5367 keer bekeken

ZEER OPVALLENDE VERHALEN of 'óok dát nog'...

 • dinsdag 06 augustus 2019 @ 00:28
  #60
  reactie op (#59) herman_dad

  Goedemorgen, DOCHTER VAN DRONKEN MOEDER BEKOGELT AGENTEN MET FASTFOOD McDRIVE... Zo slecht is fastfood toch niet?  De politie was daar omdat ze e.e.a. met de auto van betrokkene niet vertrouwden en controleerden. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Dochter bekogelt agenten met fastfood bij arrestatie van moeder.

  POLITIE OLDENZAAL

  VANDAAG, 08:21

  REGIO

  Een 35-jarige vrouw is zaterdagochtend in de McDrive in Oldenzaal aangehouden, omdat ze te veel had gedronken. Haar minderjarige dochter was het daar niet mee eens en bekogelde de agenten met fastfood.

  Moeder en dochter kwamen rond 5.00 uur aanrijden bij de fastfoodketen. De agenten hielden de auto in eerste instantie aan omdat de eigenaar volgens hun systeem al twee jaar geleden was overleden. Toen ze de bestuurder ernaar vroegen, kregen de agenten de indruk dat ze onder invloed was.

  Een blaastest wees uit dat de vrouw veel te veel had gedronken. Toen de agenten haar rijbewijs wilden innemen en haar wilden arresteren, verzette de vrouw zich heftig. Ook haar puberdochter was het niet eens met de arrestatie. Zij bekogelde een van de agenten met een milkshake, waarna de rest van de bestelling volgde.

  Zowel moeder als dochter is meegenomen naar het bureau. De dochter kreeg een proces-verbaal voor baldadigheid en moet zich melden bij bureau Halt. De moeder moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter, schijft RTV Oost.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Oost

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 31 juli 2019 @ 00:16
  #59

  Goedemorgen, POLITIE TREFT BIJ VERKEERSCONTROLE 700.000 EURO CONTANT geld aan. De bestuurder is aangehouden en 'moet wel iets verklaren'. Er zijn dagen dat u en ik dit niet op zak hebben....blij met 70 euro al...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Auto met 700.000 euro aan contanten ontdekt op A16.

  POLITIE

  VANDAAG, 21:30

  BINNENLAND

  Een opmerkelijke vondst van de politie afgelopen woensdag tijdens een controle. Een 25-jarige man die was gestopt, bleek bij een doorzoeking 700.000 euro in contanten in zijn auto te hebben.

  De politie hield de man staande op de A16 ter hoogte van Zwijndrecht. De man is aangehouden en moet veertien dagen in voorarrest zitten. Het geld is in beslag genomen.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 07 mei 2019 @ 00:17
  #57
  reactie op (#56) herman_dad

  Goedemorgen, DE VERWAARLOOSDE KINDEREN MAKEN HET GELUKKIG REDELIJk. De moeder krijgt hulp. Maar vooral de Facebookpagina van de betrokken politieman maakt indruk. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Verwaarloosde kinderen Zaanstreek maken het redelijk, hulp voor moeder

   VANDAAG, 17:19

  BINNENLAND

  Het gaat naar omstandigheden goed met de twee verwaarloosde jongens die een inspecteur van de politie Zaanstreek afgelopen zomer aantrof op een bloedhete dag. Een column op de Facebookpagina van de politie daarover maakte gisteravond veel los op sociale media.

  In de column schreef inspecteur Tom Verweij dat hij na een melding van een buurvrouw over schreeuwende kinderen, twee verwilderde jongens aantrof in een flat. Ze hadden geen eten en drinken en de ramen en deuren waren hermetisch gesloten.

  De oudste jongen droeg slechts een onderbroek en had een mes in zijn hand. Zijn broertje, een peuter, liep rond in een luier die allang verschoond had moeten worden. De jongens vertoonden dierlijk gedrag en hadden een eigen taal ontwikkeld om te communiceren.

  Professionele hulp

  De jongens zijn inmiddels niet meer bij hun moeder en zijn naar een crisispleeggezin gebracht. De moeder krijgt professionele hulp, zegt de politie.

  Het is nog niet duidelijk of de moeder ook wordt vervolgd. De politie heeft met de moeder gesproken en heeft het proces-verbaal doorgestuurd naar justitie. De officier van justitie zal een vervolgbeslissing nemen.

  Vanwege de privacy wil de politie niet meer informatie kwijt over de zaak. Zo worden de leeftijd van de broertjes en hun exacte woonplaats niet bekendgemaakt.

  BEKIJK OOK

  Facebookpost politie over verwaarloosde kinderen maakt veel los

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 06 mei 2019 @ 00:16
  #56
  reactie op (#55) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE VINDT 2 STERK VERWAARLOOSDE JONGENS, met 'dierlijk' gedrag. Dit komt gelukkig niet veel voor, maar toch anno 2019? HET DOET TOCH EEN BEETJE DENKEN AAN: 

  Romulus en Remus - Wikipedia 

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Romulus_en_Remus

  0 Lupa Capitolina (2).JPG ... Het verhaal over de stichting van Rome werd voor het eerst opgetekend in de 1e eeuw voor Christus door Vergilius in zijn epos Aeneis. ... Daar werden ze gezoogd door een wolvin, zodat de jongens konden ...

  Zie en lees verder art. NU.nl (bron)

  Zondag 05 mei 2019 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Politie vindt opgesloten verwaarloosde jongens in flat Zaanstreek

  Politie vindt opgesloten verwaarloosde jongens in flat Zaanstreek

  05 mei 2019 17:21 Laatste update: 5 uur geleden

  44  

  De politie in de regio Zaanstreek heeft onlangs twee verwaarloosde jongetjes gevonden, die in een flat opgesloten zaten. De jongens vertoonden 'dierlijk gedrag' en hadden zelfs hun eigen taal ontwikkeld.

  Een politie-inspecteur vond ze op een bloedhete dag na een melding van een buurvrouw dat ze de jongetjes al de hele dag hoorde huilen. De kinderen konden niet weg; de deur bleek van buitenaf vastgebonden met een riem.

  In het huis was het heel warm, er was nergens eten of drinken voor de jongens en ze zagen er versuft uit, aldus de betrokken politieman, Tom Verweij.

  Hij zegt te vermoeden dat ze al maandenlang niet buiten waren geweest. Verweij schrijft columns op Facebook over zijn werk. Dit weekeinde schreef hij over deze gebeurtenis, zonder precieze data, locatie en identiteitsgegevens te delen.

  Dierlijk gedrag

  De kinderen zijn in een opvanggezin geplaatst. Verweij schrijft dat de ervaren crisispleegmoeder verklaard heeft dat de twee jongetjes dierlijk gedrag vertoonden. "Ook bleken ze zoveel met z'n tweeën te zijn geweest, dat zij een eigen taal hadden verzonnen."

  Verweij schrijft dat hij moest "denken aan een scene uit de filmEnd of Watch, waarin agenten een aantal kinderen ontdekken die zijn opgesloten in een kast."

  Volgens hem is er gewacht op de moeder van de twee, maar is zij "nooit gekomen".

  Door: ANP  Beeld: ANP

  44  reacties    

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 10 februari 2019 @ 00:17
  #55
  reactie op (#54) herman_dad

  Goedemorgen, BETROKKENE 'STAAT ER AL NIET ZO GOED VOOR' EN NU GAAT MEN, HET MANAGEMENT OOK, veel te ver. In feite worden niet alleen grove overtredingen gepleegd maar ook bijna misdadig en levensgevaarlijk, plus nog het feit van 'VOORBEELD FUNCTIE' als bn'er voor de jeugd. Ook dát nog. Hopelijk krijgen de verantwoordelijken hiervoor een behoorlijke dauw van Justitie.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie boos op rapper Jebroer: 'Nog nooit zo'n schending van afspraken meegemaakt'

  VANDAAG, 18:26

  AANGEPAST OM 19:44

  BINNENLAND

  Beeld uit de video 'Polizei' van Jebroer ROQ 'N ROLLA MUSIC

  De politie is verontwaardigd over de nieuwe videoclip van rapper Jebroer, waarin politie-uniformen en een politiewagen zijn gebruikt. Volgens de politie hebben de makers van het filmpje de voorwaarden geschonden waaronder de auto en de spullen werden uitgeleend.

  Fragmenten uit de video suggereren dat de rapper na een foute inhaalactie op de snelweg werd aangesproken door agenten, voor de camera's van het SBS-programma Wegmisbruikers. Vervolgens ontstond een achtervolging waarbij snelheden van ruim 200 kilometer per uur zouden zijn gehaald.

  De beelden worden sinds woensdag al veel gedeeld op sociale media. Een dag later bleek dat de beelden niet kwamen uit Wegmisbruikers, maar dat ze in scène zijn gezet voor deze videoclip bij Jebroers nummer Polizei:

  Zie video in oorspronkelijke artikel 

  Jebroer - Polizei

  De video begint met een (dus in scène gezet) fragment uit het populaire SBS-programma. Te zien is hoe Jebroer te hard rijdt en door politieagenten staande wordt gehouden. Er ontstaat een woordenwisseling, waarna de rapper er vandoor gaat en de politie de achtervolging inzet.

  In de beelden die van de achtervolging zijn gemaakt, lapt Jebroer alle verkeersregels aan zijn laars voordat hij op het dak van een parkeergarage wordt aangehouden. De clip eindigt met de tekst: "Voor deze video hebben wij heel Nederland afgehuurd. Alle andere weggebruikers zijn figuranten."

  Onder de video op YouTube verschenen al snel verbaasde reacties. "Waarom doet de politie hieraan mee? Slaat nergens op", zegt iemand. Een ander noemt het grappig "dat de politie meehelpt aan een clip voor een lied tegen de politie".

  Strikte voorwaarden

  Volgens de politie heeft de productiemaatschappij die de clip heeft geproduceerd een aanvraag ingediend voor de huur van enkele politie-uniformen en een politievoertuig. "Dat gebeurt wel vaker, maar wel onder strikte voorwaarden", aldus een woordvoerder van de korpsleiding van de Nationale Politie. De aanvraag van een nieuwe productie wordt door een juridische afdeling beoordeeld.

  De voorwaarden kunnen per aanvraag verschillen. In dit geval was volgens de woordvoerder afgesproken dat de makers met het voertuig niet de openbare weg op zouden gaan. Ook stonden er voorwaarden in over hoe de politie in beeld mocht komen. "Er mag bijvoorbeeld geen beledigende taal gebruikt worden."

  'Nooit de bedoeling geweest'

  De politie is dus verontwaardigd over het resultaat. "Vanwege wat het doet met het imago van de politie. Daarnaast is de verkeersveiligheid in het geding. Dit is nooit de bedoeling geweest."

  Er worden veel vaker politiespullen uitgeleend voor film- en tv-producties, zoals bijvoorbeeld voor Flikken Maastricht. Dat de afspraken over het gebruik zo geschonden worden, is volgens de woordvoerder niet eerder voorgekomen.

  Voor de makers van de clip krijgt de actie nog een staartje: de politie gaat kijken of er juridische stappen worden genomen. Daarbij wordt gekeken in hoeverre de afspraken precies zijn geschonden. "Maar als iemand veel te hard gaat, door rood en over verdrijvingsvlakken rijdt, dan kun je hem daar natuurlijk ook op aanspreken."

  Het management van Jebroer wil nu niet reageren, maar komt maandag met een verklaring na een gesprek met de politie.

  Deel dit artikel: 

    

  handtekeningafbeelding
 • maandag 07 januari 2019 @ 00:14
  #54
  reactie op (#53) herman_dad

  Goedemorgen, PECH VOOR AUTOKRAKER...ONOPVALLENDE POLITIEAUTO als doelwit en daarin zat een politieman... angry 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Autokraker kiest per ongeluk politieauto als doelwit

  VANDAAG, 11:44

  REGIO

  ANP

  Een man die waarschijnlijk in Harderwijk spullen uit auto's wilde stelen, koos afgelopen nacht niet het beste doelwit uit. Hij opende een onopvallende politieauto met daarin een agent.

  Omroep Gelderland schrijft dat de politie naar de wijk Slingerbos was gegaan, na een tip van een buurtbewoner. Die zag twee mannen in auto's kijken. De buurtbewoner had het duo daarop aangesproken maar vertrouwde hun verhaal niet.

  De politie besloot met niet-herkenbare politieauto's te gaan kijken. Een van de agenten zat te wachten toen opeens een deur openging. Een man kwam de auto in, mogelijk om te kijken of er iets te stelen viel. Toen hij de agent zag, ging hij er direct vandoor. De agent kon de man aanhouden.

  Even daarvoor had de politie al een andere man aangehouden die voldeed aan het signalement. De twee arrestanten zijn een 30-jarige man uit Harderwijk en man van 36 uit Zutphen.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep Gelderland

  handtekeningafbeelding
 • zondag 06 januari 2019 @ 00:13
  #53
  reactie op (#52) herman_dad

  Goedemorgen, OMKOPING POLITIEAMBTENAAR NA OVERTREDING. Het komt wel eens meer voor, maar toch ook weer opvallend nieuws. 'Een beetje dom'...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Man rijdt met 115 km/u door Breda, probeert agent om te kopen

  VANDAAG, 16:07

  REGIO

  Een 28-jarige man uit Breda heeft afgelopen nacht geprobeerd een agent om te kopen om onder een boete uit te komen. Hij is aangehouden.

  De automobilist reed 115 kilometer per uur in de bebouwde kom van Breda. Een motoragent zette hem daarom aan de kant.

  Aanhouding

  Tijdens het gesprek dat volgde, bood de man de agent geld aan als die hem met een waarschuwing zou laten gaan. Hij werd meteen gearresteerd. De officier van justitie gaat met de zaak verder, meldt Omroep Brabant. Ook al omdat het rijbewijs van de bestuurder vanwege de forse snelheidsovertreding werd afgepakt.

  Bij een blaastest bleek dat de man bovendien te veel had gedronken. Hij kreeg daarom ook nog een boete van 325 euro.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

   

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 04 januari 2019 @ 00:19
  #52
  reactie op (#51) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE RIJSWIJK TRAKTEERT EENZAME OUDEREN OP KERSTDINER. Het is weer eens iets anders dan 'boeven vangen' maar zeker een goede opvallende daad ook weer.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie trakteert eenzame ouderen Rijswijk op nieuwjaarsdiner

  GISTEREN, 16:35

  REGIO

  27 eenzame ouderen zijn door politieagenten in Rijswijk opgehaald voor een nieuwjaarsdiner. In colonne reden ze in politiebusjes met zwaailicht naar het politiebureau, waar de gedekte tafels klaarstonden.

  Een van de gasten is de 91-jarige Manda Damwijk. Ze zat voor de eerste keer van haar leven in een politiebusje en vindt het een geweldige ervaring:

  Video afspelen

  01:17

  In een politiebusje met zwaailichten naar het diner

  Wijkagent Martien de Brabander is een van de drie initiatiefnemers van het diner. "Het idee ontstond drie weken geleden. We hebben onze eigen collega's benaderd en iedereen zei spontaan ja."

  Alle agenten en rechercheurs werkten belangeloos mee. Een van de ouderen had zoveel plezier, dat hij spontaan begon te zingen. "Heerlijk om de ouderen zo te zien genieten", zegt Martien de Brabander tegen Omroep West.

  "Ik hoop dat andere organisaties of gemeentes ons initiatief volgend jaar overnemen, zodat niemand alleen thuis hoeft te zitten."

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep West

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 07 november 2018 @ 00:25
  #51
  reactie op (#50) herman_dad

  Goedemorgen, DE NATIONALE POLITIELEIDING STELT DAT ZWARTE PIET BIJ INTERNE VIERING NIET MEER AAN DE ORDE IS. Vanaf 2020 dan, dus dit jaar indien zo, nog wel.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Zwarte Piet weg bij sinterklaasviering van politie

  VANDAAG, 19:33

  BINNENLAND

  Een agent in gesprek bij een demonstratie tegen Zwarte Piet in Utrecht BAS BAKKENES / HOLLANDSE HOOGTE

  De politie wil in 2020 geen traditionele Zwarte Pieten meer bij de interne sinterklaasvieringen.

  Net als veel bedrijven houden de politiekorpsen jaarlijks een sinterklaasfeest waar werknemers hun kinderen mee naar toe kunnen nemen. In het licht van de zwartepietendiscussie vroeg de korpsleiding de individuele korpsen vorig jaar al om na te denken over een "viering die voor iedereen prettig is".

  Ze hebben daar tot 2020 de tijd voor, maakt de leiding nu bekend in een verklaring. Daarna is er bij interne Sinterklaasvieringen "geen ruimte meer voor de vertolking van Zwarte Piet met stereotiepe kenmerken zoals een zwarte kroespruik, rode lippen, oorringen en een egaal zwart geschminkt gezicht".

  Heftige reacties

  De korpsleiding en politiechefs zeggen zich bewust te zijn van de "mogelijk heftige reacties" die het voornemen oproept. Ze hopen dat de discussie met respect en wederzijds begrip gevoerd wordt. "De discussie mag natuurlijk niet ten koste gaan van kinderen, het feest of elkaar. We willen het graag voor iedereen leuk houden."

  Enkele politieafdelingen hadden Zwarte Piet al verbannen van het sinterklaasfeest omdat ze hem niet meer passend vonden, zoals het korps in Amsterdam.

  BEKIJK OOK

  Politie verwijdert 'onhandige' zwartepietenpost

  Amsterdam rekent af met pietendiscussie: volledig nieuw uiterlijk

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 03 november 2018 @ 00:38
  #50
  reactie op (#49) herman_dad

  Goedemorgen, LOK BH OM LINGERIEDIEF TE VANGEN....  

  Zie en lees verder art. van NOS/NIEUWS Twitter bron

  Politie gebruikt 'lok-bh' om lingeriedief te vangen

  GISTEREN, 12:29

  AANGEPAST GISTEREN, 12:49

  REGIO

  RTV OOST

  Een lingeriedief is deze week dankzij een Hengelose wijkagent tegen de lamp gelopen. Agent Thomas Hamhuis liet een bh met daarin een zendertje aan de waslijn hangen. De lingeriedief werd daardoor op heterdaad betrapt. Bij hem thuis werd nog meer vrouwenondergoed gevonden.

  Agent Hamhuis kreeg in augustus een melding van een vrouw die zei dat er lingerie van de waslijn was verdwenen. Ze had het ondergoed 's avonds op het balkon opgehangen en de volgende ochtend was het weg. Het balkon ligt aan de straatkant.

  Angst

  In eerste instantie werd gedacht aan een kwajongensstreek, maar enkele dagen later legde iemand een bos bloemen zonder naamkaartje neer bij haar voordeur. Dat maakte de vrouw zo bang, dat ze niet meer alleen durfde te gaan slapen.

  In overleg met de politie werden er camera's opgehangen, die ook op het balkon gericht waren. Eind september was het raak. Op beelden is te zien hoe iemand opnieuw lingerie van de waslijn haalt, maar de dief was niet te herkennen op de beelden.

  Slim idee

  Dan komt wijkagent Hamhuis op een slim idee. Als de politie gebruikt maakt van lokfietsen, waarom dan niet van een 'lok-bh'? Hij bracht een zendertje aan in een bh en hing die aan de lijn. Twee nachten gebeurde er niets, maar toen sloeg de dief weer toe. Agenten die de man aanhielden vonden de 'lok-bh' in zijn fietstas.

  Bekende van politie

  Volgens RTV Oost is de man geen bekende van zijn slachtoffer. De politie kent hem wel, maar niet vanwege zedenzaken. In zijn huis vond de politie een tas vol ondergoed van meerdere vrouwen. De politie is nu op zoek naar vrouwen uit Hengelo die ook lingerie missen.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Oost

  handtekeningafbeelding