1940 keer bekeken

WAPENgebruik: Politie schiet agressieve hond dood in Amsterdam

 • zondag 10 november 2019 @ 00:15
  #16
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, ZOVEELSTE SCHIETPARTIJ IN AMSTERDAM. Arrestatieteam valt later pand binnen en arresteert 4 mannen, één van hen gewond.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 13:22

  Arrestatieteam valt pand Amsterdam binnen na schietpartij.

   AT5

  Vlak bij de A10 in Amsterdam is vanmorgen iemand neergeschoten. Dat gebeurde volgens een getuige bij een ophaalbrug in het zuidwesten van de stad. In een pand in Amsterdam-West zijn door een arrestatieteam later drie mensen opgepakt die mogelijk betrokken waren bij het incident.

  De schietpartij was rond 07.00 uur. Het slachtoffer is daarna in de auto gestapt en weggereden, samen met drie anderen. Ze zijn alle vier aangehouden en het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

  "We zoeken uit wie welke rol heeft gehad", zei een woordvoerder van de politie tegen AT5.

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 13 juni 2019 @ 00:15
  #15
  reactie op (#14) herman_dad

  Goedemorgen, AMSTERDAMSE POLITIEMAN GEWOND GERAAKT OP SCHIETBAAN. Een schietoefening ongeval. Een enkele keer, gelukkig, komt dit helaas voor. Betrokkene is niet in levensgevaar. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Agent gewond tijdens oefening op schietbaan Amsterdam.

  VANDAAG, 13:36

  REGIO

  Bij een oefening vanmorgen op een schietbaan in Amsterdam is een agent gewond geraakt. De medewerker van de politie is niet in levensgevaar. Een woordvoerder benadrukt dat het gaat om een ongeluk.

  Agenten oefenden vanochtend bij het trainingscentrum op de Ouderkerkerdijk. Hoe het slachtoffer eraan toe is, is niet bekendgemaakt.

  Bij het trainingscentrum komen agenten elk half jaar voor een schiettoets. Zo wordt de schietvaardigheid van de politiemedewerkers op peil gehouden, meldt NH Nieuws. De politiewoordvoerder laat weten dat wordt onderzocht wat er precies is misgegaan.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van NH-Nieuws

  handtekeningafbeelding
 • maandag 20 mei 2019 @ 00:45
  #14
  reactie op (#13) herman_dad

  Goedemorgen, DODE DOOR SCHIETPARTIJ in PARKEERGARAGE BINNENSTAD gisteren in Amsterdam. Volgens AT5 was er ook commentaar op de afhandeling van de politie met getrokken vuurwapen? Het blijkt dat agenten door omstanders werden aangesproken net na het gebeurde. Dan houdt je het wapen uit voorzorg bij de hand, ook bij de aanhouding van de daders handel je volgens de voorschriften. Immers er kunnen wapen(s) bij betrokken zijn, overduidelijk. Overigens 4 jonge mensen aangehouden kort daarna, het lijkt op een 'ruzie' voorafgaand aan de schietpartij.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Dode na schietpartij in parkeergarage Amsterdam

   ZATERDAG, 11:36

  BINNENLAND

  Een 26-jarige man uit Almere is afgelopen nacht overleden na een schietpartij in een parkeergarage in Amsterdam. De politie heeft na het incident vier mensen aangehouden die waren weggevlucht in een auto: drie mannen uit Amsterdam van 20, 21 en 24 jaar en een vrouw van 22 uit Diemen.

  De schietpartij vond plaats in parkeergarage The Bank in het centrum van de stad, tussen het Waterlooplein en het Rembrandtplein. Agenten hoorden over het incident toen ze op straat werden aangesproken. In de parkeergarage troffen ze de zwaargewonde man aan, die uiteindelijk in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleed.

  Wat de aanleiding is voor de schietpartij is nog onduidelijk. Een getuige meldt aan NH Nieuws dat kort ervoor een ruzie was tussen meerdere mensen.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 14 februari 2019 @ 00:21
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, AMSTERDAMSE GEMEENTERAAD EN BURGEMEESTER VALLEN OVER RAADSLID Sylvana Simons heen, gezien haar uitspraken over het schietincident bij de DNB. Zie voerige bericht.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Raad Amsterdam verontwaardigd over uitspraken Sylvana Simons

  VANDAAG, 19:24

  BINNENLAND

  Sylvana Simons ANP

  Alle partijen in de Amsterdamse gemeenteraad en burgemeester Halsema hebben afstand genomen van uitspraken van Sylvana Simons, raadslid voor Bij1. Simons wilde debatteren over een incident vorige week bij het gebouw van De Nederlandsche Bank. Agenten schoten daar een man dood, die op hen af kwam rennen met wat later een nepwapen bleek te zijn.

  Simons vroeg het college om verantwoording af te leggen over het incident. Ze noemde het politieoptreden onnodig en buitensporig.

  Open brief

  De opmerkingen van Simons leidden eerder al tot ophef. Zo schreef een Amsterdamse politieagent die betrokken was bij de schietpartij gisteren een open brief. Daarin wees hij Simons er onder meer op dat de man mogelijk bewust de confrontatie had gezocht, in de hoop dat de politie hem zou doden.

  "Als je achteraf hoort dat de man die is neergeschoten psychische hulp nodig had, is het wellicht beter als u, in uw positie u eens druk gaat maken over de GGZ en de opvang van mensen met een psychische stoornis in plaats van nu al uw conclusies te trekken", schreef hij aan Simons.

  Angst voor politie

  Ook in de Amsterdamse gemeenteraad werd vandaag volgens de lokale omroep AT5 met verontwaardiging gereageerd op de opmerkingen van Simons. De andere fractievoorzitters namen afstand van haar uitspraken. Simons verdedigde haar aanvraag voor het spoeddebat. Wel erkende ze dat haar woorden "misschien te scherp waren".

  D66-voorman Reinier van Dantzig noemde het debat een dieptepunt uit zijn carrière. Fractievoorzitter Eric van der Burg van de VVD zei dat Simons zich kapot moet schamen, omdat zij de suggestie wekt dat zwarte mensen moeten vrezen voor de politie en het Openbaar Ministerie.

  Simons zei in reactie daarop dat ze begrijpt dat "jongeren van kleur" angst hebben voor de politie. PvdA-fractievoorzitter Sofyan Mbarki en DENK-raadslid Numan Yilmaz zeiden allebei zich niet te herkennen in het door Simons geschetste beeld.

  Groot drama

  Burgemeester Halsema sprak van een groot drama voor alle betrokkenen. "Ik heb gisteren met de betrokken agenten gepraat. Dit is niet waarom je agent wordt. Je wordt agent omdat je mensen wil dienen. Omdat je de stad veiliger wil maken. Het is een nachtmerrie en traumatische gebeurtenis voor de agenten. Deze agenten verdienen ons inlevingsvermogen en niet ons oordeel. We kunnen trots zijn op onze politie", citeert AT5 Halsema.

  BEKIJK OOK

  Agent boos op Sylvana Simons na kritiek over politieoptreden bij DNB

  Politie schiet man dood op stoep De Nederlandsche Bank, fietser gewond

  Opnieuw schietpartij in Amsterdam

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 13 februari 2019 @ 00:13
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen, politieman BETROKKEN BIJ ´ZELFMOORD´ INCIDENT WOEDEND OP SYLVANA SIMONS, raadslid in Amsterdam, n.a.v. uitspraken van haar over ´mogelijk te veel schoten´.

  Zie en lees verder art. van NOS/NIEUWS Twitter bron

  Agent boos op Sylvana Simons na kritiek over politieoptreden bij DNB

  VANDAAG, 17:56

  REGIO

  Politie op het Frederiksplein Amsterdam NOS

  Een Amsterdamse politieagent heeft in een open brief boos en verontwaardigd gereageerd op de kritiek van Sylvana Simons op het politieoptreden bij De Nederlandsche Bank, vorige week. De politie schoot daar een man dood die gewapend op agenten kwam afrennen.

  Simons, Amsterdams raadslid bij de partij BIJ1, wil dat het college met spoed verantwoording aflegt over wat er bij de bank is gebeurd. Ze zei eerder dat er een "bovenmatig aantal kogels" is gebruikt en dat daardoor juist een gevoel van onveiligheid is ontstaan.

  Dreigende situatie

  "De stoom kwam uit mijn oren", reageert politieagent Joeri Sterringa in zijn open brief. Hij was ten tijde van het incident de officier van dienst en snel ter plaatse. Hij erkent dat er veel geschoten is, maar zegt dat als je in doodsangst bent, je er alles aan doet om te overleven. De situatie was volgens de agent heel dreigend.

  "In zijn hand had hij een vuurwapen en later ook nog een mes in zijn andere hand. Hij kwam vervolgens schietend op mijn collega's aflopen. Deze collega's hebben zijn schieten meteen beantwoord door terug te schieten."

  Wij zijn er echt niet op uit om onze wapens te gebruiken op mensen.

  Politieagent Joeri

  Volgens Sterringa was het incident heel heftig voor zijn collega's. "Zij hebben echt het idee gehad dat zij hebben gevochten voor hun leven. Zij dachten dat de man die op hen af kwam rennen hen wilde doorschieten of doodsteken. Dat het achteraf om vermoedelijk een nepwapen gaat, doet niets af aan hun angst."

  Hij benadrukt dat ook agenten mensen van vlees en bloed zijn met een gezin en familie. "Wij zijn er echt niet op uit om onze wapens te gebruiken op mensen. Natuurlijk betreur ik het heel erg dat de man overleden is, dit is iets wat niemand wil. Ook is het heel erg dat een fietser gewond is geraakt."

  Psychische hulp

  Het onderzoek naar het schietincident loopt nog, maar volgens het Openbaar Ministerie wilde de man mogelijk gedood worden door een politiekogel. De Amsterdamse agent zegt daarover in zijn brief: "Als je achteraf hoort dat de man die is neergeschoten psychische hulp nodig had, is het wellicht beter als u, in uw positie u eens druk gaat maken over de GGD en de opvang van mensen met een psychische stoornis in plaats van nu al uw conclusies te trekken."

  Sterringa sluit zijn brief af met een uitnodiging aan Simons om een keer mee te kijken op het oefenterrein van de politie. "Op die manier kunt u een beetje ervaren waar wij op sommige momenten mee om moeten gaan en hoe wij, in een split second, beslissingen moeten nemen wellicht op leven en dood."

  BEKIJK OOK

  Amsterdammer wilde mogelijk doodgeschoten worden door de politie

  Politie schiet man dood op stoep De Nederlandsche Bank, fietser gewond

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 08 februari 2019 @ 00:13
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, DOODGESCHOTEN MAN BIJ NED. BANK had nepwapen. Hij wilde mogelijk op deze manier ZELFMOORD PLEGEN door zich dreigend te gedragen en zo door de politie te worden doordgeschoten? Deze zaken komen helaas wel eens meer voor.

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron) 

  Door politie in Amsterdam doodgeschoten man (31) had nepwapen bij zich

  Door politie in Amsterdam doodgeschoten man (31) had nepwapen bij zich

  07 februari 2019 15:27 Laatste update: 6 uur geleden

  13

  De 31-jarige Amsterdammer die woensdagavond bij De Nederlandsche Bank (DNB) in Amsterdam door de politie werd doodgeschoten, droeg een nepwapen bij zich.

  Het nepwapen was niet van een echt vuurwapen te onderscheiden, heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdagmiddag bekendgemaakt.

  De politie kreeg woensdag rond 19.15 uur een melding over een man die met een vuurwapen in de omgeving van Westeinde zou staan.

  Toen de politie ter plaatse kwam, rende de man op de agenten af. De politieagenten reageerden met meerdere schoten. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

  Mogelijk zelfmoord door politiekogel

  Uit onderzoek blijkt dat er mogelijk sprake is van zelfmoord door een politiekogel. Dat staat bekend als 'suicide by cop'.

  Bij een zogeheten suicide-by-copincident probeert iemand met een wapen de aandacht van de politie te trekken. Door vervolgens op de agenten af te rennen, dwingt diegene de politie als het ware om op hem te schieten. Daardoor is de kans groot dat de persoon door een politiekogel gedood wordt.

  Het OM kan verder nog geen mededelingen doen over de identiteit van de man.

  Bij het schietincident raakte ook een fietser gewond. De man werd geraakt in zijn been en is naar het ziekenhuis gebracht.

  Meerdere schoten te horen bij schietincident in Amsterdam

   Meerdere schoten te horen bij schietincident in Amsterdam

  Wil je praten over zelfmoord, ga dan naar 113.nl of bel met de hulplijn voor Zelfmoordpreventie: 0900-0113.

  Door: NU.nl  Beeld: ANP

  13  reacties  

  Lees meer over:

  Amsterdam  Binnenland 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 07 februari 2019 @ 00:35
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE SCHIET GEWAPENDE MAN DOOD OP STOEP NEDERLANDSE BANK. Dat laatste gegeven zou er niets mee te maken hebben, wat de reden er van was is nog onduidelijk. Een voorbijrijdende fietser raakte aan het been gewond, nog een wonder dat er niet meer slachtoffers zijn bij volgens de media 20 schoten die gelost werden en ook te horen op het Journaal.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie schiet man dood op stoep De Nederlandsche Bank, fietser gewond

  VANDAAG, 19:53

  AANGEPAST OM 22:37

  BINNENLAND

  Hulpdiensten bij De Nederlandsche Bank na de melding van de schietpartij ANP

  Politie bij het FrederikspleinINTER VISUAL STUDIO

  Politie op het Frederiksplein Amsterdam NOS

  Op de stoep voor De Nederlandsche Bank op het Frederiksplein in Amsterdam heeft de politie een man doodgeschoten. Het gaat om een 31-jarige Amsterdammer. Een fietser die passeerde raakte gewond, volgens de politie aan het been.

  De politie zegt dat er om 19.15 uur een melding binnenkwam over een man met een vuurwapen die "dreigend rondliep" bij het Oosteinde. De agenten gingen daarheen en spraken hem later aan bij het Westeinde, waar ook De Nederlandsche Bank aan ligt. Bij die confrontatie voelde de politie zich naar eigen zeggen genoodzaakt om op hem te schieten, waarbij de man dodelijk werd verwond.

  Volgens een woordvoerder van De Nederlandsche Bank lijkt het erop dat het incident niets met de bank te maken heeft.

  "Het is nu rustig. De politie doet onderzoek", zegt verslaggever Edwin van den Berg. "Het gebeurde op een hoek bij de bank. Daar staat nu een tentje waar de verdachte onder ligt. De omgeving van de bank is afgezet." Ook de rijksrecherche is ter plaatse, omdat er een dode is gevallen door politievuur.

  'Twintig schoten'

  Een ooggetuige zegt tegen AT5 dat er twintig schoten zijn gehoord. In de buurt van het Frederiksplein zijn mensen de tram uitgestuurd. De politie houdt nieuwsgierigen op enkele honderden meters bij de plek van het incident vandaan.

  Op beelden is te zien dat hulpdiensten rond het slachtoffer staan en hem aan het zicht onttrekken. (zie oorspronkelijke artikel, kopieert hiedr niet mee)

  Man neergeschoten bij DNB

  Eerder werd er een verband gelegd met een klemgereden auto bij een tankstation op de Gooiseweg, waarbij de inzittenden werden aangehouden. Die aanhoudingen hebben niets met het schietincident te maken, zei de politie later.

  Video afspelen

  00:42

  Politie schiet verdachte dood in Amsterdam

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-02-07 00:35:53
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 03 oktober 2018 @ 00:15
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, DOOR MOTORAGENT NEERGESCHOTEN VERDACHTE BLIJKT 'HEINEKENONTVOERDER' Frans Meijer te zijn. Vermoedelijk was hij samen met een ander, zijn zoon, toch ook weer in de misdaad beland? Door een dreiging van een vermoedelijk wapen schoot de motoragent.

  Zie en lees verder art. van NSO-NIEUWS Twitter (bron)

  Door motoragent neergeschoten verdachte is Heineken-ontvoerder Frans Meijer

  VANDAAG, 18:11

  AANGEPAST OM 19:03

  BINNENLAND

  ANP

  De man die vanochtend in Amsterdam werd neergeschoten door een agent is Heineken-ontvoerder Frans Meijer. Hij had mogelijk met zijn zoon een overval willen plegen, schrijft De Telegraaf.

  De motoragent kwam op de De Wittenkade poolshoogte nemen na een melding van een verdachte situatie. De twee gingen ervandoor. Omdat de agent bij Frans Meijer een pistool zag, schoot hij hem neer. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en is aanspreekbaar.

  Meijer ontvoerde in 1983 samen met onder anderen Cor van Hout en Willem Holleeder Freddy Heineken en diens chauffeur Ab Doderer. Hij gaf zich vrijwillig aan en beweerde dat hij het overige losgeld had verbrand. In aanloop van zijn proces zou hij psychisch worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum, maar daaruit wist hij te ontsnappen. Bij verstek werd hij veroordeeld tot twaalf jaar cel.

  Frans Meijer, hier op een foto in 1985ANP

  Hij vluchtte naar Paraguay, nam een valse naam aan, en werd daar door misdaadverslaggever Peter R. De Vries in 1994 gevonden. Meijer bleek te zijn getrouwd, runde een restaurant, had inmiddels drie kinderen en zei dat hij christen was geworden.

  Een jaar later werd hij in Paraguay opgepakt. Hij kwam echter na een paar weken al vrij door een procedurefout. In 1998 werd hij weer in de boeien geslagen en uiteindelijk in 2002 aan Nederland uitgeleverd. Drie jaar later kwam hij vrij.

  BEKIJK OOK

  Motoragent schiet man neer in Amsterdamse Staatsliedenbuurt

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • maandag 13 augustus 2018 @ 00:38
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE LOST WAARSCHUWINGSSCHOT BIJ AANSLAG TURKS CONSULAAT. De omstandigheden inn Turkije doen steeds meer gemoederen verhitten. Een verdachte, Nerlander, - NIET DUIDELIJK is of NL van Turkse origine, worden geen uitpsraken over gedaan? - is wel aanghouden.

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  'Nederlander gooide drie explosieven naar Turks consulaat'

  GISTEREN, 20:14

  BINNENLAND

  Video afspelen

  00:20

  Man gooit brandend voorwerp naar Turks consulaat in Amsterdam

  Bij de aanslag van gisteravond op het Turkse consulaat in Amsterdam zijn drie explosieven naar het gebouw gegooid, zegt de Turkse consul-generaal. De man die niet lang daarna in de buurt van het consulaat werd opgepakt, is volgens hem een Nederlander van 34.

  De politie bevestigt de aanhouding van een 34-jarige man, maar doet verder nog geen uitspraken over zijn identiteit of een mogelijk motief.

  Consul-generaal Tolga Orkun zegt dat "drie stuks handgemaakte explosieven" werden gegooid naar het gebouw, dat licht beschadigd raakte. "Volgens de beelden van onze beveiligingscamera's kwam het eerste explosief in de tuin terecht als een vuurbal. Het tweede explosief gooide hij tegen het raam naast de hoofdingang. Die molotovcocktail vatte gelukkig geen vlam."

  Het derde explosief, dat ook niet ontplofte, bestond uit drie bij elkaar gebonden spuitbussen of busjes met gas.

  40 martelaren in de gelederen

  Met een verwijzing naar eerdere aanslagen op diplomatieke vestigingen van Turkije in het buitenland, zei de consul-generaal: "Wij hebben 40 martelaren in onze diplomatieke gelederen. Maar in plaats van ons angst aan te jagen, binden de aanslagen ons nog sterker samen. We zijn vastbesloten om op onze weg door te gaan", zei Orkun tegen een Turks persagentschap.

  BEKIJK OOK

  Brandend voorwerp gegooid bij Turks consulaat in Amsterdam, man aangehouden

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 26 juli 2018 @ 00:43
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE SCHIET WEER AGRESSIEVE HOND DOOD. Zie ook topic 1, destijds. Soms is eer ook geen andere keus.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS, AT-5, NH-NIEUWS Twitter (bronnen)

  Agressieve hond valt agenten aan en wordt doodgeschoten

  DINSDAG, 12:03

  REGIO

  De straat in Amsterdam werd afgezet AT 5

  Een politieagent heeft vanochtend in Amsterdam een agressieve hond doodgeschoten, die eerder een andere hond had aangevallen.

  De eigenaar van de hond had op straat ruzie gekregen met een man die ook zijn hond uitliet. Waarover de ruzie ging is niet duidelijk en ook niet waarom de hond tot de aanval overging.

  Agenten kwamen poolshoogte nemen en de baas van de agressieve hond probeerde er toen vandoor te gaan.

  Na een korte achtervolging werd hij aangehouden. De hond, die ook de agenten aanviel, is gedood. "Een agent heeft drie keer geschoten op het beest", zei een getuige tegen AT5. De eigenaar van het dier is aangehouden,meldt NH Nieuws.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Noord Holland

  handtekeningafbeelding