze politieman daarbij betrokken was. Indien zo wel, dan zeker laakbaar, maar evenzo is laakbaar deze uitspraak weer, VEROORDELING TOCH ZONDER BEWIJS? 'RECHTSSTAAT'?    

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

  Vrijdag 09 november 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Tilburgse agent veroordeeld tot tien dagen cel na schending ambtsgeheim

  Tilburgse agent veroordeeld tot tien dagen cel na schending ambtsgeheim

  08 november 2018 17:14 Laatste update: 5 uur geleden

  Een Tilburgse politieagent (42) is donderdag veroordeeld tot tien dagen cel en een werkstraf van 240 uur, omdat hij onnodig zocht naar informatie in het politiesysteem. De rechtbank in Breda legde hem ook een voorwaardelijke celstraf op.

  Michiel W. is zijn baan bij de politie kwijt. 

  Het vermoeden bestaat dat de geheime informatie van de politie bij een groep Marokkaanse criminelen is beland. Zij hebben de informatie gebruikt om achter de verblijfplaats van een vijand te komen en zijn familie onder druk te zetten. 

  Bij de vriendin van de gezochte man werd een envelop bezorgd met onder meer zijn politiefoto en informatie over auto's die hij gebruikte. Bij zijn oom, vader en vriendin in Nieuwegein werden korte tijd later aanslagen gepleegd.

  'Kern van rechtsstaat geraakt'

  Tijdens een eerdere zitting betoogde de officier van justitie dat de politie volstrekt integer moet zijn en dat de kern van de rechtsstaat is geraakt. "We moeten erop kunnen vertrouwen dat politiemensen integer zijn en geen andere motieven hebben". 

  Bewijs dat de agent de geheime informatie zelf met de criminelen heeft gedeeld, is niet gevonden.

  Door: NU.nl/ANP | Beeld: ANP

  28 reacties  

  Lees meer over: 

  Tilburg Misdaad in Nederland

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 05 mei 2018 @ 00:35
  #28
  reactie op (#27) herman_dad

  Goedemorgen, ONDERZOEK NAAR DEZE BLUNDER VAN HET OM...  Ik wéét de oorzaak al...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  OM gaat blunder in zaak politiemol uitzoeken

  GISTEREN, 11:05

  BINNENLAND

  Mark M. in de rechtbank ANP

  Het Openbaar Ministerie gaat uitzoeken hoe het kan dat er binnen de organisatie een fout is gemaakt in de zaak rond politiemol Mark M. Het OM had verlenging van de voorlopige hechtenis moeten aanvragen, maar dat gebeurde te laat en daarom mag M. zijn hoger beroep nu in vrijheid afwachten.

  Gisteren zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie al dat het om een menselijke fout gaat. "Een registratiefout. De bewaking van de termijnen voor verlenging heeft niet goed gefunctioneerd. Dat vinden wij echt heel vervelend."

  Mark M. werd in februari veroordeeld tot vijf jaar cel voor corruptie. Hij verkocht jarenlang vertrouwelijke politie-informatie aan criminelen.

  Geen voorwaarden

  M. is tegen die uitspraak in beroep gegaan, net als het OM, en is dus tot in elk geval de behandeling van zijn zaak op vrije voeten.

  "Hij is opgelucht dat hij zijn proces in vrijheid kan afwachten", zegt een van zijn advocaten. Er zijn geen voorwaarden aan de invrijheidstelling verbonden; de politiemol kan dus gaan en staan waar hij wil.

  BEKIJK OOK

  Politiemol Mark M. komt vrij door blunder OM

  Ook OM gaat in beroep in zaak tegen politiemol Mark M.

  Politiemol Mark M. veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-06-10 12:42:31
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 04 mei 2018 @ 00:26
  #27
  reactie op (#22) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIEMOL MARK M. DIRECT VRIJ DOOR VORMFOUT OM inzake voorlopige hechtenis.... Tja... Wij zeggen maar niets meer.

  Zie en lees verder art. RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  03 mei 2018 19:46

  Politiemol per direct vrijgelaten vanwege fout justitie.

  Politiemol Mark M. komt morgenvroeg op vrije voeten. 

  © ANP

  Politiemol Mark M., die tot 5 jaar cel is veroordeeld voor corruptie, moet door een fout van justitie worden vrijgelaten. M. ging in hoger beroep tegen zijn straf en het Openbaar Ministerie moest daarom zijn voorlopige hechtenis verlengen. Dat zijn ze vergeten. Vanwege die vormfout werd vanmiddag besloten om hem vrij te laten in afwachting van zijn hoger beroep.

   

  Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers bevestigt een bericht van NRC Handelsblad daarover. M. wordt morgenvroeg vrijgelaten.

  28.521 keer informatie gezocht

  M. werd veroordeeld voor corruptie, computervredebreuk, schending van het ambtsgeheim, witwassen, bezit van valse paspoorten en deelname aan een criminele organisatie tussen 2011 en 2015. Dat heeft hij allemaal gedaan om het geld dat hij daarmee kon verdienen.

  Hij zocht in het politiesysteem BlueView 28.521 keer informatie over politieonderzoeken en kreeg een melding als er nieuwe informatie over personen of onderwerpen in het systeem stond. De informatie die hij zocht, was niet voor hem bedoeld.

  Aanzien van politie geschaad

  In 2015 werd hij opgepakt nadat de politie talloze documenten met politiegegevens had gevonden bij een frauderende autohandelaar in Oirschot. Later vond de politie ook bij een vermeende tussenpersoon, Mark S., veel afdrukken uit BlueView. Ook op die documenten zaten vingerafdrukken van M.

  Volgens de rechtbank die hem eerder veroordeeld heeft M. het aanzien van de politie met zijn 'schaamteloze gedrag' ernstig geschaad. Ook dat M. geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn handelen maar zich 'een slachtofferrol' heeft aangemeten, wordt hem door de rechtbank aangerekend. M. heeft bekend dat hij in de systemen had gezocht, maar ontkent dat hij geld kreeg voor zijn informatie.

  M. woont met zijn vrouw in Oekraïne. Advocaat Kuijpers weet niet of zijn cliënt daar nu naar toe gaat.

  Meer op rtlnieuws.nl:

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2018-11-09 00:22:24
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 04 mei 2018 @ 00:19
  #26
  reactie op (#25) herman_dad

  Goedemorgen, AGENT STEEKT BOETE'S IN EIGEN ZAK. Iets wat dus ook in ons land kan voorkomen, je verwacht het in heel andere landen, maar? 

  Zie en lees verder art. RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  03 mei 2018 14:43

  Agent stak boetes in eigen zak.

    

   Archieffoto) 

   © ANP

   Een politieagent uit Maastricht heeft mogelijk boetes achterover gedrukt. Hij zou automobilisten contant hebben laten betalen voor de bekeuringen en het geld daarna in eigen zak hebben gestoken.

   Dat gebeurde minstens vijftien keer en de boetes liepen op tot 260 euro, zegt het Openbaar Ministerie. De agent is geschorst. Justitie onderzoekt of hij het vaker heeft gedaan.

   Meteen pinnen

   De man hield vorig jaar Belgische automobilisten aan na overtredingen en eiste dat ze contant zouden betalen. Als iemand niet genoeg geld bij zich had, moest hij of zij meteen pinnen.

   De zaak kwam aan het rollen toen een van de bekeurde Belgen het niet eens was met een boete en een klacht had ingediend

   Meer op rtlnieuws.nl:
   Man bijt agent in Eindhoven

   RTL Nieuws / ANP

   Gewijzigd op 2018-11-09 00:25:38
   handtekeningafbeelding
  • zaterdag 21 april 2018 @ 08:56
   #25
   reactie op (#24) herman_dad

   Goedemorgen, BESTUURDERS POLITIEVAKBOND vervolgd voor fraude... inderdaad.... stippeltje, stippeltje surprisemaar...

   Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

   'Bestuurders politievakbond vervolgd voor fraude'

   VANDAAG, 03:37

   BINNENLAND

   ANP

   Zeker twee bestuurders van politievakbond ANPV worden verdacht van gesjoemel met subsidies en declaraties. Ze worden daarvoor strafrechtelijk vervolgd, meldt het AD op basis van bronnen bij het onderzoek. Het zou gaan om tienduizenden euro's.

   Een van de verdachten is volgens het AD de bondsvoorzitter, Geert P. Hij zou worden verdacht van witwassen, fraude en valsheid in geschrifte. Het Openbaar Ministerie bevestigt in de krant dat vervolging wordt ingesteld. Ook binnen de politie wordt de zaak onderzocht.

   De bestuursleden zouden subsidiegeld hebben opgestreken en hebben geknoeid met declaraties, door bijvoorbeeld torenhoge kilometervergoedingen te rekenen. Op die manier zouden ze hun salaris hebben verhoogd.

   P. wilde in het AD niet reageren op de zaak. Hij is sinds december met ziekteverlof. Deze week werd een tijdelijke vervanger voor hem aangesteld. Het is niet duidelijk wie de andere verdachte is.

   Deel dit artikel: 

   Gewijzigd op 2018-06-10 12:44:01
   handtekeningafbeelding
  • donderdag 12 april 2018 @ 00:38
   #24
   reactie op (#23) herman_dad

   Goedemorgen, VANDAAG 2 GEVALLEN van ernstig plichtsverzuim, in AMSTERDAM en in GRONINGEN een agente vevolgd voor het onterecht schieten op een persoon.  

   Zie en lees verder art. NU.nl (bron)

   Donderdag 12 april 2018 

   Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

   Politieagent Amsterdam aangehouden om plichtsverzuim 

   Foto: ANP

   Gepubliceerd: 11 april 2018 16:02 Laatste update: 11 april 2018 16:15

   • Een 54-jarige politiemedewerkster van de eenheid Amsterdam is aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek. De vrouw is ook op non-actief gesteld.

   De aanleiding is "vermoedelijk ernstig plichtsverzuim". Wat dat inhoudt wil de politie in verband met de privacy niet zeggen. De officier van justitie leidt het strafrechtelijke onderzoek.

   Naast het strafrechtelijk onderzoek loopt tegen de politiemedewerkster ook een intern onderzoek.

   De politie wil op dit moment niet meer informatie geven.

   Door: ANP/NU.nl

   Lees meer over: 

   Politie Amsterdam

   Donderdag 12 april 2018 

   Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

   Agente Groningen die op verkeerde persoon schoot vervolgd door OM 

   Foto: ANP

   Gepubliceerd: 11 april 2018 14:56 Laatste update: 11 april 2018 21:36

   • Een agente die een jaar geleden in het de Groningse wijk Hoogkerk op een onschuldige scooterrijder schoot, wordt door het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd. Ze wordt vervolgd voor poging tot doodslag.

   Het OM heeft berichtgeving van RTV Noord daarover bevestigd. Volgens het OM heeft de agente zich niet gehouden aan de regels die gelden voor gebruik van het dienstwapen.

   De politie zocht op 8 april vorig jaar in de Uranusstraat in de stad een verdachte van huiselijk geweld, waarbij de verdachte met een vuurwapen had gedreigd. Hierna had hij de woning verlaten. Toen de agenten ter plaatse kwamen, was de man als bijrijder in een auto vertrokken.

   Even later zag de agente op de Minervalaan iemand die voldeed aan het signalement rijden op een scooter. Het is nog onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld, maar de agente trok vervolgens haar wapen en loste enkele schoten.

   De scooterrijder raakte niet gewond. De man bleek later niets met deze zaak te maken te hebben.

   Intern onderzoek

   De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) van de politie is naar aanleiding van de geloste schoten een intern onderzoek gestart, onder andere om te bepalen of de schoten gericht waren, of dat het waarschuwingsschoten betrof.

   De verdachte van het huiselijk geweldsincident heeft zich later op eigen initiatief gemeld bij de politie en is gehoord.

   Door: ANP

   Lees meer over: 

   Groningen

    

   Gewijzigd op 2018-06-10 12:44:52
   handtekeningafbeelding
  • dinsdag 27 maart 2018 @ 00:21
   #23
   reactie op (#22) herman_dad

   Goedemorgen, de DKB, BEVEILIGING KON.HUIS EN AMBTENAREN, Politici, een medewerker, al eerder geschorst, bij de beveiliging van Wilders, nu aangeklaagd voor schending ambtsgeheim. 

   Zie en lees verder art. RTL-NIEUWS twitter (bron)

   26 maart 2018 14:26

   Ex-beveiliger Geert Wilders vervolgd.

   Geert Wilders omringd door beveiligers in de Tweede Kamer (archieffoto). 

   © ANP

   Een oud-beveiliger van PVV-leider Geert Wilders wordt strafrechtelijk vervolgd. Politiemedewerker Faris K. zou vertrouwelijke informatie hebben gelekt en ten onrechte in de politiesystemen hebben gezocht voor privédoeleinden.

   K. zou vertrouwelijke en operationele informatie van de politie aan vriendinnen van hem hebben verteld. Dat is schending van het ambtsgeheim, zo heeft het Openbaar Ministerie laten weten.

    

   ZIE OOK: Screenen voor gevoelige functie: gebeurt dat wel grondig genoeg?

   K. werd februari vorig jaar opgepakt, midden in de campagnetijd voor de Tweede Kamerverkiezingen. Wilders legde daarop tijdelijk zijn campagne neer.

   K. was binnen de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) belast met het maken van zogenoemde omgevingsscans voor de beveiliging van de PVV-voorman.

   Schending ambtsgeheim

   In 2008 was hij al veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 100 uur wegens het opzettelijk schenden van zijn ambtsgeheim. K. werkte toen voor de politie in Utrecht.

   Meer op rtlnieuws.nl:
   'Geheime politie-informatie gelekt naar criminele organisatie'

   ANP

   Gewijzigd op 2018-11-09 00:28:38
   handtekeningafbeelding
  • zaterdag 03 maart 2018 @ 01:04
   #22
   reactie op (#21) herman_dad

   Goedemorgen, zowel Mark M. als ook het OM in HOGER BEROEP in deze zaak, we wachten alles maar weer af...

   Zie en lees verder art. van NU.nl (bron)

   Ook OM in beroep tegen gedeeltelijke vrijspraak 'politiemol' Mark M. 

   Foto: ANP

   Gepubliceerd: 02 maart 2018 15:44 Laatste update: 02 maart 2018 16:13

   Ook het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de veroordeling van vijf jaar cel voor Mark M., ook wel bekend als de politiemol. De rechtbank veroordeelde M. onder meer voor het verkopen van politie-informatie, computervredebreuk en witwassen. 

   Hij werd vrijgesproken van de verdenking passieve ambtelijke omkoping voor het onderdeel 'het aannemen van geld’. Het OM is het daar niet mee eens.

   M. zelf had ook al hoger beroep aangetekend. De 31-jarige man uit Weert werd half februari veroordeeld omdat hij 28.521 keer in de politiesystemen gegevens had opgezocht en doorgespeeld over politieonderzoeken.

   Hij kreeg bovendien meldingen als er nieuwe informatie over personen of onderwerpen kwam. Die informatie was niet voor hem bedoeld. Hij heeft bekend dat hij in de systemen heeft gezocht, maar heeft altijd ontkend dat hij geld kreeg voor zijn informatie.

   Hij werd opgepakt in 2015. M. was tegen de lamp gelopen toen de politie talloze documenten met politiegegevens vond bij een frauderende autohandelaar in Oirschot.

   Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

   Door: ANP   

   Lees meer over: 

   Politiemol Mark M.

   Gewijzigd op 2018-06-10 12:46:00
   handtekeningafbeelding
  • dinsdag 27 februari 2018 @ 06:11
   #21
   reactie op (#20) herman_dad

   Goedemorgen, dus toch... Mark M. heeft zich gemeld. Toch ook weer opmerkelijk zullen we maar zeggen? 

