7773 keer bekeken

POLITIEBOND: 'Veerkracht politie is al tot het maximum uitgerekt'

 • dinsdag 12 februari 2019 @ 00:38
  #110
  reactie op (#109) herman_dad

  Goedemorgen, DE POLITIEBONDEN BLOKKEERDEN PANDEN IN DEN HAAG, VOOR BETERE PENSIOENREGELINGEN, o.a. de leeftijd waarop ook politiemensen met pensioen gaan moet weer omlaag het liefst maar in ieder geval op 66 jaar blijven. terwijl het in vroegere tijden zelfs 60 jaar was, waarop politiemensen met pensioen, vervroegd uittreden konden. Het is een 'slopend beroep'. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Politiebonden blokkeren panden Den Haag voor beter pensioen

  VANDAAG, 11:30

  REGIO

  Politiebonden blokkeren toegang VNO-NCW OMROEP WEST

  Politiebonden blokkeren vandaag de toegang van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het gebouw van werkgeversorganisatie VNO-NCW in Den Haag. De actie maakt deel uit van het pensioenprotest van de bonden.

  De vakbonden willen behalve een beter pensioen ook dat de AOW-leeftijd 66 blijft, dat zzp'ers ook een goed pensioen kunnen opbouwen en dat de boete op vervroegde uittreding wordt afgeschaft.

  'Ongezond, onveilig, ondankbaar'

  De agenten komen uit het hele land, schrijft Omroep West. De agenten dragen onder meer een spandoek met het opschrift "Politie laten doorwerken tot 68 = ongezond, onveilig, ondankbaar".

  Voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW sprak de agenten toe en zei de zorgen van de politiemensen te delen. Hij roept de vakbonden op snel weer om de tafel te komen voor pensioenonderhandelingen.

  "We kunnen dit voor de verkiezingen fiksen", meent De Boer, die na zijn toespraak niet meer terug het gebouw in mocht. Datzelfde was het geval bij minister Koolmees, die de actievoerende politiemensen ook sprak.

  Anniek Enthoven

  @anniekenthoven

  Medewerkers SZW die wel binnen zijn, hangen over balustrade terwijl Koolmees de #politie toespreekt #pensioen

  13 uur geleden

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep West

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 08 februari 2019 @ 00:19
  #109
  reactie op (#108) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIEBONDEN SPANNEN KORT GEDING AAN TEGEN BURGEMEESTER KRIKKE, Den Haag, over de 'voorwaarden die zij stelt' aan een protestactie van de bonden die de pensioenleeftijd op 66 jaar willen houden. In vroegere tijden gingen o.a. politiemensen zelfs met 60 jaar met vervroegd pensioen...

  Zie en lees verder art. NU.nl Twitter (bron)

  Kort geding politiebonden tegen Pauline Krikke om voorwaarden actie

  Kort geding politiebonden tegen Pauline Krikke om voorwaarden actie

  07 februari 2019 20:26 Laatste update: 2 uur geleden

  33

  De politiebonden spannen een kort geding aan tegen burgemeester Pauline Krikke van Den Haag. De bonden zijn het niet eens met de voorwaarden die zij stelt aan een protestactie tegen het pensioenbeleid van kabinet-Rutte III.

  Het kort geding dient vrijdag en de protestactie is gepland voor komende maandag.

  De aangekondigde vakbondsactie bestaat uit het blokkeren van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het gebouw van de werkgeverskoepel VNO-NCW.

  Krikke wil deze actie alleen toestaan als de bonden voldoen aan een aantal voorwaarden. De burgemeester vindt onder meer dat mensen tijdens de blokkade altijd het ministerie en het kantoor van VNO-NCW moeten kunnen verlaten.

  Ook stelt Krikke dat het ministerie en de werkgeversorganisatie geen zwaarwegende bezwaren tegen de actie mogen hebben.

  De politiebonden kunnen zich niet vinden in de voorwaarden die Krikke stelt. Ze noemen die "een onaanvaardbare inperking van hun recht op collectief demonstreren en actievoeren".

  De bonden willen dat de AOW-leeftijd 66 jaar blijft, dat zzp'ers ook een goed pensioen kunnen opbouwen en dat de boete op vervroegde uittreding wordt afgeschaft.

  We hebben de beste pensioenen ter wereld, waarom klagen we dan?

   We hebben de beste pensioenen ter wereld, waarom klagen we dan?

  Door: ANP  Beeld: ANP

  33  reacties  

  Lees meer over:

  Politie  Den Haag 

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 10 januari 2019 @ 00:17
  #108
  reactie op (#107) herman_dad

  Goedemorgen, REISTIJD NAAR CELLENCOMPLEX TE LANGDURIG, VERDACHTEN IN VRIJHEID gesteld die anders wel zouden blijven? ACP Bond Zeeland doet zijn beklag.

  Zie en lees verder art. RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  Reistijden lopen op

  'Boeven lopen vrij op straat door lange reistijden van agenten'

  09 januari 2019 18:59 Aangepast: 09 januari 2019 19:46

  Maarten Brink, voorzitter van de politievakbond ACP Zeeland-West-Brabant en tevens politieman.

  Agenten zeggen soms wel drie kwartier onderweg te zijn om een arrestant naar de dichtstbijzijnde cel te brengen. Vanwege de reistijd laten agenten mensen die eigenlijk opgepakt zouden moeten worden, nog weleens lopen. "De politie is bijna een taxibedrijf geworden."

  Politieagenten voelen zich de dupe van de vele gesloten politiebureaus de afgelopen jaren. De afstanden tot de politiebureaus zijn soms zo groot, dat agenten zich halve taxichauffeurs voelen en minder tijd hebben voor hun politiewerk. 

  We zijn de pineut

  Maarten Brink, voorzitter van de politievakbond ACP Zeeland-West-Brabant en tevens politieman, werkt in het Brabantse Putte en kan erover meepraten. Wie in deze regio een arrestant oppakt, is de pineut, vertelt hij.

  "Voorheen hadden we een cellencomplex in Bergen op Zoom. Dat is een aantal jaren geleden gesloten. Als we nu een verdachte aanhouden voor bijvoorbeeld een woninginbraak, moeten we helemaal naar Breda rijden."

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  0:00/0:00

  Verslaggever Floor Bremer met politieman Maarten Brink: 45 minuten rijden naar een politiebureau in de buurt.

  Veel tijd

  Het dichtstbijzijnde politiebureau waar een arrestant langer dan 9 uur vast kan zitten, is 60 kilometer verderop. "Al snel ruim 40 minuten rijden." Dat kost niet alleen veel tijd, maar heeft zelfs zulke grote gevolgen dat mensen die eigenlijk zouden moeten worden aangehouden, vrij rond kunnen blijven lopen.

  Het gaat dan niet om ernstige misdrijven, maar om kleinere zaken, bijvoorbeeld rijden onder invloed.

  Bureaus gesloten

  De politiebureaus zijn gesloten sinds 2013. Van de 477 politiebureaus gingen er zo'n 200 dicht.

  In de politie-eenheid Zeeland- West-Brabant zijn sinds 2013 meer dan 15 politiebureaus verdwenen. Daarvoor in de plaats zijn op een aantal plekken wel politieposten gekomen, maar daar kunnen geen arrestanten worden ondergebracht. Alleen in Middelburg, Tilburg en Breda kunnen arrestanten nog voor een langere tijd worden vastgehouden.

  Helemaal uit beeld

  Met alle gevolgen van dien, zegt politieman Brink: "Collega's vertelden me laatst dat ze vijf aanhoudingen hadden in de buurt van Bergen op Zoom. Alle vijf moesten worden overgebracht: één naar Middelburg en vier naar Breda. Dat betekent dus dat collega's met vijf eenheden uit beeld zijn. Voor de meldkamer, maar ook voor de burgers."

   CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg.

  © RTL Nieuws

  Zaken laten liggen

  De politieagent vertelt dat agenten vanwege de reistijden soms ook zaken laten liggen. "Wat ik hoor is dat agenten toch wat terughoudender zijn om bijvoorbeeld 's nachts preventief een alcoholcontrole te doen. Omdat ze weten dat als ze ver uit de buurt van een bureau zitten, ze dan lang van de straat af zijn."

  'Zonde van politietijd'

  Het CDA in de Tweede Kamer vindt dat niet kunnen. "Dit is echt zonde van de politietijd. De politie is bijna een taxibedrijf geworden", zegt CDA Kamerlid Madeleine van Toorenburg. 

  "Ik wil dat de politie op straat actief is en dat anderen met die arrestanten aan de slag gaan. Organiseer het op een andere manier."

  'Gedreven vanuit efficiëntie'

  Een woordvoerder van de politie-eenheid Zeeland/West-Brabant laat weten: "We herkennen het beeld vanuit Bergen op Zoom niet als zodanig. We weten dat soms de reistijd langer kan zijn, zeker in een groot verspreidingsgebied. We hebben in de eenheid drie arrestantencomplexen: Middelburg, Breda en Tilburg. Het centraal organiseren van de arrestantenzorg is gedreven vanuit efficiëntie en het maximaal benutten van beschikbare capaciteit."

  RTL NIeuws

  Politie

  Gewijzigd op 2019-01-10 00:23:06
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 13 november 2018 @ 00:33
  #107
  reactie op (#106) herman_dad

  Goedemorgen, nog eens 33 MILJOEN EXTRA OM MEER POLITIE OP STRAAT TE KRIJGEN. Het Kabinet heeft daartoe besloten. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Kabinet: nog eens 33 miljoen euro om agent op straat te krijgen

  GISTEREN, 17:02

  POLITIEK

  ANP

  Minister Grapperhaus maakt nog eens 33 miljoen euro vrij om de inzetbaarheid van agenten te vergroten. Het bedrag komt bovenop de 58 miljoen die al in juni was aangekondigd. Daarmee krijgt de politie er eenmalig 91 miljoen euro bij, zo laat hij aan de Tweede Kamer weten.

  Volgens de minister is het geld nodig omdat er de komende jaren veel agenten met pensioen gaan, terwijl er nog niet voldoende nieuwe mensen zijn opgeleid om ze te vervangen.

  Overuren uitbetalen

  Met de miljoenen kunnen de politiekorpsen overuren uitbetalen in plaats van compenseren, en personeel van buiten aannemen voor administratief werk. De agenten worden dan vrijgespeeld voor politiewerk.

  "Het is hard nodig nieuwe politiemensen te werven en de gevolgen van de vergrijzing van het korps op te vangen", zegt Grapperhaus. Volgens hem zal de 91 miljoen euro daar wezenlijk toe bijdragen.

  Synthetische drugs

  Het geld zal over de verschillende korpsen worden verdeeld. Regio's in het zuiden van het land worden ruimer bedeeld, omdat ze daar veel te maken hebben met synthetische drugs en de illegale lozingen die daarbij horen. De politie in Limburg krijgt nog eens extra geld, omdat er daar veel 55-plussers werken.

  Ook de korpsen in Den Haag en Rotterdam krijgen verhoudingsgewijs meer geld, omdat er daar veel agenten in opleiding zijn.

  Hoe wordt het geld verdeeld?

  POLITIEREGIO EENMALIG BEDRAG  
  Noord-Nederland 4,4 miljoen  
  Oost-Nederland 7,8 miljoen  
  Midden-Nederland 5,4 miljoen  
  Noord-Holland 3,9 miljoen  
  Amsterdam 5,9 miljoen  
  Rotterdam 7,8 miljoen  
  Den Haag 7,6 miljoen  
  Limburg 7,7 miljoen  
  Zeeland/West-Brabant 6,2 miljoen  
  Oost-Brabant 6 miljoen  

  Deel dit artikel: 

  Politie overtreedt Arbeidstijdenwet, maar het aantal overtredingen neemt af

   GISTEREN, 09:16 IN BINNENLAND

  Agenten draaien te veel nacht- en piketdiensten en maken te veel overuren. De politie werkt aan een verbeterplan.

   

  Gewijzigd op 2018-11-13 00:36:28
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 01 november 2018 @ 00:22
  #106
  reactie op (#105) herman_dad

  Goedemorgen, MEERDERHEID POLITIEMENSEN stemt in met nieuwe cao. Hiermede komt dan waarschijnlijk een einde aan de acties hiervoor. Overigens is niet alles bereikt, vervroegd pensioen em 2000 extra rechercheurs erbij gaat niet door.    

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Meerderheid politiemensen stemt in met nieuwe cao

  VANDAAG, 16:21

  BINNENLAND

  ANP

  De nieuwe cao voor de politie is definitief rond. De achterban van de politiebonden heeft vandaag ingestemd met het akkoord.

  In september bereikten de politiebonden overeenstemming met de overheid over een nieuwe cao. Dat lukte kort voor er grootschalige werkonderbrekingen zouden plaatsvinden, na maanden van kleinere acties.

  Het was spannend of een meerderheid van de vakbondsleden met het voorstel zou instemmen, omdat niet iedereen er vertrouwen in heeft dat de hoge werkdruk bij de politie wordt aangepakt.

  De ongeveer 65.000 politiemensen krijgen er in drie jaar tijd 8 procent loon bij, maar belangrijker voor veel politiemensen is het verbeteren van de werkomstandigheden. Dat was ook een harde eis van de vakbonden bij de cao-onderhandelingen.

  Protest

  De politie wilde haar mensen graag flexibeler kunnen inzetten, maar trok voorstellen om dat voor elkaar te krijgen in na luid protest van de werkvloer.

  Agenten hadden het gevoel dat zij moesten opdraaien voor de onderbezetting en de toch al hoge werkdruk.

  De vakbonden dienden een 'herstelplan' in om een verschillende zaken bij de politie beter te regelen. Zo wilden ze meer ruimte voor wijkagenten en minder administratief werk. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zegde toe dat hij erop zal toezien dat er verbeteringen worden doorgevoerd bij de politie.

  De vakbonden wilden ook 2000 extra rechercheurs, maar dat bleek niet mogelijk. Een andere eis van de bonden, vervroegd pensioen voor politiemensen, kon ook niet worden ingewilligd. Sommige agenten vonden daarom dat er te weinig was bereikt.

  Uiteindelijk stemde toch een meerderheid van 61 procent van de vakbondsleden die hun stem uitbrachten vóór de nieuwe cao. Er stemden 16.000 vakbondsleden, een kwart van het totale aantal politiemensen. Morgen zetten de bonden, korpsleiding en minister hun handtekening.

  BEKIJK OOK

  Grapperhaus: politie-cao gaat ook over herstel van vertrouwen

  Politie voert actie, geen boetes voor wildplassen en foutparkeren

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 05 oktober 2018 @ 00:43
  #105
  reactie op (#104) herman_dad

  Goedemorgen, DE CAO-AKTIES VAN DE POLITIE heeft de overheid VEEL GELD GEKOST aan misgelopen ontvangsten uit boete's die sterk verminderd werden.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Minder verkeersboetes in de zomer door politieacties

  GISTEREN, 11:30

  POLITIEK

  ANP

  De politie heeft in de periode van mei tot en met augustus 3.230.893 verkeersovertredingen genoteerd. Dat zijn er iets minder dan in dezelfde periode vorig jaar (3.412.469).

  Het ministerie van Justitie en Veiligheid gaat ervan uit dat de daling samenhangt met de acties die de politiebonden in de zomermaanden voerden voor een betere cao. Er was onder meer een oproep om minder boetes uit te schrijven.

  De meeste verkeersovertredingen die wel zijn geregistreerd zijn snelheidsovertredingen, gevolgd door foutparkeren en door rood licht rijden.

  Vorige maand is er een akkoord bereikt over de nieuwe politie-cao.

  BEKIJK OOK

  Akkoord over politie-cao, acties van de baan

  Politie voert actie, geen boetes voor wildplassen en foutparkeren

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 15 september 2018 @ 00:27
  #104
  reactie op (#103) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIEBONDEN EN MINISTER BERIEKEN AKKOORD, STAKING MORGEN OPGESCHORT. Politiemensen krijgen 8% extra over 3 jaar verdeeld en er komt extra geld erbij om de werkdruk te verlagen. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bronnen)

  Grapperhaus: politie-cao gaat ook over herstel van vertrouwen

  VANDAAG, 15:05

  BINNENLANDPOLITIEK

  Korpschef Akerboom en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid ANP

  Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gaat zich persoonlijk inzetten voor het herstel van vertrouwen van politieagenten in de eigen organisatie. Dat is, naast het financiële deel, een van de afspraken uit het vandaag gesloten cao-akkoord met de politie. "En ik ga ook persoonlijk meewerken aan het op de rit zetten van de Nationale Politie", zegt Grapperhaus.

  Ook de werkdruk was een belangrijk onderwerp voor de politiemensen. Op dat gebied heeft Grapperhaus naar eigen zeggen doorslaggevende toezeggingen gedaan. Verder was er eerder al 58 miljoen euro extra vrijgemaakt die de komende jaren worden verdeeld tussen de wijkagenten en de recherche.

  Grapperhaus begrijpt dat een van de eisen van de bonden een vervroegd pensioen was. "Politiemens zijn is echt een stevig beroep", zegt hij. "Maar op dit moment alleen bij de politie met vervroegd pensioen gaan kan niet, want dat vergt een maatschappijbrede discussie." Het blijft wel een gespreksonderwerp tussen de minister en de bonden.

  Toekomst organisatie

  Korpschef Akerboom, de hoogste baas bij de politie, spreekt van een akkoord met perspectief. Dat de onderhandelingen heel lang hebben geduurd vindt hij achteraf niet erg. "Het heeft veel tijd en energie gekost, maar de gesprekken gingen over de toekomst van onze organisatie en niet alleen over geld."

  De ongeveer 65.000 politiemensen krijgen er in drie jaar 8 procent loon bij en twee keer een eenmalige uitkering van 400 euro. Ook krijgen ze meer zeggenschap over hun rooster. Er zijn afspraken over het terugdringen van de werkdruk en er moet meer duidelijkheid komen over doorstroming naar hogere functies.

  Premier Rutte spreekt van een mooi resultaat en denkt dat de politiemensen door het akkoord "meer ruimte hebben om hun werk goed te doen".

  BEKIJK OOK

  Akkoord over politie-cao, acties van de baan

  Politievakbond ACP: cao-onderhandeling zit nog op twee punten vast

  Deel dit artikel: 

  •  

  Gewijzigd op 2018-09-15 00:36:07
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 13 september 2018 @ 00:40
  #103
  reactie op (#102) herman_dad

  Goedemorgen, mogelijk afgelastingen in betaald voetbal vanwege politiestaking? Dit zullen vele voetballiefhebbers niet leuk vinden, tevens ook financiele negatieve gevolgen voor de clubs. Doch, de rechter - Minister stapt naar rechter om aangekondigde politieacties te verbieden   - heeft nog niet beslist over de stakingen komende weekend.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS, Twitter (bron)

  Mogelijk afgelastingen in betaald voetbal vanwege politiestaking

  GISTEREN, 13:29

  BINNENLANDVOETBAL

  PRO SHOTS

  De aangekondigde politiestaking van aankomend weekend heeft mogelijk gevolgen voor de wedstrijden in het betaald voetbal. De KNVB vreest dat duels uit de eredivisie of eerste divisie vanwege veiligheidsoverwegingen niet door kunnen gaan. "We zijn achter de schermen samen met de clubs en de burgemeesters keihard bezig om zoveel mogelijk te laten spelen, mocht de staking doorgaan", laat de voetbalbond weten.

  Het is volgens de KNVB lastig in te schatten wanneer er duidelijkheid komt. "In theorie zou het kunnen dat alle wedstrijden niet door kunnen gaan, maar dat verwachten we niet. Elke wedstrijd wordt apart beoordeeld door de burgemeester van de speelstad. We hebben deze situatie al eens eerder gehad en toen zijn er veel wedstrijden gewoon doorgegaan", aldus een woordvoerder van de KNVB.

  Komend weekend wordt een volledige speelronde afgewerkt, met vier wedstrijden op zaterdagavond en vijf op zondag.

  Alleen noodhulp

  De politiebonden en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid voeren nog steeds onderhandelingen over een nieuwe cao. De vakbonden hebben alle politiemedewerkers opgeroepen om vanaf vrijdagmiddag hun werkzaamheden neer te leggen. Ze zullen dan alleen nog uitrukken bij noodhulpverzoeken die spoedeisend zijn. Voetbalwedstrijden vallen hier niet onder.

  De minister probeert de aangekondigde acties nog via de rechter te verbieden.

  Rond de wedstrijd Fortuna Sittard-FC Utrecht op 2 september zou ook actie worden gevoerd, maar agenten grepen daar toch in toen supporters van FC Utrecht hekken omtrokken en met stenen gooiden. Eerder deelden agenten onder andere ook flyers uit rond de wedstrijd PSV-BATE Borisov.

  BEKIJK OOK

  Minister stapt naar rechter om aangekondigde politieacties te verbieden

  Animo voor gezamenlijke stakingsactie ambtenaren, maar heeft het zin?

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 12 september 2018 @ 00:27
  #102
  reactie op (#101) herman_dad

  Goedemorgen, MINISTER STAPT NAAR RECHTER OM CAO-AKTIES KOMENDE WEEKEND TE VERBIEDEN. Hij vindt deze acties in essentie te ver gaan en denkt dat de veiligheid van het publiek in gevaar komt? Dat is in deze niet het geval, 112 meldingen worden beantwoord in woord en daad maar verder geen voorkomende werkzaamheden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Minister stapt naar rechter om aangekondigde politieacties te verbieden

  GISTEREN, 17:27

  AANGEPAST GISTEREN, 20:02

  POLITIEK

  Grapperhaus in gesprek met agenten OMROEP ZEELAND

  Minister Grapperhaus van Justitie heeft een kort geding aangespannen om de aangekondigde politieacties van dit weekend te verbieden. Hij had de politiebonden al gesommeerd om niet door te gaan met hun staking, maar zij gaven geen gehoor aan die oproep.

  De bonden hebben alle politiemedewerkers opgeroepen om vanaf vrijdagmiddag hun werkzaamheden neer te leggen. Ze zullen dan alleen nog uitrukken bij noodhulpverzoeken die spoedeisend zijn.

  Grapperhaus waarschuwde in een sommatie die gericht was aan de voorzitters van de politiebonden dat er door de acties sprake is van onacceptabele risico's voor de openbare orde en veiligheid.

  "Deze risico's maken de aangezegde actie onverantwoord en onbeheersbaar", aldus de minister. "U en ik kunnen het ons niet permitteren om concessies te doen aan de veiligheid in Nederland en aan de veiligheid van politiemensen."

  Alle begrip

  Een woordvoerder zegt dat de minister alle begrip heeft voor politiemensen die actie willen voeren. "Alleen: in dit geval zijn de veiligheidsrisico's te groot."

  Toch zijn de politievakbonden niet van plan de acties af te zwakken, zegt Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond. "Wij vinden dat we terecht actie voeren voor meer veiligheid in Nederland en een betere cao. We hebben bij deze actie de waarborgen voor de veiligheid van de burgers uitermate goed meegenomen."

  "We zitten in de problemen door dit kabinet", zegt Struijs. "Daarom is het voor ons heel belangrijk dat deze actie doorgaat, om aan te tonen dat we het wel een beetje zat zijn."

  Acuut gevaar

  Volgens Struijs is er geen sprake van concessies doen aan de veiligheid, zoals Grapperhaus zegt. "Want op het moment van acuut gevaar voor de burger zal de politie in actie komen."

  Vanwege de acties is er geen politie beschikbaar bij verschillende voetbalwedstrijden komend weekend. "Het is een inschatting van de burgemeesters van die steden of de wedstrijden doorgaan of niet. Willen ze graag politie, dan kunnen ze dat afdwingen bij de rechter. Wij volgen de rechter altijd."

  Hoge werkdruk

  De politie voert niet alleen actie voor een betere cao. Door de hogere werkdruk kunnen agenten onvoldoende instaan voor de veiligheid, zeggen de bonden. Ook een hoger salaris en de pensioenleeftijd zijn belangrijke punten.

  BEKIJK OOK

  Geen vertraging en 'gewoon doorlopen' bij actie politie Utrecht Centraal

  Morgenmiddag geen publiek welkom in Tweede Kamer

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 11 september 2018 @ 00:13
  #101
  reactie op (#100) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIEBONDEN ZIEN 'STAPPEN VOORWAARTS' IN HET CAO CONFLICT.  Volgens hen doen alle betrokken onderhandelaars hun best er volgende week uit te kunnen komen? 

  Zie en lees verder art. van NU/nl Twitter (bron)

  Politiebonden zeggen 'stappen voorwaarts' te nemen in cao-conflict

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 10 september 2018 16:07 Laatste update: 10 september 2018 16:57

  De politievakbonden zeggen "stappen voorwaarts" te nemen in het cao-conflict dat de bonden hebben met de korpsleiding en minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Dat zegt Gerrit van de Kamp, voorzitter van vakbond ACP.

  Volgens Van de Kamp doet iedereen zijn uiterste best om er deze week uit te komen, zodat de aangekondigde ''heftigste acties ooit" komend weekend niet nodig zijn.

  De vakbonden hebben politieagenten opgeroepen om vanaf vrijdag alleen nog maar uit te rukken bij echt grote nood en het andere werk te laten liggen. De actie moet vanaf vrijdag 18.00 uur tot en met zondag 16 september 23.59 uur lopen.

  De bonden noemen deze actie de ''ultieme stap". Ze strijden onder meer voor een verlaging van de werkdruk en meer salaris.

  Actie kan gevolgen hebben voor Eredivisie-wedstrijden

  De aangekondigde actie kan grote gevolgen hebben voor onder meer festivals en voetbalwedstrijden. In de Eredivisie staan onder meer zaterdagavond ADO Den Haag - PSV en zondagmiddag AZ - Feyenoord op het programma. De KNVB kon afgelopen week nog niet zeggen of de aangekondigde acties gevolgen hebben voor de wedstrijden.

  De bonden benadrukken dat de samenleving en de rechtsstaat met de actie niet in gevaar mogen komen. 112 blijft dus bereikbaar voor spoed en de politie zal daar navolging aan geven.

  In de meldkamers wordt een schifting gemaakt: geweldsdelicten, heterdaad criminaliteit, roof en levensbedreigende situaties zijn spoedeisend. Maar voor bijvoorbeeld overlastmeldingen, burenruzies en soortgelijke zaken rukt de politie niet uit.

  Politiebonden ontevreden over werkdruk

  De politiebonden voeren actie omdat ze ontevreden zijn over de onderbezetting en de werkdruk. Met een pakket van maatregelen willen ze van de politie weer een "gezonde organisatie" maken. Dat pakket hebben de bonden in april aan minister Grapperhaus en korpschef Erik Akerboom aangeboden.

  Het pakket bestaat uit salarisverhoging, meer trainingsuren, extra vakantiedagen, meer doorstroomkansen en vooral het aanpakken van de onderbezetting.

  Door: ANP/NU.nl 63 reacties  

  Lees meer over: 

  Politie

  handtekeningafbeelding