1480 keer bekeken

CORRUPTIE: 'Agent gearresteerd voor lekken naar onderwereld'

 • zaterdag 22 juni 2019 @ 00:18
  #40
  reactie op (#38) herman_dad

  Goedemorgen, OPVALLEND, OUD-POLITIECHEF KRIJGT JAAR CEL VOOR CORRUPTIE. Eerder had het OM een WERKSTRAF en voorwaardelijke celstraf geeist. OM eist werkstraf voor politiechef die zich liet trakteren op dure uitjes De Rechtbank vindt dus een CELSTRAF waarvan de helft voorwaardelijk JUIST. Een toch aanzienlijke afwijking en strafVERHOGING door de rechter? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Oud-politiechef Eindhoven krijgt jaar cel voor corruptie.

  ANP

  VANDAAG, 16:30

  REGIO

  Een oud-politiechef in Eindhoven is veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor corruptie en valsheid in geschrifte. Een zakenman die politiechef Peter van den E. (58) omkocht kreeg een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan de helft voorwaardelijk.

  Otto V. (53) trakteerde de politieman jarenlang op lange verblijven in zijn Franse landhuis. Ook betaalde hij een reisje naar Canada en gingen de twee samen racen op een Belgisch circuit.

  Volstrekt onaanvaardbaar

  V. is directeur van een beveiligingsbedrijf. Beide mannen werkten samen in een veiligheidsproject. De zakenman fêteerde de politieman, omdat die laatste betrokken was bij de aanschaf van camerasystemen door de politie.

  De rechtbank neemt Van den E. zeer kwalijk dat hij zich liet omkopen. "Het aannemen van dure reizen en verblijven in een chateau van een zakelijke relatie is volstrekt onaanvaardbaar, zeker als commissaris van de politie", zei de rechter.

  Tijdens de behandeling van de zaak vorige maand ontkenden de mannen dat er sprake was van belangenverstrengeling, schrijft Omroep Brabant. De verblijven in het landhuis in Frankrijk waren volgens het duo een privé-aangelegenheid en met de dure BMW waarin de politiecommissaris reed was niets mis. "Ik mocht dat en daar heeft nooit iemand een probleem van gemaakt", zei Van den E. in de rechtbank.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 12 juni 2019 @ 00:18
  #39
  reactie op (#36) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #36: BETROKKEN POLITIE MEDEWERKER verdiende 2 ton MET WITWASSEN IN DE VASTGOEDWERELD en tevens verdacht van lekken naar figuren waar hij dat niet zou moeten doen. Nu afwachten wat de rechter oordeelt. Hij is overigens wel op vrij voeten gesteld. 

  EN OOK VANDAAG WEER EEN GROTE POLITIE-ACTIE TEGEN 'WITWASSEN': 

  Grote politieactie in Leeuwarden bij witwasonderzoek: 8 arrestaties

   10:43 IN REGIO 

  Bij het onderzoek wordt speciale apparatuur gebruikt om verborgen ruimtes te vinden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politieman die huizen verhuurde verdacht van lekken en witwassen.

  Een auto die in beslag is genomen bij de politieactie in Ypenburg ANP

   VANDAAG, 17:30

  BINNENLAND

  Een politiemedewerker die bijverdiende met een vastgoedbedrijf zou bijna twee ton hebben witgewassen. Ook lekte hij vertrouwelijke politiegegevens, zei het Openbaar Ministerie vandaag bij de start van een rechtszaak tegen de verdachten die in maart dit jaar werden opgepakt bij invallen in Den Haag.

  De politie doorzocht toen 22 appartementen in woontorens in de wijk Ypenburg. De huizen zouden via een bedrijf zijn verhuurd aan criminelen, die contant betaalden en zo anoniem konden blijven.

  In een van de appartementen vond de politie zes miljoen euro cash, verstopt in geheime vakken in het hoofdeinde van een bed. De bewoonster verstopte het geld voor een Surinaamse drugshandelaar, denkt het OM.

  Deze man huurde zelf drie verschillende appartementen en stond ook op de loonlijst van het verhuurbedrijf. Het OM gelooft niet dat hij daar echt heeft gewerkt. Zelf ontkent hij iets met de gevonden miljoenen te maken te hebben. Ook de rechtbank vond dat daarvoor nog geen bewijs is.

  Doorgespeeld

  Naast enkele bewoners van de appartementen, werden bij de actie in maart ook de drie mannen achter het bedrijf opgepakt. Opvallend genoeg werkte een van hen bij de politie, op de afdeling facilitair management.

  Volgens het OM heeft politiemedewerker Donovan A. meerdere keren informatie opgezocht in het politiesysteem over de vermeende drugshandelaar. Die gegevens zou hij hebben doorgespeeld aan zijn medebestuurders.

  Bij een van hen vond de politie bijna een half miljoen euro contant. Ook hij wordt verdacht van witwassen. Dat geldt ook voor de derde bestuurder, die volgens het OM nog een ander bedrijf had waar hij geld witwaste. De mannen zeggen inkomsten te hebben gehaald uit erfenissen en de verkoop van auto's.

  Safehouse

  Saillant detail is dat de politie in een van de woontorens zelf ook een appartement huurde. Dat deed dienst als safehouse, bijvoorbeeld om een beschermde getuige onder te kunnen brengen. De politie zou dit overigens niet via de verdachten hebben gehuurd, maar van een andere vastgoedbeheerder.

  Politiemedewerker Donovan A. is inmiddels op vrij. De andere verdachten blijven vast zitten. De rechtszaak wordt later inhoudelijk behandeld.

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-06-12 00:20:55
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 21 mei 2019 @ 00:15
  #38
  reactie op (#37) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #35: OM EIST WERKSTRAF TEGEN EINDHOVENSE POLITIECOMMISSARIS WEGENS BELANGENVERSTRENGELING. Oftewel hij liet zich door een bevriende directeur beveiligingsbedrijf feteren ivm het aanleggen van cameratoezicht bij politiebureau's?  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  OM eist werkstraf voor politiechef die zich liet trakteren op dure uitjes

   VANDAAG, 19:02

  REGIO

  Tegen een 58-jarige oud-politiecommissaris uit Eindhoven is een werkstraf van 240 uur en een maand voorwaardelijke celstraf geëist. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij zich schuldig gemaakt aan corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen. Een zakenman die de commissaris zou hebben omgekocht, hoorde dezelfde straf eisen.

  De zakenman is Otto V., directeur van een beveiligingsbedrijf. Hij zou politiechef Peter van den E. zeker zeven jaar in de watten hebben gelegd omdat die betrokken was bij de aanschaf van cameratoezichtsystemen door de politie.

  Ruim 34.000 euro

  Volgens het OM werd Van den E. onder meer getrakteerd op lange verblijven in het Franse landhuis van de ondernemer, een reisje naar Canada en racen met snelle auto's op een circuit in België. Ook reed hij in een dure leaseauto. Het OM wil ruim 34.000 euro van hem terug hebben.

  Beide verdachten ontkennen de belangenverstrengeling, schrijft Omroep Brabant. De verblijven in het landhuis in Frankrijk waren privé en met de dure BMW waarin de politiecommissaris reed was niets mis. "Ik mocht dat en daar heeft nooit iemand een probleem van gemaakt", zei Van den E. in de rechtbank.

  Hij is boos op de politie, die hem na een schorsing, en uiteindelijk ontslag, hard liet vallen. Hij werkt inmiddels voor een van de bedrijven van V. Vrijdag gaat de rechtszaak tegen de mannen verder. Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank uitspraak doet.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 30 april 2019 @ 00:16
  #37
  reactie op (#23) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #23: EX-BEVEILIGER WILDERS VEROORDEELT TOT 7 MAANDEN, 2 maanden méér dan OM had geeist. Dit als 'voorbeeld' vooor anderen in dezelfde positie, volgens de rechtbank. De eis om 5 jaar geen overheidsfunctie meer te mogen uitoefenen blijft wel staan. Wel komt betrokkene dan naar alle waarschijnlijkheid niet meer terug in politiedienst, deze termijn is een algemene termijn dat 'men' dan te lang uit dienst is geweest. 

  Zie en lees art. van NOS Nieuws Twitter (bron)

  Zeven maanden cel voor oud-beveiliger Wilders voor lekken

   VANDAAG, 14:17 AANGEPAST VANDAAG, 18:16

  BINNENLAND

  De rechtbank heeft oud-politieman Faris K. veroordeeld tot zeven maanden celstraf wegens het lekken van geheime informatie over de beveiliging van PVV-leider Wilders. Ook mag hij vijf jaar niet bij de overheid werken.

  Het Openbaar Ministerie (OM) had twee weken geleden nog vijf maanden cel geëist en uitsluiting van een publieke functie voor de periode van vijf jaar. K. werd vervolgd omdat hij aan bekenden van hem vertrouwelijke informatie over de woonplaats en beveiliging van Wilders had doorgegeven.

  K. was al eens veroordeeld voor schending van het ambtsgeheim. Dat de straf hoger uitvalt, is volgens de rechter ook een signaal naar andere politieambtenaren in vergelijkbare posities, om duidelijk te maken dat dit soort gedrag niet kan.

  Verkenner

  K. werkte bij de Dienst Bewaken en Beveiligen die onder anderen Wilders beschermt. Als verkenner van locaties waar Wilders naartoe ging, wist hij veel van de beveiliging van de politicus. Hoewel deze informatie geheim was, praatte hij hierover met verschillende mensen uit zijn omgeving.

  Ook deelde K. informatie over het bezoek van een van de dochters van de toenmalige Amerikaanse president Obama aan Nederland en heeft hij voor privédoeleinden in politiesystemen gezocht.

  'Stom'

  K. heeft bekend dat hij over zijn werk praatte met drie vrouwen, onder wie zijn vriendin. Hij noemt zijn gedrag "stom" maar van kwade opzet was volgens hem geen sprake.

  Het onderzoek naar K., die al eerder voorwaardelijk ontslag had gekregen voor het rondneuzen in politiesystemen, begon in mei 2016. In februari 2017 werd hij aangehouden. Begin dit jaar is hij definitief ontslagen.

  K. gaat in hoger beroep tegen de uitspraak, zegt zijn advocaat Peter Plasman. Hij vindt de strafmaat te hoog. "Hij is te loslippig geweest, maar het heeft geen consequenties gehad", aldus Plasman. "Sommige informatie die hij had gedeeld was geen echt geheim. Bovendien is hij onvoorwaardelijk ontslagen. Zijn werk was zijn hart en ziel. Dat alles op een rijtje zettend, is dit gewoon te veel."

  BEKIJK OOK

  Vijf maanden cel geëist tegen ex-beveiliger Wilders

  OM: geen bewijs dat Wilders-beveiliger lekte naar criminelen

  Beveiliger Wilders lekte ook over bezoek dochter Obama aan Nederland

  Deel dit artikel: 

      

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 09 maart 2019 @ 00:24
  #36
  reactie op (#35) herman_dad

  Goedemorgen, CORRUPTIE BIJ DE POLITIE, KORPSCHEF LAAT ZICH DAAROVER UIT. I.V.M.DE AANHOUDING VAN HOGE POLITIE (ADVIES)FUNCTIONARIS VAN KORPS HAAGLANDEN. De man werkte op de achtergrond maar had Politieadviseur opgepakt bij politie-inval Den Haag als o.a. functionaris gebouwenbeheer eigenlijk een beetje een functie als 'de kat op het spek'?  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Korpschef: integriteitskwesties bij politie zijn klap in het gezicht

  VANDAAG, 15:53

  BINNENLAND

  De politie neemt voertuigen in beslag bij de actie in Den Haag ANP

  "Voor collega's waarvan is vastgesteld dat ze de grens overschrijden, is in het korps geen plaats", schrijft korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie in reactie op de aanhouding van een medewerker van de politie en twee andere incidenten met politiemensen deze week. Hij vindt dat dit soort problemen alle agenten raken die hun werk wel goed doen. "Elk incident is een klap in hun gezicht."

  Vanmorgen bleek dat een beleidsmedewerker van de politie is opgepakt bij de grote actie tegen spookwoningen in Den HaagDinsdag werd ook al bekend dat een agent in opleiding informatie uit het politiesysteem doorspeelde aan criminelen. Een dag later werd een medewerker van de Landelijke Eenheid opgepakt op verdenking van het doorspelen van informatie aan derden.

  Akerboom laat weten dat de politie de komende tijd onderzoek doet naar de spookwoningen in Den Haag, ook naar de betrokkenheid van de beleidsmedewerker. Hij wordt verdacht van witwassen. Wanneer het strafrechtelijk onderzoek het toelaat, volgt volgens de korpschef ook een disciplinair onderzoek naar hem.

  'Politie moet zich aan wet houden'

  "Integriteit is cruciaal voor de politie en daarom één van onze belangrijkste kernwaarden", schrijft Akerboom, die ook wijst op de voorbeeldfunctie van de politie. "Wie de wet handhaaft, moet zich er zelf ook aan houden, daar sta ik voor. Gelukkig doen alle collega's dat ook, een enkeling uitgezonderd."

  Volgens Akerboom is politiewerk mensenwerk, en maken mensen fouten. "Soms onbewust, maar helaas soms ook bewust. En het is goed dat we daar eerlijk en en transparant over zijn, en van leren om risico's in de toekomst te verkleinen."

  BEKIJK OOK

  Politieadviseur opgepakt bij politie-inval Den Haag

  Veel contant geld en wapens gevonden bij politie-inval Den Haag

  OM eist bijna vier jaar cel tegen jonge politiemol

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 06 maart 2019 @ 00:21
  #35
  reactie op (#34) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg op vorig artikel in deze rubriek, OM VERVOLGT DE GESCHORSTE POLITIECOMMISSARIS VOOR CORRUPTIE. Zie ook andere net geplaatste bericht, het komt voor, corruptie binnen de politie, van hoog tot laag.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  OM vervolgt Eindhovense politiecommissaris voor corruptie

  VANDAAG, 16:27

  BINNENLAND

  De rechtbank in Zwolle ANP

  Het Openbaar Ministerie stelt vervolging in tegen een politiecommissaris uit Eindhoven wegens valsheid in geschrifte en het witwassen van crimineel geld. NRC meldt dat de man, Peter van den E., op 20 mei voor de rechtbank van Zwolle moet verschijnen.

  De commissaris wordt ervan verdacht dat hij zich heeft laten omkopen door een vriend, een ondernemer in de beveiligingssector. Ze zullen gezamenlijk terechtstaan.

  Het onderzoek in deze zaak heeft drie jaar geduurd. In februari werd bekend dat Van den E., die veertig jaar voor de politie heeft gewerkt, met onmiddellijke ingang is ontslagen wegens fraude en corruptie. Daarvoor was hij maandenlang geschorst.

  'Criminee!'

  NRC meldde eerder al dat Van den E. tien jaar directeur is geweest van 'Criminee!', een stichting waarin de overheid en bedrijven samenwerken om met technische middelen criminaliteit op te sporen op bedrijfsterreinen en parkeerplaatsen.

  Medeverdachte Otto V. werkte ook voor dat platform. Beiden werkten ook samen in de wijnbouw in Zuid-Frankrijk, waar Otto V. een wijngaard had.

  BEKIJK OOK

  'Geschorste politiecommissaris verdacht van fraude'

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-05-21 00:10:11
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 09 februari 2019 @ 00:50
  #34
  reactie op (#33) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIECOMMISSARIS OOST BRABANT ONTSLAGEN WEGENS ERNSTIG PLICHTSVERZUIM, CORRUPTIE. Het is al de derde hoge politiefunctionaris die wegens corruptie is ontslagen, opvallend in feite.  

  Zie en lees verder art. van NU.nl (bron)

  Zaterdag 09 februari 2019 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Politiecommissaris Oost-Brabant per direct ontslagen wegens plichtsverzuim

  Politiecommissaris Oost-Brabant per direct ontslagen wegens plichtsverzuim

  08 februari 2019 18:15 Laatste update: 5 uur geleden

  48

  Een politiecommissaris van de eenheid Oost-Brabant is per direct ontslagen vanwege ernstig plichtsverzuim tijdens een aantal jaren. Hij maakte misbruik van zijn bevoegdheden.

  Zo zou hij schuldig zijn aan belangenverstrengeling en nam hij onder meer giften aan van derden.

  Een woordvoerder van de Nationale Politie bevestigde vrijdag een bericht daarover van NRC. De hooggeplaatste politiefunctionaris was al sinds mei 2016 geschorst met behoud van salaris. Dat gebeurde na een strafrechtelijk onderzoek van de Rijksrecherche naar de handel en wandel van de commissaris.

  Het ontslag volgt op een intern onderzoek van de politie. Daaruit is gebleken dat de commissaris handelde in strijd met de regels én met de normen en waarden van de politie. Volgens de woordvoerder zijn de vastgestelde feiten zo ernstig dat ze leidden tot strafontslag. Verder wil ze niets kwijt over de kwestie.

  NRC meldt dat het gaat om Peter van den E. en dat hij zich heeft laten fêteren door bedrijven waarmee hij namens de politie zaken deed. Ook zou hij hebben geprofiteerd van contracten en reisjes hebben aangenomen. Hij werkte al tientallen jaren voor de politie.

  De afgelopen tijd ontsloeg de politie ook twee andere hoge functionarissen wegens plichtsverzuim. Het gaat om Ad Smit en Frank Giltay.

  Door: ANP  Beeld: ANP

  48  reacties  

  Lees meer over:

  Politie  Binnenland 

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 20 januari 2019 @ 00:23
  #33
  reactie op (#30) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #30: TWEE JAAR CEL VOOR LEKKENDE POLITIEMAN IN ZOETERMEER. Een vrij hoge straf.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Twee jaar cel voor Zoetermeerse politiemol

  VRIJDAG, 15:09

  REGIO

  Een oud-rechercheur is veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voor het lekken van gevoelige politie-informatie aan derden. De 36-jarige man uit Zoetermeer heeft zich laten betalen voor het natrekken van namen in het politiesysteem. Er was 2,5 jaar cel tegen hem geëist.

  Volgens de rechtbank heeft de politiemol ernstig misbruik gemaakt van zijn positie, meldt Omroep West. De man zou de informatie hebben doorgespeeld aan een vriend en iemand anders. Ook zij moesten vandaag terechtstaan. De 32-jarige vriend van de agent kreeg twintig maanden cel, de ander vier maanden minder.

  Oud-politieagent Rick V. kreeg via sociale media namen door. Die moest hij door het politiesysteem halen om te kijken of ze bijvoorbeeld in onderzoeken voorkwamen. V. heeft bekend dat hij de informatie opvroeg en doorspeelde, maar ontkent dat hij daarvoor geld heeft gekregen.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep West

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 19 december 2018 @ 00:39
  #32
  reactie op (#31) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG VAN DEZE ZAAK, RECHTER ZEGT OM MOET STOPPEN MET ÉÉN DEEL VAN DE TENLASTELEGGING, 'betrokkenheid bij een criminele organisatie'. Wel nog voor schending ambtsgeheim en computervredebreuk? Geen bewijs voor dat eeste vindt de rechter zelfs nog voor aanvang van de eerste zitting. Inderdaad een uitzonderlijk juridisch geval.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  OM moet stoppen met vervolging agenten Almelo

  GISTEREN, 21:57

  REGIO

  In september waren er meerdere invallen in Almelo RTV OOST

  Het Openbaar Ministerie moet een strafzaak tegen twee politieagenten, die verdacht werden van betrokkenheid bij een criminele organisatie in Almelo, intrekken. Dat heeft de rechtbank bepaald, nog voordat een eerste zitting in de zaak plaatsvond.

  De rechtbank vindt, net als de advocaten van de agenten, dat er geen bewijs of aanleiding is om de twee te vervolgen. Het OM kan nog tegen de beslissing in beroep gaan. Een woordvoerder van het OM laat aan RTV Oost weten dat de agenten in elk geval nog vervolgd worden voor het schenden van het ambtsgeheim en computervredebreuk.

  De agenten werden in september samen met elf anderen opgepakt bij invallen in Almelo. De actie was gericht tegen een bende die zich bezighield met hennepteelt. De agenten lekten volgens het OM informatie naar de organisatie.

  Uitzonderlijk

  De kwestie was voor de politie aanleiding om de twee op non-actief te stellen. Of de agenten kunnen terugkeren bij de politie en of ze een schadevergoeding gaan eisen, is nog niet bekend. "Het is wel echt uitzonderlijk wat hier is gebeurd", zegt de advocaat van één van de twee.

  Vandaag en gisteren stonden de eerste verdachten voor de rechtbank die betrokkenheid bij de criminele organisatie ten laste wordt gelegd. De meeste verdachten werden opgepakt bij de grote politieactie in september in de wijk Nieuwstraatkwartier in Almelo.

  Bij de actie werden onder meer drie hennepkwekerijen ontdekt en grote hoeveelheden contant geld. Volgens het OM zou de groep in totaal vijftien kwekerijen hebben gehad. Sommige leden van de bende zouden zich ook schuldig hebben gemaakt aan verboden wapenbezit en ernstige mishandeling. In totaal heeft het OM bijna vijftig verdachten in het vizier.

  BEKIJK OOK

  Hennepbende Almelo 'geoliede organisatie' met agenten binnenboord

  Bewoner Almelo: 'We wisten dat er iets speelde, maar niet op deze schaal'

  Politie pakt 13 mensen op bij operatie tegen crimineel netwerk Almelo

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV-Oost

  Gewijzigd op 2018-12-19 00:39:39
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 18 december 2018 @ 00:25
  #31
  reactie op (#30) herman_dad

  Goedemorgen, HENNEPBENDE OPGEROLD MET... 2 POLITIEMENSEN IN DE ORGANISATIE. Beiden zijn uiteraard direct geschorst en worden ook ontslagen uiteraard na de eerste rechtszitting. Corruptie van de eerste orde weer.   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Hennepbende Almelo 'geoliede organisatie' met agenten binnenboord

  GISTEREN, 13:54

  AANGEPAST GISTEREN, 15:22

  REGIO

  De verdachten werden in september opgepakt RTV OOST

  De verdachten die in september in Almelo zijn aangehouden voor betrokkenheid bij hennepteelt, maakten deel uit van een goed georganiseerde bende. Twee agenten waren ook hierbij betrokken, bleek bij eerste voorbereidende rechtszittingen.

  Vandaag en morgen moeten dertien verdachten zich melden bij de rechtbank voor een eerste rechtszitting. In totaal gaat het Openbaar Ministerie bijna vijftig mensen vervolgen voor betrokkenheid bij de grootschalige hennepteelt. Het dossier beslaat 18.000 pagina's.

  Het OM ziet de verdachten als leden van een criminele organisatie. Die maakte zich onder meer schuldig aan witwassen en aan hennepteelt in minstens vijftien kwekerijen, waaronder een in België.

  Elektricien

  De wietbende had een leider, zegt justitie. Daarnaast was er iemand die de contacten onderhield met huurders van huizen met kwekerijen, een contact voor de coffeeshops die wiet afnamen en een elektricien die alle apparatuur aansloot in de kwekerijen.

  Ook was er een lid van de bende dat volgens het OM contact onderhield met twee agenten, die veelvuldig informatie lekten.

  Tegen de verdachten is volgens het Openbaar Ministerie veel bewijs. Zo verklaren verdachten belastend over elkaar. Ook zijn er verschillende afgeluisterde gesprekken waaruit de rolverdeling zou blijken, schrijft RTV Oost.

  In de vroege ochtend van 4 september werden huizen opengebroken met explosieven en speurhonden ingezet om contant geld en drugs op te sporen. Dat gebeurde in woningen, loodsen, winkelpanden en garageboxen. 400 man waren bij deze actie betrokken.

  BEKIJK OOK

  Politie pakt 13 mensen op bij operatie tegen crimineel netwerk Almelo

  Bewoner Almelo: 'We wisten dat er iets speelde, maar niet op deze schaal'

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Oost

  handtekeningafbeelding