121 keer bekeken

BESTRIJDING ROTTERDAMSE CRIMINALITEIT

 • donderdag 16 mei 2019 @ 00:27
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, TEGENWERKING AMBTENAREN IN HAVEN bij onderzoek naar CORRUPTIE, BESTRIJDING MISDAAD. Het onderzoek daarna is momenteel gestopt. Bekend is dat er in en via de Rotterdamse Haven o.a. veel drugssmokkel plaatsvindt en/of andere misdaadzaken. De onderzoekers ondervonden veel weerstand bij o.a. politie- en/of douaneambtenaren. Te veronderstellen is daarbij dan ook weer dat zij zich door dit onderzoek 'aangetast voelen al bij voorbaat in hun integriteit?' 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  'Havenpersoneel werkte onderzoek naar corruptie tegen'

   VANDAAG, 22:04

  BINNENLAND

  Onderzoekers die zich ruim drie jaar verdiepten in de corruptiegevoeligheid van onder meer douane en politie in de Rotterdamse haven hebben hun opdracht teruggeven. Ze ondervonden naar eigen zeggen te veel weerstand tijdens het uitvoeren van hun onderzoek.

  De twee hoofdonderzoekers schrijven in een verklaring dat alleen een parlementair onderzoek "voldoende gewapend is" om inzicht te krijgen in de integriteitsproblemen in de Rotterdamse haven.

  Weerstand

  De onderzoekers bekeken incidenten in de haven in de periode 1996-2016 en interviewden daarover 119 personen.

  Daarbij kwamen ze flink wat zaken op het spoor die nooit zijn onderzocht. In hun pogingen te achterhalen waarom dat niet is gebeurd, stuitten de onderzoekers op weerstand. Zo kregen ze onder meer geen toegang tot schriftelijke bronnen.

  "Hiervoor werden uiteenlopende argumenten aangevoerd, maar uit feiten en omstandigheden leiden we af dat deze organisaties geen prijs stelden op onze onderzoeksactiviteiten", schrijven de onderzoekers.

  Geen rapport

  Omdat ze daardoor te weinig concreet materiaal konden verzamelen, is besloten geen onderzoeksrapport te publiceren. Wel hebben de onderzoekers na drie jaar veldwerk naar eigen zeggen "diep inzicht gekregen in de mogelijke kwetsbaarheden voor criminaliteit die in de haven aan de orde zijn".

  In maart werden nog drie douaniers in de Rotterdamse haven gearresteerd op verdenking van witwassen.

  BEKIJK OOK

  1600 kilo cocaïne gevonden tussen bananen in Rotterdamse haven

  Douaniers Rotterdamse haven gearresteerd op verdenking van witwassen

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 06 april 2019 @ 00:27
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE ROTTERDAM ONDERSCHEPT VUURWAPENS, acht verdachten opgepakt. N.a.v. eerdere berichten ook, de bestrijding van illegale vuurwapens gaat steeds meer ´succes´ krijgen. 

  Zie en lees verder art. van NOS/NIEUWS Twitter bron

  Politie Rotterdam onderschept vuurwapens, verdachten opgepakt

   VANDAAG, 17:57

  BINNENLAND

  De politie in Rotterdam heeft acht verdachten aangehouden bij een onderzoek naar wapenhandel. Ook zijn 33 vuurwapens in beslag genomen.

  Het Openbaar Ministerie en de politie begonnen het onderzoek naar de handel na een tip over een mogelijke wapenleverantie. Waar de wapens zijn onderschept en wat de aangehouden personen ermee te maken hebben, is niet bekendgemaakt. Ook over de aard van de tip wil het OM met het oog op het onderzoek nog niets kwijt.

  De aanhoudingen waren tussen 25 maart en 3 april en zijn nu bekendgemaakt. Gisteren werd besloten zes verdachten langer vast te houden. De rechter-commissaris verlengde vandaag ook het voorarrest van de laatste twee verdachten met 14 dagen.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 13 februari 2019 @ 00:18
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIEK WIL NU LANDELIJKE ´VRIJWILLIGE´ INLEVERING VERBODEN WAPENS. Dit n.a.v. het ´succes´ van de Rotterdamse politie afgelopen tijd, waar honderden wapens zijn ingeleverd. Landelijk zal dat zeker nog veel meer opleveren, wellicht enkele duizenden, maar toch, hoeveel blijven er dan nog ´illegaal´over. Natuurlijk élk wapen is meegenomen, maar dan nog.

  Zie en lees verder art. van NOS/NIEUWS Twitter bron

  CDA, VVD en GL willen landelijke inzamelactie verboden wapens

  VANDAAG, 18:02

  POLITIEK

  ANP

  CDA, VVD en GroenLinks willen dat het in heel Nederland mogelijk wordt om wapens ongestraft in te leveren bij de politie. De partijen roepen in een motie minister Grapperhaus op om dit te onderzoeken.

  CDA-Kamerlid Van Dam zegt: "Ieder wapen is er een te veel. We hebben gezien dat de Rotterdamse inzamelactie succesvol was. Laten we dat nu ook landelijk proberen".

  In Rotterdam zijn de afgelopen tijd honderden wapens ingeleverd bij de politie. Onder meer 279 vuurwapens en 650 kilo aan munitie werden afgestaan. De inleveractie kwam voort uit een burgerinitiatief, bedoeld om na een aantal schietincidenten het aantal vuurwapens in Rotterdam en omgeving terug te dringen.

  De Rotterdamse politie hoopt dat de inleveractie gekopieerd wordt door andere eenheden in het land, zodat er meer wapens van straat verdwijnen en de discussie over wapenbezit breder gevoerd kan worden.

  Heel streng

  "De Nederlandse wapenwetgeving is heel streng en dat willen we graag zo houden. Maar toch zijn er nog heel veel wapens in onze samenleving. Een inzamelactie blijkt succesvol om die aan te pakken", aldus Van Dam. Hij wijst erop dat mensen nu vaak niet goed weten wat ze moeten doen als ze een verboden wapen thuis hebben liggen.

  De Tweede Kamer debatteert vanavond met de minister over de controle op het verkrijgen en het in bezit hebben van wapens.

  Politie Rotterdam eo

  @Politie_Rdam

  Een week geleden eindige we succesvol onze #wapeninleveractie. Op dat moment waren er 262 wapens ingeleverd. Inmiddels ligt dat aantal nu op 279 wapens! (Vanwege openstaande meldingen). #gundrop

  6 uur geleden

  BEKIJK OOK

  Honderden wapens ingeleverd in Rotterdam

  Honderden wapens ingeleverd in Rotterdam waaronder Colt van 35.000 euro

  In week tijd meer dan 100 wapens ingeleverd in Rotterdam

  Deel dit artikel: 

     

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 05 februari 2019 @ 00:25
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, VEEL WAPENS INGELEVERD BIJ ROTTERDAMSE POLITIE, OOK EEN AANTAL WAPENS en veel munitie nog uit de 2e Wereld Oorlog en van daarna, een geheime verzetsgroep die in aktie zou komen als het Oostblok zou binnenvallen.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Honderden wapens ingeleverd in Rotterdam waaronder Colt van 35.000 euro

  VANDAAG, 16:09

  AANGEPAST OM 17:52

  BINNENLAND

  ANP

  In Rotterdam zijn de afgelopen weken honderden wapens ingeleverd bij de politie. Onder meer 60 vuurwapens en 650 kilo aan munitie werden afgestaan.

  De inleveractie is voortgekomen uit een Rotterdams burgerinitiatief, bedoeld om het aantal vuurwapens in Rotterdam en omgeving terug te dringen. Tot gisteren konden mensen twee weken lang wapens straffeloos inleveren bij de politie.

  De politie is tevreden met de actie, zegt Tarik Topcu, portefeuillehouder vuurwapens: "De opbrengst is boven verwachting. Daarnaast wilden we met de actie het maatschappelijk debat over wapenbezit aanwakkeren."

  Volgens Topcu is de kans groot dat het aantal ingeleverde wapens nog toeneemt. Agenten hebben nog tien afspraken staan en gemiddeld worden er per afspraak twee wapens ingeleverd.

  Bijzondere exemplaren

  De politie denkt niet dat de ingeleverde wapens afkomstig zijn uit het criminele milieu. Wel wordt bij elk wapen nagegaan of het mogelijk is gebruikt bij een misdrijf.

  Met name onder de vuurwapens zitten een paar bijzondere exemplaren. Zo werd een Colt uit het einde van de negentiende eeuw ingeleverd. Een dergelijk wapen is al snel zo'n 35.000 euro waard.

  Daarnaast leverden familieleden van verzetsstrijders wapens uit de Tweede Wereldoorlog in bij de politie. Die komen mogelijk in musea terecht.

