6672 keer bekeken

BEDREIGINGEN EN GOLF VAN LIQUIDATIES in Amsterdam

 • woensdag 21 september 2022 @ 00:56
  #151

  Goedemorgen, ZEKER DE HELFT VAN DE ADVOCATEN IS VERLEDEN JAAR BEDREIGD VAAK OOK DOOR CLIENTEN.... En uiteraard door de harde criminaliteit ook. 

  Bovendien voor politie en andere beveiligingseenheden een hele hoop werk en ook voor het OM.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  ANP   NOS Nieuws•Maandag, 23:03•Aangepast gisteren, 09:38

  Helft van alle advocaten kreeg afgelopen jaar te maken met agressie

  De helft van de Nederlandse advocaten kreeg vorig jaar bij de uitoefening van hun beroep te maken met agressief gedrag van cliënten of anderen. Dat blijkt uit een onderzoek (.pdf) dat is uitgevoerd op verzoek van de Nederlandse Orde van Advocaten. Van de raadslieden met zo'n negatieve ervaring bestempelt een derde het incident als ernstig. Een vijfde van de getroffenen overweegt te stoppen met de advocatuur.

  Verbale agressie komt het vaakst voor, 41 procent kreeg hiermee te maken. Daarbij gaat het om schelden, schreeuwen en kwetsende of discriminerende opmerkingen, zowel tijdens een ontmoeting als online. Daarna volgen intimidatie (34 procent) en bedreiging (18 procent). Bij 4 procent van de raadslieden was er sprake van fysieke agressie zoals duwen, spugen, tegenhouden of met spullen gooien.

  Agressie komt het vaakst voor in strafzaken, faillissementszaken, scheidingsrecht en letselschadezaken en komt in de meeste gevallen van cliënten en oud-cliënten. In een derde van de gevallen gedraagt de wederpartij zich agressief, vooral door bedreigingen te uiten.

  Vaker dan één keer

  Voor verreweg de meeste ondervraagde advocaten geldt dat ze meerdere incidenten hebben meegemaakt. Jeroen Soeteman van de Nederlandse Orde van Advocaten kent voorbeelden. "Er wordt tegen mensen gezegd dat als de advocaat iets niet doet, dat ze dan wat zal overkomen", zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal. "Dat gebeurt deels door eigen cliënten, maar ook door wederpartijen, bijvoorbeeld bij echtscheidingen. De andere partij leest een processtuk van de advocaat waarin die een standpunt inneemt en dat leidt dan tot bedreigingen. Via de mail of telefoon, maar soms staat iemand gewoon voor je deur."

  Om te leren hoe met de agressie om te gaan, geeft de Nederlandse Orde van Advocaten weerbaarheidstrainingen, waar raadslieden vertellen wat hen is overkomen:

  1:39 Zie video in oorspronkelijke artikel

  'Zo advocaatje, doe maar gewoon wat ik zeg'

  "Daar waar het gaat om echtscheidingen, om kinderen, om het verbreken van relaties, daar zien we het veelvuldig terugkomen", zegt Soeteman. "Het zijn de rechtsgebieden waar de vrijheid van mensen, om hun eigen leven, om hun gezin of om hun eigen bedrijf. De dingen die mensen het meest raken, waar ze soms ook hun eigenwaarde aan ontlenen. Dat zien ze in duigen vallen en dat kan dan hiertoe leiden."

  De meeste advocaten bespreken de incidenten met hun collega's en andere kantoorgenoten. Aangifte wordt slechts in 5 procent van de gevallen gedaan. Soms, zegt Soeteman. stappen advocaten niet naar de politie omdat ze, als het om hun eigen cliënt gaat, hun geheimhoudingsplicht niet willen schenden. "Het tweede probleem is: als je dan aangifte doet, gaat de politie naar die cliënt of wederpartij toe en die zegt: die advocaat is bij ons geweest en heeft aangifte gedaan en we arresteren jou of we gaan je als verdachte horen. Dan zijn advocaten toch bevreesd dat dat weer leidt tot nieuwe agressie."

  Voorlichting en beveiliging

  De agressieve gedragingen laten hun sporen na: een vijfde van de advocaten die er slachtoffers van zijn, denkt aan stoppen met hun beroep. Zeven op de tien getroffen raadslieden zeggen dat hen het plezier in hun werk is afgenomen.

  Advocatenkantoren nemen wel maatregelen. Zo is er bijvoorbeeld cameratoezicht bij de voordeur, wordt er alleen op afspraak gewerkt en is er vaak een noodknop bij de receptie van het kantoor. Ook worden cliënten van wie wordt vermoed dat ze agressief kunnen worden alleen op kantoor ontvangen als er meer advocaten aanwezig zijn.

  De beroepsorganisatie en ook de afzonderlijke kantoren organiseren ook weerbaarheidstrainingen voor advocaten. Desalniettemin vindt een kwart van de raadslieden dat ze bij hun kantoor onvoldoende voorlichting en training hebben gekregen over de omgang met agressie.

  Gewijzigd op 2022-09-21 00:57:51
  handtekeningafbeelding
 • zondag 11 september 2022 @ 00:48
  #150
  reactie op (#147) herman_dad

  Goedemorgen, OOK HET KABINET EN POLITIEK WILLEN DUS DAT DE MEEST GEVAARLIJKE VERDACHTEN IN VIDEO-VERBINDING door de rechtbank worden gehoord. Dat scheelt veel beveiligingsmaatregelen ook onderweg van- en naar de Rechtbanken. 

  Bovendien voor politie en andere beveiligingseenheden een hele hoop werk en kunnen elders ingezet worden? Aanleiding was het Marengo-proces met hoofdverdachte Ridouan Taghi, waarbij op zittingsdagen steeds honderden politiemensen nodig zijn.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  ANP  NOS Nieuws•Vrijdag, 14:48

  Kabinet wil verdachten zware misdrijven per video laten voorkomen

  Verdachten van zware misdrijven kunnen hun rechtszaak vanaf volgend jaar via een videoverbinding bijwonen. De ministerraad heeft daarmee vandaag ingestemd. Op deze manier worden veiligheidsrisico's, met name bij het vervoer van gedetineerden van en naar de rechtbank, ingedamd.

  Het is de bedoeling dat de rechter vanaf 1 januari kan besluiten dat een verdachte niet naar de rechtbank komt, maar de rechtszaak vanuit een speciale ruimte op afstand kan bijwonen.

  Dat beperkt het risico op ontsnapping en scheelt een enorme politie-inzet op zittingsdagen. Ook kan op deze manier worden voorkomen dat verdachten van zware misdrijven met elkaar kunnen communiceren.

  Aanwezigheidsrecht

  Het kabinet heeft vandaag besloten om het voorstel voor advies naar de Raad van State te sturen. Die zal onder meer kijken hoe de nieuwe regeling zich verhoudt tot het aanwezigheidsrecht van verdachten, die de mogelijkheid moeten krijgen om hun rechtszaak bij te wonen.

  Ondertussen is al opdracht gegeven om in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught twee ruimtes in te richten, waar verdachten met hun advocaten digitaal bij een rechtszaak kunnen zijn. Die ruimtes moeten nog dit jaar worden opgeleverd.

  Oud-minister Dekker kwam vorig jaar met het idee om verdachten vaker via een videoconferentie te laten voorkomen. Aanleiding was het Marengo-proces met hoofdverdachte Ridouan Taghi, waarbij op zittingsdagen steeds honderden politiemensen nodig zijn.

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 03 september 2022 @ 00:46
  #149
  reactie op (#147) herman_dad

  Goedemorgen, MINISTER JUSTITIE EN VEILIGHEID WIL DAT ADRESSEN VAN ADVOCATEN NIET MEER IN JURIDISCHE STUKKEN, PVB'S WORDEN VERMELD. Dit uiteraard voor toch weer een stukje veiligheid, in ieder geval privé-woonadressen. Als men echt kwaad wil dan is dat nog wel te achterhalen uieraard maar..?!

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  ANP   NOS Nieuws•Donderdag, 17:20

  Minister wil af van melden adressen advocaten in strafdossiers

  Minister Weerwind wil af van het opnemen van woonadressen van advocaten in strafdossiers. In antwoord op schriftelijke vragen van VVD-Kamerlid Ellian noemt de minister voor Rechtsbescherming dat gebruik zeer ongewenst en zorgelijk.

  Het komt geregeld voor dat woonadressen in een strafdossier worden vermeld en advocaten hebben daartegen geprotesteerd. Ze vinden het onnodig en soms ook gevaarlijk.

  Ook de VVD is kritisch over de gang van zaken en minister Weerwind (D66) sluit zich daar dus bij aan. Volgens hem is er geen enkele reden of noodzaak om privéadressen van advocaten of andere 'geheimhouders' in het dossier op te nemen. En het is ook niet noodzakelijk om alle verkeers- en locatiegegevens van telefoongesprekken met een advocaat te vermelden, vindt de minister.

  Onder meer het Openbaar Ministerie, de politie en het Centraal Informatiepunt Onderzoek Telecommunicatie onderzoeken nu hoe het opnemen van privégegevens in de processtukken kan worden voorkomen. En Weerwind praat zelf ook al met het OM. Hij heeft naar eigen zeggen vertrouwen in een goede oplossing.

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 30 augustus 2022 @ 00:25
  #148
  reactie op (#133) herman_dad

  Goedemorgen, VECHTPARTIJ IN RECHTSZAAL BIJ EEN ZITTING OMTRENT EEN SCHIETPARTIJ IN AMSTERDAM in februari van dit jaar waarbij iemand is doodgeschoten..... Niemand gewond geraakt of aangehouden. Toch ondanks meestal strenge beveiligingen kon dit gebeuren. 

  Zie en lees verder art. van NOS NIEUWS Twitter (bron)

  NH Nieuws

  In samenwerking met NH Nieuws

  NOS Nieuws•Gisteren, 13:30

  Vechtpartij tijdens zitting in Alkmaarse rechtbank

  Bij een moordzaak in de Alkmaarse rechtbank is vanmiddag een vechtpartij uitgebroken, meldt de politie. Het conflict speelde zich af bij een tussentijdse zitting over de moord op Rodney Mijnals uit Amsterdam.

  Mijnals kwam afgelopen februari om het leven bij een schietpartij in zijn woonplaats. Een 21-jarige man raakte zwaargewond.

  De verdachte die is opgepakt na de moord zou familie zijn van het slachtoffer, schrijft NH Nieuws. Volgens hen waren ongeveer twintig betrokkenen en nabestaanden aanwezig en liep de spanning hoog op.

  Uiteindelijk stormde de groep de rechtszaal uit en een aantal ging op de grond in de hal door met vechten. Uiteindelijk wisten bodes en agenten de ruziënde groep uit elkaar te krijgen.

  Niemand werd opgepakt na het incident. Ook raakte niemand dusdanig gewond dat een ambulance moest komen.

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 26 augustus 2022 @ 00:36
  #147
  reactie op (#143) herman_dad

  Goedemorgen, PROCES MOORD PETER R. de VRIES BEGONNEN vervolg: PROCES IN DEZE MOGELIJK 'OVER' EN OPNIEUW? Dit omdat de jongste (derde) rechter naar een ander land is geemigreerd en dus is er een nieuwe 'jongste' rechter aangesteld. Dit is niet alleen een klap in het gezicht van de nabestaanden maar ook, het is een belangrijk maatschappelijk proces ook voor de samenleving. Vragen alom te over ook voor Justitie waarom is er in deze zaak geen, zoals vaak gebruikelijk ook een vierde 'reserve' rechter aangesteld? 

  We wachten de uitslag maar weer af, als binnenkort beslist wordt het geheel in alle facetten en juridisch over te doen? Een falen van de maatschappij en de rechtsstaat ook hier weer in.... naast nog alle vormen van crisis die we heden kennen zie de overige berichten in dit forum hierover.... Rechtbank kijkt hoe het verder moet met heropende onderzoek moord Peter R. de Vries

  Leest u zelf het belangrijkste in het liveblog van NOS-Nieuws ......Komende tijd hier zeker ook weer update's zoals in veel forumartikelen hier en blijft u volgen....?! Gezien de maatschappelijke impact op drie nieuwsclubs: http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ of: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of - http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 07-09-22 09.00 uur: 

  ANP   NOS Nieuws•Gisteren, 11:39•Aangepast gisteren, 16:18

  Zaak Peter R. de Vries mogelijk over door verhuizing rechter

  De rechtszaak over de moord op Peter R. de Vries moet mogelijk opnieuw worden behandeld. Dat heeft te maken met het vertrek van een van de rechters, bleek vanochtend tijdens een zitting in de heropende zaak.

  Royce de Vries zegt dat de familie niet blij is met de gang van zaken:

  0:51 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Royce de Vries: 'Ik ben er wel verontwaardigd over'

  Een van de drie rechters is verhuisd naar het buitenland. Ze had haar vertrek gepland voor deze zomer, omdat de zaak-De Vries dan afgerond zou zijn.

  Maar in juli werd de zaak onverwacht heropend. Het Openbaar Ministerie kwam vlak voor de uitspraak met nieuwe getuigenverklaringen, waarna de rechtbank het vonnis uitstelde.

  In gesprek

  Inmiddels is een vervangende rechter aangesteld, maar er is nog een procedurele hobbel. Volgens de rechtbank schrijft de wet voor dat een zaak in zo'n geval helemaal opnieuw behandeld wordt, tenzij het OM en de verdediging dat niet nodig vinden.

  De partijen zijn daarover met elkaar in gesprek. Volgens de rechtbank zijn er al "standpunten" uitgewisseld op een informele bijeenkomst, maar wat die inhouden bleef in het midden.

  De advocaten van de verdachten Delano G. en Kamil E. wilden vanochtend niet zeggen of zij vinden dat de zaak over moet of niet. Ook het Openbaar Ministerie wilde zich er nog niet over uitlaten. Pas op een volgende zitting, begin november, wordt er een knoop over doorgehakt.

  Wrang

  Royce de Vries, de zoon van Peter R. de Vries, reageert verontwaardigd op het nieuws van de rechtbank. "Hier zitten we natuurlijk niet op te wachten. Je denkt dat alles achter de rug is, en dan moet misschien alles over. Dat zou heel wrang zijn."

  De kans dat het proces over moet, acht hij reëel. "Ik heb vernomen dat de verdediging van een van de verdachten bezwaar heeft tegen doorgaan."

  Hij noemt het merkwaardig dat de rechtbank niet heeft geanticipeerd op het vertrek van de rechter, dat al langere tijd bekend was. Volgens De Vries had om die reden een extra rechter aangesteld moeten worden als achtervang.

  Zo'n reserverechter is gebruikelijk is in grote rechtszaken, zoals het Marengo- en MH17-proces. Daarmee wordt vertraging voorkomen als onverhoopt een rechter uitvalt.

  Afgeluisterd

  In de rechtszaal was vandaag alleen verdachte Kamil E. aanwezig met zijn advocaten. Het OM vertelde dat E. is afgeluisterd in de gevangenis. Aan medegedetineerden vertelde hij dat er op de dag van de moord nog een derde persoon mee was naar Amsterdam.

  Kamil E. heeft dit eerder in de rechtszaal ook al gezegd. Toch blijft het OM zijn verhaal ongeloofwaardig vinden. De verdachte probeert zo onder belastend bewijs uit te komen, denken de officieren van justitie.

  In oktober is er een eerste zitting in de zaak tegen de nieuwe verdachten die zijn aangehouden toen de zaak-De Vries werd heropend. Het proces tegen Delano G. en Kamil E. gaat op 3 november verder.

  Uitzonderlijke situatie

  "Het is absoluut een uitzonderlijke situatie," zegt hoogleraar Henny Sackers, verbonden aan de rechtenfaculteit in Nijmegen. "Het is weleens vaker voorgekomen, maar zeker niet bij zulke grote zaken, die zo volop in de publiciteit staan. Tegelijkertijd kan zoiets gebeuren, niets menselijks is strafrechters vreemd. En de wet schrijft nu eenmaal voor dat de meervoudige strafkamer uit drie rechters bestaat.

  Het is nu aan het OM en de verdediging. Als die partijen er niet uitkomen moeten in ieder geval belangrijke delen van de zaak over. Welke delen dan precies is ook weer aan het OM en de verdediging. Je ziet wel vaak dat de partijen er wel uitkomen omdat in principe niemand er baat bij heeft als een zaak zomaar 10 tot 12 maanden vertraging oploopt.

  Om dit soort bedrijfsongelukken te voorkomen wordt er bij grote strafzaken inderdaad weleens vooraf al een vierde rechter benoemd die als een soort reservespeler klaarstaat om in te stappen als het nodig is. Er kan natuurlijk altijd wat gebeuren met een rechter waardoor hij of zij niet meer kan functioneren. Die 'reserverechter' is dan al vanaf het begin van het proces inhoudelijk volledig op de hoogte. Dat is hierbij kennelijk niet gebeurd. Dat kan ook een capaciteitsafweging zijn. Je kunt dan een rechter lange tijd niet inzetten voor andere zaken, terwijl de wachtlijsten al lang zijn."

  Gewijzigd op 2022-09-07 07:55:50
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 24 augustus 2022 @ 01:01
  #146
  reactie op (#142) herman_dad

  GoedemorgenMARENGOPROCES VERVOLG: John v.d. HEUVEL WERD DOOR RECHTERHAND TAGHI BEDREIGD. Ook vanuit de gevangenis waar hij een telefoon had, bleek in het proces. John v.d. Heuvel wordt nog steeds extra goed beveiligd.

  UPDATE 16-9-22 17.00 uur: De advocaat pleit vrijspraak..... Wij zeggen niets meer....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  ANP    NOS Nieuws•Gisteren, 22:13

  'Rechterhand Taghi wilde John van den Heuvel laten boeten'

  Een van de hoofdverdachten in het Marengo-proces, Saïd R. wilde misdaadjournalist John van den Heuvel laten boeten voor het contact dat hij met een rivaal van R. zou hebben gehad. Dat blijkt uit een chatgesprek dat R. in 2020 voerde met een versleutelde telefoon vanuit een Colombiaanse gevangeniscel, schrijven NU.nl en De Telegraaf.

  Saïd R., de rechterhand van Ridouan Taghi, werd begin 2020 in Colombia aangehouden. Hij stond op nationale en internationale opsporingslijsten. De chat dateert van augustus van datzelfde jaar. "Daarom die hond John moet boeten", schreef R. volgens NU.nl, en: "Hij denkt dat hij veilig is". Van den Heuvel werd in 2020 al jaren streng beveiligd.

  Criminelen gebruiken versleutelde telefoons in de veronderstelling dat ze daarmee kunnen communiceren zonder dat de politie meekijkt. Volgens De Telegraaf is het Nederlands Forensisch Instituut er onlangs in geslaagd de telefoon van R. te kraken. De politie en het Openbaar Ministerie hebben Van den Heuvel vorige week van de chatberichten op de hoogte gebracht.

  Streng beveiligd

  "Het is het zoveelste bewijs dat sommige verdachten in de Marengo-zaak ook vanuit de cel bezig blijven met illegale activiteiten", zegt Van den Heuvel in De Telegraaf. "Ik ben blij met een goede bescherming door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging, maar helaas is het niet alleen vanuit Colombia maar ook vanuit Nederlandse gevangenissen gewoon mogelijk om criminele activiteiten voort te zetten."

  R. werd eind 2021 naar Nederland overgebracht. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij verschillende liquidaties en zou een leidinggevende rol hebben gehad binnen de organisatie van Taghi.

  Gewijzigd op 2022-09-16 16:42:23
  handtekeningafbeelding
 • zondag 14 augustus 2022 @ 00:37
  #145

  Goedemorgen, TWEE EXPLOSIES IN KORTE TIJD OP HET AMSTERDAMSE LEIDSEPLEIN nabij horecagelegenheden. Waarschuwingen weer door het criminele milieu? Maar vooal de laatste midden in de nacht, maar daar toch nog veel mensen, getuigen aanwezig en wonder dat er niemand gewond is geraakt, .

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  In samenwerking met NH Nieuws

  NOS Nieuws•Gisteren, 11:28•Aangepast gisteren, 14:08

  Explosie bij Leidseplein in Amsterdam, tweede in korte tijd

  Op het Kleine-Gartmanplantsoen in Amsterdam, vlak bij het Leidseplein, is vannacht voor een horecapand een explosief afgegaan. Door de explosie is een raam van het gebouw vernield. Eerder deze week vond ook al een explosie plaats bij het plantsoen.

  De explosie was iets na 04.00 uur. Volgens de politie zijn er dan nog medewerkers van de horecagelegenheid in het pand als zij een harde knal horen. De knal was ook goed te horen in de omgeving. "Het klonk precies hetzelfde als een paar dagen terug", liet een buurtbewoner weten aan AT5. "Ik kon het alleen horen, niet zien vanuit mijn huis." Er raakte niemand gewond.

  Na de explosie zette de politie de omgeving af. Ook werd een explosievenverkenner opgeroepen voor een eerste onderzoek en om te kijken of de situatie inmiddels veilig was, meldt NH Nieuws.

  Knal op straat gehoord en gevoeld

  Volgens de politie hebben ook het uitgaanspubliek en verschillende politie-eenheden op straat de knal gehoord en gevoeld. Mede vanwege het warme weer was het, ondanks het tijdstip, relatief druk op straat. "We hebben al best wat getuigen gesproken", aldus een woordvoerder van de politie.

  Volgens getuigen kwam de verdachte met een andere persoon vanaf de Stadhouderskade aanlopen. Vervolgens liep de verdachte alleen in de richting van de horecazaak en liet daar een explosief achter. Daarna rende hij weg.

  De politie roept mensen op om zich te melden als ze informatie hebben over de explosie, de verdachte en de persoon die bij hem was. Verder zoekt de politie camerabeelden van de explosie.

  Tweede explosie

  De vorige explosie, in de nacht van zondag op maandag, vond plaats bij een café op het Kleine-Gartmanplantsoen. Toen raakte de voordeur van het café zwaar beschadigd.

  Volgens een woordvoerder van de politie lag de explosief dit keer verderop. "De explosie was buiten op straat, ter hoogte van een andere horecagelegenheid", zegt de woordvoerder. De oorzaak van de ontploffing is nog niet duidelijk. Ook is het nog niet bekend of de twee explosies iets met elkaar te maken hebben.

  handtekeningafbeelding
 • zondag 17 juli 2022 @ 00:42
  #144
  reactie op (#142) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #25UPDATE: VRIJHEID VAN MENINGSUITING. Dit is NU IN GEVAAR bij een OPMERKELIJKE MAAR DISPROPORTIONELE BESLISSING RECHTBANK, inzake het 'Marengoproces'?? Oorzaak: het AD had per ongeluk over dit proces heel korte tijd een uitzending even ONLINE STAAN op AD.nl en dat is/was ten strikste verboden ivm alle veiligheidsmaatregelen, al diverse liquidaties op mensen betrokken bij (-)....

  HET WAS ECHTER een menselijke fout daarin van het AD en deze hebben direct weer hersteld en bij Justitie, rechtbank etc. excuses aangeboden enz. En dat er b.v. een straf zou komen als geen énkele LIVE opname meer voorlopig was te begrijpen. MAAR, HET AD MAG ALS VRIJE NIEUWSGARING niet meer in het geheel BIJ  HET PROCES ZIJN?! Dat nu is een buitenproportioneel besluit en bovendien:

  VRIJHEID VAN MENINGSUITING, verslag van en nieuwsgaring over zo'n belangrijk proces wordt daarmede door de Rechtbank beperkt in hevige mate en grote vragen daarover ook bij vele hoofdredacteuren van nieuwsmedia. Terecht?! Hopelijk draaien ze dat weer terug dát verslaggevers van het AD tóch wel in persoon bij vervolg rechtzaak kunnen en mogen zijn. Ook in een groot maatschappelijk belang. Het was niet met opzet....

  Op en volg ook daar dit verder: http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ en ook http://justittieledwalingen.clubs.nl/ en Zie ook  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/  o.a. ook Forum/Waarschuwingen/Nepnieuws

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  ANP

  NOS Nieuws•Gisteren, 15:05

  Hoofdredacteuren: weren AD bij Marengo-proces is onaanvaardbaar

  Het Genootschap van Hoofdredacteuren roept het bestuur van de rechtbank Amsterdam op opnieuw te kijken naar het besluit om journalisten van het Ate weren bij het Marengo-proces. Het Genootschap noemt de opgelegde maatregel een "niet te aanvaarden aantasting van de journalistiek".

  Gisteren werd bekend dat AD-journalisten de rest van het jaar niet meer welkom zijn bij het Marengo-proces tegen Ridouan Taghi. De krant heeft eind juni per ongeluk een aantal minuten van de rechtszaak live uitgezonden op de website, terwijl dat verboden is omdat de namen van de verdachten eerst moeten worden geanonimiseerd.

  Aantasting van persvrijheid

  Het AD meldde achteraf dat het om een interne fout ging die onmiddellijk is hersteld. Desondanks mogen journalisten van de krant de zaak dus niet meer bijwonen, oordeelde de rechtbank. Het Genootschap van Hoofdredacteuren zegt er in een reactie begrip voor te hebben dat de rechtbank de "ernstige" fout niet ongemerkt voorbij laat gaan, maar vindt de opgelegde maatregel te zwaar.

  "Door het werk van een totale journalistiek organisatie op deze manier aan banden te leggen, grijpt u direct in in de berichtgeving door het AD en daarmee in een grondrecht in Nederland: de persvrijheid", aldus het Genootschap in een brief die is ondertekend door voorzitter Marcel Gelauff (NOS). "Anders gezegd: u straft een grote journalistieke organisatie inclusief al haar lezers collectief na individueel falen."

  Extra druk

  Volgens het Genootschap is het onaanvaardbaar dat een journalistieke organisatie gedurende bijna een half jaar wordt geweerd bij een "zeer belangrijk en zeer relevant nieuwsonderwerp, dat meerdere facetten van onze rechtsstaat en democratie raakt". Bovendien vreest de organisatie dat door de maatregel extra druk wordt gelegd op de journalistiek, in een tijd dat journalisten veel te maken hebben met intimidatie en pogingen hun werk moeilijker te maken, schrijft het Genootschap.

  Gisteren liet AD-hoofdredacteur Rijpma al weten dat ze de sanctie zwaar vond, maar deze wel accepteert. De secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten, Thomas Bruning, noemde het op Twitter alarmerend "dat de rechtbank een medium zo'n zware sanctie oplegt voor een menselijke fout".

  Wie zijn de verdachten en slachtoffers in het Marengo-proces? Het netwerk rond Taghi wordt hieronder uitgelegd:

  Sla over Zie video in oorspronkelijke artikel 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 07 juli 2022 @ 00:28
  #143
  reactie op (#141) herman_dad

  Goedemorgen, PROCES MOORD PETER R. de VRIES BEGONNEN vervolg: ONDERZOEK IN ZAAK HEROPEND, BESLIST RECHTBANK. Nieuwe feiten al enige tijd maar nu bekend, in de zaak naar voren gekomen. Mogelijk een getuige die de link naar 'Taghi' kan leggen? Bovendien zijn er andere verdachten de afgelopen week aangehouden, waaronder de 2 die vermoedelijk direct na de aanslag de foto's namen en direct via social media verspreiden. Nog twee arrestaties voor betrokkenheid bij moord Peter R. de Vries

  Het was vandaag precies een jaar geleden al weer dat de aanslag plaats vond. Veel herdenkingen op tv.  

  Leest u zelf het belangrijkste in het liveblog van NOS-Nieuws ......Komende tijd hier zeker ook weer update's zoals in veel forumartikelen hier en blijft u volgen....?! Gezien de maatschappelijke impact op drie nieuwsclubs: http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ of: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of - http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 29-07-22 09.00 uur: 

  UPDATE 16-07-22 09.00 uur: 

  UPDATE 11-07-22 17.00 uur: RECHTSZAAK De Vries, uitspraak uitgesteld, zie ook verder bij Marengoproces, (Taghi) die hier door een nieuwe getuigeverklaring toch aan gelinkt wordt en Taghi zelf kreeg hulp van omgekochte bewaker o.a. bij berichten zenden en aansturen vanuit de EBI (!!) w.o. waarschijnlijk dus ook de moord op De Vries?   

  UPDATE 09-07-22 09.00 uur: 

  ANP

  NOS Nieuws•Vandaag, 18:51

  Een jaar na de moord op Peter R. de Vries is de zaak nog in volle gang

  Op 6 juli 2021 klinken er 's avonds in de Amsterdamse Lange Leidsedwarsstraat vijf kogelschoten. "Dwars door die kk hoofd en lichaam. Hij is dood", stuurt de vermoede schutter kort daarop naar zijn contactpersoon. Het slachtoffer is misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die zojuist de studio van RTL Boulevard heeft verlaten. Hij overlijdt negen dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

  Ruim een jaar na de aanslag, op 14 juli, zou de rechtbank uitspraak doen in de moordzaak. Maar of dat nog doorgaat werd vandaag plotseling onzeker: de rechtbank maakte bekend de behandeling van de zaak te heropenen. Het Openbaar Ministerie heeft namelijk nieuwe bewijsstukken aangedragen tegen de twee verdachten.

  Het gaat om de 22-jarige Delano G. en de 36-jarige Pool Kamil E. Justitie wil dat zij allebei levenslang de cel in gaan. In G.'s geval is dat omdat hij schoot, voor E. geldt dat hij als chauffeur van de vluchtauto fungeerde en voorverkenningen deed. Maar wanneer zij worden veroordeeld, betekent dat allerminst dat de zaak rond Peter R de Vries is afgerond.

  Al langere tijd wordt vermoed dat de moord op Peter R. de Vries verband houdt met Ridouan Taghi. De Vries trad namelijk op als vertrouwenspersoon van Nabil B., die kroongetuige is in een omvangrijke zaak tegen Taghi. De officier van justitie zei eerder dat de strafzaak tegen de topcrimineel vermoedelijk aanleiding is geweest voor de moord op De Vries. Maar nog niet eerder kon het OM officieel aantonen dat er een link was tussen de twee. Nu zijn er nieuwe aanwijzingen.

  Terugblik op de 6 juli 2021, de dag dat Peter R. de Vries werd vermoord.

  3:47  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Een jaar na de aanslag op Peter R. de Vries: de schok, de bloemen en het afscheid

  Nieuwe verdachten

  Afgelopen week werden drie nieuwe verdachten aangehouden in het rechercheonderzoek naar de moord. Een 27-jarige Nederlander is opgepakt op Curaçao en een 26-jarige Nederlander is aangehouden in Spanje. Volgens Het Parool zouden zij de moord hebben vastgelegd en de filmpjes verspreid. De derde is een 27-jarige Pool uit het Gelderse Ochten.

  Deze Pool, Krystian M., wordt gezien als de man die de moord aanstuurde. In de rechtbank bracht justitie M. vandaag in verband met Taghi. Dat gebeurde in een andere zaak, namelijk die rond neef en advocaat van Taghi, Youssef T.

  Youssef trad in 2020 toe tot Taghi's advocatenteam en mocht zijn neef sinds maart 2021 als raadsman bezoeken in de extra beveiligde inrichting. Maar bij die bezoeken functioneerde Youssef volgens justitie ook als "postbode". In de gesprekken kreeg Youssef volgens justitie informatie doorgespeeld in schriftjes, bedoeld voor personen buiten de gevangenis. In een zo'n brief zou Taghi opdracht hebben gegeven om zijn ex-zwager tot invalidens toe te mishandelen.

  Advocaat Youssef speelde die opdracht buiten de gevangenis via-via door aan een Poolse man: Krystian M. Die werd maandag in zijn cel opgepakt, waar hij vastzit op verdenking van een poging tot moord in Zeewolde vorig jaar.

  Marengo

  Eind vorige maand werd in het omvangrijke liquidatieproces Marengo levenslang geëist tegen hoofdverdachte Ridouan Taghi en vier medeverdachten. Ze zijn volgens het OM verantwoordelijk voor zes liquidaties, drie moordpogingen en het treffen van voorbereidingen voor nog eens vier liquidaties.

  Nabil B. functioneert als kroongetuige in het Marengo-proces. Zijn broer werd gedood, net als zijn advocaat, Derk Wiersum. In de zaak-Wiersum werd twee keer 30 jaar cel opgelegd aan de uitvoerders van de moord. Het OM had levenslang geëist en tekende beroep aan.

  Wie de opdracht voor die moord gaf, is nooit officieel vastgesteld. Maar ook die zaak - net als de moord op de broer van de kroongetuige - wordt door justitie in verband gebracht met Taghi. "Hoe reëel is het dat de opsomming van deze moorden als louter toeval bestaat?", zei de officier van justitie daarover.

  Spoor naar Taghi?

  Volgens het OM stuurde M. dus ook de moord op de misdaadjournalist aan. In versleutelde berichtjes zou hij de twee uitvoerders hebben verteld wat zij moesten doen. Die versleutelde berichten stonden op een Google Pixelsmartphone, die in de gestolen auto lag waarin Delano G. en Kamil E. werden gearresteerd. 45 minuten na de schietpartij werden zij op de A4 aangehouden.

  Ook als G. en E. deze maand worden veroordeeld, is de zaak-De Vries nog niet afgerond. Het onderzoek naar andere vermoedelijke betrokkenen, zoals Krystian M., loopt nog. Of het spoor uiteindelijk echt naar Ridouan Taghi leidt, zoals justitie vermoedt, moet nog blijken.

  Monument

  De gemeente Amsterdam maakte woensdagavond in RTL Boulevard bekend dat er een herdenkingsmonument voor Peter R. de Vries op het Leidseplein komt. Het publiek mag meedenken hoe het eruit komt te zien. Wanneer het monument er komt is nog niet bekend. Woensdag is ook bekend gemaakt dat Stichting de Gouden Tip verder gaat als de Peter R. de Vries Foundation. De stichting zet zich in voor onopgeloste zaken.

  Gewijzigd op 2022-07-29 08:21:04
  handtekeningafbeelding