1048 keer bekeken

Meldt Misdaad Annoniem berichten

 • vrijdag 19 oktober 2018 @ 00:18
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, CAMPAGNE IN STRIJD TEGEN ILLEGALE DIERENHANDEL, via Meld Misdaad Anoniem kunt u uw wetenschap en verdenkingen aangeven. Het is een gegeven dat deze illegale handel welig tiert.    

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Meld Misdaad Anoniem start campagne in strijd tegen illegale dierenhandel

  VANDAAG, 06:32

  BINNENLAND

  Fragment uit de tv-spot bij de wildlife crime-campagne van Meld Misdaad Anoniem MELD MISDAAD ANONIEM

  Met een nieuwe campagne probeert Meld Misdaad Anoniem dierenhandelaren en -liefhebbers te bewegen om illegale handel in wilde dieren en planten te melden bij de autoriteiten. Voor de campagne werkt de anonieme kliklijn samen met de politie, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en het Openbaar Ministerie.

  Volgens de bedenkers van de campagne gebeurt deze wildlife crime niet alleen ver weg, maar wordt ook in Nederland illegaal gehandeld in bijvoorbeeld beschermde reptielen, vogels, zoogdieren en koraal, die via het illegale circuit terechtkomen bij liefhebbers. Soms lijken ze op papier legaal gevangen of gefokt, maar zijn de papieren vervalst. Bovendien worden de dieren vaak onder slechte omstandigheden vervoerd en overleeft een groot deel het transport niet.

  Kopers en verkopers in de Nederlandse dierenhandel weten mogelijk meer van dit soort illegale praktijken. Het zou hen bijvoorbeeld op kunnen vallen dat een bepaalde diersoort ineens volop verkrijgbaar is voor een opvallend lage prijs, of wellicht vermoeden ze dat zogenaamd gefokte dieren eigenlijk uit het wild komen.

  De nieuwe campagne wordt ondersteund door het Wereld Natuur Fonds, dat al jaren aandacht vraagt voor de bestrijding van wildlife crime.

  Zagen van de bedreigde zaagvis

  "Meldingen van getuigen zijn onmisbaar om misstanden te kunnen opsporen", zegt Rob de Rijck, landelijk officier van justitie Milieu. "Maar we snappen dat het handelscircuit een klein wereldje is, en dat mensen misstanden daarom liever anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem."

  De politie vroeg begin dit jaar via het tv-programma Opsporing Verzocht nog de hulp van het publiek bij de zoektocht naar schedels van hertzwijnen en zagen van de bedreigde zaagvis. Dat leverde toen ruim zestig tips op.

  Opsporing Verzocht over hertzwijnschedels en zaagviszagen

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 18 april 2018 @ 08:08
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, ZÓ ANONIEM IS UW 'ANONIEME MELDING' DUS NIET... indien uw gegevens dus doorgegeven worden aan gemeenten en verzekeraars... Uiteraard weten we, je 'kunt tegenwoordig niet meer ANONIEM iets melden. Dus één grote leugen, marchandabel? 

  Zie en lees verder art. NRC NIEUWS Twitter (bron)

  ‘Meld Misdaad Anoniem verkoopt tips door aan gemeenten’

  De autoriteit zou de tips ook doorverkopen aan onder meer verzekeraars om de kosten te dekken.

  • Maartje Geels

   18 april 2018 om 7:53

  Foto Lex van Lieshout/ANP 

  Het meldpunt Meld Misdaad Anoniem verkoopt tips per stuk door aan gemeenten. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van De Groene Amsterdammer. De stichting achter de kliklijn zou hier in 2016 ongeveer een half miljoen euro aan hebben verdiend.

  Negentien gemeenten zouden betalen voor de tips die burgers anoniem via het platform kunnen doorgeven. Gemeenten betalen naast vaste abonnementskosten ook per melding. De hoogte van de abonnementen zou variëren van 22,50 euro tot 47,50 euro. Ook netbeheerders en verzekeraars zouden de autoriteit betalen. Zij zetten de tips vooral bij fraudebestrijding en risico-inschatting in, aldus het weekblad op basis van een rondgang.

  Woningfraude

  Sinds de oprichting ontving de autoriteit ruim 170.000 tips. Dat leidde tot zo’n 20.000 aanhoudingen, zo valt te lezen op de website. Binnenkomende tips worden door de autoriteit bekeken en beoordeeld. Wanneer een tip bruikbaar is voor een derde partij, bijvoorbeeld in het geval van woningfraude of illegaal afgestapte stroom, zou de melding worden doorverkocht aan een ‘partner’.

  Binnenkomende tips gaan over verschillende zaken. Zo kwam in 2017 een recordaantal meldingen over harddrugs binnen, blijkt uit recente cijfers. Ook het aantal meldingen van ‘financieel-economische delicten’ nam dat jaar toe.

  ‘Kosten dekken’

  Het platform zegt de tips te verkopen om de kosten te dekken. In 2003 werd de publiek-private stichting achter het platform, stichting M., opgericht (inmiddels NL Confidential). Het ministerie van Justitie en Veiligheid levert jaarlijks een subsidie van ongeveer een miljoen euro aan de autoriteit en ook het Verbond van Verzekeraars was tot 2012 hoofdsponsor. Nadat deze laatste wegviel, werd gezocht naar nieuwe geldschieters.

  Onder meer de politie verwijst burgers door naar het platform om tips over eventuele misdaden of misstanden anoniem te melden. Dit doet zij onder meer in het programmaOpsporing Verzocht.

   Opmerkingen? Mail ons

  Gewijzigd op 2018-10-19 00:14:21
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 19 februari 2014 @ 07:35
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, Meldt Misdaad Anoniem, na meldingen van 'anonieme' burgers, hierdoor al 1900 verdachten aangehouden?

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3599767/2014/02/19/Ruim-1900-verdachten-gepakt-met-anonieme-tips.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek    

  Gewijzigd op 2018-04-18 08:04:43
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 20 augustus 2013 @ 07:20
  #1

  Goedemorgen, aantal geweldsmisdrijven toegenomen, meldt de kliklijn Meldt Misdaad Annoniem.

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3495247/2013/08/20/Aantal-geweldsmeldingen-bij-kliklijn-stijgt-explosief.dhtml

   

  Gewijzigd op 2018-10-19 00:14:54
  handtekeningafbeelding