1470 keer bekeken

Anti-TERREURACTIES en aanslagen

 • donderdag 10 februari 2022 @ 00:47
  #9
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, TERREURPLEGER ABDESLAM VINDT DAT HIJ NIEMAND HEEFT GEDOOD....."Ik wil zeggen dat ik niemand heb gedood en niemand zelfs maar heb verwond." Abdeslam noemde het belangrijk voor hem om dit uit te spreken. Hij is naar eigen zeggen het slachtoffer van een lastercampagne. "Ik ben geen gevaar voor de samenleving.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • GISTEREN, 16:38 • AANGEPAST GISTEREN, 18:58

  Terreurverdachte Abdeslam: 'Ik heb niemand gedood'

  Salah Abdeslam in de rechtbank vandaag AFP

  Terreurverdachte Salah Abdeslam zegt dat hij Islamitische Staat steunt, maar nooit iemand heeft gedood of verwond. De enige overlevende verdachte die bij de aanslagen in Parijs van 2015 aanwezig was, stond vandaag voor de rechter in Frankrijk.

  Bij die aanslagen werden verspreid over de hoofdstad 130 mensen gedood door jihadisten van terreurgroep Islamitische Staat. De 32-jarige Frans-Marokkaanse verdachte zei in de rechtszaal dat hij weliswaar achter IS staat, maar dat hij onschuldig is.

  "Ik wil zeggen dat ik niemand heb gedood en niemand zelfs maar heb verwond." Abdeslam noemde het belangrijk voor hem om dit uit te spreken. Hij is naar eigen zeggen het slachtoffer van een lastercampagne. "Ik ben geen gevaar voor de samenleving.

  Maar de aanklager denkt daar heel anders over. Die stelt dat Abdeslam schuldig is aan moord, poging tot moord en gijzeling. Toen zijn bomgordel niet explodeerde vanwege een technisch defect is hij na de aanslagen Parijs ontvlucht, is de lezing van het Openbaar Ministerie.

  'Van gedachten veranderen'

  Abdeslam zei in de rechtbank onder meer iets te hebben meegemaakt "wat niet veel anderen hebben meegemaakt. Ik denk dat andere mensen in deze situatie van gedachten zouden kunnen veranderen en tegen zichzelf zouden zeggen: 'Ik wil dit niet doen.'"

  Hij sprak verder in omfloerste bewoordingen in de wij-vorm over zijn eigen verblijf en dat van andere aanslagplegers in gevangenissen. "We zitten in de gevangenis in eenzame opsluiting, 24 uur per dag. We worden lastiggevallen, uitgescholden. Onvermijdelijk zeggen we dan tegen onszelf: ik had dat ding moeten laten afgaan. We zeggen tegen onszelf: heb ik er goed aan gedaan om terug te gaan of had ik er helemaal voor moeten gaan?"

  'Schuld van ex-president Hollande'

  Abdeslam riskeert levenslang als hij schuldig wordt bevonden. In de megarechtszaak staan in totaal twintig verdachten terecht. Het vonnis wordt ergens in mei verwacht.

  De hoofdverdachte is nog niet verhoord over zijn veronderstelde rol bij het bloedbad. Hij heeft nooit spijt betuigd over de terroristische actie. Hij zei in de rechtszaal dat het de schuld van de Franse regering is dat IS de aanslagen heeft gepleegd in Parijs. Het doel van de jihadisten was volgens hem de militaire operatie van Frankrijk tegen IS in Syrië en Irak te stoppen.

  "Het is zijn schuld dat we hier vandaag zijn", verwees Abdeslam naar de toenmalige president van Frankrijk, François Hollande. Naar eigen zeggen is hij nooit naar Syrië gereisd. Wel gaf hij toe IS-strijders te bewonderen om hun bereidheid zichzelf op te offeren.

  Kalasjnikovs en handgranaten

  In de nacht van 13 november 2015 pleegden jihadisten diverse aanslagen in Parijs. Vooral in en rondom poppodium Bataclan, waar een concert gaande was, werden veel mensen gedood door mannen met kalasjnikovs en handgranaten. Ruim 350 mensen raakten gewond bij de aanslagen. Een van hen overleed later in het ziekenhuis.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 09 februari 2022 @ 00:54
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, BELGISCHE POLITIE IN ANTWERPEN PAKT 13 TERREURVERDACHTEN OP: Belgische media melden dat het gaat om een groep in het salafistisch jihadistisch milieu. Bij de operatie waren zo'n honderd agenten betrokken.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • GISTEREN, 17:47

  Belgische politie pakt dertien verdachten op vanwege terreurverdenkingen

  De Belgische politie heeft vanochtend dertien mensen opgepakt in een onderzoek naar een terreurgroep in Antwerpen. De dertien werden opgepakt bij huiszoekingen op verschillende adressen in Antwerpen en omstreken.

  De verdachten zouden zich schuldig hebben gemaakt aan "activiteiten van een terroristische groep", zegt het Belgische Openbaar Ministerie. Belgische media melden dat het gaat om een groep in het salafistisch jihadistisch milieu. Bij de operatie waren zo'n honderd agenten betrokken.

  De Belgische omroep VRT schrijft dat de huiszoekingen plaatsvonden in Hoboken, Borsbeek en Borgerhout. Dat zijn drie districten van Antwerpen. Onduidelijk is of er spullen in beslag zijn genomen.

  Volgens de omroep waren er nog geen concrete terreurplannen en heeft justitie vroegtijdig ingegrepen. Een rechter bepaalt later of de dertien langer zullen worden vastgehouden.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 30 oktober 2021 @ 10:35
  #7
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, TERREURPLEGER ABDESLAM VONDT POLITIECONTROLE'S MAAR LASTIG....De Belgische omroep RTBF heeft een geluidsfragment uit 2015 teruggevonden van een gesprek met terrorist Salah Abdeslam op de avond van de aanslagen in Parijs. Op de vlucht naar België zeggen hij en twee handlangers dat ze alle politiecontroles onderweg maar vervelend vinden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BUITENLAND •OPMERKELIJK •CULTUUR & MEDIA • MA 6 SEPTEMBER, 13:57

  Uit toevallig interview blijkt: terrorist Abdeslam vond politiecontroles maar lastig

  Politiecontrole na de aanslagen AFP

  De Belgische omroep RTBF heeft een geluidsfragment uit 2015 teruggevonden van een gesprek met terrorist Salah Abdeslam op de avond van de aanslagen in Parijs. Op de vlucht naar België zeggen hij en twee handlangers dat ze alle politiecontroles onderweg maar vervelend vinden.

  Abdeslam staat vanaf deze week terecht voor betrokkenheid bij de aanslagen op 13 november op concertzaal Bataclan en andere uitgaansgelegenheden in Parijs. Daarbij werden 130 mensen vermoord. In afgeluisterde gesprekken met medegevangenen zei Abdeslam later dat hij die avond een bomgordel had gehad, maar die was niet afgegaan.

  Omdat Abdeslam een auto had gehuurd die bij de aanslag was gebruikt, kwam de politie hem al snel op het spoor. Rond Parijs en bij de grenzen werden verkeerscontroles ingesteld, om te voorkomen dat hij ontkwam. Toch konden twee Belgische handlangers die hij had gebeld met hem de grens over komen.

  Eerlijk gezegd, vinden we het een beetje vervelend.

  Abdeslam en zijn handlangers over de controles

  Hoewel Abdeslam in de opgenomen gevangenisgesprekken al eens had verteld dat hij aan de Belgisch-Franse grens was geïnterviewd door een tv-verslaggever, kon dat gesprek nooit worden teruggevonden. Nu blijkt dat hij voor een radioreportage was opgenomen.

  Van het gesprek is alleen het korte fragment bewaard gebleven dat de volgende dag op de radio werd uitgezonden. "Dit is de derde. Derde controle. Eerlijk gezegd, vinden we het een beetje vervelend", zeggen de drie inzittenden van de aangehouden auto door elkaar heen. "Maar we hebben nu begrepen wat het nut ervan is."

  RTBF-journaliste Charlotte Legrand kan zich de ontmoeting nog herinneren, zegt ze tegen de VRT. "Er zaten drie jonge mannen in de auto die er erg moe uitzagen. Hun gezichten zagen er afgeleefd uit. Degene die achterin zat, had een dikke jas of een deken rond zich."

  "Ze waren niet erg sympathiek, maar ze antwoordden op mijn vragen. Zodra hun identiteitscontrole klaar was, maakten ze een einde aan het gesprek, en sloten ze hun autoraam weer."

  Rechtszaken

  Een aanklager legde later uit dat de agenten die de controle uitvoerden nog niet alle opsporingsinformatie hadden gekregen. Ze hadden Belgische collega's om opheldering gevraagd, maar die gegevens werden door alle hectiek pas zo'n twee uur later geleverd.

  Abdeslam zou nog tot 18 maart van het volgende jaar op vrije voeten blijven. Vier dagen voor een reeks aanslagen in Brussel werd hij na een schotenwisseling met de politie opgepakt. Hij is inmiddels veroordeeld tot 20 jaar cel wegens het gewelddadige verzet bij zijn arrestatie.

  Het proces over de aanslagen in Frankrijk gaat woensdag van start. Naast Abdeslam staan nog negentien verdachten terecht. Abdeslam wordt daarnaast nog vervolgd in de rechtszaak over de bomaanslagen in België. Daar is nog geen datum van bekend.

  Een terugblik op de aanslagen in Parijs:

  4:49 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Zes IS-aanslagen op één avond in Parijs schokken de wereld

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 03 juli 2018 @ 00:33
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, BELGISCHE POLITIE VOORKOMT TERREURACTIE BIJ PARIJS. Goed werk van de inlichtingendiensten en politie en we zien de terreur moeten we nog steeds zeer alert op zijn. 

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  02 juli 2018 14:46

  Belgische politie voorkomt aanslag vlakbij Parijs.

  Belgische politie voorkomt aanslag vlakbij Parijs

  Archieffoto 

  © ANP

  De Belgische politie en justitie hebben zaterdag een terreuraanslag in Frankrijk voorkomen. Ze onderschepten een Iraans stel, dat een aanslag in de buurt van Parijs plande. In hun auto lag materiaal om een bom te maken.

  Volgens de Belgische nieuwszender VTM Nieuws vond de politie een ontstekingsmechanisme en een zelfgemaakte bom in de auto.

  Uit Belgie

  Het stel zou uit Wilrijk, vlakbij Antwerpen, komen. Ze werden in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe aangehouden. De vrouw zou inmiddels gedeeltelijk bekend hebben, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

  De bijeenkomst waar de aanslag plaats zou gaan vinden is een bijeenkomst waar ongeveer duizend mensen aanwezig waren. Onder hen ook Rudy Giuliani, burgemeester van New York en advocaat van Donald Trump.

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2022-02-10 00:38:53
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 24 januari 2018 @ 06:54
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, agent die tip had over een terreurverdachte dient klacht in, zie verder: https://www.ad.nl/buitenland/agent-die-tip-had-over-abdeslam-dient-klacht-in~aac27d2e/ en

  Agent die tip had over Abdeslam dient klacht in

  Hamid A., de rechercheur die in november een tip kreeg over de schuilplaats van terreurverdachte Salah Abdeslam, dient een klacht in tegen de top van de Mechelse politie. Hij pikt het niet dat de korpschef zijn informatie onduidelijk en onbetrouwbaar genoemd zou hebben, zegt hij maandag in de Belgische krant de Standaard.

  Redactie 06-06-16, 08:13 Laatste update: 07-06-16, 03:31 Bron: ANP  

  Dat zegt Hamid A. in Belgische media. A. kreeg de tip vanuit het Brusselse Molenbeek over een neef van Abdeslam die aan het radicaliseren zou zijn. Hij stelde een rapport op waarin de link werd gelegd tussen Abdeslam en zijn neef, maar er werd uiteindelijk niets gedaan met de tip.

  Later werd Abdeslam toch gearresteerdop de verblijfplaats van de neef. De inspecteur zegt nu zelf te worden bedreigd door jihadisten nadat eind maart uitlekte dat hij in november een informatierapport opstelde.

  Leven is een hel
  A. zegt vandaag: ,,Ik ben bang, mijn leven is een hel geworden. Bij mijn bronnen ben ik verbrand. In politiekringen word ik scheef aangekeken." Daarom dient A. een klacht in tegen de korpschef en een hoofdcommissaris wegens laster, eerroof en pesterijen op het werk. 

  Volgens korpschef Yves Bogaerts heeft de Mechelse politie de informatie niet bewust achtergehouden. Op de persconferentie in maart noemde hij de bron van de informatie 'onduidelijk'. Na overleg met het parket werd besloten de informatie de kwalificatie 'onbetrouwbaar' te geven.

  A.: ,,Ik wil weten waarom Bogaerts mij onbetrouwbaar noemt, ik wil weten waarom het informatierapport niet werd doorgegeven. Ik wil gerechtigheid."

  Lees ook

  (4)

  Gewijzigd op 2018-07-03 00:28:30
  handtekeningafbeelding
 • maandag 19 januari 2015 @ 07:35
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, veel radicale jongeren uit Den Haag zijn het land ontvlucht na de anti-terreuracties in Belgie, Frankrijk, Duitsland etc. Laten we hopen niet alleen in Den Haag en vermoedelijk is dit ook zo? Maar een garantie dát er hier ook niet veel kan gebeuren is er hiermede niet.

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/article/detail/3832707/2015/01/19/Radicale-moslims-uit-Den-Haag-ontvluchten-Nederland.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ - http://clubs-15-jaar.clubs.nl/ 

  Gewijzigd op 2018-03-04 06:41:18
  handtekeningafbeelding
 • zondag 18 januari 2015 @ 00:30
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, al eerder is er in NL een 'jihadist;  aangehouden in Amsterdam die agenten wilde doden. En nog doen we in dit land of 'er niets aan de hand is', de politiek dan.

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3831956/2015/01/17/Jihadist-wilde-agenten-doden-in-Nederland.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ - http://clubs-15-jaar.clubs.nl/ 

  Gewijzigd op 2018-03-04 06:42:06
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 17 januari 2015 @ 00:24
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, NL ook uitdrukkelijk in beeld, 20 terreurcellen ook hier actief? Ook nu laatste nieuws over de terreurdreigingen in Europa en de anti-terreuracties van de overheden, politie, militairen, politiek etc. Te veel om op te noemen echter leest u zelf verder alle artikelen, wel opvallend dat in NL, zeker er zúllen achter de schermen maatregelen wellicht extra worden genomen, toch daadwerkelijke en accurate beveilgingen achterwwege blijven? De dreiging tegen o.a. de politie en overheidsinstanties is er ook hier zeker en o.a. de opgerolde Belgische terreurtak had nauwe banden met een NL terreurtak? En laat ook uw stem of meningen hier eens horen? Dank!

  Zie art. uit AD en De Telegraaf o.a. (bronnen) en www.kranten.com

  http://www.ad.nl/ad/nl/33743/Anti-terreuracties-Belgie/index.dhtml -

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3831067/2015/01/16/Nederlandse-en-Belgische-strijders-onderhouden-nauwe-banden.dhtml

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23569510/___Nederland_in_vizier_terreurcellen___.html -

   http://www.telegraaf.nl/

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek  

  Gewijzigd op 2018-03-04 06:43:14
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 16 januari 2015 @ 00:20
  #1

  Goedemorgen, ANTI-TERREURACTIE in Verviers, (B), 2 terroristen gedood, andere zwaargewond en de acties gaan nog door, overigens in 7 landen gecoordineerde acties, in NL niet, zegt het OM hier. Een verontrustend gegegeven zegt onze minister Koenders. Zeker, echter goed dat de politie en justitie in Belgie en laten we aannemen in alle EU landen er  'bovenop' zitten. Er is hoogst waarschijnlijk een terreuractie, als vorige week in Parijs mee voorkomen, een politiebureau zou o.a. een doelwit zijn geweest? Ook in Duitsland is vandaag al eerder een jihadist aangehouden die ernstige plannen had voor een aanslag.

  Zie art. uit AD en De Telegraaf (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/33743/Anti-terreuracties-Belgie/article/detail/3830751/2015/01/15/Anti-terreuractie-in-Verviers-onderdeel-grotere-operatie.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3830354/2015/01/15/Duitser-verdacht-van-voorbereiding-zware-aanslag.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/33743/Anti-terreuracties-Belgie/index.dhtml

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/23563392/__Doden_bij_anti-terreuroperatie_Belgie__.html

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek  

  Gewijzigd op 2022-02-09 00:47:53
  handtekeningafbeelding