3260 keer bekeken

JEUGDCRIMINALITEIT, STEEKPARTIJEN, OVERVALLEN EN BEROVINGEN

 • zondag 09 januari 2022 @ 00:37
  #62
  reactie op (#57) herman_dad

  Goedemorgen, NU WÉÉR 12 JARIGE JONGEN STEEKT LEEFTIJDGENOOT NEER IN.METROSTATION AMSTERDAM... Beiden zijn qua leeftijd maar net vervolgbaar.

  VERVOLG STEEKPARTIJEN in dit forumtopic, een soort LIVEBLOG....  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 19-01-22 08.00 uur:  Te triest voor woorden maar helaas weer iemand...

  UPDATE 18-01-22 08.00 uur: Nu weer in ABBENBROEK VROUW DOODGESTOKEN, vermoedelijk bij een persoonlijk (relatie?) conflict, man springt van viaduct op snelweg.

  UPDATE 13-01-22: En de volgende weer, nu in ROTTERDAM:

  UPDATE 10-01-22: en... weer.....  13-01: Neergestoken jongen (15) uit Middelburg overleden, twee jongens opgepakt

  OS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 17:26

  12-jarige jongen neergestoken door leeftijdgenoot in Amsterdam

  De politie doet onderzoek naar de steekpartij in het metrostation INTER VISUAL STUDIO

  Een 12-jarige jongen is vanmiddag door een leeftijdgenoot in zijn arm gestoken op een metrostation in Amsterdam.

  De steekpartij vond niet lang na 16.00 uur plaats bij de fietsenstalling in station Noord van de Noord/Zuidlijn, meldt stadszender AT5.

  De verdachte is opgepakt. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het met hem gaat, is niet bekendgemaakt. Volgens de politie was hij aanspreekbaar.

  Over de toedracht van de steekpartij is nog weinig bekend. Wel zegt de politie op Twitter dat er een ruzie tussen de twee tieners aan voorafging:

  profielfoto Politie Eenheid Amsterdam @POL_Amsterdam

  Bij een ruzie tussen twee tieners bij de fietsenstalling van metrostation Noord is een 12-jarige jongen gewond geraakt aan zijn arm. De verdachte (eveneens 12 jaar) is aangehouden. Onderzoek naar de toedracht loopt.

  8 uur geleden

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  Gewijzigd op 2022-01-19 07:04:09
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 22 december 2021 @ 06:59
  #61

  Goedemorgen, JONGEREN VAKER UITGEBUIT DAN GEDACHT, ALS KATVANGER OF GELDEZEL, grotere criminelen weten dat jongeren gevoelig zijn voor 'geld'...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)   

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 06:00

  Katvanger of geldezel: jongeren vaker uitgebuit door criminelen dan gedacht

   ANP

  Jongeren worden vaker uitgebuit door criminelen dan gedacht. Ze worden bijvoorbeeld ingezet als katvanger, geldezel of drugsrunner, zegt het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM). Dat deed in opdracht van de gemeente Rotterdam onderzoek onder bijna 500 'eerstelijns professionals' als wijkagenten, jongerenwerkers en leerplichtambtenaren. Het onderzoeksrapport verschijnt vandaag.

  Bijna de helft van de betrokken professionals zei de afgelopen twee jaar in aanraking te zijn geweest met een of meer slachtoffers van criminele uitbuiting. Ook zien zij een toename van het aantal slachtoffers.

  Veel lijkt verborgen te blijven, zegt Shamir Ceuleers van het CKM. "Er is een enorm gat tussen de officiële cijfers en wat de professionals zien die met deze groep jongeren te maken hebben."

  Klusje in ruil voor wiet

  Het gaat volgens Ceuleers meestal om kwetsbare jongeren, zoals jongeren met een verstandelijke beperking of met een lastige thuissituatie. In de meeste gevallen worden de jongeren op straat benaderd door criminelen, bijvoorbeeld bij een openbare hangplek. Ook online, via sociale media, en op school komen de jongeren met de criminelen in contact.

  "Ze worden dan gevraagd om een klusje te doen in ruil voor gratis wiet", zegt Ceuleers. "Als ze eenmaal in die fuik zijn gezwommen, komen ze er niet meer uit." Als de jongeren willen stoppen, wordt gedreigd met openbaarmaking van wat ze gedaan hebben. "Deze jongeren zien zichzelf ook niet als slachtoffer. Ze weten dat ze iets crimineels doen en stappen daarom niet snel naar de politie."

  Dat kan volgens Ceuleers een verklaring zijn voor het verschil met de officiële statistieken. Ook worden de jongeren vaak alleen als dader gezien door politie. "Je ziet het pas als je weet waar je op moet letten en als je vanuit deze bril naar de situatie kijkt."

  Signalen herkennen

  Het CKM pleit er daarom voor om wijkagenten, jongerenwerkers en andere professionals te trainen in het herkennen van signalen.

  Er loopt nog een landelijk onderzoek. De onderzoekers verwachten op basis van de eerste resultaten dat het landelijk beeld overeenkomt met de situatie in Rotterdam.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 13 november 2021 @ 08:41
  #60

  Goedemorgen, ONBEGRIJPELIJK MAAR TOCH: JONGERENWERKER PRODUCEERT  F I G HT  C L U B met kwestbare jongeren.... Hoe komr het geweld onder jongeren... maar goed laten we uitgaan dat dit in de Jeugdzorg echt een krankzinnig incident is ván slechts één krankzinnige? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)   

  UPDATE 14-10-21 09.00 uur: En wéér.....

   

   

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 10:54

  Jongerenwerker verdacht van produceren 'Fight Club' met kwetsbare jongeren

  Een jongerenwerker van een welzijnsorganisatie uit Maastricht wordt ervan verdacht eigen cliënten te hebben aangezet tot geweld. Sjef Z. (44) zou gevechten tussen kwetsbare jongeren hebben georganiseerd en die hebben gefilmd, meldt L1.

  Dat zou moeten leiden tot een film die doet denken aan de Amerikaanse kaskraker Fight Club. Verschillende bronnen verklaren aan de regionale omroep dat de jongeren werden geïnstrueerd over hun rol. Soms speelden ze slachtoffer en moesten ze zich laten mishandelen, een volgende keer mochten ze agressor spelen. Het gebruikte geweld zou echter niet gespeeld zijn.

  Eerder films

  Het idee dat welzijnsorganisatie Trajekt aan een filmproductie zou werken, klonk betrokken jongeren niet eens zo gek in de oren; eerder maakte de organisatie diverse films onder de naam Oonder Drök. Ook daar was de jongerenwerker bij betrokken.

  De man is op 6 oktober thuis aangehouden en zit sindsdien vast. Zijn voorarrest is onlangs met drie maanden verlengd. Tegen verschillende jongeren loopt een apart onderzoek; zij worden verdacht van mishandeling.

  Geen aangifte

  Ward Vijgen, directeur van Trajekt, laat aan L1 weten dat er geen aangifte is gedaan tegen Sjef. "Daar zien we nu geen aanleiding toe, want er loopt al een onderzoek." Op het verhaal over de film wil hij niet specifiek ingaan. "We horen allerlei uiteenlopende verhalen van jeugd en ouders. Voor nu is ons standpunt dat we het onderzoek afwachten." Voorlopig neemt Vijgen dan ook geen maatregelen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  L1.

  Gewijzigd op 2021-11-14 09:00:32
  handtekeningafbeelding
 • maandag 08 november 2021 @ 00:32
  #59
  reactie op (#58) herman_dad

  Goedemorgen, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG JEUGD (GGZ) kan het niet meer aan, zeer groot personeelstekort en andere problemen, maatschappelijk van groot belang om in ieder geval aantal jongeren op het goede spoor te krijgen of te houden. Dat lijkt nu voor een deel weg te vallen.... GGZ is feitelijk 'maatschappelijk failliet'....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)   

  TWEE berichten dienaangaande....en ook de steekpartijen tussen jongeren en het lijkt wel jonger te worden....nemen toe?! Zie ook clubs http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ of: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of http://justittieledwalingen.clubs.nl/ hierover

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 19:34

  Steekpartij in metrostation Rotterdam, slachtoffer en verdachte zijn allebei 12

  Na enkele uren hield de politie een verdachte aan MEDIATV

  Bij een beroving in het Rotterdamse metrostation Slinge is vanmiddag een jongen van 12 neergestoken. Het slachtoffer is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

  Vanwege de ernst van zijn verwondingen werd een traumahelikopter opgeroepen. De daders gingen ervandoor met een onbekende buit.

  Enkele uren later hield de politie een verdachte aan, een eveneens 12-jarige jongen uit Rotterdam. De politie zoekt nog naar mogelijke medeverdachten.

  Sedar Soares

  Het bovengrondse metrostation Slinge in Rotterdam-Zuid is vaker het toneel van gewelddadigheden. Volgens de regionale omroep Rijnmond zijn er de afgelopen jaren meer steekpartijen geweest.

  In 2003 werd het metrostation landelijk nieuws toen de 13-jarige Sedar Soares er werd doodgeschoten nadat hij een sneeuwbal tegen een auto had gegooid. De dader is nooit gevonden.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 03:46 • AANGEPAST GISTEREN, 09:00

  Ggz slaat alarm over wachtlijsten: kunnen het niet meer alleen

  ANP

  De Nederlandse ggz, de branchevereniging voor de geestelijke gezondheidszorg, zegt dat het niet gaat lukken om de lange wachtlijsten weg te werken. Voorzitter Ruth Peetoom zegt dat er al veel gebeurt, maar dat er ook anders gekeken moet worden naar hoe mensen geholpen kunnen worden.

  Uit nieuwe cijfers blijkt dat de afgelopen tijd 15 procent meer jongeren zich hebben aangemeld bij de ggz terwijl mensen nu nog maandenlang moeten wachten voor ze worden geholpen. Het aantal volwassenen dat psychische hulp nodig heeft, is na een daling in coronatijd terug op het oude niveau.

  "We hebben zo'n 100.000 mensen die nu wachten", zegt Peetoom in het NOS Radio 1 Journaal. Peetoom zegt dat de sector het niet meer alleen kan. "We halen alles uit de kast om mensen te helpen. Het is alle hens aan dek. Daarom wil ik de oproep doen: laten we anders kijken en zorgen dat mensen geholpen kunnen worden."

  Personeelsproblemen

  De ggz-voorzitter luidt vandaag ook in Trouw de noodklok waarin ze het onontkoombaar noemt dat er een debat komt om te bepalen wat wel en geen ggz-zorg is. Alleen op die manier kan volgens de branche de zorg voor de meest kwetsbaren overeind worden gehouden.

  Het probleem met wachtlijsten is er al langer, maar er gebeurt ook al veel, zegt Peetoom. "We werken samen met zorgverzekeraars en huisartsen. En er zijn zogenoemde regiotafels waar overleg is waar mensen terechtkunnen als bij een bepaalde instelling geen plek is. Op die manier zijn er al grote successen geboekt."

  Ook stapelen de personeelsproblemen zich op. Het verzuim onder het personeel ligt op ruim 6 procent en vooral het langdurig verzuim neemt toe. Volgens De Nederlandse ggz zijn er naar schatting zo'n 3000 medewerkers langdurig ziek. Dat komt bovenop eerdere prognoses over 2021 dat er een tekort is aan zo'n 3500 tot 6800 medewerkers.

  Niemand buitensluiten

  "Dat is een probleem dat ook in andere sectoren van de zorg speelt", zegt Peetoom. Daarnaast noemt de voorzitter de krapte op de arbeidsmarkt en het feit dat zorgmedewerkers een andere baan hebben gezocht voor het tekort aan personeel.

  Om de wachtlijsten tegen te gaan moet er ook gepraat worden met gemeenten, woningbouwverenigingen en de schuldhulpverlening, zegt Peetoom. "Heel veel hebben een maatschappelijke achtergrond. Schulden, armoede, geen dak boven je hoofd, als er problemen zijn op je werk, dan is dat niet goed voor je mentale gezondheid."

  Daarmee wil Peetoom niet zeggen dat de ggz mensen buitensluit. "Ik wil vooral naar de oplossing, dingen die problemen kunnen veroorzaken of verergeren wegnemen. En mensen dingen aanreiken om met hun problemen om te gaan. Dat klinkt simpel, maar dat is het niet en het kan echt helpen."

  Treeknorm

  In totaal wachten momenteel zo'n 30.000 mensen langer dan is toegestaan volgens de zogeheten Treeknorm. Volgens deze norm moet iemand binnen vier weken terechtkunnen voor een intakegesprek bij een ggz-aanbieder. Tien weken daarna moet behandeling mogelijk zijn.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 20 oktober 2021 @ 00:53
  #58
  reactie op (#57) herman_dad

  Goedemorgen, OOK DIT VALT ONDER JEUGDCRIMINALITEIT, 3 JONGEREN AANGEHOUDEN VOOR DUWEN MAN VOOR AANRIJDENDE TRAM, met fatale afloop.... 

  AANVULLING: later is gebleken dat 1 jongen verdacht zou zijn, maar ook dat de man dronken zou zijn geweest en mogelijk zelf evenwicht had verloren. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 12:37 • AANGEPAST GISTEREN, 14:38

  Drie jonge verdachten opgepakt na fatale tram-aanrijding dakloze man

  Bloemen bij de tramhalte waar het incident gisteravond gebeurde ANP / HOLLANDSE HOOGTE / LAURENS VAN PUTTEN

  De man die gisteravond in Den Haag overleed na een aanrijding door een tram, is een 39-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats. Dat heeft de Haagse politie vanmiddag bekend gemaakt.

  Er zijn in verband met het overlijden drie verdachten aangehouden. Gisteravond meldde zich bij een politiebureau een jongen van 15 en vanochtend deden nog twee jongeren dat: een jongen van 15 en een jonge man van 18. Ze komen allemaal uit Den Haag.

  Bewoners van de wijk Ypenburg reageren geëmotioneerd op het incident:

  0:39 Zie video in oorspronkelijke artikel

  'Het zou je kind maar zijn'

  De jongeren worden er mogelijk van verdacht dat ze de man voor de tram hebben geduwd. De drie zijn direct ingesloten en mogen alleen met hun advocaat contact hebben. De politie zegt dat er mogelijk sprake is van een misdrijf en wil verder alleen kwijt dat met alle scenario's rekening wordt gehouden.

  Politie en justitie zijn een groot onderzoek begonnen. De afgelopen nacht zijn in de buurt al camerabeelden opgevraagd en is met getuigen gesproken.

  Beelden van gisteravond:

  0:31 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Man overleden na aanrijding met tram in Den Haag

  Gisteravond kreeg de politie even voor 21.00 uur een melding dat iemand op een tramhalte door een tram was aangereden. De hulpdiensten troffen een zwaargewonde man aan en konden niet voorkomen dat hij ter plekke overleed.

  Verschillende getuigen meldden gisteren aan persbureau Regio15 dat het slachtoffer een oudere man was en dat hij door jongeren voor de tram was geduwd. Ze hadden drie personen in donkere hoodies met opvallende letters op de rug zien weglopen.

  De trambestuurder is door medewerkers van het Haagse vervoerbedrijf HTM opgevangen. en de getuigen is slachtofferhulp aangeboden.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-11-07 23:06:55
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 12 oktober 2021 @ 10:05
  #57
  reactie op (#56) herman_dad

  Goedemorgen, MESSENGEWELD ONDER JONGEREN, STEEKPARTIJEN BLIJFT VERONTRUSTEND HOOG, LANDELIJKE INLEVERACTIE ZONDER STRAF van start gegaan. Maar of dit een groot succces wordt is nog maar de vraag, natuurlijk elk steekwapen is meegenomen...

  VERVOLG STEEKPARTIJEN in dit forumtopic, een soort LIVEBLOG....  

  Want dd wéér: (Politie lost zelfs 2 waarschuwingschoten bij aanhouding verdachte) 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 07:01

  Messengeweld onder jongeren blijft zorgelijk, landelijke inleveractie begint

  ANP | JEFFREY GROENEWEG

  Het aantal geweldsincidenten met messen waarbij jongeren zijn betrokken, blijft hoog. In de eerste zes maanden van dit jaar registreerde de politie 155 minderjarige verdachten van steekincidenten. Dat aantal ligt in lijn met de twee voorgaande jaren.

  Om de messenproblematiek onder jongeren aan te pakken, start vandaag een landelijke inleveractie voor steekwapens. De actie is onderdeel van het Actieplan Wapens en Jongeren dat demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid vorig jaar aankondigde.

  De totale aantallen van minderjarige steekverdachten kwamen in 2019 en 2020 uit op respectievelijk 315 en 325. De piek zat in het voorjaar van 2020, blijkt uit de politiecijfers. Toen werden tussen januari en juni 170 minderjarigen aangemerkt als verdachte van een steekincident.

  Ook werden er aanzienlijk meer messen in beslag genomen:

  Ook veel meer in beslag genomen messen

    MINDERJARIGE STEEKVERDACHTEN IN BESLAG GENOMEN MESSEN
  2017 135 485
  2018 195 740
  2019 315 1375
  2020 325 1554
  2021 155 (t/m juni)  

  De discussie rond de messenproblematiek onder jongeren speelt al enige tijd. In 2020 berichtte de NOS over het toenemend aantal steekincidenten onder minderjarigen. Jongerenwerkers trokken toen aan de bel over de verharde straatcultuur en het wapenbezit onder jongeren. Verder vroegen de burgemeesters om een messenverbod. In november dat jaar liet het kabinet weten aan zo'n verbod te werken.

  Het verbod zelf laat nog even op zich wachten, maar intussen worden er dus wel andere acties op touw gezet om het wapenbezit onder jongeren terug te dringen. Vanaf vandaag staan op zo'n 330 locaties in Nederland gele containers, waar steekwapens straffeloos ingegooid kunnen worden. Ruim 200 gemeenten doen volgens het ministerie mee aan de actie.

  Vorig jaar vertelden deze twee jongeren ons waarom ze soms een mes op zak hebben en waarom ze ingrijpen een goed idee vinden:

  1:48 Zie video in oorspronkelijke artikel

  'Iedereen draagt een mes op straat, het is normaal geworden'

  De NOS bevroeg vanwege de landelijke inleveractie enkele gemeenten die eerder zelf zo'n actie opzetten naar hun ervaringen.

  Amsterdam zamelde bij een inleveractie in november vorig jaar 115 messen in. De gemeente zegt blij te zijn met dat resultaat: "Elk wapen dat van de straat is, maakt de stad een stukje veiliger", stelt een woordvoerder.

  Ook de gemeenten Zwolle en Deventer zeggen tevreden te zijn met een eerdere inleveractie, waarbij in heel de regio IJsselland (elf gemeenten in Overijssel) een totaal van 165 steekwapens werden afgegeven. Burgemeester Ron König van Deventer denkt wel dat vooral 'goedwillenden' meedoen aan zulke inleveracties en dat het effect onder grotere groepen jongeren gering zal zijn.

  De drie gemeenten stellen dat bewustwording een belangrijk aspect is van de acties, en dus doen zij deze week weer mee aan de inleveractie.

  'Geen effect op bestrijding criminaliteit'

  Dat geldt niet voor alle gemeenten. Onder meer de veertien gemeenten in de regio Twente doen niet mee. Zo laat de gemeente Enschede weten dat politie-eenheid Oost-Nederland adviseert om terughoudend te zijn met het organiseren van dit soort acties, omdat het "veel tijd en capaciteit kost, een vergaand middel is en niet daadwerkelijk effect heeft op de bestrijding van criminaliteit".

  Ook het Openbaar Ministerie Oost-Nederland wilde volgens de gemeente liever niet meewerken aan de inzamelweek.

  Volgens een politiewoordvoerder van District Twente maken ze scherpe keuzes in lijn met de lokale problematiek. "Wij hebben in het veiligheidsoverleg met de gemeenten aangegeven dat dit niet een actie niet is waar we onze capaciteit op willen inzetten."

  Toch staat Oost-Nederland relatief hoog als het gaat om minderjarige steekverdachten (12 t/m 17 jaar) tussen begin 2017 en juni 2021:

  Verdachten per regio

  POLITIE-EENHEID MINDERJARIGE STEEKVERDACHTEN SINDS 2017  
  Rotterdam 215  
  Den Haag 160  
  Amsterdam 155  
  Oost-Nederland 140  
  Noord-Nederland 120  
  Midden-Nederland 105  
  Noord-Holland 90  
  Zeeland-West-Brabant 65  
  Oost-Brabant 45  
  Limburg 40  

  Naast gemeenten zetten ook jongerenwerkers vraagtekens bij de actie. "Laat ik vooropstellen dat aandacht voor dit onderwerp ontzettend belangrijk is", zegt jongerenwerker Jeroen van Baardewijk uit Dordrecht. "Maar een inlevercampagne als deze heeft beperkt effect. Ouders, leraren en niet-gewelddadige jongeren zullen wel bereikt worden. De groep die het probleem vormt niet."

  Volgens Van Baardewijk zullen steekpartijen en daaropvolgend ernstig letsel blijven plaatsvinden. "Om dat te voorkomen, moet je veel intensiever te werk gaan", zegt hij. "Deze jongeren zijn een eind verwijderd van de samenleving en zitten in hun eigen bubbel. Je moet die jongens weer betrekken bij de maatschappij en ze perspectief bieden op een normaal leven. Zolang je die bubbel niet doorbreekt, zal dit blijven gebeuren."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-10-12 10:12:06
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 30 september 2021 @ 01:05
  #56
  reactie op (#55) herman_dad

  Goedemorgen, EN NU WEER 14 JARIGE JONGEN SLACHTOFFER STEEKPARTIJ EN ANDERE (15) AANGEHOUDEN HIERVOOR... Oorzaak en reden nog onbekend...

  STEEKPARTIJEN in dit forumtopic, een soort LIVEBLOG....  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 15:29 • AANGEPAST GISTEREN, 20:45

  Jongen (14) gewond bij steekpartij in Rotterdam, verdachte (15) aangehouden

  MEDIA-TV

  Een 14-jarige jongen is in Rotterdam gewond geraakt bij een steekpartij op de Westzeedijk. De politie heeft een 15-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden als verdachte.

  Het slachtoffer zocht hulp bij een school in de buurt van de plek waar de steekpartij zich afspeelde. Hij is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Een woordvoerder van de politie kon nog niets zeggen over de toedracht.

  Volgens de regionale omroep Rijnmond gaat het om een oud-leerling van een school voor scheepvaart-, transport- en havenonderwijs. De politie kan dat niet bevestigen.

  De 15-jarige verdachte is in zijn woning aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Rijnmond

  handtekeningafbeelding
 • zondag 26 september 2021 @ 00:54
  #55
  reactie op (#54) herman_dad

  Goedemorgen, STEEKPARTIJEN in dit forumtopic maar een soort LIVEBLOG....  IN 2 PARKEN AFZONDERLIJK MENSEN AANGEVALLEN EN GEDOOD DOOR MESSTEKEN, daders nog gezocht. Het behoeven geen jongeren te zijn in directe zin maar inderdaad steekpartijen lijken bijna elke dag aan de orde te zijn?   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  1E ZAAK:

  2e ZAAK: 

  Gewijzigd op 2021-09-26 00:55:41
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 21 augustus 2021 @ 08:34
  #54

  Goedemorgen, STEEKPARTIJEN in dit forumtopic maar een soort LIVEBLOG....  Het loopt volledig uit de hand met deze misdaden, veelal door (soms nog zeer) JONGEREN maar ook anderszins....  

  HERHALING VAN EERDER AL: Een maatschappelijke reden ook voor steeds meer grote zorg, hoe moet het verder, ook hier lijkt sprake van een jeugdbende, meerdere gevallen hebben zich al voorgedaan, zie bericht.

  (Zie ook bij ALLE forumartikelen nieuwsclubs een aanvulling of update steeds vaker van/bij gemelde artikelen zoals toch later daders aangehouden of anders betrekking hebbend op...) 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE van de artikelen dd  24-9-21:  De directeur van het Thomas a Kempis College zegt tegen Omroep Gelderland dat de vijf jongeren geen leerlingen van haar school zijn. Volgens omstanders waren veel scholieren getuige van de steekpartij.

  UPDATE van de artikelen dd  21-8-21: 

  Wordt vervolgd.... helaaas in die zin....

  Gewijzigd op 2021-09-24 08:37:32
  handtekeningafbeelding
 • zondag 08 augustus 2021 @ 00:43
  #53
  reactie op (#52) herman_dad

  Goedemorgen, EN WEER, NU TIENERS IN ZEELAND OPGEPAKT WEGENS GEWELDPLEGING EN MISHANDELING TWEE MANNEN. De jeugdcriminaliteit neemt hand over hand toe.... wat is daar debet aan, 'opvoeding' of de geweldsspelletjes die gespeeld kunnen worden op Ipads, extreme en nergens toe leidende geweldsfilms op TV en de  'voorbeelden' steeds weer van andere nieuwsberichten daarover. Dan vinden jongeren dit 'gewoon'.... en kan de opvoeding, ouders, scholen hier ook niet (meer) alles aan doen?  Een maastchappelijke reden ook voor steeds meer grote zorg, hoe moet het verder, ook hier lijkt sprake van een jeugdbende, meerdere gevallen hebben zich al voorgedaan, zie bericht.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPATE 20-8-21: 

  UPATE 12-8-21: 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 14:01 • AANGEPAST GISTEREN, 16:42

  Tieners (14, 17 en 18) opgepakt voor mishandelingen Schouwen-Duiveland

  De plek waar twee mannen van de week werden mishandeld GOOGLE EARTH

  De politie heeft drie tieners opgepakt voor een reeks mishandelingen op Schouwen-Duiveland. Twee mannen raakten daarbij zwaargewond, anderen liepen lichte verwondingen op.

  Het gaat om een 14-jarige en een 18-jarige jongen uit Schiedam en een 17-jarige Vlaardinger. De twee jongste verdachten waren gisterochtend ook al in beeld. Dat was niet lang nadat er in de nacht van donderdag op vrijdag melding was gemaakt van de mishandeling van twee mannen bij een camping in Burgh-Haamstede. De politie kwam op die melding af, sprak de twee jongens aan en noteerde hun gegevens. Maar omdat er toen nog te weinig bewijs was, kon de politie hen niet arresteren, meldt Omroep Zeeland.

  Nu heeft de politie kennelijk wel genoeg bewijs. De drie jongens worden ook gelinkt aan de mishandeling van een 19-jarige man uit Scharendijke, aan het begin van de Brouwersdam, vorige week zaterdag. Ook zouden ze, samen met anderen, afgelopen woensdag een 19-jarige man uit Renesse in elkaar hebben geslagen. Diezelfde dag werd een Duitse jongen aangevallen, eveneens in Renesse.

  Ik had meteen dat verhaal van Mallorca in mijn hoofd.

  Een van de slachtoffers van de mishandeling

  In vrijwel alle gevallen raakten de slachtoffers gewond aan hun hoofd. Een van de slachtoffers van gisternacht, een 22-jarige man, zegt dat hij vreesde voor zijn leven. "We wilden nog even naar de camping, om te kijken of er nog wat gaande was", vertelt hij bij Omroep Zeeland. "Bij de uitgang van de camping zat een groep jongeren van een jaar of vijftien rond een picknickbank. Eén zo'n jongere begint hartstikke agressief te zeggen: "heb je sigaretje voor me?" Mijn vriend zegt: "Sorry, ik ga je geen sigaretje geven". En ineens geeft die jongen mijn vriend een tik en begint vol op hem in te meppen."

  "Opeens waren ze met zijn zessen aan het schoppen. Ik riep dat ze op moesten houden. Die jongen van dat sigaretje komt naar mij toe en slaat me vol op het gezicht. Toen begon de groep vol op mij in te trappen. Ik had meteen dat verhaal van Mallorca in mijn hoofd. Ik kreeg harde trappen in mijn gezicht, ik zag witte flitsen. Het enige wat ik kon doen was schreeuwen."

  Zes weken niet eten

  De beveiliger van de camping wist de twee mannen te bevrijden van hun belagers door de politie te bellen. "Ik ben onderzocht in het ziekenhuis en 's middags geopereerd", vertelt de 22-jarige man. "Mijn kaak is op twee plaatsen gebroken en mijn neus ook. Ik kan zes weken niet eten. Het is zó laf. Met zijn allen tegen iemand die op de grond ligt", zegt de man. Zijn vriend kwam er vanaf met een gebroken neus.

  De drie jongens die nu zijn opgepakt mogen voorlopig geen contact met de buitenwereld hebben. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Zeeland

  Gewijzigd op 2021-08-20 08:49:30
  handtekeningafbeelding