Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 03 september 2010 @ 08:01 door herman_dad , 1518 keer bekeken

Verkeersboetes 15 pct. omhoog

WAT DENKT, VINDT U? Terecht of MELKKOE...!? Geef, leden en bezoekers (!) uw mening eens onder dit BLOGartikel? Dank!  

Verkeersboetes 15 pct. omhoog

 
DEN HAAG -  Automobilisten worden opnieuw als melkkoe gebruikt om de staatskas te spekken. Het demissionaire kabinet bespreekt vandaag een voorstel om de verkeersboetes met vijftien procent te verhogen.

bijsnelheidscontrol_711490d.jpg Foto: Dijkstra b.v. Dijkstra, Fotobure

Haagse bronnen melden dat de maatregel de schatkist een slordige vijftig miljoen euro moet opleveren. De zoveelste tariefsverhoging geldt volgens ingewijden voor vrijwel alle verkeersboetes, zoals te hard rijden, niet handsfree bellen of door rood rijden. De maatregel gaat volgend jaar in en zou daarom eigenlijk pas op Prinsjesdag bekend worden gemaakt.

 

In 2008 gingen de boetes met gemiddeld twintig procent omhoog. Sinds vorig jaar wordt voor lichte verkeersovertredingen ook nog eens zes euro administratiekosten in rekening gebracht.

 

Nu Den Haag aan alle kanten geld tekort komt, ziet het kabinet de heilige koe niettemin als een gemakkelijke prooi om de financiële gaten te dichten. Vorige week werd al bekend dat het kabinet van plan is om de tekorten in de schatkist op te vullen door te snijden in de kinderopvangtoeslag en de belasting op een pakje sigaretten of shag met een kwartje te verhogen.

 

In totaal willen de demissionaire ministers komend jaar 3,2 miljard euro bij elkaar sprokkelen. Omdat grote structurele bezuinigingsmaatregelen niet door een demissionair kabinet genomen kunnen worden, zoeken bewindslieden andere manieren om geld in het laatje te krijgen.

 

Bron: De Telegraaf, 03-09-10

 Reacties

  • jeroen007
    zondag 12 september 2010, 08:25
    goedemorgens ik vint dit niet kunne hoor! dan als je wel dus heel hard rijdt dan krijg je eem heel grote boetes dus? ik heb daar nog geen ervaring mee dus. maar wie wel van de lede heeft dat al gehad een keer? ik heb gelukkig een bromfiets, scooter en krijg geen boeten nog niet tenminste. pretige zondage nog voor u hoor.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.