2067 keer bekeken

Amsterdamse politiemensen of organisatie in de fout

 • donderdag 17 oktober 2019 @ 00:18
  #20
  reactie op (#19) herman_dad

  Goedemorgen, AMSTERDAMSE POLITIE KEEK ONTERECHT 'MEE' IN 'MILIEUCAMERA'S', DE:  ANPR-camera's Die slechts bedoeld zijn om 'vervuilende autos' te weren en niet om criminelen op te sporen. 

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 08:13 • AANGEPAST VANDAAG, 08:48

  Politie keek onterecht mee met milieucamera's Amsterdam

  Een bord markeert de milieuzone in Amsterdam ANP

  De politie heeft jarenlang onterecht kunnen meekijken met de camera's die de gemeente Amsterdam gebruikt voor het handhaven van de milieuzone. Dat schrijft Trouw op basis van stukken die eind september in de Amsterdamse gemeenteraad zijn besproken.

  De samenwerking met de politie voldoet niet aan de wettelijke voorwaarden, schrijft het college van burgemeester en wethouders. Zo heeft de politie geen goedgekeurd cameraplan ingediend, waarin wordt beargumenteerd waarom de camera's nodig zijn bij de opsporing van criminelen. Het is nu bovendien onduidelijk op welke manier de data worden geleverd en hoelang de politie ze bewaart.

  Verder zijn de risico's van de verwerking van de verzamelde gegevens niet in kaart gebracht en worden mensen die de milieuzone binnenrijden niet geïnformeerd dat hun kenteken ook aan de politie wordt doorgegeven.

  Het college overlegt met toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens of dit als een datalek moet worden gemeld. Volgens een adviesbureau dat door de gemeente is ingeschakeld, is dat inderdaad het geval.

  Amsterdam wil doorgaan met delen

  De politie moet binnen drie maanden aan de wet voldoen, anders stopt de samenwerking. Amsterdam wil doorgaan met het delen van de data, "vanwege het belang voor de bestrijding van criminaliteit".

  Tien jaar geleden stelde Amsterdam een milieuzone in die het hele gebied binnen de stadsring A10 beslaat ten zuiden van het IJ. Om vervuilende diesels - waaronder vrachtwagens, bussen en taxi's - die daar toch reden te kunnen beboeten, installeerde de gemeente meer dan vijftig zogenoemde ANPR-camera's. Die lezen alle kentekens van voorbijrijdend verkeer af, waarna automatisch een bekeuring kan worden verzonden. "Alle foto's van niet-overtreders worden binnen 12 tot 48 uur verwijderd", zegt de gemeente.

  Sinds oktober 2013 mocht de politie die kentekengegevens ook gebruiken, bijvoorbeeld om gestolen auto's of vermiste personen te zoeken. Omdat de milieucamera's aan vervanging toe zijn en er meer worden geplaatst, liet de gemeente onderzoeken of dat delen met de politie wel in de haak is.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 06 oktober 2019 @ 00:18
  #19
  reactie op (#18) herman_dad

  Goedemorgen, AMSTERDAMSE HOOFDAGENT WAS OOK DIRECTEUR VAN 'SCHIPHOLTAXI' en in die functie zit hij nu in de problemen? Overigens zou hij 2 jaar geleden als zijn ontslagen voor deze nevenfunctie maar ontkent zelf. Opmerkelijk is het zeker weer: 

  "Ik heb elke twee jaar een aanvraag ingediend waarin ik mijn nevenfuncties heb opgegeven. Die aanvraag werd elke keer goedgekeurd door het korps en dat is de laatste keer ook gebeurd. Ik heb bij mijn vertrek zelfs een brief gekregen waarin staat dat ik elk moment terug kan komen." 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 03:28 • AANGEPAST VANDAAG, 11:01

  'Taxichauffeurs Schiphol betaalden smeergeld om te mogen rijden'.

  ANP

  Taxichauffeurs op Schiphol hebben de afgelopen jaren duizenden euro's smeergeld betaald om vanaf de luchthaven te mogen rijden, schrijft NRC. Volgens de krant was de directeur van een van de taxibedrijven aan wie ze betaalden tegelijk hoofdagent van de Amsterdamse politie.

  De man, directeur van SchipholTaxi, spreekt de beschuldigingen tegen. De luchthaven Schiphol stelt een onderzoek in.

  NRC heeft e-mails, documenten en geluidsopnames in handen gekregen waaruit volgens de krant blijkt dat sommige chauffeurs in 2014 per persoon 5000 euro aan stromannen van het bedrijf SchipholTaxi hebben betaald om op de luchthaven te mogen rijden. SchipholTaxi is een van de drie bedrijven waarmee de luchthaven een contract heeft.

  BIOS Groep is een van de andere twee bedrijven waarmee Schiphol afspraken heeft gemaakt. Vorig jaar zouden enkele chauffeurs bijna 15.000 euro hebben betaald om met een taxibusje voor dat bedrijf te mogen rijden.

  Op straat betalen

  Het geld moest op straat in Amsterdam Nieuw-West contant worden betaald aan stromannen van de bedrijven, schrijft NRC. Vlak daarna kregen de chauffeurs te horen dat ze door het taxibedrijf waren geselecteerd.

  Met meldingen van chauffeurs bij de politie en de Belastingdienst zou niets zijn gedaan. De marechaussee, die het politiewerk op Schiphol doet, zegt in de krant dat de signalen zorgelijk zijn en gaat daarom samen met het Openbaar Ministerie bekijken of er alsnog een onderzoek moet komen.

  De directeur van SchipholTaxi zegt dat de beschuldigingen waar chauffeurs in de NRC mee komen pertinent onwaar zijn: "Het zijn indianenverhalen over enveloppen met geld. De verhalen komen vermoedelijk van een groep rancuneuze chauffeurs die eerder door ons geschorst of uitgesloten zijn en ons zo dwars willen zitten."

  Volgens de directeur hebben chauffeurs nooit contante bedragen aan zijn bedrijf betaald: "We hebben hiervoor een onafhankelijk extern bureau in de arm genomen en die concludeerde onder andere dat er geen sprake is van zwarte betalingen." Taxichauffeurs hebben wel 5000 euro betaald aan SchipholTaxi, maar dat was volgens de directeur een bedrag voor 'goodwill' en als aanbetaling voor de Tesla's die het bedrijf inkocht. Dit is via de bank betaald, zegt hij.

  Ook ontkent de directeur van SchipholTaxi dat hij chauffeurs heeft bedreigd die over de situatie hadden geklaagd. Een groep chauffeurs heeft volgens hem juist bedreigingen aan het adres van het taxibedrijf geuit: "Als we ze niet betalen of ze gebruik laten maken van onze laadpalen, dreigden ze met deze verhalen naar de media te stappen."

  Nevenfuncties als agent

  De directeur van SchipholTaxi was tegelijkertijd ook hoofdagent, maar is volgens NRC inmiddels ontslagen, omdat agenten geen nevenfuncties mogen hebben. Volgens de directeur is hij echter nooit ontslagen: "Ik ben in 2016 zelf gestopt bij de politie, omdat ik de werkzaamheden bij het taxibedrijf niet meer kon combineren met het politiewerk."

  Volgens hem was er geen sprake van illegale nevenfuncties: "Ik heb elke twee jaar een aanvraag ingediend waarin ik mijn nevenfuncties heb opgegeven. Die aanvraag werd elke keer goedgekeurd door het korps en dat is de laatste keer ook gebeurd. Ik heb bij mijn vertrek zelfs een brief gekregen waarin staat dat ik elk moment terug kan komen." Ook stelt hij als hoofdagent nooit te maken te hebben gehad met het taxibeleid rond Schiphol.

  Onderzoek Schiphol

  Schiphol laat in een verklaring op de website weten dat de kwestie onderzocht gaat worden. "Schiphol heeft de wettelijke verplichting het verkeer op de luchthaven in goede banen te leiden. Het taxi-concessiesysteem helpt ons daarbij, omdat we daarmee het drukke taxiproces op de luchthaven kunnen controleren. Schiphol neemt de berichtgeving van NRC zeer serieus en stelt een onderzoek in." De directeur van SchipholTaxi zegt volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 20 augustus 2019 @ 00:27
  #18
  reactie op (#17) herman_dad

  Goedemorgen, MAAR LIEFST 8 POLITIEMENSEN AMSTERDAM ONDER VERDENKING DRUGSGEBRUIK IN PRIVÉTIJD. Waarvan er 4 al daadwerkelijk zijn geschorst en 4 anderen waartegen nog een intern onderzoek loopt en buiten functie zijn gesteld.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Maatregelen tegen acht medewerkers politie Amsterdam om drugs.

   VANDAAG, 18:52

  REGIO

  De politie Amsterdam heeft disciplinaire maatregelen genomen tegen acht medewerkers. Ze zouden in hun vrije tijd harddrugs in bezit hebben gehad en/of gebruikt.

  Vier medewerkers zijn geschorst, vier anderen zijn buiten functie gesteld. Ze worden alle acht verdacht van plichtsverzuim, schrijft NH Nieuws.

  De agenten zitten voorlopig thuis in afwachting van een onderzoek. Dat wordt gedaan door het Bureau Veiligheid, Integriteit en Klachten van de eenheid Amsterdam. Een woordvoerder van de politie kan niet zeggen of er een verband is tussen de acht zaken.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Noord Holland

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 14 augustus 2019 @ 00:31
  #17
  reactie op (#14) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #14: POLITIEMOL MOET 84.000 EURO TERUGBETALEN AAN DE STAAT. Alleen de vraag, HOE gaat hij en kan hij dat terugbetalen, immers hij zal 3 jaar (veroordeeld) vastzitten en dus geen inkomen zelfs hebben?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politiemol moet 84.000 euro terugbetalen aan de Staat.

  ANP

   VANDAAG, 16:05

  REGIO

  Een 22-jarige voormalige politieman moet ruim 84.000 euro betalen aan de Nederlandse Staat. Dat geld verdiende hij volgens de rechtbank in Arnhem door als aspirant-agent informatie uit politiesystemen door te spelen aan criminelen.

  De man uit Tiel begon in 2017 bij de Amsterdamse politie. Binnen een jaar begon hij te neuzen in het systeem. Hij zocht informatie op over specifieke personen uit het criminele milieu. De geheime gegevens speelde hij vervolgens tegen betaling van ongeveer 250 euro per keer aan hen door.

  Volgens de rechtbank hield de man zelfs een soort 'spreekuur' waarbij hij met meerdere mensen in zijn auto zat en op afroep informatie opzocht en deelde. Door het lekken van de informatie liep een lopend politieonderzoek stuk.

  Voor zijn daden werd de man eerder dit jaar al veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en negen maanden. Ook mag hij acht jaar lang geen functie bij een overheidsinstantie vervullen, schrijft Omroep Gelderland.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep Gelderland

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 28 juni 2019 @ 00:18
  #16
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG: AGENT DIE LEKT OMTRENT 'CS-AANRIJDING' KRIJGT OOK NOG EEN TAAKSTRAF, naast zijn al eerdere ontslag.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Na ontslag ook taakstraf politieman die foto over aanrijding CS doorspeelde.

  Het Centraal Station, nadat een man die onwel werd een aanrijding veroorzaakteHTTPS://TWITTER.COM/MANYAPAN

   VANDAAG, 17:34

  BINNENLAND

  Een politieman die wegens lekken was ontslagen, heeft vanwege opzettelijke schending van het ambtsgeheim nu ook een taakstraf van 120 uur gekregen. Volgens de politierechter is hij schuldig aan grove schending van de privacy en heeft hij de integriteit van de politie aangetast.

  De 31-jarige ex-politieman maakte een schermafbeelding uit een politiesysteem en speelde die door aan de website GeenStijl, die de foto op 22 augustus 2017 publiceerde. Op de foto waren onder meer de naam, de geboorteplaats en het kenteken te zien van de 45-jarige man die op 10 juni 2017 op het plein voor het Centraal Station in Amsterdam een aanrijding veroorzaakte en daarbij zeven mensen verwondde.

  Dat het een Marokkaanse naam betrof, voedde het gerucht dat het om een aanslag ging. Uit politieonderzoek was echter al direct gebleken dat de automobilist de aanrijding had veroorzaakt doordat hij onwel was geworden. Hij is een suikerpatiënt en had door een lage bloedsuikerspiegel een hypo gekregen, waardoor hij nauwelijks wist wat hij deed.

  Schuldgevoel

  Ook later onderzoek door het Openbaar Ministerie bevestigde dat de chauffeur onwel was geworden en geen kwaad in de zin had. Ook was geen sprake van alcohol- of drugsgebruik. Het OM besloot de chauffeur daarom niet te vervolgen.

  Bij het opleggen van de taakstraf heeft de politierechter er rekening mee gehouden dat de 31-jarige man strafontslag heeft gekregen, dat hij zich voor zijn actie schaamt en zich er schuldig over voelt.

  De aanrijding op het Stationsplein veroorzaakte, mede als gevolg van recente aanslagen elders in Europa, veel onrust. Onder meer op GeenStijl werden de politieverklaringen over het ongeluk in twijfel getrokken.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

    

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 29 mei 2019 @ 00:25
  #15
  reactie op (#14) herman_dad

  Goedemorgen, AMSTERDAMSE POLITIEMEDEWERKER GESCHORST WEGENS FRAUDE. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Medewerker politie Amsterdam geschorst wegens fraude

   VANDAAG, 12:09

  REGIO

  De politie heeft een medewerker geschorst omdat hij of zij verdacht wordt van fraude en valsheid in geschrifte. De werknemer is in dienst bij de eenheid Amsterdam.

  Het Bureau Veiligheid, Integriteit en Klachten doet onderzoek naar de kwestie. Verder wil de politie geen mededelingen doen over de schorsing, meldt NH Nieuws.

  Dit jaar waren er meer incidenten met agenten die de integriteit van het korps zouden hebben aangetast. In maart schorste de Amsterdamse politie een man wegens mogelijk plichtsverzuim. In dezelfde maand werd ook een medewerker van de landelijke eenheid op non-actief gezet omdat hij verdacht werd van het lekken van geheime informatie.

  BEKIJK OOK

  Korpschef: integriteitskwesties bij politie zijn klap in het gezicht

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Noord Holland

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 27 maart 2019 @ 00:17
  #14
  reactie op (#13) herman_dad

  Goedemorgen, zie ook vorige artikel: WEGENS LEKKEN INFORMATIE 4 JAAR GEVANGENISSTRAF VOOR ASPIRANT-AGENT. Dit overeenkomstig de eis van de Officier van Justitie.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Aspirant-agent veroordeeld wegens lekken informatie

   VANDAAG, 15:32

  BINNENLAND

  Cellencomplex Zuidoost in Amsterdam ANP

  De rechtbank in Arnhem heeft een aspirant-agent van 22 veroordeeld tot 45 maanden cel wegens het doorverkopen van informatie aan criminelen. De rechtbank zegt in het vonnis dat de man het vertrouwen dat in de politie gesteld moet worden ernstig heeft geschaad.

  De man uit Tiel werkte bij een arrestantencomplex in Amsterdam-Zuidoost en ook op straat. Hij heeft bekend dat hij tientallen criminelen van informatie uit politiedossiers heeft voorzien.

  Volgens de rechtbank deed hij dat alleen om geld te verdienen en ondermijnde hij daarmee de rechtsstaat. De celstraf van 45 maanden komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie.

  De veroordeling is wegens schending van het ambtsgeheim, computervredebreuk en corruptie. Ook mag hij acht jaar lang niet bij de overheid werken.

  Spreekuur

  Volgens het OM hield de man (Mehmet A.) spreekuur in zijn auto en kreeg hij 250 euro per op te vragen naam. Het aantal keren dat hij het politiesysteem voor dit doel raadpleegde was schrikbarend hoog, zei de officier van justitie.

  A. zit al sinds november vast. Onbekend is hoeveel hij met zijn handel verdiend heeft. De officier probeert in een later stadium het geld terug te vorderen.

  De rechtbank hechtte geen geloof aan de verklaring van de verdachte dat hij de informatie doorspeelde omdat hij bedreigd werd.

  BEKIJK OOK

  OM eist bijna vier jaar cel tegen jonge politiemol

  Politieonderzoek naar lekken gelekt

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 06 maart 2019 @ 00:16
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, ASPRIRANT-AGENT VAN POLITIE EENHEID AMSTERDAM SPEELDE JAAR LANG INFO DOOR AAN CRIMINELEN. Volgens onderzoek was hij door de onderwereld er speciaal 'geplaatst'. Het Om eist nu hoge straf. 

  Zie en lees verder art. van NU.Nl.(bron)

  Woensdag 06 maart 2019 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Amsterdamse politiemol speelde jaar lang informatie door aan onderwereld

  Amsterdamse politiemol speelde jaar lang informatie door aan onderwereld

  05 maart 2019 17:16 Laatste update: 3 uur geleden

  51  

  Een aspirant-agent van de politie-eenheid Amsterdam, Mehmet A., heeft bijna een jaar lang geheime informatie uit politiesystemen doorgespeeld aan de onderwereld. Eind november vorig jaar werd hij opgepakt. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste dinsdag een celstraf van 45 maanden tegen de aspirant-agent.

  Zowel de rechtbank als het OM spreekt in gesprek met AT5 het vermoeden uit dat A. doelbewust bij de politie is gestationeerd om informatie door te spelen aan de onderwereld.

  De 22-jarige verdachte uit Tiel was sinds begin 2017 gestationeerd als arrestantenwacht bij het cellencomplex in Amsterdam-Zuidoost. Hij surveilleerde ook op straat en was op dat moment nog bezig met zijn opleiding.

  A. haalde volgens justitie sinds december 2017 tientallen namen van drugscriminelen, plofkrakers en leden van criminele motorbendes door de politiesystemen.

  Justitie spreekt van een "schrikbarend grote hoeveelheid illegale raadplegingen en het veelvuldig doorverkopen daarvan". De agent heeft verklaard dat het om vijftig verschillende personen zou gaan.

  A. hield een spreekuur met criminelen

  De werkwijze van de corrupte politieman was opvallend. A. zou een soort spreekuur in zijn auto hebben gehouden, waarbij hij tegen betaling geheime informatie verkocht. Naar eigen zeggen kreeg hij 250 euro per op te vragen naam.

  Als hij meer namen tegelijkertijd moest opzoeken, gaf de agent korting. Zo speelde hij op een bepaald moment in ruil voor 1.250 euro informatie over zes mensen door.

  OM eist celstraf van 45 maanden tegen de aspirant-agent

  In de rechtbank in Arnhem werd dinsdagmiddag een gevangenisstraf van 45 maanden geëist tegen de aspirant-agent. Volgens de officier van justitie is bewezen dat de man uit Tiel informatie uit de politiesystemen illegaal heeft geraadpleegd en tegen betaling heeft doorgespeeld aan derden.

  "Dit soort handelingen raakt niet alleen de integriteit van een politieambtenaar, maar het heeft zijn weerslag op de integriteit van alle opsporingsdiensten, aldus de officier van justitie.

  Ook wil het OM de verdachte het recht ontzeggen tot het bekleden van een publiek ambt voor acht jaar. "A. heeft bewezen zich niet als een behoorlijk ambtenaar te kunnen gedragen, zodat de maatschappij zo lang mogelijk beschermd moet worden tegen een eventuele terugkeer van verdachte in een openbaar ambt", stelt de officier.

  Door: AT5  Beeld: Politie Den Haag

  51  reacties  

  Lees meer over:

  Amsterdam 

   

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 23 januari 2019 @ 00:18
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen, AMSTERDAMSE OUD-AGENT VERVOLGD VOOR LEKKEN INFO ROND ONGELUK AMSTEDAM CS. Hij was reeds ontslagen door het Korps. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Ex-agent vervolgd voor lekken informatie rond ongeluk Amsterdam CS

  VANDAAG, 17:52

  BINNENLAND

  Hulpverleners bij centraal station na het incident ANP

  Een voormalig politiemedewerker van de eenheid Noord-Holland wordt vervolgd voor het lekken van politie-informatie. Het gaat om gegevens over de bestuurder die in de zomer van 2017 voor het centraal station van Amsterdam een groep mensen aanreed. Acht mensen raakten daarbij gewond, onder wie ook de bestuurder.

  Volgens een woordvoerder van het OM wordt de ex-politiemedewerker vervolgd voor het schenden van zijn ambtsgeheim. Wanneer hij voor de politierechter moet verschijnen, is nog niet bekend. De agent werd na het incident ontslagen.

  Foto

  De politiemedewerker heeft volgens het Openbaar Ministerie een foto gemaakt van het scherm van een politiecomputer. Daarop stond informatie over de automobilist. De foto werd vervolgens op de website GeenStijl gepubliceerd.

  Na de aanrijding ontstond er commotie, onder meer omdat er twijfel was over de politieverklaring na het ongeluk. In eerste instantie werd gedacht dat het om een aanslag ging, maar na onderzoek meldde de politie dat de bestuurder onwel was geworden als gevolg van een te lage suikerspiegel.

  De bestuurder zelf is overigens niet vervolgd: het OM seponeerde de zaak, omdat volgens de officier van justitie geen sprake was van opzet.

  BEKIJK OOK

  Agent die lekte over aanrijding Stationsplein Amsterdam ontslagen

  OM: definitief geen opzet bij ongeluk Stationsplein Amsterdam

  Geen vervolging automobilist Stationsplein Amsterdam

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 21 november 2018 @ 00:27
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, AMSTERDAMSE POLITIEMAN VERDACHT VAN CORRUPTIE. Hij heeft vertrouwelijke computergegevens met derden gedeeld, waaronder 'bekenden' van de politie.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politiemedewerker aangehouden voor lekken van informatie

  GISTEREN, 15:52

  BINNENLAND

  ANP

  In Amsterdam is een politiemedewerker aangehouden die de informatiesystemen van de politie zou hebben misbruikt om tegen betaling gegevens door te geven aan derden. Volgens het Openbaar Ministerie blijkt uit onderzoek dat die gegevens ook zijn terechtgekomen bij bekenden van de politie.

  De man van 21 woont in Oost-Nederland en wordt verdacht van schending van het ambtsgeheim, ambtelijke corruptie en computervredebreuk. Meer informatie over het lopende onderzoek wil het Openbaar Ministerie nu niet geven.

  Het OM onderzoekt de zaak samen met de politie-eenheid Oost-Nederland en de Rijksrecherche.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding