3737 keer bekeken

DRUGS: 'Bestrijding georganiseerde hennepteelt faalt'

 • vrijdag 26 februari 2021 @ 07:48
  #79
  reactie op (#78) herman_dad

  Goedemorgen, EN WÉÉR 2 DRUGSLABS ONTDEKT....het gaat maar door....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 21:44

  Drugslabs ontdekt in Gelderland en Brabant, vijf arrestaties

  Bij de politieactie in Neerkant is onder meer een pantservoertuig ingezet SQ VISION

  De politie heeft in Noord-Brabant en Gelderland twee drugslabs gevonden. In Neerkant werd een lab ontdekt waar amfetamine werd geproduceerd. In Harderwijk vond de politie een lab waar synthetische drugs werden geproduceerd en opgeslagen.

  Bij het lab in Neerkant heeft de politie vier mensen aangehouden. Volgens de politie gaat het om een "vrij groot" lab waar amfetamine werd geproduceerd. "Mogelijk werd er ook iets anders geproduceerd, dat zijn we nu aan het onderzoeken", aldus een woordvoerder van de politie.

  Volgens Omroep Brabant is het lab gevonden op het terrein van een hoveniersbedrijf. Op beelden is te zien dat bij de politieactie een arrestatieteam met onder meer een pantservoertuig is ingezet.

  Vreemde geur

  Omwonenden reageren geschokt op de vondst van het drugslab. "Een paar maanden geleden hing er een vreemde geur in de straat. We hebben de politie gebeld, maar die hebben er toen niets aan gedaan", vertelt een buurtbewoner aan Omroep Brabant.

  "'s Avonds reden er vaak auto's af en aan en er brandde tot laat in de avond nog licht. Maar een drugslab in Neerkant, dat had ik niet verwacht", zegt een andere omstander.

  Het lab in Harderwijk werd gevonden bij een woning. Het gaat volgens de politie om een opslag- en productielocatie voor synthetische drugs. De bewoner van het pand is aangehouden.

  Volgens Omroep Gelderland doen specialisten van de politie onderzoek in de tuin en op de eerste verdieping van de woning. In de buurt worden kentekens van auto's gecontroleerd.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Gelderland 

  Gewijzigd op 2021-02-26 07:49:35
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 25 februari 2021 @ 00:11
  #78
  reactie op (#77) herman_dad

  Goedemorgen, ZIE OOK VORIGE BERICHTEN. GROOTSTE DRUGSVANGSTEN MAAR CRIMINELEN NEMEN HET RISCISO. De laatste tijd opvallend dat er veel wordt opgespoord, aangetrofffen. 

  Voor 600 miljoen euro aan cocaïne onderschept, bestemd voor Nederland

   12:28 IN BINNENLAND, BUITENLAND

  De politie spreekt van een megavangst. Nog nooit is er zoveel (23.000 kilo) onderschept. Er is één verdachte aangehouden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 19:19

  Grote drugsvangsten Nederland: 'Criminelen durven het risico te nemen'

  ANP

  • Daan van den Enden

  De grootste heroïnevangsooit in de haven van Rotterdam, en een onderschepping van in totaal 23.000 kilo cocaïne in de havens van Hamburg en Antwerpen. Ondanks de coronacrisis en de impact op de wereldhandel blijven grote drugsladingen met bestemming Nederland binnenkomen. Criminelen zijn bereid het risico te nemen en de vraag neemt niet noemenswaardig af.

  De haven van Rotterdam meldde onlangs dat over heel 2020 de overslag van goederen gedaald was met 6,9 procent ten opzichte van het jaar ervoor. En ook dit jaar wordt niet verwacht dat de cijfers het niveau van voor de coronapandemie bereiken. Tegelijkertijd lijkt de aanvoer van drugs niet te zijn afgenomen.

  Volgens woordvoerder bij de Landelijke Eenheid Thomas Aling lopen grote drugspartijen niet meer in de gaten door de langzaam uit het dal kruipende import en export naar ons land. "Er komen genoeg goederen binnen, hoor. Waarschijnlijk werd voor de cocaïnevangst in Antwerpen een aanvoerroute gebruikt die voor de smokkelaars succesvol was. Dus dan proberen ze het weer."

  Hoewel er nog geen harde cijfers zijn van drugsgebruik in coronatijd, hebben hulpverleners al aan de bel getrokken dat er onder jongeren in Nederland meer drugs worden gebruikt. En dan niet op een feestje, maar om verveling, eenzaamheid en depressieve gevoelens te onderdrukken.

  Nederland blijft door de goede infrastructuur een populaire doorvoerhaven

  Thomas Aling, woordvoerder Landelijke Eenheid Politie

  Het Trimbos-instituut deed ook onderzoek naar drugsgebruik in coronatijd, waaruit bleek dat de corona-lockdown soms wordt aangegrepen om vaker alcohol of drugs te gebruiken of te experimenteren met nieuwe of andere middelen. Anderen maken van de gelegenheid gebruik om juist helemaal niet of minder te gebruiken.

  Daarnaast bekeken de Trimbos-onderzoekers de effecten van corona op de drugshandel zelf. De voorlopige conclusie is dat de beschikbaarheid, de aanvoer en de productie van drugs gewoon op gelijke voet door lijken te gaan. Aling ziet ook niet dat de vraag naar drugs is afgenomen, al waren de ontdekte drugs niet alleen bestemd voor Nederland.

  "Er is 16.000 kilo onderschept in Antwerpen, zo'n hoeveelheid is ook bestemd voor buiten de landsgrenzen. Maar het zegt wel wat over de afnemers. Als er geen vraag is, dan vinden we niet zo'n partij. Nederland blijft wel door de goede infrastructuur een hele populaire doorvoerhaven. Daar maken legitieme handelaren gebruik van, maar ook criminelen."

  De kleinere jongens worden gelokt door geld. Als ze eenmaal 'ja' hebben gezegd dan is het moeilijk om nog uit die wereld te stappen."

  Thomas Aling

  De Nederlandse douane kreeg de lading in Hamburg in het vizier en seinde de Hamburgse collega's in. Die vonden de lading van 16.000 kilo. Daarna werd er in Antwerpen nog eens 7200 kilo cocaïne gevonden. Een 28-jarige man uit Vlaardingen, wiens naam opdook in verband met beide ladingen, is aangehouden.

  Hij is tot nu toe de enige verdachte omdat zijn naam op een van de vrachtbrieven stond. "Er moet uiteindelijk een naam op zo'n brief staan, anders komt de lading niet aan. Waarom hij dat risico heeft genomen is niet met de verdachte besproken", zegt Aling. "Of hij een kleine of grote jongen is, zoeken we uit."

  "Kleinere jongens" zijn volgens de politieman wel essentieel voor het smokkelen van drugs. "Ze worden gelokt door geld en als ze eenmaal 'ja' hebben gezegd dan is het moeilijk om nog uit die wereld te stappen."

  Aling is hoopvol dat de opdrachtgevers van de vangst in Antwerpen ook gevonden kunnen worden. "Daarom werken we ook internationaal samen. Drugscriminaliteit zal blijven bestaan, maar zo'n vangst is altijd goed en je zorgt sowieso voor vertraging van de aanvoer. Het blijft voor de drugshandel vervelend als overheidsinstanties meekijken, en dat blijven we altijd doen"

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 24 februari 2021 @ 00:09
  #77
  reactie op (#76) herman_dad

  Goedemorgen, GROOTSTE HEROINEVANGST OOIT IN NL, in HAVEN ROTTERDAM, 1500 kilo met cocainme kwam dit al eerder voor. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  De gevonden heroïne OPENBAAR MINISTERIE

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 18:02

  Grootste heroïnevangst ooit in Nederland: 1500 kilo in haven Rotterdam

  Een team van verschillende opsporingsdiensten heeft in de Rotterdamse haven de grootste heroïnevangst ooit in Nederland gedaan. In een container met zout uit Pakistan werd ruim 1500 kilo aangetroffen. De partij drugs, die inmiddels is vernietigd, had een waarde van 45 miljoen euro.

  Op basis van informatie uit Engeland kwamen verschillende verdachten in beeld. Twee weken geleden werd in Etten-Leur een inval gedaan. Daarbij werden vijf mannen aangehouden. Drie van hen zitten nog vast, de andere twee zijn vrijgelaten, maar blijven wel verdachte.

  De drugsvondst en de aanhoudingen werden verricht door het HARC-team, in samenwerking met de Britse National Crime Agency. In het HARC-team werken de douane, Fiod, de zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie samen.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 19 februari 2021 @ 00:43
  #75
  reactie op (#74) herman_dad

  Goedemorgen, WEER EEN SLAG(JE) TOEGEBRACHT IN STRIJD TEGEN DRUGSHANDEL, 4 ARRESTATIES IN UTRECHT, deze worden verdacht een groot drugsnetwerk te hebben gerund.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 16:01

  Vier aanhoudingen voor groot drugsnetwerk Utrecht

  De politie heeft gisteren in Utrecht vier mannen aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Volgens de politie behoren twee van hen mogelijk tot "de top van de Utrechtse drugshandel".

  De verdachten komen allemaal uit Utrecht en zijn tussen de 23 en 28 jaar. Bij doorzoekingen in Utrecht, Soesterberg en Nieuwegein zijn harddrugs gevonden met een waarde van meer dan 150.000 euro, grote hoeveelheden aan contant geld en een vuurwapen. Daarnaast vond de politie een auto en twee mogelijk kostbare horloges. Alles is in beslag genomen.

  De twee hoofdverdachten waren volgens de politie bezig met grootschalige handel in cocaïne en heroïne in Utrecht en transport hiervan naar het buitenland. De twee andere verdachten zouden een kleinere rol hebben gespeeld, meldt RTV Utrecht.

  'Flinke klap uitgedeeld'

  "Met deze aanhoudingen hebben we een flinke klap uitgedeeld aan de Utrechtse drugshandel", zegt politiechef Liesbeth Maas. "Tegelijkertijd zijn we realistisch en weten we dat er nieuwe spelers klaarstaan om dit 'gat' te dichten."

  De arrestaties volgden op de aanhoudingen van zestien straatdealers eind vorig jaar. 500 contacten - mogelijk klanten van de dealers - die in hun telefoons stonden, hebben een sms gekregen met daarin een link naar hulpverlening voor verslaving, schulden en om uit het drugscircuit te stappen.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Utrecht.

  handtekeningafbeelding
 • zondag 31 januari 2021 @ 00:22
  #74
  reactie op (#73) herman_dad

  Goedemorgen, EN OOK VANDAAG WEER SUCCESJE TEGEN DE DRUGSORGANISATIES, na achtervolging veel drugs en geld aangetroffen. Dit alles na tips van buurtbewoners.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 21:52

  Vijf arrestaties en geld en drugs in beslag genomen na achtervolging in De Lier

  Er werd een groot geldbedrag in beslag genomen POLITIE

  Na een achtervolging heeft de politie vijf mensen aangehouden in De Lier in het Westland. Daarbij is een groot contact geldbedrag en een grote hoeveelheid drugs in beslag genomen, meldt de politie Westland.

  Naar aanleiding van meldingen van buurtbewoners begon de politie een onderzoek. Dat resulteerde vandaag in de achtervolging en arrestaties.

  De politie doet voorlopig geen verdere mededelingen over de grootte van het geldbedrag en de hoeveelheid drugs die in beslag zijn genomen. Het onderzoek loopt nog en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 30 januari 2021 @ 00:39
  #73
  reactie op (#60) herman_dad

  Goedemorgen, NEGEN MENSEN AANGEHOUDEN INZAKE DEZE Honderden kilo's crystal meth in beslag genomen in drugslab Westdorpe

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 14:09

  Negen arrestaties in onderzoek naar internationale crystalmethbende

  Een lab dat begin december werd ontdekt in een loods in Westdorpe POLITIE

  In een onderzoek naar een criminele organisatie heeft de politie op 12 januari acht mannen en een vrouw opgepakt. Ze worden ervan verdacht deel uit te maken van een internationaal opererende bende die zich specialiseert in de productie van harddrugs in crystalmethlaboratoria. Daarvan werd er deze zomer al een aantal opgerold.

  Omdat de verdachten tot kort geleden in beperkingen zaten, worden de aanhoudingen nu pas gemeld, staat in een politieverklaring. Tot nu mochten ze geen contact hebben met de buitenwereld.

  Twee verdachten lijken volgens de politie de organisatie te leiden. De één is een Chileen (60) die de zaken regelt en faciliteert, de ander is een Mexicaan (40) die zich bezighoudt met het product, zegt de politie. Daarnaast zijn er financiers, leveranciers van grondstoffen en andere personen met specialistische kennis in beeld. 'Koks', de mensen die de crystal meth koken, zouden worden ingevlogen uit Midden- en Zuid-Amerika.

  Eind 2020 werden in hetzelfde onderzoek al vijftien mensen verspreid over het land aangehouden. Toen werden er vier labs ontmanteld in Vroomshoop, Baak, Westdorpe en Poppel (België).

  Tijdens de politieactie van 12 januari doorzocht de politie op verschillende locaties bedrijfspanden en woningen. Agenten legden beslag op drie vuurwapens, zakken hennep, geldtelmachines, zo'n 70.000 euro in contanten, dure horloges, administratie en negen voertuigen. De verdachten werden in Amsterdam, Doesburg, Dongen, Aalsmeer, Haarlem en Rotterdam aangehouden.

  Zeer verslavend

  De Nederlandse politie treft steeds vaker laboratoria aan waar crystal meth wordt geproduceerd. Het is een afkorting van crystal methamfetamine, een witte gekristalliseerde drug die een sterk effect heeft en zeer verslavend is. Het is relatief goedkoop om te maken en de straatwaarde is hoog.

  De politie gaat ervan uit dat de crystal meth die in ons land wordt geproduceerd, bedoeld is voor de export, maar vreest ook dat het gebruik in Nederland zal toenemen door de aanwezigheid van de laboratoria.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 29 januari 2021 @ 00:37
  #72
  reactie op (#71) herman_dad

  Goedemorgen GEVANGENISSTRAF VOOR PLAATSEN FOTO 'UNDERCOVER' AGENTEN IN DRUGSZAAK. Beide rechercheurs konden hun werk hierna niet meer doen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 19:22

  Celstraffen voor plaatsen foto van undercoveragenten

  De rechtbank heeft een 50-jarige man en een 52-jarige vrouw veroordeeld tot celstraffen van zes en acht maanden voor het openbaar willen maken van de identiteit van undercoveragenten. Volgens de rechter konden de rechercheurs daardoor hun werk niet meer doen.

  De verdachten zijn de veroordeelde drugshandelaar Dennis van den B. en zijn vriendin Angelique H. De undercoveragenten hadden lange tijd contact met het veroordeelde duo tijdens een onderzoek naar de handel in verdovende middelen.

  Nadat de verdachten hadden ontdekt dat zij contact hadden met agenten, plaatste Van den B. in juni 2017 een foto van de undercoveragenten op Twitter. Die foto had hij van H. gekregen, schrijft Rijnmond. De rechter zegt dat het onthullen van de identiteit van de rechercheurs fatale gevolgen kan hebben. In ieder geval zijn ze met hun undercoverwerk gestopt.

  Al eerder veroordeeld

  Van den B. zit een celstraf van tien jaar uit voor drugshandel in de zaak rond douanier Gerrit G. De douaneman zorgde ervoor dat containers met cocaïne ongemoeid de Rotterdamse haven konden binnenkomen. H. is eerder veroordeeld voor witwassen en afpersing.

  Van den B. is ook betrokken bij de vergismoord van GGZ-directeur Rob Zweekhorst, die in 2014 in Berkel en Rodenrijs werd doodgeschoten. Het werkelijke doelwit zou Van den B. zijn geweest.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 13 januari 2021 @ 07:02
  #71
  reactie op (#70) herman_dad

  Goedemorgen, VERLEDEN JAAR 115.000 kilo cocaine onderschept. En dit is nog maar een schijntje vermoedelijk van alles wat er binnenkomt? 

  'Er wordt veel meer coke gesmokkeld in haven Rotterdam dan politiek beseft'

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Douane zoekt naar drugs in de haven van Vlissingen ANP

  NOS NIEUWS • ECONOMIE • VANDAAG, 02:27

  Douane onderschept 115.000 kilo cocaïne in 2020

  Drugscriminelen lijken geen last te hebben van de coronacrisis. In 2020 onderschepten douane en opsporingsinstanties ruim 115.000 kilo cocaïne bestemd voor Nederlandse havens. Daarnaast legden ze beslag op ongeveer 1000 kilo hasj en qat, zo'n 500 kilo xtc en marihuana en enkele tientallen kilo's heroïne, amfetamine en crystal meth. De drugs hebben samen een straatwaarde van miljarden euro's, zegt een woordvoerder van de douane.

  Niet alle drugs zijn aan de Nederlandse grens onderschept. De Nederlandse douane werkt samen met de douane van onder meer België, Brazilië en de Verenigde Staten. Daarnaast heeft ze samenwerkingspartners in Zuid-Amerika. Met deels Nederlandse informatie ontmantelen die smokkelnetwerken dicht bij de productiebron voor cocaïne.

  Op Schiphol en in de Nederlandse zeehavens namen Nederlandse douaniers afgelopen jaar ruim 48.000 kilo cocaïne in beslag. Dat is bijna een kwart meer dan vorig jaar. De douane zelf verklaart deze toename onder andere uit meer en slimmere controles. De douaniers zetten onder meer geurdetectiecontainers en slimme algoritmes in.

  Postpakketten en brieven

  Er komen niet alleen drugs het land in. Nederlandse criminelen exporteren ook synthetische drugs, die hier worden geproduceerd. "Wij willen eenzelfde rol vervullen als onze internationale partners als het gaat om in Nederland gefabriceerde pillen. We onderscheppen de drugs het liefst bij de bron", zegt Nanette van Schelven, directeur-generaal van de Douane. Daarom houdt de douane ook de uitgaande stroom brieven en pakketten in de gaten.

  De douane ontdekte in bijna 3000 van die postpakketten en brieven synthetische drugs die in Nederland zijn geproduceerd.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 17 september 2020 @ 00:38
  #70
  reactie op (#69) herman_dad

  Goedemorgen, WEER EEN GROTE DRUGSVANGST en ook WAPENS gevonden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Foto ter illustratie ANP

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 18:37

  FIOD vindt 4,5 miljoen euro aan ketamine bij grote actie

  De FIOD heeft bij een grote actie vorige week 185 kilo ketamine gevonden. De drugs hebben een straatwaarde van 4,5 miljoen euro. Twee mannen van 54 en 56 uit de omgeving van Amsterdam zitten vast.

  Er zijn ingevallen gedaan in negen huizen, bedrijfspanden en loodsen in Amsterdam, Almere, Soest, Weesp, Vinkeveen, Nieuw-Vennep en Nieuwe Wetering. De ketamine werd gevonden in de woning van de vader van een van de verdachten.

  Ketamine wordt in de medische wereld gebruikt als pijnbestrijder en narcosemiddel, maar het is ook een populaire partydrug.

  Vuurwapens en tonnen cash

  Naast ketamine zijn ook vuurwapens, versleutelde telefoons, tassen, horloges en meerdere auto's in beslag genomen. De FIOD vond in totaal 300.000 euro aan contant geld. Ook werd er voor miljoenen euro's beslag gelegd op onroerend goed en bankrekeningen.

  Het Openbaar Ministerie vermoedt dat een van de verdachten illegaal verdiend geld witwaste via bankrekeningen in Spanje, Dubai en Hong Kong.

  Er werden nog drie andere mensen aangehouden. Zij zijn inmiddels weer vrij, maar blijven wel verdachten in de zaak, meldt NH Nieuws.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding