1132 keer bekeken

HULPVERLENING VERWARDE PERSONEN, ZELFDODING

 • zondag 24 oktober 2021 @ 00:51
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, MAN 'BEKENT' HULP BIJ ZELFDODING TENMINSTE 100 MENSEN, wil de discussie hierover op scherp zetten. En dat zal hij zeker doen.... Van Dijk is vorige week door de politie verhoord. Op het bureau zweeg hij; in de krant legt hij uit dat hij zijn verhaal publiekelijk doet om het debat over euthanasie op gang te krijgen.

  Wordt vervolgd.... zie ook op http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 16:18

  Man hielp honderd mensen aan zelfdodingspoeder, wil discussie aanzwengelen

  'Middel X', waarmee mensen een einde aan hun leven kunnen maken NIEUWSUUR

  De Brabantse psycholoog Wim van Dijk heeft aan meer dan honderd mensen een zelfdodingsmiddel verstrekt, zegt hij in een interview met de Volkskrant. Het gaat om het zogeheten Middel X, een dodelijk wit poeder dat gewoon bij chemische groothandels te koop is. Nieuwsuur schreef in 2017 over dit conserveermiddel dat het binnen dertig tot zestig minuten tot de dood leidt.

  Volgens de Volkskrant is het voor het eerst dat iemand die het zelfdodingsmiddel verstrekt zich in Nederland kenbaar maakt. Van Dijk is vorige week door de politie verhoord. Op het bureau zweeg hij; in de krant legt hij uit dat hij zijn verhaal publiekelijk doet om het debat over euthanasie op gang te krijgen.

  "Ik ben me bewust van de consequenties van mijn verhaal. Het maakt me niet uit", zegt Van Dijk. Hij hoopt door zich publiekelijk uit te spreken dat andere verstrekkers zullen volgen. "Ik wil dat de maatschappelijke onrust zo groot wordt dat justitie hier niet omheen kan. Het kan me niet zo veel schelen of ze me arresteren of me in de bak douwen. Ik wil dat er iets gebeurt".

  Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-0113.

  Van Dijk is lid van de Coöperatie Laatste Wil, die pleit voor zelfbeschikking rond het sterfbed en is opgericht om 'laatste redmiddelen' aan leden te verstrekken. Hulp bij zelfdoding is een strafbaar feit. De voorzitter van Coöperatie Laatste Wil , Jos van Wijk, werd vorige maand opgepakt. Hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die hulp bij zelfdoding als oogmerk heeft.

  In een onderzoek naar hulp bij zelfdoding zijn vorige week nog eens twee leden van de Coöperatie Laatste Wil aangehouden. Het gaat om een 72-jarige vrouw uit Amersfoort en een 78-jarige man uit Den Bosch, meldt het Openbaar Ministerie. In juli werd al een man (28) uit Eindhoven opgepakt.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 17 oktober 2021 @ 00:54
  #8

  Goedemorgen, POLITIE HEEFT HANDEN VOL AAN VERWARDE PERSOON DIE HUIS IN BEST IN BRAND STAK. Reden was uiteindelijk vondts van harddrugs en sluiting/ontruining daardoor ook door de woningbouwvereniging. De politie heeft het desondanks inspanningen niet kunnen voorkomen.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 13:23 • AANGEPAST GISTEREN, 14:46

  Brand verwoest huis in Best, bewoner vast op verdenking brandstichting

  Brand verwoest huis in Best SANDER VAN GILS/SQ VISION MEDIAPRODUKTIES

  De politie heeft zaterdagmiddag in Tilburg de 56-jarige bewoner aangehouden van een huis in Best waar vanochtend brand woedde. De politie vermoedt dat de man de brand zelf heeft aangestoken. De man zou binnenkort uit zijn huis gezet worden. Hij had gedreigd dat hij "de boel in de hens" zou steken als dit zou gebeuren.

  Het huis van de man werd in 2020 al voor een half jaar gesloten door de gemeente, nadat er in november van dat jaar in de garage harddrugs waren gevonden. De woning was in die maanden verzegeld en niet toegankelijk. Volgens de politie zei de man in die periode al dat hij zijn woning niet zonder slag of stoot zou verlaten.

  Nu moest de man het huis definitief uit. Tijdens het uitzettingsproces van de woningbouwvereniging deed de man zo veel verontrustende uitspraken dat de politie maatregelen nam. Er was extra toezicht, meer surveillance en de wijkagent had veel contact met de buurtbewoners.

  De politie heeft geprobeerd met de bewoner te praten, maar dat lukte steeds niet. Een buurtbewoner zegt tegeOmroep Brabant dat "er al jaren van alles speelt". Volgens een voorbijganger wist iedereen in de buurt dat er problemen met drugs waren.

  Huis verwoest

  De brand ontstond rond half vijf 's ochtends. Op het moment van de brand waren er nauwelijks spullen meer in het huis, alleen een matras en deken. Vermoedelijk woonde de man er dus niet meer.

  Het dak van het huis liep flinke schade op en de woonkamer is volledig verwoest. De twee aangrenzende huizen raakten zwaar beschadigd. De bewoonster van het ene aangrenzende huis kon tijdig worden gewaarschuwd. Het andere huis stond leeg.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Omroep Brabant

  Gewijzigd op 2021-10-24 00:49:12
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 07 januari 2021 @ 01:08
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, VERWARDE PERSOON BEDREIGT AMBTENAREN, POLITICI.  Gemeentehuis Beverwijk enige tijd door zwaar bewapende politie bewaakt en gesloten. Ook dat hoort bij het 'gewone' werk dat doorgaat.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politiebewaking voor het gemeentehuis van Beverwijk MIZZLE MEDIA

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 17:46

  Gemeentehuis Beverwijk op slot na dreigementen verwarde man

  Het gemeentehuis van Beverwijk is sinds 15.00 vanmiddag dicht, nadat een verwarde man had gedreigd 'iets in het pand' te doen. Agenten in kogelwerende vesten hebben enkele uren het gebouw bewaakt en in die tijd mocht er niemand naar binnen of naar buiten.

  Uiteindelijk is besloten alle aanwezige ambtenaren naar huis te sturen en zijn de agenten vertrokken, zegt een woordvoerder van de gemeente tegen NH Nieuws.

  De politie laat weten dat er via via een tip was binnengekomen over een verwarde man die 'van alles en nog wat' van plan zou zijn in het gemeentehuis. De woordvoerder wil verder geen details geven. Ook niet over de aard van het dreigement.

  'Man van buiten Beverwijk'

  De politie zei eerder vanmiddag het zekere voor het onzekere te nemen. "We hopen dat de man zo verward is dat hij niets doet, maar de kans bestaat dat hij wel wat doet."

  Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat het om een man van buiten Beverwijk en is het dreigement niet rechtstreeks bij de gemeente binnengekomen.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 05 september 2019 @ 00:18
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, AANTAL INCIDENTEN MET VERWARDE MENSEN BLIJFT STIJGEN. Mogelijk komt dit ook door een toename van veel maatschappelijke zaken die de maatschappij niet echt beter maken? Waardoor meer en meer mensen ook in de problemen komen en 'verward' gaan reageren of het anderszins niet meer zien zitten met het leven? Wat denkt u, zie ook eens club  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ hiervoor en hierover.    

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Aantal incidenten met verwarde mensen blijft stijgen.

  Brand flat in Nieuwerkerk aan den IJssel, volgens omwonenden aangestoken door een verwarde man HOLLANDSE HOOGTE

   VANDAAG, 15:48

  BINNENLAND

  Het aantal incidenten met verwarde mensen blijft toenemen, blijkt uit cijfers van de politie die zijn verstrekt aan Hart van Nederland. In de eerste helft van het jaar kreeg de politie 47.632 meldingen waarbij verward gedrag een rol speelde. Dat is 8 procent meer dan een jaar eerder.

  Sinds in 2013 is begonnen met de registratie nam het aantal meldingen elk jaar toe. De politie spreekt van een zorgelijke trend.

  Verwarde personen halen met enige regelmaat het nieuws. Zo moesten politie en brandweer twee weken geleden uitrukken toen iemand zijn huis opblies door de gaskraan open te draaien. Ook duikt bij berichten over bedreigingen en steekincidenten relatief vaak het woord 'verward persoon' op.

  Verdrietige verhalen

  Politiechef Anja Schouten zei een half jaar geleden dat ze wil dat de situatie verbetert. "Het is noodzakelijk om dit soort incidenten, waar vaak heel verdrietige en kwetsbare verhalen achter schuil gaan, terug te brengen."

  Dit zijn de cijfers tot en met vorig jaar (aantallen x 1000):

  Zie oorspronkelijke artikel

  Cijfers van de politie, tot vorig jaar

  Om het probleem te bedwingen, probeert de overheid de samenwerking tussen instanties te verbeteren. Daarvoor werd een aantal jaar geleden een zogenoemd 'schakelteam' in het leven geroepen, onder leiding van burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer.

  In dat team zaten naast ervaringsdeskundigen en familie van verwarde mensen ook vertegenwoordigers van de gemeentepolitiek, zorginstellingen, zorgverzekeraars, het OM en de politie. Bij de eindrapportage kondigde Hoes aan dat er een landelijk telefoonnummer komt voor mensen die zich zorgen maken over iemand die zich verward gedraagt. Meerdere provincies hebben inmiddels zo'n meldpunt en telefoonnummer ingevoerd.

  Uit de cijfers valt overigens niet op te maken of het aantal verwarde personen stijgt. Als de politie in een jaar tijd meerdere keren wordt gebeld vanwege één persoon, komen er meerdere meldingen in het systeem.

  Zo moest de politie bij 13.000 mensen voor een tweede keer langskomen en zijn er 5700 mensen die agenten regelmatig terugzien. Dat gaat dan vaak om mensen met schulden of verslavingen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 24 augustus 2019 @ 00:16
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, EXPLOSIE EN BRAND IN WONING VERMOEDELIJK DOOR 'EXPLOSIEF' van arrestatieteam aangewend om een verwarde man uit huis te halen? De had de gaskraan open gezet en toch wordt een explosief ('flitsgranaat' ter desorientatie) gebruikt?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  Explosie in Hoensbroek mogelijk veroorzaakt door politiegranaat.

  TRACK '88

   VANDAAG, 16:09

  REGIO

  De gasexplosie gisteravond in een huis in Hoensbroek is mogelijk veroorzaakt door een flitsgranaat van de politie. Dat is bekendgemaakt op een persconferentie met burgemeester Roemer, de politie en de brandweer. Bij de explosie raakten de bewoner en een politieagent gewond.

  De politie kwam gisteren af op een melding over een verwarde man. Zijn ex-vrouw had de politie gebeld omdat hij tegen haar gezegd zou hebben dat hij een einde aan zijn leven wilde maken. Een gespecialiseerd team probeerde met hem te onderhandelen. Toen dat op niets uitliep, deed de politie een inval.

  Rijksrecherche

  De politie gebruikte een flitsgranaat om de man te desoriënteren. Daarna vond de gasexplosie plaats waarbij de gewonden vielen. Die kwam als een verrassing: de man had gezegd dat hij het gas open had gezet, maar nadat de netbeheerder het gas had afgesloten mat de politie niets, schrijf1Limburg.

  Op de persconferentie is aangekondigd dat er een onderzoek komt naar de precieze toedracht. "Achteraf vragen wij ons af: hebben wij het goede gedaan?", aldus de politie. De Rijksrecherche gaat dat onderzoek doen.

  De agent die gewond is geraakt had een verhoogde hoeveelheid koolmonoxide in zijn lichaam. Hij is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. De bewoner ligt nog wel zwaargewond in een ziekenhuis.

  Video afspelen

  00:37

  Gasexplosie na inval huis Hoensbroek: 'We konden geen gas vinden, ruiken of meten'

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van L1

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 19 april 2019 @ 00:44
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, ZORGVERLENERS KENNEN GEVAAR VERWARDE PERSONEN NIET GOED. Dan komt meestal de politie als eerste weer, bij een incident, in aktie. Maar volgens onderzoek OVV zou dit dus voor een deel zeker kunnen worden voorkomen al in eerste instantie? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  OVV: zorgverleners kennen gevaar verwarde personen niet goed

   VANDAAG, 10:03 AANGEPAST VANDAAG, 10:48

  BINNENLAND

  Zorgverleners zijn vaak niet goed op de hoogte van het gevaar dat patiënten met een ernstige psychische aandoening vormen voor zichzelf en hun omgeving. Dat stelt de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) in een nieuw rapport.

  Bij de zorg voor mensen met een ernstige psychische aandoeningen zijn veel partijen betrokken, zoals de ggz, dagbesteding, verslavingszorg of huisartsen. Doordat die niet goed samenwerken, ontstaat geen compleet beeld van de patiënt en wordt niet de juiste hulp geboden.

  Dat kan niet alleen gevaarlijk zijn voor de patiënt, maar ook voor diens omgeving, stelt de OVV. Als de zorgverleners onderling beter informatie zouden delen, zouden de risico's beter kunnen worden ingeschat en kan betere zorg worden verleend.

  Dodelijke ongelukken

  In Nederland zijn er ongeveer 300.000 mensen met een ernstige psychische aandoening. Ongeveer 20.000 van hen hebben acute zorg nodig. Deze patiënten hebben vaak meerdere problemen, waar ze al lang mee rondlopen.

  De OVV begon het onderzoek na signalen over een toename in het aantal onveilige situaties met verwarde personen en constateerde dat zij erg afhankelijk zijn van de zorg van anderen.

  In het rapport noemen de onderzoekers onder meer een incident dat leidde tot het overlijden van een verwarde Syrische man in Schiedam Hij werd neergeschoten door de politie nadat hij op een balkon met een bijl had staan zwaaien terwijl hij "Allahoe akbar" riep.

  Een ander voorbeeld is het ongeluk waarbij een verwarde man in een gestolen auto een wagen met een gezin aanreed. Dat kostte uiteindelijk een jongetje van 4 het leven.

  Onderzoek behandeling Michael P.

  Hoewel dit onderzoek losstaat van het rapport over de behandeling van Michael P., de moordenaar van Anne Faber, zijn de conclusies vergelijkbaar.

  Uit dat onderzoek bleek dat de forensische instellingen elkaar niet goed hadden ingelicht over het zedenverleden van P. Ook de partijen die zorg bieden aan mensen met ernstige psychische aandoeningen, zijn terughoudend in het delen van informatie, concludeert de OVV.

  Aandachtspunten voor betere zorg

  De Onderzoeksraad doet een paar aanbevelingen voor het verbeteren van de zorg voor mensen met ernstige psychische aandoeningen. Zo zou het beter zijn als de zorgverleners een gezamenlijk budget krijgen. Ook zouden de partijen meer informatie moeten uitwisselen. Daarbij kunnen ze volgens de OVV gebruikmaken van de ruimte die het beroepsgeheim biedt.

  Verder zou het volgens het rapport helpen als de partijen vaker met elkaar om tafel zitten voor evaluaties en zouden ze meer moeten doen met de input van mensen uit de directe omgeving van de patiënten.

  Om de zorg structureel te verbeteren moeten de minister en staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bovendien een nieuw akkoord sluiten met de zorgverleners, vindt de OVV.

  BEKIJK OOK

  Vernietigende conclusies: ernstige tekortkomingen bij behandeling Michael P.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 28 februari 2018 @ 07:31
  #3
  reactie op (#2) gerrit72

  Goedemorgen, de HULPVERLENING aan VERWARDE MENSEN is in cijfers fors gestegen. De politieleiding trekt aan de noodrem hierover. Wel is het vaak zo, dat het dezelfde verwarde persoon is, waarover een melding komt. M.a.w. niet direct gezegd dat het aantal verwarde personen is toegenomen?  

  Zie en lees art. van NU.nl (bron)

  Woensdag 28 februari 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Overlast van verwarde mensen stijgt volgens politie fors 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 27 februari 2018 17:44

  • De politie maakt zich zorgen over de forse toename van overlast die verwarde mensen geven. Het aantal geregistreerde incidenten met verwarde personen steeg vorig jaar met 12 procent ten opzichte van 2016, van ruim 53.000 naar 83.000. De trend is bij alle eenheden te zien.

  De politie noemt de stijgende trend ''opvallend en zorgelijk." Het aantal en de ernst van incidenten neemt toe. ''Verwarde mensen doden meer mensen dan terrorisme", zei de Rotterdamse korpschef Frank Paauw vorig jaar.

  Pieter-Jaap Aalbersberg van de Eenheid Amsterdam, die binnen de politie verantwoordelijk is voor het thema personen met verward gedrag, stelt dat er nog steeds te weinig wordt gedaan om te voorkomen dat mensen in de problemen komen en situaties uit de hand lopen.

  ''Bij mensen die veelvuldig met de politie in aanraking komen, ontbreekt het vaak aan een stabiele levensstructuur. Essentieel is om het belang van de persoon centraal te stellen en oplossingen te realiseren dwars door alle muren en schotten van organisaties heen."

  Door: ANP

  Lees meer over: 

  Verwarde mensen

  Gewijzigd op 2018-05-22 13:28:55
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 16 mei 2015 @ 20:12
  #2

  ik vind dit gewoon gelul, want als je het niet eens bent met de politiek of met de politie of een andere overheids instantie word je vaak ook gelijk af geschilderd als een moeilijke burger die verward is. Terwijl hun het gewoon verwarrend vinden om eerlijk en oprecht te zijn


 • woensdag 01 april 2015 @ 07:30
  #1

  Goedemorgen, veel politieuren gaan 'verloren' door hulp aan verwarde personen als demente ouderen enz. maar ook door het feit dat veel GGZ instellingen zijn gesloten of het moeilijk hebben en dan moeten deze mensen toch geholpen worden.

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3939870/2015/04/01/Verwarde-mensen-houden-politie-van-de-straat.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/     

  Gewijzigd op 2021-10-24 00:48:07
  handtekeningafbeelding