3044 keer bekeken

JEUGDCRIMINALITEIT OVERVALLEN EN BEROVINGEN

 • woensdag 20 oktober 2021 @ 00:53
  #58
  reactie op (#57) herman_dad

  Goedemorgen, OOK DIT VALT ONDER JEUGDCRIMINALITEIT, 3 JONGEREN AANGEHOUDEN VOOR DUWEN MAN VOOR AANRIJDENDE TRAM, met fatale afloop.... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 12:37 • AANGEPAST GISTEREN, 14:38

  Drie jonge verdachten opgepakt na fatale tram-aanrijding dakloze man

  Bloemen bij de tramhalte waar het incident gisteravond gebeurde ANP / HOLLANDSE HOOGTE / LAURENS VAN PUTTEN

  De man die gisteravond in Den Haag overleed na een aanrijding door een tram, is een 39-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats. Dat heeft de Haagse politie vanmiddag bekend gemaakt.

  Er zijn in verband met het overlijden drie verdachten aangehouden. Gisteravond meldde zich bij een politiebureau een jongen van 15 en vanochtend deden nog twee jongeren dat: een jongen van 15 en een jonge man van 18. Ze komen allemaal uit Den Haag.

  Bewoners van de wijk Ypenburg reageren geëmotioneerd op het incident:

  0:39 Zie video in oorspronkelijke artikel

  'Het zou je kind maar zijn'

  De jongeren worden er mogelijk van verdacht dat ze de man voor de tram hebben geduwd. De drie zijn direct ingesloten en mogen alleen met hun advocaat contact hebben. De politie zegt dat er mogelijk sprake is van een misdrijf en wil verder alleen kwijt dat met alle scenario's rekening wordt gehouden.

  Politie en justitie zijn een groot onderzoek begonnen. De afgelopen nacht zijn in de buurt al camerabeelden opgevraagd en is met getuigen gesproken.

  Beelden van gisteravond:

  0:31 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Man overleden na aanrijding met tram in Den Haag

  Gisteravond kreeg de politie even voor 21.00 uur een melding dat iemand op een tramhalte door een tram was aangereden. De hulpdiensten troffen een zwaargewonde man aan en konden niet voorkomen dat hij ter plekke overleed.

  Verschillende getuigen meldden gisteren aan persbureau Regio15 dat het slachtoffer een oudere man was en dat hij door jongeren voor de tram was geduwd. Ze hadden drie personen in donkere hoodies met opvallende letters op de rug zien weglopen.

  De trambestuurder is door medewerkers van het Haagse vervoerbedrijf HTM opgevangen. en de getuigen is slachtofferhulp aangeboden.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-10-22 09:52:37
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 12 oktober 2021 @ 10:05
  #57
  reactie op (#56) herman_dad

  Goedemorgen, MESSENGEWELD ONDER JONGEREN, STEEKPARTIJEN BLIJFT VERONTRUSTEND HOOG, LANDELIJKE INLEVERACTIE ZONDER STRAF van start gegaan. Maar of dit een groot succces wordt is nog maar de vraag, natuurlijk elk steekwapen is meegenomen...

  VERVOLG STEEKPARTIJEN in dit forumtopic, een soort LIVEBLOG....  

  Want dd wéér: (Politie lost zelfs 2 waarschuwingschoten bij aanhouding verdachte) 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 07:01

  Messengeweld onder jongeren blijft zorgelijk, landelijke inleveractie begint

  ANP | JEFFREY GROENEWEG

  Het aantal geweldsincidenten met messen waarbij jongeren zijn betrokken, blijft hoog. In de eerste zes maanden van dit jaar registreerde de politie 155 minderjarige verdachten van steekincidenten. Dat aantal ligt in lijn met de twee voorgaande jaren.

  Om de messenproblematiek onder jongeren aan te pakken, start vandaag een landelijke inleveractie voor steekwapens. De actie is onderdeel van het Actieplan Wapens en Jongeren dat demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid vorig jaar aankondigde.

  De totale aantallen van minderjarige steekverdachten kwamen in 2019 en 2020 uit op respectievelijk 315 en 325. De piek zat in het voorjaar van 2020, blijkt uit de politiecijfers. Toen werden tussen januari en juni 170 minderjarigen aangemerkt als verdachte van een steekincident.

  Ook werden er aanzienlijk meer messen in beslag genomen:

  Ook veel meer in beslag genomen messen

    MINDERJARIGE STEEKVERDACHTEN IN BESLAG GENOMEN MESSEN
  2017 135 485
  2018 195 740
  2019 315 1375
  2020 325 1554
  2021 155 (t/m juni)  

  De discussie rond de messenproblematiek onder jongeren speelt al enige tijd. In 2020 berichtte de NOS over het toenemend aantal steekincidenten onder minderjarigen. Jongerenwerkers trokken toen aan de bel over de verharde straatcultuur en het wapenbezit onder jongeren. Verder vroegen de burgemeesters om een messenverbod. In november dat jaar liet het kabinet weten aan zo'n verbod te werken.

  Het verbod zelf laat nog even op zich wachten, maar intussen worden er dus wel andere acties op touw gezet om het wapenbezit onder jongeren terug te dringen. Vanaf vandaag staan op zo'n 330 locaties in Nederland gele containers, waar steekwapens straffeloos ingegooid kunnen worden. Ruim 200 gemeenten doen volgens het ministerie mee aan de actie.

  Vorig jaar vertelden deze twee jongeren ons waarom ze soms een mes op zak hebben en waarom ze ingrijpen een goed idee vinden:

  1:48 Zie video in oorspronkelijke artikel

  'Iedereen draagt een mes op straat, het is normaal geworden'

  De NOS bevroeg vanwege de landelijke inleveractie enkele gemeenten die eerder zelf zo'n actie opzetten naar hun ervaringen.

  Amsterdam zamelde bij een inleveractie in november vorig jaar 115 messen in. De gemeente zegt blij te zijn met dat resultaat: "Elk wapen dat van de straat is, maakt de stad een stukje veiliger", stelt een woordvoerder.

  Ook de gemeenten Zwolle en Deventer zeggen tevreden te zijn met een eerdere inleveractie, waarbij in heel de regio IJsselland (elf gemeenten in Overijssel) een totaal van 165 steekwapens werden afgegeven. Burgemeester Ron König van Deventer denkt wel dat vooral 'goedwillenden' meedoen aan zulke inleveracties en dat het effect onder grotere groepen jongeren gering zal zijn.

  De drie gemeenten stellen dat bewustwording een belangrijk aspect is van de acties, en dus doen zij deze week weer mee aan de inleveractie.

  'Geen effect op bestrijding criminaliteit'

  Dat geldt niet voor alle gemeenten. Onder meer de veertien gemeenten in de regio Twente doen niet mee. Zo laat de gemeente Enschede weten dat politie-eenheid Oost-Nederland adviseert om terughoudend te zijn met het organiseren van dit soort acties, omdat het "veel tijd en capaciteit kost, een vergaand middel is en niet daadwerkelijk effect heeft op de bestrijding van criminaliteit".

  Ook het Openbaar Ministerie Oost-Nederland wilde volgens de gemeente liever niet meewerken aan de inzamelweek.

  Volgens een politiewoordvoerder van District Twente maken ze scherpe keuzes in lijn met de lokale problematiek. "Wij hebben in het veiligheidsoverleg met de gemeenten aangegeven dat dit niet een actie niet is waar we onze capaciteit op willen inzetten."

  Toch staat Oost-Nederland relatief hoog als het gaat om minderjarige steekverdachten (12 t/m 17 jaar) tussen begin 2017 en juni 2021:

  Verdachten per regio

  POLITIE-EENHEID MINDERJARIGE STEEKVERDACHTEN SINDS 2017  
  Rotterdam 215  
  Den Haag 160  
  Amsterdam 155  
  Oost-Nederland 140  
  Noord-Nederland 120  
  Midden-Nederland 105  
  Noord-Holland 90  
  Zeeland-West-Brabant 65  
  Oost-Brabant 45  
  Limburg 40  

  Naast gemeenten zetten ook jongerenwerkers vraagtekens bij de actie. "Laat ik vooropstellen dat aandacht voor dit onderwerp ontzettend belangrijk is", zegt jongerenwerker Jeroen van Baardewijk uit Dordrecht. "Maar een inlevercampagne als deze heeft beperkt effect. Ouders, leraren en niet-gewelddadige jongeren zullen wel bereikt worden. De groep die het probleem vormt niet."

  Volgens Van Baardewijk zullen steekpartijen en daaropvolgend ernstig letsel blijven plaatsvinden. "Om dat te voorkomen, moet je veel intensiever te werk gaan", zegt hij. "Deze jongeren zijn een eind verwijderd van de samenleving en zitten in hun eigen bubbel. Je moet die jongens weer betrekken bij de maatschappij en ze perspectief bieden op een normaal leven. Zolang je die bubbel niet doorbreekt, zal dit blijven gebeuren."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-10-12 10:12:06
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 30 september 2021 @ 01:05
  #56
  reactie op (#55) herman_dad

  Goedemorgen, EN NU WEER 14 JARIGE JONGEN SLACHTOFFER STEEKPARTIJ EN ANDERE (15) AANGEHOUDEN HIERVOOR... Oorzaak en reden nog onbekend...

  STEEKPARTIJEN in dit forumtopic, een soort LIVEBLOG....  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 15:29 • AANGEPAST GISTEREN, 20:45

  Jongen (14) gewond bij steekpartij in Rotterdam, verdachte (15) aangehouden

  MEDIA-TV

  Een 14-jarige jongen is in Rotterdam gewond geraakt bij een steekpartij op de Westzeedijk. De politie heeft een 15-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden als verdachte.

  Het slachtoffer zocht hulp bij een school in de buurt van de plek waar de steekpartij zich afspeelde. Hij is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Een woordvoerder van de politie kon nog niets zeggen over de toedracht.

  Volgens de regionale omroep Rijnmond gaat het om een oud-leerling van een school voor scheepvaart-, transport- en havenonderwijs. De politie kan dat niet bevestigen.

  De 15-jarige verdachte is in zijn woning aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Rijnmond

  handtekeningafbeelding
 • zondag 26 september 2021 @ 00:54
  #55
  reactie op (#54) herman_dad

  Goedemorgen, STEEKPARTIJEN in dit forumtopic maar een soort LIVEBLOG....  IN 2 PARKEN AFZONDERLIJK MENSEN AANGEVALLEN EN GEDOOD DOOR MESSTEKEN, daders nog gezocht. Het behoeven geen jongeren te zijn in directe zin maar inderdaad steekpartijen lijken bijna elke dag aan de orde te zijn?   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  1E ZAAK:

  2e ZAAK: 

  Gewijzigd op 2021-09-26 00:55:41
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 21 augustus 2021 @ 08:34
  #54

  Goedemorgen, STEEKPARTIJEN in dit forumtopic maar een soort LIVEBLOG....  Het loopt volledig uit de hand met deze misdaden, veelal door (soms nog zeer) JONGEREN maar ook anderszins....  

  HERHALING VAN EERDER AL: Een maatschappelijke reden ook voor steeds meer grote zorg, hoe moet het verder, ook hier lijkt sprake van een jeugdbende, meerdere gevallen hebben zich al voorgedaan, zie bericht.

  (Zie ook bij ALLE forumartikelen nieuwsclubs een aanvulling of update steeds vaker van/bij gemelde artikelen zoals toch later daders aangehouden of anders betrekking hebbend op...) 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE van de artikelen dd  24-9-21:  De directeur van het Thomas a Kempis College zegt tegen Omroep Gelderland dat de vijf jongeren geen leerlingen van haar school zijn. Volgens omstanders waren veel scholieren getuige van de steekpartij.

  UPDATE van de artikelen dd  21-8-21: 

  Wordt vervolgd.... helaaas in die zin....

  Gewijzigd op 2021-09-24 08:37:32
  handtekeningafbeelding
 • zondag 08 augustus 2021 @ 00:43
  #53
  reactie op (#52) herman_dad

  Goedemorgen, EN WEER, NU TIENERS IN ZEELAND OPGEPAKT WEGENS GEWELDPLEGING EN MISHANDELING TWEE MANNEN. De jeugdcriminaliteit neemt hand over hand toe.... wat is daar debet aan, 'opvoeding' of de geweldsspelletjes die gespeeld kunnen worden op Ipads, extreme en nergens toe leidende geweldsfilms op TV en de  'voorbeelden' steeds weer van andere nieuwsberichten daarover. Dan vinden jongeren dit 'gewoon'.... en kan de opvoeding, ouders, scholen hier ook niet (meer) alles aan doen?  Een maastchappelijke reden ook voor steeds meer grote zorg, hoe moet het verder, ook hier lijkt sprake van een jeugdbende, meerdere gevallen hebben zich al voorgedaan, zie bericht.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPATE 20-8-21: 

  UPATE 12-8-21: 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 14:01 • AANGEPAST GISTEREN, 16:42

  Tieners (14, 17 en 18) opgepakt voor mishandelingen Schouwen-Duiveland

  De plek waar twee mannen van de week werden mishandeld GOOGLE EARTH

  De politie heeft drie tieners opgepakt voor een reeks mishandelingen op Schouwen-Duiveland. Twee mannen raakten daarbij zwaargewond, anderen liepen lichte verwondingen op.

  Het gaat om een 14-jarige en een 18-jarige jongen uit Schiedam en een 17-jarige Vlaardinger. De twee jongste verdachten waren gisterochtend ook al in beeld. Dat was niet lang nadat er in de nacht van donderdag op vrijdag melding was gemaakt van de mishandeling van twee mannen bij een camping in Burgh-Haamstede. De politie kwam op die melding af, sprak de twee jongens aan en noteerde hun gegevens. Maar omdat er toen nog te weinig bewijs was, kon de politie hen niet arresteren, meldt Omroep Zeeland.

  Nu heeft de politie kennelijk wel genoeg bewijs. De drie jongens worden ook gelinkt aan de mishandeling van een 19-jarige man uit Scharendijke, aan het begin van de Brouwersdam, vorige week zaterdag. Ook zouden ze, samen met anderen, afgelopen woensdag een 19-jarige man uit Renesse in elkaar hebben geslagen. Diezelfde dag werd een Duitse jongen aangevallen, eveneens in Renesse.

  Ik had meteen dat verhaal van Mallorca in mijn hoofd.

  Een van de slachtoffers van de mishandeling

  In vrijwel alle gevallen raakten de slachtoffers gewond aan hun hoofd. Een van de slachtoffers van gisternacht, een 22-jarige man, zegt dat hij vreesde voor zijn leven. "We wilden nog even naar de camping, om te kijken of er nog wat gaande was", vertelt hij bij Omroep Zeeland. "Bij de uitgang van de camping zat een groep jongeren van een jaar of vijftien rond een picknickbank. Eén zo'n jongere begint hartstikke agressief te zeggen: "heb je sigaretje voor me?" Mijn vriend zegt: "Sorry, ik ga je geen sigaretje geven". En ineens geeft die jongen mijn vriend een tik en begint vol op hem in te meppen."

  "Opeens waren ze met zijn zessen aan het schoppen. Ik riep dat ze op moesten houden. Die jongen van dat sigaretje komt naar mij toe en slaat me vol op het gezicht. Toen begon de groep vol op mij in te trappen. Ik had meteen dat verhaal van Mallorca in mijn hoofd. Ik kreeg harde trappen in mijn gezicht, ik zag witte flitsen. Het enige wat ik kon doen was schreeuwen."

  Zes weken niet eten

  De beveiliger van de camping wist de twee mannen te bevrijden van hun belagers door de politie te bellen. "Ik ben onderzocht in het ziekenhuis en 's middags geopereerd", vertelt de 22-jarige man. "Mijn kaak is op twee plaatsen gebroken en mijn neus ook. Ik kan zes weken niet eten. Het is zó laf. Met zijn allen tegen iemand die op de grond ligt", zegt de man. Zijn vriend kwam er vanaf met een gebroken neus.

  De drie jongens die nu zijn opgepakt mogen voorlopig geen contact met de buitenwereld hebben. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Zeeland

  Gewijzigd op 2021-08-20 08:49:30
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 30 juli 2021 @ 00:45
  #52
  reactie op (#49) herman_dad

  Goedemorgen, EN WEER, 15 jarige JONGEN DOODGESTOKEN IN ROTTERDAM en van de dader(s) geen spoor en laat staan een motief.... De recherche doet buurtonderzoek en roept getuigen op zich te melden.

  UPDATE artikelen d.d. DD 02-8 08.00 u: Mogelijk WILDEN BEIDEN een ruzie beslechten en zouden BEIDEN een mes bij zich hebben gehad?  

  UPDATE artikelen d.d. DD 31-7 08.00 u:

  UPDATE 13.00 uur: Verdachte aangehouden, OOK WÉÉR EEN 15 JARIGE.... die zich op het bureau meldde..... In ieder geval weer TWEE GEZINNEN KAPOT....

  En al eerdeSteekincidenten onder minderjarigen in Rotterdam verdubbeld 

  Aantal jonge steekverdachten stabiel hoog, meer messen in beslag genomen

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 18:32

  Jongen van 15 doodgestoken in Rotterdam

  De hulpdiensten zijn ter plaatse na een steekincident waarbij een 15-jongen om het leven kwam MEDIATV.NL

  In Beverwaard in Rotterdam is een 15-jarige jongen doodgestoken. Er is nog geprobeerd om hem te reanimeren, maar voordat de jongen naar het ziekenhuis kon worden overgebracht, bezweek hij aan zijn verwondingen.

  De politie kreeg rond 17.00 uur een melding van het steekincident in een parkje aan de Goedenraadweg. Er is geen verdachte opgepakt. Over een motief is nog niets bekend.

  De recherche doet buurtonderzoek en roept getuigen op zich te melden.

  Dit zijn beelden uit het park:

  0:26 Zie video in oorspronkelijke artikel 

  Jongen van 15 doodgestoken in park Rotterdam

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-08-04 07:36:45
  handtekeningafbeelding
 • maandag 26 juli 2021 @ 09:23
  #51
  reactie op (#50) herman_dad

  Goedemorgen, NU WEER EEN CASINO OVERV ALLEN in MADE (Br) 2 OVERVALLERS MET MESSEN namen geld mee na nog aanwezige personeelsleden bedreigd te hebben. Ze zijn nog spoorloos. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  AANVULLING: 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 02:37 • AANGEPAST VANDAAG, 05:55

  Overvallers met messen nemen geld mee uit casino in Made

  SQ VISION

  Een casino in de Brabantse plaats Made is vannacht overvallen. Volgens de politie werd de overval gepleegd door twee mannen met messen, die personeelsleden hebben vastgebonden. Ze zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. Niemand raakte gewond.

  De overvallers zijn vertrokken met een donkere auto. De politie meldt dat in de wijde omgeving naar hen is gezocht, maar dat ze niet zijn gevonden. De recherche gaat de overval onderzoeken.

  Het gaat om een vestiging van de Casino-keten Playworld, die om 01.00 uur sluit. De melding van de overval kwam kort daarna, rond 01.30 uur binnen.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-08-21 08:19:42
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 23 juli 2021 @ 08:29
  #50
  reactie op (#46) herman_dad

  Goedemorgen, NAAST WINKELOVERVALLEN, OOK WONINGEN, MAN ZWAARGEWOND BIJ WONINGOVERVAL Noord-Scharwoude, hij is neergeschoten, een andere man is vastgebonden in de woning aangetroffen. De politie gaat uit van een woningoverval,  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  De politie kreeg rond 04.30 uur een melding MIZZLE MEDIA / MICHEL VAN BERGEN

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 10:57

  Man zwaargewond na schietincident Noord-Scharwoude

  Bij een schietincident in Noord-Scharwoude is een 51-jarige man zwaargewond geraakt, meldt de politie. In een aangrenzende bewoonde schuur trof de politie een vastgebonden, maar niet gewonde man van 37 aan.

  Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn toestand is niets bekend.

  De politie gaat uit van een woningoverval in het Noord-Hollandse dorp. Volgens de politie zijn de overvallers in zowel het huis als de schuur geweest.

  Er wordt gezocht naar meerdere verdachten. De politie vermoedt dat ze in een witte personenauto zijn weggereden.

  Deel dit artikel:

   

  Gewijzigd op 2021-07-23 08:34:39
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 21 juli 2021 @ 07:45
  #49
  reactie op (#48) herman_dad

  Goedemorgen, EN WEER, NU IN GRONINGEN, 14 JARIGE JONGEN NEERGESTOKEN DOOR 13 JARIG MEISJE (VERMOEDELIJK?)....  De kinderen worden steeds jonger???

  Aantal jonge steekverdachten stabiel hoog, meer messen in beslag genomen

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Meerdere hulpdiensten rukten uit na de steekpartij PRONEWS

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 20:33

  Tiener gewond bij steekpartij in Groningen, minderjarige aangehouden

  Op de Korreweg in Groningen is vanavond een minderjarige gewond geraakt bij een steekpartij. De politie heeft vlak daarna een andere minderjarige gearresteerd.

  Het incident gebeurde rond 19.30 uur bij de ingang van een appartementencomplex. De aanleiding van de steekpartij is nog onbekend. De politie heeft een deel van de straat afgezet en doet onderzoek.

  Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Het is onduidelijk hoe zwaar de verwondingen zijn.

  Volgens omstanders is het slachtoffer een jongen van rond de 14 jaar. Hij zou zijn neergestoken door een meisje van ongeveer 13, meldt RTV Noord op basis van omstanders. De twee zouden vlak voor de steekpartij ruzie hebben gehad. De politie kan dat niet bevestigen.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  RTV Noord

  handtekeningafbeelding