1781 keer bekeken

Politie sluit ruim 200 bureaus

 • woensdag 26 december 2018 @ 00:25
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen, INBRAAK IN POLITIEBUREAU TIJDENS GESLOTEN UREN... Tsja, dat krijg je als er tijdens nachtelijke uren of weekeinden geen beztting is op een politiebureau. Gelukkig dan wel een 'inbraakalarm'... 

  Zie en lees verder art van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Indringer gaat door het lint in politiebureau Sprang-Capelle

  VANDAAG, 16:13

  REGIO

  POLITIE WAALWIJK

  Een 28-jarige man heeft op Kerstavond flinke schade aangericht in het politiebureau van Sprang-Capelle. Er was op dat moment niemand in het gebouw, maar gealarmeerde agenten hielden hem tegen toen hij de deur uitliep.

  Rond middernacht vernielde de man uit Waalwijk de ruit van de schuifdeur van de hoofdingang. Hij glipte het bureau binnen en vernielde in de centrale hal nog een andere ruit, schrijft Omroep Brabant. Het inbraakalarm was ingeschakeld.

  Toen de man het politiebureau wilde verlaten, werd hij door agenten betrapt. Hij zit vast voor verder onderzoek. Onbekend is waarom de Waalwijker tot zijn daad kwam.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 31 augustus 2018 @ 00:33
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg SLUITING 200 POLITIEBUREAUS. Voor het publiek niet al te goed, veel nog 'posten' die maar gedeelten van dagen, of uren zelfs 'open zijn', zelfs virtuele bureau's??? De misdaad is echter niet virtueel....

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  4 uur 55 minuten geleden

  Politiebureau verdwijnt uit het straatbeeld: bijna 200 bureaus gesloten.

  De politie probeert op andere manieren het publiek te bereiken, bijvoorbeeld met een pop-up-politiebureau 

  © ANP

  In steeds minder plaatsen kun je zomaar een politiebureau binnenstappen. In de afgelopen vijf jaar zijn namelijk 191 van de 477 politiebureaus gesloten. Ze zijn ingewisseld voor 192 politieposten, blijkt uit een analyse van RTL Nieuws.

  Zo’n post is alleen een stuk minder vaak open. Een politiebureau is gemiddeld ruim 53 uur per week open voor het publiek, meer dan zes keer zo lang als een politiepost, waar burgers gemiddeld 8,4 uur per week welkom zijn. De meeste posten werken alleen op afspraak of zijn één of twee dagdelen per week geopend. Het gaat bijvoorbeeld om steunpunten in een gemeentehuis of bibliotheek.

  De sluitingen zijn het gevolg van beleid uit 2014. Toenmalig minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten maakte toen bekend honderden bureaus te sluiten. Zo bespaart de politie veel geld. Voor 2025 worden volgens het plan nog zo’n honderd bureaus gesloten of vervangen door een post.

  Nog honderd bureaus worden ingewisseld

   

  Er komen ook nog veel posten bij

  ZIE FOTO OORSPRONKELIJKE ARTIKEL

  Niet in alle gemeenten wordt elk politiebureau vervangen door een post. Bijvoorbeeld in Bronckhorst, waar vier bureaus werden vervangen door één post en een spreekuur in de supermarkt. Of in Haarlemmermeer, waar vijf van de zeven politiebureaus werden gesloten. In Amsterdam komen er dan weer zo’n dertig politielocaties bij, terwijl in 26 andere gemeenten de politie geen enkel bureau of post meer heeft. 

  'Slechte zaak voor benaderbaarheid van agenten'

  Toch maken burgemeesters zich weinig zorgen, omdat de politie vaak wel een spreekuur of aanlooppunt heeft. Bijvoorbeeld Martijn Vroom, burgemeester van Krimpen aan den IJssel: "Voor de benaderbaarheid van de politie is het geen goede zaak, maar door de nieuwe indeling van de politie hebben wij er meer agenten bij gekregen. Daar zijn we heel blij mee. Uiteindelijk moeten agenten vooral op straat zichtbaar zijn. Ook sluiten ze aan bij de spreekuren van de wethouder in de wijk."

  Ook in Woensdrecht werd het bureau verwisseld voor een steunpunt in het gemeentehuis. Burgemeester Steven Adriaansen: "Het is jammer dat het publiek niet meer naar de balie kan, maar er kan veel online, of mensen kunnen een afspraak maken. Door het steunpunt is het makkelijker geworden om samen te werken tussen de gemeente en de politie. We zijn erop vooruitgegaan."

  Creativiteit nodig om publiek te bereiken

  De politievakbonden maken zich meer zorgen over de sluitingen. Politieagent Koen Simmers, voorzitter van de afdeling Zeeland-West-Brabant van de Nederlandse Politiebond, schrijft op Twitter regelmatig mensen aan het bureau te krijgen die hij eigenlijk niet mag helpen.

  Koen Simmers@Koensimmers

  Vaak mensen aan 'gesloten' buro gehad. O.a. Spaanse jongen die al zijn documenten kwijt was geraakt. Gemeente gesloten, wij ook. Afspraak maken duurt paar dagen. Toch maar zelf geholpen maar eigenlijk had ik daar helemaal geen tijd voor. Slechte zaak dat politieposten dicht zijn.

  12:49 - 18 Aug 2018

  Twitter Ads information and privacy

  Simmers: "Veel bureaus zijn alleen tijdens kantooruren open. In het weekend kun je bij ons zonder afspraak nergens terecht. Het is heel onhandig, vooral voor de burger. Ik vind dat je mag verwachten dat je bij een politiebureau terecht kunt voor hulp als er iets aan de hand is."

  Volgens de politie zijn er veel manieren om contact te hebben met bewoners. "We hebben geen bureau nodig om bereikbaar te zijn en in contact te zijn met de maatschappij", zegt een woordvoerder van de korpsleiding.  "Het werk van de politie is op straat, niet op het bureau. Elke wijk heeft nog steeds gewoon een wijkagent. Aangifte doen en contact opnemen met de politie kan tegenwoordig ook veel makkelijker, onder andere via internet. Met een druk op de knop stuur je via Instagram een bericht aan de wijkagent." Verschillende korpsen hebben ook eigen initiatieven opgezet, zoals pop-up-politiebureaus, wijktafels of spreekuren in politiebussen. De woordvoerder: "Collega’s worden echt creatief in hun manieren om het publiek te bereiken."

  Waar is de politie bij jou in de buurt?

  ZIE IN OORPSRONKELIJKE ARTIKEL de plaatsen waar.... 

  Verantwoording:

  De onderzoeksredactie van RTL Nieuws vergeleek een lijst met alle huidige politielocaties die open zijn voor het publiek, met eenzelfde lijst van eind 2013. De huidige lijst (pdf) is door de politie samengesteld op verzoek van RTL. Het gaat om een momentopname van de politielocaties op 15 augustus 2018. De lijst uit 2013 komt van de website van het Instituut Fysieke Veiligheid en is opgesteld door Jan-Willem van Aalst/Imergis. De openingstijden van de bureaus en posten zijn afkomstig van politie.nl. Niet alle locaties staan op die site vermeld.

  RTL Nieuws / Wouter van Dijke

  Gewijzigd op 2018-12-26 00:28:22
  handtekeningafbeelding
 • maandag 02 juli 2018 @ 00:35
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, BRAND GESTICHT BIJ POLITIEBUREAU NIEUW-VENNEP. Dit bureau is vanaf vandaag gesloten in de zin van 24-uurs post. Wel gaat het nog in gebruik  worden genomen voor de wijkagenten die er af en toe zullen zijn.

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  01 juli 2018 10:01

  Brandstichting bij politiebureau Nieuw-Vennep.

  © Politie.nl

  Bij het politiebureau in Nieuw-Vennep is vanochtend vroeg een auto uitgebrand. Degene die daarvoor verantwoordelijk is, heeft waarschijnlijk ook geprobeerd het toegangshek van het politiebureau in brand te steken.

  Agenten hebben geprobeerd de brand met een brandblusser te bestrijden, maar dat lukte niet. De brandweer moest eraan te pas komen.

  Geen publieksbalie meer

  De politiepost in het Noord-Hollandse dorp heeft vanaf vandaag geen publieksbalie meer, zo was al eerder besloten. Wel blijven er wijkagenten werken.

  Wat de reden van de brandstichting is of wie de dader is, is nog niet bekend.

  RTL Nieuws/ ANP

   

  Gewijzigd op 2018-12-26 00:31:10
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 04 augustus 2015 @ 00:28
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, wie op zoek is naar een bedrijfspand waarvoor inbrekers waarschijnlijk al bij het horen van het adres rechtsomkeert maken, moet eens in Bunschoten gaan kijken. Daar staat sinds kort het politiebureau aan het Kolkplein 1 te koop. ( Funda.nl )

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/31848/Amersfoort/article/detail/4113003/2015/08/03/Politiebureau-te-koop-voor-360-000-euro.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

  Gewijzigd op 2018-05-28 07:32:34
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 08 april 2015 @ 00:28
  #8
  reactie op (#7) Vomie

  Goedemorgen, de politie is nog al eens te laat bij oproepen, op het platte land. Heeft u ervaringen, meldt het ons eens hier?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3946091/2015/04/07/Politie-nogal-eens-te-laat-op-platteland.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek -

  Gewijzigd op 2018-05-28 07:33:21
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 13 maart 2015 @ 08:48
  #7
  reactie op (#6) Gotspe

  Hallo leden meneer Gospe ben ik met u eens, de spoorwegenpolitie moet dan maar weer terugkomen hoor! Nou ik wens u nog een goede vrijdag dan verder ook.

 • donderdag 12 maart 2015 @ 12:58
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goede middag. Lijkt me een geod idee de spoorwegpolitie weer terug. Reis wel eens met de trein en vroeger zag je regelmatig enkele politieagenten patrouilleren, de laatste tijd nauwelijks toch nog?  

 • donderdag 12 maart 2015 @ 07:17
  #5
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, Spoorwegpolitie weer terug?

  Zie verder:

  Goedemorgen, de NS pakt de agressie op stations en treinen aan met o.a. inzet van ; stationsagenten', na het verdwijnen van de speciale soorwegpolitie, onderdeel van de Nationale politie, weer meer toezicht o.a. terug? Een goed idee, vindt u dat ook of heeft u ook ervaringen?

  Zie o.a. AD (bron);

  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3897502/2015/03/11/NS-pakt-agressie-aan-met-inzet-van-stationsagenten.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2102/Nederlandse-Spoorwegen-NS-/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek -

  Gewijzigd op 2018-05-27 13:07:11
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 25 februari 2015 @ 23:21
  #4
  reactie op (#3) herman_dad
  Van mij mag al het blauw op straat afgeschaft worden
 • donderdag 22 januari 2015 @ 07:30
  #3
  reactie op (#2) gerrit72

  Goedemorgen, de Politie behoudt in Dordrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht toch enkele bureaus meer, dan gepland. Een goede zaak voor de burger.

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/32605/Dordrecht/article/detail/3834504/2015/01/21/Politie-behoudt-toch-bureau-in-centrum-Dordrecht.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek -

  Gewijzigd op 2018-05-20 13:06:53
  handtekeningafbeelding