1791 keer bekeken

DIERENPOLITIE blijkt een succes.

 • zondag 06 maart 2022 @ 00:32
  #13
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen, WEER EEN ONDERZOEK NAAR PUPPYHANDEL, mogelijk illegaal, puppies werden vrij snel ziek? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 10-04-22 08.00 uur: En de volgende zaken al weer....

  UPDATE 16-03-22 08.00 uur: Nu weer 2 vrouwen die zijn aangehouden voor mishandelen paarden..... Vrouwen zijn doorgaans echte 'paardenliefhebbers', maar dus toch niet allen: 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VRIJDAG, 14:17

  Onderzoek naar louche puppyverkopers in Veldhoven

  De pups op de foto zijn niet gerelateerd aan de praktijken in Veldhoven EPA

  De politie doet onderzoek naar malafide verkoop van puppy's in Veldhoven. De afgelopen tijd zijn meerdere meldingen binnengekomen van mensen die hondjes hadden gekocht die achteraf iets bleken te mankeren. De pups waren gekocht op meerdere adressen in Veldhoven.

  De melders zeggen dat hun bij de aankoop was verzekerd dat de pup gezond was en voorzien was van een verplichte registratiechip en alle benodigde inentingen. Maar kort na de aankoop werd het dier ziek en bij de dierenarts bleek er dan van alles mis te zijn. Niet alleen ontbrak de chip en was de hond niet ingeënt, ook was hij niet raszuiver zoals beloofd en was hij te jong om te worden gescheiden van zijn moeder.

  Sinds januari heeft de politie negen meldingen gekregen, maar vermoed wordt dat er meer slachtoffers zijn. Drie mensen hebben aangifte gedaan.

  Alert zijn

  Onduidelijk is nog of er één partij achter de verschillende adressen in Veldhoven zit. Mogelijk gaat het om fokkers of handelaren die hun dieren illegaal uit het buitenland halen.

  De politie heeft nog niemand aangehouden. Vaak vindt de overdracht van de hondjes plaats op een andere plek dan het adres van waaruit ze zijn verkocht. Mensen worden opgeroepen om alert te zijn en bijvoorbeeld van tevoren een foto van het dierenpaspoort te vragen.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-04-10 09:15:04
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 03 maart 2022 @ 00:37
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE EN NVVA EN ANDERE DIENSTEN ONTDEKKEN ILLEGALE VOGELVANGST maar ook vuurwapens en veel contant geldBij een onderzoek naar de illegale vangst en verkoop van vogels in de Overijsselse gemeente Tubbergen, zijn 100 meter aan vangnetten, vuurwapens en 40.000 euro aan contant geld in beslag genomen. 96 vogels zijn ondergebracht bij een speciale opvang.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 17:41

  Vangnetten, vuurwapens en 40.000 euro gevonden in onderzoek naar illegale vangst vogels

  POLITIE OOST NEDERLAND

  Bij een onderzoek naar de illegale vangst en verkoop van vogels in de Overijsselse gemeente Tubbergen, zijn 100 meter aan vangnetten, vuurwapens en 40.000 euro aan contant geld in beslag genomen. 96 vogels zijn ondergebracht bij een speciale opvang.

  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), politie, jachtopzichters en de provincie Overijssel doorzochten de afgelopen maanden woningen, bedrijfsschuren en omliggende terreinen in Tubbergen.

  Volgens de politie is er sprake van een levendige en deels illegale handel in vogels. De vogels worden in het wild gevangen met speciale, zeer fijnmazige mistnetten en kooitjes met levende lokvogels. Veel vogels overleven deze werkwijze niet.

  Bovendien gaat het in veel gevallen om beschermde vogelsoorten. Tot nu toe werden onder meer putters, sijzen, goudvinken en koperwieken in beslag genomen. Het onderzoek loopt nog steeds, meldt RTV Oost.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Oost.

  Gewijzigd op 2022-03-03 00:39:24
  handtekeningafbeelding
 • zondag 13 september 2020 @ 00:33
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE ARNHEM ONTDEKT ZEER VERWAARLOOSDE HONDEN, zo erg nog nooit meegemaakt....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 15-01-22 09.00 uur: Een aktie van de NVVA en de Dierenpoliie na klachten.  

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 11:21 • AANGEPAST GISTEREN, 12:46

  Politie Arnhem vindt verwaarloosde honden langs kant van de weg

  De politie zette de honden tijdelijk vast, zodat ze niet zouden weglopen POLITIE ARNHEM

  De politie van Arnhem heeft vannacht zestien verwaarloosde honden van straat gehaald. Agenten vonden de dieren op de Apeldoornseweg, in het noorden van de stad. Er kwam rond 01.30 uur een melding binnen van ongeveer tien loslopende honden, meldt Omroep Gelderland.

  Toen de politie aankwam, bleek het om zestien dieren te gaan, die er verwaarloosd uitzagen. Een agent van de politie Arnhem zegt dat de honden onder de ontlasting zaten en de haren van de dieren in de klit zaten. "De honden stonken een uur in de wind."

  Afzetlinten

  Zes agenten waren vannacht druk bezig om alle honden te vangen. Omdat ze niet genoeg middelen hadden om de dieren allemaal op te vangen, maakten ze de honden tijdelijk vast aan afzetlinten. "Ze waren heel bang en probeerden steeds weg te lopen. Mijn collega's wilden voorkomen dat de honden op de snelweg even verderop terecht zouden komen, dus hebben ze voor deze oplossing gekozen."

  De honden zijn opgehaald door de dierenambulance. Ze zitten nu in het asiel, waar ze worden verzorgd en onderzocht.

  De politie is op zoek naar getuigen die vannacht iets hebben gezien. "Of als iemand ineens het geblaf van een hoop hondjes mist, komen we ook graag in contact."

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Gelderland

  Gewijzigd op 2022-01-15 09:14:22
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 10 juni 2020 @ 01:39
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, ONDERZOEK NAAR 'TASEREN HOND' DOOR POLITIE. Dit incident zou al in februari dit jaar zich hebben afgespeeld en kwam aanhet licht in de documentaire over het onderwerp.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 22:48

  Onderzoek naar politieoptreden na 'taseren' hond

  De politie start een intern onderzoek naar een politieoptreden in het Gelderse Duiven, afgelopen februari. Daarbij is toen een hond ernstig gewond geraakt.

  Over het incident is een korte film gemaakt door documentairemaakster Mildred Roethof. In de video zeggen de eigenaren van hond Tommy dat de politie de hond getaserd heeft. Ook zou de hond zijn geschopt.

  profielfoto Mildred Roethof@mildredroethof

  Deze docu maakten we met Human Nature Films over een weerloze hond, Tommy, en zijn baasjes. Tommy werd nl slachtoffer van excessief geweld. Absoluut de moeite van het kijken waard, met alle discussies die er nu zijn rondom politiegeweld. Wat vind jij? https://t.co/n7cJCDu83w

  10 uur geleden

  Remmert Heuff, hoofd van de Dienst Speciale Interventies, noemt het incident pijnlijk en aangrijpend. "Het incident roept vragen op, deze vragen heb ik zelf ook. Het onderzoek moet vaststellen of het toegepaste geweld gerechtvaardigd was", zegt Heuff over het onderzoek. Hij noemt het wel voorbarig om al een standpunt in te nemen "voordat alle feiten en omstandigheden bekend zijn".

  Afgebroken tanden

  Na het politieoptreden zou hond Tommy naar de dierenarts zijn gebracht met vijf taserpijlen in zijn lichaam en een pijl in zijn oog. Het dier miste ook een hoektand, had afgebroken voortanden en een gebroken kaak.

  De politie zegt niet volledig te willen afgaan op de beelden van de video. "Zonder iets af te doen aan het aangrijpende karakter van de beelden geven ze een korte weergave van de totale inzet. Het onderzoek moet dat beeld dus compleet maken."

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 18 mei 2020 @ 01:41
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, TWEE DODE PONYVEULENS GEVONDEN BIJ PARKEERPLAATS SCHARWOUDE (NH) Een raadsel wie de dode dieren daar heeft 'gedumpt'. De DIERENPOLITIE doet onderzoek daarnaar.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 13:28

  Twee dode ponyveulens gedumpt bij parkeerplaats Scharwoude

  GOOGLE STREETVIEW

  Bij een parkeerplaats in Scharwoude in Noord-Holland zijn de afgelopen dagen twee dode ponyveulens gevonden. De dierenpolitie onderzoekt wie de dieren daar heeft gedumpt.

  NH Nieuws schrijft dat het eerste veulen dinsdagmiddag werd gevonden. Het dier bleek pasgeboren te zijn. Drie dagen later werd het tweede veulen gevonden. Beide dieren lagen bij een parkeerplaats aan de Zesstedenweg.

  De dierenpolitie roept getuigen of mensen met meer informatie zich te melden. Ook wie geen veulens heeft gezien, maar wel denkt getuige te zijn geweest van een verdachte situatie in het gebied, wordt gevraagd dat te delen met de politie.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • maandag 11 februari 2019 @ 00:23
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, LOSLOPEND PAARD DOOR POLITIE GEVANGEN OP A28, het nam de kortste route. Dit zal primair de Dierenpolitie niet zijn geweest maar de reguliere surveillance, doch ook een goede daad. Niet bekend is of het paard ook een boete heeft gekregen...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Paard loopt via A28 richting Zwolle

  VANDAAG, 11:21

  AANGEPAST OM 13:18

  REGIO

  POLITIE

  Op de A28 tussen 't Harde en Wezep heeft de politie vanmorgen een paard van de snelweg gehaald. Het verdwaalde dier liep in de richting van Zwolle, meldt Omroep Gelderland.

  De snelweg werd tijdelijk afgesloten om het dier te kunnen vangen. Dat ging de agenten makkelijk af.

   Marco V @MarcoV10585734

  @RWSverkeersinfo @RWS_verkeer de #A28 is even dicht in de richting Amersfoort bij wezep enig idee waarom??

  15 uur geleden

  De politie laat weten dat de eigenaar van het paard zich heeft gemeld en het dier komt ophalen.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep Gelderland

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 13 december 2018 @ 00:16
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, EVEN OOK GOED BERICHT: LANDELEIJKE ERKENNING DIERENPOLITIE. Zij krijgen de Stichting Ida Zilverschoon prijs. 

  Zie en lees verder art. van Politie.nl (bron)

  Ga naar content

  Landelijke erkenning voor dierenpolitie

  Laatste update:

  12-12-2018 | 09:15

  Nederland - De Ida Zilverschoonprijs, de prijs voor personen of organisaties die zich positief onderscheiden op het gebied van dierenwelzijn en het bestrijden van dierenleed, gaat dit jaar opnieuw naar de dierenpolitie. De jury nomineerde zes taakaccenthouders. De prijs ging uiteindelijk naar Marjan van Wessel en postuum naar Rob Baardemans.

  Uitreiking Ida Zilverschoonprijs

  De Stichting Ida Zilverschoon beloont elk jaar mensen en organisaties die zich inzetten voor dierenwelzijn. ‘We hebben geen vaste jaarlijkse prijs, maar zetten mensen in het zonnetje als ze dat verdienen’, zegt een lid van de stichting. ‘Zoals de vrouw die een uit een kinderboerderij gestolen geit redde van de slacht. Bij de reddingspoging raakte ze zelf gewond door een messteek. Zo iemand zet zich belangeloos in voor dieren.’

  Postuum

  Naast persoonlijke beloningen wil de stichting elk jaar haar waardering uitspreken voor dierenartsen en voor de dierenpolitie, ‘vanwege hun structurele bijdrage aan het dierenwelzijn’. Dit jaar vroeg de stichting aan de politie om zelf kandidaten te nomineren. Dat leverde zes nominaties op, voor onder meer Marjan van Wessel van de Politieacademie en Rob Baardemans van de politie Zeeland-West-Brabant. Rob overleed op 2 november jl. ‘Gelukkig kreeg hij nog mee dat hij was genomineerd’, vertelt een collega van hem. Eerder dit jaar kreeg Baardemans uit handen van Kamerlid Dion Graus ook de Erepenning der Staten-Generaal uitgereikt.

  Politiebrede taak

  Mevrouw Enders-Slegers van de Stichting Ida Zilverschoon benadrukte dat alle genomineerden geweldig werk verrichten en dat vooral hun gedrevenheid opvalt. ‘Ze zeggen eerder dat ze te weinig tijd hebben, dan dat ze geen tijd kunnen vinden.’ Ook politiechef Gery Veldhuis bedankte zijn mensen voor hun toewijding. Hij benadrukte wel dat dierenwelzijn nog vaak wordt gezien als een specialisme, terwijl het een politiebrede taak is.

  Deel het artikel op social media

  Deel artikel via:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 14 mei 2018 @ 00:38
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, OPZETTELIJK JONGE OVERSTEKENDE GANSJES DOODGEREDEN. Deze persoon zou indien gevonden, eigenlijk eens levenslang moeten krijgen om te HELPEN BIJ EEN KINDERBOERDERIJ... BIJVOORBEELD? Of weet u nog een gepasterder straf..

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Dierenambulance geschokt: 19 jonge ganzen expres doodgereden

  VANDAAG, 19:54

  AANGEPAST OM 20:04

  BINNENLAND

  ANP

  Negentien jonge ganzen zijn vanmorgen doodgereden op de Waterlandsezeedijk in Marken. Moedwillig, zegt een medewerker van de stichting Dierenambulance Purmerend. "Want het is een lange rechte weg en je ziet ze van ver al oversteken."

  Medewerker Saskia was degene die op de melding afging. In eerste instantie zou het om vijf of zes ganzen gaan, maar tijdens de rit bleken het er al veel meer te zijn. "Twaalf, zei mijn collega Pim. Maar het waren er nog veel meer. Heftig was het, allemaal bij elkaar, over een lengte van vijf of zes meter."

  Het ging om jonge ganzen van een week of vier, vijf oud. "Die zijn dan al gauw een centimeter of 20 hoog. Het ergste was dat sommige diertjes nog leefden en daar ter plekke doodgingen."

  Niet veel geduld

  Saskia zette de dierenambulance schuin op de weg om veilig haar werk te kunnen doen, maar niet alle automobilisten hadden daar geduld voor. "Gelukkig zette een man vanuit Marken ook zijn auto stil. Dat was heel fijn. Ik heb ze toen stuk voor stuk opgepakt, soms had ik alleen een poot vast. Daarom denk ik dat het met hoge snelheid is gebeurd."

  Twee vuilnisvakken vol dode vogels raapte Saskia van de weg. "We hebben ze hier pas geteld. De ouders heb ik niet gezien, die zijn waarschijnlijk in paniek weggevlucht."

  De ambulancemedewerkers hebben het verhaal op hun website en op Facebook gezet, waar het driftig wordt gedeeld en voorzien van commentaar. "De Dierenpolitie leest met ons mee, dus die pakt dat zelf op", zegt Saskia. "Verder hopen we dat iemand iets ziet of weet. Ik verwacht niet dat de auto veel schade heeft, maar er zullen wel veertjes, bloed en stukken vlees aan kleven."

  Uitschakelen

  Bij de Dierenambulance wordt over het voorval uitgebreid nagepraat. "Dat moet ook echt", zegt een collega van Saskia. "Je moet eerst iets uitschakelen zodat je je werk kunt doen, de weg snel kunt vrijmaken. Maar zo'n aanblik blijft heel lang in je gedachten. Daar moet je echt over praten."

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 03 februari 2015 @ 06:44
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, de DIERENPOLITIE dreigt nu, na succesen, toch tenonder te gaan weer aan bezuinigingen en reorganisaties bij de Nationale Politie en ook zullen veel bewakingstaken weer veel mensen 'opslokken' voor dit werk? Binnenkort Kamervragen hierover.

  Zie art. uit DE TELEGRAAF (bron)

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23636458/___Politie_heeft_geen_visie___.html

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

  Gewijzigd op 2018-05-14 00:34:40
  handtekeningafbeelding
 • zondag 02 november 2014 @ 00:22
  #4
  reactie op (#3) gerrit72

  Goedemorgen, de Dierenpolitie heeft in Haarlem 85 verschillende soorten dieren in beslag genomen na klachten over stankoverlast. Zóveel verschillende soorten dieren in een kennelijk 'gewoon' woonhuis of apartement is dan ook een raadsel dat iemand dit niet zou inzien, een moeilijk te onderhouden gehaal lijkt mijzelf ook, bijna een 'dierentuin'?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3780725/2014/11/01/Politie-neemt-85-huisdieren-in-beslag.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ - http://clubs-15-jaar.clubs.nl/ 

  Gewijzigd op 2018-05-14 00:33:27
  handtekeningafbeelding