5366 keer bekeken

ZEER OPVALLENDE VERHALEN of 'óok dát nog'...

 • woensdag 06 januari 2021 @ 00:50
  #70
  reactie op (#69) herman_dad

  Goedemorgen, MÉÉR BLAUW OP STRAAT? Dan maar een blauw zwaailicht op de FIETS voor agenten. Dit op proef in zes regio's.... maar zeker het kan ook in sommige situaties veiligheid opleveren en ook PREVENTIEF wellicht meer werken? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 13:11

  Politieagenten krijgen blauwe zwaailamp op de fiets

  POLITIE

  Politieagenten krijgen een blauwe zwaailamp op de fiets. Het is een proef op zes plekken in het land en als het een succes is, krijgen daarna alle 'politiebikers' in Nederland zo'n lamp. De proef loopt tot eind april.

  De blauwe verlichting is een aanvulling op de normale fietsverlichting. "Als politiebikers zijn we niet altijd goed zichtbaar. Dat is enerzijds onze kracht wanneer we onopvallend in een wijk willen surveilleren, maar aan de andere kant zijn er ook situaties waarin je juist wel wilt opvallen", zegt de initiatiefnemer van de proef.

  Agenten gaan de blauwe zwaailampen gebruiken als ze bijvoorbeeld moeten assisteren bij een verkeersongeval of als ze op een donkere weg een spoedmelding krijgen. "Als fietser ben je toch kwetsbaar in het verkeer."

  Het experiment wordt de komende maanden gehouden in de politieregio's Zeeland-West-Brabant, Amsterdam, Den Haag, Noord-Nederland en Oost-Brabant. Elk team krijgt vier fietsen met de blauwe verlichting.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 21 augustus 2020 @ 07:18
  #69
  reactie op (#68) herman_dad

  Goedemorgen, PENNINGMEESTER SINTERKLAASCOMITE DOET GREEP IN KAS.  De man had beter op St. Klaas zelf kunnen wachten want dan had hij het cadeau gekregen...?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 14:01

  Penningmeester Sinterklaascomité IJmuiden doet greep in de kas

  De penningmeester van het Sinterklaascomité in IJmuiden heeft fraude gepleegd, heeft de stichting bekendgemaakt. Hij nam meerdere malen zonder toestemming een groot bedrag op van de rekening van de stichting. Om hoeveel geld het precies gaat, is niet duidelijk.

  De fraude kwam aan het licht bij de jaarlijkse kascontrole. Het gaat om de reserves, die worden ingezet voor de intocht als er niet genoeg geld is opgehaald bij sponsoren.

  Het bestuur is geschrokken. "Voor ons is dit vrijwilligerswerk en we doen het voor ons plezier. Zoals veel verenigingen en stichtingen gaat veel op basis van vertrouwen, iets waar wij nu heel anders naar kijken", zegt de voorzitter tegen NH Nieuws.

  Maatregelen

  Of er aangifte tegen de penningmeester is gedaan, wil de voorzitter niet zeggen: "Dat is iets tussen de penningmeester en het comité." De stichting heeft maatregelen genomen om fraude in de toekomst te voorkomen.

  Ondanks de diefstal gaat de intocht wel door, maar het is nog niet duidelijk in welke vorm. Dat is behalve van de financiën ook afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. "Er zal zeker iets gebeuren, want Sinterklaas slaat niemand over."

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 06 maart 2020 @ 00:40
  #68
  reactie op (#67) herman_dad

  Goedemorgen, GROTE POLITIEACTIE IVM... JACHT OP EEN MUIS...? Inderdaad, OOK DÁT NOG, muizenissen bleek het achteraf, maar ja 'iemand had een  wapen gezien'? En dan in deze tijd wordt er groots opgeschaald. maar het kost ook wel wat? De oveheid moet dit maar beschouwen als een 'grootschalige oefening'? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  KOEN LAUREIJ

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 17:58

  Grote politieactie in Nieuwegein na jacht op muis

  De jacht op een muis heeft vanmiddag een grote politieactie in gang gezet bij een woning in Nieuwegein. Volgens de politie hadden bewoners geprobeerd om met een luchtdrukpistool op een muis te schieten. Een voorbijganger zag het wapen en belde de politie.

  "Omdat er ook een vrouw en een kind in de woning waren gezien, is de melding zeer serieus genomen", meldt de politie. Agenten zetten de straat af en schakelden een arrestatieteam in. "De bewoners hebben daarna vrijwillig hun woning verlaten", zegt een woordvoerder. Het huis is daarna door het arrestatieteam gecontroleerd.

  Uiteindelijk bleek het dus loos alarm. "Het is ook niet strafbaar om een luchtdrukwapen in huis te hebben dus dat hebben wij ook niet ingenomen", zegt de woordvoerder. De woning is daarna vrijgegeven, meldt RTV Utrecht.

  De politie kon niet vaststellen of de muis nog in leven is.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Utrecht.

      

  handtekeningafbeelding
 • zondag 02 februari 2020 @ 00:20
  #67
  reactie op (#66) herman_dad

  Goedemorgen, VAN ORIGINE POOLSE MAN WEGENS 'SCHENNIS EERBAARHEID' IN POLITIEBUREAU aangehouden en wordt voorgeleid voor de RC, deze 'mag wel oppassen'...wink lees verhaal? We hebben er geen foto's van...cheeky 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 02:12

  Poolse man gedraagt zich onzedelijk op politiebureau Venlo

  De politie in Venlo heeft de handen vol gehad aan een Poolse man die onzedelijke handelingen verrichtte in het politiebureau. De man had het gemunt op de brievenbus in de hal. "Hij moest daar letterlijk van worden afgerukt", schrijven betrokken agenten op Facebook.

  De man is aangehouden voor openbare schennispleging. Eenmaal in de cel stopte het niet: ook daar bleef hij volgens het bericht "onzedelijke handelingen plegen". De Poolse man moet nu het hele weekend in de cel blijven en maandag voor de rechter-commissaris verschijnen.

  Eerder op de dag had de man al voor flinke overlast gezorgd in Venlo. Hij had korte tijd vastgezeten voor een vernieling en daarna klanten van een supermarkt lastiggevallen. Bij de winkel daagde hij agenten uit om te vechten. Volgens de politie wilde de Poolse man "koste wat kost aangehouden worden omdat hij onderdak wilde hebben".

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 07 januari 2020 @ 00:29
  #66
  reactie op (#65) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE VINDT BIJ TOEVAL VEEL ZAKJES MET COCAINE in auto met... VIEZE NUMMERPLATEN. Waarvoor deze werd gecontroleerd.... ook dat nog zal de bestuurder heen gedacht? Of betrokken politiemensen...?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 19:25

  Vies nummerbord komt man duur te staan: politie vindt 67 zakjes coke.

  Een man die gisteravond met zijn auto door de politie staande gehouden werd vanwege zijn vieze nummerbord, bleek 67 zakjes met cocaïne in zijn auto te bewaren. Hij had ze verstopt in een verborgen ruimte.

  De politie haalde hem in Waalwijk van de weg, omdat zijn nummerbord zo vuil was dat het niet meer te lezen was. Bij een eerste controle bleek dat het rijbewijs van de Bosschenaar al eerder was ingevorderd. Hij moest mee naar het bureau, waar bleek dat er onlangs een tip was binnengekomen bij Meld Misdaad Anoniem dat er vanuit zijn auto drugs zouden worden verhandeld.

  Daarop werd besloten de auto te doorzoeken. In een verborgen ruimte naast het stuur werden de zakjes met cocaïne aangetroffen. De man is aangehouden en zit volgens Omroep Brabant nog vast.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 05 januari 2020 @ 00:16
  #65
  reactie op (#64) herman_dad

  Goedemorgen, VERWARDE VROUW VERSTOPT ZICH IN PLAFOND TOILET POLITIEBUREAU.... zeker 'verward' mogen we wel zeggen, ze was al voor haar eigen veiligheid meegenomen en onderzoek arts... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 17:19 • AANGEPAST VANDAAG, 17:27

  Verwarde vrouw verstopt zich in plafond van toilet bij politie Nijmegen

  FACEBOOK POLITIE NIJMEGEN

  De politie in Nijmegen heeft vanmorgen de handen vol gehad aan een vrouw uit Hongarije. Ze verstopte zich in het plafond van het toilet in het politiebureau op de Muntweg. De politie heeft gefilmd dat de vrouw werd gevonden.

  De vrouw sprak vanmorgen surveillerende agenten aan. Ze maakte een verwarde indruk en werd daarom meegenomen naar het bureau. Ook leek het de politie goed als een arts naar de vrouw zou kijken.

  Zorgen

  "Daar had deze mevrouw helaas geen zin in", schrijft de politie op Facebook. Toen ze doorhad dat er een dokter zou komen, ging ze naar het toilet. De agenten begonnen zich zorgen te maken toen ze na een paar minuten nog niet terug was.

  "We keken en zagen dat het toilet leeg was. Niemand had de mevrouw zien vertrekken en het bureau was afgesloten, dus ze kon niet weg zijn", schrijft de politie. Na een korte zoektocht werd ze gevonden.

  In een video is te zien dat de agenten haar vragen om naar beneden te komen. "Miss, come down. Come out now. What are you doing?", klinkt het.

  De vrouw is door de politie naar beneden geholpen. Ze is alsnog nagekeken door een arts, meldt Omroep Gelderland.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Gelderland

     

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 03 januari 2020 @ 00:25
  #64
  reactie op (#63) herman_dad

  Goedemorgen, SPIJTOPTANT MELDT ZICH VAST IN BOEVENPAK OP POLITIEBUREAU... Hij moet nog 4 kaar zitten. Opmerkelijk is dit zeker, dit komt zo op deze manir niet vaak voor.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •OPMERKELIJK • GISTEREN, 18:11

  Spijtoptant meldt zich in boevenpak op politiebureau

  De man meldde zich aan het loket in Arnhem-Noord INSTAGRAM WIJKAGENT_SPIJKERKWARTIER

  Een man die nog bijna vier jaar aan celstraf moet uitzitten, heeft zichzelf op bijzondere wijze aangegeven. Hij haalde een boevenpak uit zijn verkleedkist en toog naar het politiebureau in Arnhem-Noord.

  De man had twee draagtassen bij zich met kleren erin, zo is te zien op het Instagram-account van de betrokken wijkagent. Officieel moet hij nog 1429 dagen achter de tralies. Er is niet bekendgemaakt wat hij op zijn kerfstok heeft.

  De agent kan wel lachen om de actie van de man. "Tot over bijna 4 jaar! Waarschijnlijk zal hij kerst 2023 weer thuis kunnen vieren."

  profielfoto wijkagent_spijkerkwartierPolitie Arnhem-Noord

  Deze foto is gepost door wijkagent_spijkerkwartier

  Hoe geniaal! 😂🤣 Deze man kwam zich aan het politiebureau melden, omdat hij nog 1429 dagen moet zitten. Dit deed hij op ludieke wijze in een boevenpak. Tot over bijna 4 jaar! Waarschijnlijk zal hij kerst 2023 weer thuis kunnen vieren. #arnhem #veroordeeld #gevangenisstraf #politiearnhemnoord #geniaal #boevenpak #dikkedeur

  8 UUR GELEDEN

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 23 november 2019 @ 00:23
  #63
  reactie op (#62) herman_dad

  Goedemorgen, BLOK GOUD TER WAARDE VAN 200.000 EURO VERLOREN door chauffeur van een waardetransport.... u en ik hebben ook wel eens iets verloren maar er zijn toch jaren dat we géén 200.000 euro verliezen? 

  Zie de advertentie De Telegraaf... Daarna komt de rubriek Therapie en Welzijn... WELZIJN?   

  Verloren goudstaaf weer terug bij eigenaar

   GISTEREN, 16:49 IN REGIONAAL NIEUWS

  Vrijdag verloor een chauffeur van een waardetransport een goudstaaf met een waarde van ruim 200.000 euro.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 16:36 • AANGEPAST VANDAAG, 17:54

  Chauffeur waardetransport verliest blok goud van 200.000 euro.

  Advertentie in de Telegraaf van vandaag NOS

  Een chauffeur van een waardetransport is vorige week in Utrecht een kostbaar pakket verloren met daarin een blok goud, vermengd met koper, zink en nikkel. Vermoedelijk had de chauffeur de zijdeur van zijn bestelbusje niet goed afgesloten.

  De eigenaar zegt tegen De Telegraaf dat het blok 200.000 tot 235.000 euro waard is, maar dat de vinder het niet zomaar kan verkopen aan een juwelier, omdat het goud is versmolten met andere metalen. Ook groothandels zijn ingelicht over het verlies.

  Vindersloon

  In De Telegraaf stond vanochtend een advertentie waarin een beloning van 25.000 euro wordt uitgeloofd voor de vinder die het blok goud naar de Utrechtse politie brengt.

  De politie kan niet zeggen of er aangifte is gedaan van vermissing. Als dat nog niet is gebeurd en een vinder meldt zich, zal de politie een oproep plaatsen om de eigenaar van het kostbare edelmetaal, die niet met naam in de krant wilde, te vinden.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2019-11-25 00:16:18
  handtekeningafbeelding
 • zondag 18 augustus 2019 @ 00:26
  #62
  reactie op (#61) herman_dad

  Goedemorgen, WINKELDIEF VLUCHT OVER AFSCHEIDING TUIN IN VAN... POLITIEBUREAU ZANDVOORT.... Foutje bedankt? Maar 'ook dat nog'... zal hij zeker hebben kunnen beamen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Winkeldief Zandvoort maakt het politie gemakkelijk.

  De achterkant van het politiebureau aan de Poststraat in Zandvoort GOOGLE STREET VIEW

   VANDAAG, 08:06

  BINNENLANDOPMERKELIJK

  De politie in Zandvoort heeft gisteren weinig moeite hoeven doen om een winkeldief te arresteren. Op de vlucht voor zijn achtervolgers klom de man over een hek, maar hij wist niet dat dat hek uitkwam in de achtertuin van het politiebureau.

  De 19-jarige Amsterdammer had iets gestolen bij een winkel in het centrum en werd achtervolgd door vier winkelmedewerkers. In de Poststraat dacht hij slim te zijn door over een hek te klimmen. "Een prima keuze", grapt de politie in een persbericht.

  De man is gisteravond gehoord en met een boete op zak vrijgelaten. De politie heeft niet bekendgemaakt wat hij had gestolen.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 09 augustus 2019 @ 00:18
  #61
  reactie op (#60) herman_dad

  Goedemorgen, 'FOUTJE, BEDANKT'... POLITIE STUURT PER ONGELUK I.P.V. AANDACHTSVESTIGING, EEN LINK NAAR EEN PORNO-SITE naar getuigen van een woningbrand waarbij iemand is overleden. Eer waren 2 letters in de link weggevallen.    

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Politie stuurt per ongeluk sms-bericht met link naar pornowebsite.

  RTV OOST

   VANDAAG, 12:33

  REGIO

  De politie heeft een pijnlijke fout gemaakt in een sms-bericht waarin getuigen van een woningbrand worden opgeroepen om zich te melden. In plaats van een link naar de website van de politie, staat in het bericht een link naar een pornosite.

  De politie stuurde vanochtend een gerichte sms-bom, een bericht naar alle mensen die op een bepaald moment in een bepaald gebied waren. In dit geval ging het om mogelijke getuigen van een woningbrand op 14 juli in Nieuwleusen. Daarbij kwam een 22-jarige man om het leven. Zijn 16-jarige broer wordt verdacht van het aansteken van de brand.

  De politie zegt de misser te betreuren. "Deze fout is ontstaan doordat een sms een maximaal aantal tekens heeft", legt een woordvoerder uit bij RTV Oost. "Doordat onze sms blijkbaar te lang was, is een aantal tekens van de link weggevallen. Erg onfortuinlijk, want bij de nieuwe link kom je uit op een pornowebsite. Gelukkig krijg je wel eerst een waarschuwing te zien."

  De politie heeft inmiddels een nieuwe sms met de juiste link verstuurd. Aan de URL zijn twee letters toegevoegd.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV-Oost

   

  handtekeningafbeelding