3460 keer bekeken

BRANDWEER en perikelen, spec. AMSTERDAM

 • woensdag 18 juli 2018 @ 00:20
  #28
  reactie op (#27) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG: BRANDWEEROMMANDANT KRIJGT DOODSBEDREIGINGEN van eigen medewerkers. We nemen aan dat dit maar een kleine 'harde'kern is, maar  deontevredenheid bij velen is zeer groot. Dit echter gaat n te ver, een mooie klus voor de pas benoemde burgemeester Femke Halsema.

  Zie o.a. verder het artikel van NOS-Nieuws Twitter (bron) 

  Wat is er aan de hand bij de Amsterdamse brandweer?

  VANDAAG, 15:30

  BINNENLAND

  ANP

  Een uit de hand gelopen machocultuur, of gewoon een hechte groep mensen die voor elkaar door het vuur gaat? Met doodsbedreigingen aan het adres van korpscommandant Schaap lijkt het conflict tussen Amsterdamse brandweermannen en de korpsleiding op een dieptepunt gekomen. Wat is er toch aan de hand in de kazernes van de hoofdstad?

  Het Amsterdamse korps staat bij veranderingen sneller op de barricades dan andere korpsen. Dat blijkt bij de bezuinigingsrondes in 2011. Er wordt zowel ludiek met ontklede brandweermannen op de Dam als keiharde actie gevoerd. Dat typeert het korps.

  Onder leiding van wijlen burgemeester Eberhard van der Laan moet een andere koers worden ingezet. Van der Laan wil het korps professionaliseren. Daarom stelt hij in 2016 oud-politiechef Leen Schaap aan met als belangrijkste taak om de brandweer te moderniseren. "Ik kijk ernaar uit om samen te mogen werken met een brandweerkorps dat bekendstaat als één met grote ervaring, passie, kennis en traditie", zei hij nog enthousiast bij zijn aantreden.

  Die positiviteit houdt niet erg lang stand. Een half jaar na Schaaps aantreden kwam Van der Laan met een vernietigend rapport over het korps: de algemene cultuur is rot, er wordt gediscrimineerd, werving bij sollicitaties is gericht op een 'wittemannencultuur' en afspraken over woninginspecties worden bewust niet uitgevoerd.

  Van der Laan eist dat Schaap hieraan een einde maakt, maar intern is er veel weerstand tegen de hervormingsplannen. Schaap zegt dat hij uit kazernes wordt geweerd als hij wil komen om te overleggen.

  Burgemeester Van der Laan met Leen Schaap in 2016 HOLLANDSE HOOGTE

  Daarna verslechterde de relatie tussen Schaap en het korps verder. Verschillende incidenten werden breed uitgemeten in de media. "Opgeblazen incidenten", zeggen verschillende brandweermannen die anoniem willen blijven.

  Bij wijze van grap legden collega's een dildo op het bureau van een vrouwelijke collega. Dat werd door de leiding als seksistisch gezien, terwijl het als grap was bedoeld.

  Een andere collega werd geschorst en later ontslagen vanwege racistische opmerkingen. Maar volgens de rechter was dat een te zware straf. En dus moest de collega terug in dienst genomen worden. En in maart bleek dat er voor miljoenen euro's misbruik werd gemaakt van ouderdomsregelingen.

  'Met gestrekt been'

  Schaap tekende onlangs tot 2022 bij en is van plan de missie van de overleden burgemeester Van der Laan voort te zetten. Hij gaat daarbij de confrontatie duidelijk niet uit de weg. Tot onvrede van brandweermensen die zeggen hij er met gestrekt been in gaat.

  In een radio-interview eind april noemde Schaap de mensen in de ondernemingsraad "de medezeggenschapsmaffia" en liet hij weten dat hij leden van motorclubs niet bij de brandweer wil hebben.

  Dat verhaal komt hem op veel kritiek te staan van onder meer oud-brandweercommandant Elie van Stien, als leden van het korps. Zij zeggen dat ze zich absoluut niet herkennen in het geschetste beeld en dat het korps uit professionele mensen bestaat.

  Ondertussen blijft hij impopulaire maatregelen nemen. Zo heeft hij aantal regelingen voor gepensioneerden afgebouwd (volgens betrokken brandweermannen ooit bedoeld als compensatie voor het zware werk en als nazorg omdat die er vroeger nauwelijks was) en wil hij de 24-uursdiensten afschaffen om de brandweer flexibeler te maken. Ook proberen brandweerkorpsen om meer vrouwen aan te trekken door ze een speciale training te geven. Zo moet het korps diverser worden.

  Er was een symposium om meer brandweervrouwen te werven en toen werden ze verwelkomd met een emmer water.

  Diane Rijke Willems, onderzoeker

  Oud-brandweervrouw en onderzoeker Diana Rijke Willems deed eerder onderzoek naar het gebrek aan diversiteit bij de brandweer en sprak daarvoor met medewerkers op anonieme basis.

  Volgens haar is de machocultuur een van de redenen dat er weinig vrouwen werken. Haar onderzoek richtte zich op brandweerkorpsen door heel het land, maar ook in Amsterdam speelde dat een rol, zei ze eerder tegen NPO Radio 1. "Er was daar een symposium om meer brandweervrouwen te werven en toen werden ze verwelkomd met een emmer water. Van de dames die in die tijd binnengekomen zijn, werken er nu niet veel meer in Amsterdam."

  Ook was de werksfeer, in ieder geval vroeger, niet vrouwvriendelijk. "Ik weet dat er jaren geleden ook werd gedronken op de werkvloer en dat ze gezamenlijk naar porno aan het kijken waren. Inmiddels zal dat vast wel veranderd zijn, maar daar durf ik geen uitspraken over te doen."

  Bedreigingen

  Ondertussen ligt het korps nu met de bedreigingen tegen Schaap voor de zoveelste keer onder een vergrootglas. De ondernemingsraad van de Amsterdamse brandweer spreekt zich, net als de nieuwe burgemeester Halsema, fel uit tegen de bedreigingen aan het adres van Schaap. "Als het verhaal en de bedreigingen kloppen keuren we dat ten zeerste af. Wij keuren elke vorm van intimidatie en bedreiging af. Het is triest, als het klopt", zegt woordvoerder Stéphane Conings.

  Maar hij zegt wel dat hij het nieuws alleen via de media te horen heeft gekregen. "We hadden graag gezien dat deze kwestie intern zou zijn besproken met de korpsleiding en de ondernemingsraad. De OR zegt al twee jaar lang zaken niet via de media te spelen maar intern op te lossen. "

  Ook de brandweermannen zelf willen liever niet in de publiciteit komen. Ze hebben intern afgesproken dat ze de media niet te woord staan, uit angst voor represailles van de leiding. Maar anoniem zegt een aantal brandweermannen tegen de NOS het volgende:

  • "Schaap krijgt onvoldoende grip op het korps."
  • "Hij speelt dingen via de media in plaats van zaken eerst intern te bespreken."
  • "Schaap is er met een duidelijk boodschap door Van der Laan neergezet. Hij moet het korps moderniseren en doet dat met een botte bijl."
  • "Hoe meer aandacht we de man geven hoe fijner hij het vindt."

  Op sociale media durven gepensioneerden wel openlijk kritiek te uiten tegen Schaap. "Hij zal wel de opdracht hebben gekregen om de hechte cultuur binnen ons mooie korps aan te pakken en een angstcultuur te kweken", zegt een brandweerman die al een paar jaar met pensioen is. "Ik hoop dat we met z'n allen bijeenblijven en een vuist vormen."

  BEKIJK OOK

  Hoofd Amsterdamse brandweer bedreigd door eigen personeel

  Brandweer Amsterdam wil af van leden motorclubs

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 02 juli 2018 @ 07:09
  #27
  reactie op (#26) herman_dad

  Goedemorgen, WAARNEMEND BURGEMEESTER STAAT ACHTER UITSPRAKEN BRANDWEERCOMMANDANT die onder vuur ligt - is déze brand dan wel te blussen? - maar we wachten af op de nieuwe burgemeester Femke Halsema, zij heeft direct al een bestuursprobleem in die zin?

  Zie en lees verder art. van AT-5 NIEUWS Twitter (bron)

  Van Aartsen: inhoudelijk met Leen Schaap eens, wel 'ongelukkige vergelijking'

  zondag 01 juli 2018  |  20:48

   Waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen slaat de kritiek van oud-brandweerlieden richting commandant Leen Schaap af en is het inhoudelijk met de brandweercommandant eens.

   Dat schrijft Van Aartsen in een brief aan de oud-brandweerlieden, meldt Het Parool. In juni werd door oud-brandweerlieden een klacht ingediend tegen Schaap en Bas Eenhoorn, waarnemend bestuursvoorzitter van de veiligheidsregio.

   Lees ook: Oudgedienden brandweer: Tegenstanders Schaap krijgen detectives over de vloer

   De klacht werd ondertekend door tientallen oud-gedienden die niet te spreken waren over de publieke optredens van Schaap. In mei schreven ze: 'Wij voelen ons geschoffeerd door de wijze waarop Leen Schaap, een gedetacheerde politiecommissaris in de funcite van brandweercommandant, onze 140 jaar oude brandweerorganisatie wegzet als "verrot". Dat doet pijn.'

   Lees ook: Brandweercommandant Leen Schaap: 'Ik heb heel, heel veel stront over me heen gekregen'

   'Ongelukkige vergelijking'
   In de brief schrijft Van Aartsen dat hij het inhoudelijk met Schaap eens is, maar zegt daarbij dat de brandweercommandant een 'ongelukkige vergelijking' maakt om zijn mening duidelijk te maken. Zo noemde de medezeggenschapsraad van de brandweer in een interview van De Nieuws BV 'de maffia van de medezeggenschap'. Volgens Van Aartsen had hij deze uitspraak 'beter niet kunnen doen'.

   Lees ook: Leen Schaap blijft nog zeker drie jaar brandweercommandant

   handtekeningafbeelding
  • vrijdag 08 juni 2018 @ 01:05
   #26
   reactie op (#24) herman_dad

   Goedemorgen, VERVOLG OP REACTIE 24, de perikelen omtrent BRANDWEER LEIDING AMSTERDAM, dit lijkt ook een ambtelijk of zelfs juridisch vervolg te gaan krijgen?

   Lees verder art. van AT-5 NIEUWS Twitter (bron)

   Officiële klacht bij Veiligheidsregio tegen brandweerleiding

   donderdag 07 juni 2018  |  07:55

    • Een groep van 69 oud-brandweerlieden heeft een officiële klacht bij de veiligheidsregio ingediend tegen Leen Schaap en Bas Eenhoorn, de huidige brandweerleiding van de regio Amsterdam.

    Dat meldt De TelegraafEerder hadden de oud-gedienden hun beklag gedaan over de manier waarop Leen Schaap leiding geeft aan de Amsterdamse brandweer. Schaap had in de media forse kritiek geuit op zijn personeel. Zo trok hij parallellen met een motorbende en noemde hij de medezeggenschap binnen Amsterdamse brandweer 'de maffia van de medezeggenschap'.

    Lees ook: Voorganger uit flinke kritiek op brandweerbaas Schaap: 'Grens is bereikt'

    Volgens de groep pensionarissen is die kritiek veel te fors, maar waarnemend bestuursvoorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland Bas Eenhoorn bleef vierkant achter Leen Schaap staan. De oud-brandweerlieden zijn vervolgens overgegaan tot de klacht, die volgens de officiële klachtenprocedure van de Veiligheidsregio wordt behandeld. 

    De stap is het nieuwste hoofdstuk in een oplopend conflict tussen de Amsterdamse brandweerleiding en de brandweerlieden. Schaap is door wijlen burgemeester Eberhard van der Laan aangesteld om schoon schip te maken binnen de brandweer, maar gaat volgens zijn personeel veel te rigoureus te werk. De huidige burgemeester, Jozias van Aartsen, stelde onlangs ook dat Schaap zijn uitspraken 'beter niet had kunnen doen'. 

    Lees ook: Burgemeester tikt brandweercommandant op de vingers: 'Uitspraken had hij beter niet kunnen doen'

    handtekeningafbeelding
   • donderdag 24 mei 2018 @ 00:31
    #25
    reactie op (#24) herman_dad

    Goedemorgen, BRANDWEER SOMS TE LAAT, MAAR 'DAT HEEFT - NAUWELIJKS? - GEVOLGEN? Dan nog is 'nauwelijks' een woord dat hier in feite niet had mogen worden gebruikt... maar ja ook dat ligt aan de organisatie, de politiek wellicht? 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    Brandweer haalt opkomsttijden niet, maar dat heeft nauwelijks gevolgen

    GISTEREN, 18:33

    AANGEPAST GISTEREN, 20:35

    BINNENLANDPOLITIEK

    ANP

    In alle veiligheidsregio's behalve één haalt de brandweer de afgesproken opkomsttijd niet, en doet er dus langer over om bij een brand te komen dan was vastgelegd. "Zorgwekkend," noemt minister Grapperhaus de overschrijdingen in een brief aan de Tweede Kamer omdat de tijden wettelijk zijn vastgelegd.

    Maar in het onderzoeksrapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid naar brandbestrijding in de 25 veiligheidsregio's staat ook dat die afgesproken opkomsttijden lang niet altijd realistisch zijn. De brandweerzorg aan burgers hoeft niet te worden verbeterd, wel moeten de opkomsttijden opnieuw en realistischer worden vastgesteld.

    Op die manier kunnen gemeenten beter zien waar de aanrijtijden echt niet kunnen worden gehaald, en voor bepaalde objecten andere maatregelen nemen zoals meer brandpreventie. De minister neemt deze adviezen en aanbevelingen over, maar vindt dat in de tussentijd de brandweerkorpsen wel de huidige regels moeten naleven.

    Tekort aan vrijwilligers

    Een groter probleem bij de brandbestrijding door de brandweer blijft het tekort aan vrijwilligers. In heel veel kazernes krijgt de brandweer de gaten in het rooster niet vol, zeker niet op impopulaire tijden.

    Dit leidt ertoe dat in sommige veiligheidsregio's soms met vier in plaats van zes brandweerlieden wordt uitgerukt, of soms met twee als de brand klein is. Mogelijk leidt dat tot een lichte verslechtering van de brandweerzorg, maar zeker is dat niet, zegt de Inspectie.

    Grapperhaus belooft binnenkort met maatregelen te komen om meer vrijwilligers te trekken, zoals in het regeerakkoord is afgesproken. Hij doet dat op basis van een belevingsonderzoek dat onlangs is gehouden onder de vrijwilligers.

    Brand voorkomen en beperken

    Organisatie Brandweer Nederland is blij dat de minister wil kijken naar realistischer opkomsttijden. Sneller dan nu ter plaatse zijn gaat niet, volgens de organisatie. Alleen kijken naar snelle opkomsttijden is volgens de brandweer achterhaald. Het is net zo belangrijk om branden te voorkomen, snel te ontdekken en te beperken. Volgens Brandweer Nederland wordt er op die punten al goed samengewerkt met bedrijfsleven, zorg, woningcorporaties en verzekeraars.

    Opkomsttijden zoals vastgelegd in het Besluit Veiligheidsregio's:

    • 5 minuten bij gebouwen met een winkelfunctie met gesloten constructie, gebouwen met een woonfunctie boven een gebouw met een winkelfunctie of gebouwen met een celfunctie.
    • 6 minuten bij portiekwoningen, portiekflats of gebouwen met een woonfunctie voor verminderd zelfredzamen.
    • 8 minuten bij gebouwen met een andere woonfunctie dan bedoeld onder de eerste twee punten of met een winkelfunctie, gezondheidszorgfunctie, onderwijsfunctie of logiesfunctie.
    • 10 minuten bij gebouwen met een kantoorfunctie, industriefunctie, sportfunctie, bijeenkomstfunctie of een overige gebruiksfunctie.
     BronBrandweer

    BEKIJK OOK

    Sportklas moet vrouwen werven voor Amsterdamse Brandweer

    'Bij de brandweer ben je om levens te redden, je moet gewoon fit zijn'

    Deel dit artikel: 

     

    handtekeningafbeelding
   • dinsdag 15 mei 2018 @ 00:20
    #24
    reactie op (#23) herman_dad

    Goedemorgen, OOK DE VAKBONDEN WILLEN EEN ONAFHANKELIJK ONDERZOEK NAAR DE UITSPRAKEN VAN BRANDWEERCOMMANDANT, EX-POLITIECOMMISSARIS, Schaap. Echter de 'Veiligheidsregio' bobo's zeggen hem te steunen. Dit gaat rijwel zeker een 'ambtelijke clash geven'?

    Zie art. van AT5 Nieuws-twitter (bron)

    Vakbonden willen onderzoek naar uitspraken Schaap: 'Positie ter discussie'

    maandag 14 mei 2018  |  12:38

    • Vakbonden willen onderzoek naar uitspraken Schaap: 'Positie ter discussie'

    • Opnieuw ligt brandweercommandant Leen Schaap onder vuur, ditmaal uit de hoek van de verschillende vakbonden. Zij eisen van het bestuur van het brandweerkorps een 'onafhankelijk en disciplinair onderzoek' naar de uitspraken van Schaap.

    Dat schrijven de vakbonden FNV Overheid, CNV Overheid, CMHF en BVB in een brief aan het korps. Schaap wordt plichtsverzuim en het schenden van zijn ambtseed verweten. 

    Lees ook: Brandweercommandant Leen Schaap: 'Ik heb heel, heel veel over me heen gekregen'

    De uitspraken zorgden op allerlei niveaus voor heftige reacties. 'De uitspraken van Schaap geven steeds weer de suggestie van criminalisering', legt Frans Carbo van de FNV uit. Hij zet er het korps mee in een kwaad daglicht. Brandweermensen hebben daar last van, ze worden er op aangesproken. Er moet nog een onderzoek komen maar wat ons betreft staat de positie van Schaap ter discussie.'

    De Veiligheidsregio laat bij monde van burgemeester Eenhoorn van Amstelveen weten niet op het verzoek in te gaan. 'Het bestuur staat volledig achter de ingeslagen koers.'

    Schaap noemde de medezeggenschap binnen Amsterdamse brandweer 'de maffia van de medezeggenschap'. Ook vond hij dat de brandweer het overgrote deel van haar tijd niet met haar vak bezig is en slechts 8 van de 24 uur werkt. Daarnaast heeft de 24 uursdienst volgens Schaap de kenmerken van een motorbende.

    Lees ook: Hoornse voetbalclub haalt uit naar Leen Schaap: 'Deze man is ziek'

    'Als een gewone brandweerman dit soort publiekelijke uitlatingen had gedaan, was hij waarschijnlijk allang geschorst voor een disciplinair onderzoek', schrijven de bonden. 'We vinden daarom dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen.'

    Gewijzigd op 2018-05-15 00:22:39
    handtekeningafbeelding
   • woensdag 09 mei 2018 @ 00:50
    #23
    reactie op (#22) herman_dad

    Goedemorgen, STEEDS MEER OPSTAND tegen COMMANDANT BRANDWEER en oud-politiechef Leen Schaap. Nu ook van oud-brandwerlieden en zijn voorganger heeft forse kritiek geuit zelfs. Is de positie dan nog houdbaar? 

    Zie en lees verder art. AT5 NIEUWS Twitter (bron)

    Ook gepensioneerde brandweermannen in opstand tegen commandant Schaap

    dinsdag 08 mei 2018  |  18:35

    • Ook gepensioneerde brandweermannen in opstand tegen commandant Schaap

    • Ook oud-brandweerlieden hebben scherpe kritiek op Leen Schaap, de huidige baas van het Amsterdamse korps. Schaap werd aangesteld om de 'mannencultuur' binnen de brandweer aan te pakken, maar gepensioneerde oud-collega's vinden dat hij is doorgeslagen. 'De grens is bereikt'.

    Onder anderen Mart van Troost neemt het voor de Amsterdamse brandweermannen op. 'Wij hebben heel duidelijk signalen gekregen dat een groot aantal mensen in een angstcultuur leven. Ze durven niets meer te zeggen, en worden recherchebureau's ingezet om ze te volgen'. 

    Lees ook: Hoornse voetbalclub haalt uit naar Leen Schaap: 'Deze man is ziek'

    Ook Elie van Strien, de voorganger van Leen Schaap, heeft forse kritiek geuit. 'Ik wil en kan niet langer stil zijn. De brandweer zet je niet weg als een motorbende, en de gekozen vertegenwoordigers in de ondernemingsraad zet je niet weg als maffia', schrijft hij op een weblog. 

    Onlangs gaf Schaap een interview aan Radio 1 en Het Parool, waar hij zei dat brandweermannen die lid zijn van een motorclubs als de Hells Angels of Satudarah, geweerd zouden moeten worden uit het korps. Zeker één lid van de Hells Angels en één lid van Satudarah werken voor de Amsterdamse brandweer. Nu mogen leden van zogenoemde Outlaw Motorcycle Gangs (OMG) niet werken voor politie en Defensie. 

    Lees ook: Brandweercommandant Leen Schaap: 'Ik heb heel, heel veel over me heen gekregen'

    Justitie probeert al langer dit soort clubs te verbieden, maar Van Troost vindt dat de huidige brandweercommandant op de zaken vooruit loopt. 'De primaire taak is een brand blussen. Maar omdat ik lid ben van een vereniging die mogelijk verboden gaat worden, zegt dat toch nog niks over wat voor werk ik doe?', zegt de oud-gediende, zelf overigens geen lid van een motorclub.

    In een reactie laat Schaap weten dat hij begrijpt dat zijn aanpak emoties kan oproepen bij sommige oud-medewerkers. Maar hij gaat 'voortvarend door om de "mannencultuur te doorbreken"'. Daar heeft de commandant nog wel even de tijd voor: onlangs werd zijn contract met drie jaar verlengd

    Lees ook: Dildo-dader nog spoorloos: 'Iedereen houdt elkaar hand boven het hoofd'

    LEES OOK bron: Het Parool.

    Uitspraken brandweercommandant Schaap zorgen voor debat

    Elie van Strien.

    Elie van Strien. © Ivo van der Bent

    • Dat commandant Leen Schaap van de Amsterdamse brandweer in deze krant de weerstand hekelde tegen elke ingreep in de machocultuur, valt slecht bij (ex-)brandweermannen onder wie zijn voorganger als commandant Elie van Strien. Het hoofd personeelszaken schaart zich juist aan Schaaps zijde.

    DOOR: PAUL VUGTS 8 MEI 2018, 22:28

    Van Strien haalt in een weblog uit naar opvolger Schaap, die harde kritiek uitte op de brandweercultuur en het beleid van zijn voorgangers.
    Schaap schetst sinds zijn aantreden in 2016 een gesloten witte-mannencultuur waarin racisme en seksisme altijd zijn gedoogd en waarin met name 'de uitrukdienst' elke verandering blokkeert. De korpsleiding heeft nooit ingegrepen en sleutelfiguren zelfs voor miljoenen aan onrechtmatige cadeaus uitgedeeld, stelde Schaap vast.

    Waar vertegenwoordigers van het personeel tegenover Het Parool weigeren te reageren, neemt Van Strien het op voor 'de honderden mannen en vrouwen die dag en nacht paraat staan'.

    Inzet
    Waar opvolger Schaap stelt dat brandweerlieden in de huidige 24-uursdiensten héél weinig uren echt werken, oordeelt Van Strien dat zijn opvolger zich kennelijk niet realiseert 'dat een inzet veel meer is dan alleen de uitruk'. 

    "Het is de voorbereiding, zoals trainen, oefenen, teambuilding, kennis van het gebied, maar ook nazorg na een incident. Dat kan ook door met elkaar te spreken of gewoon even dollen om de spanning weg te krijgen. Het is o zo nodig om als team te kunnen functioneren. Dat moet je willen snappen."

    Deugt
    Het systeem met 24-uursdiensten 'werkt in veel korpsen'. "De indruk wekken dat het daar dan waarschijnlijk ook niet deugt, lijkt mij nogal aanmatigend."

    Van Strien: "De brandweer zet je niet weg als motorbende, en de ondernemingsraad niet als maffia. Belazeren zij de boel (al dan niet samen met de vorige korpsleiding)? Dat zijn grote woorden."

    De oud-commandant schrijft dat ook hij 'leden van motorclubs wilde aanpakken' en vindt dat 'pesterijen, intimidatie en racisme moeten worden aangepakt'. "De vorige korpsleiding keek niet weg, maar ging het gesprek aan."

    Schaaps lijn vindt Van Strien ineffectief. "Ik weet niet hoe dit bij de politie werkt (waar Schaap vandaan komt, PV), maar in andere organisaties zoals de brandweer creëer je veranderingen niet met de lange lat. Dat moet je willen snappen." 

    Facebook
    Hoofd personeelszaken Tineke de Haan biedt Van Strien op zijn beurt weer van repliek op Facebook. "Als hoofd P&O heb ik ook onder jou gewerkt, toen waren er felle acties tegen jou, waarbij ook het opzeggen van het vertrouwen in jou in de lucht hing," schrijft De Haan. "Het stelt me teleur dat je je opvolger die het in opdracht van Eberhard van der Laan doet, zo in de steek laat. Dat siert je niet. Je kunt beter dan dit weet ik. Als hoofd P&O onder de huidige commandant kan ik zeggen dat hij, Bas Eenhoorn en wijlen Van der Laan de analyse juist hebben en de juiste koers varen."  

    De brandweerlieden en een forse groep oudgedienden zijn druk in overleg over een protest tegen commandant Schaap.

    Lees meer -> Modernisering brandweer doorgezet: 'Even stoppen met huilie-huilie'

     

    Gewijzigd op 2018-07-02 07:03:54
    handtekeningafbeelding
   • zondag 06 mei 2018 @ 00:25
    #22
    reactie op (#21) herman_dad

    Goedemorgen, BRANDWEER AMSTERDAM WIL AF VAN ENKELE KORPSLEDEN die tevens LID ZIJN VAN NIET GEWENSTE MOTORCLUBS, volgens brandweercommandant en burgemeester veiligheidsregio.

    Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    Brandweer Amsterdam wil af van leden motorclubs

    GISTEREN, 09:34

    BINNENLAND

    De Amsterdamse brandweercommandant Leen Schaap ANP

    Leden van criminele motorclubs horen niet thuis in een brandweerkorps. Daarom moet onderzocht worden of deze mensen geweerd kunnen worden. Dat willen commandant Leen Schaap van de brandweer in Amsterdam en de Amstelveense burgemeester Bas Eenhoorn, voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam, schrijft Het Parool.

    Bij de brandweer in Amsterdam werken zeker één Hells Angel en een lid van motorclub Satudarah. Een ander, topvechter in mixed martial arts, werd onlangs op sociale media gefeliciteerd door de top van No Surrender, na een titelgevecht.

    Schaap vindt het niet normaal dat binnen overheidsorganisaties mensen werken die lid zijn van criminele motorbendes. "Dat geldt ook als je vol in het wereldje zit van de kooivechters en een directe link hebt met de top van zo'n motorbende."

    Hells Angel kan best brand blussen

    Hij vreest dat het moeilijk zal zijn om hen uit het korps te zetten. "Lidmaatschap van een criminele motorclub betekent niet dat je geen brand kunt blussen." Bij de politie ligt dat anders, zegt Schaap, die lang bij de Amsterdamse politie werkte. Daar kun je geen contact hebben met criminelen. "Je beschikt over gevoelige informatie, kunt chantabel worden en je hebt problemen met je integriteit."

    Schaap onderzoekt wat hij kan doen. Hij vindt ambtenaren met dit soort contacten een "heel slechte zaak" en een "misdaad bevorderende factor". Eenhoorn is het met hem eens. Alle ambtenaren leggen een eed af. Daarbij beloven ze zich aan alle wetten en regels te houden. "Ik vraag me af hoe moeilijk het is na te gaan of dat in de praktijk ook zo is", zegt Eenhoorn.

    Brandweercommandant Schaap is al twee jaar bezig met de modernisering van het Amsterdamse brandweerkorps. Oud-burgemeester Van der Laan koos in 2016 bewust voor een politieman om orde op zaken te stellen binnen het korps en meer diversiteit te bewerkstelligen. Hij stuitte op veel weerstand, maar ziet inmiddels dat de cultuur verandert. Hij heeft bijgetekend tot 2022.

    Deel dit artikel: 

    Gewijzigd op 2018-07-02 07:04:23
    handtekeningafbeelding
   • donderdag 31 maart 2016 @ 00:41
    #21
    reactie op (#20) herman_dad

    Goedemorgen, de aanhoudende daling van het aantal vrijwilligers bij de brandweer moet worden gekeerd. Omdat zij verreweg het grootste aandeel van de brandweerlieden vormen, kan de brandweerzorg uiteindelijk in gevaar komen, denkt de Tweede Kamer.

    Zie en lees verder art. AD (bron)

    http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4272649/2016/03/30/Kamer-zorgen-om-afhaken-vrijwilligers-bij-brandweer.dhtml

    http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/707974489/Brandweer/actua/index.dhtml

    Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

    http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

    http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

    http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

    http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

    Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

    handtekeningafbeelding
   • donderdag 25 februari 2016 @ 00:34
    #20
    reactie op (#19) herman_dad

    Goedemorgen, ook een maatschappelijk belang: De brandweer in Nederland had in 2015 gemiddeld 7 minuten en 24 seconden nodig om bij een brand te komen. Brandweereenheden rukten vorig jaar gemiddeld na 2,8 minuten uit en waren daarna ongeveer 4 minuten onderweg. De snelheid van de brandweer verschilt echter sterk per veiligheidsregio, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

    Zie en lees verder art. AD (bron)

    http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4250879/2016/02/24/Zo-snel-is-de-brandweer-in-jouw-regio-ter-plaatse.dhtml

    http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/707974489/Brandweer/actua/index.dhtml

    Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

    http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

    http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

    http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

    http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

    Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/

    en lees verder art. AD (bron)

     

    handtekeningafbeelding
   • woensdag 06 januari 2016 @ 00:25
    #19
    reactie op (#18) herman_dad

    Goedemorgen, een gepensioneerde brandweerman uit Ede krijgt 60.000 euro schadevergoeding van de gemeente Ede omdat hij tijdens zijn werk is blootgesteld aan asbest en zijn vrouw later overleed aan asbestkanker. De gemeente Ede moet hem het geld betalen.

    Zie en lees verder art. AD (bron)

    http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4219175/2016/01/05/Brandweerman-krijgt-schadevergoeding-vanwege-kanker-vrouw.dhtml

    http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/707974489/Brandweer/actua/index.dhtml

    Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

    http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

    http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

    http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

    http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

    Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/

     

     

    handtekeningafbeelding