38 keer bekeken

OVERIGE REGIO'S ALGEMEEN NIEUWS

 • dinsdag 11 juni 2019 @ 00:17
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, MAN PLEEGT ZELFMOORD IN ETENSZAAL VAN VERZORGINGSTEHUIS voor ogen van velen en de reeds aanwezig politiemensen. Een traumatische gebeurtenis die je liever niet meemaakt, voor én de ouderen én de politiemensen ook. Hoe ervaren ook.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Man pleegt zelfmoord in eetzaal woonzorgcentrum Helmond.

  De commotie bij het woonzorgcentrum in Helmond OMROEP BRABANT

   VANDAAG, 15:08 AANGEPAST VANDAAG, 15:10

  REGIO

  Een nog onbekende man heeft vanmiddag zelfmoord gepleegd in de eetzaal van een woonzorgcentrum in Helmond.

  Omroep Brabant schrijft dat er paniek ontstond onder de ongeveer zestig mensen in de zaal, toen de man met een mes op zijn keel binnenliep en dreigde zichzelf iets aan te doen.

  Terwijl de verpleging probeerde om hem tot bedaren te brengen, werden de veelal oudere bewoners de eetzaal uitgeleid. Even later arriveerde de politie, maar die kon niets uitrichten toen de man zichzelf het leven benam.

  Voor het personeel en bewoners van het complex is Slachtofferhulp ingeschakeld.

  Paniek was groot

  Wim van Ooij woont in de buurt. Hij was aan het lunchen in het zorgcentrum. "Er zaten tientallen ouderen binnen", vertelt hij. "De verpleging heeft die mensen zo snel mogelijk de zaal uitgekregen en met de lift naar boven gebracht. Sommigen begonnen helemaal te trillen. De paniek was groot."

  Heb jij hulp nodig?

  Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 01 juni 2019 @ 00:17
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, UITVERKOOP MAGAZIJN BLOKKER IN GOUDA LOOPT UIT DE HAND....Politie moet met meerdere eenheden de orde handhaven. Mensen, MET HONDERDEN TER PLAATSE, vechten om de goedkope tuinstoelen... 

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

  Vrijdag 31 mei 2019 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Politie grijpt in na 'grimmige sfeer' bij uitverkoop Blokker in Gouda

  Politie grijpt in na 'grimmige sfeer' bij uitverkoop Blokker in Gouda

  31 mei 2019 13:56 Laatste update: 7 uur geleden

  169  

  De politie heeft vrijdag de gemoederen tot bedaren moeten brengen bij het Blokker-distributiecentrum in Gouda.

  Het magazijn van de winkelketen aan de Antwerpseweg, wat binnen enkele weken gaat sluiten, trok met speciale aanbiedingen honderden klanten. De massale belangstelling voor de uitverkoop leidde volgens Omroep West tot een grimmige sfeer tussen koopjesjagers.

  Nadat onder meer de tuinsets uitverkocht waren, kregen verschillende aanwezigen ruzie met elkaar en met Blokker-medewerkers. Die liep zo hoog op, dat het personeel de politie inlichtte.

  Zo'n vijfhonderd mensen bevonden zich in het magazijn. Nog eens vierhonderd anderen liepen buiten rond, op zoek naar aanbiedingen. Door de toeloop ontstond er chaos op de wegen rond de winkel.

  De politie kwam vervolgens met meerdere eenheden ter plaatse. Volgens een woordvoerder moesten de teleurgestelde koopjesjagers tot bedaren worden gebracht. Ook zouden enkele mensen zijn flauwgevallen in het gedrang.

  Het magazijn van de Blokker in Gouda is inmiddels gesloten en gaat vrijdag niet meer open.

  Door: NU.nl  Beeld: ANP

  169  reacties  

  Lees meer over:

  gouda  Blokker 

   

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 31 mei 2019 @ 00:20
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, EN WÉÉR: POLITIE HAALT 2 KINDEREN UIT SNIKHETE AUTO. Ditmaal in Tilburg. Desondanks vele berichten EN WAARSCHUWINGEN hiertegen, net als bij dieren, honden meestal, TOCH WEER iemand die dit 'gewoon' doet? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Twee kinderen in snikhete auto: 'Ik zou mijn hond niet eens zo achterlaten'.

  In twee ambulances worden de kinderen onderzocht SQ VISION

   VANDAAG, 17:07 AANGEPAST VANDAAG, 20:12

  BINNENLANDREGIO

  De politie heeft vanmiddag twee kleine kinderen bevrijd uit een hete auto op het Stadhuisplein in Tilburg. De kinderen zaten mogelijk meer dan drie uur in het voertuig, dat midden op het Stadhuisplein in de zon stond geparkeerd.

  Beide ouders zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Volgens Omroep Brabant zijn de vader en moeder niet aangehouden.

  Parkeerverbod

  De auto stond op een opvallende plek: midden op het Stadhuisplein, waar een parkeerverbod geldt. De auto stond nabij lunchroom De Carrousel van eigenaar Jan Willemse.

  Bezorgde mensen attendeerden hem erop dat er kinderen in zaten. Toen Willemse ging kijken, zag hij een kind in een Max-cosi en een ouder kind in een auto die volgens hem "nog geen vijftig euro" waard was.

  Willemse schatte de kinderen ongeveer 1,5 en 4 jaar oud. "En de zon scheen er vol op, dus dan wordt zo'n auto al snel een broeikas. Ik zou mijn hond niet eens zo achterlaten. Ik heb toen de politie gebeld", zegt Willemse tegen de NOS.

  Hij zag meteen dat de kinderen er nog gezond uitzagen. "Anders hadden we de ruiten wel ingegooid."

  'Enorm opgeblazen'

  De politie haalde de kinderen uiteindelijk uit de auto door het oudste kind de deur van binnenuit open te laten doen. Daarna duurde het nog twee uur voordat de ouders terugkeerden bij de auto met een derde kind. Mogelijk hadden ze gewinkeld in de stad, aangezien ze volgens Willemse met tassen van een kledingwinkel terugkeerden.

  Op sociale media gaat rond dat Willemse geen water mocht geven aan de kinderen omdat het ramadan is. Dat is niet waar, zegt Willemse. "Ik heb ze twee flesjes water gebracht."

  Of de ouders de kinderen niet hebben toegestaan water te drinken, weet Willemse niet. "Ze hebben er niet van gedronken. Waarom is mij niet duidelijk. Dat heb ik verder ook aan de politie gelaten. Maar er was met die kinderen verder niets aan de hand. Dat verhaal is enorm opgeblazen, allemaal."

  Ook de politie zegt "geen idee" te hebben of de kinderen geen water mochten. De kinderen zijn nog wel onderzocht in twee ambulances. Over hun gezondheid is verder niets bekendgemaakt. De ouders moesten mee naar het politiebureau.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 25 mei 2019 @ 00:23
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, ONRUST IN GOUDA NA AUTOBRANDEN. De politie mag PREVENTIEF FOUILLEREN bij mogelijke verdachten en surveilleert 's nachts extra. Veel mensen zijn door de branden extra gedupeerd. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Onrust en verdriet na reeks autobranden in Gouda: 'Het was de lieveling van mijn man'

   VANDAAG, 19:57

  BINNENLAND

  NOS

  "Het ontregelt je leven als je have en goed zo in brand gestoken worden." De impact van de autobranden in Gouda is groot, zag burgemeester Mirjam Salet de afgelopen dagen bij de inwoners van de stad.

  "De schrik en het verdriet zitten er bij de inwoners van Gouda goed in", vertelt Salet. Maar liefst negentien auto's gingen de afgelopen weken in vlammen op, vanochtend was het opnieuw raak. Om de brandstichtingen een halt toe te roepen gaat de politie vanaf vanavond preventief fouilleren.

  "We hebben dat besloten omdat de aanhoudende stroom branden niet stopt. Het helpt de politie als ze tijdens het surveilleren mensen in de zakken kunnen kijken."

  Een heftige, maar noodzakelijke maatregel, legt Salet uit: "Daarom beperken we het preventief fouilleren tot de wijken waar de afgelopen weken branden zijn geweest. En in tijd is het beperkt want we doen dit van vanavond tot dinsdagnacht."

  Een echtpaar aan de Plaswijckweg zag hun auto vannacht in vlammen opgaan. "Het was de lieveling van mijn man":

  Video afspelen

  00:54

  'Heel jammer, die auto was de lieveling van mijn man'

  De branden waren in de wijken Korte Akkeren, Kort Haarlem, Bloemendaal, Plaswijck en Goverwelle. In alle gevallen gaat de politie uit van brandstichting. Bij alle branden is buurtonderzoek gedaan en zijn camerabeelden bekeken. Dat heeft nog niet geleid tot aanhoudingen.

  Dat is niet vreemd want autobranden zijn complexe zaken voor de politie. Er zijn in Nederland steeds meer autobranden, maar over het type daders is maar weinig bekend. Criminoloog Jasper van der Kemp doet onderzoek naar geografische patronen van de branden.

  Concrete cijfers zijn er nog niet, maar jongeren die vandalisme plegen en mensen die seriematig brandstichten lijken in ieder geval de voornaamste daders. "Bij seriematige brandstichters wordt vaak over pyromanen gesproken, maar het hoeft niet altijd om mensen met zo'n psychische aandoening te gaan", vertelde hij eerder deze maand.

  Extra ogen

  Bij de politie in Gouda is inmiddels een speciaal rechercheteam opgericht en er wordt extra gesurveilleerd 's nachts. Dat kan dankzij de inzet van politiekorpsen uit de regio. Gisteren deed de politie een oproep om informatie te delen over de autobranden.

  BEKIJK OOK

  Negentiende autobrand in drie weken in Gouda

  12 autobranden per dag, maar over de daders weten we weinig

  Flinke toename schadeclaims door stijging autobranden

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 24 mei 2019 @ 00:21
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, TILBURGS POLITIEBUREAU DICHT NADAT 2 ACHTEREENVOLGENDE DAGEN AGENTEN ONWEL ZIJN GEWORDEN. De oorzaak is vermoedelijk een technisch gebrek aan het bureau. Dat nu wel dicht blijft tot de oorzaak is gevonden. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Politiebureau Tilburg gesloten na opnieuw onwel worden agenten

   VANDAAG, 18:08

  REGIO

  Een politiebureau in Tilburg is per direct gesloten omdat net als gisteren agenten onwel zijn geworden. Vandaag en gisteren werden medewerkers ziek, vermoedelijk door verontreinigde filters van de klimaatbeheersing in het pand.

  Gisteren werd het bureau ontruimd toen vijf agenten ziek werden nadat ze een vreemde lucht hadden ingeademd, schrijft Omroep Brabant. Nu er opnieuw agenten onwel zijn geworden is besloten het bureau te sluiten totdat de oorzaak duidelijk is.

  Na een eerste onderzoek is gebleken dat de klimaatbeheersing in het gebouw verontreinigde filters had. Dat wordt morgen verder onderzocht.

  Pas als de oorzaak van de problemen is opgelost gaat het bureau weer open. Tot die tijd worden bezoekers doorverwezen naar een van de andere politiebureaus in de omgeving.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 22 mei 2019 @ 00:18
  #1

  Goedemorgen, ONSTSNAPTE GEVANGENE - UITGEWEZEN VREEMDELING - OPNIEUW DOOR POLITIE gearresteerd. 'Foutje bedankt', dit mag natuurlijk nooit weer gebeuren, zegt de politie zelf dan maar.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Ontsnapte arrestant na klopjacht in Assen opnieuw opgepakt

   VANDAAG, 19:33

  REGIO

  De politie in Assen heeft vandaag in korte tijd twee keer dezelfde man gearresteerd. Hij wist na de eerste arrestatie te ontsnappen, maar werd na een korte klopjacht opnieuw aangehouden.

  De arrestant was ontkomen door uit een stilstaande politieauto te springen bij het politiebureau in Assen. "Dat mag natuurlijk nooit gebeuren", zegt een woordvoerder van de politie tegen RTV Drenthe. De man ging er rennend vandoor.

  Met zeven politieauto's en een speurhond werd de achtervolging ingezet. De man wist drie kwartier uit handen van de politie te blijven, maar werd uiteindelijk alsnog opgepakt in het natuurgebied bij de Baggelhuizerplas, niet ver van het politiebureau.

  Hij zit inmiddels vast. De man is aangehouden omdat hij een ongewenste vreemdeling is en het land moet verlaten.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Drenthe

  handtekeningafbeelding