2231 keer bekeken

Lichamelijke en geestelijke (gevoelens) conditie politiemensen

 • zondag 04 augustus 2019 @ 00:22
  #14
  reactie op (#13) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIEMENSEN DELEN GEVOELENS VAAK op social media. Zij en overigens allen in HULPVERLENINGS (DIENSTEN) maken gebeurtenissen van ingrijpende aard mee. Onoverkomelijk in deze beroepen en dat 'weet je ook', maar dat neemt niet weg dat als je er net 3 achter elkaar hebt meegemaakt....

  Zie en lees verder art. van NU.NL Twitter, Facebook (bron)

  Zaterdag 03 augustus 2019 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Waarom agenten gevoelens delen op Facebook-pagina's van de politie

  Waarom agenten gevoelens delen op Facebook-pagina's van de politie

  02 augustus 2019 15:39 Laatste update: een uur geleden

  7   

  Agenten schrijven op Facebook heftige en persoonlijke berichten over zaken die ze tijdens hun werk meemaken, zoals een zelfmoordpoging en de vermissing van een kind. Waarom doen zij dit? En mag de politie zomaar verhalen delen waar burgers bij betrokken zijn?

  Op 1 juli 2019 werd de volgende tweet op de pagina van een politieteam in Groningen geplaatst: "De eerste fietser bekeurd voor het vasthouden van de mobiele telefoon tijdens het fietsen. Naast dat ze een slechte uitslag kreeg van de arts over haar soatest, kreeg ze slecht nieuws van ons: namelijk een bekeuring van 95 euro. Let op, vanaf vandaag wordt er bekeurd!"

  De politie kreeg veel boze reacties op deze tweet en verwijderde het bericht snel.

  Wij plaatsten zojuist een tweet over een fietser die bekeurd werd, terwijl ze haar mobiele telefoon vasthield. We maakten daarbij een totaal misplaatste opmerking. Uiteraard hadden we deze tweet niet mogen plaatsen. We gaan direct ons excuus maken naar de betrokken fietser.

  POL_flexteamGRN POL_flexteamGRN â€‹10:29 - 1 juli 2019

  Uit onderzoek van NU.nl blijkt dat de politie vaker zeer persoonlijke informatie over burgers deelt. Dit is overigens niet verboden en het wordt gedaan om meer inzicht in het politiewerk te geven, maar volgens experts brengt dit ook risico's met zich mee. NU.nl bekeek alle Facebook-berichten uit de maand mei van ruim 160 lokale politieafdelingen.

  Wat is er onderzocht?

  • NU.nl begon in de maand mei met een onderzoek naar de politie op Facebook. In totaal lazen we bijna achttienhonderd Facebook-berichten die in mei op pagina's van 162 lokale politieafdelingen zijn geplaatst.
  • Een groot gedeelte van de berichten was het soort berichten dat je van de politie verwacht. Bijvoorbeeld opsporingsberichten waarin wordt gevraagd uit te kijken naar een verdachte, getuigenoproepen en waarschuwingen voor babbeltrucs.
  • Maar we zagen ook berichten langskomen vol grapjes, zoals de hashtags #jammerjoh en #runforrestrun bij een bericht over een achtervolging. Ook was er een verslag van een reddingspoging van een lammetje en zelfs de oproep van een vrouw die op zoek was naar een aantrekkelijke politieagent die ze tijdens haar werk had ontmoet. En dus ook het soort berichten dat besproken wordt in dit artikel.

  Politie beschrijft hoe suïcidaal meisje wordt geholpen

  Wat tijdens het onderzoek opviel, was dat er soms hele heftige persoonlijke verhalen worden gedeeld op de Facebook-pagina's. Zo schreef een agent uitgebreid hoe hij een meisje hielp dat voor een trein zat en zelfmoord wilde plegen. Een andere agent deed in emotionele bewoordingen verslag van een reanimatie. Ook werd er een -weliswaar onherkenbare - foto geplaatst van een kind dat in de auto zat toen haar vader gearresteerd werd voor het dronken besturen van de auto. Waarom plaatst de politie dergelijke berichten met verhalen over kwetsbare burgers, terwijl er geen vermiste of verdachte is die moet worden opgespoord?

  Communicatiespecialist Tessa van Charldorp van de Universiteit Utrecht heeft in het verleden onderzoek gedaan naar hoe over de politie wordt gesproken op sociale media. Ze bekeek voor NU.nl drie Facebook-berichten van de politie: het verslag van de reanimatie, het verhaal van het suïcidale meisje en een bericht over de vermissing van een jong kind. Ze vertelt dat de politie persoonlijke ervaringen van agenten plaatst, omdat ze graag transparant wil zijn. "Politieagenten vertellen in deze berichten wat ze die dag hebben meegemaakt en laten bijvoorbeeld zien dat ze trots zijn op hun werk."

  De politie wil met deze verhalen volgens Van Charldorp laten zien wat de politie doet, hoe divers het werk is en dat ze er zijn voor de burger.

  Fragment uit het politiebericht over het suïcidale meisje. De politie heeft aan NU.nl laten weten dat de naam Carla fictief is.

  Hoe persoonlijk kan het worden?

  Maar het delen van persoonlijke verhalen kan ook tégen de politie werken. Van Charldorp: "Het is een hele fijne scheidslijn. Hoeveel details kun je bijvoorbeeld toevoegen aan een verhaal voordat het te persoonlijk en te emotioneel wordt? Er is door de politie wel een richtlijn voor dit soort berichten opgesteld, maar bij de meeste berichten moet de agent nog steeds zelf een afweging maken over wat wel en niet kan."

  Van Charldorp vindt het lastig om in te schatten of de verhalen die ze voor NU.nl heeft bekeken te persoonlijk waren of te veel informatie bevatten over de betrokken burgers. "Het is te zien dat in de verhalen de richtlijnen zijn gevolgd. Er staan in de berichten geen volledige namen, geen herkenbare foto's en vaak geen exacte locatie."

  "Maar op sociale media bestaat het risico dat informatie die anderen plaatsen gecombineerd kan worden met berichten van de politie. Dit kan ertoe leiden dat de anonimiteit er opeens niet meer is. Iemand kan bijvoorbeeld een foto online plaatsen van het suïcidale meisje voor de trein. Dan is er samen met het politiebericht opeens wel heel veel persoonlijke informatie openbaar."

  Het is volgens Van Charldorp op sociale media lastig om een waargebeurd verhaal te vertellen, terwijl je degene waar het over gaat volledig anoniem houdt. De politie laat aan NU.nl weten dat er bij het schrijven van Facebook-berichten rekening wordt gehouden met het feit dat iemand herkend kan worden door het combineren van informatie.

  Fragment uit politiebericht over de reanimatie van een vrouw.

  Mag de politie zomaar informatie over burgers plaatsen?

  Tjebbe Geldof, onderzoeker van Tilburg University die de juridische grenzen van overheidscommunicatie onderzoekt, legt aan NU.nl uit dat de politie in principe vrij is om verhalen over burgers te publiceren op Facebook, zolang de informatie die in het bericht staat niet te herleiden is tot een persoon.

  Een persoon is niet herleidbaar als op basis van de informatie in het bericht de identiteit van de persoon niet kan worden achterhaald of wanneer dit alleen kan met "onevenredige inspanning". NU.nl legde Geldof een aantal politieverhalen uit dit artikel voor. Hij vermoedt dat in geen van deze verhalen de betrokken burgers te herkennen zijn.

  De politie plaatste bijvoorbeeld een foto van een kind dat was aangetroffen in de auto van haar vader toen hij werd gearresteerd voor rijden onder invloed. Geldof vertelt dat op deze foto het gezicht terecht onherkenbaar is gemaakt, maar dat je bijvoorbeeld nog wel steeds de opvallende schoentjes van het kind ziet. "Ook staat in het bericht dat ze op een specifiek vakantiepark verbleef. Waarschijnlijk kan de familie en een aantal mensen op het vakantiepark op basis van deze informatie makkelijk achterhalen om wie het gaat", aldus de onderzoeker.

  "Maar als ik zelf, als willekeurig persoon, zou proberen na te gaan om wie het gaat, zou ik niet weten waar ik moet beginnen. Dat zou me veel inspanning kosten. Ik vermoed dat om deze reden het kind juridisch gezien niet herleidbaar is."

  De politie meldt aan NU.nl dat alle in dit artikel behandelde Facebook-berichten aan de richtlijnen voldoen, wat betekent dat volgens de politie alle burgers in de verhalen niet herleidbaar zijn.

  Transparantie is belangrijk voor politie

  De politie overtreedt dus waarschijnlijk niet de wet met dit soort verhalen. Maar is het ook belangrijk dat agenten dit soort verhalen vertellen? Geldof vertelt dat het in ieder geval belangrijk is dat de politie open is over het werk. "Juist omdat de politie als enige in Nederland in sommige gevallen geweld mag gebruiken, is het volgens mij belangrijk dat de politie inzicht geeft in het werk dat ze doen."

  De politie schrijft zelf dat het vertellen van persoonlijke verhalen van politieagenten het vertrouwen in de politie kan vergroten. "Deze verhalen kunnen naast begrip voor bepaald optreden of handelen ook empathie opwekken. Er zit een mens in het uniform. Een mens van vlees en bloed die misschien wel gekozen heeft voor een beroep met risico's, maar ook gevoel heeft."

  Slotalinea van een verhaal van een agent die betrokken was bij de zoektocht naar een jong vermist kind.

  Door: NU.nl/Shannon Bakker

  7  reacties     

  Lees meer over:

  Politie  Facebook  NUweekend  Tech 

    

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 27 april 2018 @ 00:42
  #13
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen, ziekteverzuim bij politie blijft probleem. De minister wil dit nu aanpakken en verminderen? Dan zal ook de cultuur binnen de politie op enkele punten moeten worden aangepakt? En het geweld in de maatschappij neemt toe, waarvan de politie nu eenmaal vaak het eerste slachtofffer is. 

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Ziekteverzuim bij politie blijft probleem

  GISTEREN, 18:18

  AANGEPAST GISTEREN, 20:52

  POLITIEK

  ANP

  De Nationale Politie wil het ziekteverzuim in vijf jaar terugbrengen van 7 naar 5,9 procent. Dat staat in een plan van aanpak dat minister Grapperhaus vandaag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

  "Ondanks alle inspanningen van de afgelopen jaren" is het nog niet gelukt om het ziekteverzuim omlaag te krijgen, zegt Grapperhaus. Hij spreekt van "een weerbarstig vraagstuk".

  Sinds 2015, toen de politie gereorganiseerd werd tot de Nationale Politie, ligt het verzuim al rond de 7 procent. Dat is volgens Grapperhaus een significant percentage.

  Hoog risico

  Grapperhaus noemt het terugbrengen met ruim 1 procent realistisch, gezien de bijzondere aard van het politiewerk. Hij wijst erop dat het beroep een hoog risico met zich meebrengt. "Waar anderen terugtreden, doen politieagenten een stap naar voren."

  Hij zegt dat terugdringen van het verzuim een cultuuromslag vergt en daarmee tijd. Na 2023 moet het ziekteverzuim nog verder omlaag.

  Betere begeleiding

  Maatregelen om het verzuim terug te dringen zijn onder meer een betere begeleiding van politiemensen die een heftige gebeurtenis hebben meegemaakt.

  Ook wordt er binnen de politieorganisatie beter gekeken naar het voorkomen van verzuim. Leidinggevenden krijgen daarvoor trainingen.

  Daarnaast komt er meer aandacht voor re-integratie na langdurig verzuim en trekt de politie extra bedrijfsartsen aan. Ook krijgen medewerkers bij de politie sneller en makkelijker een aangepaste werkplek en worden de mogelijkheden om thuis te werken uitgebreid.

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-05-22 06:20:21
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 13 april 2016 @ 01:09
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen, politiedienders scoren een dikke voldoende voor de verplichte sport- en schiettesten. Maar dat wil nog niet zeggen dat het politiewerk op straat op rolletjes loopt.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4280856/2016/04/12/Agenten-worden-fitter-en-schieten-goed.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2316/Politie/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

   

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 03 maart 2016 @ 01:49
  #11
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, het ziekteverzuim bij de politie rijst de pan uit. Vorig jaar zat gemiddeld 7 procent van de agenten ziek thuis. Per dag zijn dat zo'n 4600 zieke dienders. Maatregelen van de korpsleiding om het verzuim terug te dringen, sorteren geen effect.

  In 2014 lag het ziekteverzuim bij de politie nog op 6,1 procent, in 2013 op 5,7 procent. De sterke stijging van het aantal zieken wordt onder meer veroorzaakt door de reorganisatie van de Nationale Politie. ,,Een grote groep agenten leeft al lange tijd in angst en onzekerheid," zegt Frank Giltay, voorzitter van de centrale ondernemingsraad van de politie. ,,Dienders worden daar letterlijk ziek van."

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4254930/2016/03/02/Ziekteverzuim-onder-politie-agenten-explodeert.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2316/Politie/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/

  handtekeningafbeelding
 • maandag 01 februari 2016 @ 22:37
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Misschien moet je mensen met zo een laag geestelijk niveau ook geen arrestatie en schietoefeningen laten doen ;)

 • zaterdag 19 december 2015 @ 00:20
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, de politie is jaarlijks miljoenen euro's kwijt aan schadevergoedingen voor agenten die gewond zijn geraakt tijdens hun werk. Vooral bij de arrestatie- en schiettraining gaat het vaak mis. Dat blijkt uit cijfers die zijn opgevraagd bij de Nationale Politie. In 2012, 2013 en 2014 werd in totaal 13 miljoen euro uitgekeerd aan 8000 politiemensen. Dat komt neer op een gemiddeld schadebedrag van 1625 euro per diender.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4210623/2015/12/18/Politie-jaarlijks-miljoenen-kwijt-aan-gewonde-agenten.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2316/Politie/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

  .

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 07 november 2014 @ 00:18
  #8
  reactie op (#7) Vomie

  Goedemorgen, de politieorganisatie zorgt slecht voor zieke medewerkers? Een beken gegeven al vele jaren, lees ook b.v. het boek Zinloos Juridisch Geweld - http://www.kirjaboek.nl/proddetail.asp?prod=boek%5F2817 - daar eens over?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3784276/2014/11/06/Politie-zorgt-slecht-voor-zieke-medewerkers.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ - http://clubs-15-jaar.clubs.nl/

  Gewijzigd op 2015-12-19 00:15:24
  handtekeningafbeelding
 • zondag 18 mei 2014 @ 09:07
  #7
  reactie op (#6) albus_severus

  Hallo leden ja dat ben ik ook met u wel eens hoor dat dit opmerkelijk is, daar win je de oorlog toch niet mee met deze slappe hap!! Dat vind u toch ook? Nou nog een goede zondag verder.

  Gewijzigd op 2014-05-18 09:07:42
 • zondag 18 mei 2014 @ 00:31
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goede morgen, ja inderdaad, zeer opmerkelijk....

 • zondag 18 mei 2014 @ 00:28
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, 15.000 politiemensen slaan de 'fitheidstest' die al 2 jaar verplicht is voor wapendragenden, over of slagen er niet voor. Velen van hen hebben ook straatdiensten. Opmerkelijk?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3656939/2014/05/17/15-000-agenten-slaan-fitheidstest-over.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/  

  Gewijzigd op 2015-12-19 00:16:11
  handtekeningafbeelding