691 keer bekeken

POLITIE SCHIETBANEN en perikelen

 • vrijdag 15 juni 2018 @ 00:37
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, KETSENDE KOGEL BIJ OEFENING LOOPT NET GOED AF VOOR POLITIEMAN. Op de baan in Sevenum ketste een kogel af op de gehoorbescherming van de schutter....

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  14 juni 2018 17:00

  'Kogel afgeketst op gehoorbeschermer agent'

  •  

  'Kogel afgeketst op gehoorbeschermer agent'

  (Archieffoto) 

  © ANP Foto

  Politiebond ACP maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid op diverse schietbanen. Zo heeft de bond gehoord dat op de schietbaan van de politie in het Limburgse Sevenum onlangs een kogel is afgeketst en tegen de gehoorbescherming van een agent aan is gekomen.

  In Den Bosch en Kerkrade zijn bovendien schietbanen afgekeurd wegens problemen, aldus de ACP. Volgens de bond heeft de politieleiding die problemen nauwelijks toegelicht.

  Recht op informatie

  In Sevenum zijn twee van de drie banen na 'onderhoud en controle' weer geopend, citeert de ACP een bericht op het intranet van de politie. Maar de vakbond mist informatie over hoe precies is vastgesteld dat die banen weer veilig te gebruiken zijn. "Als ACP vinden we dat collega’s wel recht hebben op die informatie. Tenslotte gaat het om hun veiligheid.''

  De baan in Den Bosch zou nog steeds dicht zijn wegens tekortschietende kwaliteit en capaciteit. De ACP heeft opheldering gevraagd aan de korpsleiding van de Nationale Politie.

  Gewaarschuwd

  Over het incident in Sevenum zegt de ACP dat de kogel is afgeketst op het hard geworden zand van de kogelvanger op de baan. De toplaag van dat zand wordt weliswaar regelmatig omgewoeld, maar dat zou niet diep genoeg zijn gebeurd. Politiemensen zouden een teamchef hebben gewaarschuwd voor de risico's. "Met dat advies lijkt niets te zijn gedaan."

  Meer op rtlnieuws.nl:

  RTL Nieuws / ANP

   

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 22 juni 2013 @ 09:10
  #1

  Goedemorgen, gloednieuwe nieuwe schietbaan politie Den Haag al weer buiten gebruik?

  Zie art. uit AD (bron):

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3463493/2013/06/22/Gloednieuwe-schietbaan-politie-weer-dicht.dhtml

  Gewijzigd op 2018-06-08 13:17:54
  handtekeningafbeelding