1068 keer bekeken

PTSS en ANDERE BIJZONDERE GEVALLEN, stress of anderszins

 • zaterdag 05 september 2020 @ 01:05
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, BLUNDER BIJ POLITIE BRABANT MET NAMEN AGENTEN MET PTSS die allen bekend werden op die manier....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 20:56

  Politie Oost-Brabant blundert met mail aan collega’s met PTSS

  ANP

  De politie Oost-Brabant heeft een e-mail verzonden aan meer dan honderd (oud-)agenten met PTSS waarin de ontvangers elkaars e-mailadres konden zien.

  Het ging om een uitnodiging voor een contactdag voor (oud-)medewerkers van de politie met een posttraumatische stress-stoornis. Een medewerker zette alle namen en e-mailadressen in de gewone adresbalk van de uitnodiging, in plaats van verborgen in de BCC. Kort daarop is een mail met excuses aan iedereen verzonden. De politie erkent en betreurt de fout.

  Een van de genodigden laat aan Omroep Brabant weten: "Als ik naar zo'n contactdag toe zou gaan, dan weet ik dat ik collega's of oud-collega's tegenkom. Dan kies ik daarvoor, maar ik ga nooit. Want ik wil niet dat mensen van me weten dat ik PTSS heb. Ik schaam me ervoor."

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 25 april 2020 @ 07:04
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, PTSS EN ANDERE TRAUMA'S MOETEN VAN WERKGEVER DIRECT HULP KRIJGEN vindt de minister in een brief aan de Kamer. Nu in de praktijk dan nog... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • POLITIEK • DONDERDAG, 09:50 • AANGEPAST DONDERDAG, 11:59

  Agenten met trauma moeten meteen hulp krijgen van werkgever

  POLITIE AMERSFOORT

  Agenten die op het werk een posttraumatische stressstoornis (PTSS) oplopen, moeten zo snel mogelijk zorg en ondersteuning krijgen. Het is de bedoeling dat ze op den duur weer aan de slag kunnen bij de politie, schrijft minister Grapperhaus aan de Tweede Kamer.

  Samen met de korpsleiding van de politie is een plan bedacht voor agenten die tijdens het werk een trauma opliepen en zich daarom ziek meldden. Ook was er overleg met de vakbonden en de ondernemingsraad van de Nationale Politie. Daaruit kwam naar voren dat agenten met de PTSS vaak te lang op hulp moeten wachten en moeite moeten doen om aan te tonen dat zij terecht thuis zitten.

  Grapperhaus wil dat er een nieuwe, eenvoudige aanpak komt, waarin agenten meteen na een incident bij de werkgever kunnen aankloppen. "De huidige bewijsdruk bij de medewerker vervalt. Vertrouwen is het uitgangspunt en op basis daarvan ontvangt de medewerker direct de zorg en de aanspraken die bijdragen aan het herstel."

  Beroepsziekte

  De minister noemt PTSS een beroepsziekte. Hij zegt dat politiemensen tijdens hun werk te maken kunnen krijgen met "ingrijpende gebeurtenissen die fysiek en emotioneel grote impact kunnen hebben". Daar moet meer erkenning voor komen, vindt hij. Nu komt de procedure te laat op gang en is de afhandeling te formeel. Agenten blijven daardoor te lang ziek of kunnen helemaal niet meer terug naar de politie.

  De nieuwe aanpak moet gaan gelden voor alle agenten die een beroepsziekte oplopen of een dienstongeval hebben gehad, schrijft Grapperhaus. Als zij financiële schade hebben, wordt die vergoed. Ook kunnen zij aanspraak maken op smartegeld.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 28 februari 2020 @ 00:15
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIEMAN PLEEGT VERMOEDELIJK ZELFMOORD EN DOODT VROUW. Het komt helaas meer voor, kan in de familiesfeer hebben gelegen of door stress, 'ptss'? We zullen de redenen nooit weten. ook vanwege privacyreden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  KOEN LAUREIJ

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • VANDAAG, 15:46 • AANGEPAST VANDAAG, 19:52

  Agent betrokken bij gezinsmoord Everdingen: twee doden

  Bij een schietincident in een woning in Everdingen zijn twee doden gevallen. De slachtoffers zijn een 43-jarige politieagent en een 40-jarige vrouw.

  De man was een politieagent van de Landelijke Eenheid. Volgens de politie is hij mogelijk de schutter. "Er zijn sterke aanwijzingen dat hij eerst de vrouw om het leven heeft gebracht en daarna zichzelf." De man is onderweg naar het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

  De politie was vanmiddag massaal aanwezig. Ook de Dienst Speciale Interventie (DSI) werd ingezet. Die bestaat uit leden van de politie en Defensie.

  Volgens RTV Utrecht zag een buurtbewoner dat de eenheid met een koevoet de deur probeerde te openen. Toen dat niet lukte, zouden ze met een stormram naar binnen zijn gegaan. Buurtbewoners hoorden iemand roepen: "Hij heeft zich nog niet overgegeven."

  De rijksrecherche onderzoekt wat er precies is gebeurd.

  profielfoto Landelijke Eenheid @PolitieLE

  De verslagenheid is groot binnen de hele eenheid. Wij wensen alle nabestaanden veel kracht toe bij het verwerken van dit drama. https://t.co/VpQYGJ8ocF

  4 uur geleden

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Utrecht

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 19 december 2019 @ 00:24
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, AGENTEN MET PTSS EN MET SCHADE DAARDOOR BLIJVEN ACHTER. Zij worden door de Korpsleiding onrechtvaardig behandeld en hebben recht op een schadevergoeding.  

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron) 

  Kamer  wil uitleg

  'Onrechtvaardig dat agenten met PTSS met schade achterblijven'

  2 uur 45 minuten geleden Aangepast: 2 uur 26 minuten geleden

  Foto ter illustratie.Beeld © ANP

  Partijen CDA en SP vinden dat de Nationale Politie agenten met PTSS onrechtvaardig behandelt. Ze hebben recht op een fatsoenlijke afkoopregeling, zegt CDA-Kamerlid Chris van Dam. "Deze mensen moeten zoveel moeite doen om schade vergoed te krijgen en dat is bijzonder zuur en eigenlijk niet te rechtvaardigen."

  Zijn SP-collega Ronald van Raak is het met hem eens. "Wij sturen deze mensen de frontlinie in om onze veiligheid te garanderen en de korpsleiding zou juist voor hun mensen moeten gaan staan."

  Aansprakelijkheid afgewezen

  Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat de politie stelselmatig aansprakelijkheid afwijst van agenten die door hun werk een psychisch trauma hebben opgelopen en daardoor niet meer kunnen werken. De politie vindt dat het bij het werk van een agent hoort dat hij beschoten kan worden of in aanraking komt met verkeersdoden en mensen die zelfmoord plegen.

  Miniatuurvoorbeeld  Lees ook:

  Politie weigert verantwoordelijkheid voor schade getraumatiseerde agenten

  Alleen als sprake is van abnormale en excessieve voorvallen, waarbij geen nazorg is verleend, kan een schadevergoeding worden toegekend. Maar in de praktijk blijkt dat zelden te gebeuren.

  Situatie sterk veranderd

  Tot een paar jaar terug was de politie ruimhartiger in het erkennen van aansprakelijkheid en werden er tonnen uitgekeerd. Nu is dat totaal anders, en dat is onrechtvaardig, vindt zowel CDA en SP. Ze gaan minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) om uitleg vragen. 

  "Je moet voor deze mensen een uitzondering maken", zegt Van Raak. "Je ziet dat honderden agenten financieel en emotioneel aan de grond zitten. Het coulancebeleid dat we tot een paar jaar terug hadden moet terugkeren."

  Dennis kreeg PTSS na 38 jaar bij de politie

  0:00/0:00

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Dennis is één van de slachtoffers van het onbarmhartige PTSS-beleid bij de politie. Na een dienstverband van 38 jaar 'hebben ze mij laten barsten'.

  Roland Strijker

  Chris van Dam Ronald van Raak Ferdinand Grapperhaus Nationale Politie CDA Socialistische Partij PTSS

  handtekeningafbeelding
 • zondag 28 juni 2015 @ 00:14
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, de Nationale Politie is een fortuin kwijt aan smartengeld voor getraumatiseerde (ex-)agenten. Dit jaar wordt al zo'n 20 miljoen euro uitgekeerd. Honderden agenten wachten nog op een schadevergoeding. Dat blijkt uit cijfers die het AD heeft gekregen na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur.

  Zie en lees verder art. AD bron

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4089225/2015/06/27/Getraumatiseerde-agent-kost-politie-miljoenen.dhtml 

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

  Gewijzigd op 2018-06-07 13:05:56
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 01 mei 2015 @ 07:21
  #1

  Goedemorgen, politiemensen kunnen bij conflicten of eventueel geweldsaanwending de stress niet aan door gebrek aan goede training daarvoor, wijst een onderzoek van de VU uit.

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3992769/2015/05/01/Agent-kan-stress-niet-aan-door-gebrek-aan-training.dhtml

  VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ -http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

  Gewijzigd op 2020-02-28 00:12:01
  handtekeningafbeelding