1292 keer bekeken

TERRORISME o.a. POLITIE VOLGT 300 bedreigers politiek en Kon. Huis o.a.

 • vrijdag 31 juli 2020 @ 01:13
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, SAMIR A. leider van de 'HOFSTADGROEP' OPNIEUW OPGEPAKT voor financiering terrorisme bedoelingen. Hij was al enige tijd vrij na een lange gevangenisstraf te hebben uitgezeten.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 22:02 • AANGEPAST GISTEREN, 23:30

  Samir A. opgepakt voor terrorismefinanciering

  Samir A. voorafgaand aan een proces tegen hem ANP

  Het veroordeelde oud-Hofstadgroeplid Samir A. is eind juni in Rotterdam opgepakt wegens financiering van terrorisme, bevestigt zijn advocaat Tamara Buruma tegenover de NOS. Hij zit sindsdien vast.

  Hij wordt verdacht van het geld inzamelen voor vrouwen en kinderen in IS-gebied. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat hij geld aannam van familieleden en bekenden van vrouwen, "die naar het Midden Oosten zijn gereisd om deel te nemen aan de gewelddadige jihad". Het geld zou naar de vrouwen in het Midden-Oosten zijn verstuurd door anderen, onder wie een man die is eind juni eveneens opgepakt.

  Hij wordt verdacht van het overtreden van de Sanctiewet, witwassen en hawala-bankieren, een vorm van bankieren zonder vergunning. A. wordt ook verdacht van de overtreding van de Sanctiewet.

  'Stervende kinderen geholpen'

  De advocaat van A. stelt dat hij geen terrorisme heeft gefinancierd. "Het gaat om vrouwen en kinderen in kampen in Koerdisch gebied, die hij geld, eten en medicijnen heeft gestuurd. Er is nooit geld naar IS gegaan", zegt Buruma.

  Ze zegt dat het ging om stervende kinderen. De plek waar die kinderen zitten, is volgens haar geen IS-gebied meer. "De nood in het kamp is hoog."

  De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) doorzocht eind juni vier woningen en een bedrijfspand in de regio Rotterdam. Diezelfde dag werden de verdachten aangehouden. Ook sprak de dienst met familieleden van de uitgereisde vrouwen.

  Hofstadgroep

  Samir A. werd in 2004 bekend als kopstuk van de terroristische Hofstadgroep, waarvan ook de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed B., lid was. In 2006 werd A. veroordeeld tot een celstraf van vier en negen jaar, onder meer wegens het beramen van aanslagen.

  Hij werd in 2013 vrijgelaten, toen twee derde van zijn straf erop zat.

  Het is in Nederland strafbaar om leden van IS financieel te steunen. Wanneer de zaak voor de rechter wordt behandeld is nog niet bekend.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 24 juli 2018 @ 00:17
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, de TWEE OPGEPAKTE MANNEN WILDEN AANSLAG OP POLITIEBUREAU ROTTERDAM PLEGEN, blijkt uit verhoren en ook gevonden 'bewijs'stukken. Uiteraard zijn de betrokken politiemensen geschokt, het blijkt toch weer dat 'we' hier ook niet helemaal veilig zijn tegen terrorisme.

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  23 juli 2018 11:24

  OM verdenkt tweetal van plannen aanslag op politiebureau Rotterdam.

  OM verdenkt tweetal van plannen aanslag op politiebureau Rotterdam

  Het beoogde politiebureau in Rotterdam aan het Cor Kieboomplein. 

  © Google Streetview

  De twee terreurverdachten die vorige maand werden aangehouden in Rotterdam, spraken onderling over een aanslag op de Nederlandse veiligheidsdiensten. In een chatgesprek tussen hen werd onder meer een foto aangetroffen van een politiebureau in Rotterdam.

  De mannen van Marokkaanse komaf (22 en 27) werden vorige maand aangehouden in Rotterdam. Bij hun aanhouding werd beslag gelegd op telefoons, USB-sticks en andere gegevensdragers die in hun huis lagen. Er zijn geen wapens of explosieven aangetroffen.

  Gewapende aanslag

  Op aanwijzing van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) werden ze aangehouden. De inlichtingendienst had informatie dat een van hen na de ramadan een gewapende aanslag zou willen plegen in Parijs. Hij zou willen sterven als martelaar en benieuwd zijn wat hij in het paradijs ging aantreffen.

  Uit het chatverkeer van de mannen blijkt dat zij mogelijk ook van plan waren om een aanslag te plegen in Nederland, waarbij een foto van het Rotterdamse politiebureau werd gedeeld.

  Het onderzoek is nog in volle gang, laten het Openbaar Ministerie en de politie weten. De twee zitten vast en moeten 19 september voor de rechter in Rotterdam verschijnen in een niet-inhoudelijke zitting.

  Ongemakkelijk gevoel

  Het nieuws heeft grote impact op de eenheid Rotterdam en daarbuiten. "Hoewel met de aanhoudingen de mogelijke dreiging is weggenomen en extra maatregelen niet nodig zijn, geeft dit ons een ongemakkelijk gevoel", aldus de Rotterdamse politiechef Frank Paauw.

  Volgens korpschef Erik Akerboom past dit 'helaas al langere tijd in het beeld van de dreiging in Nederland'. De korpschef laat onderzoeken of aanvullende veiligheidsmaatregelen nodig zijn voor de veiligheid van politiemedewerkers en laat deze zo nodig nemen.

  Meer op rtlnieuws.nl:
  Twee mannen opgepakt voor voorbereiden terreurdaad

  RTL Nieuws

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 22 juni 2018 @ 00:48
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, NL ONTSNAPT AAN TERREURAANSLAG? 2 MANNEN OPGEPAKT voor het voorbereiden van een aanslag. Goed werk van Politie en o.a. AIVD. Dit bewijst dan ook weer dat we 'niet te vroeg mogen juichen' en ook hier zeker nog een terreurdreiging bestaat.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS - RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  Twee mannen opgepakt voor voorbereiden terrorisme

  GISTEREN, 16:52

  AANGEPAST GISTEREN, 16:55

  BINNENLAND

  De politie heeft zondagavond in Rotterdam twee mannen van 22 en 27 opgepakt. Ze worden verdacht van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf en deelname aan een terroristische organisatie. De aanhoudingen volgen op informatie die de AIVD heeft gedeeld met het Openbaar Ministerie.

  De woning van de twee mannen is ook doorzocht. Er is beslag gelegd op telefoons, usb-sticks en andere gegevensdragers. Er zijn geen explosieven gevonden in de woning. In de buurt van het huis werd door de politie bovendien nog een andere man opgepakt, meldt het OM. Hij bleek illegaal in Nederland te verblijven en is overdragen aan de vreemdelingendienst. Wat zijn relatie is met de twee mannen, is niet duidelijk.

  De verdachten zitten in alle beperkingen: ze mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

  Deel dit artikel: 

  3 uur 55 minuten geleden

  Buurtbewoner: 'Opgepakte terreurverdachten kwamen niet uit de buurt'.

  Buurtbewoner: 'Opgepakte terreurverdachten kwamen niet uit de buurt'

  © ANP

  De terreurverdachten die zondagavond werden opgepakt, waren nog maar een paar weken geleden in de Rotterdamse wijk Bloemhof komen wonen. Dat zegt een buurtbewoner tegen RTV Rijnmond. Een week voor de politie-inval zag hij ze voor het laatst.

  De buurtbewoner denkt niet dat de opgepakte mannen (22 en 27) uit de buurt komen. "Waarschijnlijk komen ze uit het buitenland", zegt hij tegen RTV Rijnmond.

  'Ik weet niet wat ze deden'

  Een andere buurtbewoner zegt de mannen alleen van gezicht te kennen. "Ze kwamen hier om te slapen, gingen naar de slager en de moskee. Verder weet ik niet wat ze deden."

  Hij had geen contact met de mannen. "Die gasten willen niets te maken hebben met jongens zoals wij die hangen en sigaretten roken."

  Zeer ernstige verdenking

  De verdachten zitten vast voor het voorbereiden van een terroristisch misdrijf en deelname aan een terroristische organisatie. Het Openbaar Ministerie spreekt van een 'zeer ernstige verdenking'.

  De mannen werden aangehouden op basis van informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Bij de doorzoeking van de woning van de verdachten is beslag gelegd op telefoons, usb-sticks en andere gegevensdragers. Er zijn geen wapens of explosieven aangetroffen.

  Hoe concreet de plannen van de verdachten waren en welke nationaliteit ze hebben, wil het OM nog niet zeggen.

  Meer op rtlnieuws.nl:
  Twee mannen opgepakt voor voorbereiden terreurdaad

  RTL Nieuws

   

   

  handtekeningafbeelding
 • maandag 09 maart 2015 @ 07:18
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, de voorgstelde opleiding tot speciale 'jihadagent', volgers van potentiele jihadgangers, loopt vertraging op meldt het AD, dit komt mede door de politieorganisatie zelf?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3892376/2015/03/09/Speciale-jihadagent-laat-op-zich-wachten.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2316/Politie/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ - http://clubs-15-jaar.clubs.nl/ 

  Gewijzigd op 2018-06-10 12:30:42
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 30 januari 2015 @ 00:26
  #3
  reactie op (#2) Vomie

  Goedemorgen weer een geval van een 'eenling' dit keer een 'gestoorde' en goed afgelopen, hij overviel giesteravond het NOS gebouw in Hilversum end rong de studio van NOS Journaal binnen, ieder zal het gezien hebben, zie ook art. op club Maatschappelijke Belangen Info:

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum/topic/5718138_gewapende-man-overvalt-nos-gebouw-en-journaalredactie?p=1#r32347790

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ - http://clubs-15-jaar.clubs.nl/ 

  Gewijzigd op 2018-06-10 12:30:52
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 06 september 2013 @ 18:47
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Hallo leden ik ben van mening hoor dat ze dan die mensen die bedreigen toch gewoon vast moeten zetten als ze dat doen? ze hebben dan zeker geen bewijs genoeg? nou nog een goede avond verder .

 • vrijdag 06 september 2013 @ 07:24
  #1

  Goedemorgen, 300 'bedreigers' van o.a. politici en Koninklijk Huis worden door de politie gevolgd. Vooral de 'eenlingen' waar niemand vat op heeft zijn een potentieel gevaar.

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3504901/2013/09/06/Politie-volgt-300-potentiele-bedreigers-van-politici-en-leden-koningshuis.dhtml

  Zie verder ook eens:

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum 

  Gewijzigd op 2018-06-10 12:31:13
  handtekeningafbeelding