1003 keer bekeken

ROTTERDAMSE Schietincidenten

 • zaterdag 01 januari 2022 @ 09:37
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, DODE BIJ SCHIETPARTIJ IN ROTTERDAM, aanleiding nog onbekend...

  UPDATE 01-01-2022: En wéér.... Ook dit nieuwe jaar zullen er wel weer nieuwe schietpartijen volgen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 20:59

  Dode bij schietpartij in Rotterdam

  In Rotterdam is vanavond een man om het leven gekomen bij een schietincident. Dat gebeurde even voor 19.30 uur, in de Westerbeekstraat, in de wijk Feijenoord in het zuiden van de stad.

  Het slachtoffer lag naast een scooter op een stoep:

  0:35 5 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Dode bij schietpartij Rotterdam

  Er rukten meerdere ambulances uit, maar de hulpverleners konden het leven van het slachtoffer niet redden. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Diverse media melden dat het slachtoffer een man van 31 zonder vaste woon- of verblijfplaats is, maar dat wordt door de politie niet bevestigd.

  De aanleiding voor de schietpartij is onduidelijk. Er is niemand aangehouden. De politie doet in de buurt onderzoek en zoekt naar sporen. Iedereen die informatie of beelden heeft van het incident wordt gevraagd contact op te nemen.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 14 augustus 2021 @ 08:55
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen, ONDANKS POLTIEPOST IN WIJK EN EXTRA CONTROLES TOCH WEER WONING BESCHOTEN....

  UPDATE 10-10-21: En wéér....

  UPDATE 17-09-21: En wéér....

  UPDATE 01-09-21:

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 00:59

  Opnieuw woning beschoten in Rotterdam

  ANP

  In Rotterdam is gisteravond een woning beschoten. De politie zegt dat er rond 22.30 uur meldingen binnenkwamen dat er schoten waren gehoord op de Feijenoordhaven in de wijk Feijenoord.

  Niemand raakte gewond. Wel was een ruit van een woning gesneuveld, laat de politie weten.

  Wie er heeft geschoten is niet bekend. Ook het motief is onduidelijk.

  Reeks schietincidenten

  De beschieting in Feijenoord is het zoveelste schietincident van de afgelopen weken in Rotterdam. Begin deze maand werd in meerdere straten geschoten. Onder meer een auto werd geraakt.

  Buurtbewoners zijn bezorgd over het aantal schietincidenten in de stad. Maar volgens de politie is er geen verband tussen de incidenten en wordt er niet meer geschoten dan in andere jaren. Wel snapt de politie dat mensen het gevoel hebben dat er iets aan de hand is omdat de schietpartijen qua tijd en locatie zo dicht bij elkaar hebben plaatsgevonden.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-10-10 08:58:33
  handtekeningafbeelding
 • zondag 08 augustus 2021 @ 08:45
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIEMAN BIJ CONTROLE GEWOND AAN BEEN DOOR WEGGEGOOID WAPEN dat daarbij afging. Het had slechter kunnen aflopen....  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 04:45

  Agent in Rotterdam geraakt door weggegooid vuurwapen

  Politie bij de plek van het incident MEDIA-TV

  Bij een arrestatie in Rotterdam is een agent in zijn been geraakt door een kogel die was afgevuurd door een weggegooid vuurwapen. Hij is gewond naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Drie Rotterdammers van 22, 26 en 32 jaar oud zijn aangehouden.

  Het voorval gebeurde rond 02.00 uur aan de Westblaak in het centrum van de stad. Agenten hielden daar drie mannen aan na een melding van een bedreiging op het nabijgelegen Eendrachtsplein.

  Toen de agenten de mannen wilden fouilleren, gooide een van hen een tas met daarin een vuurwapen weg. Daarop ging het wapen af en de kogel raakte de agent in zijn been. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 05 augustus 2021 @ 01:10
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, een MOBIELE POLITIEPOST in de wijk waar de vele schietincidenten plaatsvonden, ter geruststelling bevolking? 

  Toenemend vuurwapengeweld in het land naast de vele steekincidenten door vaak zeer jeugdigen nog?   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 13:30 • AANGEPAST GISTEREN, 15:32

  Mobiele politiepost in Rotterdamse wijk na meerdere schietincidenten

  De politiepost stond vanmiddag in de Damstraat in Feijenoord MEDIATV

  Er komt een mobiele politiepost in de Rotterdamse wijk Feijenoord naar aanleiding van recente schietincidenten. Volgens de politie gaat het niet om extra toezicht in de wijk, maar willen agenten vanuit een bus met bewoners praten. Het voertuig staat tot en met vrijdag op verschillende plaatsen in de buurt.

  In de wijk waren de afgelopen tijd meerdere schietincidenten. In de nacht van zaterdag op zondag werd een auto beschoten op de Rose-Spoorstraat en een half uur later werd in de buurt, op de Vuurplaat, op een woning geschoten. In de nacht van maandag op dinsdag werd in de wijk opnieuw een woning onder vuur genomen. Ditmaal aan de Nassaustraat.

  Aanwezig en aanspreekbaar

  Buurtbewoners kunnen bij de post terecht om te praten over de recente gebeurtenissen. "We willen burgers laten zien dat we aanwezig zijn en aanspreekbaar zijn", stelt de politie. "Ook kijken we of we informatie kunnen ophalen."

  Daarnaast worden er flyers uitgedeeld over de in 2019 gestarte tipgeldregeling. Als dankzij een tip een vuurwapen in beslag kan worden genomen, kan de tipgever hier tot 750 euro voor ontvangen. "Een mooie regeling en ik hoop dat mensen hier gebruik van maken. Want uiteindelijk willen we met z'n allen hier die vuurwapens van straat halen", zegt de politie in een video op Twitter.

  profielfoto Politie Basisteam Feijenoord @POL_Feijenoord

  Na diverse schietincidenten afgelopen week staat er komende dagen op verschillende plekken een Mobiele Toezicht Post in de wijk Feijenoord. Alle bewoners die willen praten over wat er gebeurt is, zijn welkom. @MobielMediaLab @Politie_Rdam @HandhavingZ_010

  14 uur geleden

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 04 augustus 2021 @ 00:47
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, BEZORGDHEID IN ROTTERDAM OVER DE VELE SCHIETINCIDENTEN, OOK AFGELOPEN NACHT WEER TWEE.... TJA, WAT DOE JE ERAAN??? Al negen schietincidenten zijn er in een week tijd geweest in en rond Rotterdam. Zo werd in de Rotterdamse wijk Feijenoord afgelopen nacht tweemaal een woning beschoten. Niemand raakte gewond, maar bewoners maken zich zorgen.

  Toenemend vuurwapengeweld in het land naast de vele steekincidenten door vaak zeer jeugdigen nog?   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 08:52 • AANGEPAST GISTEREN, 21:49

  Bezorgdheid in Rotterdam na reeks schietincidenten in korte tijd

  Zorgen om schietincidenten in Rotterdam MEDIATV

  Al negen schietincidenten zijn er in een week tijd geweest in en rond Rotterdam. Zo werd in de Rotterdamse wijk Feijenoord afgelopen nacht tweemaal een woning beschoten. Niemand raakte gewond, maar bewoners maken zich zorgen.

  "Wat je hoort is wel eng, echt eng", zegt een buurtbewoonster. "Alles moet goed komen. We moeten een veilig gevoel hebben." Een andere bewoonster is het daar helemaal mee eens. "Dat je hierin moet leven, in moet opgroeien, dat is niet oké. Dat hoort gewoon niet", zegt ze.

  Het Rotterdamse burgerinitiatief 'Wapens de Wijk uit' probeert het wapenbezit onder jongeren bespreekbaar te maken. "Mensen hebben steeds kortere lontjes en gebruiken veel geweld bij het oplossen van discussies en meningsverschillen", zegt Anil Jagroep, een van de initiatiefnemers.

  "Jongeren vechten tegenwoordig discussies uit met wapens in plaats van met praten. Wij hopen met ons initiatief dat gesprekken op gang komen en dat begint aan de keukentafel", zegt Jagroep. "Dat ouders met hun kinderen praten over wat er gebeurt in de stad, over wat de kinderen zelf meemaken. En het zou ook goed zijn als de gemeente ervoor kan zorgen dat er meer handen komen voor het jeugdwerk."

  Zoon bedreigd

  Door posters in de wijken waar incidenten plaatsvinden op te hangen, hoopt Jagroep het gesprek op gang te brengen. De eigenaar van een snackbar in de buurt hangt graag zo'n poster op. "Ze hebben mijn zoon hier voor de deur bedreigd met een pistool en een horloge meegenomen. Zulke dingen accepteren wij nooit."

  Maar jongeren aan het praten krijgen, dat valt niet mee. Jagroep: "Het is een heel lastig onderwerp: schaamte, bang zijn bijvoorbeeld. Als je als jongere bedreigd wordt door een bende of vriendenclub of op school, dan ben je bang om daarover te praten. Terwijl je dat juist zou kunnen doen om tot een oplossing te komen."

  Volgens de politie is er geen verband tussen de incidenten. "Als we puur kijken naar de cijfers is het niet zo dat er meer geschoten is dan in andere jaren, maar omdat de schietpartijen de afgelopen dagen qua tijd en locatie zo dicht bij elkaar hebben plaatsgevonden, snappen we heel goed dat er een gevoel ontstaat van 'er is iets aan de hand'", zegt een woordvoerder.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 02 augustus 2021 @ 00:54
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, ONRUSTIGE NACHT IN ROTTERDAM EN 'WILD-WEST', in diverse wijken schoten gelost en WAARSCHUWINGSSCHOTEN door politiemensen in een park...Bij één van de incidenten wel 2 verdachten aangehouden. 

  Toenemend vuurwapengeweld in het land naast de vele steekincidenten door vaak zeer jeugdigen nog?   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 04:23 • AANGEPAST GISTEREN, 15:45

  Onrustige nacht in Rotterdam: huis en auto beschoten en waarschuwingsschoten gelost

  In de ruit van de woning zitten drie kogelgaten JB MEDIA

  In Rotterdam is vannacht in meerdere straten geschoten. Op de Rose-Spoorstraat bij station Rotterdam Zuid werd rond 01.50 uur een auto beschoten. Daarbij bleef de inzittende, een 25-jarige man uit Rotterdam, ongedeerd. De politie heeft in verband daarmee twee twee Rotterdammers van 22 en 31 jaar aangehouden. Het is niet duidelijk waarom de auto onder vuur werd genomen.

  Een half uur later werd in de buurt, op de Vuurplaat, op een woning geschoten. Ook lagen er meerdere kogelhulzen op straat. Niemand raakte gewond. Getuigen zeggen tegen de regionale omroep Rijnmond dat het gaat om een huis van een ouder echtpaar en dat er drie kogels door een ruit gingen. Waarom deze woning is beschoten is ook onduidelijk. "Mogelijk hebben de daders de verkeerde woning beschoten", zegt de politie.

  Volgens de politie lijken de schietincidenten los van elkaar te staan. "Maar ze baren wel zorgen", aldus de politie, die in beide zaken op zoek is naar getuigen.

  Verdacht groepje mensen

  Aan de andere kant van Rotterdam, in het Roel Langerakpark, werden door de politie waarschuwingsschoten gelost vanwege een "verdacht groepje mensen". Daarbij raakte niemand gewond en is ook niemand opgepakt.

  De politie kwam af op een melding dat er in het park was geschoten, maar daar bleek geen sprake van te zijn. Volgens de politie was het er wel druk en zijn mensen gecontroleerd en weggestuurd.

  Een groepje wilde volgens de politie niet weg en gedroeg zich zo verdacht, dat agenten zich genoodzaakt voelden de waarschuwingsschoten te lossen. Het is niet duidelijk wat daarvoor precies de aanleiding was.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 25 juli 2021 @ 00:58
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, NU IN CAPELLE a/d IJSSEL MAN DOODGESCHOTEN DIE ZIJN HOND UITLAAT.... een waanzinnig gebeuren weer en de REDEN waarom onbekend, de verdachte is nog spoorloos en de politie vraagt GETUIGEN zich te melden of met bewakingscamera's beelden heeft? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  De politie ontfermde zich over de hond na de schietpartij MEDIA TV

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 12:57

  Capellenaar (37) doodgeschoten bij uitlaten hond

  Een 37-jarige man uit Capelle aan den IJssel is gisteravond laat neergeschoten bij het uitlaten van zijn hond. Hij raakte zwaar gewond en overleed even later in het ziekenhuis.

  De politie heeft nog geen idee over het motief voor het geweld. Wel werd niet lang na de schietpartij een uitgebrande rode auto aangetroffen, mogelijk dezelfde rode auto die getuigen zagen wegrijden.

  Het incident vond plaats rond 23.20 uur gisteravond op het Valeriusrondeel, een plantsoen in Capelle aan den IJssel. meldt de regionale omroep Rijnmond. De man werd meermalen geraakt. Getuigen belden de politie, die hem ernstig gewond op straat aantrof.

  Van de verdachte(n) ontbreekt tot nu toe ieder spoor. De politie wil nu getuigen spreken. Mogelijk dat camerabeelden ook meer duidelijkheid geven over de toedracht.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Rijnmond

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 17 september 2020 @ 00:47
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen EN NU WEER IN ROTTERDAM IEMAND DOODGESCHOTEN. Mogelijk ook weer een liquidatie. Verder nog onbekend.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 23:28

  Man doodgeschoten in Rotterdam

  MEDIA TV

  In Rotterdam is vanavond een man doodgeschoten. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.

  Voorbijgangers troffen de man rond 21.00 uur zwaargewond aan in een stilstaande auto in het stadsdeel Feijenoord. Hij had meerdere schotwonden. Omstanders hebben de man geprobeerd te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Hij overleed ter plekke.

  Over zijn identiteit is niets bekendgemaakt. De politie is op zoek naar mensen die meer weten of camerabeelden hebben.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Rijnmond

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 16 mei 2020 @ 01:06
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE ROTTERDAM START GROOT ONDERZOEK naar de schietpartijen van afgelopen dagen, is er een verband?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Politieonderzoek bij de beschoten woning in Rotterdam-West RIJNMOND

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 17:58

  Politie begint groot onderzoek naar schietpartijen in Rotterdam

  De politie is begonnen met een groot onderzoek naar de reeks schietpartijen van afgelopen week in Rotterdam. Er wordt gekeken of er een verband is tussen de recente incidenten. Bij geen van de schietpartijen vielen gewonden.

  De recherche was de laatste dagen bezig met buurtonderzoeken, getuigen spreken en het bekijken van camerabeelden. Alle hulp van het publiek is welkom, zegt de politie.

  "We maken ons zorgen over dit fenomeen en geven vol gas om te zorgen dat het stopt", zegt eenheidschef Fred Westerbeke. "We moeten vol aan de bak om de oplopende reeks schietincidenten te stoppen en de verantwoordelijken te pakken."

  Hulzen

  Gisterochtend werd er nog een woning in Rotterdam-West beschoten. In het huis zaten meerdere kogelgaten en op straat lagen hulzen.

  Vorige week donderdag was er een soortgelijke schietpartij: toen was een woning in de Potgieterstraat in Rotterdam-West het doelwit. Zondag werd een winkel op de Mathenesserdijk in Rotterdam-Delfshaven meerdere keren beschoten. Dinsdag gebeurde hetzelfde bij een Surinaams eethuis in Rotterdam-Kralingen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 11 mei 2020 @ 02:17
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, MAN IN ROTTERDAM OP STRAAT DOODGESCHOTEN, waarschijnlijk liquidatie in criminele milieu? Opvallend daarbij in wijk waar veel mensen wonen en ook kinderen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  JB MEDIA

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 22:58 • AANGEPAST GISTEREN, 23:33

  Man doodgeschoten op straat in Rotterdam

  In Rotterdam-Noord is op straat een man doodgeschoten. Dat gebeurde even voor 22.00 uur op de Bergselaan. Ooggetuigen hoorden meerdere schoten en zagen twee donker geklede mannen wegrijden in een auto.

  De man die werd beschoten, raakte zwaargewond en overleed even later.

  Op industrieterrein Spaanse Polder is een uitgebrande auto gevonden. De politie onderzoekt of er een verband is met het schietincident.

  Verslaggever Henrik-Willem Hofs, die vlakbij woont, zegt dat de daders met automatische wapens op de man vuurden. Het slachtoffer is volgens een buurtbewoner een man, een jonge twintiger.

  profielfoto Henrik-Willem Hofs @HWHofs

  Lijkt op een voorbereide #liquidatie in #Rotterdam Noord (#Bergselaan). Twee daders in t zwart schieten met automatische wapens op een man. Slachtoffer overleden. Mogelijke vluchtauto brandend aangetroffen bij Spaanse Polder.

  4 uur geleden

  Op Facebook is een filmpje geplaatst waarop het moment van de schietpartij te horen zou zijn. Aan het begin klinken er meerdere schoten.

  profielfoto Henrik-Willem Hofs @HWHofs

  Bizar filmpje. Vanavond Rdam Noord Iemand doet een fitchallenge en aan t begin hoor je de salvo’s van automatische geweren. https://t.co/MIoUX7v7hO

  3 uur geleden

  VVD-fractievoorzitter in Rotterdam Vincent Karremans zegt tegen Rijnmond dat er een stuk of vijftien keer werd geschoten, op zo'n 30 meter van zijn voordeur. "Het was echt bizar. Je denkt even aan vuurwerk want het waren echt harde knallen. Het leek wel een automatisch geweer want er werd een halve minuut lang geschoten."

  "Wat bizar dat dit gebeurt in een kinderrijke buurt. Ik ben even naar buiten gegaan en zag iemand levenloos op straat liggen."

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding