Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 02 december 2010 @ 17:51 door herman_dad , 1784 keer bekeken

Agenten Pernisser martelmoord…

Wat vindt u hiervan? Geef uw mening eens onder dit blogartikel? Dank!    

Agenten Pernisser martelmoord niet vervolgd.

DEN HAAG -  Vier politieagenten die in juni 2007 niet op tijd zouden hebben ingegrepen bij een moord in Pernis, worden niet vervolgd. Het gerechtshof in Den Haag heeft beslist dat het niet onredelijk was dat het viertal op het arrestatieteam heeft gewacht in plaats van meteen naar binnen te gaan, zo meldde een woordvoerster donderdag.

pandmoordpastoriedi_791843d.jpgDe woning aan de Pastoriedijk in Pernis, waar Björn Jue zodanig werd mishandeld dat hij aan de gevolgen ervan overleed. Foto: ©Roel Dijkstra-Vlaardingen

De agenten bleven in de nacht van 15 op 16 juni 2007 buiten wachten bij een woning aan de Pastoriedijk in Pernis, waar een man zodanig werd mishandeld dat hij eraan overleed. De agenten hoorden geschreeuw uit het huis komen.

De ouders van het slachtoffer waren het er niet mee eens dat de politieagenten niet werden vervolgd. Zij stapten naar het hof in Den Haag in de hoop dat het hof opdracht aan het Openbaar Ministerie (OM) zou geven hen alsnog voor de rechter te brengen.

Het slachtoffer, Björn Jue, werd op gruwelijke wijze mishandeld door twee mannen. Deze twee zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar gevangenisstraf. Een medeplichtige kreeg van het hof vijf jaar cel.

Toen de politie ter plaatsen kwam, was Jue nog in leven. De agenten gingen niet op stel en sprong de woning binnen, omdat zij voorbereidingen troffen om dat op verantwoorde wijze te doen. Het beeld dat de agenten geruime tijd werkloos voor de deur hebben gestaan, terwijl de doodskreten van Jue op straat hoorbaar waren, klopt volgens het OM niet.

Het gerechtshof zegt nu dat de agenten niet konden weten of er binnen wapens waren. Ze dachten dat er mogelijk een gijzeling aan de gang was, een overval of een ripdeal en dat de veiligheid van zowel het slachtoffer als de agenten zelf (verder) in gevaar kon komen als ze zomaar naar binnen zouden gaan.

De ouders van Jue reageerden ontgoocheld op de beslissing van het hof, zei hun advocaat Frank van Ardenne. Zij kunnen niet bij een Nederlandse rechter tegen deze beslissing in beroep. Een Europese rechtsgang gaan de ouders waarschijnlijk niet aan, aldus Van Ardenne.

Bron: De Telegraaf, 02-12-10Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.