5024 keer bekeken

DRUGS: 'Bestrijding georganiseerde drugs- en geldhandel (witwassen)

 • woensdag 15 december 2021 @ 00:31
  #97
  reactie op (#96) herman_dad

  Goedemorgen, INDERDAAD NL IS EEN SPIL IN WERELDHANDEL DRUGS. HOEVEELHEDEN XTC PILLEN VIA 'bloeiend bedrijf' naar o.a. Vietnam gestuurd, gewoon via de post... Nu dus opgerold en aantal verdachen opgepakt. 'Nederland krijgt slecht imago door drugshandel per post'

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  UPDATE 29-12-21 08.00 uur:

  UPDATE 27-12-21: ZOU HET? OF LIGT HET AAN CAPACITEITSGEBREK BIJ DE OPSPORINGSDIENSTEN? 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 14:58

  Drugsbende stuurde 50.000 xtc-pillen naar Vietnam via pakketdiensten

  Speurhond zoekt naar drugs in postpakketten ANP

  De politie denkt met de aanhouding van vijf verdachten uit Almere, Assen en Loosdrecht een drugsbende te hebben opgerold. De verdachten zouden bijna 50.000 xtc-pillen naar Vietnam hebben gestuurd via pakketdiensten.

  De politie kwam de bende op het spoor toen de pakketjes met drugs een week geleden in Assen werden verstuurd. Daarbij werden drie vrouwen en twee mannen aangehouden.

  Bij huiszoekingen in vier woningen in Almere en Assen werden xtc-pillen, ketamine, de administratie en digitale gegevensdragers in beslag genomen.

  Nog een aanhouding

  Bij een tweede onderzoek wist de politie vorige week woensdag nog een zesde verdachte aan te houden. Een 19-jarige man uit Zaandam werd opgepakt voor het verzenden van 14,2 kilo xtc naar Laos.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  Gewijzigd op 2021-12-29 07:31:28
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 27 november 2021 @ 08:41
  #96

  Goedemorgen, NU WEER HENNEPKWEKERIJ GEVONDEN IN WOONWIJK, DEEL WONINGEN AFGESLOTEN VAN STROOM, omwonenden krijgen er ook steeds mer bijkomende last van... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 22:58

  Hennepkwekerij gevonden in Enschede, politie sluit deel woningen af van stroom

  De politie heeft vanavond in Enschede van tientallen woningen de stroom laten afsluiten vanwege de vondst van een hennepkwekerij. Hopelijk zal het ongemak maximaal een half uur duren", aldus de politie.

  De kwekerij werd aangetroffen aan de Haaksbergerstraat. Netwerkbeheerder Enexis heeft de stroomvoorziening van zestig huizen afgesloten uit veiligheidsoverwegingen, meldt RTV Oost.

  "Het oprollen van een hennepkwekerij kan een gevaarlijke klus zijn, zeker als er stroom wordt afgetapt. Om het opruimen veilig te laten verlopen is de stroom tijdelijk afgesloten", aldus een woordvoerder van de politie.

  De omvang van de hennepkwekerij is niet bekend. De politie meldt alleen dat het om een grote kwekerij gaat

  profielfoto Politie Overijssel @POL_Overijssel

  Ivm aantreffen van een grote hennepkwekerij aan de Haaksbergerstraat. #Enschede is @enexis genoodzaakt om de stroomvoorziening voor 60 panden aldaar tijdelijk af te sluiten. Dit ivm de veiligheid. Hopelijk gaat het ongemak max. een half uur duren. ^cw

  10 uur geleden

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Oost.

  handtekeningafbeelding
 • zondag 07 november 2021 @ 00:46
  #95

  Goedemorgen, VOETBALLERS KUIJT EN SNEIJDER ALS GETUIGE (?) GEHOORD IN GROTE 'DRUGSZAAK' annex WITWASZAAK... En dat laatste gaat het meer om, in het grote onderzoek naar de criminele DRUGSorg. van Piet S. uit Den Haag kwam via 'Encocrat' het versleutelde en door de politie gekraakte 'telefoonsysteem' naar voren dat de zoon van Piet S. een illegaal goksyndicaat daarbij draaiende hield omwege ook het grote "drugsgeld' weer te kunnen witwassen.

