1865 keer bekeken

POLITIE EN AANRIJDINGEN o.a. Agenten vaker doelwit bewuste aanrijdingen

 • dinsdag 11 januari 2022 @ 08:03
  #35
  reactie op (#34) herman_dad

  Goedemorgen, AUTODIEVEN, INBREKERS ALTHANS, SLAAN OVER DE KOP in een mogelijk ook gestolen auto NA ACHTERVOLGING POLITIE....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 24-01-22 08.00 uur: En weer na een achtervolging: 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 03:50

  Verdachten van auto-inbraak crashen bij politieachtervolging

  De gecrashte auto van de drie inbraakverdachten SANDER VAN GILS / SQ VISION

  Bij een politieachtervolging zijn drie verdachten van een auto-inbraak gecrasht. De politie schrijft op Twitter dat het drietal met onbekend letsel naar het ziekenhuis is gebracht.

  De personen werden op heterdaad betrapt bij een auto-inbraak in het Brabantse Uden. Vervolgens vluchtten ze weg in hun auto, die volgens de politie mogelijk gestolen was.

  Agenten zetten de achtervolging in, waarna het misging toen ze de A50 verlieten bij Veghel. Volgens de politie verloor de bestuurder de macht over het stuur en botste hij tegen een boom. Een politieauto kon de gecrashte auto ternauwernood ontwijken.

  profielfoto Politie Eenheid Oost-Brabant@Pol_OostBrabant

  Bij een heterdaad auto-inbraak in #Uden was een auto weggereden met daarin 3 verdachten. Door de snelle en duidelijke info van een getuige zagen de collega's de auto al gauw rijden en zetten de achtervolging in. Vanuit Uden reden ze de A50 op om er bij Veghel weer af te gaan.

  7 uur geleden

  Deel dit artikel:

   

  Gewijzigd op 2022-01-24 07:06:20
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 28 december 2021 @ 00:53
  #34

  Goedemorgen, TIENER (!!) RIJDT IN OP POLITIEAUTO NA WILDE ACHTERVOLGING....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 14:58

  Tiener rijdt in op politieauto tijdens wilde achtervolging in Rijswijk

  De jongen werd uiteindelijk in de Havenstraat aangehouden REGIO15

  Een 16-jarige jongen uit Den Haag is gisteravond aangehouden na een achtervolging in Rijswijk. Tijdens zijn vluchtpoging reed de jongen in op een politieauto.

  Agenten zetten de achtervolging in toen ze ontdekten dat de auto gestolen was, schrijft Omroep West. De bestuurder probeerde te ontkomen door tegen de dienstauto aan te rijden en er daarna met hoge snelheid vandoor te gaan.

  Uiteindelijk reed de jongen een doodlopende weg in. Hij probeerde nog te voet te vluchten, maar agenten konden hem aanhouden. Hij is gearresteerd voor onder meer rijden zonder rijbewijs.

  De politie onderzoekt nog hoe de tiener aan de auto is gekomen.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 23 december 2021 @ 01:15
  #33
  reactie op (#17) herman_dad

  Goedemorgen, AUTOMOBILIST DIE AGENT DOODREED BIJ ONGEVAL NUENEN KEEK OP TELEFOON en had totaal de weg niet in de gaten stelt het OM...  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (Bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 17:49 • AANGEPAST GISTEREN, 19:38

  Man die agent bij Nuenen doodreed keek op telefoon, zegt OM

  Bij het ongeluk bij Nuenen kwam een 28-jarige politieman om het leven ANP

  Tegen een automoblist die vorig jaar oktober bij Nuenen een politieagent doodreed, is 2,5 jaar cel geëist. Volgens het Openbaar Ministerie zat de 37-jarige man uit Helmond vlak voor het ongeluk op zijn telefoon en reed hij zonder af te remmen in op de agent.

  De 28-jarige agent werd geschept op de A270 toen hij een aangereden das van de weg wilde halen. De agent en een 35-jarige collega hadden hun auto met zwaailichten op de rechterrijstrook geparkeerd. Kort nadat de agenten waren uitgestapt werd de agent aangereden door een auto, die de politieauto van achteren raakte. Zijn collega stond op dat moment voor de auto en raakte ook gewond toen de politiewagen tegen haar botste.

  Volgens het OM zat de verdachte tijdens het rijden op zijn telefoon. Zo zou hij een vechtsportwedstrijd hebben gevolgd op zijn telefoon, die op de bijrijdersstoel lag. Verder zou hij tijdens het rijden ook hebben geappt en zat hij volgens het OM, veertig seconden voor de aanrijding bij Nuenen, op Instagram.

  Politieauto te laat opgemerkt

  Uit onderzoek is gebleken dat dat de verdachte ongeveer 80 kilometer per uur reed en geen snelheid minderde toen hij de politieauto naderde. Hij heeft volgens justitie de stilstaande politieauto te laat opgemerkt. "Hij let niet op de weg door volop bezig te zijn met zijn telefoon. Het maakt dat het OM spreekt van roekeloos rijgedrag, iets dat hem zeer kwalijk wordt genomen", aldus justitie.

  De verdachte bleef tijdens de zitting ontkennen dat het ongeluk zijn schuld was, meldt Omroep Brabant. De advocaat van de verdachte stelde in zijn verweer dat de agent geen gevarendriehoek achter zijn politieauto had geplaatst.

  Naast de celstraf eist het OM een rijontzegging van vijf jaar en moet hij een schadevergoeding betalen aan de nabestaanden.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 21 december 2021 @ 00:50
  #32
  reactie op (#30) herman_dad

  Goedemorgen, NU WEER EEN SCOOTERRIJDSTER AANGEREDEN BIJ EEN AANRIJDING MET POLITIEAUTO IN MAASDAM, ze is helaas overleden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 25-12-21 09.00 uur: 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 21:30

  Scooterrijder overleden na aanrijding met politieauto in Maasdam

  MEDIA-TV

  In het Zuid-Hollandse Maasdam is vanmiddag een 29-jarige vrouw uit Den Bosch om het leven gekomen gekomen door een aanrijding met een politieauto. Het slachtoffer reed op een scooter.

  De aanrijding gebeurde op een pad naast de N217, de doorgaande weg richting Oud-Beijerland. De vrouw raakte zwaargewond en overleed later aan haar verwondingen. De politieagenten in de auto bleven ongedeerd, meldt de regionale omroep Rijnmond.

  Wat er precies is gebeurd is onduidelijk. Omdat er een politieauto bij het ongeluk was betrokken, doet de Rijksrecherche onderzoek.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Rijnmond.

  Gewijzigd op 2021-12-25 09:17:33
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 15 oktober 2021 @ 08:37
  #31
  reactie op (#30) herman_dad

  Goedemorgen, OM: VRACHTAUTOCHAUFFEUR REED MOTORAGENT OPZETTELIJK AAN, zoals eerder al aangenomen. Het artikel spreekt voor zich. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  UPDATE 26-01-22 09.00 uur: 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 16:46

  OM: vrachtwagenchauffeur reed agent dood uit rancune en woede

  De begrafenis van de motoragent die om het leven kwam bij de aanrijding ANP

  Vrachtwagenchauffeur Willem M. reed in juli in Rotterdam met opzet een motoragent dood. Dat betoogde het Openbaar Ministerie in de eerste zitting van de rechtszaak tegen M. Hij zou onder meer hebben gehandeld uit rancune en woede. M.'s advocaat ontkende dat en sprak van een tragisch ongeluk.

  Verder werd duidelijk dat de 46-jarige verdachte op verzoek van het OM voor observatie wordt opgenomen in het Pieter Baan Centrum. Hij lijdt volgens een psychiater aan een persoonlijkheidsstoornis. Zijn advocaat pleitte tegen de verplichte opname. Volgens hem kan zijn cliënt ook in de gevangenis worden onderzocht door een psychiater. Maar de rechtbank ging daar niet in mee. M. zelf was niet in de rechtszaal aanwezig.

  'Extra gas na stopteken'

  De dodelijke aanrijding gebeurde op 7 juli op de Waalhavenweg in Rotterdam. Motoragent Arno de Korte (47) gaf de verdachte een stopteken, omdat hij door rood zou zijn gereden. Volgens getuigen stopte de agent op een uitvoegstrook, maar gaf M. op dat moment extra gas. Hij raakte de agent en die werd vervolgens honderden meters meegesleurd volgens de officier van justitie.

  Het OM gaat uit van opzet en stelt dat er sprake was van doodslag, maar laat ook onderzoeken of het mogelijk gaat om moord. Volgens de aanklager was er bij de verdachte sprake van veel wantrouwen en rancune tegenover de politie en overheidsinstanties. M. zou hebben gevonden dat hij veel te vaak langs de kant werd gezet voor controle van zijn vrachtwagen. Dat veroorzaakte volgens het OM veel woede bij de verdachte.

  M. is in het verleden vaker betrokken geweest bij aanrijdingen met ernstig letsel tot gevolg. Bij een aanrijding in 2015 verloor een agent een arm. M. werd na dat ongeluk naar eigen zeggen geïntimideerd door agenten.

  Volgens een getuige had M. gezegd dat hij bij een volgende controle een agent "iets zou aandoen". Daarbij weegt volgens het OM zwaar dat de verdachte is doorgereden, terwijl hij kon weten dat er iemand dood was. "Het is buitengewoon ernstig dat een agent tijdens zijn werk op een gewelddadige manier wordt gedood", zei de officier van justitie.

  De verdediging verwierp de beschuldigingen tegen M.. Zijn advocaat noemde het verschrikkelijk wat er is gebeurd, maar het was volgens hem een noodlottig ongeluk. De verdachte wilde vijf getuigen laten horen die volgens hem zijn onschuld kunnen aantonen, en de rechter gaf daarvoor toestemming. M. kan zich naar eigen zeggen weinig herinneren van het incident.

  De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland voor juni 2022.

  De chef van het team waar De Korte deel van uitmaakte vertelt dat teamleden het psychisch nog altijd heel zwaar hebben en dat het ziekteverzuim hoog is:

  2:21 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Teamleden doodgereden motoragent vallen één voor één om, zegt hun chef

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-01-26 06:49:14
  handtekeningafbeelding
 • maandag 30 augustus 2021 @ 00:37
  #30

  Goedemorgen, BIJ EEN AANRIJDING POLITIEAUTO 2 SCOOTERRIJDERS GEWOND, de politie was op weg naar een spoedgeval. Echter er vlak bij, een vechtpartij, was zwaailicht/sirene uitgezet, dat gebeurd om tactische redenen wel vaker. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 11:35

  Duo op scooter gewond na aanrijding met politieauto Eindhoven

  SQ VISION

  In Eindhoven zijn vannacht een scooterrijder en een passagier gewond geraakt bij een aanrijding met een politieauto. Volgens een woordvoerder van de politie was de bestuurder van de politiewagen, een hondengeleider, rond middernacht op weg naar een vechtpartij.

  "Tot het moment van het ongeluk reed de wagen met sirene en zwaailicht, maar omdat de agent bijna op de plek van bestemming was waren ze uitgezet", zegt de woordvoerder. "Toen kwam de wagen in botsing met de scooter."

  Een getuige vertelt aan Omroep Brabant dat op dat moment een flink aantal auto's stond te wachten voor een verkeerslicht. De hondengeleider wilde die rij links passeren en toen zou de scooterrijder tussen twee stilstaande auto's door zijn geschoten. Volgens de getuige kon de hondengeleider een aanrijding niet meer voorkomen.

  De twee mensen op de scooter zijn met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De agent en diensthond bleven ongedeerd. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  handtekeningafbeelding
 • zondag 01 augustus 2021 @ 00:52
  #29

  Goedemorgen, NEDERLANDSE POLITIEMOTORRIJDER ZEER ZWAAR GEWOND BIJ ONGEVAL NET OVER DE BELGISCHE GRENS. Er waren op dat moment GRENSCONTROLES door zowel de NL als Belgissche politie. Het is waarschijnlijk een noodlottig ongeval de toedracht?  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 11:53

  Nederlandse motoragent zwaargewond bij botsing net over de grens in België

  De Vlaamse politie bij de botsing, gisteravond in Stekene PROVICOM

  Een Nederlandse motoragent is gisteravond zwaargewond geraakt toen hij net over de grens in België werd aangereden. Volgens Vlaamse media verkeert hij in levensgevaar.

  De motoragent kwam uit de richting Hulst en was net de grens gepasseerd. Ter hoogte van een grote discotheek in het dorp Stekene werd hij rond 21.40 uur aangereden door een automobilist. Die was net linksaf geslagen om het parkeerterrein van de discotheek op te rijden.

  De Belgische politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk:

  0:33 Zie video in oorspronkelijke artikel 

  Nederlandse agent botst met auto en raakt zwaargewond

  Een getuige zegt bij Omroep Zeeland dat de motoragent met hoge snelheid reed, zonder sirene en zwaailichten. Door de klap werd hij van zijn motor geslingerd. Hij raakte zwaargewond.

  Bij de grens met België werd gisteravond een politiecontrole gehouden op snelheid, alcohol- en drugsgebruik. Een woordvoerster van de Zeeuwse politie laat weten dat de Nederlandse politie, onder wie de aangereden motorrijder, daarbij samenwerkte met Vlaamse collega's.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Zeeland

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 30 juli 2021 @ 00:36
  #28
  reactie op (#27) herman_dad

  Goedemorgen, NABESTAANDEN V AN DE EERDER OOK OMGEKOMEN, DOODGEREDEN VROUW, VÓÓRDAT NOG DE POLITIEMAN om het leven kwam eisen nieuw politieonderzoek naar de trucker/verdachte hiervan. De advocaat in deze, Van Ardenne bekijkt welke mogelijkheden er zijn om de zaak van Hennie Boutkam, die door justitie was geseponeerd, te heropenen.

  UPDATE artikelen d.d. DD 21-8 08.00 u:

  UPDATE artikelen d.d. DD 06-8 08.00 u:

  UPDATE artikelen d.d. DD 31-7 08.00 u:

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 22:19

  Nabestaanden van fietsster eisen onderzoek naar trucker die ook agent doodreed

  Eerder onderzoek bij het transportbedrijf waar de vrachtwagenchauffeur werkt JB MEDIA

  De nabestaanden van de vorig jaar doodgereden Hennie Boutkam willen dat de politie opnieuw onderzoek gaat doen naar dit fatale ongeluk, waarbij dezelfde vrachtwagenchauffeur betrokken was die begin deze maand ook een Rotterdamse motoragent doodreed.

  Dat bevestigt advocaat Frank van Ardenne na berichtgeving van misdaadjournalist Jolande van der Graaf. Van Ardenne bekijkt welke mogelijkheden er zijn om de zaak van Hennie Boutkam, die door justitie was geseponeerd, te heropenen.

  De 79-jarige Boutkam kwam in juli vorig jaar om het leven nadat ze was aangereden bij het oversteken van de N496 bij Rockanje. Na een reconstructie kwam toen vast te staan dat de vrachtwagenchauffeur de aanrijding niet had kunnen voorkomen, hoewel zijn truck te zwaar beladen was.

  De nabestaanden van de doodgereden vrouw uit Hellevoetsluis twijfelen aan de kwaliteit van het toenmalige onderzoek. Volgens hen is bijvoorbeeld de echtgenoot van de 79-jarige Boutkam niet als getuige gehoord, terwijl hij voor zijn vrouw fietste. Advocaat Van Ardenne kan dat overigens nog niet bevestigen, omdat hij het strafdossier nog niet heeft kunnen inzien. "Maar dat is wel wat de familie mij heeft verteld."

  Schakelbewijs

  De vrachtwagenchauffeur die bij het ongeluk van Boutkam was betrokken reed in 2015 ook een motoragent aan, die daarbij zwaargewond raakte. Begin deze maand reed hij motoragent Arno de Korte dood.

  De dood van De Korte maakte veel los. In Rotterdam vormden honderden agenten een erehaag:

  1:26 Zie video in oorspronkelijke artikel 

  Kilometerslange erehaag voor Rotterdamse motoragent

  Van Ardenne benadrukt dat hij primair is ingeschakeld om te onderzoeken of heropening van het onderzoek naar Hennie Boutkam mogelijk is. "Maar de andere twee ongevallen kunnen daarin wel een rol spelen", zegt hij.

  De advocaat wijst op het bestaan van schakelbewijs. "Als de wijze waarop de drie ongevallen zijn gebeurd op essentiële punten overeenkomt, kan sprake zijn van schakelbewijs. Dat kan een rechter gebruiken bij een eventuele veroordeling."

  Wat misschien vorig jaar onvoldoende was om een strafbaar feit vast te stellen, kan met de wetenschap van nu misschien wel, redeneert hij. "Daarom wil ik dat daar nu onderzoek naar wordt gedaan."

  Rotterdamse agent

  De 47-jarige motoragent Arno de Korte kwam op 7 juli om het leven nadat hij was aangereden door een trucker, die daarna doorreed. De 45-jarige chauffeur werd later alsnog aangehouden.

  Een directe collega van De Korte vertelde na de dood van de motoragent dat de betrokken chauffeur bij de politieleiding bekendstond als iemand die levensgevaarlijk gedrag vertoonde.

  Agenten hadden daarom de opdracht gekregen om de trucker niet meer te controleren, zei hij in het radioprogramma NOS Met Het Oog Op Morgen.

  De Rotterdamse politiechef Fred Westerbekbevestigde later dat collega's zich zorgen maakten om het gedrag van de vrachtwagenchauffeur. Daarom werd het advies om de chauffeur alleen nog maar met een politieauto te controleren, en niet op de motor.

  Kijk en luister hieronder naar het hele gesprek met die directe collega:

  12:43 Zie video in oorspronkelijke artikel 

  Collega van doodgereden motoragent doet zijn verhaal

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-08-21 08:47:28
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 23 juli 2021 @ 01:23
  #27
  reactie op (#26) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg OMGEKOMEN MOTORRIJDER: DE VERDACHTE IN DEZE ZAAK BLIJFT LANGER VASTZITTEN.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Collega's dragen de kist bij de uitvaart van de motoragent ANP

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 18:02

  Verdachte doodrijden motoragent Rotterdam langer vast

  Een vrachtwagenchauffeur uit Melissant, die ervan wordt verdacht dat hij eerder deze maand een motoragent doodreed, blijft langer vastzitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Het voorarrest van de 45-jarige man wordt met 90 dagen verlengd.

  De 47-jarige motoragent van de Rotterdamse verkeerspolitie kwam op woensdag 7 juli in botsing met een vrachtwagen. De bestuurder reed vervolgens door. Later op de dag werd de vrachtwagen teruggevonden en werd de verdachte aangehouden.

  Eerder was al duidelijk dat het OM vermoedt dat de motoragent opzettelijk werd aangereden. De vrachtwagenchauffeur wordt verdacht van doodslag, meldt de regionale omroep Rijnmond.

  Instructies

  Een directe collega van de overleden motoragent vertelde zondag in het radioprogramma Met het Oog op Morgen dat agenten instructie hadden gekregen om de verdachte vrachtwagenchauffeur niet meer op de motor te controleren. Volgens de agent stond de vrachtwagenchauffeur bij de politie bekend als levensgevaarlijk.

  De Rotterdamse politiechef Fred Westerbeke bevestigde later dat Rotterdamse agenten inderdaad het advies hadden gekregen om de vrachtwagenchauffeur niet meer op de motor te controleren.

  Westerbeke schreef in een verklaring dat in 2019 sprake was van oplopende spanningen van de chauffeur richting de politie. De maatregel werd "als extra veiligheid ingebouwd uit zorg voor de collega's, omdat je op een motor een stuk kwetsbaarder bent". Het advies werd om hem alleen met een politieauto te controleren.

  Betrokken bij eerdere incidenten

  De verdachte was al eerder betrokken bij twee ongelukken. In 2015 reed hij ook een motoragent aan, die daarbij zijn rechterarm verloor. De agent wilde hem controleren en leidde de chauffeur een afrit op. Op de afrit reed de chauffeur tegen de achterkant van de motor, waardoor de agent kwam te vallen, zijn arm kwam onder een vrachtwagenband.

  De chauffeur is hiervoor in 2018 veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur. Daarnaast kreeg hij een voorwaardelijke rijontzegging van anderhalf jaar en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. De rechtbank stelde vast dat hij zich "aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend" was geweest.

  In het vonnis schrijft de rechtbank dat de verdachte tijdens de strafzaak "onvoldoende heeft getoond dat hij het risicovolle van zijn eigen handelen inzag". De rechtbank gaf toen al aan er niet op gerust te zijn dat de verdachte "zonder stevige stok achter de deur, zijn verkeersgedrag in de toekomst zal aanpassen."

  Vorig jaar zomer was de verdachte betrokken bij een ongeluk in Rockanje. Een 79-jarige fietsster die onverwacht overstak kwam daarbij om het leven. Na een reconstructie kwam vast te staan dat de chauffeur de aanrijding niet had kunnen voorkomen. Wel bleek dat de vrachtwagen te zwaar beladen was.

  In oktober staat de eerste proforma-zitting tegen de 45-jarige verdachte gepland. Het OM laat weten tot die tijd weinig mededelingen over het onderzoek te doen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Rijnmond.

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 21 juli 2021 @ 01:01
  #26
  reactie op (#25) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg OMGEKOMEN MOTORRIJDER: OOK VAN HOGERHAND wordt nu erkend dat de instructie om niet in te grijpen er was. De politieman en vriend, collega an hem, zie vorige artikel, vreest nu voor zijn baan, hij wordt van hogerhand kennelijk onheus bejegend? Hij zat vanavond bij 'Humberto' RTL4 aan tafel. Zijn vrees is niet ongegrond, zie boek o.a. Zinloos Juridisch Geweld....  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 20:06

  Ingrijpen met motor werd inderdaad afgeraden, bevestigt politie na dood agent

  ANP

  Rotterdamse agenten hadden inderdaad het advies gekregen om de vrachtwagenchauffeur die onlangs een motoragent doodreed niet meer op de motor te controleren. De Rotterdamse politiechef Fred Westerbeke bevestigt dat nadat motoragent Mike Damen, een vriend van het slachtoffer, zijn verhaal had gedaan in het radioprogramma Met het Oog op Morgen.

  "Verschillende collega's maakten zich zorgen over zijn gedrag", erkent politiechef Westerbeke. "In 2019 was er sprake van oplopende spanningen van de chauffeur richting de politie", schrijft hij in een verklaring. De maatregel werd "als extra veiligheid ingebouwd uit zorg voor de collega's, omdat je op een motor een stuk kwetsbaarder bent". Het advies werd om hem alleen met een politieauto te controleren.

  Damen deed zondagavond zijn verhaal, naar eigen zeggen zonder toestemming van zijn leidinggevenden, om te wijzen op het gevaar dat de chauffeur vormde. Volgens Damen stond de vrachtwagenchauffeur bij de politie bekend als levensgevaarlijk.

  De vrachtwagenchauffeur wordt verdacht van doodslag, hij lijkt de motoragent expres te hebben aangereden. In 2015 reed hij ook al een motoragent aan, die daarbij zwaargewond raakte. In 2020 veroorzaakte hij een ongeluk waarbij een fietsster om het leven kwam.

  Mike Damen was behalve collega ook een vriend van de doodgereden motoragent Arno de Korte. Bekijk hier het gesprek:

  12:43 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Collega van doodgereden motoragent doet zijn verhaal

  Volgens Mike Damen werd hem verboden om de publiciteit op te zoeken, omdat de politieleiding volgens hem onder meer bang zou zijn voor negatieve media-aandacht.

  Politiechef Westerbeke begrijpt de frustratie van Damen. "Er zijn heel veel mensen boos en verdrietig. Ik snap het gevoel van onmacht, het verdriet, ik voel dat zelf ook. Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd."

  Toch benadrukt hij dat het in het belang is van het onderzoek naar de dood van de agent om voorlopig niet te reageren. "Het laatste wat we willen is dat dat belemmerd wordt door uitspraken in de media. We hebben allemaal hetzelfde doel: dat recht wordt gedaan."

  Met een groots eerbetoon werd er vrijdag afscheid genomen van de doodgereden agent:

  1:26 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Kilometerslange erehaag voor Rotterdamse motoragent

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding