1053 keer bekeken

OPLICHTING VIA FOTO'S SOCIALE MEDIA

 • donderdag 14 november 2019 @ 00:14
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE KRIJGT 22 AANGIFTEN BINNEN VAN AFPERSING DOOR LEIDSE 'SEXTORTIONBENDE'. Toch zouden er nog veel meer jongeren het slachtoffer hiervan kunnen zijn?

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 15:10

  Politie krijgt 22 aangiften binnen van 'sextortion' door Leidse bende.

  ANP

  De politie heeft deze maand 22 aangiften binnengekregen van slachtoffers van sextortion, het afpersen met naaktbeelden, door een groep jonge criminelen uit Leiden en omgeving. Er hebben zich nog meer mensen gemeld en ook zij overwegen aangifte te doen.

  Hulporganisatie Helpwanted.nl heeft een speciale chat voor slachtoffers vansextortion. Na berichtgeving op 2 november over acht jongens tussen de 15 en 18 jaar die vermoedelijk een ton opstreken met het afpersen van tientallen slachtoffers, is het aantal meldingen sterk toegenomen.

  Honderden euro's

  Bij de hulporganisatie kwamen in één weekend ruim 250 meldingen binnen van mensen die zeiden dat ze met afpersing te maken hebben gehad na het versturen van een naaktfoto. De organisatie noemt het aantal extreem hoog.

  Vorig jaar kwamen bij de hulporganisatie in totaal 828 meldingen binnen van sextortion. Vaak gaat het om jongens die worden afgeperst om geld. Meisjes worden vaak onder druk gezet om meer naaktbeelden te sturen.

  Uit voorlopige resultaten van een onderzoek van Helpwanted.nl bleek dat een op de drie jongens die worden gechanteerd met naaktfoto's geld overmaakt naar de afpersers. In veel gevallen gaat het om honderden euro's.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 03 november 2019 @ 00:25
  #3
  reactie op (#2) Vomie

  Goedemorgen, JONGEREN AFGEPERST MET NAAKTFOTO OP INTERNET, 650 EURO... ANDERE JONGEREN VERDIENDEN DAAR MEER DAN EEN TON MEE...Jonge criminelen streken ton op door chantage met naaktfoto's Hoe kun je jongeren hiertegen beschermen? Toch maar weer overal, ook op deze site's waarschuwen hiertegen. 

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 15:59

  Jongeren afgeperst: wie betaalt vanwege een naaktfoto is gemiddeld 650 euro kwijt

  NOS

  Een op de drie jongens die worden gechanteerd met naaktfoto's maakt geld over aan zijn afpersers. Vaak gaat het om honderden euro's. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van een onderzoek naar deze vorm van criminaliteit, uitgevoerd door hulporganisatie Helpwanted.nl.

  Vanochtend uitte het Openbaar Ministerie in Den Haag nog zijn zorgen over de groei van sextortion, het chanteren met naaktbeelden. Aanleiding is dearrestatie van acht tieners uit Leiden en omgeving, die mogelijk meer dan honderd slachtoffers hebben afgeperst met naaktfoto's. Ze zouden daar 100.000 euro mee hebben verdiend.

  Bekijk hier hoe de groep een slachtoffer afperste:

  NOS

  NOS

  NOS

  NOS

  Hoe vaak jongeren worden afgeperst met naaktfoto's, is niet bekend. De politie registreert niet specifiek op sextortion. Bij Helpwanted.nl kwamen vorig jaar 828 meldingen binnen. Voor een groot deel ging het om jongens die worden afgeperst om geld.

  Dat komt doordat meisjes vaak worden afgeperst voor meer naaktbeelden, terwijl jongens meteen om geld wordt gevraagd. Voor Helpwanted.nl was dat reden om specifiek onderzoek te doen naar deze groep. Uit de tussentijdse resultaten blijkt dat een derde van de slachtoffers betaalt. Gemiddeld dragen ze 650 euro af.

  Vooral de schaamte om hulp in te schakelen is erg groot, zegt Arda Gerkens van Help Wanted. "Dus dan betalen ze maar of hopen dat het heel snel voorbij is, zodat ze er niet meer aan hoeven te denken", zei ze in het NOS Radio 1 Journaal.

  Volgens de organisatie zegt twee derde van de jongens dat ze niet naar een hulpverlener of vertrouwenspersoon durven te stappen. "Ze zeggen altijd: 'oh, ik ben zo stom geweest'. Maar ze zijn niet stom geweest", zei Gerkens. "Ze hebben iets gedaan wat eigenlijk hoort in deze tijd, namelijk online seksueel experimenteren. Alleen die ander maakt misbruik van hun vertrouwen."

  Vertrouwen winnen

  Slachtoffers worden meestal benaderd via sociale media als Instagram en Snapchat, maar ook via computerspellen of een chatapp als Discord. "De bendes gaan op heel geraffineerde manier te werk", zei Gerkens. "Ze zijn heel goed in het winnen van je vertrouwen om te kijken of ze je kunnen overhalen om naaktfoto's te sturen."

  Daarna dreigen ze die beelden naar familie en vrienden van het slachtoffer te sturen, als er niet wordt betaald. Vaak hebben de daders de omgeving van het slachtoffer in kaart gebracht; soms worden ook concrete namen genoemd aan wie de beelden gestuurd gaan worden.

  Doe aangifte

  Net als het Openbaar Ministerie, adviseert ook Helpwanted.nl om de afperser te blokkeren en niet te betalen. "Niet doen", zei Gerkens. "Je hebt geen enkele garantie dat het ophoudt. Als er eenmaal geld gegeven is, stoppen ze niet en vragen ze alleen maar meer. Je komt alleen maar verder in de problemen. En doe absoluut aangifte."

  Toch blijven slachtoffers altijd in onzekerheid of ze er echt vanaf zijn, merkt de organisatie. "Als je eenmaal die foto verstuurd hebt, dan weet je eigenlijk nooit of de foto uitlekt of niet. Dat maakt het ook zo'n gemene misdaad. Het is eigenlijk iets dat nooit meer overgaat", zei Gerkens.

  Het onderzoek loopt nog steeds. Jongens die met online afpersing te maken hebben gehad, kunnen anoniem een vragenlijsinvullen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2019-11-03 00:26:49
  handtekeningafbeelding
 • maandag 01 september 2014 @ 20:43
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Hallo leden je moet toch altijd  al op passen hoor met privé zaken op het internet te zetten ik zit niet op dat fecebook hoor dus geen last er van nou ik w ens u dan nog een goede avond verder hoor.

 • maandag 01 september 2014 @ 07:24
  #1

  Goedemorgen, een waarschuwing tegen het plaatsen van foto's van ID kaarten en en bewijzen op FACEBOOK! Zeker altijd een waarschuwing hiertegen houd dit altijd VER WEG VAN INTERNET....!  

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3733026/2014/09/01/Oplichters-misbruiken-foto-s-van-rijbewijzen-op-Facebook.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek 

  Gewijzigd op 2019-11-03 00:17:32
  handtekeningafbeelding