3531 keer bekeken

GEWELD, BEDREIGINGEN TEGEN politie en HULPVERLENERS, overheden

 • vrijdag 16 juli 2021 @ 08:35
  #69
  reactie op (#68) herman_dad

  Goedemorgen, 1. MAN GOOIT DAKPANNEN OP POLITIEAUTO en 2. TWEE POLITIEAUTO'S IN GEMERT UITGEBRAND. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen zich te melden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politieauto's zwaar beschadigd bij brand POLITIE

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 08:20

  Politieauto's uitgebrand in Gemert

  Op een parkeerplaats in de Brabantse plaats Gemert zijn afgelopen nacht twee politieauto's uitgebrand. Het vuur werd rond 03.45 uur ontdekt.

  De brandweer heeft het vuur geblust, maar kon niet voorkomen dat de twee auto's zwaar beschadigd raakten. Een auto die vlakbij de politieauto's geparkeerd was, liep volgens Omroep Brabant ook brandschade op.

  De politie doet onderzoek en vraagt getuigen zich te melden.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  EN OOK IN Kampen: 

  De politieauto raakte flink beschadigd NEWS UNITED/STEFAN VERKERK

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 10:38

  Man gooit tientallen dakpannen op politieauto

  In Kampen is gisteravond enige tijd een straat afgezet omdat een man tientallen dakpannen vanaf een dak naar beneden gooide. De dakpannen kwamen terecht op straat en een politieauto die daar stond.

  Volgens de buurtbewoners had de man aangebeld bij een appartementencomplex in de straat en hebben gevraagd om een glaasje water. Toen hij binnen een kop koffie kreeg van de bewoners, vluchtte hij het dak op om vervolgens met dakpannen te gaan gooien.

  Een arrestatieteam kon hem uiteindelijk aanhouden. De man is naar het politiebureau overgebracht.

  Vergelding

  Het incident zorgde voor een puinhoop in de straat. Behalve de politieauto raakten ook twee andere auto's zwaar beschadigd door de rondvliegende dakpannen. Buurtbewoners begonnen direct na de aanhouding al met het schoonvegen.

  Buurtbewoners zeggen dat de man een dag eerder ook al was aangehouden bij een terras in het centrum van Kampen. Het gooien van de dakpannen was een vergeldingsactie voor die aanhouding, zeggen ze tegen RTV Oost.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Oost.

  Gewijzigd op 2021-07-17 08:25:22
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 06 juli 2021 @ 01:06
  #68

  Goedemorgen, GEWELD TEGEN DE OVERHEID, in dit geval gemeenten neemt ook steeds meer toe? Twee gevallen daarvan vandaag: 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 18:04 • AANGEPAST GISTEREN, 22:50

  Man aangehouden na bedreigen gemeente Cuijk

  Agenten voor het gemeentehuis van Cuijk SQ VISION

  De politie heeft een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt voor het bedreigen van de gemeente Cuijk. De politie meldt dat de verdachte vastzit voor verhoor.

  Naar aanleiding van de bedreigingen besloot de gemeente de raadsvergadering van vanavond online te houden, meldt Omroep Brabant.

  De dreiging was gericht aan de gemeente in het algemeen en niet aan een individuele bestuurder of afdeling. Over de aard van de bedreiging werden geen mededelingen gedaan, maar het was geen bommelding, liet de gemeente in een verklaring weten.

  Veiligheidsmaatregelen

  Naar aanleiding van de bedreiging werden extra veiligheidsmaatregelen getroffen en was het gemeentehuis vanmiddag een uur gesloten. Ambtenaren bleven wel gewoon aan het werk. Mensen die een afspraak hadden moesten aanbellen en werden dan binnengelaten. Morgen zijn de deuren weer gewoon open.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant.

  handtekeningafbeelding
 • maandag 28 juni 2021 @ 00:45
  #67

  Goedemorgen, POLITIEMAN IN BURGER neergestoken in BINGELRADE bij een conflict over te hard rijdende scooters in het dorp. Zijn echtgenote, ook in politiedienst bleef ongedeerd en beiden waren in vrije tijd. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 18:47

  Politieman in burger slachtoffer steekpartij Bingelrade

  In het Zuid-Limburgse dorp Bingelrade is afgelopen nacht een politieman neergestoken. Zijn toestand is op dit moment stabiel.

  Een verdachte is aangehouden. Het gaat om een man van 20 uit het naburige Brunssum. De politie is op zoek naar een tweede verdachte.

  Hardrijdende scooters

  De aanleiding voor de steekpartij was een conflict over hardrijdende scooters die geregeld door het dorp razenmeldt 1Limburg. Volgens buurtgenoten sprak het slachtoffer enkele jongens daarover aan bij een ontmoetingscentrum in het dorp. Daarop werd hij neergestoken.

  De man woont in het dorp en was met zijn partner, die ook agent is. Zij bleef ongedeerd en kon 112 bellen. De politie benadrukt dat beiden niet aan het werk waren en dus ook niet herkenbaar waren als politiemedewerkers.

  Deel dit artikel:

   

  Gewijzigd op 2021-06-28 22:17:22
  handtekeningafbeelding
 • zondag 06 juni 2021 @ 00:34
  #66

  Goedemorgen, EN OOK WÉÉR deze maal GEWELD TEGEN AMBULANCEMEDEWEKERS.... We zwijgen hier maar verder.... leest u het zelf 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 10:38

  Aangifte na mishandeling ambulancemedewerkers Rotterdam

  Ambulances in Rotterdam RIJNMOND

  Omstanders zijn gisteren een aantal ambulancemedewerkers te lijf gegaan die bezig waren hulp te verlenen in Rotterdam-West. Aanvankelijk begonnen ze te schelden en te duwen. Toen de ambulancemedewerkers zich terugtrokken in de auto, trok een van de omstanders de deur open en deelde een stomp uit.

  Deze man, een 24-jarige Rotterdammer, is aangehouden. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft aangifte gedaan.

  De problemen begonnen gisteravond rond 18.30 uur. Volgens de regionale omroep Rijnmond was er een ambulance naar de 1e Middellandstraat gestuurd omdat iemand daar onwel was geworden. Toen de ambulancemedewerkers het slachtoffer in de ambulance wilden onderzoeken, maakten verschillende omstanders bezwaar. Ze begonnen te schelden, te duwen en te filmen.

  "Het is onduidelijk wat de omstanders met het slachtoffer te maken hadden. Maar van ambulancemedewerkers blijf je af, ongeacht wat er aan de hand is. De medewerkers zijn erg geschrokken, maar gelukkig mankeren ze niks", aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio. De 24-jarige Rotterdammer, die wordt verdacht van belediging en fysiek geweld. zit nog vast.

  profielfoto Veiligheidsregio RR@Vr_RR

  Van hulpverleners blijf je af! Vanavond zijn ambulancemedewerkers geconfronteerd met geweld tijdens het verlenen van hulp aan de 1e Middellandstraat in Rotterdam. (1/3)

  een dag geleden

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • maandag 31 mei 2021 @ 06:47
  #65
  reactie op (#63) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE ZOEKT RUITER DIE OPZETTELIJK HANDHAVER OMVER REED in Lage Vuursche..... en gewond achterliet.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 19:15

  Politie zoekt ruiter die in Lage Vuursche een handhaver gewond achterliet

  De politie zoekt in Lage Vuursche naar een ruiter die met zijn paard een boa van de gemeente Baarn heeft verwond. De ruiter kreeg een bekeuring omdat hij in het bos met zijn paard reed op een plek waar dat niet mag.

  Tijdens het uitschrijven van de bon begon het paard te steigeren. Daardoor viel de handhaver en kreeg hij zijn elektrische motor over zich heen. De boa liep daarbij schaafwonden in zijn gezicht op. De ruiter ging er vervolgens vandoor.

  De politie gaat langs bij maneges in de buurt en roept getuigen op zich te melden, zegt een woordvoerder tegen RTV Utrecht. De ruiter droeg een licht T-shirt en een donkere rijbroek. Hij reed op een roodbruin paard.

  Burgemeester Röell van Baarn schrijft op Twitter dat hij de boa heeft gesproken. Hij spreekt over "volstrekt onacceptabel" gedrag. "Van onze hulpverleners blijf je af."

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Utrecht

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 20 mei 2021 @ 07:26
  #64

  Goedemorgen, POLITIE REGISTREERT MEER GEWELD TEGEN HEN DAN VOORHEEN, mogelijk, vrijwel zeker komt dit ook enigszins door de huidige maatschappelijke 'covid' situatie en de protesten-maatregelen daartegen. Dan zou, verwachtingsvol daarbij dat e.e.a. maatschappelijk beter wordt, de cijfers geweld volgend jaar weer dalen...?  

  En ook opvallend geciteerd daabij: Tijdens de coronacrisis daalde ook het ziekteverzuim bij de politie. Dat ligt op 5,5 procent, het laagste percentage sinds de vorming van de nationale politie. De politie denkt dat de crisis de saamhorigheid binnen het korps heeft vergroot. Ook werkten medewerkers zelfstandiger en vaker thuis, wat hun welzijn ten goede kwam.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 10:20

  Politie registreerde meer geweld en kreeg meer klachten

  De coronacrisis leidde het afgelopen jaar tot minder woninginbraken en minder straatroof, maar ook tot meer klachten over de politie. Ook registreerden agenten meer geweld door de politie. Dat staat in het jaarverslag van de politie.

  Veel mensen klaagden over bejegening door de politie. Anderen klaagden juist dat de politie te weinig actie ondernam. Het aantal klachten steeg met 29 procent tot ruim 13.000.

  Als mogelijke verklaring ziet de politie dat "het maatschappelijk ongenoegen" vorig jaar groeide. "Er was discussie over discriminatie in de samenleving en daarna over de coronamaatregelen", zegt een woordvoerder. "Er is een groep zeer ontevreden dat de politie deze maatregelen handhaaft en dat levert klachten op."

  In een jaar tijd heeft de politie 113.000 boetes uitgeschreven voor het niet naleven van de regels. Het grootste deel was voor het overtreden van de avondklok, die tussen januari en april dit jaar gold.

  Stijging geweld door politie

  In 2020 gebruikte de politie bij 17.000 incidenten geweld, 15 procent meer dan het jaar ervoor. De politie vermoedt dat deze stijging deels te maken heeft met betere registratie. Agenten zijn verplicht om na een incident alle 'geweldsaanwendingen' vast te leggen. Dat gaat van licht geweld, zoals duwen of vastpakken, tot zwaardere geweldsinzet, zoals het gebruik van pepperspray of de wapenstok of het trekken van een vuurwapen.

  Ruim 3000 keer checkte de politie zelf of het gebruikte geweld volgens de regels was. In 236 zaken was sprake van niet-professioneel optreden; bij zes incidenten leidde dat tot disciplinaire maatregelen tegen de betrokken agenten.

  In totaal kregen ruim 300 politiemedewerkers een disciplinaire maatregel opgelegd, bijvoorbeeld wegens het lekken van vertrouwelijke informatie of misbruik van bevoegdheden. Dat is vergelijkbaar met het jaar ervoor. In totaal werken er ruim 65.000 mensen bij de politie.

  Digitaal

  De coronacrisis had ook andere gevolgen voor de politie. Zo was de politie het afgelopen jaar meer geld kwijt dan gepland en kon er minder worden getraind. Wel kon er worden bespaard op de inzet tijdens evenementen, omdat die het afgelopen jaar niet doorgingen.

  De criminaliteit is tijdens de coronapandemie iets gedaald. Vooral het aantal woninginbraken nam af, maar er waren ook minder overvallen en straatroven. Daar staat tegenover dat de online criminaliteit meer dan verdubbelde.

  "Digitaal is steeds meer het nieuwe normaal", constateert korpschef Henk van Essen. Hij pleitte eerder al voor extra geld voor digitale specialisten, maar ook voor meer wijkagenten.

  Vrouw

  Tijdens de coronacrisis daalde ook het ziekteverzuim bij de politie. Dat ligt op 5,5 procent, het laagste percentage sinds de vorming van de nationale politie. De politie denkt dat de crisis de saamhorigheid binnen het korps heeft vergroot. Ook werkten medewerkers zelfstandiger en vaker thuis, wat hun welzijn ten goede kwam.

  De politie schrijft dat ook op het gebied van diversiteit voortuitgang is geboekt. Inmiddels is een op de drie leidinggevenden een vrouw.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 15 mei 2021 @ 08:33
  #63
  reactie op (#60) herman_dad

  Goedemorgen, 10 AANHOUDINGEN NA GEWELD en mishandeling van BOA's station Zwolle.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 12:11

  Tien mensen opgepakt na mishandeling boa's op Zwols station

  Station Zwolle Stadshagen RTV OOST

  De politie heeft gisteren tien jongeren opgepakt die mogelijk betrokken zijn geweest bij de mishandeling van drie boa's op station Zwolle Stadshagen. De handhavers raakten lichtgewond.

  Volgens RTV Oost ging het om drie boa's die werken voor de regionale vervoerder Keolis. Zij spraken in de trein tussen Zwolle en Kampen een passagier aan die zich niet aan de coronaregels hield. Ze wilden een boete uitschrijven, maar dat lukte niet. De passagier maakte deel uit van een groep jongeren die op station Zwolle Stadshagen uitstapte.

  De boa's reden met de trein door naar station Kampen, maar stuitten op de terugreis naar Zwolle op dezelfde groep jongeren die op station Stadshagen was blijven staan. Er ontstond vrijwel direct een vechtpartij. Daarbij liepen de handhavers volgens Keolis schrammen en blauwe plekken op. De drie werken vandaag niet. Keolis heeft aangifte gedaan.

  De politie wist nog op het station zelf zeven verdachten van de geweldpleging aan te houden en pakte korte tijd later op verschillende plekken in de wijk nog eens drie jongeren op.

  Rokers trein uitgezet

  Op station Assen heeft de politie vannacht twee jongens uit de trein naar Zwolle gezet. Die zaten volgens RTV Drenthe te roken in de trein. Toen de conducteur ze daarop aansprak, ontstond een schermutseling. De conducteur waarschuwde de politie. Die noteerde de namen van de twee jongens en stuurde ze daarna weg.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Oost

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 10 april 2021 @ 00:49
  #62
  reactie op (#61) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE(BONDEN) WILLEN OOK BEDREIGINGEN VIA SOCIAL MEDIA en oproepen voor bekendmaken ADRESSEN VAN POLITIEMENSEN o.a.ook strafbaar maken. Is de oproep aan de politiek. Deze worden steeds extremer:  Politievakbond: agenten worden thuis geïntimideerd

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 10:13

  Politie: maak dreigend vragen naar privégegevens op internet strafbaar

  De politie wil dat het strafbaar wordt om op sociale media te vragen naar privégegevens van mensen, als de intentie intimidatie of geweld is. Onder meer agenten hebben daarmee te maken: uit jaarcijfers van de politie blijkt dat het aantal incidenten van online intimidatie tegen politiemensen is gestegen van 58 in 2019 naar 108 vorig jaar. Verder wijst de politie erop dat niet alleen agenten te maken hebben met doxing, maar bijvoorbeeld ook journalisten, publicisten, politici.

  Volgens Ruud Verkuijlen van de politie worden agenten online geïntimideerd, bijvoorbeeld doordat mensen foto's van agenten online plaatsen met daarbij de vraag om wie het gaat. In sommige gevallen wordt daarbij ook geld geboden voor tips. "Gewoon het simpele feit dat je gegevens bekend zijn, dat iemand weet waar je woont, dat doet iets met politiemensen en ook het thuisfront", zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal.

  Nu is het stellen van zo'n vraag om privéinformatie nog niet strafbaar. Maar volgens Verkuijlen zou dat wel moeten gebeuren, omdat zo'n oproep intimiderend werkt. "Bij ons gaat het erom dat we onze mensen kunnen beschermen tegen deze nieuwe vorm van agressie", zegt hij.

  De wens van de politie moet nog wel juridisch onderzocht worden. Minister Grapperhaus zegt uit te zoeken of het al voldoende strafbaar is, of dat er extra wetgeving nodig is.

  Agenten opgewacht

  Zowel de digitalisering als de handhaving van de coronamaatregelen speelt volgens Verkuijlen een rol bij de toename van de intimidatie. "Het ongenoegen over de maatregelen lijkt een reden te zijn voor agressief gedrag tegen de politie. Meer contacten betekent ook een kans op meer incidenten."

  Begin februari zei de Nederlandse Politiebond al dat agenten steeds vaker thuis worden opgewacht door relschoppers. Voorzitter Struijs wees er toen op dat iemand vier keer op een avond voor de deur van een politievrouw ging staan, en liet weten dat hij haar in de gaten houdt. Ook werden agenten opgewacht bij de supermarkt, of werd er vuurwerk tegen hun huis gegooid.

  Meer belediging en bedreiging

  Uit de jaarcijfers over geweld tegen politieambtenaren blijkt verder dat vorig jaar ruim 12.500 keer geweld is gebruikt tegen medewerkers van de politie. In ruim 5800 gevallen ging het om belediging, ruim 1500 keer meer dan in 2019. Ook het aantal bedreigingen nam toe, net als het aantal gevallen van poging tot doodslag, poging tot zware mishandeling en zware mishandeling.

  Het aantal gevallen van geweld tegen agenten tijdens festiviteiten, het uitgaan en voetbal nam vorig jaar door de coronamaatregelen, waardoor er nauwelijks evenementen waren, juist fors af.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 29 augustus 2020 @ 01:29
  #61
  reactie op (#60) herman_dad

  Goedemorgen, WEL OPMERKELIJK POLITIE DOET AANGIFTE TEGEN MAN DIE OP SOCIAL MEDIA OPROEPT OM GEWELD TEGEN DE POLITIE TE GEBRUIKEN, o.a. met een stroomstootwapen....kiss

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 13:14

  Politie doet aangifte tegen Groninger wegens opruiing en wapenbezit

  Een stroomstootwapen ANP

  De politie Noord-Nederland doet aangifte tegen een 35-jarige inwoner van Groningen. De man wordt verdacht van opruiing en wapenbezit.

  Via sociale media bood de Groninger (stroomstoot)wapens aan om in te zetten tegen de politie tijdens demonstraties en om paarden op hol te laten slaan, meldt RTV Noord.

  Ook plaatste de man video's waarin hij de politie bedreigt en oproept tot geweld tegen de politie. In een van de video's toont hij een stroomstootwapen in de vorm van een wandelstok, die hij te koop aanbiedt.

  Arrestatieteam ingezet

  De politie heeft de man woensdag al aangehouden op een parkeerplaats in Groningen. Daarbij werd een arrestatieteam ingezet.

  Agenten hebben drie woningen doorzocht waar de man geregeld verbleef. In één van die huizen is een stroomstootwapen gevonden. Vandaag wordt de man voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of hij langer blijft vastzitten.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  RTV Noord.

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 11 augustus 2020 @ 01:12
  #60
  reactie op (#59) herman_dad

  Goedemorgen, VERHIT IN DEZE TROPISCHE TIJD: MAAR DAN NOG GEEN RECHT OM: Jongen slaat agent bij onrust in zwembad, het personeel had de politie er bij geroepen en later zlefs kwam de groep, inclusief enkele ouders verhaal halen bij het politiebureau....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 13:57

  Jongere slaat agent na onrust in zwembad

  Een groep van twintig jongeren heeft gisteren onrust veroorzaakt bij een zwembad in Almen. De politie hield twee jongeren aan. Een van hen sloeg een agent tegen het hoofd. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.

  Volgens de politie veroorzaakte de groep overlast bij het buitenzwembad in Almen. Ze waren zo vervelend dat het zwembadpersoneel de politie inschakelde, schrijft Omroep Gelderland.

  Een 18-jarige jongen uit Eefde werd in eerste instantie aangehouden voor belediging. Maar volgens de politie verzette hij zich bij zijn aanhouding en sloeg daarbij een agent tegen het hoofd. Een 19-jarige Zutphenaar weigerde te zeggen wie hij was en kon zich niet identificeren. Bij zijn aanhouding stribbelde hij tegen.

  Blokkade politiebureau

  Aan het begin van de avond kwam de groep verhaal halen bij het politiebureau in Zutphen. Daar werd de toegangspoort enige tijd geblokkeerd. De politie omschrijft de groep als recalcitrant.

  "Om de jongeren te verwijderen moesten agenten gebruik maken van pepperspray en de wapenstok. Meerdere agenten waren nodig om ze uiteindelijk te laten vertrekken."

  Bij de groep waren ook ouders van sommige jongeren aanwezig. Een moeder is aangehouden omdat ze de aanhouding van haar zoon belemmerde.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Gelderland.

   

  handtekeningafbeelding