3136 keer bekeken

JEUGDCRIMINALITEIT OVERVALLEN EN BEROVINGEN

 • zaterdag 06 maart 2021 @ 01:06
  #40
  reactie op (#39) herman_dad

  Goedemorgen, TWEE JONGENS VAN 17 EN 18 (!) AANGEHOUDEN NA PLOFKRAAK UTRECHT OP JUWELIER.... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 05:06 • AANGEPAST GISTEREN, 14:39

  Jongens van 17 en 18 opgepakt na plofkraak in Utrecht

  De politie van Utrecht heeft twee verdachten aangehouden na een plofkraak bij een juwelier in de Choorstraat, in het centrum van de stad. Het zijn jongens van 17 en 18. De politie houdt rekening met meer aanhoudingen.

  De plofkraak vond rond 04.00 uur plaats. Getuigen spreken op Twitter over een harde knal. Volgens RTV Utrecht is de schade groot: de pui van de zaak is verwoest en glas ligt meters ver. Het rolluik van de juwelierszaak is door de klap met zo'n kracht weggeblazen dat die bij een kledingzaak aan de overkant de ruit heeft verbrijzeld.

  "We zijn eigenlijk wel wat gewend, maar dit hebben we nog nooit meegemaakt", zegt de eigenaar. "Ik heb net even om het hoekje mogen kijken en de tranen schoten in mijn ogen. Alles kapot, alles eruit geknald. Het is ongelooflijk."

  Het is nog niet duidelijk of de daders iets hebben buitgemaakt, maar de eigenaar vermoedt van wel. Ook denkt hij dat veel artikelen beschadigd zijn. "Etalageschade betekent meestal ook heel veel schade aan sieraden en horloges. Ik schat in dat dat behoorlijk oploopt. Dat is een behoorlijke strop, zeker in deze tijd."

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Utrecht

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 23 januari 2021 @ 00:25
  #39
  reactie op (#38) herman_dad

  Goedemorgen. NU WEER EEN SUPERMARKT IN GRONINGEN OVERVALLEN kennelijk door een groep mensen. 'Jongeren' is nog niet bekend maar er zijn enkele aanhoudingen verricht.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 23:04

  Overval supermarkt Groningen, meerdere aanhoudingen

  PERSBUREAU METER

  Een supermarkt in Groningen is overvallen. De politie heeft meerdere verdachten aangehouden.

  "Een groep is de winkel in gegaan en heeft daar goederen meegenomen", zegt een woordvoerder van de politie tegen RTV Noord. "Daarna sloegen de daders op de vlucht." Later werd een aantal verdachten opgepakt.

  Bij de overval heeft de groep de winkel overhoop gehaald. Hoe groot de schade precies is, is niet bekend. Ook is niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen.

  Omwonenden hoorden een harde knal op het moment van de overval. De politie denkt dat er mogelijk zwaar vuurwerk is gebruikt.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 13 september 2020 @ 00:40
  #38
  reactie op (#37) herman_dad

  Goedemorgen, MAN BELT POLITIE, 112 TERWIJL HIJ WORDT BEROOFD.... EÉN van de daders aangehouden daardoor.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 11:55

  Man belt politie terwijl hij wordt beroofd in Tilburg

  Sporenonderzoek na de straatroof in Tilburg SQ VISION

  Het slachtoffer van een straatroof in Tilburg heeft er gisteravond nog tijdens de overval voor gezorgd dat een van de twee daders werd aangehouden.

  De man wist 112 te bellen terwijl hij werd bedreigd met een mes. Daarna hield hij de telefoonverbinding open, totdat de politie kwam.

  Het slachtoffer, een 30-jarige man uit Groningen, kwam rond 19.00 naar Tilburg voor een afspraak op de Haydnstraat. Daar werd hij plotseling bedreigd door twee jongens, meldt Omroep Brabant. Zij eisten geld. Een van de jongens dreigde met een mes. Op dat moment pakte de Groninger zijn telefoon, belde 112 en gaf zijn locatie door.

  Stekende beweging

  Terwijl hij de centralist aan de lijn hield, riep de Groninger naar zijn belagers, met als doel om via de telefoon te laten horen dat hij overvallen werd. Op dat moment maakte de jongen met het mes een stekende beweging in zijn richting.

  Vrijwel op hetzelfde moment arriveerde de eerste politieauto. De verdachten wilden vluchten, maar de Groninger wist de jongen met het mes bij zijn capuchon te grijpen. Dat was voldoende om hem af te remmen. De politie arresteerde de jongen, een 17-jarige Tilburger.

  De andere dader wist te ontkomen, ondanks een Burgernet-melding en een zoektocht waarbij de politie ook een helikopter inzette.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Omroep Brabant

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 11 september 2020 @ 00:57
  #37
  reactie op (#36) herman_dad

  Goedemorgen, DE ACTION VERKOOPT GEEN MESSEN OF ANDERE STEEKWAPENS MEER AAN JONGEREN ONDER DE 16 JAAR. Prachtig natuurlijk na alle geweld en berovingen van kinderen nog, de laatste tijd, maar helaas zullen we zien dat ze dan toch wel weer op andere manier....??? Laten we hopen van niet en ook andere winkelketens die gaan doen in ieder geval.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Action verkoopt geen messen meer aan kinderen onder de 16

  ANP

  Winkelketen Action verkoopt al een tijdje geen messen meer aan mensen jonger dan 16. Het verkoopverbod geldt voor alle 400 filialen in Nederland. Action nam dit besluit op verzoek van een wijkagent in Zaandam.

  "Wij kregen in juni een signaal van een wijkagent dat hij in Zaandam een aantal minderjarigen had aangetroffen met een mes op zak dat ze bij Action hadden gekocht", zei een woordvoerder van de winkelketen tegen NH Nieuws. "We hebben direct actie ondernomen en besloten om geen messen meer te verkopen aan personen onder de 16 jaar."

  Bij het schap voor de messen hangt in de winkel aan kaartje waarin gewezen wordt op het verkoopverbod. Daarnaast is er ook bij de kassa extra controle. "Zodra het mes onder de scanner komt, krijgt de kassamedewerker een melding dat er gekeken moet worden naar de leeftijd van de persoon die het mes koopt", zegt de woordvoerder.

  Wapenbezit

  De politie is blij met het optreden van Action. "De ervaring leert dat wij na deze actie, maanden later, geen mes meer hebben aangetroffen van de Action bij minderjarigen. Het wapenbezit onder jongeren is door deze actie duidelijk gedaald", schrijft de politie Zaanstreek op Facebook.

  De politie is bezorgd over het aantal steekpartijen met jonge daders en vaak ook jonge slachtoffers. In maart berichtte de NOS dat het aantal jongeren dat verdacht wordt van betrokkenheid bij een steekincident in de afgelopen jaren is verdubbeld. Ook jongerenwerkers maken zich zorgen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

    

  Gewijzigd op 2020-09-11 00:59:55
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 08 september 2020 @ 01:22
  #36
  reactie op (#32) herman_dad

  Goedemorgen, NU WEER EEN TIENER IN ZAANDAM DIE 4 OUDEREN BEROOFD.... Het houdt maar niet op met jongeren die beroven, met steekwapens of erger op zak lopen.... Van 'belletje trekken' horen we helaas niets meer.....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Tiener berooft vier ouderen in Zaandam INTER VISUAL STUDIO

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 23:13

  Tiener berooft vier ouderen in Zaandam

  Een jonge straatrover heeft zondagmiddag vier ouderen beroofd in Zaandam. Dat is vandaag bekendgemaakt. Een van de slachtoffers raakte gewond aan zijn hoofd.

  De eerste twee berovingen werden gepleegd in de wijk Hoornseveld. Bij beide berovingen liepen de slachtoffers met een rollator. De dader wist wat geld buit te maken.

  Bij de derde beroving in een park fietste de dader rond een ouder echtpaar en vroeg hun om geld. Die weigerden dat te geven, waarna een worsteling volgde. De twee slachtoffers kwamen ten val en een van hen liep daarbij een hoofdwond op. De dader ging ervandoor met een onbekende buit, meldt NH Nieuws.

  De slachtoffers gaven allemaal een vergelijkbaar signalement van de dader. Het zou gaan om een jongen van ongeveer veertien jaar. Hij fietste voor de berovingen al een tijdje rondjes in de buurt.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 30 juli 2020 @ 01:11
  #35
  reactie op (#34) herman_dad

  Goedemorgen, NOG EENS VERVOLG 'OVERVAL OP BOL.COM DISTRIBUTIECENTRUM' ZEKER 4 DADERS daarbij betrokken.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 19:22

  Zeker vier daders achter overval op distributiecentrum Bol.com

  REALITY PHOTO

  Bij de gewapende overval op het distributiecentrum van Bol.com in Waalwijk waren zeker vier daders betrokken. Dat meldt de politie. Twee beveiligers van het bedrijf werden met een vuurwapen bedreigd en vervolgens gegijzeld. De daders gingen ervandoor met een grote hoeveelheid waardevolle spullen.

  De overval begon zondagochtend 19 juli rond 08.15 uur en pas rond 14.50 uur wisten de beveiligers zich te bevrijden en alarm te slaan. Er waren op het moment van de overval naast de twee gegijzelde beveiligers nog enkele andere werknemers aanwezig, maar zij hebben volgens de politie niets van de overval meegekregen.

  Volgens de politie is "een aanzienlijke hoeveelheid waardevolle goederen" buitgemaakt, die de daders met een vrachtwagen hebben meegenomen. Er is nog niemand aangehouden.

  De recherche is nog altijd bezig met een uitgebreid onderzoek, meldt Omroep Brabant. Daarbij worden volgens de politie veel camerabeelden bestudeerd. In het bedrijf is door forensisch rechercheurs een sporenonderzoek ingesteld en er zijn getuigen verhoord.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

   

   

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 21 juli 2020 @ 01:49
  #34
  reactie op (#33) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG OVERVAL OP DISTRIBUTIECENTRUM BOL.COM: gevolgen veel groter dan veronderstelt... leest u verder: 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  IWAN VAN DUN

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 21:08 • AANGEPAST GISTEREN, 21:26

  Urenlange gewapende overval Bol.com was 'heel traumatisch'

  De ruim vijf uur durende gewapende overval op een distributiecentrum van Bol.com lijkt op een actiefilm met cliffhanger. De daders zijn spoorloos, de buit is onbekend en het is nog onduidelijk wat er zich binnen heeft afgespeeld.

  "We zijn vooral blij dat onze beveiligers en de magazijnmedewerkers er goed vanaf zijn gekomen", zegt een woordvoerder van Securitas. "Het was voor hen een heel traumatische ervaring, maar door de-escalatie hebben ze erger weten te voorkomen." Het bedrijf is verantwoordelijk voor de beveiliging van het magazijn in Waalwijk, dat een oppervlakte van zo'n acht voetbalvelden heeft.

  'Streng bewaakt'

  Zondag rond 09.00 uur drongen meerdere overvallers het complex aan de Pakketweg binnen. Dat is niet zo makkelijk als het misschien klinkt, legt journalist Jeroen van Bergeijk uit. Hij was vijf weken undercover werkzaam bij Bol.com en heeft ook dit enorme magazijn meerdere keren bezocht.

  "Het wordt heel streng bewaakt", zegt Van Bergeijk. "Bij de officiële ingang zie je mensen al van ver aankomen en die moeten door lange gangen voordat ze bij de beveiliging komen." Volgens de journalist zijn er twee detectiepoortjes en moeten alle bezoekers hun zakken leeg maken. "Als je eruit ging, stond je soms wel twintig minuten te wachten voordat je door alle scanners heen was."

  In deze video zie hoe het distributiecentrum er van binnen uitziet:

  0:24 Zie video in oorspronkelijke artikel 

  Zo ziet het distributiecentrum van Bol.com eruit

  Vanwege alle beveiliging is het volgens de undercover journalist onwaarschijnlijk dat de overvallers via de hoofdingang binnen zijn geraakt. "Als je het gebouw goed kent, sluit ik niet uit dat je een slimme manier kan verzinnen om ongezien binnen te komen."

  De daders moeten haast wel hulp van binnenuit hebben gehad, zeggen veiligheidsexperts tegen het Brabants Dagblad. Maar het is nog een mysterie hoe de daders het hebben aangepakt.

  Met hun wapens hielden ze twee onbewapende beveiligers in toom. Pas rond 14.50 uur sloeg een bedreigde medewerker alarm. Niemand raakte gewond. En omdat de overvallers nog voortvluchtig zijn, kan de politie geen details geven.

  'Nooit eerder meegemaakt'

  "Er begint inmiddels wel wat duidelijk te worden, maar nog heel veel vragen zijn onbeantwoord", zegt een politiewoordvoerder. Ook het postorderbedrijf gaat niet in op vragen over het onderzoek. "Maar een incident als dit hebben we nooit eerder meegemaakt", bevestigt de woordvoerder.

  Ook Securitas zegt dat het voor hen een uniek incident is. Het is onduidelijk hoe het nu gaat met de twee bedreigde medewerkers. Ze hebben zondag ondersteuning gehad van een team dat gespecialiseerd is in hulp bieden aan overvallen personen.

  Arbeidsmigranten

  In het magazijn van het distributiecentrum werken overigens geen medewerkers van Bol.com. Ingram Micro levert daarvoor de arbeidskrachten. Het bedrijf was maandagmiddag niet bereikbaar voor commentaar. Volgens journalist Van Bergeijk werken er voornamelijk arbeidsmigranten in het distributiecentrum.

  Omroep Brabant vroeg vandaag bij de ingang aan medewerkers wat er zondag is gebeurd. Maar niemand wilde praten met de pers.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2020-07-21 01:54:14
  handtekeningafbeelding
 • maandag 20 juli 2020 @ 06:18
  #33
  reactie op (#32) herman_dad

  Goedemorgen, OVERVAL OP DISTRIBUTIECENTERUM VAN BOL.COM in Waalwijk. Weer een nieuw gegeven, in die zin dan. Voorzover bekend nog niet voorgekomen op Bol.com?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 16:26 • AANGEPAST GISTEREN, 19:52

  Overval op distributiecentrum Bol.com in Waalwijk, beveiligers bedreigd

  REALITY PHOTO

  In Waalwijk is vanochtend een gewapende overval gepleegd op het distributiecentrum van Bol.com. De overvallers bedreigden twee beveiligers van het pand, maar die bleven ongedeerd, meldt de Tilburgse politie. De daders zijn voortvluchtig. Het is nog onduidelijk of ze spullen hebben meegenomen.

  Volgens de beveiligers doken de overvallers rond 09.00 uur bij het pand op. Ze bleven urenlang binnen, meldt Omroep Brabant. De beveiligers alarmeerden een voorbijganger om 14.50 uur en die stelde de politie op de hoogte. Over wat er in de tussentijd is gebeurd, doet de politie geen mededelingen.

  Het terrein aan de Pakketweg is afgezet, de forensische recherche doet er nog onderzoek. Meerdere politie-eenheden zijn ingezet in de zoektocht naar de daders.

  profielfoto Politie Tilburg eo @Politie_Tilburg

  Rond 14.50 uur is melding gedaan dat er gewapende overval is gepleegd op distributiecentrum #Pakketweg #Waalwijk. Vermoedelijk meerdere daders. Er raakte niemand gewond. Op dit moment nog niet meer info over wat er precies is gebeurd. Onderzoek in volle gang.

  14 uur geleden

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 17 juli 2020 @ 01:53
  #32
  reactie op (#24) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #24: JONGE DADERS DODELIJKE ROOFOVERVAL OP MAN KRIJGEN 10 MAANDEN CELSTRAF. De vrouw van het slachtoffer was vandaag in talkshow OP1, NPO1. Een moedige vrouw.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Buurtbewoners legden bloemen op de plek van de fatale roofoverval NH NIEUWS

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 13:58

  Tien maanden cel voor minderjarige daders fatale roofoverval Hoofddorp

  Twee jongens van 15 en 16 jaar hebben tien maanden cel en voorwaardelijke tbs-behandelingen opgelegd gekregen voor een fatale roofoverval op een 64-jarige man, eind vorig jaar. Ze overvielen hem toen hij stond te pinnen bij een winkelcentrum in Hoofddorp.

  Het oordeel is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Volgens de rechter hadden de tieners de overval van tevoren goed doordacht. Ze hadden kleding uitgezocht waarmee ze zich konden vermommen en hun telefoons thuisgelaten.

  De twee zijn volgens de rechtbank verminderd toerekeningsvatbaar. De jongens verklaarden in de rechtbank de man nooit te hebben willen verwonden.

  Overleed ter plekke

  De man stond in december 2019 te pinnen bij een winkelcentrum in Hoofddorp toen de twee tieners hem overvielen. Toen hij zich verzette, staken ze hem neer. Hij overleed ter plekke. Het ging om een buit van 100 euro en een creditcard. De twee verdachten werden enkele dagen na het incident aangehouden.

  De moord op de man maakte veel los in de buurt. Bewoners organiseerden een stille tocht en op de plek van de overval werden bloemen neergelegd.

  1:33 Zie video in oorspronkelijke artikel

  'Zo'n man, net voor zijn pensioen, het is vreselijk'

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • maandag 08 juni 2020 @ 01:25
  #31
  reactie op (#30) herman_dad

  Goedemorgen, NU WEER 2 JONGE MEISJES AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING MET... VUURwapen. Steeds meer jongeren die in de problemen komen hierdoor, toch een gevolg VAN ALLE GEWELD op tv, niet alleen REELE, maar ook film- of internet vertoningen. Op VERKEERDE IDEEEN GEBRACHT wellicht want niet ieder kind zal een 'slechte jeugd hebben'...? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 21:51 • AANGEPAST GISTEREN, 22:00

  Meiden van 15 en 17 bedreigen vrouw met vuurwapen in Dordrecht

  De Wijnhaven in de binnenstad van Dordrecht ANP

  In Dordrecht heeft de politie twee meiden van 15 en 17 uit Zwijndrecht opgepakt omdat ze een vrouw bedreigden met een vuurwapen. De twee zouden vanmiddag in de binnenstad geld hebben geëist van de 56-jarige inwoonster van Dordrecht.

  Het slachtoffer werd aan het einde van de middag aangesproken door de twee, die het wapen op haar richtten en geld eisten. De vrouw maakte volgens de politie duidelijk dat ze geen geld bij zich had. De twee jonge daders gingen er toen vandoor. Het slachtoffer was zo geschrokken, meldt de politie, dat ze niet direct alarm kon slaan. Omstanders schoten haar te hulp.

  Het tweetal werd even later door de politie opgespoord en door agenten met getrokken wapens gearresteerd. Er wordt nog onderzocht of het wapen dat zij bij zich hadden echt is, of dat het gaat om een nepwapen.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding