7553 keer bekeken

DRUGS: 'Bestrijding georganiseerde drugs- en geldhandel (witwassen)

 • dinsdag 23 mei 2023 @ 00:05
  #117
  reactie op (#116) herman_dad

  GoedemorgenBESTRIJDING DRUGSCRIMINALITEIT: TIJDENS ONDERZOEK IN VISHANDEL NIEUW-VENNEP ARRIVEERT NIEUWE DRUGSLADING IN VISSTRANSPORT.... Een politie-inval bij een drugspand in Nieuw-Vennep heeft meer opgeleverd dan agenten vooraf verwachtten: tijdens het doorzoeken van een vishandel kwam nóg een extra drugstransport aan. Opmerkelijk genoeg kwam tijdens de politie-inval een groot pallet aan vanuit Spanje. Daarop stonden zes bakken ijs, met bijna 35 kilo marihuana ertussen.

  Zie o.a.ook de club http://justittieledwalingen.clubs.nl/ nog verder. En voor meer misdaadberichten de club http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

    NH Nieuws

  In samenwerking met  NH Nieuws

  NOS Nieuws•Zaterdag, 17:15

  Drugstransport arriveert tijdens politie-inval in vishandel Nieuw-Vennep

  Een politie-inval bij een drugspand in Nieuw-Vennep heeft meer opgeleverd dan agenten vooraf verwachtten: tijdens het doorzoeken van een vishandel kwam nóg een extra drugstransport aan.

  De inval was al in februari, maar komt nu pas naar buiten omdat burgemeester Marianne Schuurmans heeft bekendgemaakt dat ze het pand van de vishandel een half jaar sluit.

  De vishandel aan de Pesetaweg kwam in beeld na een tip van Interpol, meldt NH Nieuws. De internationale politieorganisatie vroeg de Nederlandse politie vorig jaar september om een vrachtwagen in de gaten te houden die uit Italië kwam. De verdenking was dat de wagen pmk-glycidezuur vervoerde. Dat zuur is een belangrijke grondstof voor mdma, dat weer wordt gebruikt voor de productie van xtc.

  De tip bleek juist. De politie volgde het transport en ontdekte dat de lading eerst naar een pand in Hillegom werd gebracht en vervolgens bij de vishandel in Nieuw-Vennep terechtkwam.

  Tussen de bevroren vis

  Toen een deel van het spul in de loop van november 2022 weer werd teruggebracht naar Hillegom, greep de politie voor het eerst in: in het pand in Hillegom werd toen 76 kilo pmk-glycidezuur in beslag genomen. Een paar maanden later, op 22 februari dit jaar, kwamen agenten weer in actie, in Nieuw-Vennep.

  De politie trof tussen de bevroren visproducten grondstoffen aan voor de productie van xtc. Agenten troffen ook bijna 7500 xtc-pillen en een grote hoeveelheid ketamine aan.

  Opmerkelijk genoeg kwam tijdens de politie-inval een groot pallet aan vanuit Spanje. Daarop stonden zes bakken ijs, met bijna 35 kilo marihuana ertussen.

  Volgens de politie is de 35-jarige eigenaar van de vishandel opgepakt, net als twee illegaal in Nederland verblijvende Chinezen.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 26 april 2023 @ 00:13
  #116
  reactie op (#115) herman_dad

  Goedemorgen, BESTRIJDING DRUGSCRIMINALITEIT: NIET ALLEEN IN HET ZUIDEN VEEL MAAR NU OOK OVERAL IN HET LAND NEMEN DE DRUGSLABS EN SOMS BRANDEN DAARBIJ TOE.... De politie heeft vorig jaar meer dan honderd drugslabs ontmanteld, iets meer dan het jaar ervoor. Het zuiden van Nederland blijft een belangrijke productieplaats voor synthetische drugs, maar steeds vaker duiken er labs op in het westen en noorden van het land.

  Zie o.a.ook de club http://justittieledwalingen.clubs.nl/ nog verder. En voor meer misdaadberichten de club http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  UPDATE 22-05-23 08-09.00 uur: 

    Gemeente Pekela

  NOS Nieuws•Gisteren, 06:02

  Meer drugslabs in noorden en westen, veel branden en explosies

  • Remco Andringa redacteur Politie en Justiti

  De politie heeft vorig jaar meer dan honderd drugslabs ontmanteld, iets meer dan het jaar ervoor. Het zuiden van Nederland blijft een belangrijke productieplaats voor synthetische drugs, maar steeds vaker duiken er labs op in het westen en noorden van het land.

  "Er zijn criminele organisaties die ook daar locaties zoeken", constateert Willem Woelders, die bij de politie verantwoordelijk is voor drugsbestrijding. Hij ziet een verschuiving vanuit Limburg en Noord-Brabant naar andere delen van Nederland. "Ze kijken waar ze onopvallend hun gang kunnen gaan. Dat kan overal zijn."

  In totaal ontmantelde de politie vorig jaar 105 drugslaboratoria, waar vooral amfetamine (speed), crystal meth en xtc werd gemaakt. Van de labs lagen er 11 in Friesland, Groningen en Drenthe en 22 in Noord- en Zuid-Holland.

  De politie vond ook 17 cocaïnewasserijen, vooral in Zuid-Holland. In deze labs wordt cocaïne, die verstopt zit in bijvoorbeeld kleding, shampoo en steenkool, met chemicaliën er weer uit gefilterd. De politie vermoedt dat criminelen meer cocaïne op deze manier zijn gaan smokkelen, naast de 'ouderwetse' blokken verstopt tussen ladingen fruit.

  Bekijk hier het aantal productielocaties van synthetische drugs per provincie:

  Sla de carrousel over

  • NOS

  • NOS

  • NOS

  Opvallend is volgens de politie het aantal branden en explosies in drugslabs. Veertien keer ging het vorig jaar mis. Zo viel er een dode toen in Haule in Friesland een drugslab ontplofte. Ook in Zaandam overleed iemand in een lab, terwijl in Kiel-Windeweer in Groningen een lichaam tussen drugsafval werd gevonden.

  "Dit kan te maken hebben met onervarenheid van koks", zegt Woelders. "We hebben de afgelopen jaren een aantal grote criminele organisaties opgerold. Maar de handel gaat door, dus mogelijk worden nu minder ervaren mensen ingevlogen."

  De branden en explosies maken volgens de politie duidelijk hoe groot de risico's zijn. "Het is buitengewoon gevaarlijk voor mensen die in de buurt van zo'n drugslab wonen of werken."

  Langs het randje

  In Oude Pekela woedde vorig jaar een grote brand in een drugslab in een woonwijk. Ook was er een reeks ontploffingen. "We zijn echt langs het randje gelopen", zegt burgemeester Kuin. "Als de explosies groter waren geweest of de brandweer later was geweest, hadden er doden kunnen vallen."

  Ook in omringende dorpen werden vorig jaar labs opgerold, constateert Kuin. "We waren misschien een beetje naïef en dachten dat het hier niet gebeurt. Maar er staan veel panden leeg, dus mensen denken dat ze zich ook hier kunnen verschuilen."

  Het opruimen van het lab in Oude Pekela kostte de gemeente zeven ton. Er moesten grote hoeveelheden chemicaliën worden weggehaald en de grond moest worden afgegraven en gesaneerd. "Zelfs het bluswater hebben we moeten afvoeren als chemisch afval."

  1:12 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Drugslabs steeds vaker in het noorden van het land

  Ondanks het gestegen aantal labs, wordt er veel minder drugsafval gevonden. Vorig jaar registreerde de politie 155 dumpingen van chemicaliën, bijna allemaal voor de productie van synthetische drugs. Dat is een kwart minder dan het jaar ervoor en het laagste aantal afvaldumpingen sinds 2014.

  De politie denkt dat criminelen hun afval vaker achterlaten in de labs. Als ze uiteindelijk de benen nemen, blijft de verhuurder van de schuur of loods achter met de rommel.

  Een andere mogelijkheid is volgens de politie dat het afval op nog onbekende en onopvallende manieren wordt geloosd, in plaats van in jerrycans en vaten die worden achterlaten op een verlaten landweggetje.

  Ook het aantal opgerolde hennepplantages is verder gedaald. Vorig jaar waren dat er 1600. Vijf jaren geleden vond de politie nog bijna 4000 wietkwekerijen. De politie geeft minder prioriteit aan het opsporen en ruimen van hennepkwekerijen. Bovendien zijn ze volgens de politie beter verborgen en dus moeilijker te vinden, en komen er aanzienlijk minder tips over wietplantages binnen bij Meld Misdaad Anoniem.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2023-05-22 09:25:14
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 31 maart 2023 @ 00:18
  #115
  reactie op (#114) herman_dad

  Goedemorgen, BESTRIJDING DRUGSCRIMINALITEIT: DEZE NEEMT OOK MET ZICH MEE ILLEGALE GELDHANDEL, WITWASSEN, ONDERGRONDSE BANKENWERELD en daar zijn OM en Politie nu ook meer achteraan?

  Zie o.a.ook de club http://justittieledwalingen.clubs.nl/ nog verder. En voor meer misdaadberichten de club http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  UPDATE 08-04-23 17.00 uur:

  UPDATE 01-04-23 17.00 uur:

    AFP

  NOS Nieuws•Gisteren, 18:01

  Coketransporten naar Nederland massaal betaald via ondergrondse banken

  • Remco Andringa redacteur Politie en Justiti

  Twee derde van alle betalingen voor cocaïnetransporten naar Nederland loopt via een uitgebreid en ondergronds crimineel bankensysteem. Dat vermoeden de politie en het Openbaar Ministerie, die hier onderzoek naar doen.

  De afgelopen jaren wist de politie tientallen miljoenen ontsleutelde berichten van criminelen in handen te krijgen. Die verschaffen niet alleen inzicht in wie er actief zijn in de drugshandel of betrokken zijn bij liquidaties, maar maken ook duidelijk hoe criminelen hun zaken financieel regelen.

  Volgens de opsporingsdiensten bestaat er een wereldwijd netwerk van geldmakelaars en ondergrondse bankiers, die crimineel vermogen beheren en het ongezien van het ene land naar het andere land sluizen. Zij genieten het vertrouwen van criminelen en regelen dat geld wordt ingenomen en uitgekeerd.

  Soms hebben ze geldvoorraden verstopt in woningen, waarbij de contanten via tussenpersonen wordt overgedragen. Soms zijn het legale geldkantoren die naast normale money transfers ook gespecialiseerd zijn in het versturen van crimineel geld.

   politie

  Miljoenen cash worden opgeslagen bij ondergrondse bankiers

  Zo deed de politie deze week een inval bij een Rotterdams geldwisselkantoor, dat vestigingen heeft in verschillende steden. Het bedrijf zou miljoenen aan drugsgeld hebben verplaatst door dit te mengen met normaal betalingsverkeer.

  De politie heeft beslag gelegd op meer dan 40 huizen, waaronder appartementen in Rotterdamse woontorens van meer dan een miljoen. Dit vastgoed zou deels betaald zijn uit crimineel vermogen en heeft een geschatte waarde van 25 miljoen euro.

  Vier mannen zitten voorlopig vast. De hoofdverdachte is een 49-jarige man die zich volgens de opsporingsdiensten jarenlang bezighield met ondergronds bankieren.

  Anoniem overhevelen

  De politie en het OM schatten dat 60 tot 70 procent van de betalingen van cocaïnetransporten loopt via dit soort ondergrondse banken. In het berichtenverkeer dat de politie tot nu toe heeft onderzocht, ging het om een miljard euro dat op deze manier is verstuurd. Daarbij ging het overigens nog maar om een beperkt deel van het criminele milieu in een beperkte periode.

  Criminelen maken gretig gebruik van dit systeem, omdat ze zo anoniem grote sommen geld kunnen overhevelen zonder dat het geld fysiek verplaatst hoeft te worden. Contant geld wordt in het ene land ingelegd en in een ander land weer uitgekeerd. Schulden en tegoeden worden door de bankiers in verschillende landen steeds onderling verrekend.

  NOS

  Sinds de moord op Peter R. de Vries richt justitie zich nadrukkelijk op het volledig ontmantelen van grote criminele netwerken die de rechtsstaat bedreigen. Deze groepen zitten diep in de internationale drugshandel en schuwen zwaar geweld niet. Veel kopstukken zijn inmiddels opgepakt, maar het doel is om de hele onderliggende structuur af te breken.

  Het ondergrondse bankenstelsel is essentieel voor deze netwerken. Zo worden grote partijen drugs betaald, maar bijvoorbeeld ook corrupte douaniers en uitvoerders van liquidaties. Bovendien kunnen drugsbazen een luxeleven leiden in het buitenland door via dit bankensysteem grote sommen cash op te nemen. Door het financiële systeem onderuit te halen, hopen de opsporingsdiensten de macht van grote drugshandelaren te breken.

  Vergunning

  De hoofdverdachte in de Rotterdamse zaak zou al lang actief zijn op de internationale financiële markten en zijn kennis hebben gebruikt om grote sommen contant geld, vermoedelijk verdiend met cocaïnehandel, onopvallend weg te sluizen.

  Het geldwisselkantoor had een vergunning van De Nederlandsche Bank. Dat heeft het bedrijf in 2014 al eens een bestuurlijke boete opgelegd, omdat het niet aan de regels voldeed. In de jaren erna zou het kantoor dubieuze transacties niet hebben gemeld bij de autoriteiten en daar bewust mee hebben gesjoemeld.

  De advocaat van de 49-jarige verdachte zegt nog niet te kunnen reageren op de beschuldiging van witwassen.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2023-04-08 15:49:16
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 07 februari 2023 @ 00:57
  #114
  reactie op (#113) herman_dad

  Goedemorgen, BESTRIJDING DRUGSCRIMINALITEIT: BIJ TOEVAL ONTDEKT POLITIE bijna 1000 kilo grondstof voor speed. De politie ontdekte de BMK zaterdagavond bij toeval. Patrouillerende agenten zagen dat er bij de loods licht brandde en dat de roldeur openstond.

  Zie o.a.ook de club http://justittieledwalingen.clubs.nl/ nog verder. En voor meer misdaadberichten de club http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  UPDATE 02-03-23 09.00 uur: 

  Politie

  In samenwerking met Omroep Brabant

  NOS Nieuws•Gisteren, 13:37

  Politie vindt bij toeval bijna 1000 kilo grondstof voor speed

  Op een industrieterrein in Roosendaal heeft de politie 975 kilo BMK (benzylmethylketon) in beslag genomen in een loods. BMK is een grondstof die wordt gebruikt bij de productie van de harddrug speed.

  De politie ontdekte de BMK zaterdagavond bij toeval. Patrouillerende agenten zagen dat er bij de loods licht brandde en dat de roldeur openstond.

  Een man zag de politie en deed de roldeur naar beneden. De agenten hadden de indruk dat hij zich betrapt voelde en reden hun auto onder de roldeur zodat die niet verder dicht kon. Vijf mensen in het pand sloegen meteen op de vlucht, schrijft Omroep Brabant.

  In de loods vonden de agenten de BMK. Ook lagen er honderden rollen met stof die wordt gebruikt voor het bekleden van meubels. Die waren eerder dit jaar gestolen.