  En beide voetballers zijn daarbij ook betrokken geweest, al ontkent Schneider, 'dat zijn naam slechts" werd gebruikt hierin? Maar volgens advocate dus ook, dit alles krijgt en heeft al een juridisch staartje, mogelijk van ongekende omvang en zitten nu meer mensen "met de billen te knijpen' of moeten op de blaren zitten...?? En ook beide voetballers zijn er mogelijk juridisch nog niet van af? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •VOETBAL • GISTEREN, 10:09 • AANGEPAST GISTEREN, 11:59

  'Kuijt en Sneijder gehoord als getuige in onderzoek drugszaak'

  Kuijt en Sneijder werken als voetbalanalisten bij RTL 7 ANP

  Dirk Kuijt en Wesley Sneijder zijn door de politie gehoord als getuige in een groot onderzoek naar de criminele organisatie van de Haagse crimineel Piet S., meldt De Telegraaf. De politie zou informatie hebben dat de twee voormalige topvoetballers gegokt hebben op een illegale goksite, die wordt gekoppeld aan de bende van Piet S.

  Het gaat om de goksite Edobet, die volgens het Openbaar Ministerie werd opgezet door Freddy S., de zoon van Piet S. In de door de hack van berichtendienst Encrochat afgeluisterde gesprekken hoorde de politie dat Sneijder en Kuijt regelmatig via Edobet zouden gokken. In het geval van Kuijt zou het gaan om forse bedragen.

  "Die jongen (Kuijt) had een limiet van vijf ruggen. Freddy heeft dat limiet verhoogd naar 25 ruggen. Maar hij speelt soms vijf ruggen op een dag", vangt de politie op in de gesprekken. Dat Sneijder zijn gokschulden niet aflost, wordt ook besproken. Daarvoor moet een familielid van de ex-voetballer worden mishandeld: "We gaan ook niet meer vragen om geld, eerst gewoon het ziekenhuis in laten trappen. Mag ook een wijf zijn, als het maar iemand van die familie is. Zijn moeder, tante, oma, het kan mij niet schelen wie."

  'Leuk om te spelen'

  De Telegraaf meldt dat er nog meer (oud-)profvoetballers zijn gehoord in het onderzoek. De krant heeft met de twee oud-internationals gesproken. Kuijt ging in februari dit jaar twee keer voor verhoor naar de politie. In die verhoren, zegt hij dat hij na het einde van zijn actieve voetbalcarrière op Edobet heeft gespeeld. Hij vertelt dat hij speelde op krediet.

  Ook het AD heeft de verhoren van de politie met de voetballers gelezen. Kuijt zegt in de verhoren contant te zijn uitbetaald. "Ik sprak dan bijvoorbeeld af bij een tankstation met iemand. Ik vond het wel fijn om dit cash te doen, zodat ik anoniem kon spelen", citeert het AD de oud-international. "Ik speelde niet om het geld, maar ik vond het leuk om te spelen. Ik liet het vaak staan op de site, maar soms kreeg ik uitbetaald."

  Vanochtend publiceerde De Telegraaf als eerste over de zaak, maar noemde uit privacy-overwegingen de namen van Dirk Kuijt en Wesley Sneijder niet. Het AD bracht als eerste wel de namen van de twee oud-voetballers, waarna ook De Telegraaf de twee namen opvoerde.

  Sneijder werd in januari dit jaar gehoord, schrijft het AD. Hij ontkent dat hij op de site heeft gespeeld, maar geeft wel toe te zijn benaderd door mensen die zeiden dat hij schulden had, en dat hij garant zou staan voor Wout van K. "Het is een neef van mijn vader. Ik heb hem maar één keer gezien. Hij is een meesteroplichter", tekent het AD op.

  Sneijder zegt later met de schuldeisers in gesprek te zijn gegaan. Toen zou zijn gebleken dat hij niets met de schulden te maken had. "Ze boden wel tien keer hun excuses aan en daarna gingen ze weg. Ik heb nooit meer iets van ze gehoord."

  Piet S. nooit veroordeeld

  De Haagse Piet S. (65) werd volgens De Telegraaf in september 2020 opgepakt in een onderzoek naar internationale drugshandel in binnen- en buitenland. Er zijn toen invallen gedaan op tientallen locaties in Nederland, Spanje, België, Hongarije en Slowakije.

  S. is in zijn leven gelinkt aan talloze drugsbaronnen en criminele organisaties. Van Klaas 'de Dominee' Bruinsma in Nederland tot het beruchte Calikartel in Colombia, dat concurreerde met de bende van Pablo Escobar. Maar S. is nooit veroordeeld voor grootschalige drugshandel of liquidaties, waar hij ook mee in verband is gebracht.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 14 oktober 2021 @ 08:00
  #94
  reactie op (#84) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #84: WEER DRUGSBENDE IN NL EN BELGIE OPGEROLD, dankzij kraken EncroChat systeem en 10 arrestaties. In samenwerking met de Belgische politie. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 20:05

  Invallen in Limburg, Brabant en België bij drugsonderzoek: tien aanhoudingen

  In Grevenbicht vond de politie een lab waar synthetische drugs werden geproduceerd ORANGE MEDIA

  In het kader van een groot drugsonderzoek heeft de politie vanochtend invallen gedaan in woningen en loodsen in Limburg, Brabant en België. Daarbij zijn tien verdachten aangehouden voor de handel in en productie van synthetische drugs.

  De politie kwam de verdachten op het spoor door het kraken van versleutelde berichtendiensten als EncroChat, Sky ECC en Anom. Bij de invallen en doorzoekingen waren 170 agenten van de Belgische en Nederlandse politie betrokken.

  In totaal deed de politie invallen in tien woningen, waarvan zes in Weert en de andere in Maastricht, Roermond, Heerlen en België. Ook werden zes loodsen doorzocht in Someren, Maastricht en Weert.

  Drugslab

  In een van de woningen in Weert werd door de politie een groot geldbedrag gevonden en in beslag genomen. Het is niet duidelijk om hoeveel geld het gaat.

  In het Limburgse dorp Grevenbicht vond de politie een lab waar synthetische drugs werden geproduceerd. Op het moment van de inval was het lab nog in werking, meldt 1Limburg. Drie aanwezigen werden aangehouden.

  Grondstoffen, tussenproducten en eindproducten die er zijn gevonden, zijn in beslag genomen. "Uit onderzoek moet blijken om welke stoffen het gaat, evenals de exacte hoeveelheid", meldt de politie.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van 1Limburg.

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 02 oktober 2021 @ 00:48
  #93
  reactie op (#92) herman_dad

  Goedemorgen, 'LIVEBLOG' bijna.... BIJNA ELKE DAG DRUGSVANGSTEN/CRIMINALITEIT:  

  NU WEER AUTOMOBILIST MET 1 MILJOEN AAN DRUGS BIJ SNELHEIDSCONTROLE AANGEHOUDEN..... 'never ending story'.... Hij wilde snel thuis zijn voor de politie hem betraptte en reed dus 107km/u, boven toegstane snelheid van 50/km/uur.... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  UPDATE 3-10-21: 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • DONDERDAG, 17:00

  Man betrapt met 1 miljoen euro aan drugs in zijn auto

  Een 23-jarige man uit Zundert is gisteravond in Breda aangehouden omdat hij harddrugs in zijn auto had liggen. Het ging om 11 kilo crystal meth en 205 gram lsd. De drugs hebben een geschatte straatwaarde van ongeveer 1 miljoen euro.

  De politie kwam de drugs toevallig tegen bij een snelheidscontrole. Dat gebeurde op de Graaf Engelbertlaan, meldt Omroep Brabant. De automobilist reed 107 kilometer per uur waar hij 50 mocht rijden.

  De auto werd stopgezet en de bestuurder werkte volgens de politie mee aan de controle. Een agent rook een "vreemde lucht" nadat hij de bestuurder had verteld dat zijn rijbewijs werd ingevorderd.

  Doos

  De auto werd doorzocht en in de kofferbak vond de agent een doos. "Daarin lagen diverse gesealde pakken in met witte brokken en poeder. Toen werd duidelijk waar de lucht vandaan kwam", aldus de politie.

  profielfoto Verkeerspolitie Zwb@TeamVerkeerZWB

  Gisterenavond werd er op de Graaf Engelbertlaan een snelheidscontrole gehouden. Een 23 jarige man reed 107 km/h ipv 50km/h. Uit het voertuig kwam een vreemde lucht. In het voertuig werd (vermoedelijk) 11kg crystal meth en 205 gr Lsd aangetroffen. Het rijbewijs van de bestuurder

  2 dagen geleden

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Omroep Brabant

  Gewijzigd op 2021-10-03 09:15:29
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 29 september 2021 @ 08:45
  #92
  reactie op (#90) herman_dad

  Goedemorgen, EN WEER EEN GROTE CRIMINELE ORGANISATE AANGEPAKT. INVALLEN IN BREDA, WOONWAGENCENTRA EN WONINGEN.... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  OS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 08:18 • AANGEPAST GISTEREN, 11:02

  Politieactie tegen bende in Breda: invallen in woonwagenkamp, meerdere panden

  Het onderzoek duurt nog de hele ochtend OMROEP BRABANT

  Bij een grote actie in een drugsonderzoek heeft de politie vanochtend vroeg invallen in Breda gedaan bij een woonwagenkamp, meerdere huizen en bedrijfspanden. Er zijn zes mensen aangehouden.

  De politie denkt met de acties een bende te hebben opgerold die bezig was drugslabs op te zetten. Zeker 250 agenten en ambtenaren werkten mee aan de invallen.

  In totaal zijn vier woonwagens, drie huizen en drie bedrijfspanden doorzocht. De politie arresteerde vooralsnog vijf mannen en een vrouw. Zij zijn tussen de 28 en 60 jaar.

  De politie is bij de inval op zoek naar luxegoederen, geld en mogelijke wapens:

  0:55 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Politie doet inval in woonwagenkamp in Breda

  Kleine jongens

  De politie kwam de bende eind vorig jaar op het spoor. Kort daarna, in februari, rolde de politie al een drugslab op in Waterlandkerkje in Zeeland. Daarbij werden vier personen opgepakt, onder wie drie Colombianen.

  "Maar dat waren kleine jongens", zegt een politiewoordvoerder tegen Omroep Brabant. "De grote jongens die het opgezet hadden, bleven buiten beeld." De afgelopen maanden verzamelde de politie meer bewijs tegen de groep.

  Een bewoner van het kamp is geschrokken van de inval. "Ik vind het heel heftig. Geen idee wat ze gevonden hebben, maar ik heb er niks mee te maken", zegt ze tegen Omroep Brabant. De inval was bij één van haar buren. "Ik werd vanochtend vroeg wakker en zag alles gebeuren."

  De politie kwam de bende eind vorig jaar op het spoor. Kort daarna, in februari, rolde de politie al een drugslab op in Waterlandkerkje in Zeeland. Daarbij werden vier personen opgepakt, onder wie drie Colombianen.

  "Maar dat waren kleine jongens", zegt een politiewoordvoerder tegen Omroep Brabant. "De grote jongens die het opgezet hadden, bleven buiten beeld." De afgelopen maanden verzamelde de politie meer bewijs tegen de groep.

  Een bewoner van het kamp is geschrokken van de inval. "Ik vind het heel heftig. Geen idee wat ze gevonden hebben, maar ik heb er niks mee te maken", zegt ze tegen Omroep Brabant. De inval was bij één van haar buren. "Ik werd vanochtend vroeg wakker en zag alles gebeuren."

  Meerdere auto's zijn in beslag genomen OMROEP BRABANT

  Ook twee scooters zijn meegenomen door de politie OMROEP BRABANT

  Er wordt de hele ochtend nog onderzoek gedaan. Naast geld en grondstoffen voor drugs denkt de politie ook wapens te vinden. Inmiddels zijn onder meer een aantal scooters, auto's en een caravan in beslag genomen.

  Het team gaat ervan uit dat er met het lab, dat mogelijk een half jaar productief is geweest, veel geld is verdiend. Voor de doorzoekingen zijn specialisten ingeschakeld.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 22 september 2021 @ 09:14
  #91
  reactie op (#89) herman_dad

  Goedemorgen, NU WEER IN ACHTERTUIN RIJTJESWONING SYNTHETISCHE GRONDSTOFFEN VOOR DRUGS aanmaak, aangetroffen, werden opgeslagen, gewoon in een partytent.... Gelukkig zagen omwonenden het en gaven kenteken door van busje. Overigens gaf de woning al veel overlast voor de omwonenden en hoe brutaal kun je dan zijn, dit kennelijk openlijk te doen...???

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 14:10 • AANGEPAST GISTEREN, 14:51

  Tientallen jerrycans met drugsgrondstoffen in Eindhovense woonwijk

  Het gaat om zeker dertig grote jerrycans SQ VISION

  In de achtertuin van een huis in Eindhoven zijn ruim veertig vaten gevonden met grondstoffen voor de productie van synthetische drugs. In totaal gaat het om 46 jerrycans van elk twintig liter. De politie heeft drie mensen aangehouden.

  De jerrycans staan opgeslagen in een partytent achter het huis en bevatten onder meer zwavelzuur en zoutzuur. De politie doet onderzoek en de omgeving is afgezet. Ook een pleintje achter het huis is afgesloten.

  Omroep Brabant meldt dat iemand zag hoe een aantal jerrycans werd uitgeladen uit een busje door twee mannen in overalls. Daarop belde de getuige de politie en noteerde het kenteken. De bus werd een uur later getraceerd op de A67 en aan de kant gezet. De bestuurder, een 29-jarige man uit Polen, is aangehouden.

  In het huis zijn de bewoner en een 32-jarige man uit Amsterdam aangehouden.

  Klachten

  De bewoners van het huis waar de grondstoffen zijn gevonden, veroorzaken volgens buurtbewoners vaker overlast. "Er komen daar heel gekke types. Het loopt de spuigaten uit", zegt een van hen, die liever anoniem blijft uit angst voor represailles.

  "We hebben al heel vaak klachten ingediend bij de verhuurder van de woning, maar afgezien van controles in de straat gebeurde er niets." De buurtbewoner hoopt dat er nu wel maatregelen worden genomen. "Want wij voelen ons niet meer veilig."

  De jerrycans met de gevaarlijke stoffen worden vernietigd door een gespecialiseerd bedrijf.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 07 september 2021 @ 00:43
  #90
  reactie op (#87) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #87: 16 JAAR CEL VOOR 'ONAANTASTBAAR' KOPSTUK van WOONWAGENKAMP LITH. In het strafproces tegen de wapen- en drugshandelaar Martien R. uit Oss zijn celstraffen tot 16 jaar opgelegd. Volgens de rechter in Den Bosch had R. de leiding over de criminele organisatie. Hij zelf kreeg de hoogste straf: 16 jaar, conform de eis van het Openbaar Ministerie.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 14:32 • AANGEPAST GISTEREN, 18:45

  Martien R., 'godfather van Oss', krijgt 16 jaar voor drugs- en wapenhandel

  Inval bij een woonwagenkamp in Oss, waarna Martien R. werd gearresteerd ANP

  In het strafproces tegen de wapen- en drugshandelaar Martien R. uit Oss zijn celstraffen tot 16 jaar opgelegd. Volgens de rechter in Den Bosch had R. de leiding over de criminele organisatie. Hij zelf kreeg de hoogste straf: 16 jaar, conform de eis van het Openbaar Ministerie.

  Martien R. heeft zich schuldig gemaakt aan drugs- en wapenhandel, witwassen en het bezit van wapens, oordeelde de rechter. Ook is hij schuldig aan de invoer van zeker twee grote partijen cocaïne uit Zuid-Amerika. Volgens de rechter is Martien R. de onbetwiste leider van de criminele organisatie. Hij werd ook wel de 'godfather van Oss' genoemd.

  Samen met R. stonden dertien medeverdachten terecht, bijna allemaal familieleden. Zij kregen straffen variërend van enkele maanden tot tien jaar. Martien R. gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling.

  Woonwagenkamp

  De bende van R. werd in 2019 opgerold tijdens de grootscheepse politieactie Operatie Alfa. Een arrestatieteam reed R. klem bij het woonwagenkamp in Oss. Bij dagenlange doorzoekingen op het kamp en andere plekken vond de politie grote hoeveelheden drugs, tonnen aan contanten en een enorm wapenarsenaal. De kalasjnikovs, handgranaten en ander wapentuig zaten onder meer verstopt in ondergrondse ruimtes die met camera's werden bewaakt.

  Zo zag een doorzoeking door de politie van een woonwagenkamp in Lith eruit:

  0:43 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Politieactie op woonwagenkamp in Lith 'iedereen moet zijn woonwagen verlaten'

  De officier van justitie omschreef de groep eerder als een crimineel familiebedrijf dat zich onaantastbaar waande. De groep had corrupte contacten bij de politie en in de haven en dreigde veelvuldig met geweld. Er werd gesproken over het afknippen van vingers, het in brand steken van een huis en het neerschieten van concurrenten. "Zorgwekkend en ronduit shockerend", vond de officier.

  De politie keek de groep maandenlang op de vingers. In 'het kantoor' en een schuur waar de groep samenkwam was afluisterapparatuur geplaatst. Anderhalf jaar lang werden hier gesprekken tussen de verdachten opgenomen.

  Zo hoorden agenten hoe een broer van R. klaagde dat zijn duim pijn deed van het tellen van geld. Buiten waren camera's geplaatst zodat de politie kon zien wie er bijeenkwamen en wat ze deden.

   

  Agenten doorzoeken woningen op het kamp in Oss ANP

  Dankzij de afluisteroperatie wist de politie honderden kilo's cocaïne te onderscheppen. De verdachten hadden niets door.

  De politie zag hoe ze met een vorkheftruck en een slijptol een container sloopten die in Antwerpen was aangekomen. De politie had de cocaïne er al uitgehaald. De politie keek live mee hoe de verdachten er 400 gram cocaïne uithaalden die hun collega's over het hoofd hadden gezien.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 31 juli 2021 @ 00:38
  #89
  reactie op (#88) herman_dad

  Goedemorgen, GROOTSTE 'CRYSTAL-METH LAB', FEITELIJK EEN FABRIEK AANGETROFFEN IN NEDERWEERT en het 'draaide' voor bijna 1 miljoen PER DAG. Er is één verdache aangehouden maar meer arrestaties niet uitgesloten.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 13:57 • AANGEPAST GISTEREN, 16:56

  'Grootste productielocatie crystal meth in Nederland aangetroffen'

  Het lab werd aangetroffen in twee loodsen POLITIE

  In Nederweert heeft de politie na onderzoek een productielocatie van de drug crystal meth aangetroffen. De locatie kwam in beeld bij de politie na informatie uit versleutelde chatberichten. Een Poolse man van 62 jaar oud is aangehouden.

  De politie spreekt zelf van de grootste locatie ooit in Nederland waar de drug wordt geproduceerd: er zou meer dan 100 kilo crystal meth per dag kunnen worden gemaakt, met een handelswaarde van een miljoen euro. De straatwaarde zou daar een veelvoud van zijn.

  Het lab werd aangetroffen in twee loodsen die met elkaar in verbinding stonden. De aangehouden man bevond zich in een aangrenzende woning, Hij was de enige daar. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Het is is onduidelijk hoe lang de productielocatie gebruikt is en of die nog daadwerkelijk in bedrijf was.

  Volgens de politie was er geen direct gevaar voor de omgeving, omdat de woning met de loodsen in het buitengebied van de Limburgse gemeente staan. In de loodsen zijn partijen grondstoffen en apparatuur aangetroffen.

  De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) is nu bezig met de ontmanteling van het lab. Naar verwachting duurt dat nog tot en met zondag.

  Zo ziet het lab eruit:

  0:46 Zie video in oorspronkelijke artikel 

  Zo ziet het grootste chrystal meth-lab van Nederland er uit

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 02 juli 2021 @ 08:05
  #88

  Goedemorgen, POLITIE TREFT 1 MILJOEN AAN IN VRACHTAUTO..... De bestuurder kon geen  verklaring geven  en is aangehouden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 16:53

  Politie neemt doos met 1 miljoen euro in vrachtwagen in beslag

  De politie heeft vrijdag een kartonnen doos met 1 miljoen euro aan contant geld gevonden in een vrachtwagen. Twee verdachten, die in de vrachtwagen zaten, werden aangehouden.

  Het geld is gevonden bij een controle op de A58 vlakbij Oirschot. Omdat de 57-jarige bestuurder uit Boxtel geen logische verklaring kon geven hoe hij aan dit bedrag was gekomen, is het geld afgepakt.

  De man is aangehouden en wordt verdacht van witwassen en handel in verdovende middelen. In de vrachtwagen zat ook een 55-jarige Rotterdammer. De politie onderzoekt zijn rol nog. Een woordvoerder van de politie zegt tegen Omroep Brabant dat hij mogelijk niks met de zaak te maken heeft.

  Een lopende zaak zette de politie op het spoor van de man uit Boxtel. Beide mannen zijn na verhoor vrijgelaten in afwachting van de resultaten van verder onderzoek.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant 

  handtekeningafbeelding