3133 keer bekeken

JEUGDCRIMINALITEIT OVERVALLEN EN BEROVINGEN

 • maandag 25 mei 2020 @ 01:15
  #30
  reactie op (#29) herman_dad

  Goedemorgen, EN WEER TWEE JONGENS, 14 EN 16 JAAR OUD...sad AANGEHOUDEN VOOR OVERVAL op woning. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 12:00 • AANGEPAST VANDAAG, 20:10

  Jongens van 14 en 16 aangehouden voor gewapende overval Hoorn

  De politie heeft twee jongens van 14 en 16 jaar aangehouden op verdenking van een gewapende woningoverval in Hoorn.

  Rond 20.00 uur gisteravond drongen twee overvallers de woning aan De Hulk binnen. Ze eisten waardevolle spullen van hun slachtoffers. In eerste instantie gaven die gehoor aan de eisen van de overvallers, maar daarna begonnen ze zich te verzetten.

  De verdachten vluchtten weg in reactie op het verzet van de bewoners, die de politie belden en omstanders waarschuwden. Mensen in de buurt overmeesterden een van de verdachten en droegen hem over aan de politie.

  Met onder meer een helikopter is gezocht naar de tweede verdachte, die later een paar kilometer verderop werd gevonden. De twee jongens zitten vast voor onderzoek.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 22 februari 2020 @ 00:17
  #29
  reactie op (#28) herman_dad

  Goedemorgen, FOUILLEREN EN CAMERATOEZICHT OP SCHOLEN, VINDT DE OVERKOEPELENDE ONDERWIJSORGANISATIE. Dit n.a.v. de vele steekincidenten en geweld in de samenleving, zie vorige berichten. Waar gaam we naartoe... in deze samenleving?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 17:23

  Fouilleren en cameratoezicht: scholenkoepel pakt wapenbezit aan

  De politie doorzoekt een kluisje op wapens ANP

  • David van Hulzen

   redacteur Binnenland

  Scholen voor kinderen met gedragsproblemen slaan alarm vanwege het wapenbezit onder leerlingen, dat volgens de scholen fors is toegenomen. Om het dragen van messen tegen te gaan, zetten ze onder meer extra cameratoezicht in en gaan ze waar nodig leerlingen fouilleren.

  Het gaat om de scholenkoepel iHUB, waaronder dertig basis- en middelbare scholen in het speciaal onderwijs vallen. Ze staan onder meer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

  Kluisjescontroles en camerabewaking

  "We zien normvervaging, dat kinderen wapens bij zich dragen. En dat het gebruik daarvan steeds laagdrempeliger lijkt te worden", vertelt bestuurder Mariëtte van Leeuwen van iHUB. "Daarom nemen we extra maatregelen, zoals kluisjescontroles, camerabewaking, medewerkers die met leerlingen meelopen naar de tram of metro en het inzetten van pedagogische medewerkers."

  Op een iHUB-school in Rotterdam werd begin februari dit doorgeladen pistool aangetroffen NOS

  Ook bij basisscholen speelt de problematiek. "Wat we de laatste weken zien, dat heb ik nog nooit meegemaakt", zegt Van Leeuwen. Zo vertelt ze over een leerling uit groep 7 die onlangs met een wapen werd aangetroffen. "Leerlingen zijn bang", merkt Van Leeuwen. "En dat zorgt er weer voor dat sommige leerlingen het gevoel hebben dat ze een wapen bij zich moeten hebben."

  Fouilleren

  Ook fouilleren behoort tot de maatregelen. "Dat noemen we controleren, want van die term gaat minder dreiging uit", vertelt Van Leeuwen. Pedagogische medewerkers houden op school de leerlingen in de gaten en bij een verdenking worden ze apart genomen. "Ze worden aangesproken op de verdenking en hebben de keuze: zelf de zakken leegmaken of een mediator doet het. Meestal wordt dan voor de eerste optie gekozen."

  Daarnaast gaan scholen tassen van leerlingen controleren bij binnenkomst, om zo te voorkomen dat wapens de school binnenkomen. Ook kluisjes worden gecontroleerd.

  Minister: ik begrijp het

  Minister De Jonge begrijpt de scholenkoepel goed. "Dit is iets om je heel erg veel zorgen over te maken. Het is cruciaal dat we dit in bedwang weten te houden."

  Over maatregelen is hij minder concreet. "Wat is een maatregel die helpt? Een verbod op messen in het algemeen is moeilijk te handhaven. En je komt in die discussie al vrij snel bij de inhoud van de keukenla uit."

  Hij wijst erop dat er al mogelijkheden zijn om op te treden, zoals preventief fouilleren. De minister wil ook dat scholen altijd aangifte doen en ook de ouders informeren. "We moeten niet te snel vervallen in de symboliek van nog iets extra's verbieden."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 18 februari 2020 @ 01:03
  #28
  reactie op (#27) herman_dad

  Goedemorgen, ROTTERDAMSE BURGEMEESTER ABOUTALEB WIL 2500 E BOETE VOOR OUDERS die hun kinderen niet kunnen weerhouden van het hebben van messen, in die zin dan die als STEEKWAPEN kunnen worden gebruikt. Gaan andere gemeenten volgen?  

  Zes tieners aangehouden voor dodelijke steekpartij Den Haag

   17:11 IN REGIONAAL NIEUWS

  Op 21 december vorig jaar werd de 20-jarige Bilal Aydin neergestoken. Hij overleed een paar uur later. Mogelijk probeerde hij een ruzie te sussen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 21:44

  Aboutaleb: 2500 euro boete voor ouders van jongere die mes draagt

   ANP

  Als een minderjarige in Rotterdam voor de tweede keer wordt opgepakt met een mes op zak, moeten de ouders een boete betalen van 2500 euro. Dat heeft de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb gezegd tegen RadioRijnmond.

  Vanmorgen riepen de burgemeesters van de gemeenten Nissewaard en Ridderkerk op tot een landelijk verbod op het dragen van messen door minderjarigen. In beide gemeenten waren de afgelopen tijd steekincidenten waarbij minderjarigen betrokken waren.

  De roep om zo'n verbod klinkt al langer, maar minister Grapperhaus wil daar tot dusver niet aan. Aboutaleb snapt beide kanten. "Want wat is een mes? Een aardappelschilmesje? En mag het bij de scouting dan ook niet meer?"

  Daarom heeft de gemeente Rotterdam nu besloten zelf iets aan het probleem te doen en ouders de komende weken een 'last onder dwangsom' op te leggen als hun kind voor de tweede keer wordt betrapt wordt met een mes. Het opleggen van zo'n dwangsom is een bevoegdheid van een burgemeester en daarvoor is de landelijke politiek dus niet nodig.

  Buitengewoon zorgelijk

  "We zijn eropuit de ouders te treffen", zegt Aboutaleb tegen Rijnmond. Het baart hem veel zorgen dat ouders vaak niet verbaasd zijn dat hun kind een mes bij zich draagt. "Alle kinderen hebben tegenwoordig een mes", zijn antwoorden die agenten volgens hem geregeld te horen krijgen als ze een kind met mes terugbrengen naar de ouders. De burgemeester noemt dat "buitengewoon zorgelijk".

  Aboutaleb zegt verder dat medewerkers van de gemeente Rotterdam op dit moment in Londen onderzoek doen naar het messenprobleem. "Het komt daarvandaan en het is al langer een probleem. Het wordt met drill-muziek geassocieerd. Daarbij worden messen en rivaliteit verheerlijkt. Je telt pas mee als je een mes hebt en dat resulteert in heel jonge kinderen, van 13, 14, 15 jaar, die een mes bij zich hebben."

  Haarlemmermeer

  Ook andere burgemeesters lieten vandaag van zich horen over de messenproblematiek. Burgemeester Schuurmans-Wijdeven van Haarlemmermeer denkt dat een messenverbod niet helpt bij het terugdringen van wapenbezit onder jongeren, meldt NH Nieuws. Ook zij benadrukt dat ouders verantwoordelijk zijn voor het gedrag van hun kinderen. "Tijdens de puberteit zoekt een kind de grenzen op: die moet een ouder duidelijk stellen, hoe moeilijk ook. Neem uw verantwoordelijkheid en als dat moeilijk is, vraag daarbij om hulp."

  Ze roept ouders op om met hun kinderen in gesprek te gaan over het dragen van messen. Als blijkt dat een kind een mes draagt uit zelfverdediging, moet er wat haar betreft iets worden gedaan aan het gevoel van onveiligheid van het kind. "Het dragen van messen is niet normaal, ook al verheerlijken artiesten het in hun rapmuziek."

  Eerder ging NOS Stories in gesprek met daders en drillrappers in Rotterdam-Zuid:

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Stories

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Rijnmond.

  Gewijzigd op 2020-02-18 01:05:17
  handtekeningafbeelding
 • zondag 16 februari 2020 @ 00:17
  #27
  reactie op (#26) herman_dad

  Goedemorgen, EN WÉÉR TIENERS OVERVALLEN SUPERMARKT MET HAKMES... Steeds meer jongeren, tieners nog, plegen de zwaarste misdrijven. Onder invloed van tv, media etc...?? Of opvoeding maar ook dat zegt niet alles? Weet u het, laat eens horen hier?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  Een van de verdachten ligt na zijn aanhouding op de grond SQ VISION

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 14:53

  Tieners overvallen supermarkt Eindhoven met hakmes

  Twee jongens hebben gisteravond met een hakmes een overval gepleegd op een supermarkt in Eindhoven. Toen medewerkers van de supermarkt de achtervolging inzetten, haalde een van de overvallers uit met het hakmes. Daarbij raakte een medewerker gewond. De verdachten van 16 en 17 jaar oud zijn aangehouden.

  De overval vond plaats rond 20.30 uur, meldt Omroep Brabant. De winkel was toen nog open. De twee jongens bedreigden een caissière met het mes en eisten geld. De caissière wist weg te komen. Toen een andere medewerker het tumult hoorde en naar de kassa kwam, sloegen de overvallers op de vlucht.

  Gewond aan het hoofd

  Een medewerker zette met wat andere mensen de achtervolging in. Samen wisten zij de 16-jarige jongen in te halen. Hij haalde daarbij uit met het hakmes. Daarbij raakte een medewerker - een eveneens 16-jarige jongen die voor het eerst aan het werk was in de supermarkt - gewond aan zijn hoofd. Het lukte de andere achtervolgers om de overvaller in bedwang te houden totdat de politie kwam.

  De tweede overvaller ontkwam, maar kon later door de politie worden opgespoord. "Beide verdachten zijn aangehouden en zitten vast voor verhoor", aldus een politiewoordvoerder. De supermarktmedewerker is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. "Hij maakt het goed en is weer thuis", zegt de politie.

  Deel dit artikel:

  Omroep Brabant.

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 18 januari 2020 @ 00:15
  #26
  reactie op (#25) herman_dad

  Goedemorgen, WEER STEEKPARTIJ JONGEREN VAN 13, 14, 16 JAAR OPGEPAKT. In aansluiting weer op vorige bericht(en)! 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 14:44

  13, 14 en 16-jarige opgepakt na steekpartij 's-Gravenzande

  De politie heeft twee meisjes van 13 en 14 en een jongen van 16 aangehouden na een steekpartij gisteravond in 's-Gravenzande. Bij het incident raakte een 16-jarige jongen gewond. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

  Rond 19.30 uur kreeg de politie een melding dat er een jongen was neergestoken in een park, meldt Omroep West. Kort daarna werd de 16-jarige verdachte aangehouden. Later op de avond werden de meisjes opgepakt. Of ze alle drie verdacht worden van het neersteken van de jongen, is niet bekendgemaakt. De politie sluit niet uit dat er nog meer mensen worden aangehouden.

  De verdachten zitten nog vast. De politie hoopt in contact te komen met getuigen. Wie meer weet, wordt verzocht contact op te nemen.

  De politie laat weten dat er de laatste tijd meerdere ernstige incidenten zijn geweest met steekwapens waar minderjarigen bij betrokken zijn. "Dat is een zorgelijke ontwikkeling."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 15 januari 2020 @ 00:33
  #25
  reactie op (#24) herman_dad

  Goedemorgen, OM EN POLITIE WILLEN 'ZWIJGCULTUUR' VAN EN BIJ JONGEREN DOORBREKEN dmv de ouders en 'influencers'. Er zijn te veel wapens en gevaarlijke messen e.d. in omloop bij steeds meer jongeren. Als je iets weet, MELDT DIT DAN... Zie ook overige artikelen hier en op enkele andere nieuwsclubs. Een groot, steeds groter wordend maatschappelijk probleem lijkt dit ook te worden. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 21:00

  OM wil hulp van ouders en influencers om zwijgcultuur te doorbreken.

  NOS

  De geweldsspiraal onder jongeren moet worden doorbroken en daarom is het belangrijk om de zwijgcultuur aan te pakken. Dat zegt persofficier Katelijne Den Hartog in het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co. "Je hebt echt getuigen nodig om verdachten aan te kunnen pakken."

  Vorige week waarschuwde de politie al voor het toenemend aantal steekpartijen met jonge daders en vaak jonge slachtoffers. Het Openbaar Ministerie deelt die zorgen. "Messen en vuurwapens zijn steeds makkelijker te verkrijgen. En de jongeren gebruiken ze ook daadwerkelijk."

  Onlangs werd in Rotterdam een 14-jarige jongen neergestoken en in Drachten kwam de 16-jarige Roan om het leven na een steekpartij.

  Volgens de persofficier van het Openbaar Ministerie in Amsterdam lopen strafrechtelijke onderzoeken stuk op de zwijgcultuur onder sommige groepen. "Meteen na het steek- of schietincident gaat de hele buurt de straat op", vertelt ze. "Uit afgeluisterde telefoongesprekken weten we dat iedereen met elkaar praat en vertelt wat er is gebeurd. Maar zodra de politie aanklopt geeft niemand thuis. En dat belemmert je onderzoek."

  Nieuwsuur maakte een reportage over de makkelijke manier waarop jongeren online messen kunnen bestellen.

  10:29 Volume 0%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Hebben jongeren steeds vaker een mes op zak? 'Ze zijn makkelijk te bestellen'

  Van jongs af aan wordt er meegegeven dat je niet praat met de politie. "Het gaat om loyaliteit binnen de eigen groep, waarbij het erg is om te snitchen", legt Den Hartog uit. En er is ook angst. Want als je met de politie praat kunnen er represailles volgen. "Dat is dus ook een belangrijk aspect voor ons. Hoe kunnen we de veiligheid van getuigen waarborgen?"

  Ouders en influencers

  Volgens de officier is er nu een kantelpunt, omdat mensen het geweld zat zijn. Dat zag ze ook in de zaak van de doodgeschoten rapper Bolle, waarin zij officier was. "De moeder van het slachtoffer deed een oproep aan ouders: Let op je kinderen, praat met je kinderen. Weet waar ze uithangen. De rol van ouders is essentieel."

  Nu de geweldspiraal volgens de officier lijkt toe te nemen en de leeftijd van de daders en slachtoffers jonger wordt ziet ze dat steeds meer ouders het belang gaan inzien van het openbreken van die zwijgcultuur. "Daarbij zie ik ook een rol voor influencers en jongerenwerkers in de buurt. Misschien willen jongeren wel met die personen praten." Ook de gemeente en scholen moeten hiervoor in actie komen. "Het is een breed probleem en moet ook breed worden opgepakt."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 18 december 2019 @ 00:17
  #24
  reactie op (#23) herman_dad

  Goedemorgen, echtpaar dat 'pint' overvallen BIJ GELDAUTOMAAT, MAN OVERLEDEN NA STEEKPARTIJ. Een weer ingrijpende gebeurtenis voor vooral getuigen en andere betrokkenen. De man zou binnenkort met pensioen gaan.

  Man doodgestoken bij winkelcentrum in Hoofddorp

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 16:02

  Hoofddorpers leggen bloemen na fatale roofoverval bij geldautomaat.

  INTER VISUAL STUDIO / ROWIN VAN DIEST

  In Hoofddorp zijn bloemen en kaarsen gelegd op de plek waar gisteravond een man werd doodgestoken. Het 64-jarige slachtoffer stond met zijn vrouw te pinnen toen hij werd overvallen door twee mannen. In de worsteling die vervolgens ontstond, werd hij dodelijk geraakt.

  De overval gebeurde bij winkelcentrum Toolenburg. Predikant Coen Wessel zegt tegen NH Nieuws dat het nieuws hard is aangekomen binnen de gemeenschap. Hij nam vanmorgen het initiatief om enkele kaarsjes neer te zetten bij de geldautomaat. "Wij wilden graag iets neerzetten waardoor mensen er toch even bij stilstonden."

  profielfoto coenwessel@coenwessel

  Op de plaats bij winkelcentrum Toolenburg (#Hoofddorp) waar gisteren iemand vermoord werd staan lichtjes en liggen ook bloemen.

  13 uur geleden

  In de loop van de dag volgden verschillende mensen zijn voorbeeld en werden ook bloemen gelegd. "Ergens werkt het ook verbindend", zegt Wessel. "Iedereen komt even langs. Een groep jongens van een jaar of vijftien heeft ook bloemen gelegd."

  Geen extra maatregelen

  Marcel Hoogeveen van de winkeliersvereniging zegt erg geschrokken te zijn. "Het is natuurlijk enorm heftig." Hij beschrijft het winkelcentrum als doorgaans veilig en rustig. "Ik heb net de politie gesproken en we gaan er echt van uit dat het een incident is", zegt Hoogeveen. "Voor nu worden er dus ook geen extra maatregelen genomen."

  Wel is de geldautomaat waar de roofoverval plaatsvond voorlopig gesloten. In het winkelcentrum is nog een andere automaat beschikbaar.

  Daders nog niet gevonden

  De roofoverval gebeurde gisteravond iets na 21.00 uur. De vrouw van het slachtoffer zag het gebeuren. Zij is opgevangen. De twee daders gingen er na het steekincident vandoor. Er werd via Burgernet een bericht verspreid onder Hoofddorpers om uit te kijken naar de twee, maar ze zijn nog niet gevonden.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 11 oktober 2019 @ 00:25
  #23
  reactie op (#22) herman_dad

  Goedemorgen, AANTAL OVERVALLEN OP WINKELS STERK TOEGENOMEN. Ook overvallen op woningen zit een stijging in. BANKOVERVALLEN namelijk, wie hoort er nog van? Banken zijn vrijwel gesloten en nog éém kantoor soms per regio en het hoofdkantoor. Dus 'moeten' criminelen hun werkwijze verleggen naar hardwerkende  neringdoenden en gewone mensen als u en ik.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 03:15

  'Aantal gewapende overvallen winkels fors toegenomen'.

  Het aantal gewapende overvallen op winkels is in de eerst acht maanden van dit jaar sterk toegenomen. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar steeg het aantal met 8 procent naar 186, meldt De Telegraaf op basis van cijfers van Detailhandel Nederland.

  In Eindhoven steeg het aantal overvallen (inclusief horeca) van 22 naar 30, in Amsterdam van 133 naar 137 en in Den Haag van 22 naar 26. Van de grote steden was er alleen in Rotterdam een afname, van 96 naar 81.

  Het aantal overvallen was de afgelopen jaren juist flink gedaald, van 712 in heel 2011 tot 262 in 2017.

  Landelijk overvalcoördinator van de politie Jos van der Stap bevestigt tegen De Telegraaf dat het aantal overvallen toeneemt. "Maar het is absoluut nog een high impact crime die onze volle aandacht heeft. Niet voor niets wordt meer dan de helft van de overvallen opgelost en een dader aangehouden", zegt hij tegen de krant.

  De belangenvereniging van winkeliers waarschuwt dat de periode waarin jaarlijks de meeste misdrijven worden gepleegd, de maanden oktober tot en met december, nog moet komen.

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 10 april 2019 @ 00:24
  #22
  reactie op (#21) herman_dad

  Goedmorgen, VERSCHRIKKELIJKE OVERVAL 'AANSLAG' IN FEITE OP MAN VANWEGE ZAKELIJK GESCHIL. Hij werd gisteren in Brada vastgebonden in zijn garagebox en in brand gestoken. Hij overleed vandaag in het ziekenhuis. Eén van de daders heeft zich inmiddels gemeld bij de politie. Een misdaad die gode zij dank vrijwel nooit voorkomt op deze gruwelijke wijze.   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Verdachte in brand steken man Breda meldt zich bij politie

   GISTEREN, 18:12 AANGEPAST GISTEREN, 18:52

  BINNENLAND

  ANP

  Een van de verdachten die gezocht werden voor het in brand steken van een man in Breda gisteravond, heeft zich gemeld bij de politie. Het gaat om een 51-jarige Bredanaar. Hij is aangehouden.

  Het 49-jarige slachtoffer overleed vanochtend aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Hij heeft tegen de politie gezegd dat hij door drie daders is vastgebonden in een garagebox en in brand is gestoken.

  Overgoten met benzine

  Het slachtoffer handelde in auto-onderdelen. Volgens buurtbewoners deden twee van de verdachten zich voor als klanten. Zij zouden het slachtoffer hebben misleid en hem daarna vastgebonden.

  "De twee verlieten de box, waarop de dader binnenkwam", vertellen de buurtbewoners. "Die heeft het slachtoffer eerst in elkaar geslagen. Daarna overgoot hij hem met benzine en stak hij hem in brand. Daarna bleef hij nog even staan kijken."

  Gerichte aanslag

  De politie spreekt van een gerichte aanslag en deed vanochtend een oproep om uit te kijken naar de daders en een grijze auto. De 51-jarige man meldde zich vanmiddag op een politiebureau met de gezochte auto.

  Het is niet duidelijk welke rol de man heeft gespeeld in de zaak.

  Video afspelen

  00:33

  Politie: 'Slachtoffer had het over drie daders'

  Het motief voor de aanslag is waarschijnlijk een zakelijk geschil. De politie wil daar verder geen details over geven. Volgens omwonenden was een van de daders een voormalig compagnon van het slachtoffer.

  Begin 2017 was er ook al een incident tussen de twee. De compagnon reed toen met een handgranaat, illegaal vuurwerk en een geladen pistool naar het autobedrijf. De man wilde zichzelf daar opblazen, maar belde uiteindelijk 112 en gaf zichzelf aan. Hij kreeg daarvoor vorig jaar een werkstraf van 240 uur.

  BEKIJK OOK

  Dode man Breda eerst vastgebonden en in brand gestoken

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 18 maart 2019 @ 00:27
  #21
  reactie op (#20) herman_dad

  Goedemorgen, MAN VERDACHT VAN 17 (!) OVERVALLEN IN BRABANT OPGEPAKT. Goed werk van de politie daar. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Man opgepakt voor overvallen in Eindhoven en Oss

  VANDAAG, 16:41

  AANGEPAST OM 18:27

  REGIO

  De man werd gearresteerd na een overval op het casino in Oss SQ VISION

  De politie heeft een 51-jarige man opgepakt voor een reeks overvallen. De verdachte werd zaterdagavond opgepakt na een gewapende overval op een casino in Oss.

  De man wordt niet alleen verdacht van die overval, maar is ook in beeld als dader van een flink aantal andere overvallen in Eindhoven. Sinds de jaarwisseling zijn daar al 17 overvallen geweest. "De meeste zaken zijn met deze arrestatie opgelost", zegt rechercheur Danny Frijters.

  De politie zette een speciaal team in om de serie overvallen op supermarkten, tankstations en winkels in Eindhoven te onderzoeken. "Deze man werd steeds gewelddadiger, we wilden hem zo snel mogelijk oppakken", zegt Frijters. Na de beroving van het casino in Oss kwam het onderzoek naar de overvallen in Eindhoven in een stroomversnelling, schrijft Omroep Brabant.

   Politie Oost-Brabant @politieob

  Dinsdagavond werden de medewerkers van de Jumbo aan het #Nederlandplein #Eindhoven opgeschrikt door een overvaller met een vuurwapen. De man wist een geldbedrag buit te maken. De recherche is een onderzoek begonnen en zoekt getuigen. Alle info is welkom! 0900-8844.

  2 weken geleden

  De politie benadrukt dat met de arrestatie niet alle overvallen van de afgelopen tijd in Eindhoven zijn opgelost. "We willen alle daders in de cel krijgen."

  Burgemeester John Jorritsma hoopt dat de rust in de stad zal terugkeren. Hij prijst de inspanningen van de politie.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  handtekeningafbeelding