2301 keer bekeken

Politie en GEWELDSAANWENDING, ME etc.

 • dinsdag 26 februari 2019 @ 00:34
  #28
  reactie op (#27) herman_dad

  Goedemorgen, GEWELDSAANWENDING POLITIEHONDEN BIJ DRUGSLAB was terecht na onderzoek van de Rijksrecherche. Twee verdachten werden bij de arrestatie door de honden gebeten en hadden daarover een klacht ingediend.

  Zie en lees verder art. van NOS NIEUWS Twitter bron

  Beet politiehonden bij inval drugslab kon door de beugel

  VANDAAG, 11:32

  REGIO

  RTV OOST / EMIEL GEERDING

  Een arrestatieteam van de politie heeft niet buitensporig veel geweld gebruikt bij een inval in een drugslab in Voorst, begin vorig jaar. Daarbij werden twee mannen uit Deventer gebeten door een politiehond.

  Een van de mannen sloeg bij de inval op de vlucht, naar eigen zeggen omdat hij bang is voor honden. Volgens zijn advocaat werd de man nadat hij geboeid was in zijn hoofd en rug gebeten. Ook de andere man zou zijn gebeten. Beiden moesten in het ziekenhuis behandeld worden aan hun wonden.

  De rijksrecherche onderzocht de arrestatie en concludeert dat het arrestatieteam correct heeft gehandeld. Ook de officier van justitie beoordeelt het optreden van de politie als proportioneel, meldt RTV Oost.

  De mannen moeten later deze week voor de rechter verschijnen voor betrokkenheid bij het drugslab. In totaal zijn er vijf verdachten, onder wie een oud-voetballer van Go Ahead Eagles. Hij is de eigenaar van de schuur waar het lab werd gevonden.

  BEKIJK OOK

  Rijksrecherche onderzoekt hardhandige arrestatie drugsverdachten

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Oost

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 16 februari 2019 @ 00:43
  #27
  reactie op (#26) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE ERKENT FOUT GEWELDSAANWENDING MET WAPENSTOK TEGEN GRONINGSE protesterenden NAM vestiging. Dit had tegen zittende protestgangers niet gemogen. Ook een 'blusmiddel' is hiervoor ontereht gebruikt om mensen te verdrijven. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  Politie: 'Wapenstok tegen zittende actievoerders had niet gemoeten'

  VANDAAG, 13:15

  REGIO

  Actiegroep Code Rood houdt een protestactie bij de ingang van het tankenpark van de NAM in Farmsum. Ze demonstreren tegen de aardgaswinning HOLLANDSE HOOGTE | ANJO DE HAAN

  De politie vindt dat ze de wapenstok niet had moeten gebruiken tegen zittende klimaatdemonstranten van actiegroep Code Rood in Farmsum. Ook hadden ze geen blusmiddel in moeten zetten. Dat stelt de politie na een evaluatie. De wapenstok is wel rechtmatig gebruikt tegen een ander deel van de demonstranten.

  In het Groningse dorp blokkeerden actievoerders enkele dagen een opslaglocatie van de NAM. Enkele honderden mensen blokkeerden de toegang om het werk van de aardoliemaatschappij te ontregelen.

  Actieregels

  De politie greep eind augustus in toen een deel van de demonstranten naar de hekken liep. Dat was tegen de actieregels. In de evaluatie stelt de politie dat er meerdere waarschuwingen werden gegeven in het Nederlands en Engels voordat agenten naar de lange wapenstok grepen. Het geweld tegen deze groep noemt de politie 'proportioneel'.

  "Er was duidelijk afgesproken waar gedemonstreerd mocht worden. De mensen mochten niet bij de hekken komen", zegt Susanne Huijing van de politie Groningen Ommelanden tegen RTV Noord. De politie wilde voorkomen dat mensen over de hekken zouden klimmen of spandoeken zouden ophangen, zodat ze ongemerkt een gat in het hek konden knippen.

  Martin Drent

  @martindrent

  Politie slaat hard op actievoerders #Zitactie #rtvnoord

  6 maanden geleden

  De wapenstok werd ook gebruikt tegen een groep zittende demonstranten. Dat ging volgens de politie wel te ver. Ze zaten weliswaar te dicht bij het hek, maar hadden op een andere manier verwijderd kunnen worden. "Daarvan zeggen wij achteraf, dat had niet zo gemoeten. Je gaat slaan op mensen die gaan zitten. Je kunt je afvragen of dat dan wel effectief is. We hadden ze ook kunnen optillen", aldus Huijing. Ook had politie geen nevelwater mogen gebruiken. Dat is een blusmiddel dat niet als wapen gebruikt mag worden.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Noord

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 15 november 2018 @ 00:58
  #26
  reactie op (#25) herman_dad

  Goedemorgen, OM: AGENTEN MOCHTEN SCHIETEN op Syrier die in Den Haag drie mensen neerstak, vermoedelijk uit terroristische redenen.

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  OM: agenten mochten schieten op stekende Syriër

  GISTEREN, 15:30

  BINNENLAND

  Agenten houden de neergeschoten Syriër onder schot ANP

  De agenten die in mei in Den Haag de Syriër neerschoten die even daarvoor voorbijgangers had aangevallen, hebben rechtmatig gehandeld. Hun optreden was in lijn met de ambtsinstructies, zegt het Openbaar Ministerie in Den Haag.

  De aanhouding van Malek F., op 5 mei bij station Hollands Spoor, was groot nieuws. Even daarvoor had hij drie voorbijgangers neergestoken. Zij raakten ernstig gewond. Bij een van hen had F. bijna de halsslagader doorgesneden.

  De agenten die erop afgestuurd werden, hadden reden om te vrezen voor hun leven, stelt het OM. Ook de levens van anderen en de verdachte zelf liepen gevaar. In die situatie was het gebruik van het vuurwapen geoorloofd. Twee agenten schoten uiteindelijk vrijwel gelijktijdig richting de benen van F. Toen ging hij neer maar hield het mes vast en "maakte aanstalten om weer op te staan of zichzelf iets aan te doen". Daarop is opnieuw geschoten, weer in het been.

  Terroristisch motief

  Of de rechtbank er ook zo over denkt, moet in het voorjaar blijken. Dan staat Malek F. terecht. Het OM zei in oktober dat het er steeds meer van overtuigd was dat hij een terroristische motief had.

  De advocaat van F. bestrijdt dat. F. zou met psychische problemen kampen sinds zijn vader bij een poging naar Europa te reizen verdronk.

  BEKIJK OOK

  Haagse messteker vervolgd voor drie pogingen tot moord

  OM steeds meer overtuigd van terroristisch motief Syrische messteker

  Advocaat Malek F.: steekincident was geen terreurdaad

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 16 mei 2018 @ 00:58
  #25
  reactie op (#24) herman_dad

  Goedemorgen, DE STEEKPARTIJ IN DEN HAAG DAN TOCH EEN TERREURDAAD. Dit blijkt nu uit meerder gegevens en ZELFS EEN ANONIEME WAARSCHUWING hiervoor tegen de dader.

  Zie en lees verder art. RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  5 mei 2018 20:18

  Brief waarschuwde voor aanslag door Syriër die drie mensen neerstak in Den Haag.

  © ANP

   

  De politie was gewaarschuwd voor de 31-jarige man die begin deze maand drie mensen neerstak in Den Haag. Dat meldt het Openbaar Ministerie vanavond.

  Er was in maart een anonieme melding binnengekomen bij politie waarin werd gewaarschuwd dat de man van plan was een terroristisch misdrijf te plegen. De politie deelde die 'schriftelijke melding in gebrekkig Engels' ook met de AIVD en deskundigen van de gemeente.

  "Dit brede onderzoek gaf op dat moment geen aanleiding om de man aan te merken als iemand met terroristische achtergronden, maar kon dit ook niet uitsluiten", aldus het OM.

  Anonieme melding onvoldoende voor aanhouding

  Alleen een anonieme melding is onvoldoende om iemand aan te houden, zegt het OM. De man was op het moment van de melding opgenomen in een GGZ-instelling.

  Het motief van de man wordt nog onderzocht. Hij legt wisselende verklaringen af die geen concrete aanwijzingen opleveren voor zijn motief, zegt het OM.

  Buren over verdachte Den Haag: 'Ik was vooral bang voor zijn honden'

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Buurtbewoners van de Syrische man die drie mensen neerstak in Den Haag zijn geschrokken.

  Geen afscheidsvideo of afscheidsbrief gevonden

  Bij onderzoek in de woning van de man is vooralsnog geen materiaal aangetroffen dat wijst op een terroristisch gedachtegoed. Er is bij verdachte thuis ook geen afscheidsvideo of afscheidsbrief gevonden. 

  De man wordt verdacht van drie pogingen tot moord en bedreiging van iemand in een café.

  Huisraad uit raam gegooid

  Hij stond al bekend bij de politie wegens verward gedrag. Zo had hij op 3 februari 2018 zijn huisraad uit het raam van zijn woning gegooid. Daarna is hij een periode gedwongen opgenomen geweest in een GGZ-instelling. De psychiater heeft na verloop van tijd de gedwongen opname omgezet in een ambulante behandeling.

  Meer op rtlnieuws.nl:
  Burgemeester over steekpartij Den Haag: 'Niet speculeren

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2018-11-15 01:00:39
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 08 mei 2018 @ 00:43
  #24
  reactie op (#23) herman_dad

  Goedemorgen, IVM STEEKPARTIJ IN DEN HAAG GAAN DE POLITIE EN OM TOCH 'TERRORISTISCH MOTIEF' ONDERZOEKEN. Dit n.a.v. uitlatingen van deze man tijdens de daad. Overigens gaat het met de slachtoffers naar omstandigheden redelijk, in ieder geval niet in levensgevaar. 

  Zie en lees verder art. RTL-NIEUW Twitter (bron)

   07 mei 2018 19:43

  Het gaat 'naar omstandigheden redelijk' met slachtoffers steekpartij.

  © ANP

  Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag heeft een bezoek gebracht aan twee van de drie slachtoffers die zaterdag op straat werden neergestoken.

   

  Krikke zegt 'zeer geraakt' te zijn door de ontmoetingen. "Het gaat naar omstandigheden redelijk met hen, maar het zal nog een lange tijd duren voordat zij er zowel fysiek als mentaal weer een beetje bovenop zijn."

  De burgemeester hoopt dat de drie mensen goed herstellen van de 'gruweldaad'. "Het is niet te bevatten wat hen is overkomen. Loop je op een zonnige zaterdag nietsvermoedend door de stad, word je zomaar aangevallen door een man met een mes."

  Zodra de medische toestand van het derde slachtoffer het toelaat, zal de burgemeester ook daar een bezoek brengen.

  'Moet afschuwelijk zijn geweest'

  De burgemeester bezocht ook de verschillende horecaondernemers aan het Johanna Westerdijkplein, waar zaterdag de steekpartij plaatsvond. "Zij stonden oog in oog met de verdachte. Ik kan me voorstellen dat zo'n moment je voor altijd bij blijft. Het moet afschuwelijk zijn geweest. Ze vertelden mij ook dat het een enorme impact op hen heeft gehad."

  Op het politiebureau Laak sprak de burgemeester de agenten die betrokken waren bij de aanhouding van de verdachte. "Voor de agenten was het ook een heftige gebeurtenis. Ze waren betrokken bij de aanhouding van de verdachte en hebben eerste zorg verleend aan de slachtoffers. Dat is hen heel begrijpelijk niet in de koude kleren gaan zitten. Ik wilde mijn respect voor hun handelen graag persoonlijk overbrengen."

  Het onderzoek naar de steekpartij is volop gaande. De verdachte, die bij zijn aanhouding in zijn been werd geschoten, ligt in het ziekenhuis.

  Buren van de verdachte reageren geschokt:

  Buurtbewoners in Den Haag zijn geschrokken van het steekincident.

  OM houdt alle opties open

  Het Openbaar Ministerie heeft een 'redelijk goed beeld' van wat er zaterdag bij het steekinicident in Den Haag feitelijk is gebeurd. De achtergrond en motieven van de man worden verder onderzocht.' Daarbij houdt het OM 'alle opties open'.

  De verdachte, een 31-jarige man uit Den Haag, is vanmiddag in het penitentiair ziekenhuis voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft het voorarrest van de man met veertien dagen verlengd.

  Verward gedrag

  De verdachte is bekend bij politie en hulpverleningsinstanties vanwege verward gedrag. Op dit moment kan het OM niet met zekerheid stellen wat hem tot zijn daden heeft gebracht.

  De verdachte worden drie pogingen tot moord en bedreiging van iemand in het café aan het Johanna Westerdijkplein ten laste gelegd. In de vordering tot bewaring is opgenomen: 'al dan niet met terroristisch oogmerk'. Dit wordt nu nog verder onderzocht.

  Meer op rtlnieuws.nl:
  'Dader steekpartij Den Haag gooide in februari huisraad uit raam'

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2018-11-15 01:02:19
  handtekeningafbeelding
 • zondag 06 mei 2018 @ 00:17
  #23
  reactie op (#22) herman_dad

  Goedemorgen, VERWARDE (?) MAN STEEKT 3 MENSEN NEER IN DEN HAAG, POLITIE SCHIET MAN IN BEEN en tasert hem nog om in bedwang te krijgen. Onduidelijk, maar waarschijnlijk dus niet, is er sprake van een 'terroristisch motief'? De drie mensen zijn buiten levensgevaar melden media.

  Zie en lees verder art. RTL-NIEUWS-Twitter (bron)

  05 mei 2018 15:58

  Verwarde man steekt drie mensen neer in Den Haag.

  De hulpdiensten waren snel ter plaatse. 

  © Marofer

  In Den Haag zijn drie mensen gewond geraakt nadat een man met een mes hen aanviel. De verdachte is in zijn been geschoten en aangehouden, meldt de politie. Hij was bij de politie bekend vanwege verward gedrag.

   

  Het incident vond plaats op het Johanna Westerdijkplein, vlakbij de Haagse Hogeschool. Er zijn meerdere ambulances en een traumahelikopter ingezet. 

  Onderzoek ter plaatse

  Alle gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe zij eraan toe zijn. Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk.

  Aangehouden verdachte steekincident Johanna Westerdijkplein is bij politie bekend in verband met verward gedrag.

  — Politie Den Haag (@POL_DenHaag) May 5, 2018

  De politie heeft de omgeving ruim afgezet en doet onderzoek. Bewoners van een groot complex aan een kade, dichtbij de plaats waar de steekpartij was, mogen hun huizen niet in of uit. De omgeving is met linten afgezet.

  RTL-Nieuws / ANP 

  Gewijzigd op 2018-11-15 01:04:10
  handtekeningafbeelding
 • zondag 29 april 2018 @ 00:38
  #22
  reactie op (#21) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE ARRESTEERT MAN MET GETROKKEN PISTOOL DIE TUSSEN WINKELEND PUBLIEK ZELF SCHOTEN ZOU HEBBEN GELOST? Een heel gevaarlijk incident, vooral voor onschuldig winkelend publiek.

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Schoten gelost tussen winkelend publiek Rotterdam

  GISTEREN, 23:25

  BINNENLAND

  ANP

  In Rotterdam is een man opgepakt omdat hij schoten zou hebben gelost tussen het winkelend publiek op de Lijnbaan. De 28-jarige man had ruzie met een ander.

  De woordenwisseling ontaardde even voor zessen, toen de winkels nog open waren en de Lijnbaan daarom druk was met winkelend publiek. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt.

  De opgepakte man had een vuurwapen bij zich. De politie is nog op zoek naar de persoon met wie hij ruzie had. De identiteit van deze persoon is nog niet bekend en ook is niet duidelijk of hij gewapend was.

  "Geweld, en zeker vuurwapengeweld in deze vorm, is onacceptabel", zegt een woordvoerder. "Helemaal als het in een drukke winkelstraat plaatsvindt."

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-05-29 06:50:22
  handtekeningafbeelding
 • maandag 02 mei 2016 @ 07:06
  #21
  reactie op (#20) herman_dad

  Goedemorgen, in de Noord-Hollandse plaats Rijsenhout heeft de politie in de nacht van zondag op maandag schoten gelost op inbrekers die met hun auto inreden op de politieauto. Een agent en een verdachte raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht, laat een woordvoerder van de politie weten.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4293143/2016/05/02/Politie-betrapt-inbrekers-en-lost-schoten-in-Rijsenhout.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2316/Politie/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

   

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 07 januari 2016 @ 01:09
  #20
  reactie op (#19) herman_dad

  Goedemorgen, tegen een 43-jarige agent van de politie-eenheid Den Haag is woensdag een geldboete van 400 euro geeïst. In de zomer van 2013 gebruikte de diender bij een aanhouding drie keer pepperspray en stompte hij een nu 48-jarige Hagenaar vol in het gezicht. Disproportioneel geweld, vindt het Openbaar Ministerie (OM). De rechtszaak werd bijgewoond door enkele tientallen agenten, waarvan een deel in uniform.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4219712/2016/01/06/Geldboete-geeist-tegen-agent-na-pepperspray-aanhouding.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2316/Politie/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/

   

   

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 18 december 2015 @ 02:52
  #19
  reactie op (#18) herman_dad

  Goedemorgen, een 39-jarige vrouw is woensdagavond ernstig gewond geraakt bij de rellen in Geldermalsen. Zij werd op haar hoofd geslagen door een ME'er na het azc-protest bij het gemeentehuis. Dat zegt haar advocaat Esther Vroegh, die een claim voorbereidt tegen de politie.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4209750/2015/12/17/Vrouw-ernstig-gewond-door-klap-ME-er-na-azc-protest.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

  handtekeningafbeelding