1096 keer bekeken

POLITIEAUTO'S o.a. achtervolgingen en snelweg (verkeers)politie keert terug

 • zondag 22 september 2019 @ 00:29
  #7
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, de SNELLE AUDI'S AANGESCHAFT VOOR ACHTERVOLGINGEN, staan stil WEGENS GEBREK AAN CHAUFFEURS... Toch let op, een 60-tal wagens zijn al wel in gebruik. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Nog niet alle nieuwe snelle politieauto’s in gebruik.

  Twee oude politieauto's na een mislukte achtervolging op de A2 eind augustus dit jaar ANP

   VANDAAG, 13:21

  BINNENLAND

  De snelle Audi's die de politie heeft aangeschaft voor achtervolgingen op hoge snelheid, rijden nog niet allemaal rond. Agenten hebben een speciale opleiding nodig om deze Snelle Interventie Voertuigen (SIV's) te mogen besturen, maar nog niet iedereen heeft die bijscholing gevolgd.

  De politieacademie loopt achter bij het opleiden en bijscholen van de bestuurders. Daarom kunnen nog niet in alle regio's de nieuwe en snellere auto's worden ingezet.

  "Het is vooral aan de orde bij de Eenheid Noord-Nederland", zegt een woordvoerder van de Nationale Politie. "Daar is nog niet iedereen opgeleid om in de nieuwe auto's te kunnen rijden. Waarschijnlijk is dat in januari niet meer het geval."

  Razendsnelle vluchtauto's

  Vorig jaar besloot de politie de Volvo te verruilen voor de Audi A6 stationwagen. De Volvo's bleken tijdens achtervolgingen razendsnelle vluchtwagens niet kunnen bijhouden.

  In zeven jaar tijd worden in totaal 140 van deze interventievoertuigen in gebruik genomen. Tot nu toe zijn er 70 auto's afgeleverd. Een stuk of tien staan er nog stil, zegt de woordvoerder.

  "We zien natuurlijk het liefst dat ze allemaal rijden. Volgend jaar gaan de oude auto's weg", aldus de Nationale Politie. "Het is niet voor niets een project dat in fases verloopt. Door de werkdruk kan niet iedereen altijd de opleiding doen. Dat maakt het soms lastig om de roosters goed te vullen."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 16 september 2019 @ 00:18
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, EN WEER POLITIEAUTO'S GERAMD TIJDENS ACHTERVOLGING. Ook dit gegeven lijkt meer en meer voor te gaan komen?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  Politie geramd bij wilde achtervolging tussen Hilversum en Amsterdam.

  Politie bij de Zeeburgertunnel, afgelopen nacht POLITIE / LANDELIJKE EENHEID INFRA NOORDWEST

   GISTEREN, 23:56

  REGIO

  Een automobilist is na een achtervolging die in Hilversum begon, afgelopen nacht door de politie klemgereden in Amsterdam. Agenten wilden de bestuurder in de nacht van vrijdag op zaterdag op de A1 controleren, maar hij sloeg op de vlucht.

  Bij zijn poging om aan de politie te ontkomen, ramde hij tussen Hilversum en Amsterdam twee auto's. Op de A10 sloten meer politiewagens zich bij de achtervolging aan en werd gepoogd hem te stoppen.

  In de Zeeburgertunnel in Amsterdam is geprobeerd de bestuurder klem te rijden. Dat mislukte, waarop de man een politiewagen ramde en op een andere politieauto inreed. De politie heeft de bestuurder vervolgens aangereden, waardoor hij de macht over het stuur verloor en aan het einde van de tunnel gearresteerd kon worden, meldt NH Nieuws.

  Vier agenten hebben aangifte van poging tot doodslag tegen de automobilist gedaan. Twee medeweggebruikers deden aangifte van het doorrijden na een ongeval.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van NH Nieuws

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 07 september 2019 @ 00:31
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE GAAT OP PROEF OOK ELEKTRISCH RIJDEN. Alleen de topsnelheid van 170 km/uur maximaal is bij achtervolgingen nog een probleem? Hij trekt wel snel op. Met de tijd meegaan is de enige optie want voor 2030 zouden alle auto's elektrisch moeten zijn?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie gaat elektrisch rijden: snel optrekken, maar lagere topsnelheid

  De politieauto's aan de oplader MATTIJS VAN DE WIEL/NOS

   VANDAAG, 13:13

  BINNENLAND

  GESCHREVEN DOOR

   Mattijs van de Wiel verslaggever

  In 2030 moeten alle nieuwe auto's emissievrij zijn. Ook de politie bereidt zich daarop voor. Vanaf vandaag testen drie politie-eenheden een jaar lang elektrische politiewagens. Er wordt gekeken waar ze wel en waar ze niet voor geschikt zijn, en hoe de accu altijd zo vol mogelijk kan worden gehouden.

  "We staan voor veiligheid, dat is het belangrijkste, maar we willen een bijdrage leveren aan duurzaamheid", zegt projectleider Pim Miltenburg. "De ontwikkelingen in de markt maken dat we ons nu moeten voorbereiden op de toekomst. Dat betekent met elektrische auto's, met waterstofauto's gaan rijden, en kijken wat het in de praktijk betekent."

  Agent Maarten Koesman is een van de eerste gebruikers. Zijn Koreaanse stekkerauto is beplakt met de gewone politiestrepen en volledig uitgerust, net zoals elke surveillance-auto. Het mooie van de elektrische motor is dat hij zo stil is, zegt Koesman. "Dat is met name een voordeel bij heterdaad inbraakmeldingen of verdachte situaties. De mogelijke verdachten horen ons niet aankomen."

  Video afspelen

  01:20

  Politie test elektrische auto: 'Ik vind 'm heerlijk rijden'

  Zijn collega's zijn enthousiast om het uit te proberen, zegt Koesman. Hun grootste zorg is de actieradius. Deze auto kan 400 kilometer rijden op een volle accu. Agenten rijden tijdens een dienst gemiddeld tussen de 80 en 120 kilometer. Dat moet volgens Koesman dan ook ruim voldoende zijn. Maar iedereen zal eraan moeten wennen dat op het bureau de auto altijd aan de stekker moet.

  En wat als de stroom uitvalt? De politie moet toch altijd kunnen uitrukken? "Dat is een vraag die nu ook al speelt", zegt projectleider Miltenburg. "We hebben noodaggregaten voor verbindingen. We zijn erop voorbereid, ook wanneer de elektriciteit uitvalt, en dat zullen we in de toekomst ook zijn. Wat dat in de toekomst voor elektrische auto's betekent, gaan we nu uitzoeken met deze pilot."

  De topsnelheid van deze stekkerauto is 170 kilometer per uur. Dat is niet genoeg voor een achtervolging op de snelweg. Maar hij trekt wel heel snel op, van 0 tot 100 in minder dan 9 seconden. Dat is sneller dan gewone politie-auto's. "Dat is vooral handig bij een spoedmelding, als je auto's moet inhalen, snel door het verkeer in de stad. Daar gaan collega's blij mee zijn!"

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 03 februari 2019 @ 00:22
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, INBREKERS RAMMEN POLITIEAUTO'S BIJ ACHTERVOLGING. De verdachten zijn daarmede wel ontsnapt, de politie moest door de neschadigingen de achtervolging opgeven.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politieauto's geramd tijdens achtervolging inbrekers

  VANDAAG, 23:28

  BINNENLANDREGIO

  Twee inbrekers hebben op de vlucht voor agenten twee politieauto's geramd. De voertuigen raakten daarbij zo zwaar beschadigd dat de agenten de achtervolging moesten opgeven.

  De bewoners van een huis in het Limburgse Lottum waarschuwden de politie toen ze de inbrekers overliepen. De politie zette daarop de achtervolging in op de A73.

  Op de oprit bij Horst werd de eerste politieauto geraakt. De vluchtauto ging ervandoor richting Nijmegen en ramde in de omgeving van Overloon de tweede auto, meldt Omroep Brabant. Geen van de betrokken agenten raakte gewond.

  Doordat de auto's te beschadigd waren, konden de daders wegkomen. De politie vraagt het publiek uit te kijken naar een middelgrote, donkerkleurige personenauto. Door de botsingen moet dat voertuig op meerdere plekke flink beschadigd zijn.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 21 april 2018 @ 00:20
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, bij een achtervolging ACHTERGELATEN EN GECRASHTE AUTO is dode man gevonden. Vermoedelijk daarmede te maken? Maar zie aanvulling:

  Politie: man stierf natuurlijke dood na achtervolging

  Zie en lees verder art. RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  Man dood gevonden op straat na politieachtervolging.

  •  Archieffoto. 

  © ANP

  In het Limburgse Opsel is een dode man gevonden op straat. Mogelijk is er een verband met een auto die 100 meter verderop in een greppel staat.

  Afgelopen nacht was er een achtervolging vanuit Brabant en daar heeft die auto wellicht weer mee te maken. De politie onderzoekt de zaak. 

  Inzittenden spoorloos

  De politie achtervolgde de gestolen auto afgelopen nacht vanuit Brabant, maar verloor die bij Nederweert uit het zicht. Vroeg in de morgen werd in de greppel in Ospel een auto gevonden. Die was leeg: de inzittenden waren spoorloos. Tijdens een zoekactie werd het lichaam van de man gevonden. Mogelijk heeft hij in de auto gezeten.

  Verder is er in de buurt ook een fiets gestolen. De politie houdt er rekening mee dat die is meegenomen door iemand die ook in de auto zat.

  RTL Nieuws / ANP

  AANVULLING DD 22-4-18:

  21 april 2018 16:35

  Politie: man stierf natuurlijke dood na achtervolging

   

  De 68-jarige Eindhovenaar die gisterochtend na een achtervolging door de politie dood werd gevonden in het Limburgse Ospel is een natuurlijke dood gestorven. Dat meldt de politie. Lees verder

  Gewijzigd op 2019-02-03 00:15:49
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 30 maart 2018 @ 00:45
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, NIEUWE SNELLE AUDI voor politiesurveillance doeleinden. De Volvo gaat er op termijn uit.

  Zie en lees verder art. RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  Gisteren

  Politie presenteert nieuwe scheurbak: 'Hier kunnen ze plofkrakers wel mee bijhouden'.

  Lekkere wegligging: de Audi A6 werd gekozen in samenspraak met de toekomstige bestuurders. 

  © Politie Nederland

  De kogel was al door de kerk, maar de politie heeft hem nu officieel gepresenteerd: de Audi A6, het nieuwe snelle interventievoertuig. Oftewel, de auto waarmee plofkrakers en straatrovers van de snelweg moeten worden geplukt.

  De volledige specificaties van de nieuwe auto zijn een mond vol: de Audi A6 3.0 TDI Avant Quattro S-tronic. Topsnelheid: 250 kilometer per uur (ook met lichtbak op het dak). Dat is de reden waarom toekomstige bestuurders een speciale rijopleiding moeten volgen voordat ze met de Audi de weg op mogen. 

   

  Prioriteit

  Zo'n speciale voorbereiding hebben de bestuurders van de huidige Volvo V70 ook, weet autojournalist Werner Budding. "Dat gaat veel verder dan het gewend raken aan de pk's en de hoge snelheid. Je moet de auto ook vakkundig kunnen laten botsen, om verdachten uit te schakelen." 

  Twee dingen vallen Budding op bij de keuze voor de Audi. "Interessant is dat ze kiezen voor een model dat dit jaar wordt vervangen. En het is een diesel, die liggen milieutechnisch gezien natuurlijk nogal gevoelig." Maar goed, voegt hij toe: de prioriteit van de politie is niet het milieu, maar snel en veilig op de plek des onheils zijn.

  Nog sneller

  Hij denkt wel dat de politie met de A6 de juiste auto te pakken heeft om straatrovertjes aan te pakken. "Dat zijn vaak niet zulke goede chauffeurs. Ze jatten een snelle auto, maar het gebeurt geregeld dat ze 'm op een hoop rijden, met alle gevolgen van dien. In deze Audi kunnen de agenten met een goede training het pk-verschil wel compenseren." Want er zijn natuurlijk criminelen die nóg snellere auto's gebruiken, zegt ook de politie in een toelichting op de keuze.

  Benieuwd naar de auto? Check dit filmpje

  De snelle Audi's moeten ervoor zorgen dat de politie beter partij kan bieden tegen criminelen die zonder enige remming over de snelwegen razen.

  Het duurt nog wel een paar jaar voordat alle Volvo's zijn vervangen door Audi's. Over een paar maanden rijdt de eerste agent met een Audi onder zijn kont. De nieuwe bak wordt gebruikt bij de Landelijke Eenheid en nog vijf andere: Amsterdam, Midden-Nederland, Zeeland-West-Brabant, Den Haag en Rotterdam.

  Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

  Meer op rtlnieuws.nl:

  Editie NL

   

  Gewijzigd op 2019-02-03 00:19:23
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 29 april 2015 @ 07:31
  #1

  Goedemorgen, de politie haalt de snelweg (verkeers-) politie weer terug van stal, speciaal bedoeld ook om snelwegduivels, bumperklevers etc. tegen te gaan, overigens had elke regio meestal ook en ook nu nog auto's surveilleren over de (snel)wegen en doen dit werk ook, zie soms 'cameraprogramma's'op tv hierover.

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3987277/2015/04/29/Snelwegpolitie-keert-terug.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2316/Politie/actua/index.dhtml

  VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs...

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/     

  Gewijzigd op 2018-03-30 00:41:51
  handtekeningafbeelding