5563 keer bekeken

DRUGS: 'Bestrijding georganiseerde drugs- en geldhandel (witwassen)

 • zondag 10 april 2022 @ 09:29
  #104
  reactie op (#102) herman_dad

  Goedemorgen, NU IN HAVEN VLISSINGEN 5 DRUGSUITHALERS opgepakt. Politie loste zelfs waarschuwingsschot. Niet alleen in de haven van Rotterdam dus... nu we kunnen er vanuit gaan dat in alle een beetje grotere havens van het land....?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 10-05-22 09.00 uur: Ook hier maar weeer een vervolg.... 

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Politie op het bedrijfsterrein in de haven van Vlissingen PROVICOM

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 11:05

  Vijf 'cocaïnezoekers' opgepakt in haven Vlissingen

  De politie heeft vannacht vijf mannen opgepakt op het terrein van een groot bedrijf in de haven van Vlissingen. Vermoed wordt dat de vijf op zoek waren naar cocaïne.

  Rond 03.20 uur vannacht kreeg de politie melding van een bedrijfsinbraak in Vlissingen, meldt Omroep Zeeland.

  Toen de politie samen met de douane het bedrijfsterrein op reed, gingen een paar mannen ervandoor. De politie zette de achtervolging in, waarbij ook een politiehelikopter en een politiehond werden ingezet. Een van de agenten loste een waarschuwingsschot.

  De vijf mannen werden opgepakt op het terrein van het bedrijf zelf en in de omgeving. Zij zitten nog vast. In de loods van het bedrijf stond een reeks tassen, gevuld met wit poeder, vermoedelijk cocaïne. Het spul is in beslag genomen en wordt later onderzocht.

  Smokkellijn van cocaïne

  Vorige week pakte de politie in Vlissingen en in Middelburg vier mannen op, onder wie een aantal havenarbeiders in Vlissingen. Zij worden ervan verdacht dat ze in de eerste helft van 2020 een smokkellijn van cocaïne wilden opzetten. De politie kwam de vier op het spoor door een aantal versleutelde berichten op de telefoon te kraken.

  Of die zaak iets met de zaak van vannacht te maken heeft is onduidelijk, maar de politie wijst erop dat de Zeeuwse zeehavens vaak voor criminele activiteiten worden gebruikt. Werden drugs aanvankelijk vooral tussen vers fruit aangevoerd, de laatste tijd worden ook andere goederen gebruikt voor de invoer van verboden middelen, met name cocaïne.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Zeeland.

  Gewijzigd op 2022-05-10 09:32:58
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 01 april 2022 @ 07:35
  #103
  reactie op (#102) herman_dad

  Goedemorgen, DRUGSLAB ONTDEKT IN STEENBERGEN, GERUND DOOR COLOMBIANEN.... Het lab werd ontdekt toen opsporingsambtenaren van de politie en de douane vanochtend de loods controleerden nadat er een melding was binnengekomen dat daarin mogelijk een sigarettenfabriek gevestigd was.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 18:09

  Cocaïnelab ontdekt in Steenbergen, tien Colombianen gearresteerd

  Politie, brandweer en douane bij het drugslab in Steenbergen SQ VISION

  De politie heeft vanochtend in een loods in Steenbergen een laboratorium voor de productie van cocaïne ontdekt. Tien mannen uit Colombia zijn aangehouden.

  Het lab werd ontdekt toen opsporingsambtenaren van de politie en de douane vanochtend de loods controleerden nadat er een melding was binnengekomen dat daarin mogelijk een sigarettenfabriek gevestigd was.

  Tijdens de controle rees volgens de politie het vermoeden dat de ambtenaren een cocaïnelab hadden ontdekt. "Ze troffen namelijk diverse chemische stoffen en een groep mannen aan." De tien verdachten, in de leeftijd van 26 tot en met 66 jaar, werden aangehouden.

  Cocaïne

  De brandweer heeft onderzocht om wat voor stoffen het gaat en concludeert dat het om de productie van cocaïne gaat, meldt Omroep Brabant. De politie meldt dat er geen eindproducten van cocaïne in poedervorm zijn gevonden.

  De loods is inmiddels gesloten, de politie verwacht nog tot morgenochtend bezig te zijn met sporenonderzoek en de ontmanteling van het lab.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 16 maart 2022 @ 08:13
  #102
  reactie op (#101) herman_dad

  Goedemorgen, EN WEER EEN CRIMINELE ORGANISATIE IN DRUGS- EN WAPENHANDEL, GELD, OPGEROLD DOOR KRAKEN CRYPTOBERICHTEN, in de omgeving van Arnhem.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 19-03-22: 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 13:08 • AANGEPAST GISTEREN, 17:53

  Zes Arnhemmers opgepakt bij groot onderzoek naar drugs en witwassen

  Een van de onderzochte locaties in Arnhem PERSBUREAU HEITINK

  Bij een grootscheepse politieactie in de omgeving van Arnhem zijn vandaag zes mannen aangehouden. In totaal zijn op meer dan 25 locaties invallen en doorzoekingen gedaan in een onderzoek naar de productie en handel van drugs, vuurwapens en witwassen.

  Naast het doorzoeken van woningen, bedrijfspanden en woonwagenkampen in Arnhem werden er ook enkele locaties in Lathum en Amsterdam doorzocht. Daarbij zijn vuurwapens, auto's en administratie in beslag genomen. De zes verdachten die zijn opgepakt komen uit Arnhem en zijn tussen de 31 en 50 jaar.

  Speciale teams

  De politie kwam de verdachten op het spoor dankzij het onderscheppen van versleutelde berichten. Ook het Openbaar Ministerie, Belastingdienst, douane en Defensie waren bij de doorzoekingen betrokken.

  Defensie heeft een team dat gespecialiseerd is in het zoeken naar verborgen ruimtes. "We hebben zelf ook een team dat gespecialiseerde doorzoekingen doet en daarvoor zetten we honden in die kunnen zoeken naar verdovende middelen en naar vuurwapens", zei een politiewoordvoerder eerder op de dag al tegen Omroep Gelderland.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Omroep Gelderland.

  Gewijzigd op 2022-03-19 09:12:22
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 25 februari 2022 @ 00:29
  #101
  reactie op (#37) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #37: DE DRUGSMOORDEN MET 4 SLACHTOFFERS IN ENSCHEDE, VEROORDEELDE DADER KOMT NU MET ALTERNATIEF. Is hier dan sprake van een juridische dwaling of niet? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • WOENSDAG, 12:26

  Veroordeelde dader komt met alternatief scenario growshopmoorden

  ANP

  Camil A. uit Hengelo die samen met zijn twee zonen Dejan en Denis levenslang vastzit voor een viervoudige moord in 2018 in Enschede, heeft zijn stilzwijgen verbroken. Niet hij en zijn twee zonen, maar twee mannen en twee vrouwen zouden de moorden hebben gepleegd.

  Op 13 november 2018 werden vier mannen doodgeschoten in een growshop aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede. Volgens de rechtbank, die Camil en zijn zonen levenslang oplegde in 2020, was er veel bewijs.

  Zo is hun "tamelijk specifieke" auto bij de growshop gezien en zijn daar ook bloedsporen van een van hen aangetroffen. Ook werd in hun auto een kogelhuls gevonden die overeenkomt met het kaliber wapen dat bij de moord is gebruikt.

  Justitie blijft er vooralsnog bij dat het Servische trio verantwoordelijk is voor de moorden in de growshop. De drie mannen gingen na hun veroordeling in hoger beroep. In juni vorig jaar besloot het gerechtshof dat er een nieuw onderzoek moest komen.

  Nieuw scenario

  Bij de viervoudige moord kwam de Vietnamese growshopeigenaar Tuan Nguyen (43) uit Enschede om het leven, evenals Artur Sargsyan (34) en restauranthouder Maijkel Akfidan (27) uit Hengelo en Max Klaassen (62) uit Arnhem. De laatste was toevallig in Enschede om mest voor de growshop af te leveren. Ook Akfidan zou een toevallig slachtoffer zijn.

  Twee weken na de moorden werden vader Camil en zijn zonen Dejan en Denis aangehouden. Tot nu toe hielden de drie de kaken stijf op elkaar. Ze ontkenden dat ze de moorden hadden gepleegd en beriepen zich op hun zwijgrecht.

  RTV Oost schrijft over het scenario dat vader Camil nu schetst bij de recherche. De geboren Serviër zegt dat hij de voormalige eigenaar van de growshop had geholpen met een partij wapens. Die wapens maakte hij op verzoek van de man gebruiksklaar. Camil diende in het Servische leger en heeft wapenkennis.

  'Zoon getuige van afranseling'

  Camil liet naar hij nu zegt zijn oudste zoon Dejan een dag voor de fatale moord al wapens en munitie brengen, op verzoek van de voormalige eigenaar van de winkel in Enschede. Dejan reed twee keer op en neer.

  Bij dat tweede bezoek was Dejan getuige van een afranseling in de growshop door enkele mannen. Het bebloede slachtoffer was volgens Camil de nieuwe eigenaar van de growshop, Nguyen. Dejan stuurde de mannen weg en zette het slachtoffer af in de buurt van het ziekenhuis.

  Deze "reddingsactie" zou verklaren waarom er later in de auto van het Servische gezin, een VW Golf, bloed van de Vietnamese man werd gevonden. Dit alles gebeurde volgens Camil op de avond voor de moord.

  Omdat Camil naar hij nu zegt met de voormalige growshopeigenaar had afgesproken om op 13 november de wapens te brengen, ging hij er die dag heen met het wapentuig. Zijn twee zonen gingen mee. Rond 14.30 uur kwamen ze aan en op dat moment verlieten vier personen de winkel in Enschede: twee mannen en twee jonge vrouwen. Die sloegen volgens Camil op de vlucht.

  Verkocht aan Albanezen

  De vader en zonen vertrokken daarop ook. Camil heeft verklaard dat hij de wapens korte tijd later heeft verkocht aan een groep Albanezen. Dat gebeurde op de parkeerplaats van een fastfoodketen. Hij zou er bijna 5000 euro voor hebben gekregen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Oost

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 18 februari 2022 @ 00:34
  #100
  reactie op (#99) herman_dad

  Goedemorgen, VRACHTAUTO MET DRUGSAFVAL UITGEBRAND OP AFGELEGEN PARKEERPLAATS? Beter dat dan in de natuur gedumpd dan maar? ZIE KLEINERE FOTO'S bij onderstaande artikelen... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 04:17

  Vrachtwagen met vermoedelijk drugsafval uitgebrand in Leidschendam

  REGIO15

  Op een parkeerterrein bij recreatiegebied Vlietland bij Leidschendam is een vrachtwagen uitgebrand waar vermoedelijk drugsafval in zat. Volgens het lokale persbureau Marofer kwam bij de brand een chemische lucht vrij die in de omgeving goed te ruiken is.

  In de laadruimte van het uitgebrande voertuig stonden enkele tientallen vaten en jerrycans. Over de inhoud heeft de politie nog niets bekendgemaakt, maar volgens een verslaggever ter plaatse wordt rekening gehouden met drugsafval. Ook de zogeheten adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer was aanwezig.

  De brand werd rond 01.30 uur vannacht ontdekt en is nog niet volledig geblust.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 14 februari 2022 @ 00:39
  #99

  Goedemorgen, POLITIE VINDT BIJ TOEVAL 350 KG DRUGS EN ALS BIJVANGST 19 VUURWAPENS IN BUSJE bij een controle in Breda. Na een inval in een horecazaak, waar het busje wegreed, zijn ook 19 vuurwapens gevonden. Twee mannen zijn aangehouden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 15:28

  Politie vindt 350 kilo cocaïne en 19 vuurwapens in Breda, twee aanhoudingen

  Politie bij de horecazaak in Breda SQ VISION

  Bij een controle van een busje in Breda heeft de politie gisteravond 350 kilo cocaïne gevonden. Na een inval in een horecazaak, waar het busje wegreed, zijn ook 19 vuurwapens gevonden. Twee mannen zijn aangehouden.

  Agenten zagen om 19.45 uur het busje voor de zaak wegrijden. Volgens Omroep Brabant is het een shishalounge. De agenten besloten het busje te controleren en gaven de bestuurder een stopteken, maar die reageerde daar niet op. Na een achtervolging in het centrum van Breda werd het busje klemgereden. De bestuurder probeerde volgens de politie nog te vluchten, maar gaf zich snel over.

  Terwijl de bestuurder, een 38-jarige man uit Teteringen, en zijn passagier, een 44-jarige man zonder vaste woonplaats, naar een politiebureau werden gebracht, werd de cocaïne gevonden in het busje. Daarop werd besloten ook een inval te doen in de horecagelegenheid. In het pand vond de politie de vuurwapens.

  Het onderzoek naar de herkomst van de drugs en de wapens is nog bezig. De gemeente heeft het pand gesloten.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 26 januari 2022 @ 07:47
  #98
  reactie op (#97) herman_dad

  Goedemorgen, NU WEER VEEL VUURWAPENS EN CONTANT GELD AANGETROFFEN BIJ INVALLEN IN NOORD-HOLLAND. Het gaat volgens de politie om twee onderzoeken naar ondermijnende criminaliteit. De invallen vonden plaats in Heerhugowaard, Opmeer en Barendrecht. In Heerhugowaard zijn invallen gedaan op twee woonwagenkampen, meldt NH Nieuws.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 15:53

  Vuurwapens, geld en auto's in beslag genomen bij invallen in Noord-Holland

  Invallen in Noord-Holland NH NIEUWS

  Bij zeven invallen in Noord-Holland zijn auto's, vuurwapens en contant geld in beslag genomen. Twee mannen uit Heerhugowaard zijn aangehouden.

  Het gaat volgens de politie om twee onderzoeken naar ondermijnende criminaliteit. De invallen vonden plaats in Heerhugowaard, Opmeer en Barendrecht. In Heerhugowaard zijn invallen gedaan op twee woonwagenkampen, meldt NH Nieuws.

  Synthetische drugslabs

  Een 33-jarige man uit Heerhugowaard wordt verdacht van het op grote schaal opzetten van synthetische drugslabs. Hij zou grondstoffen en spullen verhandelen en synthetische drugs verkopen. Door gekraakte communicatiediensten is de recherche hem op het spoor gekomen. Verder wordt hij verdacht van witwassen, onder andere door middel van bitcoins.

  Ook zou hij betrokken zijn geweest bij een synthetisch drugslab dat in september 2020 werd ontdekt in het Belgische Lendelede. Dit lab zat in een oude varkensstal en zou het grootste drugslab zijn dat ooit in België is opgerold.

  Kilometerstand

  De andere man uit Heerhugowaard wordt ervan verdacht meerdere auto's te hebben verhandeld waarvan de kilometerstand was teruggedraaid. De 54-jarige man bezit een autobedrijf in Opmeer.

  Hij is aangehouden voor oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen. Van hem zijn meerdere auto's, luxe goederen en contant geld in beslag genomen. De administratie van beide mannen is ook in beslag genomen.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 15 december 2021 @ 00:31
  #97
  reactie op (#96) herman_dad

  Goedemorgen, INDERDAAD NL IS EEN SPIL IN WERELDHANDEL DRUGS. HOEVEELHEDEN XTC PILLEN VIA 'bloeiend bedrijf' naar o.a. Vietnam gestuurd, gewoon via de post... Nu dus opgerold en aantal verdachen opgepakt. 'Nederland krijgt slecht imago door drugshandel per post'

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  UPDATE 23-01-22 08.00 uur: KENNELIJK DRINGT HET TOCH OOK DOOR dat de pakkans groter is dan gedacht bovendien dat 'als je eenmaal in de handen van de criminele organisatie bent' er nooit meer vanaf komt: 

  UPDATE 29-12-21 08.00 uur:

  UPDATE 27-12-21: ZOU HET? OF LIGT HET AAN CAPACITEITSGEBREK BIJ DE OPSPORINGSDIENSTEN? 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 14:58

  Drugsbende stuurde 50.000 xtc-pillen naar Vietnam via pakketdiensten

  Speurhond zoekt naar drugs in postpakketten ANP

  De politie denkt met de aanhouding van vijf verdachten uit Almere, Assen en Loosdrecht een drugsbende te hebben opgerold. De verdachten zouden bijna 50.000 xtc-pillen naar Vietnam hebben gestuurd via pakketdiensten.

  De politie kwam de bende op het spoor toen de pakketjes met drugs een week geleden in Assen werden verstuurd. Daarbij werden drie vrouwen en twee mannen aangehouden.

  Bij huiszoekingen in vier woningen in Almere en Assen werden xtc-pillen, ketamine, de administratie en digitale gegevensdragers in beslag genomen.

  Nog een aanhouding

  Bij een tweede onderzoek wist de politie vorige week woensdag nog een zesde verdachte aan te houden. Een 19-jarige man uit Zaandam werd opgepakt voor het verzenden van 14,2 kilo xtc naar Laos.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  Gewijzigd op 2022-01-23 07:12:11
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 27 november 2021 @ 08:41
  #96

  Goedemorgen, NU WEER HENNEPKWEKERIJ GEVONDEN IN WOONWIJK, DEEL WONINGEN AFGESLOTEN VAN STROOM, omwonenden krijgen er ook steeds mer bijkomende last van... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 22:58

  Hennepkwekerij gevonden in Enschede, politie sluit deel woningen af van stroom

  De politie heeft vanavond in Enschede van tientallen woningen de stroom laten afsluiten vanwege de vondst van een hennepkwekerij. Hopelijk zal het ongemak maximaal een half uur duren", aldus de politie.

  De kwekerij werd aangetroffen aan de Haaksbergerstraat. Netwerkbeheerder Enexis heeft de stroomvoorziening van zestig huizen afgesloten uit veiligheidsoverwegingen, meldt RTV Oost.

  "Het oprollen van een hennepkwekerij kan een gevaarlijke klus zijn, zeker als er stroom wordt afgetapt. Om het opruimen veilig te laten verlopen is de stroom tijdelijk afgesloten", aldus een woordvoerder van de politie.

  De omvang van de hennepkwekerij is niet bekend. De politie meldt alleen dat het om een grote kwekerij gaat

  profielfoto Politie Overijssel @POL_Overijssel

  Ivm aantreffen van een grote hennepkwekerij aan de Haaksbergerstraat. #Enschede is @enexis genoodzaakt om de stroomvoorziening voor 60 panden aldaar tijdelijk af te sluiten. Dit ivm de veiligheid. Hopelijk gaat het ongemak max. een half uur duren. ^cw

  10 uur geleden

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Oost.

  handtekeningafbeelding
 • zondag 07 november 2021 @ 00:46
  #95

  Goedemorgen, VOETBALLERS KUIJT EN SNEIJDER ALS GETUIGE (?) GEHOORD IN GROTE 'DRUGSZAAK' annex WITWASZAAK... En dat laatste gaat het meer om, in het grote onderzoek naar de criminele DRUGSorg. van Piet S. uit Den Haag kwam via 'Encocrat' het versleutelde en door de politie gekraakte 'telefoonsysteem' naar voren dat de zoon van Piet S. een illegaal goksyndicaat daarbij draaiende hield omwege ook het grote "drugsgeld' weer te kunnen witwassen.

  En beide voetballers zijn daarbij ook betrokken geweest, al ontkent Schneider, 'dat zijn naam slechts" werd gebruikt hierin? Maar volgens advocate dus ook, dit alles krijgt en heeft al een juridisch staartje, mogelijk van ongekende omvang en zitten nu meer mensen "met de billen te knijpen' of moeten op de blaren zitten...?? En ook beide voetballers zijn er mogelijk juridisch nog niet van af? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •VOETBAL • GISTEREN, 10:09 • AANGEPAST GISTEREN, 11:59

  'Kuijt en Sneijder gehoord als getuige in onderzoek drugszaak'

  Kuijt en Sneijder werken als voetbalanalisten bij RTL 7 ANP

  Dirk Kuijt en Wesley Sneijder zijn door de politie gehoord als getuige in een groot onderzoek naar de criminele organisatie van de Haagse crimineel Piet S., meldt De Telegraaf. De politie zou informatie hebben dat de twee voormalige topvoetballers gegokt hebben op een illegale goksite, die wordt gekoppeld aan de bende van Piet S.

  Het gaat om de goksite Edobet, die volgens het Openbaar Ministerie werd opgezet door Freddy S., de zoon van Piet S. In de door de hack van berichtendienst Encrochat afgeluisterde gesprekken hoorde de politie dat Sneijder en Kuijt regelmatig via Edobet zouden gokken. In het geval van Kuijt zou het gaan om forse bedragen.

  "Die jongen (Kuijt) had een limiet van vijf ruggen. Freddy heeft dat limiet verhoogd naar 25 ruggen. Maar hij speelt soms vijf ruggen op een dag", vangt de politie op in de gesprekken. Dat Sneijder zijn gokschulden niet aflost, wordt ook besproken. Daarvoor moet een familielid van de ex-voetballer worden mishandeld: "We gaan ook niet meer vragen om geld, eerst gewoon het ziekenhuis in laten trappen. Mag ook een wijf zijn, als het maar iemand van die familie is. Zijn moeder, tante, oma, het kan mij niet schelen wie."

  'Leuk om te spelen'

  De Telegraaf meldt dat er nog meer (oud-)profvoetballers zijn gehoord in het onderzoek. De krant heeft met de twee oud-internationals gesproken. Kuijt ging in februari dit jaar twee keer voor verhoor naar de politie. In die verhoren, zegt hij dat hij na het einde van zijn actieve voetbalcarrière op Edobet heeft gespeeld. Hij vertelt dat hij speelde op krediet.

  Ook het AD heeft de verhoren van de politie met de voetballers gelezen. Kuijt zegt in de verhoren contant te zijn uitbetaald. "Ik sprak dan bijvoorbeeld af bij een tankstation met iemand. Ik vond het wel fijn om dit cash te doen, zodat ik anoniem kon spelen", citeert het AD de oud-international. "Ik speelde niet om het geld, maar ik vond het leuk om te spelen. Ik liet het vaak staan op de site, maar soms kreeg ik uitbetaald."

  Vanochtend publiceerde De Telegraaf als eerste over de zaak, maar noemde uit privacy-overwegingen de namen van Dirk Kuijt en Wesley Sneijder niet. Het AD bracht als eerste wel de namen van de twee oud-voetballers, waarna ook De Telegraaf de twee namen opvoerde.

  Sneijder werd in januari dit jaar gehoord, schrijft het AD. Hij ontkent dat hij op de site heeft gespeeld, maar geeft wel toe te zijn benaderd door mensen die zeiden dat hij schulden had, en dat hij garant zou staan voor Wout van K. "Het is een neef van mijn vader. Ik heb hem maar één keer gezien. Hij is een meesteroplichter", tekent het AD op.

  Sneijder zegt later met de schuldeisers in gesprek te zijn gegaan. Toen zou zijn gebleken dat hij niets met de schulden te maken had. "Ze boden wel tien keer hun excuses aan en daarna gingen ze weg. Ik heb nooit meer iets van ze gehoord."

  Piet S. nooit veroordeeld

  De Haagse Piet S. (65) werd volgens De Telegraaf in september 2020 opgepakt in een onderzoek naar internationale drugshandel in binnen- en buitenland. Er zijn toen invallen gedaan op tientallen locaties in Nederland, Spanje, België, Hongarije en Slowakije.

  S. is in zijn leven gelinkt aan talloze drugsbaronnen en criminele organisaties. Van Klaas 'de Dominee' Bruinsma in Nederland tot het beruchte Calikartel in Colombia, dat concurreerde met de bende van Pablo Escobar. Maar S. is nooit veroordeeld voor grootschalige drugshandel of liquidaties, waar hij ook mee in verband is gebracht.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding