17 keer bekeken

BESTRIJDING ROTTERDAMSE CRIMINALITEIT

 • zaterdag 10 november 2018 @ 00:35
  #1

  Goedemorgen, GROTE PREVENTIEVE 'ANTI-MISDAAD AKTIE' IN ROTTERDAM-ZUID tegen eventueel georganiseerde misdaad? Veel andere overheidsdiensten verleenden ook assistentie. Eeen aantal mensen die in 'grote, dure auto's reden' waren bij voorbaat al verdacht? 25 GROTE DURE AUTO'S in beslag genomen en 25 mensen aangehouden. Wel enigszins begrijpelijk, maar toch ook juridisch bedenkelijk weer. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  104.000 euro aan boetes na één dag controle in Rotterdam-Zuid

  GISTEREN, 17:48

  REGIO

  NOS/ROBERT BAS

  De politie, de Belastingdienst, de douane, de FIOD en het Openbaar Ministerie hebben in een dag voor 104.000 euro aan boetes uitgedeeld in Rotterdam-Zuid. Er werd daar een grote actie tegen ondermijning, de vermenging van de onder- en bovenwereld.

  Naast de boetes inde de Belastingdienst 63.000 euro, werden 25 auto's in beslag genomen en werden zes mensen aangehouden.

  Vanaf half tien vanmorgen zijn auto's aan de kant gezet en gecontroleerd. Er werden grote hoeveelheden contant geld en drugs gevonden, schrijft RTV Rijnmond. De auto's die in beslag zijn genomen worden verder onderzocht op verborgen ruimtes.

  Witwassen

  Rotterdam kampt veel met ondermijnende criminaliteit, zoals het witwassen van geld uit de drugshandel.

  Volgens verslaggever Robert Bas werden voornamelijk dure en opvallende auto's aan de kant gezet en doorzocht. "Met de actie wil de politie de bewoners van het stadsdeel laten zien dat de overheid optreedt tegen ondermijning en dat misdaad niet loont", zegt Bas.

  Video afspelen

  00:55

  Veel dure auto's gecontroleerd tijdens politieactie

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding