7769 keer bekeken

POLITIEBOND: 'Veerkracht politie is al tot het maximum uitgerekt'

 • zondag 07 maart 2021 @ 00:39
  #120
  reactie op (#118) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #118 INTIMIDATIE TEGEN POLITIE, OOK 'BURGERAUTO'S WORDEN OP SOCIAL MEDIA GEPLAATST met foto's. 'Onherkenbare auto's' niet als politieauto uitgedost worden al sinds jaar en dag gebruikt voor stille surveillancedoeleinden en taken waarvan vele voorbeelden zijn. Nu worden ze op socialvmedia geplaatst als 'herkenbaar' dan toch voor iedereen?  

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter(bron)

  Foto's van onherkenbare politieauto's gaan rond op sociale media OMROEP WEST

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 12:06

  Verspreiding kentekens politieauto's leidt tot ergernis in Den Haag

  Op een account op Snapchat worden vrijwel dagelijks foto's van onherkenbare Haagse politievoertuigen met hun kentekens geplaatst. "Doodirritant", vindt Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB).

  De politie gebruikt regelmatig burgerauto's, bijvoorbeeld bij verkeerscontroles maar ook om drugsdealers of andere verdachten te schaduwen. Omroep West meldt dat het account Den Haag Nieuws vrijwel dagelijks foto's en filmpjes plaatst van onherkenbare politievoertuigen.

  "Undercover Den Haag", luidt de tekst onder een foto van de achterkant van een Mercedes. Achter de achterruit brandt een bordje met de tekst "Stop politie". Bij een andere foto, inclusief de afbeelding van het nummerbord, staat: "Undercover, Hoefkade".

  Het is de vraag of het bij de afgebeelde auto's echt om burgerauto's van de politie gaat; daar zegt de politie niets over. Maar het verspreiden van de foto's en filmpjes alleen al kan onderzoek schaden, zegt Struijs. Hij denkt aan drugsdealers die elkaar zo kunnen waarschuwen voor een agent in de buurt. "We zien in bepaalde wijken van grote steden dat het bewust wordt gedaan, om de politie te ontmaskeren."

  Kat- en muisspel

  De politie probeert criminelen een stap voor te zijn door elke keer verschillende types burgerauto's in te zetten, zegt VU-politiewetenschapper Jaap Timmer. "Het is een kat- en muisspel en politieagenten zijn daarvan op de hoogte."

  Het delen van de foto's door Den Haag Nieuws is op zich niet strafbaar omdat ze gewoon op straat worden gemaakt, benadrukt Timmer. Anders is dat als zo'n foto direct leidt tot geweld tegen agenten. Ook het bewust belemmeren van een opsporingsonderzoek is strafbaar. "Maar het is en blijft lastig te bewijzen", zegt Struijs van de vakbond.

  Een soort vijandschap

  Beiden spreken over een trend om de politie te 'outen'. Bij demonstraties onlangs werden undercover-agenten gefilmd en verschenen hun privé-gegevens op internet, soms inclusief adres en telefoonnummer. Agenten worden soms thuis opgewacht door relschoppers, zei Struijs al eerder. "Er wordt toch een soort vijandschap gecreëerd", vindt Timmer.

  Omroep West heeft via Snapchat de beheerders van Den Haag Nieuws om een reactie gevraagd. Daarop is geen reactie gekomen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • maandag 22 februari 2021 @ 00:32
  #119
  reactie op (#118) herman_dad

  Goedemorgen, VANAF MORGEN 'POLITIEAKTIES' VOOR EEN BETERE CAO. Behalve CORONABOETES en snelheidsovertredingen vele bekeuringen niet direct of anderszins akties.....

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter(bron)

  Politieagenten voerden ook in 2018 actie voor een betere cao ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 11:18 • AANGEPAST GISTEREN, 11:37

  Morgen acties voor politiecao, wel boetes voor overtreden coronaregels

  De politiebonden willen vanaf morgen 07.00 uur geen boetes voor kleine overtredingen meer uitschrijven. Ze doen dit uit protest tegen het vastlopen in december van de besprekingen over een nieuwe cao. Het kabinet weigert om met een "fatsoenlijk loonaanbod" over de brug te komen, twittert politiebond ACP. Ook andere politiebonden doen aan de actie mee.

  De bonden roepen hun leden op alleen bekeuringen uit te schrijven bij grove schendingen van de openbare orde en veiligheid, overtredingen van coronavoorschriften en snelheidsovertredingen. Als dat niet het geval is, krijgen overtreders een waarschuwing en een speciale "actiebon". Daarop staat informatie over de actie.

  De onderhandelingen liepen in december vast op de lonen. De bonden eisten een verhoging van de salarissen met 2,5 procent in zestien maanden en twee eenmalige uitkeringen van 350 en 300 euro. Dat levert tot 2022 in het gunstigste geval een klein plusje op voor wat betreft de koopkracht, zeggen de bonden.

  Minister Grapperhaus wil volgens de bonden niet verder gaan dan een loonsverhoging van 1,3 procent en twee uitkeringen van 300 euro. Het kabinet zag geen ruimte om de bonden verder tegemoet te komen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 07 februari 2021 @ 00:16
  #118
  reactie op (#117) herman_dad

  Goedemorgen, STEEDS MEER POLITIEMENSEN THUIS BEDREIGD volgens de vakbond NPB die meer meldingen daarover krijgt. Vooral toegenomen na de rellen van afgelopen tijd.

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter(bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 13:08

  Politievakbond: agenten worden thuis geïntimideerd

  ANP

  Steeds vaker worden agenten thuis opgewacht door relschoppers. Vanuit het hele land komen daar meldingen van binnen, ziet de Nederlandse Politiebond. Volgens voorzitter Jan Struijs lijkt het erop dat de rellen van vorige week het aantal incidenten heeft aangejaagd.

  De incidenten verschillen heel erg. Struijs: "Vanmorgen kregen we een melding over iemand op een scooter die demonstratief vier keer op een avond voor de deur ging staan, naar binnen keek en aan de politievrouw liet weten dat hij haar in de gaten houdt." Maar ook zijn er mensen die vuurwerk tegen gevels van woningen gooien of politiemensen opwachten bij de supermarkt, zegt de vakbondsvoorman.

  Geïntimideerd

  "Politiepersoneel voelt zich geïntimideerd. Het heeft een enorme impact op de leefomgeving, de partners en politiemensen zelf", zegt Struijs in het NOS Journaal op NPO Radio 1. Gisteren zei minister Grapperhaus in het AD dat agenten thuis zijn opgezocht, nadat avondklokrelschoppers hun adressen online hadden gezet.

  Daders komen aan de adressen via sociale media. Volgens de politievakbondvoorzitter wordt in sommige gevallen zelfs geld geboden om achter de adressen van politiemensen te komen.

  Gisteren zei minister Grapperhaus dat hij in gesprek wil met internetbedrijven om de verspreiding van adresgegevens te stoppen.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 02 september 2020 @ 08:05
  #117
  reactie op (#115) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE VERLIEST GREEP OP DE WIJKEN, stelt de Inspectie Justitie en Veiligheid. Stelde ook eden klokkenluider al: Klagende wijkagent zoveelste probleem bij politie

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter(bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • GISTEREN, 11:11

  Inspectie: politie verliest greep op de wijken

  ANP

  • Sophie Feenstra redacteur Politie en Justitie

  De politie weet te weinig over wat er speelt in de wijken om problemen op tijd te signaleren en in te grijpen voor het echt onveilig wordt. Dat oordeelt de Inspectie Justitie en Veiligheid na onderzoek. Wijkagenten die zich bezighouden met handhaving zijn te zwaar belast. Daardoor hebben ze nauwelijks tijd om te investeren in contacten in de buurt en raken vaker verwikkeld in onveilige situaties.

