7768 keer bekeken

POLITIEBOND: 'Veerkracht politie is al tot het maximum uitgerekt'

 • donderdag 26 juli 2018 @ 00:38
  #90
  reactie op (#89) herman_dad

  Goedemorgen, ACTIE VOERENDE AGENTEN ZETTEN MINISTER AAN DE KANT VOOR 'CONTROLE'...Dit moet haast een 'inside job zijn'? En ook zuiver toeval dat - Omroep Zeeland - er ook bij was. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Actievoerende agenten zetten minister langs de kant voor controle.

  GISTEREN, 14:48

  REGIO

  Grapperhaus in gesprek met agenten OMROEP ZEELAND

  Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid is in Zeeland in zijn dienstauto van de weg gehaald door actievoerende agenten. De minister was voor een werkbezoek onderweg naar een trainingscentrum van de politie in Nieuwdorp.

  De politie was bezig met een controle zonder dat er bekeuringen werden uitgedeeld. Toen de minister langskwam, werd hij eruit geplukt, meldt Omroep Zeeland.

  Bij de controle van zijn auto bleek dat alles in orde was, zegt een woordvoerder van politievakbond ACP. De minister nam daarna ruim de tijd om met agenten in gesprek te gaan.

  Niet blij met cao-voorstel

  De politiebonden hadden al aangekondigd dat ze actie zouden voeren bij het werkbezoek van de minister. Ze zijn niet te spreken over het nieuwste cao-voorstel dat Grapperhaus maandag lanceerde. Dat gaat om 7 procent meer loon in 2,5 jaar en meer invloed op de werktijden.

  Grapperhaus wilde met dat voorstel de bonden terug aan tafel krijgen. Die liepen eerder deze maand teleurgesteld weg bij de cao-onderhandelingen.

  Frank Kuiper

  @KuiperFD

  Minister @ferdgrapperhaus stapte direct de dienstauto uit toen zijn chauffeur de controleplaats in reed. In gesprek met de collega’s. #caopolitie @politieactieZWB

  11 uur geleden

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 25 juli 2018 @ 00:40
  #89
  reactie op (#88) herman_dad

  Goedemorgen, NIEUWE VOORSTELLEN CAO AFGEWEZEN, POLITIE GAAT WEER ACTIES voeren. En hoeveel agenten lopen er effectief op straat? De politie zelf weet dat ook niet, kan het ook niet exact weten, in die zin afhankelijk van sommige gebeurtenissen. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS, RTL-NIEUWS, Twitter (bronnen)

  Politiebonden wijzen cao-voorstel minister af, vanaf morgen weer acties

  GISTEREN, 14:47

  AANGEPAST GISTEREN, 16:00

  BINNENLAND

  Agenten tijdens een manifestatie eerder deze maand ANP

  De politiebonden hebben het nieuwe cao-voorstel van minister Grapperhuis afgewezen. De ACP meldt dat vanaf morgen nieuwe acties volgen, de eerste bij het bezoek van de minister aan een politiecentrum in Zeeland.

  Grapperhaus deed gisteren een nieuw voorstel om de bonden terug aan de onderhandelingstafel te krijgen. Het voorstel was 7 procent loon erbij in 2,5 jaar tijd en meer invloed op de roosters. De ACP zegt dat de bonden zwaar teleurgesteld zijn in het bod van de werkgever. De Nederlandse Politiebond zegt dat het om een tekort aan personeel en een veel te hoge werkdruk gaat en niet alleen om een goed loonbod.

  Eerder deze maand liepen de bonden boos weg, mede omdat er een voorstel werd gedaan om de negenurige werkdag af te schaffen. In het nieuwe voorstel is dat voornemen afgezwakt. Nieuwe werknemers moeten vijf dagen van acht uur draaien, de huidige werknemers worden gestimuleerd om dit te doen.

  Bij de politie werken ongeveer 65.000 mensen. De nieuwe cao moet tot en met 2020 gaan gelden. Agenten hebben de afgelopen weken al verschillende keren acties gevoerd, onder meer door geen bonnen uit te schrijven voor lichte verkeersovertredingen. Al voordat de cao-discussie speelde, was er veel onrust bij de politie vanwege de reorganisatie tot Nationale Politie.

  BEKIJK OOK

  Politie voert actie, geen boetes voor wildplassen en foutparkeren

  Nieuwe politieacties, minder bekeuringen vanaf maandag

  Deel dit artikel: 

  24 juli 2018 19:02

  Hoeveel agenten lopen er op straat? De politie 'weet het niet'.

  Hoeveel agenten lopen er op straat? De politie 'weet het niet'

  Het lijkt dat selchts een derde van de agenten de straat op gaat. 

  © ANP

  Hoeveel agenten lopen er op straat? RTL Nieuws wil dat weten, maar het lukt de politie niet om daar antwoord op te geven. Dat is pikant, omdat juist nu de spanning tussen de gewone agenten de korpsleiding oploopt vanwege steeds meer toenemende werkdruk.

  Volgens de Nationale Politie kan het aantal agenten op straat elke dag verschillen afhankelijk van hoe ze worden ingeroosterd: "Het is dus goed mogelijk dat er dagen zijn dat het 'blauw op straat' in Nederland 17.000 dienders betreft, maar er ook dagen zijn dat het 23.000 dienders betreft", schrijft een woordvoerder in een e-mail aan RTL Nieuws. 

  Vragen aan de politie

  Wat vaststaat, is dat nog niet de helft van de ongeveer 50.000 agenten die er zijn op straat actief zijn om de criminaliteit te bestrijden. In maart van dit jaar benaderden we de politie met enkele vragen over de politiesterkte.

  ZIE OOK: Politiebonden vinden 7 procent meer salaris niet genoeg

  Bijna vier maanden later en heel wat e-mails verder komt het hoge woord er uit: "Het is onmogelijk uit te komen op een specifiek getal omdat het dagkoersen zijn en er binnen eenheden fluctuaties zijn die niet in systemen worden vastgelegd."

  Toenemende werkdruk

  "Volkomen ongeloofwaardig", zegt voorzitter Gerrit van de Kamp (foto) van de Politievakbond ACP: "Duidelijk is dat na al die jaren de politie kennelijk nog steeds niet kan of wil laten zien hoeveel mensen er echt op straat werken. Ze praten over het aantal mensen dat op papier beschikbaar is, maar niet over wat feitelijk beschikbaar is. Dat levert de huidige problemen op."

  Van de Kamp doelt op de oplopende spanning in het politiekorps. De gewone agenten zijn de steeds maar toenemende werkdruk meer dan zat en voeren actie voor een betere cao.

  Verstrekte cijfers politie

  Uit de cijfers die de politie heeft verstrekt blijkt dat er 21.202 agenten de straat op kunnen. De rekensom die RTL Nieuws op basis van de verstrekte gegevens maakte:

  • Agenten op straat zitten in de schalen 5 t/m 9. Totaal: 21.202 agenten
  • Daar moet 12 procent vanaf. Want volgens de politie heeft gemiddeld genomen 88 procent van de agenten een rtgp-diploma. Dat is de training voor wat in de politiewereld het schoppen, slaan, schieten diploma heet. Agenten op straat moeten dat diploma hebben, anders mogen ze niet op straat surveilleren. Dat is niet 100 procent omdat niet iedere agent die toets haalt.
  • 21.202 – 12 procent is Blijft over: 18.658 agenten
  • Het gemiddelde ziekteverzuim is 7 procent, dus blijven er 17.352 agenten over die op straat inzetbaar zijn.

  Ingewijden wijzen er op dat minder agenten op straat bewust beleid is van de politie. Met de komst van de nationale politie is de balans tussen blauw op straat en de agenten die doen aan opsporing en informatie inwinnen veranderd. "Er gaat meer menskracht naar de laatste twee takken van sport", zegt een ingewijde. Daardoor verandert het karakter van de politie. Ook is de afgelopen jaren capaciteit opgeslorpt door inzet van politie bij immigratie, bewaken/beveiligen, terrorisme en grote evenementen. "Dat is ten koste gegaan van blauw op straat."

  Een derde van de agenten op straat

  Conclusie: volgens de berekeningen van RTL Nieuws lopen er van de 49.800 fte die de politie sterk is zo’n 17.352 agenten op straat. Dat betekent dat 35 procent van de operationele sterkte van de politie op straat loopt. Volgens Van de Kamp van Politievakbond ACP is dit nog een optimistische berekening. Hij wijst er op dat teams ook nog allerlei andere verplichtingen hebben om mensen te leveren, bijvoorbeeld voor de Mobiele Eenheid en recherche-onderzoeken. Dat zorgt voor een nog lager aantal agenten op straat.

  De politie bestrijdt de berekening van RTL Nieuws. Volgens hen klopt de berekening niet. Maar op de vraag hoeveel agenten het dan wel zijn, kan de politie geen antwoord geven. "Dat varieert per dag tussen de 17.000 en 23.000", aldus een woordvoerder van de nationale politie.

  Meer op rtlnieuws.nl:

  RTL Nieuws

   

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 24 juli 2018 @ 00:23
  #88
  reactie op (#87) herman_dad

  Goedemorgen, NIEUW VOORSTEL CAO POLITIE: Tot 7 % loonsverhoging. De Bonden gaan dit voorstel nu goed lezen en analyseren. De acties van de politie gaan voorlopig nog door.

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  3 juli 2018 14:09

  Nieuw cao-voorstel voor politie: loonsverhoging van 7 procent.

  Nieuw cao-voorstel voor politie: loonsverhoging van 7 procent

  Archieffoto. 

  © ANP

  De cao-acties van de politiebonden lijken hun vruchten af te werken. Als het aan de minister van Justitie en Veiligheid en korpschef Erik Akerboom ligt, gaan agenten 7 procent meer verdienen, krijgen ze een eenmalige uitkering van 500 euro en meer invloed op hun eigen rooster.

  Het voorstel van minister Ferd Grapperhaus en de korpschef is vandaag naar de vakbonden verstuurd.

  Geen bekeuringen

  De politie en vakbonden steggelen al weken met elkaar over de cao, die voor 65.000 politiemedewerkers moet gaan gelden. De afgelopen tijd lagen de onderhandelingen stil en voerden de agenten actie, onder meer door geen bekeuringen uit te schrijven.

  Met het nieuwe voorstel roepen Akerboom en Grapperhaus de vakbonden op terug om tafel te komen. "Wij denken dat dit brede aanbod over de capaciteit, keuzevrijheid en het loonbod de vakbonden voldoende vertrouwen moet geven het gesprek weer aan te gaan", aldus de minister en korpschef.

  Politieagenten willen meer verdienen en een lagere werkdruk:

  Zie oorspronkelijke video in artikel

  Zijn hun eisen terecht?

  Meer dan salaris

  Gerrit van de Kamp, voorzitter van de politievakbond ACP zegt het voorstel goed te gaan lezen, bestuderen en aan de achterban voor te leggen. Hij verwacht woensdagavond of donderdagavond met een reactie te komen. Hij wil al wel kwijt dat het de politiemedewerkers om veel meer gaat dan het salaris. "De werkdruk is torenhoog. De medewerkers willen meer capaciteit en flexibiliteit. Het zwaartepunt ligt zeker niet bij meer geld", aldus Van de Kamp.

  De politievakbonden staakten eerder deze maand de cao-onderhandelingen omdat ze boos waren dat de werkgever in hun ogen niet de juiste oplossing zoekt om de rooster- en werkdruk omlaag te krijgen. Ze vinden ook dat ze te weinig waardering krijgen.

  Meer op rtlnieuws.nl:

  RTL Nieuws / ANP

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 17 juli 2018 @ 00:42
  #87
  reactie op (#86) herman_dad

  Goedemorgen, OOK VERKEERSPOLITIE GAAT ACTIE VOEREN, IN PRINCIPE GEEN BEKEURINGEN, let wel, SNELHEIDSBEKEURINGEN blijven bestaan, flitspalen kunnen geen actie voeren, mogelijk later de afhandeling van eventuele boete's?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Ook de verkeerspolitie gaat actievoeren

  GISTEREN, 21:09

  BINNENLAND

  De acties voor een betere politiecao breiden zich uit ANP

  De acties bij de politie voor een betere cao breiden zich uit. Vanaf morgenochtend 07.00 uur schrijft ook de verkeerspolitie minder bekeuringen uit voor zaken als te hard rijden, negeren van rood licht en bellen met de telefoon aan het oor. Tot nu toe voerden alleen de basisteams, de politie in de wijken, actie.

  De verkeerspolitie gaat op dezelfde manier actievoeren. Alleen bij grove overtredingen volgt een bekeuring. Bij lichte overtredingen geven agenten alleen een waarschuwing.

  De vakbonden NPB, ACP, ANPV en VMHP waarschuwen dat de uitbreiding van de actie naar de verkeerspolitie grote gevolgen kan hebben voor de schatkist. Door eenzelfde soort bonnenprotest in 2015 liep de overheid minimaal 70 miljoen euro mis, zeggen ze.

  Roosterdruk

  Volgens de politiebonden doet minister Grapperhaus nog altijd te weinig om de rooster- en werkdruk omlaag te krijgen. Sinds twee weken willen ze niet meer onderhandelen omdat ze zich niet serieus genomen voelen.

  BEKIJK OOK

  Politie voert actie, geen boetes voor wildplassen en foutparkeren

  Politiebonden schorten cao-overleg op en kondigen acties aan

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 10 juli 2018 @ 01:09
  #86
  reactie op (#85) herman_dad

  Goedemorgen, de CAO-ACTIE van de Politie (Bonden) is gisteren inderdaad van start gegaan, het blijft nu nog bij het niet bekeuren van LICHTE overtredingen. Dit scheelt de overheid ook vele miljoenen uiteindelijk aan inkomsten... lees verder het artikel wat wel en niet, dus vegis u niet?

  Overigens kunnen burgers die een overtreding begaan er niet zomaar van uitgaan dat ze geen bon krijgen. Het blijft een gok, want niet alle agenten doen mee aan de actie.

  En wie opzettelijk misbruikt maakt van het coulancebeleid, moet alsnog een boete krijgen, vinden de bonden.

  Zie en lees art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie voert actie, geen boetes voor wildplassen en foutparkeren.

  GISTEREN, 05:04

  BINNENLAND

  ANP

  Fietsers zonder licht, foutparkeerders en wildplassers hebben de komende tijd een kleinere kans dat ze een boete krijgen. Leden van de politiebonden voeren vanaf vandaag actie tegen de cao-voorstellen van de politietop. De bonden roepen agenten op om kleinere overtredingen af te doen met een waarschuwing.

  Volgens de bonden worden agenten "als citroenen uitgeknepen". Ze vinden dat er te veel werk moet worden gedaan met te weinig mensen. Een andere klacht is het voorstel dat politiemensen straks geen 9-uursdiensten meer mogen draaien, waardoor ze vijf keer in de week moeten werken in plaats van vier. En de top wil 55-plussers niet meer automatisch vrijstellen van nachtdiensten.

  Daarnaast vinden de bonden het een slecht idee van minister Grapperhaus om "de plaats van tewerkstelling te vergroten". Dat komt erop neer dat een agent op elk bureau kan worden geplaatst dat binnen één uur rijden van zijn of haar woonplaats ligt. Verder gaat het ook gewoon om geld: de bonden eisen 3,5 procent meer loon en een hogere kilometervergoeding.

  Toch oppassen geblazen

  Overigens kunnen burgers die een overtreding begaan er niet zomaar van uitgaan dat ze geen bon krijgen. Het blijft een gok, want niet alle agenten doen mee aan de actie.

  En wie opzettelijk misbruikt maakt van het coulancebeleid, moet alsnog een boete krijgen, vinden de bonden.

  BEKIJK OOK

  Politiebonden schorten cao-overleg op en kondigen acties aan

  Politiebaas schrikt van felle reacties op cao-voorstellen

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 06 juli 2018 @ 00:38
  #85
  reactie op (#84) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE DEELT GEEN BEKEURINGEN MEER UIT, vanaf a.s. maandag dan dit in het kader van DE CAO ACTIES, de Bonden die al aankondigden. Maar reken u niet rijk...?! De flistpalen blijven uiteraard gewoon aanstaan, deze kennen geen CAO.

  Zie en lees verder art. RTL-NIEUWS twitter (bron)

  05 juli 2018 19:20

  Agenten gaan actievoeren: vanaf maandag geen bekeuringen.

  Agenten gaan actievoeren: vanaf maandag geen bekeuringen

  Archiefbeeld.

  Geen licht op de fiets, wildplassen of geen voorrang verlenen: volgende week hoef je geen boete te verwachten van een politieagent. De politiebonden roepen agenten op om geen bonnen uit te schrijven voor dit soort overtredingen.

  De bonden zijn het zat dat er nog steeds geen nieuwe cao is. De actie geldt voor heel Nederland en start op maandag 7.00 uur en duurt tot onbepaalde tijd. Alleen op de snelwegen en in heel gevaarlijke situaties zal de politie nog wel een bon uitschrijven.

  De bonden willen niet meer verder praten met minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en de politietop. Zij voelen zich als 'blauwe citroenen' uitgeknepen door het kabinet.

  Beter dan citroensap

  Minister Grapperhaus liet vandaag weten zo snel mogelijk het cao-overleg te willen hervatten. "Jullie verdienen beter dan citroensap'', aldus de bewindsman tegen de groep betogers. Hij beloofde met een goed loonbod te komen. Het is dan wel nodig met elkaar in gesprek te blijven, zei de minister.

  Volgens ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp is het grootste probleem dat veel politiemensen buitengewoon ontevreden zijn over de verhouding met de politietop. "Mensen voelen zich jarenlang niet gehoord en niet gezien. Eerst dat oplossen en dan pas de cao", zegt hij.

  Politiemensen zijn boos dat de werkgever in hun ogen niet de juiste oplossing zoekt om de rooster- en werkdruk omlaag te krijgen. "De werkgever zet in op flexibilisering maar in de praktijk komt dit er op neer dat vooral het personeel offers moet brengen en dat hier niets tegenover staat'', zei Van de Kamp eerder.

  Meer op rtlnieuws.nl:
  Bonden boos op politietop, dreigen met publieke acties

  RTL Nieuws

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 04 juli 2018 @ 00:18
  #84
  reactie op (#83) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG OP NIEUWE CAO: OVERLEG OPGESCHORT EN ACTIES AANGEKONDIGD. Vrij actueel artikel dus hoe deze acties gaan verlopen, nog niet bekend. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Politiebonden schorten cao-overleg op en kondigen acties aan

  GISTEREN, 23:46

  BINNENLANDPOLITIEK

  ANP

  De politiebonden willen niet meer overleggen met minister Grapperhaus over een nieuwe cao. Ze voelen zich niet serieus genomen en kondigen acties aan. Hoe die er precies uit gaan zien, is onduidelijk.

  De bonden hadden eerder een ultimatum gesteld en vinden een brief van Grapperhaus, die ook is ondertekend door de korpsleiding, niet overtuigend. "De politietop heeft te maken met een forse gezagscrisis", concludeert politiebond ACP. In een gezamenlijk antwoord schrijven de politiebonden dat de brief van de minister heeft geleid tot "enorm veel boosheid en frustratie".

  De bonden vinden dat hun leiding doorslaat met flexibilisering. Voor de oplossingen die zijn bedacht om de werkdruk te verlagen, is geen draagvlak: "Politiemensen zien in de voorstellen van de werkgever grote gevolgen voor het combineren van privé en werk maar ook een stijging van reiskosten, wat gevolgen heeft voor hun besteedbaar inkomen."

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 03 juli 2018 @ 00:26
  #83
  reactie op (#82) herman_dad

  Goedemorgen, NIEUWE CAO VOORSTELLEN van de minister, politiechef, WEKKEN GROTE ONRUST BIJ DEZE LAATSTE. Hij schrikt van de felle reacties van de BONDEN. Dat wordt dan nog een 'dingetje'?  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS, twitter (bron)

  Politiebaas schrikt van felle reacties op cao-voorstellen

  GISTEREN, 19:25

  BINNENLAND

  ANP

  De politietop komt nog deze maand met nieuwe voorstellen om de capaciteitsproblemen aan te pakken. Eerdere plannen leidden tot onrust onder agenten.

  In een brief aan de politievakbonden schrijft korpschef Erik Akerboom de ophef te betreuren. Die ontstond toen Akerboom zich achter minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid schaarde en instemde met het versoepelen van de arbeidsvoorwaarden.

  Minister en korpschef willen in een nieuwe cao vastleggen dat agenten op meer plekken in het land kunnen worden ingezet en flexibeler diensten draaien.

  Dat viel verkeerd bij een groot aantal politiemedewerkers, die toch al ontevreden zijn over de hoge werkdruk, het tekort aan mensen en de gevolgen van de reorganisatie. Zij voelden zich in de steek gelaten door hun hoogste baas.

  Grensoverschrijdend

  Vooral het plan om 4x9-uursdiensten af te schaffen leidde tot veel boosheid. Politiemedewerkers verenigden zich in een Facebookgroep met 15.000 leden en uitten felle kritiek op de politietop.

  "De boze, bezorgde en soms grensoverschrijdende reacties en het uitgesproken gebrek aan vertrouwen in de organisatie en de leiding, hebben mij geraakt", schrijft Akerboom nu.

  Hij concludeert dat er "onvoldoende steun" is voor de plannen en wil daarom "aangepaste en aanvullende voorstellen" doen. De politietop gaat de komende drie weken inventariseren waar de grootste knelpunten zitten en nieuwe oplossingen bedenken.

  Protest

  "Onze voorstellen hebben veel politiemensen het gevoel gegeven dat zij de prijs moeten betalen", erkent ook minister Grapperhaus. "Dat was niet de bedoeling."

  Donderdag protesteren vakbondsleden in Den Haag tegen de cao-plannen van de minister en korpsleiding.

  In mei kwamen de politiebonden zelf met ruim dertig voorstellen om de politieorganisatie te verbeteren. Pas als die worden doorgevoerd, willen ze verder praten over een nieuwe cao. Grapperhaus en Akerboom zeggen met de bonden in gesprek te willen over hun plannen.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 16 februari 2018 @ 07:27
  #82
  reactie op (#81) herman_dad

  Goedemorgen, nog meer POLITIEBOND(EN) NIEUWS, Politievakbond: agenten staan in de kou na geweld, heeft u ervaringen of welke melding dan ook? 

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS (bron)

  2 uur 8 minuten geleden

  Politievakbond: agenten staan in de kou na geweld.

  Politievakbond: agenten staan in de kou na geweld

  © ANP

  Geweld tegen politieagenten mag absoluut niet getolereerd worden, roept de politietop al jaren. Maar ondertussen wordt er binnen het korps enorm bezuinigd op de hulpverlening aan agenten die slachtoffer zijn geworden, schrijft het AD.

  In twee jaar tijd zijn 39 van de 50 speciale casemanagers, bedoeld om de agenten bij te staan, wegbezuinigd. Schandalig, vindt Jan Struijs van de politiebond NPB tegen de krant. "Er zijn goede protocollen opgezet, maar keer op keer als politiemensen een beroep doen op die regeling, worden ze in de kou gezet."

  Dit maken agenten mee tijdens de jaarwisseling:

  Berucht wat betreft geweld tegen agenten is de nieuwjaarsnacht. Vooral in de grote steden, zoals hier in Den Haag, zijn agenten hun leven soms niet zeker.

  Elk jaar raken ruim duizend agenten gewond door geweld bij hun werk. In januari alleen al waren er dertien gevallen van poging tot doodslag op een agent.

  'Gewoon met te weinig'

  De agenten in kwestie moeten voor hulp terecht kunnen bij die casemanagers, voor mentale ondersteuning maar ook voor praktische zaken. Die doen wat ze kunnen, zegt Struijs. "Maar ze zijn gewoon met te weinig."  Een agent vertelt tegen de krant dat ze -na aanvankelijk goed geholpen te zijn- uit de lokale media moest vernemen dat de man die op haar was ingereden, was veroordeeld. 

  De korpsleiding geeft toe dat het probleem is onderschat en zegt te bekijken hoe het aantal casemanagers structureel weer omhoog kan. 

   

  Gewijzigd op 2018-07-03 00:23:12
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 06 mei 2016 @ 06:17
  #81
  reactie op (#78) herman_dad

  Goedemorgen, de politie blijft druk ook met asielzoekerscentra. Bij een massale vechtpartij in een asielzoekerscentrum in het Noord-Brabantse Goirle zijn twee minderjarige asielzoekers aangehouden. Dat meldt de Tilburgse politie.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4295428/2016/05/06/Gewonden-bij-vechtpartij-asielzoekerscentrum-Goirle.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/800001090/112/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

  handtekeningafbeelding