6108 keer bekeken

DRUGS: 'Bestrijding georganiseerde drugs- en geldhandel (witwassen)

 • vrijdag 23 september 2022 @ 00:45
  #109
  reactie op (#108) herman_dad

  Goedemorgen, IN UTRECHT EEN SUPERMARKT ONTDEKT IN GESTOLEN SPULLEN EN DRUGSHANDEL... Gewoon in een woning en zie foto's inderdaad.... Het wordt steeds gekker....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie Midden-Nederland

  In samenwerking met RTV Utrecht

  NOS Nieuws•Gisteren, 17:52

  Arrestaties na vondst drugs en gestolen spullen in 'buurtsupermarkt' Utrecht

  In Utrecht heeft de politie gisteren zes mensen aangehouden na de vondst van drugs en tienduizenden euro's aan gestolen goederen in een woning. Het huis was volgens de politie ingericht als buurtsupermarkt. Gestolen spullen zouden er worden geruild voor softdrugs.

  De politie kwam de zaak op het spoor na een anonieme tip die aangaf dat er in een woning in de wijk Ondiep gestolen spullen werden verhandeld.

  Terwijl de politie gisteren onderzoek deed bij de woning, zagen agenten dat het huis door verschillende mensen werd bezocht. "Zij gingen met volle tassen naar binnen, maar kwamen met lege tassen naar buiten", zegt de politie. Drie mannen van 46, 49 en 53 jaar die de woning bezochten, werden aangehouden. Zij worden verdacht van winkeldiefstal, meldRTV Utrecht.

  'Tienduizenden euro's aan gestolen goederen'

  Kort daarna viel de politie de woning binnen. "De complete woning was ingericht als buurtsupermarkt", zegt de politie. "Er werd een aanzienlijke hoeveelheid softdrugs en gestolen goederen ter waarde van tienduizenden euro's aangetroffen."

  De bewoners van het huis, een 67-jarige man, 55-jarige vrouw en 20-jarige man, werden ook aangehouden. De gestolen spullen en goederen zijn in beslag genomen en worden onderzocht.

  Politie Midden-Nederland

  De spullen die de politie vond in de woning

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 15 september 2022 @ 00:48
  #108

  Goedemorgen, WE VERGETEN HET BIJNA MAAR WEKELIJKS ZO NIET DAGELIJKS ook weer drugspanden, drugshandel ergens in beeld en ontbonden. Zes aanhoudingn deze keer in Limburg....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Track ‘88

  In samenwerking met L1mburg

  NOS Nieuws•Dinsdag, 10:59•Aangepast dinsdag, 13:33

  Zes aanhoudingen na inval in Limburgs Ospel

  De politie heeft vannacht zes mensen aangehouden in een pand in het Limburgse dorp Ospel. Bij de inval is een nog onbekende hoeveelheid verdovende middelen in beslag genomen.

  Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een cocaïnewasserij. In zo'n wasserij wordt de cocaïne door middel van een chemisch proces teruggehaald uit producten waarin de drugs verstopt zaten, zodat het verhandeld kan worden.

  Maandagavond kwam er een anonieme melding binnen bij de politie dat er drugsgerelateerde handelingen plaats zouden vinden in het pand. Een speciale eenheid deed vervolgens een inval.

  Ontmanteling

  De cocaïnewasserij was op dat moment in werking. Vijf mannen en een vrouw die aanwezig waren, zijn direct aangehouden. Wat hun rol precies was is nog niet bekend.

  Ook is nog niet duidelijk om hoeveel drugs het zou gaan en in welke producten deze verstopt zaten. De Landelijke Faciliteit Ontmanteling (LFO) is vanochtend begonnen met het ontmantelen van de cocaïnewasserij. Dat kan ongeveer twee dagen duren.

  1Limburg meldt dat de omgeving van het pand is afgezet.

  Politie Eenheid Limburg @POL_Limburg

  In een pand aan de Witteplakdijk in #Ospel zijn afgelopen nacht zes aanhoudingen verricht en is een nog onbekende hoeveelheid verdovende middelen in beslag genomen. Later vandaag volgt meer informatie op https://t.co/hXdFoNegwm

  10:07  13 september 2022

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 06 augustus 2022 @ 22:14
  #107
  reactie op (#95) herman_dad

  Goedemorgen, WEER EEN OUD-PROFVOETBALLER IN BEELD VOOR DRUGHANDEL EN WITWASSEN doormiddel van illegaal gokken? Zie ook al eerder bericht #95: 

  VOETBALLERS KUIJT EN SNEIJDER ALS GETUIGE (?) GEHOORD IN GROTE 'DRUGSZAAK' annex WITWASZAAK... En dat laatste gaat het meer om, in het grote onderzoek naar de criminele DRUGSorg. van Piet S. uit Den Haag kwam via 'Encocrat' het versleutelde en door de politie gekraakte 'telefoonsysteem' naar voren dat de zoon van Piet S. een illegaal goksyndicaat daarbij draaiende hield omwege ook het grote "drugsgeld' weer te kunnen witwassen.

  En beide voetballers zijn daarbij ook betrokken geweest, al ontkent Schneider, 'dat zijn naam slechts" werd gebruikt hierin? Maar volgens advocate dus ook, dit alles krijgt en heeft al een juridisch staartje, mogelijk van ongekende omvang en zitten nu meer mensen "met de billen te knijpen' of moeten op de blaren zitten...?? En ook beide voetballers zijn er mogelijk juridisch nog niet van af? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  UPDATE 04-09-22 09.00 uur:

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Pro Shots

  NOS Voetbal•Vandaag, 13:50

  Oud-profvoetballer David Mendes da Silva (40) opgepakt voor witwassen en drugshandel

  Oud-profvoetballer David Mendes da Silva (40) is opgepakt. De zevenvoudig Oranje-international wordt volgens De Telegraaf verdacht van betrokkenheid bij witwaspraktijken en drugshandel.

  Mendes da Silva wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die beslist over een verlenging van het voorarrest. Het Openbaar Ministerie zegt tegen de NOS dat er inderdaad "een 40-jarige man is gearresteerd in een onderzoek naar criminele activiteiten", maar een woordvoerder kan niet bevestigen dat het om Mendes da Silva gaat.

  Mendes da Silva werd donderdag aangehouden op zijn verjaardagsfeest. Hij had de aandacht van de recherche getrokken toen hij de laatste weken grote bedragen contant geld opnam.

  In zijn tijd als voetballer speelde Mendes da Silva op het middenveld van onder meer Sparta, Ajax, NAC Breda en AZ, waarmee hij in 2009 landskampioen werd. Van 2007 tot en met 2009 behoorde hij geregeld tot de selectie van het Nederlands elftal.

  Gewijzigd op 2022-09-04 08:22:03
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 09 juli 2022 @ 00:33
  #106
  reactie op (#105) herman_dad

  Goedemorgen, HEEL OPVALLEND, SCHOOLKIND VINDT DRUGS IN FIETSENSTALLING SCHOOL.... Hoe daar gekomen, gedumpt of toch al handelen op SCHOOL? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Handhaving Drimmelen

  In samenwerking met

  Omroep Brabant

  NOS Nieuws•Donderdag, 09:57

  Cocaïne in de fietsenstalling op basisschool Made

  Een kind van een basisschool in Made heeft gisteren bij het spelen twee zakjes cocaïne gevonden. De papieren wikkeltjes met elk 0,8 gram cocaïne lagen in de fietsenstalling bij de school. Het kind leverde ze in bij een leerkracht.

  De politie in het Brabantse dorp tast in het duister over de herkomst van de harddrugs bij de basisschool, meldOmroep Brabant. De politie heeft de wikkeltjes met de opdruk pony pak meegenomen voor verder onderzoek.

  Handhavers waarschuwen op Instagram dat het verkeerd had kunnen aflopen met de cocaïne. "Op een schoolplein waar dagelijks veel nieuwsgierige kleine kinderen komen die een papiertje vinden met een leuke opdruk en wit poeder. Kinderen raken alles aan en steken hun vingers vaak in hun mond."

  Van coke gesnoept

  In Amsterdam kwam in 2013 een peuter van zestien maanden op de intensive care terecht nadat hij van de cocaïne van zijn moeder had gesnoept.

  Het kind was alleen thuis. Hulpverleners troffen de peuter stuiptrekkend aan in de woning van de vrouw (22) waar ook een drugslaboratorium was met chemicaliën. Het kind overleefde het incident,

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 27 mei 2022 @ 00:38
  #105
  reactie op (#104) herman_dad

  Goedemorgen, NIEUW, DRUGS VERSTOPT TUSSEN PALETS BAKSTENEN. Men bedenkt van alles en deze wijze van drugssmokkel nog niet eerder ontdekt.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 01-07-22 23.00 uur: En weer een groot drugsonderzoek op vele plaatsen tegelijk invallen:

  UPDATE 01-06-22 09.00 uur: DODE GEVALLEN BIJ ONTPLOFFING DRUGSLAB...

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 11:17

  Vermoedelijk heroïne in bakstenen gevonden op bedrijventerrein Oudewater

  Zakjes met vermoedelijk heroïne in bakstenen POLITIE.NL

  De politie heeft vermoedelijk zakken met heroïne gevonden op een bedrijventerrein in Oudewater. De drugs waren op een bijzondere manier verstopt: in opgestapelde bakstenen. Er zijn vijf verdachten opgepakt.

  "Een heel gek verhaal", zegt een politiewoordvoerder bij RTV Utrecht. Waar de politie 'normaal' nog wel eens op harddrugs stuit tussen ladingen fruit of meubels, zat het spul nu in bakstenen. Uit een eerste onderzoek blijkt dat in ten minste 108 klinkers een stof zat die zeer waarschijnlijk heroïne is. "We hebben een aantal van die bakstenen opengemaakt en stuitten toen op de zakjes", aldus de woordvoerder.

  Op dit moment wordt onderzocht of het inderdaad om heroïne gaat. Die kans is groot, want de politie kwam de bakstenen op het spoor tijdens een al langer lopend onderzoek naar drugshandel. Toen de inval werd gedaan op het bedrijventerrein in de Utrechtse gemeente, waren de vijf verdachten aanwezig. Drie van hen werden direct opgepakt. Even later reed een busje met twee mannen weg van het terrein. Ook zij konden worden aangehouden.

  Vier van de verdachten hebben geen vaste woon- of verblijfplaats, de vijfde komt uit Capelle aan den IJssel. Bij hem thuis trof de politie nog eens dertig kilo heroïne aan.

  Op deze pallets zaten de bakstenen met inhoud POLITIE.NL

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Utrecht.

  Gewijzigd op 2022-07-01 22:39:24
  handtekeningafbeelding
 • zondag 10 april 2022 @ 09:29
  #104
  reactie op (#102) herman_dad

  Goedemorgen, NU IN HAVEN VLISSINGEN 5 DRUGSUITHALERS opgepakt. Politie loste zelfs waarschuwingsschot. Niet alleen in de haven van Rotterdam dus... nu we kunnen er vanuit gaan dat in alle een beetje grotere havens van het land....?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 10-05-22 09.00 uur: Ook hier maar weeer een vervolg.... 

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Politie op het bedrijfsterrein in de haven van Vlissingen PROVICOM

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 11:05

  Vijf 'cocaïnezoekers' opgepakt in haven Vlissingen

  De politie heeft vannacht vijf mannen opgepakt op het terrein van een groot bedrijf in de haven van Vlissingen. Vermoed wordt dat de vijf op zoek waren naar cocaïne.

  Rond 03.20 uur vannacht kreeg de politie melding van een bedrijfsinbraak in Vlissingen, meldt Omroep Zeeland.

  Toen de politie samen met de douane het bedrijfsterrein op reed, gingen een paar mannen ervandoor. De politie zette de achtervolging in, waarbij ook een politiehelikopter en een politiehond werden ingezet. Een van de agenten loste een waarschuwingsschot.

  De vijf mannen werden opgepakt op het terrein van het bedrijf zelf en in de omgeving. Zij zitten nog vast. In de loods van het bedrijf stond een reeks tassen, gevuld met wit poeder, vermoedelijk cocaïne. Het spul is in beslag genomen en wordt later onderzocht.

  Smokkellijn van cocaïne

  Vorige week pakte de politie in Vlissingen en in Middelburg vier mannen op, onder wie een aantal havenarbeiders in Vlissingen. Zij worden ervan verdacht dat ze in de eerste helft van 2020 een smokkellijn van cocaïne wilden opzetten. De politie kwam de vier op het spoor door een aantal versleutelde berichten op de telefoon te kraken.

  Of die zaak iets met de zaak van vannacht te maken heeft is onduidelijk, maar de politie wijst erop dat de Zeeuwse zeehavens vaak voor criminele activiteiten worden gebruikt. Werden drugs aanvankelijk vooral tussen vers fruit aangevoerd, de laatste tijd worden ook andere goederen gebruikt voor de invoer van verboden middelen, met name cocaïne.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Zeeland.

  Gewijzigd op 2022-05-10 09:32:58
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 01 april 2022 @ 07:35
  #103
  reactie op (#102) herman_dad

  Goedemorgen, DRUGSLAB ONTDEKT IN STEENBERGEN, GERUND DOOR COLOMBIANEN.... Het lab werd ontdekt toen opsporingsambtenaren van de politie en de douane vanochtend de loods controleerden nadat er een melding was binnengekomen dat daarin mogelijk een sigarettenfabriek gevestigd was.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 18:09

  Cocaïnelab ontdekt in Steenbergen, tien Colombianen gearresteerd

  Politie, brandweer en douane bij het drugslab in Steenbergen SQ VISION

  De politie heeft vanochtend in een loods in Steenbergen een laboratorium voor de productie van cocaïne ontdekt. Tien mannen uit Colombia zijn aangehouden.

  Het lab werd ontdekt toen opsporingsambtenaren van de politie en de douane vanochtend de loods controleerden nadat er een melding was binnengekomen dat daarin mogelijk een sigarettenfabriek gevestigd was.

  Tijdens de controle rees volgens de politie het vermoeden dat de ambtenaren een cocaïnelab hadden ontdekt. "Ze troffen namelijk diverse chemische stoffen en een groep mannen aan." De tien verdachten, in de leeftijd van 26 tot en met 66 jaar, werden aangehouden.

  Cocaïne

  De brandweer heeft onderzocht om wat voor stoffen het gaat en concludeert dat het om de productie van cocaïne gaat, meldt Omroep Brabant. De politie meldt dat er geen eindproducten van cocaïne in poedervorm zijn gevonden.

  De loods is inmiddels gesloten, de politie verwacht nog tot morgenochtend bezig te zijn met sporenonderzoek en de ontmanteling van het lab.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 16 maart 2022 @ 08:13
  #102
  reactie op (#101) herman_dad

  Goedemorgen, EN WEER EEN CRIMINELE ORGANISATIE IN DRUGS- EN WAPENHANDEL, GELD, OPGEROLD DOOR KRAKEN CRYPTOBERICHTEN, in de omgeving van Arnhem.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 19-03-22: 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 13:08 • AANGEPAST GISTEREN, 17:53

  Zes Arnhemmers opgepakt bij groot onderzoek naar drugs en witwassen

  Een van de onderzochte locaties in Arnhem PERSBUREAU HEITINK

  Bij een grootscheepse politieactie in de omgeving van Arnhem zijn vandaag zes mannen aangehouden. In totaal zijn op meer dan 25 locaties invallen en doorzoekingen gedaan in een onderzoek naar de productie en handel van drugs, vuurwapens en witwassen.

  Naast het doorzoeken van woningen, bedrijfspanden en woonwagenkampen in Arnhem werden er ook enkele locaties in Lathum en Amsterdam doorzocht. Daarbij zijn vuurwapens, auto's en administratie in beslag genomen. De zes verdachten die zijn opgepakt komen uit Arnhem en zijn tussen de 31 en 50 jaar.

  Speciale teams

  De politie kwam de verdachten op het spoor dankzij het onderscheppen van versleutelde berichten. Ook het Openbaar Ministerie, Belastingdienst, douane en Defensie waren bij de doorzoekingen betrokken.

  Defensie heeft een team dat gespecialiseerd is in het zoeken naar verborgen ruimtes. "We hebben zelf ook een team dat gespecialiseerde doorzoekingen doet en daarvoor zetten we honden in die kunnen zoeken naar verdovende middelen en naar vuurwapens", zei een politiewoordvoerder eerder op de dag al tegen Omroep Gelderland.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Omroep Gelderland.

  Gewijzigd op 2022-03-19 09:12:22
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 25 februari 2022 @ 00:29
  #101
  reactie op (#37) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #37: DE DRUGSMOORDEN MET 4 SLACHTOFFERS IN ENSCHEDE, VEROORDEELDE DADER KOMT NU MET ALTERNATIEF. Is hier dan sprake van een juridische dwaling of niet? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • WOENSDAG, 12:26

  Veroordeelde dader komt met alternatief scenario growshopmoorden

  ANP

  Camil A. uit Hengelo die samen met zijn twee zonen Dejan en Denis levenslang vastzit voor een viervoudige moord in 2018 in Enschede, heeft zijn stilzwijgen verbroken. Niet hij en zijn twee zonen, maar twee mannen en twee vrouwen zouden de moorden hebben gepleegd.

  Op 13 november 2018 werden vier mannen doodgeschoten in een growshop aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede. Volgens de rechtbank, die Camil en zijn zonen levenslang oplegde in 2020, was er veel bewijs.

  Zo is hun "tamelijk specifieke" auto bij de growshop gezien en zijn daar ook bloedsporen van een van hen aangetroffen. Ook werd in hun auto een kogelhuls gevonden die overeenkomt met het kaliber wapen dat bij de moord is gebruikt.

  Justitie blijft er vooralsnog bij dat het Servische trio verantwoordelijk is voor de moorden in de growshop. De drie mannen gingen na hun veroordeling in hoger beroep. In juni vorig jaar besloot het gerechtshof dat er een nieuw onderzoek moest komen.

  Nieuw scenario

  Bij de viervoudige moord kwam de Vietnamese growshopeigenaar Tuan Nguyen (43) uit Enschede om het leven, evenals Artur Sargsyan (34) en restauranthouder Maijkel Akfidan (27) uit Hengelo en Max Klaassen (62) uit Arnhem. De laatste was toevallig in Enschede om mest voor de growshop af te leveren. Ook Akfidan zou een toevallig slachtoffer zijn.

  Twee weken na de moorden werden vader Camil en zijn zonen Dejan en Denis aangehouden. Tot nu toe hielden de drie de kaken stijf op elkaar. Ze ontkenden dat ze de moorden hadden gepleegd en beriepen zich op hun zwijgrecht.

  RTV Oost schrijft over het scenario dat vader Camil nu schetst bij de recherche. De geboren Serviër zegt dat hij de voormalige eigenaar van de growshop had geholpen met een partij wapens. Die wapens maakte hij op verzoek van de man gebruiksklaar. Camil diende in het Servische leger en heeft wapenkennis.

  'Zoon getuige van afranseling'

  Camil liet naar hij nu zegt zijn oudste zoon Dejan een dag voor de fatale moord al wapens en munitie brengen, op verzoek van de voormalige eigenaar van de winkel in Enschede. Dejan reed twee keer op en neer.

  Bij dat tweede bezoek was Dejan getuige van een afranseling in de growshop door enkele mannen. Het bebloede slachtoffer was volgens Camil de nieuwe eigenaar van de growshop, Nguyen. Dejan stuurde de mannen weg en zette het slachtoffer af in de buurt van het ziekenhuis.

  Deze "reddingsactie" zou verklaren waarom er later in de auto van het Servische gezin, een VW Golf, bloed van de Vietnamese man werd gevonden. Dit alles gebeurde volgens Camil op de avond voor de moord.

  Omdat Camil naar hij nu zegt met de voormalige growshopeigenaar had afgesproken om op 13 november de wapens te brengen, ging hij er die dag heen met het wapentuig. Zijn twee zonen gingen mee. Rond 14.30 uur kwamen ze aan en op dat moment verlieten vier personen de winkel in Enschede: twee mannen en twee jonge vrouwen. Die sloegen volgens Camil op de vlucht.

  Verkocht aan Albanezen

  De vader en zonen vertrokken daarop ook. Camil heeft verklaard dat hij de wapens korte tijd later heeft verkocht aan een groep Albanezen. Dat gebeurde op de parkeerplaats van een fastfoodketen. Hij zou er bijna 5000 euro voor hebben gekregen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Oost

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 18 februari 2022 @ 00:34
  #100
  reactie op (#99) herman_dad

  Goedemorgen, VRACHTAUTO MET DRUGSAFVAL UITGEBRAND OP AFGELEGEN PARKEERPLAATS? Beter dat dan in de natuur gedumpd dan maar? ZIE KLEINERE FOTO'S bij onderstaande artikelen... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 04:17

  Vrachtwagen met vermoedelijk drugsafval uitgebrand in Leidschendam

  REGIO15

  Op een parkeerterrein bij recreatiegebied Vlietland bij Leidschendam is een vrachtwagen uitgebrand waar vermoedelijk drugsafval in zat. Volgens het lokale persbureau Marofer kwam bij de brand een chemische lucht vrij die in de omgeving goed te ruiken is.

  In de laadruimte van het uitgebrande voertuig stonden enkele tientallen vaten en jerrycans. Over de inhoud heeft de politie nog niets bekendgemaakt, maar volgens een verslaggever ter plaatse wordt rekening gehouden met drugsafval. Ook de zogeheten adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer was aanwezig.

  De brand werd rond 01.30 uur vannacht ontdekt en is nog niet volledig geblust.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding