109 keer bekeken

VERKEERSBOETES

 • vrijdag 08 februari 2019 @ 00:23
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, ONDANKS DE POLITIE(PROTEST)ACTIES TOCH EVENVEEL BOETE'S ALS in 2017. Ook veel boete's aan andere ingezetenen van de EU zijn uitgedeeld waarbij opvalt dat Fransen en Roemenen het minst betaalden, deze boete's zijn volgens EU afspraken naar die landen doorgezonden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Ondanks politieacties ongeveer evenveel verkeersboetes

  VANDAAG, 16:02

  AANGEPAST OM 16:24

  POLITIEK

  Mobiele flitspaal ANP

  Ondanks de politieacties van afgelopen zomer zijn er in 2018 ongeveer evenveel verkeersboetes gegeven als in 2017.

  Uit de jaarcijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid blijkt dat bijna 9,2 miljoen boetes werden opgelegd, een jaar eerder waren het er iets meer dan 9,2 miljoen. De meeste waren voor te hard rijden: bijna 7,8 miljoen. Er zijn in 2018 iets meer verkeersovertreders geflitst: ruim 4,2 miljoen tegen iets meer dan 4 miljoen in 2017.

  De politie voerde vorig jaar actie voor een betere cao. In de zomerperiode deelden ze daarom minder bonnen uit en hielden ze minder mensen staande. Dat was aanvankelijk ook te zien in de cijfers. Van mei tot en met augustus werden er iets minder verkeersovertredingen gemeld als een jaar eerder.

  Nu blijkt dat er in de rest van het jaar een schepje bovenop is gedaan, waardoor het totale aantal boetes uiteindelijk dus toch ongeveer hetzelfde was als een jaar eerder.

  Frankrijk en Roemenië

  Er zijn vorig jaar ruim een miljoen prenten naar het buitenland gestuurd. Ook dat zijn er iets meer dan een jaar eerder. Het ministerie wijt dat aan de toename van het aantal landen dat meedoet aan een geautomatiseerde uitwisseling van kentekengegevens.

  Het ministerie meldt verder dat kentekenhouders uit Frankrijk en Roemenië het minst vaak hun Nederlandse boete betalen. Een jaar na het uitschrijven in 2017 heeft de helft het bedrag nog niet overgemaakt.

  BEKIJK OOK

  Minder verkeersboetes in de zomer door politieacties

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 05 december 2018 @ 00:49
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, 50.000 (!) PARKEERBOETE'S MOGELIJK ONTERCHT WEGENS FOUT IN 'APP' VOOR PARKEREN. Dit kan wel worden hersteld, zie artikel onder.

  En lees ook het zojuist geplaatste artikel over 'BOA's'... zij doen o.a. dit werk, vroeger uitsluitend voorbehouden aan opgeleide en beedigde politiemensen in eerste aanleg....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Mogelijk boete voor 50.000 parkeerders vanwege fout in app

  GISTEREN, 14:05

  BINNENLAND

  ANP

  Zo'n 50.000 mensen krijgen mogelijk een boete door een verkeerde update van de parkeerapps van Parkmobile en Park-line.

  Het gaat om mensen die zaterdag tussen 10.55 en 16.00 uur hun auto hebben geparkeerd in een gemeente die is aangesloten bij het Nationaal Parkeer Register. Alle grote gemeenten maken daar gebruik van.

  Door een fout in de update leek het of de gebruikers niet hadden betaald. De fout is inmiddels hersteld en gebruikers die wel hebben betaald, kunnen dat nu met hun app aantonen.

  De aanbieders adviseren mensen die toch een boete krijgen in bezwaar te gaan. Op de websites van Parkmobile en Park-line staat hoe je dat kunt doen. De gemeente Amsterdam zegt dat bezwaren van mensen die aantoonbaar hebben betaald, gegrond worden verklaard.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 05 november 2018 @ 00:27
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, LET OP: NIEUWE FLITSAPPARATUUR VERBORGEN BIJ WEGWERK-ZAAMHEDEN. De politie neemt in oveleg met OM en Wegbeheer, Rijkswaterstaat nieuwe verborgen camera's in gebruik om het aantal (snelheids-)overtredingen terug te dringen. Ook indien er op een gegeven monent niet aan de weg gewerkt wordt staat de apparatuur nog aan. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Verborgen flitsers ingezet bij werkzaamheden en rode kruizen

  VANDAAG, 18:00

  BINNENLANDPOLITIEK

  Justitie gaat de komende maanden nieuwe flitsapparaten testen die nauwelijks opvallen. Ze zijn verborgen in aanhangwagens en worden vooral ingezet bij wegwerkzaamheden. Ook komen er camera's die automobilisten moeten betrappen die rode kruizen negeren of bellen of appen achter het stuur.

  De apparaten worden komende week getest in Zuid-Limburg:

  Video afspelen

  01:10

  Politie test nieuwe flitsapparatuur

  De pakkans moet door de nieuwe flitsers worden vergroot. Vooral bij wegwerkzaamheden zijn de apparaten hard nodig, zegt officier van justitie Roy Appels. "Veel mensen rijden bij wegwerkzaamheden te hard. Vooral buiten de spits, 's avonds en 's nachts zien we grove snelheidsovertredingen."

  Appels wijst erop dat de wegen bij werkzaamheden korter of smaller zijn en dat het daarom belangrijk is dat automobilisten hun snelheid minderen, ook als er op dat moment geen wegwerkers bezig zijn.

  De 'wegwerkflitser' wordt vanaf volgende week ingezet op de A76 in Limburg. Later worden de flitsers geplaatst bij wegwerkzaamheden aan de N7 bij Groningen.

  'Telefoonflitser'

  Naast de flitsers voor wegwerkzaamheden test justitie de komende tijd nog twee andere soorten camera's, verspreid door het land. Er komt een flitsapparaat voor automobilisten die rode kruizen negeren. Ook wordt de eerder aangekondigde 'telefoonflitser' getest, die automobilisten pakt die appen of bellen achter het stuur.

  Het gaat om een pilot van een aantal maanden. Daarna wordt bekeken welke apparaten werken. Automobilisten die in de testperiode worden geflitst, kunnen gewoon een boete krijgen.

  BEKIJK OOK

  Politie krijgt flitscamera's tegen appen in het verkeer

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • maandag 03 september 2018 @ 00:27
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, KEREN OP SNELWEG bij bv. ONGEVAL KAN U DUUR KOMEN TE STAAN, 620 EURO BOETE om precies te zijn. Steeds meer komt het voor dat automobilisten proberen massaal om te keren over de vluchtstrook bijvoorbeeld als er een 'uitweg' (uit- of toegangsrit) in de buurt blijkt te zijn en men tegen het verkeer inrijdt bijvoorbeeld en DAARMEDE NÓG GEVAARLIJKER SITUATIES LAAT ONTSTAAN of zelfs AMBULANCES DIE AANRIJDEN HINDEREN? Indien zo, dan is het alleen OP AANWIJZING VAN POLITIEMENSEN TER PLAATSE die dan een aanwijzing zodanig geven, en ZELF DIT VERKEERSBEELD regelen...

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  02 september 2018 09:24

  Spookrijders aangehouden bij Zaandam.

  (Archieffoto) 

   

  © ANP

  Een aantal ongeduldige automobilisten bij Zaandam is vannacht aangehouden door de politie. Ze stonden in de file op de A8 en besloten om de snelweg via de oprit bij Oostzaan al spookrijdend te verlaten.

  Door een ongeval met letsel in de Coentunnel was de weg enige tijd afgesloten en ontstond er een lange file. Andere automobilisten zagen de ongeduldige bestuurders keren en waarschuwden de politie. De spookrijders werden daarop aangehouden en de oprit werd afgesloten. Ze riskeren een boete van 640 euro. 

  'Echt link'

  Gistermiddag zorgden spookrijders voor een levensgevaarlijke situatie op de A13 tussen Den Haag en Rotterdam door te keren en via de calamiteitenopgang de snelweg proberen te verlaten. "Wij snappen dat file niet leuk is, maar dit is écht link", schreef Rijkswaterstaat daarover op Twitter. 

  Meer op rtlnieuws.nl:

  RTL Nieuws / ANP

  01 september 2018 15:32

  Automobilisten keren op snelweg na ongeluk: 'Dit is écht link'.

  Automobilisten hebben voor een levensgevaarlijke situatie gezorgd op de A13 vanuit Den Haag richting Rotterdam. Nadat er een ongeluk gebeurd was op de snelweg, probeerden verschillende bestuurders hun voertuig te keren.

  Ze wilden via een calamiteitendoorgang de snelweg verlaten. Die was opengezet door een van de ongeduldige bestuurders.

  'Dit is echt link'

   

  "Wij snappen dat file niet leuk is, maar dit is écht link", schrijft Rijkswaterstaat op Twitter. "Handhaving is onderweg. Niet doen."

  Rijkswaterstaat Verkeersinformatie@RWSverkeersinfo

  Geen goed idee dit: achteruit terugrijden over de snelweg. We snappen dat file niet leuk is, maar dit is écht link. Handhaving is onderweg.

  14:20 - 1 sep. 2018

  Informatie over Twitter Ads en privacy

  Door de kerende automobilisten werd een ambulance de weg geblokkeerd. Die was onderweg naar het ongeluk, dat gelukkig meeviel.

  Halfuur vertraging

  Wel ontstond veel vertraging op de snelweg. Automobilisten moesten rekening houden met een halfuur langere reistijd. Inmiddels is de weg weer vrijgegeven.

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2018-11-05 00:32:01
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 02 juni 2018 @ 01:05
  #1

  Goedemorgen, TOCH OOK HIER OPGEMERKT, veel boete's automatisch via (snelweg) camera-conroles o.a. en daar komt meestal geen politieagent bij te pas.

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS, RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  Meer dan drie miljoen verkeersovertredingen in eerste maanden 2018

  GISTEREN, 17:34

  BINNENLAND

  ANP

  In de eerste vier maanden van 2018 zijn 3.084.414 verkeersovertredingen geconstateerd voor onder meer te hard rijden, door rood licht rijden, bellen of appen tijdens het rijden en fietsen zonder licht. Dat zijn er meer dan vorig jaar, toen het aantal onder de drie miljoen bleef.

  De meeste boetes zijn uitgedeeld voor te hard rijden via camera's langs de weg, dat zijn er 2.558.671. Het aantal boetes voor fietsers zonder licht is bijna verdubbeld naar 13.488.

  Driehonderdduizend buitenlandse overtreders kregen een boete thuisgestuurd. De stijging daar is gelijk aan die van de Nederlandse overtreders.

  BEKIJK OOK

  Politie krijgt flitscamera's tegen appen in het verkeer

  Bellen of muziek luisteren op de fiets leidt niet tot meer ongelukken

  Deel dit artikel: 

  01 juni 2018 17:28

  Veel meer boetes voor niet-handsfree bellen achter het stuur.

   

  (Archieffoto) © Getty

  De eerste vier maanden van dit jaar hebben 36.661 automobilisten een boete gekregen voor niet-handsfree bellen in de auto. Dat is ongeveer een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

  Toen ging het om 27.029 bekeuringen. Uit de nieuwe cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid blijkt verder dat de eerste vier maanden van dit jaar in totaal 3.084.414 verkeersovertredingen zijn geregistreerd, iets meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Toen werden 2.938.509 verkeersboetes opgelegd.

  Fietsen zonder licht

  De meeste boetes, 2,56 miljoen, waren voor te hard rijden. Ook het aantal boetes voor fietsen zonder licht steeg flink: 22.379 overtredingen, tegen 13.488 een jaar eerder.

  Slimme flitser ziet alles

  Zie video in artikel

  Moderne flitsapparaten houden allang niet meer alleen bij of je te hard rijdt of het rode licht negeert.

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2018-11-05 00:34:29
  handtekeningafbeelding