924 keer bekeken

DOUANE een andere opsporingsinstantie...

 • dinsdag 05 maart 2019 @ 00:24
  #7
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #5: DEZE DRIE DOUANIERS ZIJN VANDAAG ALLEN AANGEHOUDEN ivm het onderzoek naar hen en een uitgebreide 'witwaspraktijke'n en deelnemen criminele organisatie'? Overigens voor alle goedwillende douaniers is dit weer een geval van grote beschamendheid. Doch het GELD, de verdien mogelijkheid daarmede laat deze corruptie en schending integriteit toe... Geld, monetair, tsja zie elders de berichten wer op de Nieuwsclubs... weer bewijs van 'junglerecht' en vele slachtoffers/daders daarbij.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Douaniers Rotterdamse haven gearresteerd op verdenking van witwassen

  VANDAAG, 17:24

  BINNENLAND

  Douane in Rotterdamse haven ANP

  Drie douaniers in de haven van Rotterdam zijn gearresteerd op verdenking van witwassen. De drie mannen van 31, 34 en 37 jaar komen uit Rotterdam, Schiedam en Den Haag.

  Het Openbaar Ministerie ging over tot de aanhouding, nadat drie woningen en een bedrijfspand in januari waren doorzocht. De douaniers vielen op doordat ze opvallende geldopnamen en stortingen deden met contant geld op hun bankrekening. Volgens het OM stonden die bedragen niet in verhouding tot hun legale inkomsten als douanier.

  Het OM heeft niet bekendgemaakt om hoeveel geld het ging.

  Om de veiligheid en integriteit te vergroten binnen de Rotterdamse haven, zijn instanties enkele jaren geleden nauw gaan samenwerken. In dat samenwerkingsverband zitten OM, politie, douane, ondernemersvereniging Deltalinqs, de gemeente en het Havenbedrijf.

  BEKIJK OOK

  Twee jaar cel voor corrupte douanier Rotterdamse haven

  Onderzoek naar corrupte douaniers haven Rotterdam

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 15 februari 2019 @ 00:15
  #6
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, CORRUPTE DOUANIER IN ROTTERDAMSE HAVEN KRIJGT 2 JAAR CEL. Tusssen 2-11 en 2016 heeft hij deelgenomen aan illegale activeiten in de drugshandel. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  Twee jaar cel voor corrupte douanier Rotterdamse haven

  VANDAAG, 14:03

  AANGEPAST OM 16:59

  REGIO

  Een willekeurig containerschip in de Rotterdamse haven ANP

  De Rotterdamse douanier Gertie V. heeft twee jaar cel gekregen wegens corruptie. Hij heeft tussen 2011 en 2016 deelgenomen aan illegale activiteiten in de Rotterdamse haven.

  Het Openbaar Ministerie had twaalf jaar cel geëist omdat de man (49) ook betrokken zou zijn geweest bij drugstransporten. Maar de rechter ziet daar geen bewijs voor. Het OM gaat in hoger beroep.

  Gertie V. was op vrije voeten, maar hij is direct na de uitspraak naar de cel gebracht, schrijft RTV Rijnmond.

  Witwassen

  De rechter oordeelt wel dat de douanier voor tienduizenden euro's aan crimineel geld heeft witgewassen. Bewijs daarvoor is een opgenomen gesprek tussen de verdachte en een vriend. Daarin zei hij onder meer nog geld te krijgen van "die gasten" en "dat die gasten natuurlijk ook afspraken hebben met gasten in andere landen."

  Ook heeft V. contante aankopen gedaan ter waarde van bijna 100.000 euro. Voor het grootste gedeelte daarvan kon hij geen duidelijke bron aanwijzen.

  V. werkte op de afdeling waar wordt bepaald welke zeecontainers worden gecontroleerd. Volgens het OM liet hij criminelen weten wanneer hij dienst had, zodat ze wisten wat de beste tijd was voor containers met smokkelwaar.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 20 januari 2019 @ 00:16
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, WEER CORRUPTE DOUAMEAMBTENAREN IN ROTTERDAMSE HAVEN? Ze worden ervan verdacht omdat ze te grote geldbedragen op hun rekening hebben staan in verhouding tot hun inkomen. Kennelijk worden alle bankrekeningen van velen bij de overheid standaard gecontroleerd, of anders via een 'tip'? Omdat er ook bij huiszoekingen veel is aangetroffen is dit zeker ook meer dan verdacht. Toch een verontrustende situatie, dan van twee kanten bekeken, HOE KOMT MEN AAN DE INFORMATIE, blijft over? Big Brother of ...??? Of worden ALLE bankrekeningen van vrijwel iedereen gecontroleerd dan?      

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Onderzoek naar corrupte douaniers haven Rotterdam

  VANDAAG, 11:27

  AANGEPAST OM 13:17

  BINNENLAND

  ANP

  Het Openbaar Ministerie verdenkt drie douaniers in de Rotterdamse haven van het witwassen van geld. Toen de recherche hun bankrekening bekeek, viel op dat er grote bedragen werden gestort die niet in verhouding stonden tot hun salaris.

  Bij huiszoekingen vond de politie woensdag 155.000 euro aan contant geld, horloges en sieraden. Ook werden twee kluizen leeggehaald. De drie mannen, van 31, 34 en 37 jaar uit Rotterdam, Schiedam en Den Haag zijn niet opgepakt. Het onderzoek loopt nog. Wel heeft de douane ze hangende het onderzoek geschorst.

  Een woordvoerder van het OM zegt dat de herkomst van het geld wordt onderzocht. "We weten uit andere onderzoeken dat er best wat geld te verdienen is als je als douanier een oogje wil toeknijpen. Het zou best kunnen zijn dat het geld op die manier is verdiend."

  De douane in Rotterdam kampt al jaren met schandalen. Anderhalf jaar geleden werd douanier Gerrit G. tot 14 jaar cel veroordeeld voor corruptie. Aanstaande dinsdag staat er opnieuw een douanier terecht omdat hij ervan wordt verdacht dat hij criminelen heeft geholpen bij het invoeren van drugs.

  Containers controleren

  Een half jaar geleden bleek dat corruptie in de haven van Rotterdam nog wijdverbreid is. Medewerkers van containerbedrijven lieten zich omkopen en uit gesprekken tussen drugsverdachten bleek dat zeker drie douaniers hen hielpen.

  Ook op de afdeling pre-arrival, waar Gerrit G. werkte, werden nog douaniers omgekocht door drugscriminelen. Die afdeling bepaalt welke containers gecontroleerd worden of juist niet.

  BEKIJK OOK

  Nog steeds helpen corrupte douaniers drugscriminelen in de Rotterdamse haven

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-01-20 00:18:52
  handtekeningafbeelding
 • maandag 04 juni 2018 @ 00:41
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, NOG STEEDS HELPEN CORRUPTE DOUANE-AMBTENAREN DRUGSCRIMINELEN IN ROTTERDAMSE HAVEN? Bij dit nieuws zouden toch betrokkenen eventueel 'gealarmeerd' moeten zijn?

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Nog steeds helpen corrupte douaniers drugscriminelen in de Rotterdamse haven

  GISTEREN, 17:08

  AANGEPAST GISTEREN, 18:22

  BINNENLAND

  ANP

  GESCHREVEN DOOR

  Robert Bas en Sjoerd Bootsma, verslaggevers NOS en RTV Rijnmond

  Corruptie in de Rotterdamse haven blijft wijdverbreid. Ondanks de arrestatie en vervolging van twee douaniers de afgelopen jaren, zijn er nog steeds douaniers die tegen forse betaling criminelen helpen drugs het land in te voeren. Ook medewerkers van containerbedrijven worden omgekocht door criminelen, blijkt uit afgeluisterde gesprekken tussen verdachten in een groot drugsonderzoek.

  In april meldde het Openbaar Ministerie de aanhouding van acht verdachten die via de Rotterdamse haven op grote schaal drugs invoerden. Een van de verdachten is een medewerker van de Belastingdienst.

  De verdachten spraken geregeld af in hotels en restaurants; ze waanden zich daar onbespied. Wat ze niet wisten, was dat de politie op deze locaties microfoontjes had geplaatst zodat rechercheurs konden meeluisteren.

  'Strepen'

  De verdachten hadden het in de afgeluisterde gesprekken meerdere keren over betalingen aan "strepen". Met een streep wordt volgens de politie een medewerker van de douane bedoeld. Het gaat om forse bedragen, zelfs om miljoenen, zo blijkt uit de gesprekken.

  NOS

  Uit de gesprekken tussen drugsverdachten die de NOS en RTV Rijnmond heeft ingezien, valt verder op te maken dat er zeker drie douaniers corrupt zijn. Een van hen zou een hoge functie hebben binnen de dienst. Een ander zou een douanier uit Schiedam zijn. De derde wordt bij zijn voornaam genoemd, maar verder is er niets over hem bekend.

  Ook op de afdeling pre-arrival, de afdeling waar de onlangs veroordeelde corrupte douanier Gerrit G. werkte, worden nog steeds douaniers omgekocht door drugscriminelen, valt op te maken uit de gesprekken tussen de criminelen. Op deze afdeling wordt bepaald welke containers wel of niet gecontroleerd worden.

  De Douane zegt in een reactie dat er alles wordt gedaan om corrupt personeel buiten te houden, maar dat risico's "nooit volledig uit te sluiten zullen zijn". De dienst gaat niet in op specifieke gevallen of onderzoeken. Klik hier voor de hele reactie van de Douane (.pdf).

  Corrupte douaniers werken soms voor meerdere criminele organisaties, blijkt ook uit de gesprekken. "Die streep in Rotterdam is van mij, Mo en nog een vriend", zegt een van de verdachten tijdens een afgeluisterd gesprek in het Carlton Hotel in Spijkenisse, eind maart.

  De drugscriminelen hebben ook bij havenbedrijven "platte" medewerkers. Een van de hoofdverdachten in het huidige Dobrovic-onderzoek zou contact hebben met meerdere medewerkers van het overslagbedrijf ECT, onder wie een databeheerder van het containerbedrijf. Die laatste helpt met plannen in welke container tassen met drugs geplaatst kunnen worden.

  Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen of een strafrechtelijk onderzoek is gestart naar de douanemedewerkers. "We reageren in de regel nooit inhoudelijk op lopende onderzoeken", aldus een woordvoerster.

  Medewerkers van onder meer de Universiteit Maastricht deden in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid onderzoek naar corruptie door medewerkers van rechtshandhavingsorganisaties. In het vorig jaar verschenen rapport leggen de onderzoekers een direct verband tussen de maatregelen die de laatste jaren in de Rotterdamse haven zijn genomen en corruptie. Dankzij risicoanalyse en verscherpt toezicht is de drempel voor criminaliteit in de haven aanzienlijk hoger komen te liggen.

  De keerzijde van dit succes is dat criminelen steeds meer aangewezen zijn op contacten binnen het haventerrein om de drugs veilig te stellen en te verplaatsen. Dat kunnen douaniers zijn, maar ook andere personen werkzaam in de logistiek van het havenproces, stellen de onderzoekers.

  Dankzij deze contacten kunnen criminelen achterhalen waar containers staan, regelen dat ze niet door de douane worden gecontroleerd of de codes achterhalen die nodig zijn om de containers op te halen. Uit onderzoek naar enkele corruptiegevallen komt een beeld naar voren van vooral de iets oudere douanier, met een langere staat van dienst, die voor criminelen interessant is. Leeftijd en werkervaring zijn een pré.

  BEKIJK OOK

  Politie pakt acht man op voor drugssmokkel via Rotterdamse haven

  14 jaar cel voor corrupte douanier Gerrit G.

  Deel dit artikel: 

   

   

  Gewijzigd op 2019-01-20 00:10:37
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 11 november 2015 @ 01:01
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, de Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag twee douaniers aangehouden die werkzaam waren op Schiphol. Zij worden verdacht van drugssmokkel en omkoping van een ambtenaar.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article/detail/4183111/2015/11/10/Twee-douaniers-Schiphol-vast-voor-drugssmokkel.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2316/Politie/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

  .

  handtekeningafbeelding
 • zondag 25 oktober 2015 @ 01:12
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, de douanier die in april werd aangehouden omdat hij criminelen hielp met het invoeren van grote partijen drugs is vermoedelijk niet de enige mol binnen de douane in de Rotterdamse haven.

  Zie en lees verder art. De Telegraaf (bron)

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24655494/___Meer_douaniers_R_dam_omgekocht___.html

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

   

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ \

  Gewijzigd op 2015-11-11 00:58:08
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 24 april 2015 @ 07:32
  #1

  Goedemorgen, de Douane, nog een opsporingsinstantie waar nog wel eens iets mis gaat. Een douanier leidde b.v. lange tijd een dubbelleven ook als drugshandelaar?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3978174/2015/04/24/Douanier-leidde-dubbelleven-als-drugshandelaar.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/     

  Gewijzigd op 2018-06-03 06:25:14
  handtekeningafbeelding