1135 keer bekeken

WAARSCHUWING tegen NEPMAILS o.a. van CJIB

 • donderdag 12 september 2019 @ 00:27
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, WAARSCHUWING TEGEN PHISHINGMAIL NAMENS POLITIE(BUREAU). Sommige mails zijn bedriegelijk 'echt'.  

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron) 

  Donderdag 12 september 2019 |

   Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Politie waarschuwt voor phishingmails uit naam van politiebureau

  Politie waarschuwt voor phishingmails uit naam van politiebureau

  11 september 2019 10:26Laatste update: 13 uur geleden

  14   

  De politie waarschuwt woensdag voor een phishingmail waarin de naam van de opsporingsorganisatie wordt misbruikt in een poging om gegevens van slachtoffers te achterhalen. De politie waarschuwt voor het versturen van dergelijke mails.

  Het gaat om een e-mail waarin de afzender beweert dat de ontvanger voorkomt in het adresboek van het door de afzender gebruikte Gmail-account, dat de naam van TicketSwap misbruikt.

  De oplichter beweert dat de ontvanger recht heeft op een deel van een in beslag genomen bedrag van 23.000 euro. Om daar aanspraak op te maken, zou het potentiële slachtoffer een kopie van zijn bankrekeningafschrift terug moeten sturen.

  In werkelijkheid wordt het account verkoopticketswap@gmail.com gebruikt om de bankgegevens te achterhalen. Deze informatie kan, eventueel in combinatie met andere gegevens, gebruikt worden voor andere vormen van fraude.

  Door: NU.nl Beeld: 123RF

  14  reacties     

  Lees meer over:

  Phishing  Politie  Tech 

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 24 juni 2018 @ 00:37
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, WAARSCHUWING TEGEN NEPMAIL 'OVERHEID'... (DiGiD!!)

  Lees verder op RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  23 juni 2018 10:02

  Waarschuwing voor 'bedrieglijk echt lijkende' phishingmail MijnOverheid.

   © iStock

  Oppassen: er gaan bedrieglijk echt lijkende e-mails van MijnOverheid rond, waarmee wordt geprobeerd de DigiD van ontvangers af te troggelen. Daarvoor waarschuwen de Fraudedesk en de overheid.

  De mail maakt melding van een gereedstaand bericht 'van de Belastingdienst in uw Berichtenbox op MijnOverheid'.

   

  Mail lijkt betrouwbaar

  Door het vermelden van de voor- en achternaam van de ontvanger in de aanhef lijkt het e-mailbericht betrouwbaar, ook al omdat verwezen wordt naar een website die begint met MijnOverheid. Het webadres is daarnaast voorzien van een vertrouwenwekkend groen slotje met de vermelding 'Beveiligd'.

  MijnOverheid maakt op de website duidelijk dat het om een phishingmail gaat. "Overheidspartijen sturen u nooit een dergelijk verzoek via e-mail.'' Ontvangers wordt verzocht de e-mail als bijlage door te sturen naar valse-email@mijn.overheid.nl.

  Zelf url invoeren

  Wie doorklikt op de toegezonden link ziet vervolgens een echt lijkend aanmeldscherm van DigiD met het wapen van de Rijksoverheid. "Deze e-mail is een goede imitatie van berichten die daadwerkelijk vanuit MijnOverheid worden verstuurd'', waarschuwt de Fraudehelpdesk.

  Aangeraden wordt het webadres mijn.overheid.nl uit voorzorg zelf in te voeren op de adresbalk.

  Van de wieg tot het graf, alles digitaal is mogelijk:

  Vanaf je jongste jaren programeren, computerlessen, werken met robots en van jongsaf opgroeien met een groot digitaal privacybesef. Het klinkt als toekomstmuziek maar het is al werkelijkheid. In een land dat nog niet zo lang geleden uit de digitale steentijd kwam.

  Meer op rtlnieuws.nl:

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2019-09-12 00:30:59
  handtekeningafbeelding
 • zondag 18 maart 2018 @ 00:23
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, WEER NEPBRIEF (MAIL?) VAN CJIB IN OMLOOP. Niets overmaken dus!!!

  Zie verder bericht van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Waarschuwing voor nepbrief met boete voor te hard rijden

  GISTEREN, 12:18

  AANGEPAST GISTEREN, 15:01

  REGIO

  De brief met de nepboete POLITIE OLDAMBT

  De politie waarschuwt voor valse brieven waarin het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) een boete lijkt op te leggen. De brieven zien er echt uit, maar zijn het niet.

  Gisteren meldde zich een inwoner van Ter Apel op het politiebureau van Winschoten met zo'n nepbrief. Hij zou 203 euro boete moeten betalen (exclusief administratiekosten) voor een snelheidsovertreding.

  De politie op Facebook: "Hoewel de brief er bedrieglijk echt uitzag klopte er toch van alles niet aan. Zo ontbrak de plek waar de overtreding was begaan en zou op een autosnelweg een snelheid van honderd kilometer de limiet zijn. Ook was volgens het 'CJIB' de overtreding al ruim een half jaar terug gepleegd."

  Valse emails

  Volgens RTV Noord is het niet de eerste nepboete die de politie in de provincie Groningen onder ogen krijgt. Maar meestal gaat het om valse e-mails. Dat brieven met valse boetes worden verzonden, is relatief nieuw. De politie adviseert de brieven altijd goed door te lezen, de boete niet te betalen en bij de minste twijfel meteen het 'echte' CJIB in Leeuwarden te bellen.

  "Een boete is, hoe terecht ook, altijd sneu geld. Maar een nepboete helemaal", aldus de politie op Facebook.

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-06-01 10:27:07
  handtekeningafbeelding
 • maandag 08 februari 2016 @ 00:46
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, LET OP! Bij de Fraudehelpdesk komen de laatste maanden veel meldingen binnen over valse e-mails. Het meldpunt ziet ook steeds vaker dat oplichters namen en logo's van bekende bedrijven misbruiken om mensen ertoe te verleiden zich aan te melden voor een dure sms-dienst. Dat meldt de NOS zondag.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4240164/2016/02/07/Grote-toename-valse-e-mails-bij-Fraudehelpdesk.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/8137/Fraude/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 19 februari 2013 @ 08:03
  #1

  Goedemorgen vandaag een waarschuwing tegen een nep-mail van de nieuwe Nationale Politie zogenaamd weer om iets te doen met geldhandelingen.

  Zie art. uit AD (bron):

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3395959/2013/02/18/Politie-waarschuwt-voor-nepmail.dhtml

  Gewijzigd op 2016-02-08 00:44:08
  handtekeningafbeelding