  Achter de 250 ingeleverde wapens zitten bijzondere verhalen:

  Video afspelen

  01:33

  Wapeninleveractie levert 250 wapens op

  De 650 kilo aan munitie werd ingeleverd door de broer van een verzetsstrijder. Die had de munitie en wapens in huis, omdat hij deel uitmaakte van het Gladio-netwerk. Dat netwerk was opgericht na de Tweede Wereldoorlog, met als doel voorbereid te zijn op een inval van Rusland tijdens de Koude Oorlog.

  De Rotterdamse politie hoopt dat de inleveractie gekopieerd wordt door andere eenheden in het land, zodat er meer wapens van straat verdwijnen en de discussie over wapenbezit breder gevoerd kan worden.

  ANP

  ANP

  ANP

  BEKIJK OOK

  In week tijd meer dan 100 wapens ingeleverd in Rotterdam

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-02-05 00:26:31
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 25 januari 2019 @ 00:34
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, INLEVERACTIE WAPENS LEVERT POLITIE TIENTALLEN WAPENS OP. In die zin meest slag- of steekwapens maar ook 8 vuurwanens, ter bestrijding van de criminaliteit en geweldsplegingen. 

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Na twee dagen al tientallen wapens 'gedropt' bij politie Rotterdam

  GISTEREN, 18:56

  BINNENLAND

  Onderzoek van de Rotterdamse politie na een schietincident in oktober ANP

  De politie in Rotterdam heeft twee dagen na de start van een wapeninleveractie 37 wapens ontvangen, waaronder acht vuurwapens. Twee weken lang kunnen mensen zonder strafrechtelijk vervolgd te worden hun wapens inleveren.

  Het gaat, naast de vuurwapens, om zestien messen, vier zwaarden, een boksbeugel, een luchtbuks, een seinpistool, een balletjespistool en een voorwerp dat lijkt op een vuurwapen. Ook is er munitie bij de politie ingeleverd.

  Wapens 'droppen'

  De politie is de inleveractie gestart om het wapengeweld in de stad tegen te gaan. Vorig jaar waren er in Rotterdam 71 schietpartijen, dit jaar staat de teller al op 9 incidenten met vuurwapens.

  Op zes grote bureaus van de Rotterdamse eenheid staan tonnen waar wapens 'gedropt' kunnen worden. Voor vuurwapens geldt een andere regeling: bezitters kunnen zich bij de politie melden, waarna agenten in burger langskomen om het wapen op te halen. De politie onderzoekt wel of het wapen is gebruikt: mocht dat zo zijn, dan volgt verder onderzoek.

  BEKIJK OOK

  Boksbeugel in de ton: Rotterdammers kunnen wapens inleveren

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 10 november 2018 @ 00:35
  #1

  Goedemorgen, GROTE PREVENTIEVE 'ANTI-MISDAAD AKTIE' IN ROTTERDAM-ZUID tegen eventueel georganiseerde misdaad? Veel andere overheidsdiensten verleenden ook assistentie. Eeen aantal mensen die in 'grote, dure auto's reden' waren bij voorbaat al verdacht? 25 GROTE DURE AUTO'S in beslag genomen en 25 mensen aangehouden. Wel enigszins begrijpelijk, maar toch ook juridisch bedenkelijk weer. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  104.000 euro aan boetes na één dag controle in Rotterdam-Zuid

  GISTEREN, 17:48

  REGIO

  NOS/ROBERT BAS

  De politie, de Belastingdienst, de douane, de FIOD en het Openbaar Ministerie hebben in een dag voor 104.000 euro aan boetes uitgedeeld in Rotterdam-Zuid. Er werd daar een grote actie tegen ondermijning, de vermenging van de onder- en bovenwereld.

  Naast de boetes inde de Belastingdienst 63.000 euro, werden 25 auto's in beslag genomen en werden zes mensen aangehouden.

  Vanaf half tien vanmorgen zijn auto's aan de kant gezet en gecontroleerd. Er werden grote hoeveelheden contant geld en drugs gevonden, schrijft RTV Rijnmond. De auto's die in beslag zijn genomen worden verder onderzocht op verborgen ruimtes.

  Witwassen

  Rotterdam kampt veel met ondermijnende criminaliteit, zoals het witwassen van geld uit de drugshandel.

  Volgens verslaggever Robert Bas werden voornamelijk dure en opvallende auto's aan de kant gezet en doorzocht. "Met de actie wil de politie de bewoners van het stadsdeel laten zien dat de overheid optreedt tegen ondermijning en dat misdaad niet loont", zegt Bas.

  Video afspelen

  00:55

  Veel dure auto's gecontroleerd tijdens politieactie

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding