97 keer bekeken

CURACAU

 • dinsdag 11 juni 2019 @ 00:26
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE CURACAU SCHIET MET RUBBERKOGELS OP GEVANGENISBARAKKEN waar veel VENEZOLANEN ZIJN OPGESLOTEN in afwachting van de beslissing over hun verblijfsstatus. Ze zijn uit hun land gevlucht vanwege de erbarmelijk en politiek situatie dáár maar op Curacau niet veel beter. Dit leidt tot opstand. Groep Venezolanen op Curaçao wil teruggestuurd worden Van een 'menswaardige en rechtvaardige situatie op deze wereld van letterlijk elke 'ziel', is nog lang geen sprake. Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg... nog een lange weg te gaan..... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  Politie Curaçao schiet met rubberkogels in vreemdelingenbarakken.

  NOS

  VANDAAG, 16:25

  BUITENLAND

  De politie op Curaçao heeft met rubberkogels geschoten in vreemdelingenbarakken van de gevangenis in Willemstad. Dat melden Curaçaose media.

  In de barakken verblijven Venezolanen die illegaal op het eiland zijn. Er werd geschoten nadat er problemen ontstonden tussen de bewakers en Venezolanen. De bewakers vroegen hulp aan de politie, daarna zou er geschoten zijn met de rubberkogels.

  Nauwelijks te eten

  De situatie in de gevangenis is al langer gespannen. De Venezolanen vinden dat zij slecht en zelfs onmenselijk behandeld worden. Tegen correspondent Dick Drayer zeggen enkelen dat zij nauwelijks te eten krijgen, alleen een beetje water kunnen drinken en geen zeep hebben.

  In april vroeg een groep van tien Venezolanen zonder verblijfspapieren zelfs om uitgezet te worden. Maar dat kon niet, omdat de grens tussen Venezuela en Curaçao dichtzit.

  Vorige maand ontsnapte een groep van 21 Venezolanen uit de gevangenis, en een week later probeerden negen Venezolaanse vrouwen ook om weg te komen uit de barakken, maar dat mislukte. Onderzocht wordt hoe de mannen hebben kunnen wegkomen.

  Niet meer werken in barakken

  Door de gespannen situatie adviseert de vakbond van bewakers ABVO zijn leden om te stoppen met werken in de barakken. Volgens de bewakers vallen de barakken waar de Venezolanen worden opgevangen niet onder het gevangenisregime.

  Eind vorig jaar verbleven er naar schatting 15.000 Venezolanen op Curaçao. Zij ontvluchten massaal hun land. Venezuela kampt al jaren met een humanitaire, politieke en economische crisis die steeds nijpender wordt.

  BEKIJK OOK

  Groep Venezolanen op Curaçao wil teruggestuurd worden

  ‘Curaçao blijft toch streng controleren op illegale Venezolanen'

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 15 oktober 2018 @ 00:23
  #1

  Goedemorgen, GROTE PARTIJ DRUGS GESTOLEN UIT POLITIECOMPLEX, BUREAU CURACAU. Hoe is dit mogelijk, lees artikel, door twee zware deuren? We denken maar niet verder 'hulp van binnenuit'?

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

  Maandag 15 oktober 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Grote partij drugs gestolen uit politiebureau in CuraçaoFoto: Hollandse Hoogte

  Grote partij drugs gestolen uit politiebureau in Curaçao

  14 oktober 2018 20:50 Laatste update: een uur geleden

  Bij een inbraak op een politiebureau op Curaçao is in de nacht van zaterdag op zondag een grote partij drugs gestolen. 

  De drugs waren door de politie in beslag genomen. Naar verluidt gaat het om zeshonderd kilo cocaïne.

  Onbekenden hebben twee grote metalen deuren geforceerd om bij de partij drugs te komen. Het Openbaar Ministerie van Curaçao doet onderzoek naar de roof, laten ze weten via Twitter. Volgens het OM zijn er geen vuurwapens en geld gestolen.

  Meer informatie is er nog niet bekend.

  Openbaar Ministerie #Curacao: Grote #drugsroof vannacht uit politiecomplex Rio Canario op #Curaçao. #Landsrecherche (LrC) en leden #KPC doen onderzoek onder leiding van een Officier van Justitie (#OvJ) van het #OM.

  OMCarib

  OMCarib

  17:04 - 14 oktober 2018

  Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief

  Door: ANP 13 reacties  

  Lees meer over: 

  curacao

  handtekeningafbeelding