1003 keer bekeken

Politiewagen krijgt bon van voorbijganger

 • woensdag 17 december 2014 @ 02:04
  #8
  reactie op (#7) niet-meer-in-gebruik
  Ze mogen alleen de regels overtreden die voor iedereen gelden als er een bepaalde noodzaak voor is. En een noodzaak daar voor is niet als ze een broodje willen kopen, snel naar huis willen of om fout geparkeerde auto's te bekeuren. Sommige agenten denken dat hun dit altijd mogen, maar wettelijk gezien is dat dus niet zo
 • zondag 14 december 2014 @ 10:49
  #7
  reactie op (#6) Vomie

  Zo mogen zo een auto neer zetten op een plek waar dat niet is toe gestaan ze mogen te hard rijden enz enz .. en daar me dus boven de wet verheven    . Dat alle maal maar zo kan .. ik heb ook mijn bedenking .. Ga je daar voor al mee bemoeien als je niet goed vind .. Maakt mij niet uit . Ik heb  daar geen tijd voor en zoek geen problemen waar van ik het nooit ga winnen . MAAR ….. 10 jaar terug …  dus ik zal je niet veroordelen . Moest echt ziek en ouder worden om te begrijpen dat het voor mij onzinnige tijd verspilling was .


  Gewijzigd op 2014-12-14 10:50:10
 • zaterdag 13 december 2014 @ 16:24
  #6
  reactie op (#5) gerrit72

  Hallo leden ja meneer dat denk ik ook hoor dat de politei niet zo maar alles mag! Dat is hier ook zo bij ons en ja soms staan ze wel boven de wet? Toch bent u met me eens? Nou ik wens de leden en u dan nog een goede avond en zondag ook hoor.  

 • zaterdag 13 december 2014 @ 14:20
  #5
  reactie op (#4) niet-meer-in-gebruik
  Nee ze had geen gelijk. Slechts in bepaalde gevallen mogen ze meer dan een gewone burger. Zo mag een politie agent slechts bij nood situaties verkeerd parkeren. Zo mogen ze alleen met zwaailicht en/of sirene te hard rijden of door rood. En zelfs met sirene en zwaailicht zit er nog een beperking aan hoever ze boven de maximum snelheid mogen.

  En voor simpele zaken zoals bekeuringen uitschrijven daarvoor mogen ze dus zeker niet parkeren voor een nooduitgang.

  Dat heel veel politie agenten denken dat ze boven de wet leven maakt ook dat er misstanden voor komen. Want daardoor voelen ze zich ook onschendbaar en gaan ze grenzen over die ze niet over mogen gaan.

  En hoe slecht het zit in het buitenland met de politie weet ik niet, daar kom ik nooit. Ja soms in duitsland, maar daar heb ik nog nooit een slechte politie agent mee gemaakt zelfs niet toen ik daar zonder id en rijbewijs een keer ben aangehouden
 • zaterdag 13 december 2014 @ 01:10
  #4
  reactie op (#3) gerrit72

  En  of je het nou leuk vind of niet en of het fout is of niet  ze  had gelijk . Heb daar ook wel eens mijn gedachte over maar .. wij hebben dan nog  geluk … zeg zo wat tegen een Duitse Politie agent en je gaat op de bon of naar het bureau , zo als in meer Europese landen de gewoonte is . Heeft mijn nog zo lang geleden overleden oom als vrachtautochauffeur mee gemaakt . Werd hem ook maar een keer gesommeerd mee te werken tweede keer lag die tegen de vlakte . Zijn baas heeft hem uit de cel gehaald . 


  Gewijzigd op 2014-12-13 01:11:05
 • zaterdag 13 december 2014 @ 00:36
  #3
  reactie op (#1) herman_dad
  Ik heb er alle begrip voor dat hulpverlenende instanties bij spoed slecht parkeren. Nadeel is dat de politie ook veel te vaak asociaal parkeerd terwijl er geen noodzaak is. Zo heb ik jaren terug een paar politie agenten aangesproken omdat ze hun auto voor een nooduitgang hadden staan terwijl ze foutparkeerders aan het bekeuren waren. Toen ik daar dus wat van zei kreeg ik het antwoord dat hun dat mochten want hun stonden boven de wet aldus de agente
 • vrijdag 12 december 2014 @ 14:11
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Vandaar dat ik wel eens wat denk als ik een auto van wie dan ook fout of raar geparkeerd zie staan .. Maar der veder niks mee doet . Je weet niet wie en waarom .

  Auto van onze  buurman staat ook wel eens op onze inrit voor de garage duur .
  Alleen aan het feit dat we een helle goede verstandhouding hebben met die zelfde beuren moetje toch genoeg hebben ??  Maar nee een buur paarhuizen veder op ging zich er met bemoeien en zou hem effen te kakken zetten .  Tja .. twee buurmannen die het dan heel goed kunnen vinden je gaat dan voor schut  .

 • vrijdag 12 december 2014 @ 01:28
  #1

  Goeemorgen, burger 'bekeurt' politieauto die heel verkeerd staat? Lijkt een 'ludieke' actie uit protest, echter toch, de politie was bij een reanimatie geroepen MET SPOED, en dan is in een aantal gevallen zeker ook begrijpelijk dat hulpverleningsvoertuigen niet altijd even 'netjes' worden neergezet en in zekere zin begrijpelijk, daar heeft men soms iets te weinig inzicht in?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3809032/2014/12/11/Politiewagen-krijgt-bon-van-voorbijganger.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

  Gewijzigd op 2018-05-18 07:17:06
  handtekeningafbeelding