   Zie en lees art. van NU.nl (bron)

   Dinsdag 27 februari 2018 

   Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

   Politiemol Mark M. meldt zich bij politie voor uitzitten celstraf 

   Foto: ANP

   Gepubliceerd: 26 februari 2018 16:13

   • 'Politiemol' Mark M., die vorige week werd veroordeeld voor corruptie, zit in de cel. Hij heeft zich maandagochtend gemeld bij de politie in Roermond en is meteen overgebracht naar een huis van bewaring, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

   De voormalige politieman uit Weert kreeg vijf jaar celstraf van de rechtbank in Den Bosch. Hij kreeg die voor het verkopen van politie-informatie, computervredebreuk en witwassen.

   M. moest meteen worden opgepakt, maar hij was na zijn vrijlating uit voorarrest naar zijn thuisland Oekraïne gegaan. Zijn advocaat had al gezegd dat M. zich gewoon zou melden als het OM hem zou oproepen om zijn straf uit te zitten.

   M. is in hoger beroep gegaan.

   Door: ANP

   Lees meer over: 

   Mark M.

    

   Gewijzigd op 2018-06-10 12:46:32
   handtekeningafbeelding
  • vrijdag 23 februari 2018 @ 06:46
   #20
   reactie op (#18) herman_dad

   Goedemorgen, 'politiemol' Mark M. gaat in hoger beroep na veroordeling voor 5 jaar. Overigens is hij en woont hij zelf nu in Ukraine, zijn advocaat blijft beweren dat hij vrijwillig terug zal komen om de straf uit te zitten? Daar laten we het dan maar bij....

   Zie en lees art. van NU.nl (bron)

   Vrijdag 23 februari 2018 

   Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

   Politiemol Mark M. in hoger beroep tegen celstraf 

   Foto: ANP

   Gepubliceerd: 22 februari 2018 14:33 Laatste update: 22 februari 2018 15:01

   • Politiemol Mark M. uit Weert gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling van vijf jaar cel. Dat heeft zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers donderdag laten weten.

   M. werd maandag veroordeeld voor het verkopen van politie-informatie, computervredebreuk en witwassen.

   Volgens de raadsman van M. is zijn cliënt het er niet mee eens dat hij is veroordeeld voor corruptie. De rechtbank vond dat sprake was van corruptie, omdat hij naar geheim agenten lekte in ruil voor zakelijke afspraken. "Terwijl hij met honderden criminelen contact zou hebben gehad en daarbij niets is gebleken van enige betaling", aldus Kuijpers.

   M. moest van de rechtbank ook meteen worden opgepakt, omdat er sprake zou zijn van vluchtgevaar. M. was meteen na zijn voorarrest naar zijn thuisland Oekraïne gegaan en daar gaan samenwonen met zijn huidige vrouw.

   Kuijpers zei donderdag dat zodra de officier van justitie M. oproept, hij zich meteen zal melden, zodat hij zijn straf kan uitzitten. Dat zal binnen enkele dagen gebeuren, aldus de raadsman.

   Abonnementen

   M. zou tegen betaling zogeheten abonnementen op strafzaken hebben afgesloten en kreeg via zijn e-mail berichten als er nieuwe informatie werd toegevoegd. Met het persoonlijke account van de man uit Weert werd vele malen ingelogd in het systeem BlueView. In deze 'index' van de politie staan lopende en afgeronde strafzaken.

   Hij controleerde het systeem ook in de zaken van zijn medeverdachten Marco S., Tom van H., Berry S. en J. van den A.. Het OM weet dit aan de hand van de zoektermen die M. invoerde in het politiesysteem.

   Volgens de rechtbank is onduidelijk waar 70.000 euro aan contante stortingen vandaan komen. Niet bewezen is dat dat van de verkoop van geheime informatie komt, maar M. kon ook niet geloofwaardig verklaren waar het wel vandaan kwam. Daarom is hij ook veroordeeld voor witwassen.

   Door: ANP

   Lees meer over: 

   Politiemol Mark M. Weert

   Gewijzigd op 2018-06-10 12:47:05
   handtekeningafbeelding