5368 keer bekeken

ZEER OPVALLENDE VERHALEN of 'óok dát nog'...

 • zondag 28 oktober 2018 @ 00:27
  #49
  reactie op (#48) herman_dad

  Goedemorgen, SPOORZOEKEN LOONT: Spoor van wietbladeren leidt politie Middelburg naar flat... ook dit weer een bijna hilarisch staaltje van het politiewerk.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Spoor van wietbladeren leidt politie Middelburg naar flat

  GISTEREN, 20:05

  BINNENLANDREGIO

  ANP

  Een verdachte van hennepkweek uit Middelburg heeft het de politie vannacht makkelijk gemaakt. Bij een surveillance kwamen agenten "verse hennepbladeren" tegen op straat. Het kruimelspoor leidde hen als geüniformeerde Klein Duimpjes naar de flat van de verdachte, schrijft Omroep Zeeland.

  De verdachte liet de agenten zelf binnen. Er werd in de flat geen hennepkwekerij aangetroffen. Er lag wel een grote boodschappentas met 860 gram aan wiettoppen en meer hennepresten, waarschijnlijk knipafval.

  Na verhoor hoopt de politie ook de kwekerij te ontmantelen. De wiet en het afval worden vernietigd.

  BEKIJK OOK

  Het Nederlandse wietbeleid: van gidsland tot vervloekte achterdeur

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 12 september 2018 @ 00:17
  #48
  reactie op (#47) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIEAUTO VAST IN ZANDBANK EN KOPJE ONDER, POLITIEMAN MOET TERUGZWEMMEN... 't is eens wat anders, de politieman probeerde een wandelaar te helpen die ook vast zat op het strand, maar zelf kwam hij ook nog in de problemen. Gelukkig dan maar goed afgelopen,....

  Zie en lees verder art. RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  Nat politiepak

  Politieauto kopje onder in zandbank: agent moet terugzwemmen

  1 uur 1 minuut geleden Aangepast: 17 minuten geleden

  De politie kon geen kant meer op.Beeld © AS Media

  Een nat pak voor een politieagent die een wandelaar te hulp schoot in Renesse. Die was vast komen te zitten op een zandbank op het strand, maar toen de agent hem per auto probeerde te redden, kon ook hij geen kant meer op.

  Volgens de politie was de wandelaar wast komen te zitten in de modder, maar begon het al vloed te worden. De agent wilde de man te hulp schieten, maar kwam met zijn voertuig vast te zitten. 

  © AS Media

  Teruggezwommen

  De agent werd verrast door het water dat snel begon te stijgen. "Hij heeft uiteindelijk de auto achtergelaten en terug moeten zwemmen", zegt een woordvoerder. Ook de wandelaar is veilig aan de kant gekomen.

  De politiewagen is er slechter aan toe en waarschijnlijk niet meer bruikbaar. "De auto is door de stijging van het zeewater kopje onder gegaan", zegt een woordvoerder. Later in de avond is de auto door de KNRM losgetrokken."

  RTL Nieuws

  Politie Auto Renesse

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 07 augustus 2018 @ 00:28
  #47
  reactie op (#46) herman_dad

  Goedemorgen, MAN ONTSNAPT IN HANDBOEIEN UIT POLITIEAUTO... OOK DAT NOG, terwijl de agenten werden afgeleid door een andere man die nog boete had openstaan, smeerde de man hem, echter wel later weer aangehouden, toch...? Nu ja wij zwijgen verder...

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  06 augustus 2018 11:55

  Man zit al geboeid in politieauto, maar ontsnapt toch.

  Man zit al geboeid in politieauto, maar ontsnapt toch

  © ANP

  Het zal weinig mensen zijn gelukt. Maar of hij er echt profijt van heeft gehad, is de vraag. Een 21-jarige man die gisteren in Heerhugowaard was gearresteerd en al geboeid in de politieauto zat, wist toch te ontsnappen. Dezelfde dag werd hij alsnog ingerekend.

  De politie was in eerste instantie op weg naar iemand anders: een man die flink had gedronken en op straat zijn roes lag uit te slapen. Voorbijgangers maakten zich zorgen over zijn gezondheid. 

  Openstaande celstraf

  Maar terwijl de agenten de dronken man wakker maakten en met hem in gesprek gingen, kwam een 21-jarige man langslopen die al langer werd gezocht vanwege een openstaande celstraf van 28 dagen. De agenten herkenden hem en hielden hem ter plekke aan. 

  De verdachte werd in de auto gezet, met zijn handboeien om. Op dat moment kwam de dronken man weer naar de politie toe lopen en eiste de nodige aandacht op. Gevolg: de 21-jarige man sprong uit de auto en rende vlug weg. 

  Gepakt

  Na een melding op Burgernet werd hij weer gevonden door een andere agent met diensthond. De verdachte bleek 23 zakjes met hasj en een zakje met MDMA bij zich te hebben.

  Meer op rtlnieuws.nl:

  RTL Nieuws

  handtekeningafbeelding
 • maandag 30 juli 2018 @ 00:30
  #46
  reactie op (#45) herman_dad

  Goedemorgen, GEBRUIK LACHGAS NEEMT TOE ONDER JONGEREN, nog geen ''paniek" maar wel grote zorgen en goede voorlichting nodig?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Gebruik lachgas groeit; 'Paniek is niet nodig, maar voorlichting wel'

  GISTEREN, 15:10

  BINNENLAND

  NOS

  Voor veel gemeenten vormt lachgas een duivels dilemma. Terwijl steeds meer jonge mensen het als legaal genotsmiddel ontdekken, zien sommige burgemeesters vooral gezondheidsrisico's en willen ze de verkoop aan banden leggen. Die 'maatschappelijke onrust' is volgens het Trimbos Instituut te groot geworden, dus publiceert het drugsinstituut morgen voorlichtingsmateriaal voor beleidsmakers.

  Lachgas is al langere tijd bezig met een opmars, ziet ook het lokaal bestuur. Behalve dat het gebruik toeneemt, is lachgas ook op steeds meer plekken verkrijgbaar. Niet alleen op festivals en huisfeesten wordt het gebruikt, her en der is het in de horeca aan de bar te bestellen. Sporen van jongere gebruikers zijn terug te vinden op hangplekken, die soms bezaaid zijn met tientallen zilverkleurige lachgaspatronen.

  Risico's niet helemaal duidelijk

  Toch maant het Trimbos ouders, leraren en vooral lokaal bestuur tot kalmte. "De populariteit neemt in alle gebruikersgroepen toe, maar de gezondheidsrisico's vallen mee", zegt drugsonderzoeker Ferry Goossens. Hij pleit dan ook niet voor een verbod. "We moeten het in perspectief blijven zien, al wil dat niet zeggen dat er geen risico's zijn."

  Welke risico's dat precies zijn, valt niet met zekerheid te zeggen omdat het middel met andere bedoelingen op de markt is gebracht. 'Recreatief' gebruik zorgt voor een kortdurend zuurstoftekort in de hersenen en een tekort aan vitamine B12.

  Steeds vaker liggen er lachgaspatronen op straat, merkte ook kunstenaar Marcel de Wit die een kunstwerk maakte van duizenden patronen:

  Video afspelen01:31

  Gezondheidsrisico's lachgas vallen wel mee volgens Trimbos

  "Er zijn enkele gevallen bij ons bekend waar lachgasgebruik tot hersenschade heeft geleid. Maar daarvoor moet iemand enkele dozen op een avond gebruiken", zegt Goossens. "De groep waar wij ons zorgen over maken zijn de jonge gebruikers, dus van 13 tot 17 jaar. Op die leeftijd zijn de hersenen nog in ontwikkeling en weten we niet precies wat de uitwerking van lachgas daarop is."

  Ook Mathijs Zwinkels, medewerker Jeugd en Veiligheid bij gemeente Culemborg, zag steeds regelmatiger tientallen lachgasampullen op straat liggen. 'Maar toen ik het gesprek wilde aangaan, bleek dat ontzettend moeilijk. De jongeren van wie we dachten dat ze lachgas gebruikten ontkenden dat. Het ontbrak ook aan voorlichting vanuit de overheid, omdat het een relatief nieuw fenomeen is'.

  Het was moeilijk om de omvang van het probleem in te schatten.

  Mathijs Zwinkels, jongerenwerker Culemborg

  Zwinkels en zijn team bedachten daarom een ludieke actie om het lachgasgebruik onder jongeren aan de kaak te stellen. Er werd een grote inzamelactie voor lachgasampullen opgetuigd om de omvang van het gebruik zichtbaar te maken.

  "In heel Culemborg werd ineens een gesprek gevoerd over lachgas", zegt Zwinkels. "Zowel bij de gemeente, hulpverleners, politie, maar ook op scholen." De actie werd zo succesvol dat het is opgenomen als voorbeeld in de Trimbos-voorlichting.

  Het Trimbos-instituut maakte een voorlichtingsfilmpje over het gebruik van lachgas speciaal voor ouders:

  Video afspelen

  03:16

  Campagnefilm Trimbos: wat je als ouder moet weten over lachgas

  Ondanks de boodschap dat lachgas minder schadelijk is dan gedacht, denkt de jongerenwerker dat voorlichting voor lokaal bestuur hard nodig was. "Destijds hadden wij veel behoefte aan zo'n document. Wij constateerden dat er iets gaande was omdat we ieder weekend tientallen ampullen vonden. Het was moeilijk om de omvang van het probleem in te schatten, maar wij wilden het bestaan ervan wel aankaarten. En we moesten zelf uitvinden hoe we dat het beste konden doen."

  BEKIJK OOK

  Prijsvraag politie: hoeveel lachgaspatronen ingezameld in twee maanden?

  Bol.com is gestopt met de verkoop van lachgaspatronen

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 12 juli 2018 @ 00:31
  #45
  reactie op (#44) herman_dad

  Goedemorgen, OPMERKELIJK. POLITIE SCHRIJFT PRIJSVRAAG UIT ivm LACHGASPATRONEN? Het is een recent gegeven dat veel jongeren dit als een soort nieuwe 'drug' hebben ontdekt en zo hoopt de politie meer aandacht hiervoor te krijgen?

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  Vandaag

  Hoeveel lachgaspatronen tel jij? Politie Culemborg schrijft prijsvraag uit.

  Hoeveel lachgaspatronen tel jij? Politie Culemborg schrijft prijsvraag uit

  © Facebook | Politie Culemborg

  Het is voor de politie soms lastig om burgers te bereiken en daarom worden vaak creatieve manieren bedacht om een boodschap over te brengen. Agenten in Culemborg zijn wel erg origineel: om het gebruik van lachgas onder de aandacht te brengen, hebben ze een prijsvraag uitgeschreven.

  De Politie Culemborg probeert op een bijzondere manier het lachgasgebruik van jongeren aan de kaak te stellen: met een prijsvraag. Twee maanden riepen agenten inwoners op om de lachgaspatronen die ze hadden gevonden in te leveren. Daar gaven veel mensen gehoor aan.  

  ZIE OOK: 'Extreem gebruik lachgas kan verlamming veroorzaken'

  "Je hebt vast en zeker dit soort slagroompatronen op de Culemborgse straten zien liggen. We willen dat het gebruik van lachgas vermindert", schreef de politie in mei. Door de oproep moesten jongeren en ouders zich bewust worden van het vele gebruik van de feestdrugs. 

  Tekst gaat verder na post

  De winnaar krijgt een prijs

  Na 2 maanden is de politie gestopt met de inzameling. "Wij weten nu hoeveel lachgaspatronen er van de straten zijn gehaald. We zijn benieuwd of u een juiste schatting kunt maken van wat de opbrengt is."

  Iedereen die denkt te weten hoeveel slagroompatronen er op de foto te zien zijn, kan zijn antwoord insturen naar bewustlachgaspatronengebruiken@outlook.com. De winnaar van de actie wordt rond eind augustus bekend gemaakt en krijgt een prijs. 

  Oproep aan de ouders

  "Het gebruik van lachgas is niet verboden, maar brengt wel gezondheidsrisico's met zich mee", schrijft de politie. "Daarnaast geven al die patronen op de grond geen glans aan Culemborg, maar zijn deze schadelijk voor het milieu."

  Ondanks de grappige actie, is de boodschap dan ook duidelijk: "Jongeren, wees je bewust! Ouders, houd er aandacht voor."

  Statiegeld een oplossing?

  Recycle Netwerk roept de politiek op om statiegeld te gaan heffen op lachgaspatronen.

  "Het product leent zich er goed voor, het is goed recyclebaar. En als de gebruiker zelf ze niet inlevert, dan misschien een voorbijganger. Het gebruik verminder je er waarschijnlijk niet meteen mee, tenzij je het heel duur maakt, maar de vervuiling wel."

  Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat gaat naar dit idee kijken. Ze laat in een reactie weten. "Zwerfafval is slecht voor het milieu en slecht voor ons humeur. We hebben hiervoor een brede aanpak zwerfafval en daar hoort dit ook bij. Statiegeld op lachgaspatronen is nu niet aan de orde, maar ik ben bereid eventueel met de sector in gesprek te gaan."

  Bekijk de video hier:

  Zie oorspronkelijke video in artikel zelf

  Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

  Meer op rtlnieuws.nl:

  Editie NL

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 12 juni 2018 @ 00:37
  #44
  reactie op (#43) herman_dad

  Goedemorgen, ZO KAN HET OOK: BEDANKJE VAN JONGETJE MET EEN STICKER VOOR DE POLITIE DIE ZIJN VRIENDJE TERUGVONDEN.... 

  Zie en lees verder art. RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  Gisteren

  Jongetje bedankt agenten die zijn vriendje terugvonden met een sticker.

  Jongetje bedankt agenten die zijn vriendje terugvonden met een sticker

  © Facebook | Politie Overbosch

  Dat je niet altijd met dure cadeaus aan hoeft te komen om te laten zien dat je ergens blij mee bent, blijkt wel uit het bedankje van een jongetje in Den Haag aan de politie. Nadat ze zijn vriendje terug hadden gevonden, gaf hij de agenten een mooie sticker.

  Politieagenten in de Haagse wijk Haagse Hout hebben vanmorgen een bijzonder bedankje gekregen. De agenten waren uitgerukt na een melding van een vermist jongetje van zes. Kort nadat de politie ter plaatse was, werd het ventje gevonden.

  Terwijl ze bezig waren met de administratie, kwam het vriendje van het vermiste jongetje naar de agenten toegelopen om hen te bedanken. Het verlegen mannetje stak zijn hand, met daarin een sticker, uit naar de agenten. Zijn vader benadrukte dat de sticker voor hen bedoeld was, schrijft Omroep West.

  Tekst gaat verder na post

  Zie oorspronkelijke artikel de video

  'Weer een sticker in je schrift!'

  Tegenover de regionale omroep noemt de betrokken agent de actie "ontzettend schattig". De sticker van het jongetje heeft een speciale plaats gekregen in zijn notitieboekje.

  Het goud-witte konijn roept bij de agent ook nostalgie op: "Zo heb je voor het eerst sinds de basisschool weer een sticker in je schrift!"

  Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

  Meer op rtlnieuws.nl:

  Editie NL

  Gewijzigd op 2018-07-12 00:23:00
  handtekeningafbeelding
 • maandag 04 juni 2018 @ 00:32
  #43
  reactie op (#42) herman_dad

  Goedemorgen, ZWERFVUIL AFKOMSTIG VAN 'HANGJONGEREN' door de politie in de voortuin gedumpd om 'kennelijk een lesje te leren', een koekje van eigen deeg? Of dit helpt is maar de vraag en of in alle gevallen wel de goede 'tuinen zijn bezocht'? Een opmerkelijk ingrijpen in ieder geval...

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEWS Twitter (bron)

  03 juni 2018 15:07

  Politie dumpt afval in voortuin van jongeren

  •  

  Politie dumpt afval in voortuin van jongeren

  Het gedumpte afval op straat. 

  © Facebook

  De politie heeft zwerfafval gedumpt in de voortuinen van jongeren in Nieuwpoort. Volgens de politie zorgt hangjeugd in de Zuid-Hollandse gemeente al lange tijd voor veel ergernis omdat niemand iets opruimt.

  Omdat in het donker moeilijk vast is te stellen wie troep achterlaat, besloot de politie het anders aan te pakken. "We brengen terug wat 'vergeten' is."

  Agenten deden de afval in vuilniszak en gooiden dit in een paar tuinen van de 'harde kern'. Een van de jongeren lag nog te slapen in zijn auto. Bij hem werd troep onder de ruitenwissers gedaan. "Wellicht dat het kwartje vroeg of laat valt", aldus de politie. "De jongeren die we dit keer hebben overgeslagen, zijn volgende keer aan de beurt."

  RTL Nieuws / ANP

  handtekeningafbeelding
 • zondag 27 mei 2018 @ 01:40
  #42
  reactie op (#41) herman_dad

  Goedemorgen, ook dat nog: MAN TE DRONKEN VOOR EEN BLAASTEST.... Soms zijn mensen wel eens héél erg dronken, maar deze keer..? Overigens, ze reden op een bromfiets... valt het u op, en ja inderdaad, de meesten denken en weten dat je een auto niet dronken mag besturen, edoch de wet zegt een VOERTUIG, dus ja, zelfs een fiets niet. Volgens ander reglement valt ook zelf een kinderwagen onder 'voertuig', dus...?  

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Brabander te dronken voor apparatuur blaastest

  GISTEREN, 23:43

  AANGEPAST GISTEREN, 23:48

  BINNENLANDREGIO

  Twee stappers in Geldrop bleken afgelopen nacht zo dronken dat de apparatuur van de blaastest in de war raakte. Omroep Brabant schrijft dat de politie eerst moest luchten voordat de test kon worden afgerond.

  De mannen waren opgevallen doordat ze op hun bromfiets "zowat de hele rijbaan nodig hadden om op de weg te blijven", schrijft de politie op Facebook. Toen ze werden aangehouden konden ze nauwelijks blijven staan of hun bromfiets overeind houden.

  Bij de blaastest op het politiebureau blies een van de mannen 4,5 keer de toegestane hoeveelheid. Toen de tweede man aan de beurt was, bleek de apparatuur ontregeld.

  "Doordat in de ruimte waarin de man de ademtest onderging een zeer penetrante lucht van alcohol de overhand nam, werkte het apparaat niet meer voor de tweede man en gaf het apparaat een storing aan", schrijft de politie.

  Luchten

  De ruimte moest drie kwartier worden gelucht voordat de tweede man kon blazen. Hij bleek viermaal de toegestane hoeveelheid te hebben gedronken. Daarnaast had hij gereden met een ongeldig verklaard rijbewijs en identificeerde hij zich met een id-kaart die 4 jaar verlopen was.

  De mannen moeten binnenkort voor de rechter verschijnen. Het rijbewijs van de eerste man is ingevorderd.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 10 mei 2018 @ 00:24
  #41
  reactie op (#40) herman_dad

  Goedemorgen, OPMERKELIJK, man gepakt met FANTASIERIJBEWIJS, hij reed over de grens heen met Duitsland/Nederland nabij Bentheim... 

  Zie en lees verder art. RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  09 mei 2018 20:02

  Politie pakt man (26) met 'fantasierijbewijs'

  •  

  Politie pakt man (26) met 'fantasierijbewijs'

  Het 'internationale rijbewijs' dat de man liet zien.

  Een 26-jarige Colombiaanse man die vanuit Nederland de Duitse grens was overgereden, is vlakbij De Lutte opgepakt vanwege een bijzondere reden: hij had een fantasierijbewijs op zak.

  De Colombiaanse man, die zelf geen rijbewijs heeft, was vanuit Nederland de grens overgereden. Bij een parkeerplaats, vlak over de grens bij De Lutte, werd hij aangehouden, schrijft de krant Tubantia op de website.

  Fantasierijbewijs

  Toen het Grensoverschrijdend Politieteam, een samenwerking tussen de Nederlandse en Duitse politie, om zijn rijbewijs vroeg, liet de man vol trots een 'internationaal rijbewijs' zien. Maar zo'n rijbewijs bestaat helemaal niet.  De politie zegt dat het gaat om een 'fantasierijbewijs'. De man bleek het via internet te hebben besteld. Het rijbewijs lijkt ook niet op een geldig document.

  Zijn passagier had wel een geldig reisdocument en mocht de reis vervolgen. De Colombiaanse man heeft een proces-verbaal gekregen. 

  View image on Twitter

  View image on Twitter

  Bundespolizei Nord✔@bpol_nord

  26-jähriger wurde mit einem „Fantasie-Führerschein“ an der
  🇩🇪 - 🇳🇱 durch das Grenzüberschreitende Polizeiteam (GPT) Bad festgestellt.
  Weitere Infos âž¡âž¡https://www.presseportal.de/blaulicht/pm/70276/3939599 …

  2:05 PM - May 9, 2018

  Twitter Ads info and privacy

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2018-05-21 07:09:39
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 26 april 2018 @ 06:17
  #40
  reactie op (#39) herman_dad

  Goedemorgen, GELD INZAMELEN VOOR TV VOOR GEHANDICAPT MEISJE. Hulp bieden aan hen die dit behoeven, in deze zeer goed uitgevoerd  ook dat mag wel eens gezegd worden.

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  26 april 2018 01:50

  Agenten kopen nieuwe tv na inbraak bij gehandicapt meisje

  •  

  Agenten kopen nieuwe tv na inbraak bij gehandicapt meisje

  © Facebook / Politie Enschede

  Agenten van de politie Enschede hebben een nieuwe televisie gekocht voor een zwaar gehandicapt meisje uit Glanerbrug, een dorp vlak bij Enschede. Haar televisie werd dinsdag gestolen bij een woninginbraak.

  Het meisje is sterk afhankelijk van de tv, schrijft de politie op Facebook. En dus ging een aantal agenten van wijkteam Oost met de pet rond. Uiteindelijk hebben ze de helft van het benodigde bedrag uit eigen zak betaald. De andere helft werd gesponsord door een elektronicabedrijf uit Enschede.

  ZIE OOK: Buschauffeur maakt iedere dag vlechtjes bij meisje dat moeder heeft verloren

  Hoewel het probleem nu is opgelost, hoopt de politie er toch nog achter te komen wie het meisje heeft bestolen. Ze vraagt mensen die meer weten over de diefstal om zich te melden. "Misdaad mag nooit lonen. En al helemaal niet wanneer het kwetsbaren betreft", aldus de politie.

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2018-06-07 08:07:58
  handtekeningafbeelding