  "De informatiepositie verzwakt, de politie loopt eigenlijk achter de feiten aan", zegt Peter Neuteboom, hoofdinspecteur bij de inspectie. "Zeker in middelgrote steden en in landelijk gebied. Dat is een zorgwekkende ontwikkeling, het verzwakt de effectiviteit van politie."

  Fundament politie

  Het belang van de wijkagent is juist verankerd in het Nederlandse politiemodel. "De wijkagent is de trots en het fundament van de Nederlandse politie", zegt Neuteboom. "Wijkagenten zouden vroeg signalen moeten krijgen als iemand dreigt af te glijden in de criminaliteit of verward gedrag begint te vertonen."

  Maar de wijkagenten worden steeds vaker ingezet voor andere taken. Volgens de inspectie is het niet zo dat de politie verkeerde keuzes maakt, maar komt er steeds meer op de politie af, zoals onlangs de rellen in onder andere Den Haag en Utrecht. Daarnaast worden de agenten ingezet voor noodhulp, het begeleiden van demonstraties en het beveiligen van personen. "Dat vreet capaciteit."

  Expertise verdwijnt

  Uit het onderzoek blijkt ook dat er een verharding is binnen criminele jeugdgroepen. Jongeren vanaf 11 jaar maken zich schuldig aan ernstige misdrijven als gewapende overvallen, gijzelingen en zelfs poging tot doodslag. Het signaleren hiervan is moeilijker geworden omdat die jongeren steeds meer online met elkaar communiceren. In die omgeving is de politie nog te weinig actief, stelt de inspectie.

  Intussen verdwijnen er steeds meer gespecialiseerde teams, zoals het hennepteam, jeugdagenten en het team woninginbraken. Zodra deze teams hun doelen hebben behaald worden ze opgeheven en verdwijnt hun kennis en expertise. Daardoor wordt de politie steeds afhankelijker van de gemeenten om informatie te krijgen uit de wijk. Maar die zijn vanwege privacywetgeving terughoudend met het delen van die informatie.

  De minister en de korpschef moeten in gesprek om te voorkomen dat we een politie krijgen die alleen maar achter de feiten aanloopt.

  Hoofdinspecteur Peter Neuteboom

  Ook leidt het grote aantal meldingen over verwarde personen tot een flinke belasting van de politie. In 2014 waren dat er nog 60.000 en dat is opgelopen tot 100.000 meldingen in 2019. Deze signalen zouden eigenlijk vanuit de zorg al vroegtijdig moeten worden opgepakt zodat ze niet bij de politie terecht komen.

  Wat wil minister?

  Het is een probleem dat al jaren speelt. Wijkagenten vroegen er in 2016 al aandacht voor. De korpsleiding zegt zich dan ook in het rapport te herkennen, maar benadrukt dat de politie zeker nog in verbinding staat met de wijken.

  De Nederlandse Politiebond wijst erop dat er met de komst van de Nationale Politie in 2013 is bezuinigd op het aantal agenten. Daarnaast is er volgens de bond meer prioriteit gegeven aan het opsporen en vervolgen van criminelen dan aan het voorkomen van sociale onveiligheid en misdaad in de wijk. Een nieuw kabinet moet investeren in het preventieve politiewerk, vindt de politiebond.

  De inspectie adviseert minister Grapperhaus om samen met de politie en de burgemeesters te bepalen wat voor soort politie Nederland nodig heeft. "Nu verandert de politie van een organisatie die preventief problemen kan voorkomen in een organisatie die repressief optreedt als er problemen zijn ontstaan", stelt de inspecteur. "Het gesprek is nodig om te voorkomen dat we een politie krijgen die alleen maar achter de feiten aanloopt."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 15 juli 2020 @ 01:33
  #116
  reactie op (#115) herman_dad

  Goedemorgen, 'UNDERCOVER' POLITIEMENSEN voeren actie voor betere werkomstandigheden en SALARIS. Dit speelt al jaren volgens de Bond ACP. Nu verrichten ze alleen bureauwerk en géén actiedaden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 08:50

  Undercoveragenten in actie: geen geheime operaties, maar bureauwerk

  Undercoveragenten voeren vanaf vandaag actie. In plaats van dat ze verdachten observeren of verborgen camera's plaatsen, gaan agenten van de eenheid Midden-Nederland vandaag bureauwerk doen. Ze willen een beter salaris en een terugkeer van diverse vergoedingen.

  De agenten van de politiedienst Observatie en Techniek praten volgens politievakbond ACP inmiddels vijf jaar over hun arbeidsvoorwaarden, en die gesprekken hebben volgens voorzitter Gerrit van de Kamp van de vakbond tot niets geleid.

  "Ze krijgen in toenemende mate te maken met kosten voor het werk dat ze moeten doen", zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal. "Als je bezig bent met een actie en van de ene op de andere dag specifieke spullen nodig hebt, dan kun je die niet kopen met een politiepasje. Dan moeten collega's voorschieten en niet zelden schieten ze daarbij in."

  Problemen

  De undercoveragenten hebben volgens Van de Kamp regelmatig een andere identiteit voor het werk dat ze moeten doen, omdat het werk vertrouwelijk en ook gevaarlijk kan zijn. "Ze zijn dagelijks bezig met zware criminaliteit op te helpen sporen. Bijvoorbeeld door het volgen of observeren van verdachten of het plaatsen van afluisterapparatuur. Dat komt nu dus in het gedrang."

  De vakbondsvoorzitter verwacht dat burgers weinig last zullen hebben van de acties, maar politieonderzoeken des te meer. "Het zijn vaak belangrijke en ingewikkelde onderzoeken die zware criminaliteit in zich hebben. Die zaken komen in de vertraging, of zullen niet meer door kunnen gaan."

  Oost-Nederland

  Van de Kamp zegt dat het werk inmiddels dusdanig zwaar is, dat er een "passende beloning" tegenover moet staan. Nu verdienen undercoveragenten in sommige gevallen minder dan een wijkagent.

  Naast de actie van vandaag in Midden-Nederland voeren undercoveragenten in Oost-Nederland morgen actie. "En dan zien we wel wat de reactie van de werkgever is", aldus Van de Kamp. "Indien nodig zullen we doorgaan."

  Undercoveragenten waren onder meer betrokken bij de vondst van martelcontainers in Wouwse Plantage:

  0:57 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Politie deelt beelden 'martelcontainers' in Wouwse Plantage

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 19 februari 2020 @ 00:39
  #115
  reactie op (#107) herman_dad

  Goedemorgen, LEIDING POLITIE WEET NIET HOEVEEL POLITIEMENSEN DAADWERKELIJK INZETBAAR ZIJN. Dat is in meer zaken in de maatschappij helaas het geval, de leiding heeft onvoldoende inzicht in de 'basis'? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • VANDAAG, 18:00

  Rekenkamer: leiding weet niet hoeveel politiemensen inzetbaar zijn

  De landelijke politietop heeft geen duidelijk beeld van het aantal politiemensen dat inzetbaar is. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer na onderzoek. In de praktijk is veel minder personeel daadwerkelijk inzetbaar, en daardoor staan belangrijke taken van de politie onder druk.

  Volgens de Rekenkamer zijn politiemensen gemiddeld 71,4 procent van hun tijd inzetbaar. Daarbuiten kunnen ze niet worden ingezet, vanwege verlof, ziekteverzuim of het volgen van opleidingen. Tussen de verschillende basisteams is er een groot verschil in inzetbaarheid. Die schommelt tussen de 64,4 en 77,8 procent.

  Maar in de praktijk is het aantal echt beschikbare politiemensen nog lager. Dat komt door vaste vrije dagen, vierdaagse werkweken, deelname aan de Mobiele Eenheid en ontheffingen van nachtdiensten die sommige politiemensen hebben. Dat slaat verspreid door het land gaten in de bezetting, vooral in de nacht en op bepaalde dagen.

  Politiebureaus dicht

  "Het gevolg hiervan is dat er een vicieuze cirkel kan ontstaan, waarbij een kleine groep medewerkers wordt overvraagd", schrijft de Rekenkamer. Wezenlijke taken, zoals het bieden van noodhulp, het handhaven van de openbare orde, de wijkagent en het openhouden van politiebureaus komen daardoor in het gedrang.

  De landelijke korpsleiding heeft daar een vertekend beeld van, concludeert de Rekenkamer. Die heeft alleen in grote lijnen zicht op de inzetbaarheid van medewerkers. De informatievoorziening moet verbeterd worden.

  In een reactie zegt de korpsleiding het niet eens te zijn met de conclusie dat de leiding een incompleet beeld heeft van de inzetbaarheid. De druk op politiemensen is al langere tijd te groot, maar er wordt gewerkt aan verbeteringen in de informatievoorziening. Leidinggevenden weten dan beter hoe het staat met met zaken als ziekteverzuim, bezetting en financiën.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 22 november 2019 @ 00:41
  #114
  reactie op (#113) herman_dad

  Goedemorgen, MINISTER GRAPPERHAUS: 'IK GA NIET OVER PRIORITEITEN LOKALE EENHEDEN'. Dit n.a.v. het grote personeelstekort, zie ook VORIGE BERICHT OVER POLITIE AMSTERDAM o.a. De politie staat nu het water sructureel de lippen wat dit betreft en de Bonden slaan alarm, vanavond ook in programma 'Pauw' er weer uitgebreid over.

  En ook het komende Eurovisie Songfestival in Rotterdam 'vreet nu al weer zoveel mensen op' dat Rotterdam weer om bijstand vraagt van de andere regio's.

  Aboutaleb: laat agenten doorwerken na pensioen

   14:24 IN BINNENLAND

  Agenten zouden de mogelijkheid moeten krijgen na hun pensioen door te werken, vindt de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • VANDAAG, 15:51

  Minister: ik ga niet over prioriteiten lokale politie

  Minister Grapperhaus ANP

  Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid is niet van plan te bepalen welke prioriteiten de politie moet stellen, nu veel korpsen kampen met een personeelstekort. "De keuzes over welke zaken prioriteit krijgen moeten lokaal gemaakt worden door de korpsleiding en de burgemeesters. Daar ga ik niet over, dat is mijn rol niet", zei de minister in de Tweede Kamer.

  Hij reageerde daarmee op een dringende oproep van de politiebonden. Die willen dat de minister samen met de korpsleiding voor volgend jaar bepaalt welke soort criminaliteit voorrang krijgt bij de bestrijding. Er is een tekort aan agenten en daardoor kan niet alles, redeneren de bonden.

  Academie zit bomvol

  Grapperhaus begrijpt de vertwijfeling, maar zei dat hij al doet wat hij kan. Het kabinet is druk bezig om het personeelstekort weg te werken. "De politieacademie zit bomvol, maar het duurt een tijdje voordat we al die mensen opgeleid hebben." Volgens de minister is er geen tekort aan geld, al zeggen de bonden van wel.

  Vanmorgen werd bekend dat de politie in Amsterdam een rechercheteam van 30 mensen wil opheffen dat zich bezighoudt met zware criminaliteit, om zo capaciteit vrij te maken voor politie-inzet op straat.

  Grapperhaus plaatste in de Tweede Kamer kanttekeningen bij dat bericht. Volgens hem gaat het om een unit die zich bezighoudt met de bestrijding van vervoerscriminaliteit. "Ook ernstig, maar iets anders dan georganiseerde misdaad."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 14 juni 2019 @ 00:14
  #113
  reactie op (#112) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg: 200 MENSEN OPGELEID VOOR FORENSISCH ONDERZOEKER, zo probeert de organisatie de personeelsproblemen op te lossen, ook nieuwe techniek. Verouderde computersystemen worden vervangen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie pakt problemen forensische opsporing aan, 200 nieuwe agenten.

  ANP

  VANDAAG, 05:08

  BINNENLAND

  De politie wil de problemen bij forensische opsporing oplossen door 200 nieuwe agenten en nieuwe technologie in te zetten. De politieafdeling kampt met grote problemen, zoals personeelstekorten en verouderde computersystemen.

  Gisteravond stuurde politiebond NPB een brief aan minister van Justitie Grapperhaus over de problemen bij forensische opsporing. Volgens de bond was het ziekteverzuim de afgelopen vijf jaar 9 procent en zijn er veel te weinig medewerkers voor het werk dat er is.

  Door vergrijzing vertrekken de komende jaren honderden ervaren mensen bij de afdeling die verantwoordelijk is voor het veiligstellen van sporen bij misdrijven. Om de tekorten op te lossen worden nieuwe politiemensen aangenomen die in rap tempo worden opgeleid, iets wat normaal jaren duurt.

  "Onze eerste zorg is tegemoet komen aan de capaciteitsvraag, aan het opvangen van de verwachte uitstroom", zegt programmadirecteur Ruud Staijen. "We trekken weliswaar tweehonderd nieuwe collega's aan, maar het duurt zeker twee tot drie jaar tot zij kunnen meedraaien."

  Administratie

  De politie gaat ook investeren in nieuwe technologie voor forensische opsporing. Zo wordt er de komende tijd geëxperimenteerd met het terugdringen van administratieve taken.

  Nu werken de forensische opsporing, het NFI en het Openbaar Ministerie in totaal met meer dan 20 verschillende digitale systemen waarin sporen worden opgeslagen. De systemen zijn niet aan elkaar gekoppeld, waardoor voor elk systeem de informatie handmatig moet worden ingevoerd. Vaak kost dat veel tijd.

  Snellere resultaten

  Verder krijgen medewerkers laptops waardoor ze onderzoeksresultaten al op de plaats delict kunnen invoeren. Ook komt er een test waarmee rechercheurs direct kunnen bepalen of een stof drugs bevat. Nu kan dat onderzoek nog weken duren.

  Verder wordt gekeken of het NFI de resultaten van DNA-onderzoek sneller kan aanbieden. "Dat eerste resultaat kan al richting bieden in het onderzoek", zegt Staijen.

  Uitgelekt filmpje

  In een intern filmpje uit december, dat vandaag uitlekte, uiten medewerkers van de politie, het NFI en het OM hun ongenoegen over de situatie.

  "Je zou in een samenleving zoals deze, als het om ernstige misdrijven gaat daarin niet zo veel beperkingen moeten ervaren als dat wij nu doen", zegt Olivier Dutilh, hoofd van de regionale recherche in Amsterdam, in het filmpje.

  Officier van justitie Sigrid Planting: "In mijn ogen moet het radicaal anders om boeven te kunnen blijven vangen. Anders missen wij de boot."

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 02 mei 2019 @ 00:18
  #112
  reactie op (#111) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE EN FORENSISCHE ZORG BLIJVEN MET PERSONEELSTEKORT KAMPEN. Volgens de Inspectie wordt daarmede de veiligheid van én de politie en zorgmedewerkers én ook van de patienten zelf en in die zin ook de maatschappij ernstig aangetast. 'Werklast en personeelstekort ggz leiden tot problemen zoals met P.' De politiek moet dit nu oplossen, maar ja het INSTITUUT POLITIEK.... zie ook de andere nieuwsclubs daarover eens?!

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie en forensische zorg blijven kampen met personeelstekort

   VANDAAG, 19:49

  BINNENLANDPOLITIEK

  De politie en de forensische zorg, waarin mensen psychisch worden behandeld die in aanraking komen met politie en justitie, blijven kampen met personeelstekorten. Dat zegt de Inspectie Justitie en Veiligheid in haar jaarbericht over 2018. In 2017 viel het de inspectie ook al op dat er problemen zijn.

  Het tekort aan personeelsleden leidt er volgens de inspectie toe dat bijvoorbeeld in de gevangenissen de interne veiligheid wordt ondergraven, omdat er onvoldoende toezicht is op gedetineerden. Bovendien vertrekken de komende jaren veel mensen bij de politie, als gevolg van de vergrijzing.

  Niet informeren

  De inspectie noemt het ook een "hardnekkig probleem" dat instellingen in de jeugdhulpverlening, jeugdreclassering en de vreemdelingenketen elkaar niet goed informeren.

  Onder meer het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en het ministerie van Justitie en Veiligheid hebben te weinig informatie om te weten of ze bewoners van asielzoekerscentra een veilig klimaat bieden.

  BEKIJK OOK

  'Werklast en personeelstekort ggz leiden tot problemen zoals met P.'

  Personeelstekort in de zorg komt door eigen wanbeleid, een overzicht

  Politie stopt dit jaar 16.000 zaken vanwege personeelstekort

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 23 februari 2019 @ 00:19
  #111
  reactie op (#110) herman_dad

  Goedemorgen, ALLE HULPVERLENINGSDIENSTEN, en POLITIE dus ook, HOUDEN 18 MAART WEER PROTESTMANIFISTAITE IN DEN HAAG, ten het pensioenakkoord. Zij willen ook dat de pensioenleeftijd op 66 jaar gehandhaaft blijft. Voor alle diensten is er sprake van op=op, na een zekere leeftijd, gezien ook het 'geestelijke feit' buiten het menstale feit nog om, wat men heeft meegemaakt. 'Vroeger' gingen de meeste diensten op 60 jarige leeftijd daarom zelfs al met de VUT, vervroegde uittreding, en dat was niets voor niets... maar ja, vertel dát 'Den Haag' maar eens, de POLITIEK? Genoeg daarover...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Hulpdiensten roepen op tot landelijk pensioenprotest op 18 maart

  GISTEREN, 16:17

  AANGEPAST GISTEREN, 16:46

  BINNENLANDPOLITIEKECONOMIE

  Staatssecretaris Blokhuis met demonstranten bij eerder pensioenprotest ANP

  De hulpdiensten houden op 18 maart een landelijke protestdag tegen het pensioenbeleid van het kabinet. Werknemers van onder meer de politie, douane, defensie en andere instanties gaan dan naar het Malieveld in Den Haag.

  Verschillende vakbonden roepen op om al vroeg in de ochtend te beginnen met een zwaan-kleef-aan-actie: het is de bedoeling dat dienstwagens uit het hele land in estafettevorm naar Den Haag rijden met 66 kilometer per uur. Die snelheid staat symbool voor de pensioengerechtigde leeftijd die de bonden graag willen. Daarna zijn er manifestaties op het Malieveld en een protestmars door het politieke hart van Den Haag.

  Ongezond pensioenbeleid

  De vakbonden FNV, CNV en VCP, maar ook politiemensen, brandweerlieden en ambulancemedewerkers protesteren al wekenlang, sinds het klappen van het pensioenoverleg tussen werkgevers, werknemers en het kabinet in december. Er waren onder meer acties in de Rotterdamse haven en blokkades van gebouwen in Den Haag.

  De demonstranten willen onder meer dat de boete op vroegpensioen wordt afgeschaft en dat de AOW-leeftijd wordt bevroren op 66 jaar. Ze vinden het ongezond en onwenselijk dat de pensioenleeftijd steeds verder wordt opgeschoven. Die wordt vanaf 2022 berekend op basis van de levensverwachting, maar waarschijnlijk kunnen werknemers die in 1990 zijn geboren pas op hun 71e met pensioen.

  BEKIJK OOK

  Kamer voelt urgentie van pensioenakkoord

  Pensioenbrief Koolmees schiet bonden 'volledig in verkeerde keelgat'

  Wat betekent een nieuwe pensioenverdeling voor jong, oud en de middengeneratie?

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding