1614 keer bekeken

DEN HAAG: Aangifte tegen politie: jongen met geweld aangehouden

 • dinsdag 02 november 2021 @ 00:30
  #16
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE EN OM ONDERZOEKEN VIDEO DEN HAAG WAAR POLITIEMAN ARRESTANT TEGEN HET HOOFD SCHOPT.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 13:43 • AANGEPAST GISTEREN, 20:10

  Politie en OM Den Haag onderzoeken beelden waarop agent tegen hoofd van arrestant schopt

  De politie en het Openbaar Ministerie in Den Haag gaan videobeelden van politiegeweld onderzoeken. Op sociale media zijn beelden opgedoken van een agent die een arrestant onder meer tegen het hoofd schopt.

  De beelden zijn gisteren opgenomen in de Haagse wijk Transvaal toen er een demonstratie tegen de coronamaatregelen was op het Joubertplantsoen. De video is vanaf een flatwoning aan het plantsoen gemaakt.

  Reactie politie

  Volgens de politie werden agenten op het Paul Krugerplein aangevallen door een groep mensen met gezichtsbedekkende kleding. Sommigen hadden knuppels en zwaar vuurwerk bij zich. De groep ging daarna naar het Joubertplantsoen, waar negen mensen werden opgepakt.

  Op de beelden zijn enkele agenten te zien en een paar mensen die op de grond liggen. Een agent komt met een wapenstok op een van de arrestanten aflopen. Hij schopt vervolgens tegen het hoofd van de arrestant en slaat meerdere malen met de wapenstok.

  profielfoto ðŸŒ¸Simone Juffermans@SimoneSays123

   Zie video in oorspronkelijke artikel

  Politiegeweld gisteren in Den Haag‼️ Ze schoppen en slaan iemand die weerloos op de grond ligt 😳.

  18 uur geleden

  "Het geweld dat de politie mag gebruiken is aan strenge voorwaarden gebonden en wordt achteraf altijd getoetst. Dat is ook bij deze aanhoudingen het geval", schrijft de politie in een verklaring. De betrokken agent mag zolang het onderzoek loopt alleen bureaudiensten draaien.

  Het Openbaar Ministerie twittert dat het de zaak onderzoekt. Een officier van justitie zal de situatie en het toegepaste geweld beoordelen.

  Dit is niet zoals wij als politie willen zijn.

  Haagse politiechef Paul van Musscher

  Bij Omroep West zegt politiechef Paul van Musscher dat hij zich goed kan voorstellen dat mensen schrikken als ze het filmpje zien. "Het ziet er heel naar uit, dit mag niet. Dit is niet zoals wij als politie willen zijn." Tegelijkertijd wijst hij erop dat politiemensen die gisteren op het plein waren, spreken van excessief geweld van de groep. "Grof geweld uit het niets tegen de politie. Daar zijn wij van geschrokken."

  Demissionair minister van Justitie Grapperhaus roept mensen op om niet direct conclusies te trekken "omdat iemand een filmpje op internet duwt". Hij benadrukt dat hij niet wil zeggen dat niet ergens iets gebeurd kan zijn, "maar ga nou niet direct een oordeel vormen", zegt hij tegen persbureau ANP.

  De lokale politieke partij Hart voor Den Haag/Groep de Mos heeft schriftelijke vragen ingediend en eist opheldering van de burgemeester over het incident.

  profielfoto Hart voor Den Haag / Groep de Mos 💚💛@GDMDenHaag

  Deze heftige beelden van politieoptreden circuleren op social media. Hart voor Den Haag raadslid @ArjenDubbelaar heeft zojuist schriftelijke vragen ingediend over het waarom van zoveel geweld en vraagt de burgemeester opheldering 👇 https://t.co/OKb44ESj18

  14 uur geleden

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 24 juli 2021 @ 00:45
  #15
  reactie op (#13) herman_dad

  Goedemorgen, TWEE POLITIEMEDEWERKERS DEN HAAG BUITEN FUNCTIE wegens onderzoek wangedarg bij aanhouding, er is aangifte gedaan van mishandeling daarbij.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 22:37

  Twee Haagse agenten buiten functie gesteld na 'ernstig plichtsverzuim'

  Twee medewerkers van de Haagse politie zijn op non-actief gezet vanwege "een vermoeden van ernstig plichtsverzuim", zo meldt de politie in een persbericht. Een van hen wordt verdacht van buitenproportioneel geweld bij een aanhouding, en het daarna "niet volledig of niet naar waarheid" melden van dat geweld. De aangehouden verdachte heeft aangifte gedaan van mishandeling, zegt de politie.

  Het team Veiligheid, Integriteit en Klachten van de politie is nu een disciplinair onderzoek begonnen, maar er is ook een strafrechtelijk onderzoek ingesteld door het Openbaar Ministerie. Een van de medewerkers die buiten functie is gesteld, is daarbij ook als verdachte aangemerkt.

  Zolang het onderzoek van het OM loopt, hebben de betrokken medewerkers geen toegang tot de politiegebouwen en -systemen. Het OM en de politie willen niet ingaan op de zaak.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 16 mei 2020 @ 01:14
  #14
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, CONFLICT OM HAAGSE POLITIECHEF, KLOKKENLUIDSTER: Ze stapt op bij de politie omdat ze e.e.a. niet vertrouwd, met name het 'old boys netwerk' ...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 08:48

  Kritische weggestuurde politiechef verlaat politie definitief

  De weggestuurde politiechef Fatima Aboulouafa gaat de politie definitief verlaten. Dat schrijft ze op het zakelijke netwerk LinkedIn.

  In gesprekken over haar toekomst bij de politie kon ze naar eigen zeggen geen garantie krijgen dat ze niet "op enig moment teruggepakt gaat worden door het old boys network", zo schrijft ze.

  Aboulouafa vroeg in juni vorig jaar als teamchef in Leiden in een bericht op Instagram publiekelijk aandacht voor racisme, machtsmisbruik en pesten binnen de politieorganisatie. Drie maanden later werd ze op non-actief gesteld omdat haar kritiek "te veel interne spanningen" zou veroorzaken binnen haar eigen eenheid. Kort daarna werd duidelijk dat ze niet mocht terugkeren bij de politie-eenheid Den Haag, waar Leiden onder valt.

  Ahmed Marcouch, de burgemeester van Arnhem en oud-politiemedewerker, werd vervolgens ingeschakeld alonafhankelijk verkenner om Aboulouafa aan een nieuwe functie binnen de politie te helpen. Uiteindelijk dus zonder succes.

  In opspraak

  Het Haagse korps kwam de afgelopen tijd meerdere malen in het nieuws vanwege problemen in de organisatie. Volgens klokkenluiders is er sprake van discriminatie, overmatig gebruik van geweld en een verziekte cultuur.

  Zo ontstond er ophef over een aanhouding van een 18-jarige man van Marokkaanse komaf in oktober 2018. Daarbij werd buitenproportioneel geweld gebruikt.

  In december vorig jaar maakte de politie in Den Haag bekend dat vier agenten waren gestraft vanwege het incident. Drie van hen waren direct betrokken bij de aanhouding. Een vierde politiemedewerker filmde de arrestant later in de cellengang en deelde deze beelden met andere agenten.

  'Lagere straffen voor agenten'

  "Ongepast gedrag, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd", zei de Haagse politiechef Paul van Musscher na het opleggen van de straffen. Toch zijn de straffen nu op advies van de landsadvocaat en politiejuristen verlaagd, meldt NRC.

  Een agent die ontslagen zou worden, mag toch blijven. Een andere agent wordt niet teruggezet in rang en heeft een voorwaardelijke straf gekregen.

  De agenten waren tijdens het interne onderzoek overgeplaatst naar Gouda, waar ze "extra taken" kregen. Dat ging volgens hen in tegen het vertrouwensbeginsel, waarna ze bezwaar maakten tegen hun straffen. De politie zegt tegen de krant "de gang van zaken te betreuren".

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 03 december 2019 @ 00:29
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE DEN HAAG NEEMT MAATREGELEN TEGEN AGENTEN WEGENS WANGEDRAG. Eén is er ontslagen voor en één is voorwaardelijk ontslagen. Zes medewerkers krijgen een officiele waarschuwing en allen waren afkomstig van het omstreden bureau Hoefkade.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 15:11

  Disciplinaire maatregelen tegen Haagse agenten wegens wangedrag.

  Maatregelen tegen agenten politiebureau Hoefkade in Den Haag ANP

  De politie in Den Haag neemt maatregelen tegen vier agenten van bureau Hoefkade. Het gaat onder meer om een voorgenomen strafontslag en een voorgenomen voorwaardelijk ontslag. Ook krijgen zes medewerkers een officiële waarschuwing.

  Het gaat om agenten die betrokken waren bij een aanhouding in oktober 2018. Een van de agenten gebruikte daarbij meerdere malen zijn wapenstok tegen een 18-jarige verdachte, meldt Omroep West.

  Begin dit jaar startte de politie een disciplinair onderzoek naar de vier medewerkers. Drie van hen waren direct bij de aanhouding betrokken. Zij werden in de loop van het onderzoek overgeplaatst naar een ander bureau. Uit het onderzoek blijkt dat het bij de aanhouding toegepaste geweld niet proportioneel was.

  Verder blijkt dat de drie betrokken politiemedewerkers na het incident weliswaar hebben gemeld dat bij de aanhouding geweld was gebruikt, maar dat zij deze melding onjuist en onvolledig hebben opgesteld. Een vierde politiemedewerker filmde de arrestant later in de cellengang en deelde deze beelden met andere agenten.

  Strafmaatregelen

  Alle vier de agenten hebben maandag gehoord wat hun voorgenomen straf is. Bij één van hen gaat het om een strafontslag. Deze medewerker is vandaag direct buiten functie gesteld. Bij een tweede politiemedewerker gaat het om een voorwaardelijk strafontslag met een proeftijd van drie jaar. Bij een derde agent is het voornemen hem terug te zetten in rang en salarisschaal. De vierde, filmende, politiemedewerker moet 47 uur verlof inleveren. De drie laatstgenoemde medewerkers worden tot slot allemaal gedwongen overgeplaatst naar een ander bureau.

  De politie deed ook breder intern onderzoek naar de werkcultuur op bureau Hoefkade. Daaruit kwam naar voren dat er naast de vier onderzochte agenten van de arrestatie nog zes medewerkers waren die zich hebben misdragen richting buurtbewoners. Deze zes hebben een officiële waarschuwing gekregen.

  'Niet getolereerd'

  "Ongepast gedrag wordt niet getolereerd", zegt politiechef Paul van Musscher. "Door onrechtmatig geweld toe te passen en hier niet eerlijk over te rapporteren, zijn disciplinaire maatregelen tegen deze medewerkers op zijn plaats. In deze zaak hebben wij de strafmaat laten toetsen door de landsadvocaat en het landelijk strafmaatoverleg van de politie. De betrouwbaarheid van een politieambtenaar, en daarmee de betrouwbaarheid van de hele politieorganisatie, dient altijd boven elke twijfel te zijn verheven", aldus Van Musscher.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 24 oktober 2019 @ 00:27
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen. OOK DE KORPSCHEF VAN DE REGIO DEN HAAG MENGT ZICH NU IN HET AMBTELIJKE EN POLITIEKE ONTSTANE CONFLICT OMTRENT DE KLOKKENLUIDSTER. Overigens is en lijkt het gehele ambtelijke apparaat in Den Haag, de POLITIEK en kennelijk ook openbare organen als de politie niet meer in directe zin te functioneren? Zie ook elders bij club http://justittieledwalingen.clubs.nl/ in het forum over POLITIEK.  

  Den Haag krijgt meldpunt integriteit

   GISTEREN, 15:38 IN REGIONAAL NIEUWS

  Inwoners, ambtenaren en bestuurders van de stad kunnen er een mogelijk probleem doorgeven.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 23:05

  Politiechef Den Haag herkent zich niet in kritiek op leiding.

  ANP

  Paul van Musscher, eenheidschef van de politie Den Haag, herkent zich niet in de kritiek die de afgelopen dagen op de leiding van zijn eenheid is geuit. Hij voelt zich daarom genoodzaakt zich te verdedigen, zegt hij tegen Omroep West. "Ik lees het en denk: dit gaat over mijn team. En ik herken het niet. Dat doet een beetje pijn."

  Vorige week dienden twintig migrantengroepen en maatschappelijke organisaties onder leiding van Controle Alt Delete een klacht in bij korpschef Erik Akerboom over de leiding van de eenheid Den Haag. Zondagavond zegden drie oppositiepartijen in de Haagse gemeenteraad het vertrouwen in die leiding op. Zij vinden dat de eenheid onvoldoende optreedt tegen misstanden, racisme en discriminatie.

  Wangedrag

  Eén van de aanleidingen is een onderzoek naar vier agenten van bureau Hoefkade in Den Haag. Zij worden beschuldigd van wangedrag. "Het onderzoek loopt nog, dus normaal zou ik heel terughoudend zijn in het geven van commentaar. Maar na de klacht van Controle Alt Delete, en als daar ook nog politieke partijen bijkomen, dan kan ik niet anders dan een krachtig signaal afgeven", zegt Van Musscher.

  "Er is een beeld ontstaan dat de hele eenheid niet zou deugen. Het signaal is dat er walgelijke termen zijn gebruikt, maar we zijn wel meteen na de eerste melding een onderzoek gestart omdat we het zo serieus nemen en racisme en geweld niet accepteren. Ik ga persoonlijk bij de bureaus langs om te vertellen dat we hier zorgvuldig in moeten zijn", aldus de politiechef tegen de regionale omroep.

  Contact

  Van Musscher is verder niet blij met de actie van de Haagse partijen HSP, de Islam-democraten en NIDA. "Ik had liever dat ze me uitgenodigd hadden, bijvoorbeeld in de gemeenteraadscommissie Bestuur, om uitleg te geven en dan kan ik het zeker uitleggen."

  Hij vindt dat de actie van de raadsfracties ook verder gaat dan alleen kritiek op hem: "Als je zoiets zegt over de eenheidsleiding, zeg je ook iets over onze bazen, de burgemeesters in de regio. Daarom ben ik ook blij met de steun die alle 27 gisteren hebben uitgesproken."

  Zaken afgedaan

  Wat betreft de klacht van de twintig organisaties wijst de politiechef erop dat de aangedragen zaken allemaal al zijn afgedaan. Het gaat om een lijst van twaalf zaken uit de afgelopen acht jaar. "Die zijn allemaal behandeld door een onafhankelijke instantie: het OM, de Rijksrecherche, de Nationale ombudsman, en er staan zaken op waarvan al is vastgesteld dat de politie er geen schuld aan had."

  Het korps is volgens de politiechef al jaren bezig met diversiteit in de eenheid.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 23 oktober 2019 @ 00:25
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goiedemorgen, BURGEMEESTERS REGIO DEN HAAG VERWERPEN 'VERZIEKTE SFEER' BIJ POLITIE. Dat was te verwachten, net als de straklacht tegen minister Grapperhaus in deze, zal door het OM, per slot is het hun 'politieke' baas, niet gehonoreerd zal worden. De schuld van alles ligt altijd bij de klokkenluider in deze verziekte maatschappij?

  Toch een beetje politiek steun? Drie partijen zeggen vertrouwen op in politieleiding Den Haag

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 14:06

  Burgemeesters regio Den Haag verwerpen beeld 'verziekte cultuur' bij politie.

  ANP

  Burgemeesters van gemeenten in de regio Den Haag verwerpen "met kracht" het beeld van structurele misstanden bij de politie in hun gebied. Er is geen sprake van een verziekte cultuur waarin de leiding weg zou kijken, schrijven 27 burgemeesters in een verklaring.

  Ze reageren hiermee op klachten van maatschappelijke groeperingen en politieke partijen in de gemeenteraad van Den Haag over discriminatie en racisme, waaraan agenten zich schuldig zouden maken. Het gaat om onder anderen burgemeesters van de steden Delft, Leiden, Zoetermeer, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg.

  Vorige week dienden twintig maatschappelijke organisaties en migrantengroeperingen bij korpschef Erik Akerboom een klacht in over de Haagse politieleiding. Die zou niet ingrijpen bij structurele misstanden binnen de regionale politie-eenheid Den Haag. Drie partijen in de Haagse gemeenteraad hebben zich aangesloten bij de klacht.

  "Het voortdurend ten onrechte in twijfel trekken van de integriteit van de politie is niet alleen verwerpelijk, maar ook gevaarlijk", staat in de verklaring van alle burgemeesters van de veiligheidsregio Haaglanden.

  "Als mensen het handelen van de politie in twijfel trekken, wordt het lastiger voor agenten om mensen op straat aan te spreken en te corrigeren", zegt een woordvoerder van waarnemend burgemeester Remkes van Den Haag. De woordvoerder zegt bang te zijn dat burgers, wanneer ze een agent zien, gaan denken: "Ik heb niks met u te maken, want ik heb gelezen dat u niet integer bent."

  Excuses

  De burgemeesters zeggen zich te realiseren dat er bij de politie fouten worden gemaakt en dat "zaken niet altijd goed gaan". "Die fouten moeten worden erkend, daar moet van worden geleerd en waar aan de orde dienen excuses te worden aangeboden of maatregelen te worden genomen." Volgens de burgemeesters heeft de politie de afgelopen tijd geïnvesteerd in diversiteit in de korpsen en zou er kritisch zijn gekeken naar misstanden.

  Agenten voelen zich gesteund door de verklaring, zegt Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB). "Als je als collectiviteit negatief wordt weggezet, doet dat pijn", zegt hij. Volgens hem werkt de politie vooral in Den Haag in complexe wijken, met veel geweld. "Daarom wordt dit als steunbetuiging gezien."

  De politie bevestigde vorige maand na berichtgeving van de NOS signalen van misstanden te hebben gekregen, maar zegt dat er geen sprake is van een structureel probleem.

  Een paar weken geleden werd de Leidse politiechef Fatima Aboulouafa op non-actief gezet. Leiden valt onder de eenheid Den Haag. Ze had daarvoor openlijk verteld over discriminatie en machtsmisbruik binnen de politie.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 22 oktober 2019 @ 00:22
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, KRITISCHE POLITIECHEF DOET AANGIFTE TEGEN MINISTER GRAPPERHAUS wegens laster. Of dit ook zal doorgaan, bij het OM dát is nog maar de vraag. 'EEN' vraag inderdaad ivm de 'onafhankelijkheid van het OM in deze'...wink zeer interessant, de gevolggeving daarbij, we wachten af. 

  Kritische politiechef: 'Klokkenluiders worden geïntimideerd en geëlimineerd' Daarover bestaat ook een boek, Zinloos Juridisch Geweld, al veel eerder bekend.

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 18:57

  Kritische politiechef doet aangifte tegen Grapperhaus wegens laster

  De voormalige politiechef Fatima Aboulouafa aan tafel bij Jinek KRO-NCRV

  De weggestuurde Leidse politiechef Fatima Aboulouafa heeft aangifte gedaan tegen Ferdinand Grapperhaus, de minister van Justitie en Veiligheid. Ze beschuldigt hem van smaad en laster. Dat zegt haar juridisch adviseur Karim Aachboun tegen de NOS.

  "Het kan niet zo zijn dat een leidinggevende wordt afgestraft omdat zij naar eer en geweten heeft gehandeld met betrekking tot de aan haar gemelde misstanden binnen de politie", zegt Aachboun.

  Ook is bekend wie de onafhankelijke verkenner wordt die Aboulouafa aan een nieuwe functie binnen de politie moet helpen. Dat is Ahmed Marcouch, de burgemeester van Arnhem, die voorheen ook bij de politie werkte.

  Aboulouafa is op non-actief gesteld nadat ze kritisch was geweest op de politieorganisatie over discriminatie. Vorige week werd duidelijk dat ze niet mocht terugkeren bij de politie-eenheid Den Haag, waar Leiden onder valt. Ze zou onvoldoende vertrouwen hebben van haar directe collega's.

  Racisme en machtsmisbruik

  Grapperhaus schreef daarop in een brief aan de Tweede Kamer dat kritiek niet de reden is voor haar gedwongen vertrek. Volgens Aboulouafa is dat wel zo, daarom doet ze aangifte tegen de minister wegens smaad en laster.

  Het ministerie zegt in een reactie dat Grapperhaus zich voor zijn brief heeft laten informeren door politiekorpschef Erik Akerboom. De politie houdt vol dat Aboulouafa niet is weggestuurd vanwege haar publieke kritiek. Wat dan wel de reden is, wil de politie niet zeggen.

  De 50-jarige Aboulouafa was voorheen politiechef in Leiden. Daar gaf ze leiding aan 130 agenten. Ze werkt 25 jaar bij de politie. In juni vroeg de Marokkaans-Nederlandse via Instagram publiekelijk aandacht voor discriminatie, racisme, seksuele intimidatie, machtsmisbruik en pesten binnen de politieorganisatie.

  In Jinek vertelde Aboulouafa dat er binnen de politie te weinig gebeurt met klachten over discriminatie:

  1:07 Volume 10%

  Zie oorspronkelijke artikel

  'Het gaat om wegkijkgedrag, om falend leiderschap'

  Ze stelt dat binnen de politieorganisatie te veel de andere kant op wordt gekeken bij gevallen van discriminatie, seksuele intimidatie en pesten. "Het probleem dat ik nu aankaart gaat om wegkijkgedrag", zei ze na haar non-actiefstelling bij het tv-programma Jinek. "Het gaat om falend leiderschap en het gaat om niet in staat zijn om moeilijke gesprekken te voeren."

  Ook worden klokkenluiders hard aangepakt binnen de organisatie, zei ze. "Mensen die naar buiten komen of die bepaalde signalen aangeven binnen de politie worden eerst geïntimideerd, daarna gedehumaniseerd, daarna geïsoleerd en vervolgens geëlimineerd."

  Aboulouafa's adviseur Karim Aachboun

  Karim Aachboun is door Aboulouafa ingeschakeld als juridisch adviseur bij haar aangifte tegen minister Grapperhaus. Hij streed al eerder met hem in de rechtszaal, over een zaak die speelde voor Grapperhaus minister werd.

  Grapperhaus stond accountantsbureau KPMG als advocaat bij in een rechtszaak die Aachboun aanspande. Aachboun werkte als fiscalist voor KPMG, werd ontslagen en klaagde zijn voormalig werkgever aan. De kantonrechter stelde Aachboun in het gelijk.

  Volgens Aachboun hield Grapperhaus informatie achter en misleidde hij de rechtbank in die zaak. Het Hof van Discipline heeft die klacht ongegrond verklaard. Daarna is hij naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gestapt, omdat hij vindt dat hij geen eerlijk proces kreeg.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2019-10-22 00:22:51
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 15 oktober 2019 @ 01:10
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, KRITISCHE POLITIECHEF NIET MEER WELKOM IN DEN HAAG. 'Klokkenluiders' worden: Kritische politiechef: 'Klokkenluiders worden geïntimideerd en geëlimineerd' en dat blijkt nu dan ook weer, een boek daarove is Zinloos Juridisch Geweld (Kirjaboek.nl) Aanrader voor velen, niet alleen klokkenluiders?  

   Elsschot  @marcelbar8 3 u

  Haagse politie stuurt klokkenluidster #FatimaAboulouafa de laan uit. Deze stap staat haaks op hetgeen @POL_Akerboom voorstaat; meer diversiteit, geen discriminatie. Wat een aanfluiting! Rijp voor TK-vragen! Teamchef politie niet meer welkom in Den Haag

  Teamchef politie niet meer welkom in Den Haag

  Politie Den Haag: Fatima Aboulouafa kan niet terugkeren bij haar eenheid. Ze werd naar huis gestuurd nadat ze kritiek uitte over misstanden binnen de organisatie.

  nrc.nl 2 2

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 00:08

  'Teamchef politie niet meer welkom in Den Haag'

  Politiechef Fatima Aboulouafa JINEK

  De op non-actief gestelde politiechef Fatima Aboulouafa is niet meer welkom in de eenheid Den Haag. Ze hoorde van de hoogste politiebaas daar, Paul van Musscher, dat ze onvoldoende vertrouwen krijgt van een tiental leidinggevenden in de eenheid, meldNRC.

  Aboulouafa, politiechef in Leiden, vroeg in juni publiekelijk aandacht voor racisme, machtsmisbruik en pesten binnen de politieorganisatie. Op Instagram schreef ze dat klokkenluiders binnen de organisatie oplopen tegen een muur. Er wordt volgens haar te veel de andere kant op gekeken bij klachten.

  Na haar uitspraken is ze op non-actief gesteld omdat haar kritiek "te veel interne spanningen" veroorzaakt bij de eenheid Den Haag, waar Leiden onder valt. Die stap was opmerkelijk omdat korpschef Akerboom afgelopen zomer nog een gesprek met Aboulouafa had en het daarna "pijnlijk en onacceptabel" noemde dat de leiding soms wegkijkt bij meldingen over agenten die zich misdragen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2019-10-15 06:32:21
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 26 september 2019 @ 00:19
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, DEN HAAG: KRITISCHE POLITIECHEF die misstanden meldde NU ZELF DOOR KORPSLEIDING BUITEN FUNCTIE GESTELD. Des te opmerkelijker en de wereld omgedraaid....zie uit het artikel:  

  'Opmerkelijk, omdat korpschef Akerboom afgelopen zomer nog een gesprek met haar had en het daarna "pijnlijk en onacceptabel" noemde dat de leiding soms wegkijkt bij meldingen over agenten die zich misdragen.'

  Zeker nu:Klokkenluiders bij Haagse politie voelden zich niet meer veilig

  Ook op Twitter:

   A.M.Ruijgrok @AnneMieke020 2 u

  Wat een #Labbekakkers werken er in de TOP! TUIG!

  Tweet citeren

   NOS @NOS · 2 u

  Kritische politiechef: 'Klokkenluiders worden geïntimideerd en geëlimineerd' nos.nl/l/2303507

  Jinek @JinekLive

  Politiechef Fatima stelde afgelopen zomer de misstanden bij het korps aan de kaak. Wat was de reden om dit naar buiten te brengen? "Mijn droom is om bij de politie te blijven, het verschil te maken", vertelt ze. #Jinek

  1:26 6,2K keer bekeken

  11:16 p.m. · 26 sep. 2019·Twitter Web App 11 Retweets 24 vind-ik-leuks

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 21:29 • AANGEPAST VANDAAG, 22:03

  Kritische politiechef Leiden op non-actief gesteld

  Politie-inzet in Den Haag ANP

  Een teamchef van de politie in Leiden die afgelopen zomer publiekelijk aandacht vroeg voor racisme, machtsmisbruik en pesten binnen de politieorganisatie, is naar huis gestuurd. Volgens NRC is ze op non-actief gesteld omdat haar kritiek "te veel interne spanningen" veroorzaakt bij de eenheid Den Haag, waar Leiden onder valt.

  Teamchef Fatima Aboulouafa werkt al 23 jaar bij de politie en gaf sinds een jaar leiding aan een eenheid van 130 politieagenten. In juni plaatste ze een bericht op Instagram waarin ze discriminatie binnen de politie aan de kaak stelt en schrijft dat klokkenluiders niet worden gehoord.

  Aboulouafa kreeg volgens NRC gisteren telefonisch van de korpsleiding van de Nationale Politie te horen dat haar aanwezigheid "onrust veroorzaakt bij eenheidsleiding, sectorleiding en teamchefs". Opmerkelijk, omdat korpschef Akerboom afgelopen zomer nog een gesprek met haar had en het daarna "pijnlijk en onacceptabel" noemde dat de leiding soms wegkijkt bij meldingen over agenten die zich misdragen.

  Aboulouafa was eerder teamchef op het politiebureau aan de Haagse Hoefkade. Ook daar heeft ze diverse malen misstanden met betrekking tot discriminatie en andere misdragingen intern aangekaart.

  'Onwerkbare situatie'

  In reactie op het verhaal in NRC ontkent de korpsleiding van de Nationale Politie dat de teamchef in Leiden op non-actief is gezet, maar Liesbeth Huyzer van de korpsleiding bevestigt wel dat er "een onwerkbare situatie is ontstaan, waarbij collega-teamchefs hebben aangegeven geen vertrouwen meer te hebben in de samenwerking met haar". De korpsleiding zegt dat er een onderzoek loopt naar de verstoorde werkverhouding en dat "er een pauze is voorgesteld om juist rust te brengen in deze situatie".

  Het is niet de eerste keer dat het politiekorps Den Haag is het nieuws komt vanwege problemen binnen de organisatie. Eerder deze maand zeiden bronnen tegen de NOS dat er in een deel van het korps sprake is van discriminatie, overmatig gebruik van geweld en een verziekte cultuur. Leidinggevenden zouden ondanks signalen van medewerkers niet hebben ingegrepen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2019-09-27 05:45:35
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 21 september 2019 @ 00:30
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, HAAGSE POLITIE BUREAU HOEFKADE HOUDT BUURTBIJEENKOMST over de misstanden bij dit bureau. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Haagse politie spreekt met buurt over misstanden bij bureau Hoefkade

  POLITIE

   VANDAAG, 22:18

  REGIO

  De politie in de Haagse Schilderswijk heeft vanmiddag gesproken met buurtbewoners, naar aanleiding van het onderzoek naar wangedrag bij de politie.

  Vorige week kwamen berichten naar buiten dat op politiebureau Hoefkade sprake is van "buitenproportioneel geweld, discriminatie en een slechte onderlinge verstandhouding". De politie is daarom een intern onderzoek gestart naar agenten van het bureau. De agenten die misstanden hebben gemeld op het politiebureau op de Haagse Hoefkade, zijn vertrokken naar een andere politiepost.

  Meerdere incidenten

  Voorzitter Struijs van de Nederlandse Politiebond heeft in de afgelopen tijd gesprekken gevoerd met mensen van het bureau in de Schilderswijk en noemt de voorbeelden van discriminatie en overmatig geweld door agenten "huiveringwekkend". Bronnen zeggen tegen de NOS dat er meerdere incidenten zijn geweest waarbij buitensporig geweld tegen arrestanten is gebruikt waarna is geprobeerd om dat te verdoezelen. Het gaat om vier tot acht agenten.

  "Op verzoek van de inwoners uit de wijk hebben wij onze deuren opengezet om actuele zaken te kunnen bespreken", vertelt Mohammed El Arrag van bureau Hoefkade aan Omroep West. Aanwezige buurtbewoners spraken na afloop van "een prettig gesprek". Het onderzoek naar de agenten die zich misdroegen, loopt volgens hen nog. Daar deed de politie niet veel mededelingen over.

  'Rotte appel'

  Een aantal buurtbewoners gaf aan naar het bureau te zijn gekomen om de politie een hart onder de riem te steken. Volgens hen doet de politie in de wijk ook heel veel goed werk. Dat geluid wilden ze naar eigen zeggen ook laten horen. "In een familie zit ook wel eens een rotte appel, dat wil niet zeggen dat het een slechte familie is", aldus een buurtbewoner.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep West

  handtekeningafbeelding