1237 keer bekeken

ME of politie optredens (VOETBAL)RELLEN en DEMONSTRATIES

 • donderdag 04 november 2021 @ 00:42
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, DE MAAT IS VOL, MINISTER GRAPPERHAUS BEGRIJPT HET TONEN VAN DRONEBEELDEN van de demonstratie, want het blijkt ook NIET GOED PRATEND geweld van de politieman ook, dat er daaraan vooraf EEN ONGEKEND GEWELD en kennelijk goed voorbereid, tegen politiemensen was gebruikt.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • POLITIEK • GISTEREN, 16:11

  Grapperhaus: begrip voor tonen dronebeelden door Rotterdamse politie

  Politie arresteert demonstrant in Rotterdam ANP

  Demissionair minister Grapperhaus van Justitie heeft er begrip voor dat de Rotterdamse politie dronebeelden heeft verspreid van de woondemonstratie in Rotterdam. Tijdens die betoging, tweeënhalve week geleden, trad de politie hard op tegen demonstranten; daarvan verschenen filmpjes op sociale media die tot veel kritiek op de politie leidden.

  De politie in Rotterdam publiceerde maandag eigen dronebeelden. De Rotterdamse politiechef Westerbeke wilde daarmee duidelijk maken dat de agenten tijdens de demonstratie zijn geprovoceerd. Hij sprak van "trial bij media" en riep mensen op zich niet te laten leiden door filmpjes van geweld zonder context. Westerbeke erkende dat het tonen van dronebeelden door de politie ongebruikelijk is, maar volgens hem is de maat vol.

  'Politie mag ook een keer laten zien dat er meer kanten aan zitten'

  In een Kamerdebat kreeg Grapperhaus er kritische vragen over, ook omdat in de beelden van de politie is geknipt. Hij noemde het begrijpelijk dat de politie "ook eens een keer zegt dat er meer kanten aan de zaak zitten."

  Volgens Grapperhaus staat dat los van de vraag wat er bij de demonstratie precies is gebeurd. Want dat moet worden onderzocht door onafhankelijke instanties, benadrukte hij. En de bewindsman vindt ook niet dat "elke keer als er een filmpje wordt vertoond de politie daartegenin moet gaan met eigen dronebeelden".

  'Organisatoren moeten relschoppers weren'

  De minister komt binnenkort met een brief aan de Kamer waarin hij evalueert hoe de politie communiceert via sociale media.

  Grapperhaus noemde het demonstratierecht een groot goed, maar volgens hem komt het geregeld voor dat mensen met verkeerde bedoelingen zich mengen onder de betogers. Hij vindt het ook een taak voor organisatoren om relschoppers te weren.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  Gewijzigd op 2021-11-04 08:28:59
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 02 november 2021 @ 07:38
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, DE MAAT IS VOL, POLITIE VERSPREID DRONEBEELDEN VAN DE GROTE DEMONSTRATIE IN ROTTERDAM WANT: De Rotterdamse politiechef Fred Westerbeke is helemaal klaar met de politici en media die felle kritiek hebben geleverd op het politieoptreden tijdens het woonprotest op de Erasmusbrug, op zondag 17 oktober.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 11:49

  Politie verspreidt dronebeelden woonprotest Rotterdam: 'De maat is vol'

  ANP

  De Rotterdamse politiechef Fred Westerbeke is helemaal klaar met de politici en media die felle kritiek hebben geleverd op het politieoptreden tijdens het woonprotest op de Erasmusbrug, op zondag 17 oktober.

  Het protest ontaardde in rellen en beelden daarvan werden verspreid via sociale media. De organisator van het protest, Amnesty International en lokale en landelijke linkse politieke partijen noemden het optreden van de Rotterdamse politie tegenover een groep demonstranten "schokkend".

  "Klakkeloos deze beelden als 'compleet' aannemen is onterecht en toont weinig blijk van respect", zegt Westerbeke. De politie heeft nu dronebeelden van het protest gedeeld om te laten zien waar het geweld volgens de politie begon. "Dat is ongebruikelijk, maar de maat is vol", zegt Westerbeke. Volgens hem is goed te zien dat een aantal demonstranten de politie provoceerde.

  Dit zijn fragmenten die de politie op YouTube heeft gedeeld:

  1:13 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Politie verspreidt dronebeelden woonprotest Rotterdam

  De demonstratieve tocht begon op het Afrikaanderplein en ging onder meer via de Leuvehaven naar de Blaak.

  Veertig tot vijftig demonstranten gedroegen zich volgens de politiechef opvallend. Ze hadden bivakmutsen op en droegen ook andere gezichtsbedekkende kleding. "Ze hielden zich apart van de rest van de demonstranten en scandeerden anti-politieleuzen. Alles wees erop dat de groep niet uit was op een verder vreedzaam verloop van de demonstratie", zegt Westerbeke.

  Bij de Erasmusbrug ging het mis. De groep werd ingesloten door de politie en in een speciale tram afgevoerd.

  'Ventileren primaire reactie is ongepast'

  "Ik vind het van groot belang dat het demonstratierecht in Nederland, en dus ook in Rotterdam, in vrijheid uitgeoefend kan worden", zegt Westerbeke. 'Waar ik minder voorstander van ben, is om na zo'n demonstratie je primaire reactie te ventileren zonder je goed in te lezen of vragen te stellen. Dat is ongepast. Zeker bij politici en media." Hij hoopt met de dronebeelden te laten zien wat er precies is gebeurd.

  Ongeveer 7000 mensen deden mee aan de demonstratie in Rotterdam. Er zijn acht betogers opgepakt voor onder meer opruiing en verboden wapenbezit.

  Dit is de hele video die de politie online heeft gezet:

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Dronebeelden woonprotest Rotterdam

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-11-03 08:12:49
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 19 oktober 2021 @ 06:26
  #6

  Goedemorgen, GROTE DEMONSTRATiE VANDAAG IN ROTTERDAM TEGEN HET WONINGTEKORT MAAR VOORAL W O N I N G B E L E I D  Regering en lokale politiek..... In zijn algemeenheid goed verlopen maar toch moest de politie uiteindelijk ingrijpen. Bij deze demonstraties en ook andere, vaak 'beroepsdemonstranten' uit op rellen.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 19-10-21: Een maatschappelijk groot probleem waar ook de politie meer mee te maken zal krijgen in een of andere vorm. Zie verder ook: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •ECONOMIE • GISTEREN, 08:02

  'Woonopstand' in Rotterdam: 'Ze houden geen rekening met ons'

  Tweebosbuurt in Rotterdam NOS

  •  Nasrah Habiballah en Charlotte Klein

  In Rotterdam komen tegenstanders van het huidige woonbeleid vandaag samen om te protesteren. Een 'woonopstand' noemen ze het. Net als bij het woonprotest in Amsterdam afgelopen maand worden mensen uit het hele land verwacht. Ze komen in actie tegen het woningtekort in ons land.

  Ook oud-bewoners van de Rotterdamse Tweebosbuurt die gedwongen moesten verhuizen, doen mee aan het protest. Een van hen is Nettie de Monte (71). Ze maakt zich boos over het woonbeleid, met name in Rotterdam. Zelf woonde ze 43 jaar lang in de Tweebosbuurt, maar twee jaar geleden moest ze verhuizen omdat haar woning gesloopt zou worden.

  Ze schrok toen ze het nieuws van woningcorporatie Vestia over de sloop kreeg: "Ik dacht 'zijn ze helemaal gek geworden? Je gaat toch niet een goed huis afbreken?'". Vestia bood haar alternatieven aan, maar daar wilde ze niet in wonen. "Die woningen waren zeker niet in betere staat dan mijn oude woning. Ook kreeg ik bijvoorbeeld een huis op de tweede etage aangeboden zonder lift en met een smalle trap. Dat leek me niet echt handig op mijn leeftijd."

  Sloop in Tweebosbuurt

  Volgens woningcorporatie Vestia is vernieuwing van de Tweebosbuurt noodzakelijk. De sociale huurwoningen zouden zijn verouderd en niets doen leidt volgens Vestia tot problemen in de wijk en een verslechterd imago.

  Voor de 524 sociale huurwoningen die verdwijnen, komen 137 nieuwe sociale huurwoningen terug. Er komen 101 vrijesectorhuurwoningen, die onbetaalbaar zijn voor veel oud-bewoners. 143 woningen gaan de verkoop in, tevens onbereikbaar voor veel oud-bewoners van de wijk.

  Uiteindelijk vond ze zelf een nieuwe woning in een andere wijk. "Ik woon nu in een seniorenwoning. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een goed huis is. Het bevalt me goed." Maar ze mist haar oude wijk: "Ik kende er veel mensen omdat ik er zo lang woonde, maar waar ik nu woon heb ik weinig contact met de buurt. Dat voelt heel anders. Ook lag de Tweebosbuurt heel centraal. Ik kon lopen naar het centrum, dat gaat nu niet meer."

  Ook financieel is ze er niet op vooruit gegaan. "In de Tweebosbuurt betaalde ik rond de 400 euro huur. Nu betaal ik per maand zo'n 300 meer."

  Oud-bewoner van de Tweebosbuurt Bianca Sordam in haar nieuwe woonkamer NOS

  Ook Bianca Sordam (45) moest vertrekken uit de Tweebosbuurt. Zeven jaar lang woonde ze er met haar vier kinderen. Twee jaar geleden verhuisde ze naar de wijk Charlois. "Toen ik hoorde dat ik moest vertrekken was ik echt heel erg verdrietig. Het kwam voor mij als een schok."

  In tegenstelling tot De Monte is Sordam niet blij met haar nieuwe woning: "Mijn woonkamer en keuken zijn veel kleiner dan waar ik woonde. Ik heb spullen weg moeten doen omdat ik ze niet kwijt kon. En de woning is in slechtere staat dan waar ik eerst woonde. Vooral de badkamer is erg verouderd."

  Ze mist de contacten die ze had in haar oude wijk. "Ik had echt een band met de buurt en de mensen die er woonden. Hier is veel minder sociaal contact." Net als veel andere oud-bewoners heeft Sordam haar dochter nog op dezelfde basisschool gelaten. Bij het schoolplein komen de oud-bewoners elkaar weer tegen. "Ik wilde mijn dochter daar na al die jaren niet weghalen. Elke ochtend kom ik andere ouders tegen die ook zijn verhuisd. De meesten klagen dat de nieuwe woning helemaal niet beter is en dat ze de oude wijk missen."

  Ook Sordam steunt het woonprotest: "Met dit woonbeleid houden ze geen rekening met de wensen van de mensen en dat is echt niet fijn. Ik ben per maand 100 euro meer gaan betalen voor mijn woning terwijl die in slechtere staat is. Dat is niet eerlijk."

  Die sloopplannen brachten mensen samen.

  Kimberley Liesdek, oud-bewoner Tweebosbuurt

  Kimberley Liesdek (38) woonde zo'n 15 jaar in de Tweebosbuurt en moest ook vertrekken. Maar zij mist haar oude wijk niet: "Toen ik hoorde dat ik moest vertrekken was ik eigenlijk wel blij omdat ik dacht dat ik iets beters zou krijgen. Mijn huis was prima maar wel oud. Ook had ik niet zoveel contact met de buurt. Dat kwam pas toen we hoorden dat de huizen gesloopt zouden worden. Die sloopplannen brachten mensen samen."

  Toch vielen de alternatieven flink tegen. Uiteindelijk vond ze zelf een andere woning in IJsselmonde in Rotterdam, waar ze als kind opgroeide. "Ik woon nu op de tiende etage van een flat en mijn uitzicht is geweldig. Ik heb echt een heerlijke ruimte hier."

  Ook Liesdek denkt dat Vestia het niet goed heeft aangepakt in de Tweebosbuurt, maar zelf wil ze er niet terug: "In de Tweebosbuurt betaalde ik 340 euro en nu 720 euro, het is een stuk duurder dus. Maar toch zit ik hier heel fijn. En het klinkt misschien raar, maar ik mis mijn oude buurt niet. Ik zou echt niet terug willen."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-10-19 06:28:56
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 19 maart 2019 @ 00:19
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, ER WAREN VANOCHTEND VEEL STAKINGACTIES GEPLAND. Door vroegrijdige beeindiging van akties ivm de aanslag in Utrecht, raakten de gemoederen verhit. En de politie had vandaag al meer te doen...  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Stakers op de vuist met politie en ME in Rotterdam

  VANDAAG, 17:32

  REGIO

  MEDIATV

  Actievoerders die vanmorgen aanwezig waren bij een stakingsactie in Ahoy in Rotterdam, zijn na die bijeenkomst slaags geraakt met de politie en de mobiele eenheid.

   Hans van beek @Hansvanbeek10

  Nu in Rotterdam

  8 uur geleden

  In Ahoy hielden onder meer havenarbeiders een actiedag voor betere pensioenen. De bijeenkomst werd echter vroegtijdig beëindigd vanwege de aanslag in Utrecht.

  Enkele tientallen actievoerders wilden daarna richting de Maastunnel, zegt RTV Rijnmond. Toen ze werden tegengehouden, zou de situatie geëscaleerd zijn.

  Een woordvoerder van de politie laat weten dat de actievoerders zich tegen de politie keerden en dat daarbij her en der tikken zijn uitgedeeld. Na ingrijpen werd het snel rustig. Er is niemand aangehouden.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Rijnmond

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 28 april 2016 @ 00:55
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, de supportersvereniging van FC Utrecht is bezig met een inventarisatie van klachten van Utrecht-aanhangers over het optreden van de ME rond de bekerfinale. De vereniging zegt dat veel supporters van mening  zijn dat het optreden van de politie bij de verloren wedstrijd buitenproportioneel was.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/5617/FC-Utrecht/article/detail/4290668/2016/04/27/Utrecht-fans-boos-op-Rotterdamse-ME.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/800001560/Bekerfinale-FC-Utrecht-2016/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

   

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 03 december 2015 @ 00:18
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, een 23-jarige ex-agent heeft zijn excuses aangeboden voor zijn rol bij de rellen in Rome. De Gouwenaar bekende bij de Rotterdamse rechtbank dat hij aan het plein van de Spaanse Trappen flessen naar de Italiaanse politie gooide. De aspirant-agent, die nog in zijn proeftijd zat, raakte zijn werk kwijt.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/4200126/2015/12/02/Ex-agent-biedt-excuses-aan-voor-rol-bij-Rome-rellen.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2661/AS-Roma/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

  .

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 16 november 2013 @ 00:28
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, ook bij een wedstrijd Fortuna-MVV in Sittard gingen agenten over de schreef?

  Zie art. uit AD (Bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3545643/2013/11/15/Agenten-gingen-over-de-schreef-bij-Fortuna-MVV.dhtml

  Zie verder ook eens: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  Gewijzigd op 2015-12-03 00:14:50
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 11 september 2013 @ 01:27
  #1
  Gewijzigd op 2015-12-03 00:15:44
  handtekeningafbeelding