  Er is niemand aangehouden.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2023-03-02 07:58:33
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 27 januari 2023 @ 00:22
  #113
  reactie op (#111) herman_dad

  Goedemorgen, BESTRIJDING DRUGSCRIMINALITEIT: DOUANE VINDT EEN 27.000 (!) BRIEVEN MET DRUGS VOOR VERZENDING een enorme toename bij voorgaande jaren dan....  Meest naar het buitenland. Een wijze die dus zeer lucratief is? Of dan nu niet meer? 

  Zie o.a.ook de club http://justittieledwalingen.clubs.nl/ nog verder. En voor meer misdaadberichten de club http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  ANP      NOS Nieuws•Gisteren, 16:01

  Nederlandse douane vond vorig jaar 27.000 brieven met drugs

  De douane heeft vorig jaar veel meer drugs onderschept die per post naar het buitenland werd verstuurd. Het afgelopen jaar werden bijna 27.000 keer drugs verstopt in briefpost voortijdig ingenomen. Het gaat vooral om xtc en mdma, die vanuit Nederland naar de Verenigde Staten en Australië wordt gestuurd.

  Het aantal vondsten is een forse toename ten opzichte van 2021, toen ruim 15.000 keer drugs werden aangetroffen in uitgaande post. Het jaar ervoor was dat nog maar 4.000 keer.

  Meer controles

  De douane wijt de toename in de eerste plaats aan intensievere controles. Onder druk van het buitenland is Nederland meer uitgaande post gaan controleren. Vooral Australië en de VS klaagden dat ze worden overspoeld door pillen uit Nederland.

  Volgens de organisatie kan ook meespelen dat er in het buitenland weer meer dancefeesten waren na coronajaar 2021. Synthetische drugs zijn vooral populair in het uitgaansleven. Naast xtc wordt overigens ook vaak het tripmiddel lsd gevonden, vorig jaar 3200 keer.

  Douane    Xtc-pillen die zijn gevonden verstopt in de post

  De aangetroffen hoeveelheden zijn over het algemeen klein. De drugs lijken vooral bedoeld voor individuele gebruikers die via internet een bestelling plaatsen bij verkopers in Nederland. Dit jaar zullen de controles verder worden verscherpt, kondigt de douane aan.

  Minder pakketjes

  Opvallend is dat er minder drugs in pakketjes zijn gevonden. In totaal ging het vorig jaar om 116 kilo xtc en mdma, tegenover 172 kilo het jaar ervoor. Het vermoeden is dat de afzenders vaker kiezen voor briefpost, omdat dit anoniemer is dan pakketpost.

  De pakkans is dan ook klein, al weet het Openbaar Ministerie na vervolgonderzoek soms toch verdachten aan te houden. Gisteren eiste het OM nog gevangenisstraf tegen een man die brieven met lsd en ketamine naar het buitenland zou hebben gestuurd.

  Als er al afzenders op de drugspost staan, zijn die steevast vals om de post authentiek te laten lijken. Zo kan het ook gebeuren dat nietsvermoedende 'afzenders' opeens enveloppen met drugs retour krijgen.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2023-01-27 00:25:27
  handtekeningafbeelding
 • maandag 09 januari 2023 @ 01:04
  #112

  Goedemorgen, DUGSVANGST LEIDT BIJ TOEVAL OOK WEER TOT AANHOUDING VAN EEN GEZOCHTE ONTSNAPTE UIT GEVANGENIS.... Een drugsvondst in Weert heeft afgelopen nacht geleid tot de aanhouding van een man die ontsnapt was uit de gevangenis.

  Zie o.a.ook de club http://justittieledwalingen.clubs.nl/ nog verder. En voor meer misdaadberichten de club http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

   

  Politie Weert

  In samenwerking met L1mburg

  NOS Nieuws•Gisteren, 12:31

  Drugsvondst leidt politie naar ontsnapte gevangene in Roermond

  Een drugsvondst in Weert heeft afgelopen nacht geleid tot de aanhouding van een man die ontsnapt was uit de gevangenis.

  Agenten gaven vannacht een stopteken aan twee mannen in een auto in Weert. Die gooiden vervolgens een zak uit het raam, waar volgens de politie waarschijnlijk harddrugs in zaten. De twee inzittenden zijn aangehouden en de middelen zijn in beslag genomen.

  Inval in huis Roermond

  De aanhouding leidde vervolgens naar Roermond, waar de politie een inval deed. De politie kan niet precies zeggen wat de link is tussen de mannen in de auto en het huis in Roermond. "Maar het een is het gevolg van het ander", aldus een woordvoerder.

  In het huis werd een "ruime hoeveelheid" drugs gevonden. De politie weet nog niet zeker om welke middelen het gaat, dat wordt nog onderzocht. Ook lagen er contant geld en meerdere telefoons in huis. De bewoner van de woning is aangehouden.

  In het huis zat ook nog een man die veroordeeld was tot een gevangenisstraf en was ontsnapt uit de penitentiaire inrichting. Hij is aangehouden en moet zijn straf van meer dan een jaar verder uitzitten. De politie kan niet zeggen wanneer de man precies ontsnapt is of uit welke gevangenis. Het is niet duidelijk voor welke vergrijpen hij is veroordeeld.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 05 december 2022 @ 00:49
  #111

  Goedemorgen, BESTRIJDING DRUGSCRIMINALITEIT: PROEF MET LEGALISEREN SOFTDRUGS (WIET) NOG NIET VAN START. De ministers bwetrokken daarbij zijn juridisch (wettelijk) maar ook gezien gezondheidsproblemen nog niet zover daarmede? 

  Zie o.a.ook de club http://justittieledwalingen.clubs.nl/ nog verder. En voor meer misdaadberichten de club http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  ANP      NOS Nieuws•Vrijdag, 19:03•Aangepast vrijdag, 20:23

  Wietexperiment opnieuw uitgesteld, start nu gepland in 2024

  Het wietexperiment wordt opnieuw uitgesteld. Waarschijnlijk zal pas in 2024 in elf gemeenten legaal geproduceerde wiet worden verkocht. Dat heeft minister Kuipers (Volksgezondheid) bekendgemaakt.

  De uitvoering van het wietexperiment is volgens minister Kuipers "buitengewoon ingewikkeld". Zo is het voor telers die meedoen moeilijk om een locatie te regelen, de benodigde vergunningen te krijgen en een bankrekening te openen.

  Ook is het belangrijk dat het aanbod aan wiet genoeg gevarieerd is, dat er voldoende wordt geproduceerd en dat het product altijd van goede kwaliteit is. Op dit moment is dat volgens Kuipers niet het geval.

  In Brabant produceert één teler al wel legale wiet. "Daar heeft helemaal niemand wat aan", zei minister Kuipers na afloop van de ministerraad. "De teler niet, de gemeente niet, de coffeeshopeigenaar niet en de klant ook niet."

  Al vaker uitstel

  De begindatum van het experiment is al verschillende keren naar achteren geschoven. Tot vandaag was het plan dat de proef in het tweede kwartaal van 2023 zou starten, maar dat gaat dus niet door.

  Wel onderzoekt het kabinet of het mogelijk is dat in een kleiner aantal gemeenten eerder dan in 2024 legale wiet wordt geleverd aan coffeeshops. De burgemeesters van Breda en Tilburg deden al een soortgelijke oproep.

  Nieuwsuur ging op bezoek bij de Brabantse teler die nu al klaar is om te beginnen:

  2:23 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Hij zit met kilo's legale wiet, omdat andere telers nog niet klaar zijn

  Het is door het uitstel onduidelijk of het kabinet in 2024 een standpunt kan innemen over de legalisatie van wiet, zoals de bedoeling was. Doordat het experiment later van start gaat, is het bijbehorende onderzoek dan nog niet af.

  Daarom zullen de ministers Kuipers en Yesilgöz (Justitie) in 2024 "bezien" welke conclusies zij kunnen trekken op basis van de beschikbare informatie, zeggen zij in een Kamerbrief.

  Gevolgen voor criminaliteit

  Op dit moment kent Nederland een gedoogbeleid: wiet kopen en verkopen in een coffeeshop is toegestaan, maar wiet telen en verkopen aan coffeeshops is verboden. Al sinds de jaren 90 is er politieke discussie over het legaliseren van de teelt en verkoop aan coffeeshops.

  Met het wietexperiment wil het kabinet nagaan of legaliseren mogelijk is, met als doel de markt uit het criminele circuit te halen. Bij de proef zal worden onderzocht wat de gevolgen zijn voor de volksgezondheid en de criminaliteit.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-12-05 00:50:28
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 18 oktober 2022 @ 00:24
  #110
  reactie op (#108) herman_dad

  Goedemorgen, WEER EEN LANDELIJKE ZEER GROTE POLITIE, OVERHEIDSAKTIE TEGEN DE GEORGANISEERDE DRUGSHANDEL, zeker een 1000 mensen van politie, andere opsporingsdiensten en militairen namen er aan deel en ook vandaag zal de aktie doorgaan. De overheid gaat dus onverdroten door met de strijd hiertegen en toch weer elke keer opnieuw. 

  De politie nam in totaal 29 auto's, munitie, wapens, een grote hoeveelheid cash en drugs waaronder crystal meth in beslag, zegt de woordvoerder. Ook vond de politie in Oeffelt een synthetisch drugslab in aanbouw. Een specialistisch team heeft dit onderzocht en ontmanteld.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 21-10-22 09.00 uur:

  ANP    NOS Nieuws•Gisteren, 18:57

  Negen personen opgepakt bij grote politieactie, morgen meer doorzoekingen

  Bij een grote politieactie vandaag zijn negen mensen aangehouden. De politideed invallen op meerdere plekken in het land in het kader van een groot drugsonderzoek.

  De actie is volgens een woordvoerder onderdeel van een strafrechtelijk onderzoek naar een crimineel netwerk dat zich bezighoudt met het witwassen van crimineel vermogen en handel en productie van synthetische drugs. Meer dan duizend mensen van de politie, Belastingdienst en FIOD deden mee aan de invallen.

  Zo zag dat eruit:

  0:49 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Duizend agenten ingezet bij invallen door het hele land

  De politie nam in totaal 29 auto's, munitie, wapens, een grote hoeveelheid cash en drugs waaronder crystal meth in beslag, zegt de woordvoerder. Ook vond de politie in Oeffelt een synthetisch drugslab in aanbouw. Een specialistisch team heeft dit onderzocht en ontmanteld.

  Onderzoek bij woonwagenkampen

  Er waren onder meer doorzoekingen in Eindhoven bij woonwagenkampen aan de Heezerweg, Castiliëlaan en Brestlaan. Bij de Heezerweg was ook het bosgebied afgezet.

  De acties werden rond 16.00 uur gestaakt. Morgen gaan de doorzoekingen verder.

  Gewijzigd op 2022-10-21 09:31:01
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 23 september 2022 @ 00:45
  #109
  reactie op (#108) herman_dad

  Goedemorgen, IN UTRECHT EEN SUPERMARKT ONTDEKT IN GESTOLEN SPULLEN EN DRUGSHANDEL... Gewoon in een woning en zie foto's inderdaad.... Het wordt steeds gekker....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 29-10-22 17.00 uur: 

  UPDATE 11-10-22 17.00 uur: 

  UPDATE 01-10-22 09.00 uur: 'Kidnapbus'ontdekt en met misdrijf verband houdende, met 'drugs' niet direct zeker maar kan van alles zijn.

  Politie Midden-Nederland

  In samenwerking met RTV Utrecht

  NOS Nieuws•Gisteren, 17:52

  Arrestaties na vondst drugs en gestolen spullen in 'buurtsupermarkt' Utrecht

  In Utrecht heeft de politie gisteren zes mensen aangehouden na de vondst van drugs en tienduizenden euro's aan gestolen goederen in een woning. Het huis was volgens de politie ingericht als buurtsupermarkt. Gestolen spullen zouden er worden geruild voor softdrugs.

  De politie kwam de zaak op het spoor na een anonieme tip die aangaf dat er in een woning in de wijk Ondiep gestolen spullen werden verhandeld.

  Terwijl de politie gisteren onderzoek deed bij de woning, zagen agenten dat het huis door verschillende mensen werd bezocht. "Zij gingen met volle tassen naar binnen, maar kwamen met lege tassen naar buiten", zegt de politie. Drie mannen van 46, 49 en 53 jaar die de woning bezochten, werden aangehouden. Zij worden verdacht van winkeldiefstal, meldRTV Utrecht.

  'Tienduizenden euro's aan gestolen goederen'

  Kort daarna viel de politie de woning binnen. "De complete woning was ingericht als buurtsupermarkt", zegt de politie. "Er werd een aanzienlijke hoeveelheid softdrugs en gestolen goederen ter waarde van tienduizenden euro's aangetroffen."

  De bewoners van het huis, een 67-jarige man, 55-jarige vrouw en 20-jarige man, werden ook aangehouden. De gestolen spullen en goederen zijn in beslag genomen en worden onderzocht.

  Politie Midden-Nederland

  De spullen die de politie vond in de woning

  Gewijzigd op 2022-10-29 15:12:05
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 15 september 2022 @ 00:48
  #108

  Goedemorgen, WE VERGETEN HET BIJNA MAAR WEKELIJKS ZO NIET DAGELIJKS ook weer drugspanden, drugshandel ergens in beeld en ontbonden. Zes aanhoudingn deze keer in Limburg....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Track ‘88

  In samenwerking met L1mburg

  NOS Nieuws•Dinsdag, 10:59•Aangepast dinsdag, 13:33

  Zes aanhoudingen na inval in Limburgs Ospel

  De politie heeft vannacht zes mensen aangehouden in een pand in het Limburgse dorp Ospel. Bij de inval is een nog onbekende hoeveelheid verdovende middelen in beslag genomen.

  Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een cocaïnewasserij. In zo'n wasserij wordt de cocaïne door middel van een chemisch proces teruggehaald uit producten waarin de drugs verstopt zaten, zodat het verhandeld kan worden.

  Maandagavond kwam er een anonieme melding binnen bij de politie dat er drugsgerelateerde handelingen plaats zouden vinden in het pand. Een speciale eenheid deed vervolgens een inval.

  Ontmanteling

  De cocaïnewasserij was op dat moment in werking. Vijf mannen en een vrouw die aanwezig waren, zijn direct aangehouden. Wat hun rol precies was is nog niet bekend.

  Ook is nog niet duidelijk om hoeveel drugs het zou gaan en in welke producten deze verstopt zaten. De Landelijke Faciliteit Ontmanteling (LFO) is vanochtend begonnen met het ontmantelen van de cocaïnewasserij. Dat kan ongeveer twee dagen duren.

  1Limburg meldt dat de omgeving van het pand is afgezet.

  Politie Eenheid Limburg @POL_Limburg

  In een pand aan de Witteplakdijk in #Ospel zijn afgelopen nacht zes aanhoudingen verricht en is een nog onbekende hoeveelheid verdovende middelen in beslag genomen. Later vandaag volgt meer informatie op https://t.co/hXdFoNegwm

  10:07  13 september 2022

  handtekeningafbeelding