1026 keer bekeken

KUSTWACHT en KNRM redde vorig jaar 3333 mensen

 • donderdag 09 september 2021 @ 09:35
  #12
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, VROUW WORDT 10 KM UIT DE KUST DOOR KUSTWACHT GERED... ter nauwernood, een zeiljacht had haar gespot maar kon haar niet aan boord krijgen... Over geluk gesproken... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 26-12-21 08.00 uur: Ook dit doet de KNRM een goede daad met de Kerst!

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 13:42 • AANGEPAST GISTEREN, 14:48

  Vrouw kilometers van Scheveningse kust uit zee gered, zeiljacht zag vrouw om hulp roepen

  De Kustwacht heeft vanochtend een vrouw uit zee bij Scheveningen gered. Ze zwom op dat moment tussen de 8 en 10 kilometer uit de kust. Een reddingshelikopter van de hulpdienst heeft haar opgepikt en naar het ziekenhuis gebracht. Ze had onderkoelingsverschijnselen.

  Bekijk hier beelden van de redding:

  0:40 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Vrouw uit zee gered op Noordzee

  Een Belgisch zeiljacht, dat toevallig op die plek voer, zag de vrouw om hulp roepen. De opvarenden probeerden de zwemster aan boord te krijgen. Toen dat niet lukte, schakelden ze de Kustwacht in. Doordat het zeiljacht bij de vrouw was blijven liggen, was de Kustwacht binnen enkele minuten met een helikopter ter plekke. Reddingswerkers zetten ook een boot in.

  profielfoto Kustwacht Nederland@Kustwacht_nl

  Beelden van de reddingsactie 6nm uit de kust van Scheveningen. Het zeiljacht is in de buurt gebleven tot de SAR-helikopter de zwemster uit het water kon halen. De vrouw is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

  19 uur geleden

  Volgens Omroep West droeg de vrouw een overlevingspak. Dat is een speciaal pak waarmee mensen blijven drijven als ze overboord slaan. Het wordt vaak gedragen door bemanning van vissersboten en plezierjachten.

  De Kustwacht weet nog niet hoe de vrouw zo ver uit de kust in het water is terechtgekomen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep West 

   

  Gewijzigd op 2021-12-26 08:02:17
  handtekeningafbeelding
 • maandag 19 juli 2021 @ 01:02
  #11

  Goedemorgen, KUSTWACHT ZOEKT VOOR ZEEUWSE KUST NAAR VATEN CHEMICALIEN. LET OP! Mensen die zelf jerrycans aantreffen worden verzocht om deze niet aan te raken en te bellen met 0900-8844.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 15:53

  Kustwacht en Rijkswaterstaat zoeken langs Zeeuwse kust naar vaten met chemicaliën

  De jerrycans zijn tijdens het bevoorraden in de Noordzee terechtgekomen NOODPLANNING WEST-VLAANDEREN

  Met schepen en een vliegtuig van de Kustwacht zoeken hulpdiensten en Rijkswaterstraat vandaag naar jerrycans met chemische stoffen die donderdag bij de bevoorrading van een schip in de Noordzee zijn beland.

  Gisteren waarschuwden meerdere Zeeuwse kustgemeenten al voor de jerrycans die vandaag of morgen kunnen aanspoelen op de Zeeuwse stranden. Volgens de gemeenten zijn er zo'n dertien stuks zo'n 40 kilometer uit de kust in de zee terechtgekomen. Sommige jerrycans bevatten een chemische stof.

  Rijkswaterstaat en de Kustwacht hebben vandaag in de buurt van de Oosterscheldekering gezocht. Rijkswaterstaat laat aan Omroep Zeeland weten dat daar een jerrycan is gevonden. "Maar of dat een van de in de Noordzee belandde vaten met chemicaliën is, wordt nog onderzocht", zegt een woordvoerder.

  Volgens de Kustwacht zijn er meerdere meldingen binnengekomen, maar waren dit niet de bewuste jerrycans. "Deze jerrycans waren leeg en lagen mogelijk al langer in het water", aldus een woordvoerder.

  Mensen die zelf jerrycans aantreffen worden verzocht om deze niet aan te raken en te bellen met 0900-8844.

  profielfoto Gemeente Veere@Gemeente_Veere

  Het is mogelijk dat blauwe jerrycans, mogelijk met een chemische stof erin, zondag op de Zeeuwse stranden aanspoelen. Als je een jerrycan ziet liggen geef dit dan door via 0900 8844. https://t.co/JB0sKMQghw

  een dag geleden

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Omroep Zeeland 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 24 juli 2020 @ 01:28
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, VERMISTE MAN OP IJSSELMEER nog niet gevonden. Hij sloeg overboord bij een zeiljacht, de zoekactie is voorlopig gestaakt en het is overgedragen aan de politie.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 19:38 • AANGEPAST GISTEREN, 22:31

  Grote zoekactie op IJsselmeer naar overboord geslagen man gestaakt

  Op het IJsselmeer is urenlang gezocht naar een vermiste man. Het slachtoffer viel overboord van een zeiljacht. De Kustwacht heeft na uren zoeken de zoekactie beëindigd en de regie overgedragen aan de politie.

  Het slachtoffer was met meerdere mensen op een zeiljacht aan het varen. Volgens Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij kreeg de man op ongeveer een kilometer vanaf de Breezanddijk een giek tegen zijn hoofd en sloeg daarna overboord.

  Bij de zoekactie werden behalve diverse schepen ook twee reddingshelikopters en een vliegtuig ingezet. De Kustwacht laat aan Omrop Fryslân weten "te vrezen voor het ergste".

  profielfoto

  Kustwacht Nederland@Kustwacht_nl

  De kustwacht heeft de zoekactie die om 14:16 begon vanmiddag beëindigd. Na ruim 4 uur zoeken is het de kustwacht ondanks de inzet van vele eenheden niet gelukt de man te vinden. De kustwacht heeft de zoekactie overgedragen aan de @politie

  6 uur geleden

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omrop Fryslân

  Gewijzigd op 2020-07-28 01:32:49
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 18 juli 2020 @ 01:12
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, LICHAAM VERMIST DUITS MEISJE BIJ AMELAND gevonden. Zij werd al enige dagen vermist en alle hulpdiensten, KNRM, Politie, Kustwacht, Marine en visserskotters hebben met man en macht gezocht. Maar er werd al gevreesd na enkele uren dat zij niet meer in leven kon zijn. Gezien omstandigheden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 14:51 • AANGEPAST GISTEREN, 20:40

  Politie: gevonden lichaam Ameland is van Duits meisje (14)

  ANP

  In de Noordzee is ten noorden van Ameland een lichaam gevonden. De politie bevestigt dat het om het vermiste 14-jarige meisje uit Duitsland gaat.

  Het meisje verdween zaterdagavond in zee terwijl ze met haar zusje naar de zonsondergang keek. Hun vader probeerde haar vergeefs te redden.

  Vandaag was een duikteam naar haar aan het zoeken. Woensdag staakte de politie de zoektocht, sindsdien hebben reddingswerkers naar haar gezocht.

  Booreiland

  Vanmiddag vond een van de zoekteams haar lichaam bij een booreiland in de Noordzee. De KNRM heeft dat naar Ameland gebracht. Direct na de vondst is de familie van het meisje op de hoogte gebracht.

  Het meisje is zaterdag vermoedelijk terechtgekomen in een mui. Dat overkomt veel zwemmers. Wat is zo'n mui precies, en hoe kom je eruit?

  1:05 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Wat is een muistroom en hoe kom je er uit?

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 08 januari 2020 @ 01:01
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, VAN ALLES MIS MET REDDINGSHELICOPTERS KUSTWACHT. Zou NIET moeten kunnen, MOGEN, zelfs... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

   ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 02:27

  'Van alles mis met helikopters Kustwacht'

  In de helikopters van de Kustwacht is te weinig ruimte om drenkelingen goed te kunnen behandelen en verpleegkundigen maken zich zorgen over hun eigen veiligheid aan boord. Dat blijkt volgens de NRC uit een nog vertrouwelijk rapport dat in bezit is van de krant.

  Het is opgesteld door veiligheidsdeskundigen van KLM, Schiphol en kenniscentrum voor de luchtvaart NLR. Er is onder meer veel te weinig ruimte in de helikopters "om te manoeuvreren rond de patiënt", citeert de krant. En ook: "Het is fysiek bijna onmogelijk om de tas met medische middelen te openen."

  Verpleegkundigen maken zich zorgen over hun veiligheid. Ze zouden bijvoorbeeld geen helm aangeleverd hebben gekregen en aan boord kunnen ze zich naar verluidt niet altijd goed vastmaken. "Ook de brancard kan niet gezekerd worden".

  Medische dossiers worden verder onvoldoende afgeschermd. Medische preparaten zouden worden opgeslagen in een metalen kast zonder temperatuurregeling.

  Eerdere tekortkomingen

  In het rapport staat volgens NRC ook dat er zorgen zijn over de werktijden. Bemanningsleden zouden soms "meerdere 24-uursdiensten achter elkaar" draaien. Verder komen bemanningsleden uit verschillende Europese landen, en zouden ze niet altijd goed Engels spreken.

  De reddingsvluchten worden sinds 2015 uitgevoerd door het Vlaamse helikopterbedrijf NHV. IN 2016 stelde de Onderzoeksraad voor Veiligheid al vast dat er tekortkomingen waren. In het jongste onderzoek zetten de onderzoekers ook vragen bij de cultuur bij het bedrijf, waarbij sprake is van een groot personeelsverloop, meldt de NRC, die al vaker berichtte over misstanden bij NHV.

  NHV zegt tegen de krant dat het onderzoek "een aantal onduidelijkheden" aan het licht heeft gebracht. Die worden volgens het bedrijf weggenomen.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2020-01-08 01:02:41
  handtekeningafbeelding
 • maandag 22 juli 2019 @ 00:23
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, DRIE MENSEN VERDRONKEN VANDAAG BIJ STRAND DEN HAAG. Een opvallend aantal en dan te bedenken dat het deze week zeer warm, dus ook zeer druk zal worden op de stranden?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Drie zwemmers verdronken bij Den Haag.

  REGIO 15

   VANDAAG, 22:03 AANGEPAST VANDAAG, 22:37

  BINNENLAND

  Drie zwemmers zijn vanavond in de omgeving van Den Haag verdronken. Dat gebeurde bij twee afzonderlijke incidenten. De slachtoffers zijn twee mannen uit Polen en een Duitser.

  Hulpdiensten kregen rond 18.30 uur een melding over een drenkeling ter hoogte van het Zuiderstrand. Rond dat tijdstip raakten ook twee andere zwemmers in de problemen bij de Wassenaarse Slag in Wassenaar.

  Er werd een grote reddingsoperatie op touw gezet, waarbij reddingsboten van de KNRM, de kustwacht en de reddingsbrigade betrokken waren. De drie werden uit het water gehaald, maar reanimatie mocht niet baten.

  De KNRM vermoedt dat bij beide incidenten sprake was van onvoldoende zwemervaring. "Er was geen extreem weer, geen sterke stroming en geen springtij", zegt een woordvoerder.

  Deel dit artikel: 

   

  Gewijzigd op 2019-07-22 00:57:08
  handtekeningafbeelding
 • zondag 26 mei 2019 @ 00:20
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, GROTE REDDINGSOEFENING VOOR DE KUST VAN HOEK VAN HOLLAND. Soms zijn deze oefeningen zeer nuttig voor trainingen en kunnen daardoor vele mensenlevens redden.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Rampenoefening bij 'brandende' veerboot op volle zee

  De oefening van de massale evacuatie op volle zee RTV RIJNMOND

   VANDAAG, 13:59

  REGIO

  Helikopters vliegen af en aan, reddingsboten kiezen het ruime sop en de brandweer zet blusvaartuigen in. Bij Hoek van Holland en de Tweede Maasvlakte wordt op volle zee de evacuatie van 400 passagiers van een brandende veerboot geoefend. Tegelijkertijd moet de veerboot worden 'geblust'.

  "Hier leer je enorm veel van, bijvoorbeeld qua communicatie", zegt Edwin Zegers van de KNRM tegen RTV Rijnmond. "Uit de oefening komen leerpunten en als er dan echt wat aan de hand is, gaat het goed."

  Opvarenden werden zowel door de lucht als via het water van de veerboot gehaald:

  Video afspelen

  00:42

  'In dit scenario is een ferry aangevaren door een vissersschip'

  Het is een grote ramp die voor de oefening LIVEX in scène is gezet. Tijdens de oefening doen de hulpdiensten alsof de ferry een aanvaring heeft gehad. Daardoor is brand ontstaan. De kapitein van de veerboot heeft om assistentie gevraagd en daar reageren de hulpdiensten op. Zo is een speciaal brandweerteam ingevlogen dat getraind is in het blussen van branden op schepen.

  Glijbaan

  De 400 figuranten op de boot worden geëvacueerd. De meesten gaan met een 'glijbaan' van zo'n vijftien meter lang naar reddingsvlotten. Met schepen en reddingsboten worden ze aan wal gebracht. Vandaar gaat het per helikopters naar Rotterdam The Hague Airport.

  Aanleiding voor de oefening is het op drift raken van het cruiseschip Viking Sky op zaterdag 23 maart. Dat schip raakte voor de westkust van Noorwegen in de problemen, toen de motoren uitvielen en de Viking Sky vrijwel stuurloos richting de rotsen dreef. De Noren startten in allerijl een evacuatie. 460 van de 1373 opvarenden werden van het schip gehaald voordat het lukte om de motoren weer op te starten. Tientallen opvarenden raakten gewond.

  Overlast

  Aan de oefening in Nederland doen vandaag behalve de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij ook de kustwacht, Veiligheidsregio Rijnmond, P&O Ferries en het Havenbedrijf Rotterdam mee. De initiatiefnemers willen vooral weten of de hulpverleners doelmatig samenwerken. Overlast is niet te voorkomen, zegt de Kustwacht: de helikopters vliegen voor een deel over bewoond gebied.

  BEKIJK OOK

  Noors cruiseschip in problemen in westerstorm: evacuatie 1300 mensen

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Rijnmond

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 25 december 2018 @ 00:43
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, KUSTWACHT ZOEKT MELDER NEPMELDING OVER GEZONKEN SCHIP en wil de kosten zoekactie op deze verhalen, vele tienduizenden euro´s mee gemoeid. Het is ook een totaal onbegrijpelijke en zinloze daad van een ´nepmelding´.  

  Zie en lees verder art. NOS/NIEUWS Twitter bron

  Kustwacht zoekt beller nepmelding, wil kosten verhalen

  GISTEREN, 11:23

  BINNENLANDREGIO

  KUSTWACHT.NL

  De kustwacht is op zoek naar de man die vorige week zo goed als zeker een nepmelding deed over een gezonken zeiljacht voor de kust van Ouddorp op Goeree-Overflakkee.

  Het telefoontje blijkt te zijn gepleegd met een mobieltje waar de simkaart was uitgehaald. De kostbare zoektocht bleef zonder resultaat. Er blijkt ook niemand als vermist te zijn opgegeven.

  De kustwacht wil weten wie de beller is en de de hoge kosten van de operatie op hem verhalen. Ook zal er dan aangifte worden gedaan.

  'Zinkend schip'

  De man belde op 20 december rond 18.30 uur het alarmnummer 112 en vertelde dat een zeiljacht met vijf opvarenden zinkende was, op 400 meter uit de kust. Na de melding was geen contact meer mogelijk.

  De kustwacht zocht die avond uren met een twee helikopters en vier reddingsboten naar schip en slachtoffers op de Noordzee tussen Ouddorp en Renesse.

  De zoekactie ging de volgende ochtend verder met een vliegtuig en diverse reddingsboten. "Al bij al een forse inzet", zegt de kustwacht.

  'Tienduizenden euro's'

  "Alleen al een vliegtuig kost duizenden euro's per uur. De kosten voor ons zijn fors, je hebt het zeker over tienduizenden euro's alleen al voor het vliegtuig. Vanzelfsprekend als daarmee mensen gered worden, maar niet voor een fakemelding."

  De kustwacht gaat ervan uit dat er geen sprake was van een gezonken boot. "Als een schip zinkt, komt er altijd wel wat boven drijven: kussentjes, touw, fenders (stootkussens), wrakstukken of brandstof. Maar we hebben niets gevonden."

  Simkaart

  Medewerkers van de kustwacht hebben de melding opnieuw afgeluisterd. Het bericht kwam van een Nederlandstalige man. "Het blijkt dat de melding is gedaan van een mobieltje waar de simkaart uitgehaald is. In zo'n geval kun je altijd nog wel 112 bellen."

  Nu wordt gezocht met het IMEI-nummer (hiermee kan het toestel worden geïdentificeerd). "We willen de beller graag achterhalen. Om aangifte tegen hem te doen vanwege een valse melding. En om eventueel de kosten van de inzet te verhalen."

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 21 mei 2018 @ 00:21
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, DIT IS INDERDAAD MÉÉR DAN EEN CRIMINELE DAAD: Waterscooter Reddingsbrigade gestolen: 'Ze brengen mensen in gevaar'. En wat heb je er aan?

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  Waterscooter Reddingsbrigade gestolen: 'Ze brengen mensen in gevaar'.

  © Rotterdamse ReddingsBrigade

  "Je steelt toch ook geen brandweerauto?" Woordvoerder Brian Mo-Ajok van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond kan er met zijn hoofd niet bij dat dieven een waterscooter van de Reddingsbrigade hebben gestolen.

  De waterscooter stond op een trailer in een loods van de Veiligheidsregio. Vanmorgen stond de trailer er nog wel, maar was de waterscooter verdwenen. "Dan breek je al in in een overheidsgebouw en dan neem je ook nog iets mee waarmee mensen worden gered. Dat doe je niet, daar blijf je met je tengels vanaf."

  Oproep 

  Via Twitter is een oproep gedaan, in de hoop dat iemand iets heeft gezien van de diefstal. 

   

  Afbeelding weergeven op Twitter

  Afbeelding weergeven op Twitter

  rijnmondveilig.nl@rijnmondveilig

  Waterscooter Hoek van Holland gestolen
  0730u is geconstateerd dat de scooter van onze hulpverleners is gestolen. Dit vaartuig speelt ‘n cruciale rol bij het waken over en redden van mensen. Mocht u over info beschikken betreffende inbraak en/of locatie scooter, meld dat svp

  12:50 - 20 mei 2018 · South Holland, The Netherlands

  Informatie over Twitter Ads en privacy

  Surveilleren en redden

  Volgens Mo-Ajok is het nog een hele klus geweest om de waterscooter mee te nemen. "In mijn Toyota past hij niet. Het kan dus goed zijn dat mensen 'm op de snelweg voorbij hebben zien komen." De politie is inmiddels een onderzoek begonnen. 

  Of de waterscooter nog terugkomt? Mo-Ajok hoopt het wel. "We gebruiken ze om te surveilleren langs de kust en om mensen te helpen die in moeilijkheden zijn gekomen. We lenen er nu tijdelijk eentje van een andere regio, omdat we eigenlijk niet zonder kunnen."

  De hoop is dat het om baldadigheid gaat. "Ik hoop dat ze dan zorgen dat ie onbeschadigd terugkomt." 

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2018-12-25 00:47:09
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 26 september 2015 @ 07:25
  #3
  reactie op (#2) albus_severus

  Goedemorgen, de reddingshelikopters van de Nederlandse Kustwacht voldoen niet aan de eisen van Rijkswaterstaat. Uit onderzoek van NRC Handelsblad blijkt dat er geen technische toetsing is geweest bij de aanbesteding van drie helikopters vorig jaar.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4150483/2015/09/26/Helikopters-Kustwacht-voldoen-niet-aan-eisen.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

  Gewijzigd op 2018-05-21 00:16:39
  handtekeningafbeelding