1194 keer bekeken

Ombudsman en POLITIEKLACHTENAFHANDELING ALGEMEEN

 • zondag 13 mei 2018 @ 00:58
  #8
  reactie op (#7) gerrit72

  Goedemorgen, VEEL KLACHTEN OVER vergissingen POLITIE, ook veel schadevergoedingen maar toch, DE NAAM VAN DE BENADEELDEN BLIJFT VOOR ALTIJD BEZOEDELD, buren zullen oa toch blijven zeggen; Er zal heus wel 'iets aan de hand zijn geweest'? Het is te hopen dat het je niet overkomt, zie verhaal, één van meerdere - Hardhandige arrestaties en ingetrapte deuren: 2500 claims bij politie -  verhalen?

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politiefout: Math en Chrys gearresteerd voor de hennep van hun buren

  GISTEREN, 19:44

  AANGEPAST GISTEREN, 20:32

  BINNENLAND

  LEX RUNDERKAMP | NOS

  Met bivakmutsen op en hun geweren op hem gericht stonden tien politiemensen afgelopen november oog in oog met Math Claessen in zijn Sittardse garage. Totaal onverwacht en totaal onterecht. Claessen is een van de ongeveer 500 mensen die een schadeclaim van boven de 2500 euro bij de politie indienden.

  "Ik moest mijn handen omhoog doen, me omdraaien en naar ze toelopen. Ze werkten me met mijn gezicht tegen de grond. Klootzakken waren we, criminelen, we moesten ons bek houden en stil zijn." Zijn vrouw Chrys kwam naar beneden en zag haar man in een hoekje zitten. "Ik vergeet nooit de uitdrukking op zijn bebloede gezicht. Machteloosheid, teleurstelling, droefheid."

  In de video hieronder vertelt Claessen hoe de inval verliep. Ook zijn er beelden van de inval te zien:

  Video afspelen

   01:37

  'Ze riepen: houd je bek klootzak!'

  Meneer en mevrouw Claessen kregen naar eigen zeggen niet te horen of ze waren aangehouden, laat staan waarvoor. Anderhalf uur lang doorzochten de agenten het pand en maakten daarbij opgeslagen meubels kapot, vertelt Math. Ook zijn vrouw kreeg, in pyjama, boeien omgedaan. "Ik heb gesmeekt of ik me mocht omkleden. Iedereen kon zien dat ik geboeid was. Dat is de grootste vernedering die je je kan indenken."

  Het echtpaar werd meegenomen naar een politiebureau in Maastricht. Daar kregen de twee te horen dat ze waren aangehouden, vertelt Math. De politie dacht dat er een hennepkwekerij in hun pand zat. Maar dat bleek bij de buren te zijn, een vergissing dus. Later werden vijf van de zeven bij de hennepkwekerij betrokken buren aangehouden.

  Math Claessens liep verwondingen op door klittenband op het uniform van een agentEIGEN FOTO

  Schade aan de garagedeurEIGEN FOTO

  Schade aan de garagedeurEIGEN FOTO

  En aan een deur in huisEIGEN FOTO

   

  Osteopaat en psycholoog

  De materiële schade die het echtpaar heeft geleden, is berekend op ruim 3100 euro. De voorlopige immateriële schade, nog zonder de kosten voor een osteopaat en psycholoog, zo'n 15.000 euro. Ze hebben nog geen geld gezien. Hun zaak ligt nu bij het Parket-Generaal van het OM.

  Een extreem voorbeeld van schade veroorzaakt door de politie, zegt politieredacteur Remco Andringa in het NOS Radio 1 Journaal. "De meeste schades zijn een stuk lager. En het komt ook niet altijd door fouten. Veel schade ontstaat door correct optreden."

  Bij de politie zijn de afgelopen jaren bijna 2500 grotere schadeclaims ingediend. Die hebben miljoenen gekost, blijkt uit gegevens die de NOS heeft opgevraagd.

  BEKIJK OOK

  Hardhandige arrestaties en ingetrapte deuren: 2500 claims bij politie

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-05-16 10:37:13
  handtekeningafbeelding
 • maandag 16 november 2015 @ 19:17
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Inmiddels een klacht bij de nationale ombudsman neergelegd dat ze niks met mijn klachten gedaan hebben, vervolgens van hun een bericht gehad dat hun klachten van mij over de politie niet in behandeling nemen omdat ze toch geen resultaat verwachten. Waarop ik gereageerd heb dat als hun mijn klachten over deze overheid instantie weigeren te behandelen dat dit dan discriminatie is en ik dan genoodzaakt ben aangifte te doen. De nationale ombudsman weigerde de klachten te behandelen, dus probeerde ik vandaag een afspraak te maken om aangifte te kunnen doen, maar de politie weigert de aangifte op te nemen. Dus ik zeg 2 handen op 1 buik de politie en de ombudsman

 • zaterdag 15 augustus 2015 @ 01:05
  #6
  reactie op (#5) gerrit72

  Goedemorgen, men laat je gewoon maar wachten en dan VERwachten ze mogelijk dat het wel overwaaid? Mogelijk ook in andere media aandacht? Een idee b.v. ?

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 14 augustus 2015 @ 22:00
  #5
  reactie op (#4) gerrit72

  diverse keren gemaild en gebeld en nog steeds niks


 • zaterdag 16 mei 2015 @ 20:19
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  op de klachten die ik over de politie vorig jaar naar de ombudsman gestuurd heb is vreemd genoeg nooit gereageerd door de ombudsman dus misschien dat daardoor de lichte daling er is dat ze ze gewoon niet behandelen?

 • zaterdag 04 april 2015 @ 00:28
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, verleden jaar een lichte daling van het aantal klachten van burgers tegen het optreden van de politie. Toch mog een aantal van bijna 8000. Het aantal is licht gedaald dan ook nog?

  Zie art. uit De Telegraaf (bron)

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23885703/__Klachten_politie_verminderd__.html

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek -

  Gewijzigd op 2018-05-16 10:38:17
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 29 oktober 2013 @ 00:24
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, OMBUDSMAN: discriminatie zit in politiecultuur. N.a.v. een RAPPORT AMNESTY INTERNATIONAL over Nederkland, dus zeker zeer serieus te nemen. Bent u het met de stelling van de Nationale Ombudsman eens en wat zou er dan moeten of kúnnen veranderen? Mogen we uw mening ook hier dan horen? Dank!

  Zie art. uit AD en De Telegraaf (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3534648/2013/10/28/Ombudsman-discriminatie-zit-in-politiecultuur.dhtml

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22009926/___Discriminatie_bij_politiecontrole___.html

  Zie verder ook eens: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

   

  Gewijzigd op 2018-05-16 10:39:14
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 05 oktober 2013 @ 01:18
  #1

  Goedemorgen, de Nationale Ombudsman tikt de politie op vingers om afdoen hoofdoek. pmerkelijk?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3521501/2013/10/04/Politie-op-vingers-getikt-om-afdoen-hoofddoek.dhtml

  Zie verder ook eens: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

   

  Gewijzigd op 2018-05-13 00:53:10
  handtekeningafbeelding